פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרופות והנקה
    טל
    21/04/2011

חג שמח!
    האם מותר לקחת קלגרון כשמניקים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תרופות והנקה

הוספת תגובה

• תרופות והנקה - תגובה

לילי עוזיאל
    02/05/2011

שלום טל,

זו שאלה לרופא המטפל/לרוקח/למרכז לייעוץ תרופתי, למשל בביה"ח בילינסון (03-9376911) או בביה"ח אסף הרופא (08-9779309).

תהיו בריאים ושמחים,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה עם משחה על הפטמות
    אני
    20/04/2011

שלום,
    ילדתי לפני שבוע תינוקת מקסימה.
    כבר ביום השני להנקה היא פצעה אותי בפטמות - ממש חתך.
    התחלתי להשתמש במשחה לפטמות פורלין של MEDELA.
    כתוב כי לא נדרש לשטוף את הפטמה לפני ההנקה.
    המשחה ממש עוזרת לרפות את החתכים ומקלה על הכאב בזמן ההנקה.
    לכן לאחר כל הנקה אני מורחת את המשחה על הפטמה.
    האם זה בסדר לבצע שימוש תמידי במשחה ללא שטיפת הפטמה בהנקה?
    אודה לתשובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה עם משחה על הפטמות

הוספת תגובה

• הנקה עם משחה על הפטמות - תגובה

לילי עוזיאל
    21/04/2011

שלום אני,

על פי הנחית משרד הבריאות יש להסיר את שאריות הקרם לפני ההנקה.אתכנן ממליצה להשתמש רק במשחה המכילה לנולין טהור בלבד, כמו המשחה שלך. יש למרוח מעט משחה אחרי ההנקה על-פי הצורך, ואם הפטמה נשארת קצת מבריקה לקראת ההנקה אפשר לספוג ממנה את שאריות הלנולין בטפיחות עדינות עם טישיו.
    השאלה היא למה צריך למרוח? שפשוף או פצע על הפטמה מעיד על כך שצריך לעבוד על התפיסה עם יועצת הנקה. המשחה מסיעת לריפוי הפצע אך לא מונעת את היווצרות הפצעים.
    כאשר התפיסה לא טובה בדרך כלל התינוקות גם לא מצליחים לקבל את כל החלב שהם צריכים. הניקוז של השד לא מספיק טוב ועלולות להתפתח בעיות כמו גודש, דלקת בשד ושאר צרות...
    הנקה לא צריכה לפצוע ולהכאיב בדיוק כמו שהליכה רגילה לא אמורה להכאיב בכף הרגל או לפצוע את כף הרגל...

בהצלחה וחג שמייח,

בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועד עכשיו?

אני
    21/04/2011

לילי שלום,
    תודה על תשובתך וחג שמח...

ההנקה השתפרה והפחתתי את השימוש במשחה
    אך עד היום לא ניקתי את המשחה מהפטמות לפני ההנקה - האם מסוכן לתינוקת? נדרש לבדוק?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועד עכשיו? - תגובה

לילי עוזיאל
    02/05/2011

הי אני,

הכי טוב להסתכל על התינוקת: אם את חושבת שהיא לא מרגישה טוב
    מכל סיבה שלא תהיה - פני לרופא הילדים שלכם. זה בטוח לא יזיק.
    אם נראה שמרגישה טוב - כנראה שאין מקום לדאגה!

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות והנקה
    מירי
    13/04/2011

אני מיניקה תינוקת בת חצי שנה פעמיים ביום , בוקר וערב .
    בגלל נזלת עונתית אלרגית נתן לי הרופא כדורים נגד אלרגיה ותרסיס לאף.
    לקחתי יומיים . היום קראתי את העלון המצורף וראיתי שאין ליטול תרופות אלה לנשים מיניקות. כיצד זה יכול להשפיע על התינוקת ?

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות והנקה

הוספת תגובה

• תרופות והנקה - תגובה

לילי עוזיאל
    19/04/2011

מירי שלום וחג שמח,

תרופות שמייבשות נזלת עלולות לייבש גם חלב אם. עדיף להשתמש בתרסיסי מי מלח, זה גם יותר בריא לסינוסים.
    יש טיפולים אלטרנטיביים נגד אלרגיה בשיטות שונות, למשל NAET שאינן כוללות נטילת תרופות. אם את סובלת הרבה מאלרגיה אולי זה שווה בירור.
    מעבר לכך, יש תרופות שלא מומלצות לנשים מיניקות בגלל שהן מכילות חומרים שעוברים בחלב אם ועלולים להשפיע לרעה על בריאות התינוק. יש תרופות שלא מזיקות אולם היצרן לא העביר אותן תהליך שדרוש כדי שלא תהיה כתובה ההגבלה הזאת.
    אפשר לשאול לגבי כל תרופה בשיחה טלפונית עם אחד המרכזים לייעוץ תרופתי, שם יש מומחים מיוחדים לכך:
    בבית החולים אסף הרופא 08-9779309
    בבית החולים בילינסון 03-9376911

בברכת בריאות טובה והמשך הנקה נעימה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה חלב אם לתת בבקבוק?
    יעל
    13/04/2011

שלום,
    רציתי לשאול כמה חלב אם פחות או יותר לתת בבקבוק לתינוק בן 6 שבועות, ואיך יודעים מתי להעלות את הכמות? האם להפשיר מראש כמות של 120?
    תודה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    כמה חלב אם לתת בבקבוק?

הוספת תגובה

• כמה חלב אם לתת בבקבוק? - תגובה

לילי עוזיאל
    13/04/2011

יעל שלום,

מה משקל התינוק? הכמות מוערכת לפי המשקל.
    חלב אם כדאי להקפיא במנות לא גדולות כדי שאם יצטרכו תוספת קטנה לא יכשירו סתם מנה גדולה.

חג שמח גם לך וליקיריך,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפני שבועיים בטיפת חלב הוא שקל 3.91

יעל
    13/04/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיצד מחשבים על פי משקל?

יעל
    13/04/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בשד
    אירנה
    12/04/2011

יש לי דלקת בשד יומיים, הרופא רשם לי אנטיביוקה למשך 5 יום. הבעיה היא שלא יוצא לי חלב כמעט בכלל מהשד. ניסתי כבר קומפרסים חמים, מקלחות, עיסויים וזה לא עזר.
    מה עוד אני יכולה לעשות? האם יתכן שלא יהיה לי יותר חלב? אני ממש מוטרדת!!! הילדה לא שובעת משד אחד ואני לא רוצה לתת לה תחליפים.התינוקת בת שלושה חודשים.

תודה רבה,
    אירנה.

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בשד

הוספת תגובה

• דלקת בשד - תגובה

לילי עוזיאל
    13/04/2011

אירנה שלום,

תתכן ירידה זמנית בייצור בזמן דלקת.
    נסי להכנס עם הילדה למיטה, לשכב איתה לנוח ולתת לה לינוק כמה שהיא רוצה.
    אפשר לעבור יותר פעמים מצד לצד וככה לתת לה לנקז את החלב שהתמלא בזמן שהיא ינקה מהצד השני.
    אני רוצה להביא לתשומת ליבך שאצל מיועצות שלי שקיבלו אנטיביוטיקה לטיפול בדלקת בשד תמיד נתנו טיפול ל10 ימים ולא לחמישה. אולי כדאי לשאול עוד רופא אם זה טיפול מספיק, כדי להמנע ממצב בו הדלקת תתלקח מחדש אחרי האנטיביוטיקה. מזון למחשבה...
    רפואה שלמה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בהנקה
    מיטל
    11/04/2011

התינוקי שלי בן כחודש וחצי, אוכל בהנקה מלאה (מלבד מספר פעמים שנתתי לו תוספות מזון). ההנקה כואבת לי מאוד והייתי אצל כמה יועצות הנקה. אחת הפטמות שלי היתה סדוקה לגמרי. יועצת אחת נתנה לי משחה שנקראת טרידרם, והמצב השתפר מאוד. אך הכאבים לא השתפרו בשני הצדדים. התפיסה של התינוק נראית נכונה, אבל כשאני מוציאה אותו אני רואה פס על הפטמה (במקום שהפטמה תראה כמו גבעה היא נראית מצד אחד כמו תהום ישרה...).
    מה הסיבה לכך? האם יש פתרון? התחושה היא שהוא נושך אותי כל הזמן, דם כשהשפה התחתונה שלו רחוקה מאוד מהפטמה.

שנית, מכיוון שהיו כמה ימים שלא הנקתי מצד שמאל ורק שאבתי, התחלתי לתת לו חלב שאוב בבקבוק. מכיוון שלא ידעתי כמה הוא צריך לאכול, וחשבתי שיעצור כשישבע, נתתי לו פעם אחת בקבוק מלא כדי לבדוק כמה הוא אוכל, והוא אכל הכל (170!) ופלט המון אח"כ. אז במשך אותם ימים נתתי לו 120, כי ככה כתוב שמתאים למשקל שלו (4.725) על תוספות המזון. יועצת ההנקה אמרה לי שהוא אמור לאכול 80, אבל כשאני מנסה - הוא רוצה יותר. אז אני נותנת לו 120. הוא עלה יפה מאז הלידה (נולד 3.330 והשתחרר מבי"ח 3.230). השאלה היא האם אני עושה איזשהו נזק מבחינת הכמות הגדולה.
    נראה שהוא אוכל בסדר (תמיד הוא עושה סימן של רוצה עוד, גם על הציצי, אבל אחרי שניה הוא נרדם). היציאות שלו תקינות. בלילות הוא כבר ישן כ- 4-6 שעות.

שאלה אחרונה - האם מותר לשתות וודקה רדבול כ- 8 שעות לפני הנקה (אני נותנת בקבוק שאוב בלילה)?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בהנקה

הוספת תגובה

• כאבים בהנקה - תגובה

לילי עוזיאל
    19/04/2011

מיטל שלום,

את מעלה שאלות רבות, אנסה לענות לך על חלקן.
    התחושה שאת מתארת בעת ההנקה אינה תקינה. כאב הוא תמרור - כמו שהרגליים לא כואבות נורא בהליכה, ככה השד אינו אמור לכאוב בהנקה.
    מתיאורך עולה שתפיסת התינוק את השד אינה תקינה, אולי זה לא ענין של תנוחה אלא אתגר במבנה שצריך להתיחס אליו ולבנות תכנית פעולה מתאימה - בלי לראות כמובן שלא אוכל לדעת.
    משחה יכולה לסיע לפצע להחלים אולם לא מונעת פצעים שהסיבה להם היא תפיסה לא מוצלחת.
    ברור שכדאי להפגש שוב עם יועצת ההנקה ולעבוד על הטכניקה או לברר מהי הסיבה לתפיסה הלא מוצלחת. הנקה תקינה היא מהנה ולא מענה...

בנוגע לשתיה- רדבול זו פצצת קפאין. קפאין עובר ברמה גבוהה מהדם שלך לחלב שלך. קפאין משפיע על מערכת העצבים של התינוק. איני מכירה התיחסות מחקרית ספציפית למשקאות אנרגיה אולם ההמלצה היא לא לשתות כמויות רבות מאוד של קפאין בהנקה. הכוונה היא להסתפק ב2-3 ספלי נס קפה ביום. לאור זאת הייתי מוותרת על הרדבול...
    לגבי וודקה - גם אלכוהול עובר מהדם לחלב האם. בוודקה יש הרבה מאוד אלכוהול. אם שתית מנה אחת בלבד אז במהלך שמונה שעות רמת האלכוהול בדם תרד ומבחינה זאת זה בסדר. עולות מכך שתי שאלות: אחת - חייבית לוודא שבתינוק מטפל מי שאינו מרגיש שיכור. זה ענין של בטיחות. השניה - האם הפסקה של שמונה שעות מבלי לנקז חלב מהשד לא תפגע לך לאורך הזמן בייצור החלב, וזה ענין אינדיבידואלי לכל אמא ולנטיה הטבעית שלה.
    אולי תוכלי לשתות וודקה עם מיץ חמוציות (טעים) או מיץ אחר, לשאוב חלב כשתחזרי מהבילוי ולא לתת את החלב הזה לתינוק...
    וכמובן לא לנהוג תחת השפעת אלכוהול!

חג שמח ובטוח,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחוף
    תהל
    10/04/2011

שלום רב

יש לי בת מקסימה בגיל כמעט חודשיים.

בהתחלה הנקתי במהלך היום ובלילות השלמתי עם תוספת מזון.

בגלל העייפות התחלתי להניק כל פעם פחות וכבר למעלה משבועיים אני לא מניקה כלל.

חשוב לציין שהפסקתי כי אני לא אוכלת או שותה מסודר/בריא ומאוד נלחצתי מזה + חוסר בשעות שינה.

היום אני ממש מצטערת ומרגישה שזה חסר לי.

הייתי רוצה לחזור להניק לפחות באופן חלקי על מנת לתת לבת שלי את הטוב ביותר.

אני מנסה כבר יומיים לפני הבקבוק והיא צורחת ופשוט לא מוכנה לינוק.

האם זה חסר טעם? יש סיכוי לחזור להניק? התזונה הלקויה שלי מאוד משמעותית?

אשמל לקבל מענה ועצות אני ממש לא רוצה לוותר על החוויה.

תודה מראש

תהל

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחוף

הוספת תגובה

• עזרה דחוף - תגובה

לילי עוזיאל
    19/04/2011

שלום תהל,

הרכבו של חלב אם יציב יחסית. תזונה לא מאוזנת תשפיע על החלב ועל כמותו אולם לא באופן קיצוני. זו הסיבה שגם בתקופות קיצוניות כמו מלחמת העולם (להבדיל אלף אלפי הבדלות) - נשים הניקו וכך תינוקות שרדו. מה שנפגע זה המאגרים של האמא.
    אפשר לאכול אכילה פשוטה ובסיסית בלי להתאמץ יותר מדי, לשתות סביר ולהניק בכיף. הנקה גם מסייעת בהרזיה כי היא שורפת קלוריות.
    ככל שעובר פחות זמן מאז שהפסקת להניק סיכוייך לחזור לייצור חלב טוב גבוהים יותר. זה תהליך הדרגתי וליועצות הנקה שלל כלים לסייע לך להחזיר את ילדתך להנקה מבלי שהיא תהיה מתוסכלת. כדאי להיעזר ולהיתמך כדי לשפר את סיכויי ההצלחה וכדי לוודא שהילדה מקבלת מספיק מזון.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק מסרב לאכול מוצקים
    אורית
    10/04/2011

שלום רב,

התינוק שלי בן שנה וארבעה חודשים, ומסרב עדיין לאכול (כמעט לגמרי) מוצקים. ניזון מהנקה כמעט מלאה. כשהוא בבקרים אצל מטפלת מסכים לטעום כמה כפיות וממתין שאגיע כדי לינוק. גם איתי לא מוכן לטעום כלום בשום מרקם, באף סיטואציה. לפני מספר חודשים הסכים לטעום כמה כפיות ועכשיו מסרב גם לכך. אני מיואשת ומוטרדת. צמחו לו עד עכשיו ארבעה שיניים, נולד במשקל 2360 בשבוע 40 ועכשיו שוקל 8,200 בטיפת חלב מודאגים כיוון שהוא מתחת לאחוזון התחתון. בבקשה עזרו לי או הפנו אותי לגורם מתאים.

תודה,
    אורית

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק מסרב לאכול מוצקים

הוספת תגובה

• תינוק מסרב לאכול מוצקים - תגובה

לילי עוזיאל
    13/04/2011

שלום אורית,

נסי את הגב׳ שושי בלקוביץ מרעננה.
    היא קלינאית תקשורת המתמחה בקשיי אכילה וגם יועצת הנקה.

אם היא לא הכתובת בטח יהיו לה רעיונות טובים.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגרסיה בהנקה...
    חגית
    07/04/2011

שלום,
    ביתי בת 5 שבועות. ישר לאחר הלידה נעזרתי ביועצת הנקה משום שיש לי חזה גדול וקצת הסתבכנו עם העניין. המצב השתפר ועד תחילת השבוע הכל היה בסדר. בימים האחרונים אני מרגישה שהיא שכחה איך לינוק. היא מתחילה לינוק כמו שצריר ואז היא משחררת טיפה את ההילה ומתחילה למצוץ רק את הפיטמה. בנוסף הוא נשענת אחורה ומושכת לי את הפיטמה במעיין וואקום. כואבת לי הפיטמה ויצא לי פצעון קטנטן שנראה כמו נקודה לבנה פיצפונת.אני לא יודעת מה לעשות איתה, כמה שאני מנסה לגרום לה שוב ושוב לתפוס כמו שצריך זה לא עובד...... חברה שלי המליצה לי על פיטמה מסילקון שמתלבשת על הפיטמה שלי. האם זהו פיתרון נכון?

שאלה נוספת- האם זה נכון לדעתך לנתק אותה מהפיטמה כשאני רואה שהיא נרדמת. ניסיתי את זה פעם אחת והיא ישר התעוררה, הצעתי לה שוב והיא שוב ינקה עד שראיתי שהיא נרדמת ושוב נתקתי אותה, ככה כמה פעמים עד שהיא לא רצתה יותר להמשיך לאכול. אני פשוט מרגישה שהיא מתרגלת לכך שהציצי הוא זה שגורם לה להירדם. מה עלי לעשות?

תשובתך חשובה לי מאד,
    תודה, חגית.

לקביעת תור
    סגירה
    רגרסיה בהנקה...

הוספת תגובה

• אני מזדהה לגמרי עם החלק השני שכתבת

מיכל
    10/04/2011

גם אני אשמח לדעת את התשובה לכך... כבר יומיים שאני חווה את אותו הדבר...
    איך שהציצי יוצא מהפה הקטן שוב מתעורר וכל סאגת ההנקה מתחילה מראשיתה..
    רק שהשדיים כבר פחות מלאים, אני יותר עייפה והרבה פחות סבלנית...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגרסיה בהנקה... - תגובה

לילי עוזיאל
    13/04/2011

חגה שלום,
    בלי לראות את ההנקה קשה מאוד לדעת.
    אם הנך בעלת שפע רב של חלב יתכן שבעת ירידת החלב קשה לילדתך להתמודד עם הזרם. אם זה המצב אולי כדאי לסחוט מעט חלב ידנית ממש לקראת ההנקה.
    האם היא מקבלת בקבוק או מוצץ?
    לגבי הנקודה הלבנה - שוב, קשה לדעת בלי לראות.
    לעיתים עור מכסה את פתח אחת הצינוריות וחלב נקרש מאחורי העור. במצב כזה בדכ״ל הנקודה הלבנה כואבת.
    אם זה המצב אפשר לרכך באמבט חם את העור ואז לשפשף בעדינות רבה עם מגבת.
    אם העור העודף יורד אפשר לסחוט את החלב שנקרש באופן ידני.
    אם העור העודף לא יורד רופא יוכל בקלות רבה ובלי כאב לפתוח את הפתח.  

בהצלחה רבה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה רופא יכול לעשות זאת?

חגית
    13/04/2011

תודה וחג שמח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגרסיה בהנקה... - תגובה - תגובה

לילי עוזיאל
    19/04/2011

הכי טוב רופא עור, אבל גם רופא משפחה.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלב שאוב ודייסה
    ליאת
    06/04/2011

האם מותר להוסיף דייסה לחלב אם מבלי לפגוע באיכותו? מדובר בדייסת קורנפלור לחלב שאוב.

לקביעת תור
    סגירה
    חלב שאוב ודייסה

הוספת תגובה

• חלב שאוב ודייסה - תגובה

הדס חבקין
    08/04/2011

הי ליאת,
    ניתן בהחלט להכין דיסת קורנפלור על בסיס חלב אם. השאלה היא לאיזו מטרה?? האם זה לשם עליה מוגברת במשקל?? באיזה גיל מדובר?
    כל טוב,
    הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דייסה

ליאת
    10/04/2011

מדובר בגיל 4 וחצי חודשים לשם עלייה במשקל. ירדה מאחוזון 50 לאחוזון 25. האם עליי להוסיף כפית של דייסה על כל 180 מ"ל חלב אם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לתשובה
    anat
    06/04/2011

שלום רב,
    אני מאוד זקוקה לתשובה כדי שלא אתבלבל, כתבתי כאן את שאלתי לגבי המלצת טיפת חלב לשאוב בקבוק פעם ביום כדי להרגיל את הילדה לבקבוק ,מה דעתך.
    תודה מראש .

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לתשובה

הוספת תגובה

• זקוקה לתשובה - תגובה

לילי עוזיאל
    06/04/2011

שלום ענת,
    קיבלת מענה, ראי הודעתי מהיום.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עליה איטית במשקל
    אמא
    06/04/2011

שלום. השאלה לגבי תינוקת בת כמעט 4 חודשים. היא על הנקה מלאה. בערך מגיל חודש היא יונקת רק מצד אחד בכל פעם ומסרבת כשאני נותנת לה את צד השני. בנוסף היא עושה פערים דיי גדולים בין ההנקות - בממוצע כ-4 שעות, אבל הרבה פעמים גם 5 . בלילות יונקת בין כל 4-6 שעות . בין ההנקות היא נראת חיונית, רגועה, למעט בשעות הערב כאשר היא עייפה ורוצה לישון (אני מנסה לעזור לה להירדם עם השד, אבל היא לא רוצה). פיפי דיי בסדר. קקי פעם ב- 4-7 ימים מגיל כ-5 שבועות.
    הבעיה היא העליה במשקל. משקל הלידה היה 2900 עלתה קילו בחודש ראשון (קפצה לאחוזון 25) ומאז היא עולה מאוד איטי במשקל, בגיל 3.5 היא שוקלת 5.270 ק"ג (ירידה באחוזון). לכל נסיון שלי להניק אותה לפני שהיא מבקשת (כדי לא להגיע לפערים גדולים) היא מגיבה בסירוב. לגבי כמות החלב- אני שואבת מדיי פעם או בבוקר או בערב - אז אני כן מצליחה לשאוב כ-140 מ"ל בממוצע . ז"א הבעיה כנראה לא בכמות החלב אלא בתאבון שלה. יכול להיות שהחלב לא טעים לה לכן היא אוכלת רק כשרעבה ממש. האים יש דבר כזה? תפיסה על השד לפי דעתי תקינה (למדתי אצל יועצת הנקה מיד אחרי הלידה).
    יש לציין שבגיל חודש היא עברה ניתוק של לשון קשורה, עלינו על זה בעקבות פצעים קשים). מה עוד יכולים להיות הסיבות למשקל הנמוך? איך ניתן לטפל בזה? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    עליה איטית במשקל

הוספת תגובה

• עליה איטית במשקל - תגובה

לילי עוזיאל
    06/04/2011

רינה שלום,

לעניין הלשון הקשורה קשה לי לייעץ לך מבלי לראות את הילדה.
    אני לא יודעת מי אמר לך שיש בעיה עם קצב העליה במשקל אצל הילדה.
    באופן כללי אוכל לאמר שחשוב להיות במעקב אצל רופא ילדים כדי לדעת שהיא בריאה.
    לעיתים יש גורם מחלתי שמפריע לעליה במשקל כמו דלקת סמויה בדרכי השתן לדוגמה.
    ככלל - אני סבורה שאם היא חיונית, מרוצה ומתפתחת בהתאם לגילה כנראה שהיא בסדר גמור.
    אנחנו מצפים מתינוקות להכפיל את משקל הלידה עד גיל חצי שנה ולשלש את משקל הלידה עד גיל שנה. לי נראה לי שהילדה בהחלט עולה במשקל באופן תקין.
    כמו-כן בדקתי באתר של ארגון הבריאות העולמי, שם יש טבלאות עדכניות של קצב עליה במשקל ולפי מיטב הבנתי גם בהתאם למקור מידע זה קצב העליה שלה במשקל תקין.
    אנחנו האמהות תמיד בעמדה של מציעות. אם את מציעה והילדה לא רוצה לינוק הייתי ממליצה לך לכבד את זה ולא לייצר עניין בעייתי סביב נושא האוכל.

בהצלחה רבה,
    כמובן שצריך להמשיך ולהיות עם היד על הדופק, לראות שהיא בריאה וממשיכה לגדול ולהתפתח בצורה תקינה.

בהצלחה רבה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצת טיפת חלב
    anat
    04/04/2011

שלום רב,
    בתי בת חודש ניזונה בהנקה מלאה .

היא עולה מעולה במשקל והכל בסדר מלבד העיניין שלפעמיים היא נזקקת לפטמה כדי להרדם , יש לציין שהיא סרבנית מוצץ מלידה .

בהמלצת טיפת חלב הוסבר לי לשאוב כל יום בקבוק אחד ולתת לה במקום הנקה וזאת עלמנת להרגיל אותה לפיטמת סילקון .ולמען העתיד שאם אני אצטרך ללכת ומישהו אחר יצטרך לתת לה לאכול

רציתי לדעת מה עמדתך בעיניין, אני קיבלתי רושם מתחילת ההנקה מבית החולים ומהספרות המקצועית שהשאיבה מוממלצת רק כאשר לא ניתן להניק.

תשובתך חשובה לי מאוד

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    המלצת טיפת חלב

הוספת תגובה

• המלצת טיפת חלב - תגובה

לילי עוזיאל
    06/04/2011

שלום ענת,

אני שמחה שאת מניקה בכיף.
    בקבוק אינו שלב התפתחותי שחייבים לעבור. אין כל פסול בהנקה בלעדית ומהשד בלבד.
    אם את רוצה לתת לבתך חלב שאוב בבקבוק כבר כעת - את יכולה. מספיק בקבוק או שניים בשבוע ולא חייבים כל יום.
    קחי בחשבון שאם מאכילים מבקבוק מהר מדי (זרימה חזקה מפטמה או שהבקבוק בזוית שמזרימה מהר חלב) התינוקות בדרך כלל אוכלים יותר מכפי צורכם. הם גם יכולים להיות במצוקה מזרימה שלא מאפשרת לעשות הפסקות למנוחה ולהסדרת הנשימה.
    כמו-כן ישנם תינוקות שמתלהבים מהבקבוק ולאחר מכן מסרבים לינוק מהשד. לעיתים זה קורה מהר, לעיתים בתהליך איטי ויש גם תינוקות שלא מוטרדים מהגיוון.
    כל עוד את שואבת חלב שלל ולא נותנת פורמולה, לא תפגע תפוקת החלב שלך.
    אם מתחילים בגיל קצת יותר מאוחר אפשר לתת לשתות חלב אם שאוב מכוס עם פיה (כוס אימון) בזרימה האיטית ביותר שתמצאי.

בהצלחה רבה,

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לילי תודה רבה ,רציתי לספר לך

anat
    07/04/2011

שאתמול שאבתי ונתתי לה בקבוק ,באמת הזרימה הייתה חזקה מאוד ,נשפך לה מהצדדים והפסקנו הרבה פעמים .
    תודה על עצתך ,נראה לי שרק במקרים שבאמת אני זקוקה לצאת אני אשאב
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלב שאוב

מנדי
    20/04/2011

היי ענת,
    אני מניקה כבר 9 חודשים - מניסיוני- אני נתתי ליונקת שלי בקבוק שאוב כמעט פעמיים בשבוע עד גיל 5 חודשים, ולמרות כל זאת היא לא מוכנה כיום לקחת בקבוק כלל וכלל (גם לא מוצץ....). לעומת חברה שלי שנתנה חלב שאוב בפעם הראשונה בגיל חצי שנה - והולך לה מצויין,
    בקיצור, לפי דעתי, במקרה הזה אין ממש קשר ישיר בין ההרגל שמנסים להקנות לבין מה שיהיה אח"כ , בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלב שאוב - תגובה

לילי עוזיאל
    21/04/2011

הי מנדי,

תודה על השתתפותך בשיח שלנו, אני תמיד שמחה לשמוע דעות של אמהות שונות.
    אני חושבת שאת צודקת. אין לנו דרך לדעת מי מהילדים לא יסכימו לשתות מבקבוק אם לא יפגשו בו על בסיס קבוע כמו שאין לנו דרך למנוע את אותם מקרים בהם תינוקת או תינוק יעדיפו בקבוק ויזנחו את השד לטובתו.
    לדעתי, זו הסיבה שכל אמא צריכה לדעת את כל העובדות, לשקלל את הצרכים שלה בחיים ולהחליט מה הכי מתאים לה.
    בגיל חצי שנה כבר פחות מלחיץ אם מסרבים לבקבוק, כי אפשר לשתות מספל אימון (ספל עם פיה).

חג שמח לכולנו,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 4 חודשים מסרבת לקחת בקבוק
    אביטל
    04/04/2011

שלום לכל מי שיכולה לסייע וליעץ.
    בתי בת 4 חודשים, יונקת בלבד. מידי פעם הייתי נותנת לה חלב שאוב בבקבוק לפני השינה או בעלי/ אימי היו נותנים לה בהיעדרי. כמו כן ניסיתי מספר פעמים תחליף. עד לפני שבועיים הכל היה תקין ופתאום- היא לא מוכנה בשום אופן לקחת בקבוק ולא משנה איזה בקבוק ניסיתי או מה יש בתוכו. אני מוטרדת מכיוון שלאחר פסח אני חוזרת לעבוד והילדה נכנסת לתינוקיה. ניסיתי גם במהלך הלילה כשהיא קמה לאכול והיא דחתה את הבקבוק ורצתה רק לינוק. ניסיתי כשהיא מאוד רעבה וכשהיא לא רעבה... ניסיתי בישיבה, בשכיבה ובתנוחת הנקה- בקיצור פשוט לא מוכנה.
    מה עושים? תצילו אותי כי אני פשוט ביאוש ולחץ שלא היה לי כמותו מעולם

הוספת תגובה

• תינוקת בת 4 חודשים מסרבת לקחת בקבוק - תגובה

לילי עוזיאל
    06/04/2011

שלום אביטל,

מצוקתך כל כך מובנת לי. אנסה להציע מספר הצעות:
    חשוב שלא את היא שתציע את הבקבוק. ממך היא יודעת בדיוק מה היא מעדיפה לקבל...
    יש ילדים שמעדיפים פטמה עשויה מגומי ולא מסיליקון.
    לפעמים כשמנסים בהליכה מחוץ לבית, כאשר יש יותר גירויים ופחות פוקוס על הבקבוק זה מסייע.
    לא הייתי מנסה בשלב זה כאשר היא מאוד רעבה אלא קצת לפני זמן הארוחה הצפויה.
    בגילה אפשר לנסות להאכיל בכלל מכוס אימון ולא מבקבוק.
    כמו-כן אפשר להסמיך חלב אם בדייסה ולנסות להאכיל בכפית.
    בקרוב היא תתחיל לאכול מוצקים וארוחות אלה יוכלו להיות פתרון נפלא לכל הסיטואציה.

בהצלחה,
    בהצלחה רבה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבור לילי- עדכון

אביטל
    10/04/2011

שלום לילי ותודה רבה על תגובתך.
    לאחר שניסיתי אין ספור סוגי בקבוקים וכן ניסו אנשים רבים ושונים להאכיל אותה ניסיתי גם להתעקש איתה ובמשך יום שלם (12 שעות) הילדה לא אכלה.לאחר מכן נתתי לה לינוק וניסיתי זוב ביום שלמחרת במשך 6 שעות. הסירוב ממשיך להיות תקיף ואין שום התקדמות.
    ניסיתי גם לתת מכוס וניסיתי בכפית ע"י הסמכה של החלב ע"י דייסה- כלום. לא מוכנה!
    אני לא מצליחה להבין מה הבעיה. מה עשוי להיות שורש הבעיה לדעתך?
    אני פשוט מיואשת.
    הדבר היחידי שלא ניסיתי עוד הוא פטמה מגומי כי אני פשוט לא מוצאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות ובכי בזמן הנקה
    טלטוש
    04/04/2011

יש לי תינוקת מקסימה בת ארבעה חודשים כמעט. יונקת, ופעם ביום בלילה אוכלת סימילאק. בחודש האחרון היא עושה קקי בערך פעם בשבוע. היא מתחילה לבכות ולהתפתל ואז אני מכניסה לה מדחום ויוצא קקי שבתחילתו יש גוש ואחר מכן נוזלי. היא לא עושה קקי אם אני לא מכניסה לה מדחום.

אני נותנת לה כפית של עגבניות שרי כל יום, מים, עושה לה עיסויים בבטן ומתיחות עם הרגליים וזה לא עוזר!!!

הבנתי שלא טוב להכניס מדחום כדי שהיא לא תפתח תלות במדחום אבל אני כבר לא יודעת מה לעשות - בבקשה תעזרו לי!!

בנוסף, בשלושת השבועות האחרונים היא התחילה לבכות בזמן ההנקה. (אני רוצה לציין שאין לה בעיה לשכב סתם כך) אם אני מחליפה לה צד היא קצת נרגעת אבל אחרי דקה-שתיים היא שוב מתחילה לבכות. למרות כל הבכי היא יונקת כל 3 שעות וישנה לילה שלם. אני שותה הרבה מים ויש לי חלב. מה לעשות????

אודה לתשובה בהקדם..

לקביעת תור
    סגירה
    עצירות ובכי בזמן הנקה

הוספת תגובה

• עצירות ובכי בזמן הנקה - תגובה

הדס חבקין
    04/04/2011

הי טלטוש,
    בנוגע ליציאות- תינוקת בגילה של ביתך, מקובל שתהה לה יציאה אפילו פעם ב10 ימים.
    אם היא סובלת מכאבי בטן הייתי מתייעצת עם רופא ילדים בכדי לשלול בעיות רפואיות.
    נשמע שמבחינת ההנקה, המצב נורמלי, לפעמים יש אויר (גרפס) שכדאי להוציא.
    בהצלחה,
    הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדס, תודה רבה על ההתייחסות המהירה

טלטוש
    06/04/2011

הדס, תודה רבה על ההתייחסות המהירה.
    שכחתי לציין שמתי שאני נותנת לה בקבוק בלילה היא אוכלת בלי בעיות (מסיימת 190-200) ורק כשהיא יונקת היא מתחילה לבכות ולסובב את הראש לכל הכיוונים כאילו זה לא מעניין אותה בכלל. יכול להיות שזה משהו בחלב שלי שלא טעים לה?? אולי זה משהו שאני אוכלת? יש באמת מזונות שמשפיעים על החלב? יש לך המלצה לתזונה טובה?
    בנוסף, היא כמעט ארבעה חודשים. מה תינוקות "צריכים לעשות" בגיל הזה?

תודה רבה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה