מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה נוספת לגבי התמעטות חלביעלי05/06/2011
תודה רבה על התגובה, חשוב לי לדעת על פי רוב הייצור חלב חוזר למה שהיה קודם??? זה נוראי כי היה לי כל כך הרבה חלב וגודש והייתי שואבת סתם בשביל להפחית גודש...
אני ממש מקווה שתפסתי את זה בזמן, האם ברגע שההורמונים של הגלולות כבר לא יהיו בגוף אז הוא יחזור לייצור מוגבר בהנחה שהילדה רק יונקת?
ועוד שאלה האם יש איזשהם חסרונות לכדורים מגבירי החלב וכדי לחכות ולנסות בלעדיהם? או שהם בסדר בכל מקרה ולא מזיקים לכלום? ואם מתחילים ליטול אותם האם אפשר אחר כך להפסיק ועדיין יהיה הרבה חלב?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת לגבי התמעטות חלב - תגובה
סיגל גולן05/06/2011הי יעלי. אני כל כך שמחה מהמוטיבציה שלך! כן, בדרך כלל כמויות החלב חוזרות למה שהיו--ויחסית מהר. אין חסרונות בלקחת את הכדורים, רק אולי כלכלי. אפשר לנסות אם זה יעזור לך להרגע ולהאמין שהכל יהיה בסדר כי הבעיה הרבה פעמים בראש: אם את מודאגת את פחות מזרימה חלב ואז הגוף לאט לאט מייצר פחות. אפשר להפסיק את הכדורים אחרי שהגעת לכמויות רצויות, אבל שוב לאט ולא בבת אחת. אני פה לכל שאלה נוספת שתהיה לך. סיגל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי הנקהיאנה05/06/2011
שלום, יש לי תינוקת בת 6 שבועות, נולדה במשקל 2.544, ועלתה יפה בחודש הראשון. לפני שבועיים כבר שקלה 3440 ועכשיו אני מאמינה שיותר. בהתחלה הינקתי ובלילה נתתי תמ"ל ומזה 4 שבועות אני רק מיניקה, בשבוע האחרון גם התחלתי לשאוב ולהקפיא להמשך, לא מקבלת כרגע בקבוק.
בשבועיים האחרונים היא יונקת כמעט כל שעה, אני יודעת שיש לי חלב וכן כי מדובר כנראה בתקופה של גדילה מואצת. אני רוצה לוודא שזה אכן הגיוני שהיא תהיה רעבה כל שעה?
אגב בלילה, היא ישנה טוב, כ-6 שעות רצופות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי הנקה - תגובה
סיגל גולן05/06/2011שלום יאנה. ממש כל הכבוד שהגעת להנקה מלאה ושיש עליה יפה במשקל. חלק מההנקות התכופות במשך היום בא להשלים הנקות שלא היו בלילה בגלל שהיא ישנה הרבה. זה טוב בשבילך כי את יכולה לנוח טוב וגם היא נהנית מהשינה. זה לגמרי תקין שהיא יונקת לעתים קרובות במשך היום, למעשה כולנו היינו יותר בריאים אם היינו אוכלים מעט לעתים קרובות. אם היא ממשיכה לעלות במשקל, לייצר יציאות ושתן, להתפתח ולהיות מרוצה מהחיים, הכל בסדר. אולי קצת קשה בעולם מודרני שרוצה לראות סדר יום וארוחות ברורות אבל בשבילה כרגע זה מצוין. מקוה שאת תוכלי לזרום עם זה ולישון טוב בלילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן להחזיר למקרר חלב אם שחומם?עדינה05/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
היי אשמח לדעת מה דעתכן
עדינה06/06/2011היי אשמח לדעת מה דעתכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ניתן להחזיר למקרר חלב אם שחומם? - תגובה
סיגל גולן06/06/2011אפשר לחמם חלב מהמקרר בפעמיים, בתנאי שהתינוק לא נגע בבקבוק עם הרוק שלו. אם כן, כדאי להשתמש בחלב זה בשעות הקרובות. סיגל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!!!!!
עדינה06/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אף אחת מהיועצות לא מגיבה?
עדינה06/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטמות סיליקון להנקהמיכל05/06/2011
היי' ,
אני מניקה עם פטמות סיליקון אשר מאוד עוזרות לי אך , זו בחירה מתוך עצלנות להרגיל את התינוקת שמתעקשת לא להתרגל לפטמה הטבעית , שאלתי היא , האם זה משפיע על תנובת החלב?האם כדאי להתעקש איתה?תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטמות סיליקון להנקה - תגובה
סיגל גולן05/06/2011הי מיכל. תודה לפניה. הקושי עם פטמת סיליקון לאורך זמן הוא בכך שלא תמיד התפיסה עם הסיליקון מספיק עמוקה בשד כדי לרוקן טוב ולגרום להמשך יצור. לפעמים אנחנו רואות ירידה איתית ביצור בעקבות השימוש. הייתי ממליצה לך כן לנסות להוריד בדרך הזו: תתחילי את ההנקה עם הסיליקון וכשאת שומעת שיש זרם טוב (שומעת בליעות), תנסי לנתק אותה לרגע, להוריד מהר את הסיליקון ולהחזיר את בתך להנקה ישירות מהשד. יותר קל כשיש כבר זרימה. תראי את זה כתהליך--לפעמים היא תינק, לפעמים לא ואז תחזירי את הסיליקון. כל זה ללא לחץ כדי לא לגרום לה חוויה לא נעימה. אני מאמינה שבמשך כמה ימים תשימי לב שהיא יותר כן מוכנה לינוק בלי הסיליקון מאשר עם.הרבה מגע של עור לעור גם עוזר. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה ושאיבהמיכל05/06/2011
שלום, הבת שלי בת חודש ימים , שוקלת3.5 ק"ג(בערך) יונקת כמעט מלא , למעט בקבוק עם חלב ששאבתי , כשאני יוצאת מהבית,
שאלותיי הן: החלב היה בשפע ובשבוע האחרון השד השמאלי מפיק 10% בשאיבה ממה שהיה והשד הימני כ70% ,מה יכול להיות הגורם לירידה בחלב?
2.אם אשאב כל יום זה יעודד את ייצור החלב ?
3.האם יש מאכלים אשר מגבירים את ייצור החלב? תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה ושאיבה - תגובה
סיגל גולן05/06/2011הי מיכל. כל הכבוד על הנקה מלאה. יש הרבה גורמים לירידה בחלב והכי טוב היה להתיעץ עם יועצת הנקה באיזורך, כי הדבר הראשון שצריך לבדוק זה התפיסה שלה בהנקה. האם היא מרוקנת טוב את השד. לרוב יש שפע בחודש הראשון ואם לא מרוקנים טוב יכול להיות ירידה איתית עם הזמן. האם את משתמשת בפטמות סיליקון? זה גם יכול לגרום לחוסר ריקון טוב. עצם כך שאת עסוקה בכמה מ"ל יוצא בשאיבה יכול גם להפריע לזרימה, לא ליצור, כך שאולי יש לך מספיק ואת רק צריכה להרפות כדי שיזרום יותר טוב.אם תניקי או תשאיבי יותר פעמים, את אמורה לייצר יותר חלב. ככה המנגנון עובד. שתיה (בעיקר מים) יותר חשובה להגברת חלב מאשר אוכל. יש תוספים (טיפות וכמוסות) שאפשר לקחת להגרת החלב אבל עדיף להתחיל עם הדברים הישרים: הנקה בתפיסה נכונה, הנקה לעתים יותר קרובות, תוספת שאיבות, מנוחה ושתיה. ושחרור מלחץ! בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמעטות חלביעלי04/06/2011
שלום לכולן
טוב כבר קראתי במספר פורומים וגם פה שסרזט בהחלט מפחיתה בחלב אצל חלק מהנשים ומסתבר שאני חלק מהן, לקחתי במשך שלושה שבועות, הבת שלי עוד שבוע בת 3 חודשים, היה לי המון המון חלד, לפני כשבוע התחלתי להרגיש שיש איזשהו שינוי אבל חשבתי שאני סתם פרנואידית ועבר עוד שבוע ואתמול בערב היא ממש בכתה בהנקה ומשכה בפיטמה והיתה עצבנית - נוראי!!! ואז לאחר חיפושים גיליתי המון המון הודעות של נשים שזה מה שקרה להן.
השאלה שלי אם כן היא כזאת: כמובן שאני לא ממשיכה עם הגלולות!!! לא מוכנה בשום אופן לוותר על ההנקה, איך אני מחזירה את הכמויות. האם זה יקרה לבד תוך כדי הנקה? היא יונקת בערות כל שלוש שעות ויונקת מעולה! ובלילה פותחת מרווח גדול מאוד של כעשר שעות! העליה שלה במשקל כל הזמן היתה מעולה ומעל הממוצע, כעת אני לא יודעת כי מגיל חודשיים לא נשקלה.
האם לקחת מור מילק? שמעתי שהם מעולים? ואיפה ניתן לקנות אותם?
אני ממש אשמח לתגובות מהירות אני מתה מפחד שאצטרך להוסיף לה תמ"ל או בכלל לוותר על ההנקה! חייבת שוב חלב!!!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמעטות חלב - תגובה
סיגל גולן04/06/2011שלום יעלי
איזה יופי שאת כל כך רוצה להמשיך ומוכנה למאמץ. את צודקת שהנקה זה הדבר הכי יעיל להגברת החלב. אם את יכולה לפחות כמה פעמים ביום להיניק במגע של עור לעור זה גם יעזור. לשאוב עוד אחרי הנקה יתן עוד "פוש". אפשר בהחלט לדחוף את התהליך קדימה עם כמוסות (קונים באינטרנט באתר של ניקה) או מגביר טבעי אחר. העיקר לאפשר לה לאכול לעתים קרובות יותר אם היא מבקשת. אשמח לקבל עדכון בעוד כמה ימים. בהצלחה, סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
יעלי04/06/2011תודה רבה על התגובה, חשוב לי לדעת על פי רוב הייצור חלב חוזר למה שהיה קודם??? זה נוראי כי היה לי כל כך הרבה חלב וגודש והייתי שואבת סתם בשביל להפחית גודש...
אני ממש מקווה שתפסתי את זה בזמן, האם ברגע שההורמונים של הגלולות כבר לא יהיו בגוף אז הוא יחזור לייצור מוגבר בהנחה שהילדה רק יונקת?
ועוד שאלה האם יש איזשהם חסרונות לכדורים מגבירי החלב וכדי לחכות ולנסות בלעדיהם? או שהם בסדר בכל מקרה ולא מזיקים לכלום? ואם מתחילים ליטול אותם האם אפשר אחר כך להפסיק ועדיין יהיה הרבה חלב?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעט הנקותרעות04/06/2011
הי
הייתי רוצה לדעת האם הוכח מחקרית שהנקה אחת או שתיים ביום בלבד לצד תמל מועילה במשהו. (תינוק בן 4 וחצי חודשים) או שאפשר להפסיק להניק.
(הסיבות הן מחסור בחלב וניסיתי כבר הכל, ושניה לפני שמפסיקה לגמרי עדיין יש לי חלב בלילה ובבוקר ושוקלת אם יש טעם להשאיר את זה עוד כמה שבועות)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעט הנקות - תגובה
לילי עוזיאל04/06/2011איילה שלום,
אחד הדברים היפים בהנקה הוא שזה לא עניין של שחור או לבן. בהנקה יש גוונים אפורים יפים מאוד.
זה נהדר שאת מניקה את תינוקך ונשמע שעברת כברת דרך בנושא ההנקה.
נשים שבאמת סובלות ממיעוט חלב יניבו יותר חלב בלידה הבאה בזכות ההנקה בלידה הזאת, ככה שמאמציך הם השקעה לטווח ארוך בנוסף לטווח הקצר.
הספרות המקצועית מדברת על כך שהיתרונות של חלב אם הם יחסיים, כלומר עדיף לתינוקות לקבל כמות יחסית של חלב אם על-פני לא לקבל חלב-אם. לא ידוע לי על מחקר שיודע להגיד שאם מקבלים 40% חלב אם זה כדאי אבל אם רק 37% אז כבר לא...
נכון שמתן פורמולה מפחיתה חלק מהיתרונות החיסוניים של תזונה בחלב-אם אבל לא את כולם. הנקה מהשד היא זו שגורמת לאמא לייצר נוגדנים נגד מחוללי מחלות שתוקפים את התינוק. זה מנגנון מדהים שקיים רק בהנקה.
בנוסף להנקה יתרונות בריאותיים שלא קשורים לרכיבים התזונתיים של החלב:
להנקה חשיבות להתפתחות מוטורית תקינה, להתפתחות ראייה (יתרונות אלה קשורים לתנוחה הדו-צדדית בהנקה - זה מדגים מדוע חשוב להאכיל בשני הצדדים גם כאשר מאכילים מבקבוק).
להנקה חשיבות גדולה כמציצה מנחמת ויש לה יתרונות חשובים ביותר להתפתחות הרגשית.
ישנן אמהות שבוחרות להאכיל במזון מלאכותי עם צינורית דקיקה על השד בדיוק בגלל יתרונות אלה.
סחיטת חלב ידנית יכולה לסייע מאוד להגברת ייצור חלב וגם תוספי תזונה מסוימים טיפולים אלטרנטיביים שונים ותרופות מסוימות. האם נועצת ביועצת הנקה טובה בקשר לשיפור תפוקת החלב?
בהצלחה,
לילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הנקהלימור03/06/2011
ד"ר שלום
התינוק שלי בן 4 חודשים אני נאלצת להפסיק את ההנקה בגלל צורך בלקיחת כדורים ללחץ דם איך עושים את זה?? כרגע הוא לא יונק הרבה ולוקח בקבוק אך מתנתקים לגמרי?? דבר נוסף רסקיו מותק לקחת בהנקה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת הנקה - תגובה
סיגל גולן03/06/2011הי לימור
אני מצטערת שאת צריכה להפסיק ומקוה שבדקת את נושא הכדור הספציפי במרכז טרטולוגי. הכי טוב לגוף זה להוריד את כמות החלב לאת לאת: להוציא חלב בשאיבה כשהשד מלא ולא נוח, ורק עד להקלה. אפשר גם לעטוף את השד בכרוב לבן כדי לעזור בתהליך. בנוסף אפשר לשתות חליטת נענע ומרווה כדי לעזור לייבש. בהצלחה ותהיי בריאה! סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה חלקיתדפנה03/06/2011
ביתי בת שלושה חודשים שוקלת כ-4.700. לפני כחודש בעקבות אירוע מסוים הייתי מעט לחוצה נפשית ועסוקה פיזית כנראה כתוצאה מכך החלו קשיי הנקה, מהר התערער לי הביטחון ולצערי ההשלכות היו ממשיות וכתוצאה מהימצאותה באחוזון נמוך במשקל וכן כיוון שהיא נראתה רעבה התחלתי להביא בלית ברירה תוספת. כיום אני מנסה לשאוב כמה שיותר באמצעות לקטינה כדי לצמצם את הפער בין החלב שאני מפיקה לבין הצורך של הילדה. בבוקר אני מצליחה לשאוב בין 60-90 ובמהלך היום 30 (אחרי הנקה) לקראת אחה'צ-ערב היא מקבלת בקבוק לרוב(מהחלב השאוב) ולעתים אם זה יותר מבקבוק אחד, מטרנה. שאלתי היא, הכמות בבקבוק היא רבה, היא מעוניינת לאכול כ-180- האם היא מפצה על מהלך היום? האם להאכיל לפי רצון התינוקת? האם זו אכן הכמות וכנראה עדיין אין לי מספיק? אני מאוד מעוניינת לחזור להנקה מלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה חלקית - תגובה
סיגל גולן03/06/2011שלום דפנה
נשמע שאת ממש עושה מאמצים להגרת כמויות החלב, וכל הכבוד על כך. הסוד האמיתי של ייצור כמויות יותר גדולות הוא בריקון השד לעיתים קרובות. אם היית יכולה לשאוב באמצע בין ההנקות, אני מאמינה שהכמות היומית שהיית שואבת הייתה יותר מאשר כשאת שואבת אחרי ההנקה. הכמות הממוצעת שתינוק אוכל מגיל חודש עד 5 חודשים היא בערך בין 750 ל 900 ליממה. את יכולה לתת "פוש" נוסף למאמצים שלך בשאיבה בלקיחת תוסף טבעי שקונים בבית מרקחת ו/או כמוסות חילבה. הכי היכ עוזר זה יותר הנקה ושאיבה--ריקון השד. גם להחזיק אותה עליך במגע של עור לעור, גם בהנקה וגם בין לבין עוזר בהפרשת הורמונים שעוזרים לייצור החלב. מבחינת הכמות שהיא שותה מהבקבוק, תנסי לתת לה את החלב לאט כדי שזה יקח לפחות 20 דקות. זה הזמן שאנחנו צריכים כדי להרגיש שובע. אם היא אוכלת מהר, היא יכולה לשדר שהיא רוצה עוד כי עוד לא הרגישה את המלאות יש לך סיכוי טוב מאוד לחזור להנקה מלאה. אם יש לך עוד שאלות, אשמח לעזור. סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנה להנקהשיר02/06/2011
אני בשבוע 21 הריון ראשון במשפחתי הסטוריה של קושי בהנקה רציתי לשאול מה אוכל לעשות בשלב זה כדי להבטיח שיהיה לי די חלב לאחר הלידה, האם יש משהו שאוכל לעשות כבר עכשיו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנה להנקה - תגובה
לילי עוזיאל02/06/2011הי שיר,
הגישה שלך מעולה.
כדאי להיפגש עם יועצת הנקה העובדת באזור מגורייך לשיחת הכנה להנקה.
ככה גם תהיה לך כתובת מוכרת אם יהיו קשיים לאחר הלידה.
יש מצבים מסוימים, כגון מבנה פטמה שאינו בולט, בהם לפעמים כדאי לעשות פעולות קטנות מסוימות כהכנה להנקה.
אפשר לקרוא גם מידע באינטרנט באתרים מהימנים.
כדאי וחשוב להניק כבר בחדר לידה. לעיתים זה מונע בעיות בהמשך. המיילדת יכולה לעזור.
ברב בתי החולים יש יועצות הנקה שניתן להיעזר בהן ממש סמוך ללידה.
את יודעת היכן תלדי?
לילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה השתנה אצליילי01/06/2011
שלום תינוק שוקל 4 קילו כך נולד עוד לא נשקל אך נותן המון טיולים אם קקי ושתן
שאלתי אני אם ילדי הראשון הנקתי מלא עד גיל שנה בהריון הפסקתי היום קה לי אם הנקה מתייאשת בשל פטמות כואבות לאט לאט הכאב פוחת אך אין לי סבלנות פתאום בילתי המון שעות לבד אם ההנקת הראשון וכנראה משהו בתוכי מפחד רגועה יותר שנותנת בקבוק כמות קטנה למה אני מרגישה כך הייתי אחת שסולדת מתמל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה השתנה אצלי - תגובה
לילי עוזיאל02/06/2011ילי שלום,
את נשמעת לי כאמא אוהבת ומסורה. ההנקה חשובה לך ואת מניקה למרות הכאבים מהם את סובלת.
כל תינוק שלנו הוא יחיד ומיוחד, ויכול בהחלט להיות שעם הילד הראשון ההתחלה היתה יותר זורמת, או שהיית יותר פנויה לכך מכיוון שלא היה לך עוד ילד...
אני חושבת שאת עושה נכון כשאת פועלת לפי האינטואיציה האמהית שלך - ההנקה כואבת לך וכנראה שאת מבינה בעצמך שזה תמרור שבא ליידע אותך שמשהו לא לגמרי בסדר (כמו שלא כואבות לנו הרגליים כשאנחנו הולכים עליהם ואם כן - סימן שמשהו לא בסדר ונלך לברר מה קורה, נכון?) ומכיוון שזה יוצר אצלך ספק את מאכילה גם מבקבוק.
ילי יקרה, כשההנקה כואבת, כמעט תמיד סימן שיש מקום לשיפור בטכניקה. כשההנקה כואבת בדרך כלל היא גם פחות יעילה וזה אומר שגם התינוק מקבל פחות חלב ממה שהוא יכול, לכן ייתכן שטוב שאת מוסיפה גם מעט בבקבוק.
יועצת הנקה תוכל לעזור לשפר את הטכניקה ולהגיע להנקה יעילה ללא כאב.
יש מדריכות הנקה בליגת לה לצ'ה (שזה חינם), יש אחיות טיפת חלב שהוכשרו כיועצות הנקה על-ידי משרד הבריאות, יש לחלק מקופות החולים הסדר עם יועצות הנקה פרטיות שמגיעות הביתה ואפשר כמובן גם לא דרך קופ"ח.
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולת סרזטפנית01/06/2011
שלום
קיבלתי כאן תשובה מאחת הבנות בפורום אך אשמח לתשובה מקצועית:
בתי כמעט בת שלושה חודשים ולפני שבועיים התחלתי לקחת גלולות סרזט. עד אז במשך יותר מחודש היא הייתה ישנה בין 7-9 שעות רצוף כל לילה ומאז היא נעירה אותי כל שעתיים שלוש לאכול ושאלתי היא הייתכן שהגלולה משפיעה על כמות החלב ואם כן האם במידה ואמשיך לקחת את הגלולות כמות החלב תעלה שוב לפי צריכת החלב של הילדה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולת סרזט - תגובה
לילי עוזיאל02/06/2011שלום פנית,
יש נשים שאצלן גלולות למניעת הריון מפחיתה את כמות החלב.
לעיתים זה מסתדר ולעיתים אם מתרשמים שהירידה בתפוקה נמשכת יותר מכמה ימים אני ממליצה לקחת צמחי מרפא שבשילוב עם הוצאת חלב תכופה מהשד מסייעים לנו לייצר יותר חלב.
חשוב לעקוב אחרי העליה במשקל בכל שבוע בשבועיים / שלושה הקרובים, כדי לראות שהעלייה במשקל תקינה.
יש הרבה תינוקות שישנים בחודשיים-שלושה הראשונים נהדר ואחר-כך מתחילים להתעורר יותר בלילה גם בלי קשר לגלולות. אולי לחצי צמיחת שיניים מפריעים להם, אולי ההתפתחות הטבעית שגורמת להם לחפש בילוי נעים עם אמא בלילה...קשה לדעת...
כחודשיים - שלושה לאחר הלידה באופן רגיל וטבעי השדיים מתרככים וההנקות מתקצרות והתינוקות לפעמים עושים פחות צואה. זה יכול לגרום לנו לחשוב שאולי חסר לנו חלב.
מעקב עליה במשקל יעזור לך לדעת שהילדה משגשגת יפה והנקה בשכיבה או בהשענות לאחור בלילה תעזור לך לשמור על הכוחות.
בהצלחה רבה לכן,
להשתמע,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משך זמן ההנקהאורטל01/06/2011
שלום
בתי בת חודש ושבוע, יונקת מלא...במהלך היום יונקת כל שעתיים-שלוש למשך חצי שעה-שעה אך בהנקות של הערב יכולה לינוק במשך שעתיים שלוש... אתמול ינקה כך, 5-10 דקות ואז משחררת, עושים הפסקה ואז שוב מחפשת...עשתה זאת למשך שעתיים, נרדמה לשעה ואז שוב פעם.
המצב נורמלי? האם יכול להיות שנשארת רעבה כל כך?
יש לציין שעולה יפה במשקל (לפני 5 ימים שקלה 4.110)
תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משך זמן ההנקה - תגובה
סיגל גולן01/06/2011הי אורטל
כל הכבוד! המצב נורמלי לגמרי. יש אצל כולן פחות חלב בערב--אבל מה שיש הוא יותר שומני. היא יונקת הרבה כדי להגיע למילוי הקיבה וזה לוקח יותר זמן, אבל בסופו של דבר היא מתמלאה בחלב שומני שמכניס אותה לשנת לילה. לא יכול להיות שכל היום יש מספיק חלב ובערב אין. מה שאת מתארת נשמע בסדר גמור. לגבי עליה במשקל צריך לציין גם באיזה משקל היא התחילה אבל אם אחות טיפת חלב מרוצה אני בטוחה שעליה טובה. בהצלחה! סיגל גולן, IBCLC* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה המהיר
אורטל01/06/2011מתי יש לצפות שמשך זמן ההנקה יתקצר וכמו כן מספר הפעמים ביום שבו יונקת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה טובה?טלי30/05/2011
שלום, בני בן חמישה וחצי שבועות.
אני מניקה אותו בדרך כלל מצד אחד עד שעוזב מרצונו. בדרך כלל זה אחרי עשרים דקות פלוס מינוס. אחרי גרעפס והחלפת חיתול אני מציעה לו את השד השני לקינוח.
שמתי לב כי שד הקינוח גורם לו הרבה פעמים לשיעול כי שוב יוצא זרם גדול ואז הוא פולט, בוכה הרבה ומתפתל.
ניסיתי להניקו כל הנקה משז אחר והילד רגוע יותר.
האם זה בסדר בגיל הזה להניקו כל פעם רק משד אחד? האם כשיגדל בשלב מאוחר יותר וירצה לינוק משני הצדדים בארוחה אחת ייתכן מצב שבו לא יהיה חלב בשני הצדדים באותב ארוחה גי הגוף שלי יתרגל להניק דק מצד אחד כל פעם?
תודה רבה, האם הטרייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה טובה? - תגובה
סיגל גולן31/05/2011הי טלי
אני שמחה שאת מניקה מלא ושאת מוצאת את הדרך שלך. אין חוקים נוקשים לגבי צד אחד או שניים באותה ארוחה. בדרך כלל, כדי לדאוג לייצור מקסימלי של חלב ולמנוע סתימות ודלקות, מומלץ להיניק משני הצדדים בכל ארוחה. אבל אם את מניקה מצד אחד ובנך מרוצה מהחיים ועולה יפה במשקל, זה בסדר. שימי לב שהצד השני לא יהיה מלא מדי וקשה לקראת ההנקה הבאה, ואם כן לשאוב קצת באמצע בין הארוחות. לא יהיה מצב שבהמשך לא יהיה חלב שם בשבילו אם ירצה עוד. אני עומדת לרשותך לכל שאלה נוספת. סיגל גולן IBCLC* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיעוט חלבשרית29/05/2011
שלום בתי בת שלוש וחצי חודשים...
מניקה אותה מיום היוולדה...בשבוע האחרון יש כמות קטנה יותר של חלב במיוחד בשד הימני ובשד השמאלי גם פחות או יותר..
אני יודעת ששאיבה זה לא מדד לכמות החלב שתינוק יונק אבל אני מצליחה לשאוב רק 50 CC אפילו פחות...
היא מתעצבנת ואני יודעת שאם מביאים תחליף אז זה מעודד מיעטו חלב אבל איך אפשר לתת לתינוקת לעודד ייצור חלב כאשר היא מרגישה שאין זרם חלב לפיה ואני נאלצת לתת לה תוספת..??? אאיך מייצים חלב ??
היא כל כך נהנתה מההנקה ויש לי רגשות אשם בגלל שאני מביאה לה צחליף מטרנה שהוא משהו לא טיבעי כמו חלב אם ...אני כל כך רוצה שיחזור לי החלב שהיא תהנה ...
בנוסף אציין שהשתמשתי בגלולות סרזט חודש שלם והפסקתי מהרגע שהבחנתי בירידה בכמות החלב...אולי זוו הסיבה אבל תני לי טיפים עצות וכל מה שיכול לעזור
אשמח לתשובה בהקדם
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיעוט חלב - תגובה
שרית פאר31/05/2011שלום שרית,
הדרך להגביר ייצור חלב הינו להגביר את הדרישה, כלומר:
כל ארוחה התחילי בהנקה משני הצדדים, ברגע שאת רואה שהיא מסיימת ומרוקנת את שני הצדדים את יכולה לחזור לסיבוב נוסף ובמידה וישנה התמעטות רצינית והיא מתעצבנת את יכולה להוסיף לה ולשאוב במקום - 15 דקות מכל צד כאשר כל 5 דקות את מחליפה צד, חשוב לזכור שאת השאיבה יש לעשות גם אם לא יוצא כלום - וברור שלא יצא כי התינוקת לקחה את הכל ואולי השאירה שאריות קטנות כמו 10-20 שיכול להוות התוסף לארוחה הבאה במידה ויהיה צורך.
מומלץ לא לדלג על ארוחות ולאחר כל ארוחה לעשות שאיבה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)