פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צריבה בהנקה
    ה. נ
    27/06/2011

אני חשה צריבה בהנקה בשד ימין והפיטמה מעט לבנה בקודוקוד שלה. ביתי בת ה3 שבועות בכתה כל הלילה מספר שניות לאחר תחילת ההנקה והיה לנו ממש קשה להרגיע אותה . היא ינקה יפה במשך היום ככה שהלילה (כמו שאר הלילות) היה קשה.

שאלותי הן: 1. האם מדובר בפיטריה בפיטמה (יש לי מרשם לניסטטין מהרופאה כי היא טענה שאולי מתחיל לה פיטריה)?

2. מה עושים כדיי להרדים תינוק בלילה? זה לילה שני שהיא מאוד ערנית בלילה, קשה להרדימה והיא מרבה לבכות. אנחנו אובדי עצות!!!

בבקשה תענו לנו...

ה.נ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צריבה בהנקה

הוספת תגובה

• צריבה בהנקה - תגובה

סיגל גולן
    27/06/2011

שלום ה.נ
    המילה "צריבה" שולחת אותנו לכיוון פטריה למרות שכדאי לראות על מה מדובר. נקודה לבנה יכולה להיות סתימה קטנה בקצה של צינורית חלב ויש לזה טיפול אחר. זה יכול להסביר למה היא בוכה בצד הזה--כי לא זורם כפי שהיא רגילה. אני ממליצה לך להתקשר ליועצת הנקה מוסמכת באזור מגוריך כדי שמישהי מקצועית חראה.
    לגבי הלילות: תינוקות נולדים עם "ג'טלג" ולוקח הרבה זמן עד שהשעון הביולוגי שלהם מסתדר. הגישה שלי היא לזרום איתם בהסתגלות שלהם לחיים מחוץ לרחם ולא ללחוץ עליהם להשתנות מהר. בשביל זה כדאי כמה שאת יכולה לנוח במשך היום. כל פעם שהיא ישנה, את נחה. בלי לחץ להרדם כי קשה להרדם כשיש תחושה ש"אני חייבת להרדם". מנוחה טובה גם שווה. ולקבל עזרה בכל מטלות הבית. הלילה נראית אחרת כשאת נחה טוב ביום. בנוסף, לשים אותה במנשא בלילה לעזור לה לחזור לשינה (מזכיר לה את הערסול של העוברות), להשאיר אותה בסביבה חשוכה, שקטה, כדי לעודד מנוחה. לא לצפות לשנת לילה יותר מחמש שעות רצוף בשנה הראשונה. הרבה יולדות נעזרות הספר "לישון בלי לבכות".
    בהצלחה! סיגל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריבה בהנקה

ה. נ
    27/06/2011

היי סיגל
    תודה על התשובה, היתי היום אצל רופא עור שקבע כי לא מדובר בפטרייה ואותו דבר אמרו לי בטיפת חלב. מה שנותר זה גזים..
    אני אנסה היום את עיניין המנשא מיד לאחר האכלה של אחרי האמבטיה (ביתי אוהבת לינוק לפני וגם אחרי האמבטיה).

תודה על התשובה

ה.נ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יכול להיות שהחלב שלנו גורם לגזים
    ליאת
    26/06/2011

שלום, רציתי לשאול-
    יכול להיות שהחלב שלנו גורם לגזים אצל התינוק?
    הבן שלי בן 5 שבועות ויש לו גזים.. :(
    ממה זה נובע?
    מה אפשר לעשות?

תודה

הוספת תגובה

• יכול להיות שהחלב שלנו גורם לגזים - תגובה

סיגל גולן
    26/06/2011

שלום מיטל
    כל תהליך עיכול מייצר גזים במערכת העיכול. גם אצל תינוקות וגם אצלנו. המערכת שלנו "משומנת" טוב וזה עובר בקלות. אצל תינוקות הגזים נתפסים במעיים וכואב להם. מה שיכול לעזור זה עוד שלוק ועוד שלוק. זה לא מעמיס על הקיבה אלא נותן מסר לגוף להמשיך להזרים את הכל קלפי מטה. יותר קל לתינוק לעכל את החלב שלנו מאשר פורמולה, אבל גזים משתחררים כתוצאה של עיכול כל דבר.
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רק עוד שאלה

ליאת
    27/06/2011

אז איך בעצם אני יכול להקל על הגזים שלו?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רק עוד שאלה - תגובה

סיגל גולן
    29/06/2011

עוד שלוק ועוד שלוק. זה לא מעמיס אלא עוזר להזרים את הגזים החוצה. מציצה של אצבע או מוצץ. מסג' בבטן ובכף הרגל. סבלנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בעליה במשקל
    נטלי
    26/06/2011

שלום,

בתי בת חודש וחצי, נולדה בלידה רגילה במשקל 4110. מאז היא בהנקה מלאה, חוץ מפעם אחת בגיל 3 ימים כשקיבלתי עירוי דם אחרי הלידה ונתנו לה תמ"ל. לפי המדידות בתינוקייה היא ירדה במשקל במשך יומיים אחרי הלידה, וכבר אחרי זה התחילה לעלות בחזרה.
    כשהתחלנו להגיע לטיפת חלב, האחות אמרה שהילדה לא עולה מספיק במשקל. היא אמרה להגיע כל שבוע לשקילות ליתר ביטחון (גם כי החליפו לאחות את מכשיר המשקל והיא לא הייתה בטוחה במדידות).
    היום בגיל חודש וחצי היא שוקלת 4500 לפי המדידה, וזה באמת נראה לא מספיק! האחות אמרה שצריך לתת תוספות, ואני לא יודעת לגבי זה...
    כרגע היא אוכלת בערך ככה (אני לא מעירה אותה לינוק): 8 בבוקר, 12, 4 או 5, 7, 9 בערב, ואז היא ישנה עד 4-5 בבוקר. כל פעם משני הצדדים, כ-20 דקות עד חצי שעה סה"כ. מדי פעם הייתי נתקפת חששות שהיא לא מקבלת מספיק חלב, אבל לפי כל הסימנים היא לא רעבה: היא לא בוכה אחרי ההנקה, היא ערנית וחייכנית, עם טונוס טוב, ישנה טוב, כמות יציאות מספקת (פעמיים הייתה הפסקה של יומיים בקקי, אבל היה הרבה שתן). אני משתדלת לאכול מסודר ולשתות הרבה, וגם מספיקה לנוח.

מה לעשות?? האם אני חייבת לתת תוספות? תיכננתי להמשיך בהנקה מלאה לפחות עוד חודש, ואז להתחיל להרגיל לבקבוק לפני שאני חוזרת לעבודה...
    תודה רבה מראש על התשובה!

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בעליה במשקל

הוספת תגובה

• בעיה בעליה במשקל - תגובה

סיגל גולן
    26/06/2011

הי נטלי
    ממה שאת כותבת נשמע שהיא באמת צריכה יותר אוכל. אנחנו מצפות ללפחות 8 הנקות ביממה. יש תינוקות שמתרגלים למעט אוכל ונראים מרוצים מהחיים, אבל היה טוב שיקבלו יותר. אם קבלת דם אחרי הלידה יכול להיות שבגלל שאבדת הרבה דם הגוף מתקשה עכשיו לייצר מספיק חלב. האם ניסית לשאוב? אם תשאבי תוכלי לתת תוספת חלב שלך ולא פורמולה. זה גם יגביר את כמות החלב ויהיה לה יותר זמין. אפשר גם לקחת תוספים טבעיים להגברה בנוסף לשאיבה. כדאי שיועצת הנקה צראה איך היא יונקת כדי לראות אם יש מה לשפר בתפיסה. מאחלת לך הרבה הצלחה! סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רב חלב רפאל
    דניאל
    25/06/2011

שלום,בני בן חצי שנה ועם חזרתי לעבודה אני מרגישה ירידה בכמות החלב בעיקר בשאיבות.
    רציתי לדעת מה יותר מומלץ על מנת להגביר את תפוקת החלב, חילבה בכדורים או רב חלב שהוא בטיפות.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    רב חלב רפאל

הוספת תגובה

• רב חלב רפאל - תגובה

סיגל גולן
    26/06/2011

הי דניאל
    למרות שיש חילבה בחלב רב, לא צריך להיות בעיה לקחת את שניהם בו זמנית. חילבה הוא הדבר הכי מוכח שעוזר בהגברה. ביחד זה נותן "פוש" רציני. בהצלחה! סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לתינור עם ריפלוקס
    ג
    25/06/2011

שלום רב,
    אבחנו לתינוק שלי ריפלוקס והחלתי להסמי את החלב השאוב ואת התמ"ל שאני נותנת לו.
    מאז הוא אומנם נינוח יותר, רגוע יותר אולם הוא אוכל פחות.
    אני מניחה שזה בגלל שהקלוריות הנוספות של הקונפלור מספיקות לו, אולם האם זה בסדר שתינוק במשקל של כ 5 ק"ג אוכל כ- 500 מ"ל ליממה בלבד?

בנוסף, הוא עדין מקשית את הגב באמצע הארוחה, האם קשור?

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לתינור עם ריפלוקס

הוספת תגובה

• הי סיגל, קפצת על השאלה שלי...

ג
    26/06/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לתינור עם ריפלוקס - תגובה

סיגל גולן
    27/06/2011

הי ג'
    לגבי כמויות חלב עם קורנפלור אין לי מושג. כדאי שתשאלי את הרופא שביקש שתוסיפי. האם נשללה האשפרות לקחת תרופה ולהמשיך להיניק בלי להוסיף מסמיך? או להיניק לעתים קרובות, כמות קטנה? אם מקשית את הגב זה יכול להיות קשור, יכול להיות שיש לו גרעפס שמפריע לו, יכול להיות שפשוט מבקש קצת מנוחה. רפלוקס לרוב עובר אחרי כמה חודשים ואפשר לחזור לחיים רגילים.
    בהצלחה
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתגובה

ג
    27/06/2011

שלום סיגל,
    אני מוסיפה כפית שטוחה של קונפלור על כל 60 מ"ל חלב, והיום שקלתי אותו וב- 5 ימים הוא עלה טוב מאוד, כך שזה כנראה בסדר. (לפני זה היה אוכל 640-650 מ"ל...)

לגבי הנקה - בין כה וכה לא הנקתי אף פעם אלא שאבתי והקטנצ'יק אכל רוב הזמן שאוב (רק את ארוחת הלילה , ב 24:00 אוכל מטרנה, בבוקר ובשאר היום אוכל שאוב).
    כך שעכשיו הוא אוכל שאוב עם קונפלור...

תודה רבה על כל העצות והתמיכה!!!
    הזמינות שלך באתר והמסירות שבתשובות מעוררת הערכה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נגמר החלב? עזרה...
    עינת
    24/06/2011

יש לי תינוקת מתוקה בת 4 חודשים בדיוק היום...הנקה מלאה...כבר יומיים שיש לי תחושת ריקנות בשד..הקטנטונת מאוד עצבנית על השד ואני נאלצת להניק אותה משני הצדדים וכבר לאחר שעה היא רוצה שוב לינוק (כמובן שהיא מקבלת). אתמול ניסיתי לשאוב בכדי להגביר את החלב אבל אחרי חצי שעה בקושי יצא 10 מ"ל...בדר"כ יש לי שפע של חלב ובזמן הנקה מצד אחד ניגר חלב מהשד השני..
    אני חייבת לציין כי התחלתי פעילות גופנית...אני אוכלת יותר בריא ומצומצם ואכן גם ירדתי במשקל...(אולי הגזמתי...)
    מה עושים עכשיו איך מחזירים את כמות החלב..אני ממש לא רוצה להפסיק להניק...!!!!
    אשמח לעצתכן, תודה עינת

לקביעת תור
    סגירה
    נגמר החלב? עזרה...

הוספת תגובה

• נגמר החלב? עזרה... - תגובה

סיגל גולן
    26/06/2011

שלום עינת
    כל הכבוד על ההנקה עד עכשיו. תחושת הריקנות קוראת להרבה נשים סביב גיל שלושה עד ארבעה חודשים. זה נורמלי. אם זה מדאיג אותך, יכול להיות שאת פחות מזרימה חלב. אולי בתך עוברת קפיצת גדילה? האם התחלת לקחת גלולות? פעילות פיזית לא אמורה להפחית את הכמות. חשוב לשתות מספיק.
    אחרי הנקה מרובה לא מפתיע שלא שאבת הרבה חלב. אבל אם תמשיכי לשאוב אחרי הנקה או בין הנקות, הסבירות שיצא יותר ויותר. אפשר להוסיף תוספים טבעיים. להרפות ולחשוב אהבה במקום דאגה. אם זה לא משתפר תוך כמה ימים אני מאוד ממליצה לך להתקשר ליועצת הנקה באיזור מגוריך. בהצלחה! סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר עלייה מספקת במשקל
    ענת
    23/06/2011

דבר ראשון אני רוצה להודות לכן על העזרה והתמיכה.
    אני כרגע ממש בבעיה. ביתי עוד מעט בת 5 חודשים, ואני מניקה הנקה מלאה. בהתחלת ההנקה היא עלה חצי קילו בשבועיים, אח"כ זה התאזן על 100 גרם בשבוע. מגיל 3 חודשים ועד היום לא שקלתי אותה, ומסתבר שבחודשיים היא עלתה 300 גרם בלבד. היא ירדה בשני אחוזונים בעקומת הגדילה. חוץ מזה היא גבהה ב4 סנטימטר, מתפתחת יפה, מתהפכת, מקשקשת, צוחקת וילדה מאוד חיונית, ישנה טוב, ורגועה במהלך היום. כשהיא רעבה היא בוכה. אני מאכילה תמיד לפי דרישה גם מבחינת זמן ההנקה וגם לא מסתלת על השעון מבחינת ההפרשים.
    אני כרגע אובדת עצות, האם לתת לה תוספת תמ"ל בנוסף להנקה, או ממש להפסיק.
    אני רוצה להוסיף שהנקה ממש חשובה לי.
    עוד אני רוצה לציין כי בזמן האחרון גם כואבות לי הפטמות, ואולי היא פתאום הפסיקה להניק נכון. האם אזל לי החלב
    הצילו

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר עלייה מספקת במשקל

הוספת תגובה

• חוסר עלייה מספקת במשקל - תגובה

סיגל גולן
    26/06/2011

שלום ענת
    יש עוד כל כך הרבה שאלות שצריך לשאול: האם את משתמשת בפטמות סיליקון? האם התחלת לקחת גלולות למניעת הריון? האם קרה משהו בשגרה שלכן בזמן האחרון? העליה שלה במשקל מהתחלה לא מדהימה, ואני מקוה שאת במעקב בטיפת חלב. בכל מקרה, לפני שמוסיפים פורמולה, תמיד עדיף להוסיף חלב שאוב אם יש. אפשר לשאוב להגברת חלב (רצוי עם משאבה רצינית), אפשר לקחת תוספים טבעיים, וכל טיפה שאת יכולה לתת לה שווה. אם פתאום כואבות הפטמות אולי יש שם פצע או סדק או שפשוף או פטריה. כדאי שמישהו מקצועי יראה. כפי שד"ר סמיילי שהייתה עכשיו בארץ אומרת: "שד שמייצר חלב יכול לייצר יותר חלב". אני ממליצה לך להיות בקשר עם יועצת הנקה באיזור מגוריך לקבל הדרכה ותמיכה צמודה. בהצלחה! סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב של חלב שאוב ותחליף חלב
    יואנה
    23/06/2011

שלום, האם שילוב בין חלב אם שאוב ומתן תחליף חלב מגביר כאבי בטן אצל תינוקות? אני שואבת אך לא יוצאות לי מספיק ארוחות ביום ואני משתמשת גם בתחליף חלב-האם זה מגביר גזים או כל תופעה אחרת לא רצויה?
    תודה

הוספת תגובה

• שילוב של חלב שאוב ותחליף חלב - תגובה

סיגל גולן
    23/06/2011

הי יואנה
    חלב אם מתעכל בקלות אצל תינוקות. זה החלב המתאים למערכת העיכול. תמ"ל מבוסס על חלב פרה, ומערכת העיכול של תינוקות עובדת יותר קשה לעכל אותו. אולי את יכולה לעבוד עם יועצת הנקה באזור מגוריך כדי להגביר את הכמויות שאת שואבת?
    בהצלחה
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ניתן לחזור להניק לאחר 3 חודשים
    חגית
    23/06/2011

יש לי בת בת 5 חודשים הנקתי אותה כחודשים וכל הזמן היו בעיות של חוסר חלב ושילוב של מטרנה עוד מבית החולים כי שם נאמר לי בהערכה גסה שיש לה לשון קשורה וכנראה שלא מגיעה אליה הרבה חלב ומתאמצת מידי כמעט לחינם ומהלחץ נתתי תוספות ,וכמובן היא יותר ויותר דחתה את הציצי והעדיפה את הבקבוק שמזרים ומשביע הרבה יותר מהר.
    לפני כחודש וחצי נאמר לי מרופא א.א.ג שהלשון קשורה רק טיפונת ושזה לא נחשב ולא מפריע להנקה .
    עכשיו אני כל כך מצטערת ובוכה על כך שהתייאשתי ונכנסתי להיסטריה .
    מה עושים האם יש דרך חזרה ???

הוספת תגובה

• האם ניתן לחזור להניק לאחר 3 חודשים - תגובה

סיגל גולן
    23/06/2011

הי חגית
    אני מצטערת שקבלת הדרכה לא מקצועית בדרך. אתן לך כיוון אבל עדיף שתפני ליועצת הנקה באזור מגוריך.
    אפשר להגביר את כמויות החלב עם תכנית שאיבות ומשאבה טובה. אפשר גם לקחת תוספים טבעיים לעזרה בתהליך. רוב התינוקות יסכימו מתוך אינסטינקטים לינוק מהשד כשיש שם חלב זמין. בינתיים בתהליך השאיבות את לפחות חלק מהתזונה נותנת חלב אם, הדבר המתאים ביותר. לגבי תפקוד הלשון, הייתי מבקשת מיועצת הנקה לבחון את איכות ההנקה ולהחליט בהתאם. לפעמים יש לשון "קצת קשורה" שעדיף לנתק, ולפעמים יש לשון "מאוד" קשורה שלא מפריעה. אי אפשר לקבוע על פי התבוננות בלשון בלבד, אלא על מה קורה בהנקה. בהצלחה! סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בשד?
    גלי
    23/06/2011

היי

אני מניקה כבר 5 חודשים תינוקת חמודה,הנקה מלאה.......

לפני 3 ימים התחיל לכאוב לי השד הימיני,ושלשום בלילה הרגשתי גוש בשד והיה לי חום 37.8 והרגשה נוראית של שפעת.
    לקחתי אקמול וזה עזר עד הבוקר ששוב התחיל לעלות לי החום והרגשתי ממש רע.
    גם אחרי שהיא יונקת הגוש עדין שם וכואב ..
    הלכתי לרופא משפחה והוא אפילו לא הסתכל על השד וישר אמר לי לקחת "זינט" .

כרגע אין לי חום ואני מתלבטת!
    אולי זה לא דלקת?
    אולי זה חסימה בשד?
    מה ההבדל בעצם? והאם לשניהם צריך לקחת אנטביוטיקה?

בנוסף לזה אתמול ניסיתי לתת לה בקבוק והיא ממש צרחה ולא היתה מוכנה בשום אופן...כך שאני ממש חיבת לפתור את הבעיה במהירות..

מה לעשות? לקחת את האנטביוטיקה בכל מקרה? לחכות ולראות איך זה מתפתח?
    איך מזהים שזה באמת דלקת ולא משהו אחר?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בשד?

הוספת תגובה

• דלקת בשד? - תגובה

סיגל גולן
    23/06/2011

שלום גלי
    סתימה בצינורית יכולה להיות גורם לדלקת בשד. יש שני סוגי דלקת: דלקת מקומים (inflammation) ודלקת חיידקית (infection). לרוב אם החום לא עולה מעל 38.5 לא צריך אנטיביוטיקה אבל צריך לראות שיש שיפור בפתיחת הסתימה וזרימת החלב. ירידה בחום, ירידה בסימפטומים אחרים כמו אודם בשד. כדאי לעסות את המקום עם הסתימה, להיניק או לשאוב משם, לשנות תנוחות הנקה. העיקר שרופא/ה שממש מסתכל עליך יראה על מה מדובר כדי לאבחן אמיתי. מקוה שתרגישי יותר טוב
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסרבת לבקבוק
    אמא ל2
    23/06/2011

מה עושים כשהקטנה מסרבת לבקבוק עם תל"מ?
    היא מזיזה לי את הראש לצדדים עד שאני מכניסה לה כבר את הבקבוק היא דוחפת אותו עם הלשון ואם היא כבר מסכימה לקחת שלוק מהבקבוק היא ממש מוציאה את החלב מהפה כאילו לא טעים לה.

אשמח לעזרה

לקביעת תור
    סגירה
    מסרבת לבקבוק

הוספת תגובה

• מסרבת לבקבוק - תגובה

סיגל גולן
    23/06/2011

שלום אמא ל 2
    אם עד עכשיו בתך רק ינקה, בהחלט יש מצב שתמ"ל לא טעים לה. האם טעמת בעצמך?
    שתיה מבקבוק מאוד קל ללמוד. אם את משדרת לה לחץ שאת רוצה שתלמד לקחת בקבוק, היא בקלות יכולה להרגיש את הלחץ ולהתנגד. תורידי את הלחץ ותנסי לתת לה כשהיא לא ממש רעבה. תנסי עם חלב שאוב כי זה טעם שהיא מכירה. מאחלת לך הצלחה! סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה או תמ"ל כבר מהתחלה?
    ר.ג
    22/06/2011

שלום לך,אני לפני לידה ראשונה, בת 32. מתלבטת לגבי הנקה. אני אמורה לחזור לעבודה אחרי 3 חודשים בלבד, ובעלי יהיה דמות מטפלת עיקרית. אין לי אפשרות לשאוב חלב בעבודה, שגם תדרוש העדרות מהבית לפרקי זמן של 10-11 שעות ביום לפחות. ההנקה יוצרת קשר הדוק ומיוחד מאוד בין אמא לתינוק, והפסקת הנקה לאחר 3 חודשים תיהיה כרוכה , לדעתי, בטראומה מאוד גדולה לשנינו. האם בתנאים הנ"ל ובהתחשב ביתרונות וחסרונות של שתי שיטות ההזנה, היית ממליצה לוותר על ההנקה עם כל הענין הרגשי המתלוה ולהתחיל ישר הזנה בתמ"ל, או שבכל זאת כדאי לנסות ולהניק לפחות ב 3 חודשים ראשונים?

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה או תמ"ל כבר מהתחלה?

הוספת תגובה

• הנקה או תמ"ל כבר מהתחלה? - תגובה

סיגל גולן
    22/06/2011

שלום ר.ג
    אני מאוד שמחה שפנית בשלב הזה. אין כל ספק שכדאי לתת כל טיפת חלב אם שאפשר. כדאי להיניק 3 חודשים מלא ולעבור להנקות כשאת בבית אחרי החזרה לעבודה. חלב אם התזונה הנכונה והטבעית והמותאמת לתינוקות של בן אדם. ההפרדה הרגשית תקרה בזה שתחזרי לעבודה, בלי קשר לצורת ההזנה. יהיה חשוב לעבוד על המקום הזה עם עצמך. כשאת תהיי שלמה עם זה גם תינוקך יקבל את המציאות. איזה יופי שישאר עם אבא שלו!! זה יקל מאוד על המקום הרגשי!! אם תצטרכי עזרה בהמשך, תפני! בהצלחה
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטמות כואבות אחרי 4 וחצי חודשים
    ענת
    21/06/2011

אני מניקה את ביתי הנקה מלאה 4 וחצי חודשים כשלאחרונה התחילו לכאוב לי הפטמות וא ברור לי למה. הנקה ממש חשובה לי ואני מניקה לפי דרישתה. כמו כן רציתי לשאול לגבי תוספת של מור מילק, האם זה עוזר ולא פוגע בשום צורה?

הוספת תגובה

• יש אפשרות?

בתי
    22/07/2011

תבדקי, אולי יש אפשרות שאת שוב בהריון !!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטמות כואבות אחרי 4 וחצי חודשים - תגובה

סיגל גולן
    22/06/2011

שלום ענת
    כל הכבוד על ההתמדה! כאב בפטמה בשלב הזה יכול להיות מספר דברים ואני צריכה לשאול עוד שאלות. יכול להיות פטריה, יכול להיות חוסר זרימת דם לפטמה בסוף ההנקה (פטמה לבנה אחרי ההנקה שאחרי מספר דקות חוזר לרגיל. יכול להיות התחלה של שן שמשפשפת את הפטמה. את יכולה לתאר יותר מדיוק מתי כואב (תוך כדי או אחרי הנקה) ואיזה כאב זה? איך נראית הפטמה? שונה? מגורה? כמה זמן יש את הכאב?
    מור מילק לא פוגע בהנקה, אבל אם יש מספיק חלב למה לקחת משהו?
    מקוה שאוכל לעזור
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרנטל
    ורד
    21/06/2011

שלום,ילדתי לפני שבועיים ומהשבוע ה15 התחלתי לקחת מולטי ויטמין פרנטל של סולגאר וחומצה פולית. רציתי לדעת אם אני יכולה להמשיך לקחת את הפרנטל גם בהנקה כי מאז שהפסקתי איתו אני מאוד חלשה ועייפה.
    אשמח לתשובה מהירה.תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פרנטל

הוספת תגובה

• פרנטל - תגובה

סיגל גולן
    22/06/2011

הי ורד. השאלה שלך לא ליועצת הנקה אלא לרופא/ה, או אולי לסולגר. אני מתארת לי שיש להם קו לשאלות. תחושת הבטן שלי שמותר כי זה ויטמינים ומינרלים שאפשר גם להכניס לגוף בתזונה טובה ומאוזנת.
    בהצלחה
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרנטל בהנקה

צוות סופהרב
    22/06/2011

שלום רב,

פרנטל של סולגאר הוא מולטי ויטמין לנשים הרות ומניקות. לכן את יכולה ואף מומלץ לך ליטול פרנטל גם בתקופת ההנקה. המינון המומלץ הוא 2 טבליות ביום עם הארוחות.

בריאות שלמה,
    עדי - צוות סולגאר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בהנקה
    א
    20/06/2011

שלום,

אני מניקה עם פטמת סיליקון, וביומיים האחרונים החלו לי כאבים ורגישות נוראית בפטמות. כואב לי לקראת סוף ההנקה ואחריה.
    התייעצתי עם יועצת הנקה והיא אמרה לי להמשיך בינתיים עם הפטמה (כי הוא מתקשה לתפוס אחרת)

אני שמה משפחת רפאל, וזה נותן מעט מאוד הקלה אם בכלל.

מה יכולה להיות הסיבה לכאבים?

אני לא מצליחה לראות אם יש לי סדק או פיטריה או משהו כזה.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בהנקה

הוספת תגובה

• כאבים בהנקה - תגובה

סיגל גולן
    20/06/2011

כאב אחרי ההנקה בצורה של צריבה יכול להעיד על פטריה. את לא תוכלי לאבחן את זה, אלא רק רופא/ה. אבחון חייב להיות בהסתכלות על הפטמה ואולי גם על ההנקה כדי לשפר את התפיסה. כדאי להתיעץ עם יועצת הנקה באזור מגוריך שתראה אותך ואת ההנקה. בהצלחה
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה