פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שימוש במשחת רט אוויט בהנקה מותר?
    שירן
    20/06/2011

שלום..

יש לי תינוקת בת 3 שבועות שאני מניקה..

האם מותר להשתמש במשחת רט אויט לפצעים בפנים בזמן הנקה?

האם זה יכול להזיק לתינוקת?

תודה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שימוש במשחת רט אוויט בהנקה מותר? - תגובה

סיגל גולן
    20/06/2011

הי שירן
    לשאלות לגבי תרופות בהנקה כדאי להתיעץ באחד המרכזים התרתלוגיים בארץ--יש בכמה מבתי החולים. אני יודעת שיש בבלינסון ואסף הרופה. ליועצות הנקה אסור לתת אישור לתרופות.
    בהצלחה
    סיגל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות
    ג
    19/06/2011

שלום יש לי כמה שאלות:
    1. אני שואבת לבייבי שלי חלב. לאחרונה שמתי לב שיש לו קקי ירוק. אני מבינה שיכול להיות משום שאוכל חלב קידמי ולא מקבל חלב אחורי שהוא כל הדברים הטובים בעצם. האם נכון, ואם כן- עד כמה פוגע בו שי מס' ארוחות כאלה אחת אחרי השניה? האם לא כדאי המקרה כזה להשלים ארוחה בתמ"ל?
    2. אני שואבת עם לקטינה, 8 פעמים ביום כמו שעון שווצירי, אולם על מנת להגיע לכמויות שהבייבי צריך אני נדרשת לשאוב הרבה יותר מ 15 הדקות המומלצות וכך אני מוצאת את עצמי שואבת כל היום. האם יש דרך לייעל את השאיבה? על איזו עוצמת ואקום כדאי לשאוב ואיך מוצאים את העוצמה הטובה לי?
    3. הבייבי נולד קטנטנצ'יק במשקל 2.4 ק"ג. עתה בן חודשיים ושוקל (טפו טפו טפו) 4.5 ק"ג. הוא אוכל כ- 640 מ"ל ליממה. האם מספיק? גם על ה- 640 מ"ל אלא אני די נלחמת איתו...???

תודה רבה
    נ.ב.
    הפורום מאוד עוזר ותודה רבה עליו.

לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות

הוספת תגובה

• כמה שאלות - תגובה

סיגל גולן
    20/06/2011

שלום ג'
    שאלת הרבה שאלות, אני אנסה לענות על כולן.
    יציאות ירוקות יכולות להעיד על וירוס כמו הצטננות, או על חלב מימי. אחוזי החלב עולים ככל שהשד מתרוקן--לא יוצא חלב קדמי ואחר כך חלב אחורי--ואת שואבת הרבה זמן כך שאני מאמינה שיש שם הכל. גם החלק המימי חשוב לתינוק. את יכולה לנסות להגביר את כמות החלב או את יעילות השאיבות על ידי מסג' טוב בשד לפני השאיבה, שאיבה דו צדדית לחלק מהשאיבה, ועזרה בהמשך בלחיצות עם היד החופשיה. אפשר לקחת תוספי מזון להגברת החלב: כמוסות חילבה וטיפות טבעיות. אפשר לשאוב פחות זמן אבל לעתים יותר קרובות וסביר שהכמות היומית תעלה.
    העצמה במומלצת היא כמה שאפשר מבלי שיכאב. אם כואב זה חזק מדי בשבילך. יכול להיות שמספיק לו כמות זו שאת שואבת כי הוא עולה יפה במשקל--יכול להיות שקצת יגביר את הביקוש שלו לבערך 750 ליום וזה יכול להמשך בכמות זו עד לחמישה חודשים בערך. העיקר הוא להקשיב לו. מקוה שעניתי. בהצלחה. סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתגובה

ג
    20/06/2011

הוא אוכל 640 רק אם אני נלחמת איתו. אחרת יכול להסתפק בהרבה פחות (יום אחד ניסיתי לראות מה קורה אם אני לא לוחצת עליו וסיימנו את היממה עם 570. זה הבהיל אותי ולא חזרתי על זה).
    האם להמשיך להלחם איתו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתגובה - תגובה

סיגל גולן
    21/06/2011

אולי תשקלי אותו, ואז יומיים-שלושה תנסי לתת לו רק מה שהוא מבקש, ותשקלי אותו שוב. אם הוא עלה במשקל בימים אלו לפי הצפיה 25-30 ג' ביום, אז לא צריך להמשיך "להלחם" איתו! תעדכני אותי בבקשה
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב תמ"ל
    אמא לחצוצה
    19/06/2011

ביתי בת 3 וחצי חודשים. עד לפני שבועיים רק ינקה , לפני שבועיים התחלתי לתת לה תמ"ל במקום הנקה לפני השינה (ב7,8) כדי שאוכל לחזור להתאמן בחדר כושר.... (אני אומנם לא כל יום שם, אבל חשבתי שעדיף שזה יהיה קבוע ולא יום ככה ויום ככה...).
    בכל אופן, אני די סובלת מעניין ההנקה מכמה וכמה סיבות וכבר די מיואשת. יש לי חזה גדול כך שזה יותר מסובך לי ומחוץ לבית זה בכלל פרוייקט כי לא נוח לנו והיא גם אוכלת פחות טוב. בבית היא מונחת על כרית הנקה ואוכלת במשך המון זמן עם המון הפסקות (בחוץ אין לי סבלנות לשבת איתה 40 דקות...וגם לה לא נוח כשאני מחזיקה אותה ועוד עם הכסוי הזה....). היא בוכה מלא במהלך ההנקה , לא ברור לי מתי היא סיימה ומתי לא. לא ברור לי אם היא רעבה או לא ואני בעיקר נורא מתוסכלת כבר מההנקה. היא כמעט ולעולם לא ניראת לי נונוחה ורגועה אחרי האוכל (ואלו לא גזים או כאבים אחרים...) אלא רק אחרי בקבוק תמ"ל.
    אני מושכת את ההחלטה כבר כמעט חודשיים ואני רוצה להתחיל לתת לה בקבוק תמ"ל במקום הנקה בחלק מהפעמים.
    חשבתי להוסיף תמ"ל במקום ההנקה בערך ב 1 בצהריים ובמקום זו בערך ב 4 ולהשאיר רק את ההנקות בלילה (הנקה אחת), את ההנקה בסביבות 7 בבוקר כשהיא קמה, ואת זו בסביבות 10 בבוקר. האם זה אפשרי או שסביר שאם אני אניק ב 10 בבוקר ושוב אניק רק ב 4 וחצי בלילה (כלומר יותר מ15 שעות בין ההנקות) ייפסק לי החלב? אני לא רוצה להפסיק לגמרי להניק אבל מעדיפה להניק בלילה ובבוקר (שעות שיותר סביר שאני גם ככה בבית...)
    תודה רבה.
    דרך אגב, גם שאיבה לא באה בחשבון, ניסיתי והפטמה שלי כ"כ גדולה שהיא נתקעת שם במכונה וזה לוקח שעות גם כן...

לקביעת תור
    סגירה
    שילוב תמ"ל

הוספת תגובה

• עצה

ג
    19/06/2011

הי,
    הייתה לי את אותה הבעיה עם החצוצרה של השאיבה. אז אם במקרה את משתמשת במדלה (איזשהי), שימי לב שהחצוצרה הסטנדרטית שנמכרת בחנויות היא בגודל בינוני ויש כל מיני גדלים.

לי הם שלחו בדואר רשום (הזמנתי בטלפון ושילמתי באשראי). שימי לב שאם את מתקשרת אליהם, צריך להשאיר הודעה ואז הם חוזרים אליך.

מקווה שעזרתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד שאלה

אמא לחצוצה
    19/06/2011

האם אני יכולה פשוט להחליט שאני ממשיכה להניק אבל כשאני מחוץ לבית, באופן לא קבוע להאכיל בתחליף חלב?
    כפי שאת מבינה אני ממש, אבל ממש מבולבלת ואכולת רגשות אשמה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת הבהרה

אמא לחצוצה
    21/06/2011

כלומר, אם אני בוחרת להמשיך להניק 3 פעמים ביום ( בלילה, ב 7 בבוקר וב10 בבוקר ובשאר הפעמים (עוד 3 פעמים -2 בצהריים ובערב) להאכיל בסימילאק , הגוף שלי יקבל את זה ויישאר לי חלב לכך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת הבהרה - תגובה

סיגל גולן
    21/06/2011

כן--הגוף מייצר לפי הביקוש, אבל תורידי הנקות ממש לאת כדי לתת לגוף את הזמן להגיב! תמשיכי לשתות ולנוח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד שאלה - תגובה

סיגל גולן
    20/06/2011

שלום מיואשת
    מקוה לתת לך קצת יותר תקוה
    כמובן שאת יכולה להיניק ככל שאת בבית ומתאים לך ולא להיניק כשאת בחוץ. רק תשימי לב שלא נוצר גודש מזה שאת לא מניקה כמה שעות. אולי ההמלצה של ג' תעזור לגבי החצוצרה. בכל מקרה, אם את רוצה להוריד הנקות, תעשי את זה בבקשה לאט לאט. להחליף הנקה אחת בתמ"ל ולחכות כמה ימים שצריך עד שהגוף שלך יתרגל כדי להחליף ארוחה נוספת. ככל שאת מניקה כמות כלשהי, הגוף אמור להבין את הביקוש ולהתנהג בהתאם. אני מקוה שתמשיכי כמה שאת יכולה להיניק ושזה גם יהפוך לכיף! בהצלחה, סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מהנקה
    ורד
    18/06/2011

בתי בת שנה ושלושה חודשים. עדיין יונקת, אך רק לפני שנת הלילה, במהלך הלילה... ולפנות בוקר. אני רוצה להתחיל לגמול אותה בתקופה הקרובה. שאלתי היא איך הכי נכון לעשות את זה ? האם להתחיל מההנקה שלפני השינה ובהמשך את הנקת הלילה , או שעדיף כבר לגמול בבת אחת וזהו ? (לא אכפת לי להמשיך להניק בלילה (מתעוררת פעמיים-שלוש), אך בעיקר קשה לי עם זה שתלויה בהנקה כדי להירדם ולוקח לה הרבה זמן להיכנס לשנת הלילה.. שאלה נוספת- כשאגמול מהנקת הבוקר (בסביבות 6 בבוקר), מה מומלץ לתת במקום הנקה זו ? (אוכל את ארוחת הבוקר בסביבות 9 ).

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מהנקה

הוספת תגובה

• גמילה מהנקה - תגובה

סיגל גולן
    18/06/2011

הי ורד
    גמילה מהנקה זו לא בעיה בהנקה אלא ענין של הצבת גבולות. את די ענית לעצמך: אמרת שלא מפריע לך להמשיך עם הנקות הלילה אבל כן את מעונינת להפסיק את ההנקה האחרונה לפני הלילה כי קשה לך. עדיף לעשות את תהליך הגמילה לאט ולא בבת אחת. תגידי לבתך שהיום לפני השינה אין הנקה ובמקום זה היא תקבל בקבוק/כוס שתיה אחרת. אם אמרת שאין הנקה, אל תוותרי אפילו אם היא בוכה. תציעי לה שתיה, חיבוק, וכו'. לרוב ילדים לומדים תוך כמה ימים שהוריהם עומדים איתן בגבולות שהציבו ולא ממשיכים לבדוקת את הגבולות.
    לגבי הבוקר--אפשר להציע שתיה (חלב, מיץ, תה צמחים), ומשהו קל לאכול שיעזור לה לחכות עד ארוחת הבוקר. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בהנקה
    יואנה
    18/06/2011

שלום, אני ילדתי לפני שבועיים וחצי ומההתחלה אני מאוד מתקשה עם נושא ההנקה. בהתחלה פצעתי את הפתמה אז ממש כאב לי להניק ועד עכשיו השד הזה בעייתי כואב ומוציא פחות חלב, ועברתי לשאיבות אך בשאיבות לוקח לי כשעה לשאוב 100 מל משני השדיים וגם זה הפך לסיוט. בלילות אני משלבת מטרנה 100 מל והוא אוכל את הכל. אני מרגישה שאני לא מספקת לו מספיק חלב ואני שוקלת לעבור לגמרי למטרנה כי אחרי הנקה הוא מראה סימנים של רעב אחרי שעה בלבד והשאיבות לוקחות המון זמן וגורמות לסבל...אני לא יודעת מה לעשות איך להוציא יותר חלב בשאיבה בפחות זמן? או שפשוט לוותר ולתת תוסף?
    אשמח לתשובה תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בהנקה

הוספת תגובה

• כאבים בהנקה - תגובה

סיגל גולן
    18/06/2011

הי יואנה
    אני מצטערת לשמוע שכל כך קשה לך מהתחלה. לגבי הכאבים והפצע--הכי טוב היה לקבל עזרה מקצועית מיועצת הנקה באזור מגוריך. עזרה בתפיסה יכולה להביא להנקה ללא כאבים לפעמים באופן מיידי. שאיבות לא צריכות לקחת כל כך הרבה זמן אם את משתמשת במשאבה טובה. אולי כדאי לך לשדרג. תינוקות יונקים אוכלים לעתים יותר קרובות מאשר תינוקות המקבלים פורמולה כי חלב אם מתעכל יותר מהר וקל. זה דבר טוב לתינוק--שמערכת העיכול עובדת ביעילות. בכל מקרה, רצוי להמשיך להיניק ככל שיש לך אפילו טיפה. החלב שלך מלא נוגדנים וחומרים אחרים שפשוט לא נמצאים בפורמולה וחשובים לתינוקך. אם לא מלא, אז חלקי מה שיש. תמשיכי! בהצלחה! סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב תמ"ל
    סילביה
    17/06/2011

שלום רב
    התינוק שלי בן חצי שנה וכמעט ואין לי חלב ולכן התחלתי לתת לו בקבוק אחד של מטרנה או סימילאק. הבעיה היא שהוא מסרב בתוקף לקחת מטרנה ו או סימילאק. השאלה שלי היא האם אני יכולה לתת לו דייסה במקום. ומבחינה תזונתית מה עדיף דייסה או תמ"ל? ואם דייסה עדיפה אז איזו מהן? מרוב מבחר קשה לבחור ולדעת מה יותר מתאים. תודה :)

לקביעת תור
    סגירה
    שילוב תמ"ל

הוספת תגובה

• שילוב תמ"ל - תגובה

סיגל גולן
    18/06/2011

שלום סילביה
    לא כל כך ברור לי: אם כמעט אין לך חלב, מה הוא כן אוכל? בגיל הזה עדיין הוא צריך חלב--עדיף חלב אם אבל אם לא אז פורמולה, לא רק אוכל מוצק אם יש מצב שכבר אוכל כמה ארוחות. אולי שווה לעשות מאמץ להגביר את החלב שלך? לגבי איזה דייסה כדאי להתיעץ עם תזונאית: יש הרבה גישות לנושא הכנסת אוכל. זה לא המומחיות של יועצת הנקה. בהצלחה, סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב תמ"ל

סילביה
    19/06/2011

תודה סיגל על התגובה
    הוא יונק בבוקר בסביבות 8 וחצי אחכ מנה של פירות אחכ מנה של ירקות ואז אני מניקה אותו ולפני שינה עוד מנה של הנקה ולמנה הזו כבר אין לי ככ הרבה חלב מה שגורם לו להתעורר בלילה כל שעתיים ולינוק. אני מרגישה גם שיוצא לי פחות ושהוא אוכל פחות.
    אז בהמשך לתשובתך אני אתייעץ אם תזונאית
    תודה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה- כאב בשד
    שלומית
    17/06/2011

שלום ,

צריכה את עזרתכן באופן בהול- אני מניקה בבוקר ובערב/ לילה לפני ההשכבה לישון ובדר"כ גם פעם אחת בשעות אחה"צ ( תלוי אם הבת שלי רוצה לעיתים לא מעוניינת- לא יונקת הרבה אחה"צ). ( אני עובדת וביתי בת 8 חודשים ולכן כך יוצא ה"סידור"- משתדלת זה לא קל).
    אני לא בטוחה אני חושבת שיש לי דלקת בשד ימין- אני אתאר-
    כאב לי השד אתמול - שד ימין בשעות הערב המאוחרות ולא הבחנתי מה - לא היה כלום, הנקתי כרגיל, בבוקר- קמתי עם גוש שממש מתחת לשד- כלומר יש את ה"קאפ" של השד אז הגוש ממש מתפרס בצורת ירח בשד למטה ( ממש היכן שהחיבור של השד לגוף - פס החזיה), כואב לי, וגם המקום חם. כשאני שוכבת ממש מרגישים גוש חזק - ממש קשה, כמו חלק אחר בגוף, לדעתי אני לא בטוחה זה דלקת?
    האם זה דלקת? מה לעשות? איך להמשיך עם ההנקה? האם זה יכול לקרות ממדידה של שמלות עם מחוך? ( אני שואלת כי מדדתי שמלות בערך כשעה- אחותי מתחתנת וחיפשתי שמלה- יכול להיות בגלל הלחיצות/ סגירות חזקות? מה לעשות לגבי זה?)

מה אפשר לעשות על מנת להקל/ להיפתר מהבעיה? האם צריכה ליטול תרופות? האם הן מותרות בהנקה? בבקשה את עזרתכן הדחופה כדי שלא תחמיר לי הבעיה במיוחד שזה קרה לי בשישי ויש את שבת........
    תודה רבה ,
    שלומית

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה- כאב בשד

הוספת תגובה

• עזרה דחופה- כאב בשד - תגובה

סיגל גולן
    17/06/2011

שלום שלומית
    מקוה שאוכל לעזור לך למרות שקשה לאבחן דלקת בלי לראות. יש דלקת מקומית ויש דלקת חיידקית. אם אין חום או מתחת ל 38.5 זה בדרך כלל מקומית ולא צריך טיפול תרופתי. אשפר ורצוי להיניק מהצד הדלוק, בתנוחות שונות ועם הרבה עיסוי כדי לפרק את המקום הקשה. אם החום עולה מעל 38.5 כדאי ללכת לרופא וסביר להניח שימליץ על אנטיביוטיקה, שאפשר להמשיך להיניק איתה. זה יכול להיווצר מחזיה הדוקה או לחץ באיזור הזה. אפשר לעשות עיסוי בעזרת משחת טראומיל שגם עוזרת קצת לשכך את הכאב. תניקי או תשאבי מהצד הכואב אבל גם אל תזניחי את הצד השני. תרגישי טוב ושבת שלום
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצבנות על השד
    ה. נ
    17/06/2011

עזרה דחופה, אני נןאשת. ביתי בת השבועיים מדגימה חוסר יציבות משגע. לדוגמה היום בבוקר, ינקה יפה משני השדיים ולאחר מכן נרדמה בעגלה (בטיול), עמו כן ינקה יפה ב18:00 וכו'. עכישו בארוחה של 24:00 היא שוב כהרגלה לא רגועה על השד ומרבה להתנתק הרבה וכמובן לבכות בעצבנות, דבר שמביא אותי לתת לה חלב שאוב.

שאלותי הן: 1. מה ניתן לעשות עם העצבנות על השד?
    2. האם שאיבה פוגעת ביצור החלב?

בבקשה עזרה

הדר

לקביעת תור
    סגירה
    עצבנות על השד

הוספת תגובה

• עצבנות על השד - תגובה

סיגל גולן
    17/06/2011

שלום ה.נ
    שאיבה לא פוגעת -- להיפך. היא מגבירה את ייצור החלב בשילוב עם הנקה. זה נכון שבאופן פיזיולוגי יש פחות חלב בערב--ככל שיש פחות חלב בשד מה שיש שם יותר שומני ומכניס לשנת לילה. אם היא לוקחת את החלב השאוב ונרדמת, מצאת פתרון טוב. אפשר לנסות להרגיע אותה בהפשטה--להוריד לה את החולצה ולהיניק במגע של עור לעור. להשען קצת אחרוה. אולי לעשות לה אמבתיה בשעה זו ואחר כך הנקה אם אמבתיה מרגיעה אותה.
    אני מכירה תינוקות שלפעמים מתעצבנים על השד כי הם רוצים רק מציצה ולא את החלב שיוצא. מקוה שיהיו לך לילות יותר רגועים
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצבנות על השד

ה. נ
    18/06/2011

קודם כל אני שמחה לגלות ששאיבה איננה מזיקה לייצור החלב. אבל אני עדיין מוטרדת מהתקפי העצבנות על השד. היא מתחילה לינוק באופן יפה ושלו ולפתע היא מתנתקת ומתחילה לבכות. כל ניסיון לחברה בחזרה מביא ליותר בכי ולהיסטריה. לעיתים גם בקבוק עם חלב שאוב לא מביא לשיפור. הדבר קורה אחת לכמה הנקות (יש הנקות שהולכות חלק). עם כל רצוני להנקה מלאה זה בלתי אפשרי ככה ואני ממש מוטרדת, מה ניתן לעשות כדי לפתור את העצבנות הזו? ואיך לבסס לה את ההנקה?. דבר נוסף...איך אפשר לדעת שבכי נובע מגזים? והאם מוצץ עוזר בזה?

ממתינה לתשובה

ה.נ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצבנות על השד - תגובה

סיגל גולן
    18/06/2011

תשתדלי לא להפוך הנקה למאבק. אם היא מתנתקת מההנקה, תתני לה. אם אחרי כמה דקות היא משדרת שרוצה עוד, תקרבי אותה לשד. בלי לחץ. יש שיטה יחסית חדשה שהגיעה גם לארץ: שיטת דנסטן--להכרות סוג וצליל הבכי והבנת מה הבעיה: רעב, כאבי בטן, עייפות וכו. בתחילת בקשר בין אם לתינוק זה די ניסוי ותהיה. אולי תעזרי ביועצת הנקה באזור מגוריך. יש מספר קופות שמסבסדות את היעוץ. אם מישהי מקצועית תראה את ההנקה ואת ההתנהגות של בתך אולי תקבלי יותר הבנה מה קורה שם. מאחלת הרבה הצלחה! סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה לגבי העדרות מהבית בזמן הנקה
    טלי
    16/06/2011

אשמח לעזרה בכמה שאלות בנושא.

ביתי בת 4 שבועות, יונקת מלא.
    בשבוע הבא אאלץ להעדר מהבית לחצי יום- כמה שאלות:
    1. מסיבות טכניות, בזמן העדרי, אין באפשרותי לשאוב חלב עם המשאבה החשמלית שהשאלתי - מה הן האופציות האחרות? מה אפשר לעשות במקרים כאלה? מפחדת מגודש, כי אאלץ להפסיד הנקה אחת או אפילו שתיים-שלוש.
    2. לפני שבוע התחלתי לשאוב חלב ולהקפיא- מה הדרך הטובה לתת לה את החלב כדי לא להרוס את ההנקה?
    3. מהי בערך הכמות שתינוקות אוכלים בגיל הזה בהנקה אחת?

כל טיפ אחר הקשור לנושא, יתקבל בברכה.
    תודה רבה!

הוספת תגובה

• עזרה לגבי העדרות מהבית בזמן הנקה - תגובה

סיגל גולן
    16/06/2011

הי טלי
    לא ציינת את משקל התינוקת וזה היה עוזר בקביעת הכמויות. בהנחה שהיא בסביבות 4 ק"ג הייתי מצפה לבערך 75 מ"ל כל 3 שעות. את צודקת שכדאי למצוא דרך להוציא חלב בזמן שאת לא בבית כדי לא להגיע לגודש וגם לא לשדר לגוף שהוא יכול להאת את הייצור. רוב המשאבות החשמליות עובדות גם עם בטריות. יש משאבה ידנית. אפשר ללמוד להוציא חלב ידנית. אפשר לחפש בגוגל hand expression of milk כדי לקבל הדרכה. בדרך כלל אין בעיה לתינוק לחזור להנקה אחרי כמה בקבוקים במיוחד אם מזרימים לו את החלב לפי הקצב שהוא מבקש ולא בזרם חזק ותמידי. לתת בקבוק עם הפסקות, כמו שחלב זורם מהשד: בגלים. מקוה שזה עזר לך. בהצלחה
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האכלה משולבת
    דפי
    16/06/2011

שלום. הילדה שלי בת 13 יום, שקלה 3790 קג בלידה והשתחררה כעבור יומיים מבית החולים במשקל 3500. משמלאו לה 6 ימים היא נשקלה בטיפת חלב והייתה 3840.
    בבית החולים הילדה לא הייתה רגועה כלל אחרי הנקה ולכן הומלץ לי לתת לה האכלה משולבת של חלב אם וסימילאק, והיא אכן הראתה סימני שובע.
    אני חושבת שהיא אוכלת כיום מעל הממוצע, כ- 80 סיסי למנה.כל 2.5 שעות בממוצע.
    יש לי שתי שאלות:
    א. מה הממוצע למנת חלב/סימילאק לגיל שבועיים?
    ב. כשאני שואבת חלב יוצא לי כ- 80 סיסי מכל שד. ציפיתי שעד כה יהיה לי כבר יותר חלב לתת לה ואז אולי אני לא אצטרך לתת לה סימילאק. אך בינתיים מה שיוצא לי אינו מספיק.
    אני שואבת כ-2 פעמים ביום מכל שד. מה אני יכולה לעשות על מנת להגביר את יצור החלב שלי?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    האכלה משולבת

הוספת תגובה

• האכלה משולבת - תגובה

סיגל גולן
    16/06/2011

הי דפי
    יש לך סיכוי טוב להגביר את כמות החלב שלך ולעבור רק להנקה/חלב אם. בשביל זה צריך לשאוב לעתים הרבה יותר קרובות. אני ממליצה לשאוב כל 2.5-3 שעות. כדאי שתשאבי עם משאבה רצינית שאת קונה או שוכרת. אפשר לקחת תוספים כמו כמוסות חילבה ו/או טיפות להגברת חלב שקונים בכל בית מרקחת. לשאוב עוד 2 דקות מכל צד אחרי שכבר לא יוצא חלב, ולעבור על שני הצדדים לפחות פעמיים. אין לי מידע לגבי כמויות פורמולה לתינוקות אבל בגיל ומשקל שלו אני מצפה לארוחה של 70-80 של חלב אם כל 3 שעות בממוצע. מבצע הגברת חלב לא צריך לקחת שבועות אלא ימים. מקוה שתלכי על זה וש"יזרום" לך. אשמח לענות על כל שאלה נוספת ולתמוך בך בתהליך
    בהצלחה
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה - שאלה דחופה
    שמחה82
    16/06/2011

בס"ד

שלום רב,

הילד שלי בע"ה עוד יומיים בן שבועיים.
    עד אתמול הוא היה מתעורר להנקה כל שעתיים וחצי שלוש, השדיים שלי היו מלאים .
    מהיום בבוקר או יותר נכון לפנות בוקר, הוא מתעורר כל חצי שעה מקסימום שעה כדי לאכול ואני מרגישה שהחזה שלי נהיה דליל ולא מייצר מספיק חלב.
    יש לי חשש גדול שהחלב שלי לא מספיק לו.
    מה כדאי לי לעשות??
    הרבה הציעו לי לשאוב על מנת ליצור יותר חלב.

זקוקה בדיחות לתשובה....
    לחוצה מאוד זה ילדי הראשון...

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה - שאלה דחופה

הוספת תגובה

• הנקה - שאלה דחופה - תגובה

סיגל גולן
    16/06/2011

שלום שמחה
    מזל טוב!
    אם הוא אוכל כל שעה בערך ברור שלא תרגישי את המלאות בשד כמו אחרי כמה שעות. זה נורמלי. יכול להיות שהוא רוצה להגדיל את כמויות החלב ואז הוא יונק לעתים קרובות. תופעה זו בדרך כלל עוברת תוך כמה ימים. לשאוב אחרי הנקה זה תמיד טוב כדי לייצר יותר חלב אם יש חשש. בכל מקרה הייתי הכי שקטה בתשובה שלי אם יועצת הנקה מוסמכת באזור מגוריך הייתה רואה את ההנקה ואת התפיסה. בהצלחה! סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי בתזונה
    ג
    15/06/2011

שלום רב,
    עד לא מזמן הבן שלי היה אוכל 90% מטרנה ו- 10% חלב אם שאוב.
    עתה אוכל רק 10% מטרנה והשאר חלב אם שאוב (מטרנה אוכל לקראת השינה).

במקביל, סך כמויות המזון שאוכל ביממה ירדה בכ- 100 מ"ל. האם יכול להיות בגלל שינוי בהרכב?

בנוסף, כמה אמור לאכול בן חודשיים במשקל 4.5 ק"ג? האם הגיוני שעתה דורש רק כ- 450 מ"ל ליום?
    אציין כי הוא ישן ברוב שעות היממה, וכאשר הוא ער הוא חייכני ולא מראה סימני עצבנות.
    עד כה גם עלה במשקל ע"פ השקילות בטיפת חלב, אבל אולי זה בגלל שאין מדידה לאחר השינוי כך שאין אינדיקציה טם יש או אין ירידה בפועל.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי בתזונה

הוספת תגובה

• שינוי בתזונה - תגובה

סיגל גולן
    16/06/2011

שלום ג
    יפה לשמוע שעברת מהרוב פורמולה להרוב חלב אם. אני מתארת לעצמי שפשוט הצלחת לשאוב יותר ויותר. זה נכון שתינוק צריך פחות חלב אם מאשר פורמולה כדי לקבל את אותם רכיבים תזונתיים. אבל אני מצפה שתינוק בן חודשיים יקבל בסביבות 750 מ"ל ליממה. האם את שואבת יותר והוא פשוט לא רוצה? אני גם מצפה שתינוק בן חודשיים יהיה קצת ערני במשך היום ולא רק ישן ויאוכל. הייתי מציעה לעשות שקילה עכשיו בטיפת חלב כדי לבדוק מה קורה אחרי השינוי. בהצלחה! סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי בתזונה

ג
    16/06/2011

בשאיבה יוצא לי יותר והוא לא מעוניין. מוציא לי את הבקבוק מהפה ועושה לי פרצוף ודוחף לשון. אם אני מתעקשת- פשוט לא עושה ואקום אלא מחייך.

נקווה שזה רק כמה ימים כאלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בשעת התמלאות השד
    נורית
    15/06/2011

בני בן 5 שבועות, יונק הנקה מלאה. מהלידה כמעט אני מרגישה כאב בשעת התמלאות השד. בהנקות של שני הילדים הגדולים הרגשתי רק עקצוצים ואילו עכשיו אני מרגישה ממש כאב (אמנם נסבל אך לא נעים). הכאב חזק יותר בצד אחד. האם זה נורמלי או מצריך בדיקה?
    שאלה נוספת, התינוק כמעט תמיד בוכה לאחר ההנקה. יכול להיות שזה נובע ממשהו שאני אוכלת? או שאלו גזים? הוא עולה יפה מאוד במשקל, וישן טוב, אך במהלך הערות הוא לא רגוע.
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בשעת התמלאות השד

הוספת תגובה

• כאב בשעת התמלאות השד - תגובה

סיגל גולן
    15/06/2011

שלום נורית
    יש הרבה תופעות הורמונליות מהתמלאות ומזרימת החלב. את יכולה לתאר את הכאב במילים? כאב חד? מפוזר? צורב? מקרין? לכמה זמן יש כאב? ל10 שניות או לדקות? מתי את מרגישה? בין הנקות? לקראת הנקה? סביר להניח שזה נורמלי אבל אני צריכה יותר מידע.
    תינוק באי-נוחות אחרי הנקה הרבה פעמים מסמן שיש לו גרעפס. כדאי לנסות להרים אותו ולאפשר לו להוציא. יש כל כך הרבה סיבות אחרות לבכי או אי-נוחות: צורך בהחלפת טיטול, עייפות יתר, משהו רגשי שעובר עליו. יכול להיות גם משהו הקשור לאוכל שלך. הרגישות הכי נפוצה בציבור היא לחלב פרה, אז אם את רוצה לנסות את הגורם הזה, תורידי מהתזונה שלך כל מוצרי החלב לשבועיים ותבדקי אם יש שיפור. לאחרונה שמעתי על הרבה אמהות שראו שיפור כשהורידו אורז מהתפריט. בהצלחה! סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המהירה!

נורית
    15/06/2011

הכאב מופיע בתחילת ההנקה או בין ההנקות, מעין צריבה לכ10 עד 20 שניות. ההרגשה היא כמו העקצוצים של ההתמלאות רק יותר חזק עד כדי כאב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המהירה! - תגובה

סיגל גולן
    15/06/2011

נשמע לי יותר מתאים לתגובה לאוקסיטוצין--כשהחלב מתחיל לזרום. 20 שניות מאוד נורמלי ולא נראה לי שאת צריכה לדאוג. זה יכול להפחית עם הזמן. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה ועלייה במשקל
    אפרת
    14/06/2011

שלום שמי אפרת ויש לי תינוקת בת 5 שבועות אשר ניזונה רק מחלב אם (הנקה ובקבוקים שאובים) השבוע שקלו אותה בטיפת חלב והיא עלתה רק חצי קילו בחודש, האחות טוענת שהתינוקת כנראה לא אוכלת טוב וההנקה לא מספיק איכותית . הטיטולים שלה תמידדד מלאים - כלומר היא כן אוכלת... שאלתי היא : האם יכול להיות שהחלב שלי לא מספיק מזין, אולי בגלל תזונה לקויה?? או מחסור בשינה?? אך חלב ישנו ובשפע.. כיצד עליי לנהוג ואיך אוכל להפוך ארוחת הנקה לאיכותית??

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה ועלייה במשקל

הוספת תגובה

• הנקה ועלייה במשקל - תגובה

סיגל גולן
    14/06/2011

הי אפרת
    אני שמחה שחשוב לך להיניק ושאת מתאמצת להגיע להנקה טובה. חסרים לי כמה נתונים: כמה בתך שקלה בלידה, באיזה שבוע היא נולדה, כמה ירדה במשקל בבית החולים, באיזה תדירות היא אוכלת, מתי פעם ראשונה שקלת אותה בטיפת חלב והאם שקלת אותה גם במשך החודש? לא מאמינה שיש בעיה באיכות החלב שלך. אפשר לבדוק את התפיסה שלה כדי לוודא שהיא מרוקנת ביעילות את השד. אשמח אם תעני על השאלות ששאלתי כדי שתהיה לי תמונה יותר ברורה. סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה ועלייה במשקל

אפרת
    15/06/2011

היי סיגל,
    ראשית , תודה רבה על התגובה המהירה!
    התינוקת נולדה במשקל של 3.478 ושוחררה מבית חולים במשקל של 3.285 . שבוע מיום הלידה בטיפת חלב היא שקלה 3.365 והיום 5 שבועות מיום הלידה היא שוקלת 3.830.אני מניקה אותה בערך כל שעה וחצי ולעיתים בלילות אני נותנת לה בקבוק שאוב , (הרגלתי מהתחלה גם לשד וגם לבקבוק) ההנקה לא מסודרת , לעיתים היא יונקת כחצי שעה , 40 דק' ולעיתים רק רבע שעה. אני מקפידה על 20 דק' לפחות בכל צד.
    מקווה שהפרטים מספיקים כדי לענות לשאלתי,
    תודה רבה!!!!
    אפרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה ועלייה במשקל - תגובה

סיגל גולן
    15/06/2011

הי אפרת
    אני אגיב לתמונה כפי שאני רואה אותה עכשיו. אני בעיקר מתיחסת להפרש משקל בטיפת חלב כי לא נכון להשוות בין מאזניים (משקל בי"ח למשקל בטיפת חלב). היא עלתה בחודש קצת פחות מ 500 גר' או ממוצע בשבוע בערך 120-125 גר. עליה זו לא נוראית אבל גם לא מדהימה. אני בכל מקרה הייתי רוצה שתתיעצי עם יועצת הנקה מוסמכת באזור מגוריך שתראה אם יש מה לשפר בתפיסה שלה שיעזור לה לרוקן טוב יותר את השד ולעלות יותר במשקל. הייתי מגבה את ההנקות בשאיבה אחרי ההנקה כדי לייצר יותר חלב בשד שיעזור לה לינוק את החלב יותר בקלות. זה סוג ההתיעצויות שקשה לי מאוד לענות בשלמות בלי לראות אותכם ולשאול עוד הרבה שאלות. אשמח אם תעדכני בהמשך. בהצלחה
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השאלת-השכרת משאבות חלב
    אביטל
    13/06/2011

שלום. שמי אביטל ואני גרה במודיעין. יש לי בבית גמ"ח של משאבות הנקה של מדלה (medela) מסוג pump in style (משאבה מעולה דו צדדית). זה אומר שיש לנו הרבה משאבות שאנחנו נותנים לנשים להשתמש בהן בחינם עד שהתינוק בן שלושה חודשים (הן משלמות רק על חלפים חדשים את מחיר העלות ומשאירות לנו צ'ק פיקדון). אם הן רוצות להמשיך להשתמש במשאבה לאחר שלושה חודשים הן משלמות שקל ליום. אין כאן שום עניין של רווח חוץ מלעזור לאנשים... זה מיועד בעיקר לנשים שמסתבכות עם ההנקה (פג, תינוק שלא יונק, מחסור בחלב, תאומים, פצעים וכו). אפשר בכיף לפנות אלי או להפנות נשים אחרות שזקוקות לזה: 050-7293199 אביטל.

לקביעת תור
    סגירה
    השאלת-השכרת משאבות חלב

הוספת תגובה

• השאלת-השכרת משאבות חלב - תגובה

סיגל גולן
    13/06/2011

שלום אביטל
    אני מאוד שמחה לשמוע על הגמ"ח, ומדגישה שזו משאבה מצוינת! כל הכבוד. אני אמשיך לשלוח יולדות אליך להשאלה המשאבה. סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה