פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 7 וחצי שבועות. - שאלה בנושא הנקה
    אפרת
    23/03/2011

הי
    בני בן 7 וחצי שבועות. ביומיים האחרונים יונק כ- 7-10 דקות כל 3 שעות בערך, משחרר את הפטמה מספר פעמים בהנקה ופולט הרבה אחרי ההנקה. הוא ישן עוד יותר מהרגיל אך כאשר עירני - הוא רגוע. הוא עד עכשיו ינק בסביבות ה- 25 דקות עד 40 דקות וללא בעיות הנקה בכלל.
    חייבת לציין שגם השדיים לא מרגישים לי נפוחים מדי.. כך שנראה ומרגיש כאילו הוא אוכל.. אבל נראה כאילו לא.
    האם זה נחשב למקפצת גדילה?
    גם מדדתי לו חום ואין..

אשמח מאוד להתייחסות
    תודה!
    :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בן 7 וחצי שבועות. - שאלה בנושא הנקה - תגובה

לילי עוזיאל
    24/03/2011

שלום ים,

בגילו של בנך ההנקה כבר הרבה יותר יעילה
    והרבה תינוקות בגיל כזה מקצרים את משך
    ההנקה.
    בנוסף יש התרככות טבעית של השד וגם פחות
    צואה באשר בהתחלה. זו הסיבה שהרבה אמהות חוששות
    בשלב הזה שהתמעט להן החלב. בדרך כלל זה
    בכלל לא המצב.
    אם בנך נותן הרבה שתן זו אינדיקציה אחת שהכל בסדר.
    מעקב עליה במשקל יעזור לך להעריך את המצב.

המשך הנקה מהנה,
    לילי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב הנקה באופן מינימלי
    רונית
    23/03/2011

אני בהריון ראשון ובגדול לא מתכוונת להניק (לא משנה כרגע הסיבות).
    מכיוון שמדברים כ"כ הרבה על חשיבות ההנקה לתינוק, חשבתי שאולי ממש רק בהתחלה אוכל לשלב קצת הנקה (לא מלאה) ולתקופה מאוד קצרה.
    השאלות:
    1. מה המינימום בזמן ובכמות שיביא תועלת כלשהי לתינוק?
    2. איך בעצם משלבים? האם חייבים לשאוב? האם יווצר גודש בגלל שההנקה לא מלאה?
    במילים אחרות האם בכלל יש טעם לשלב לתקופה ממש קצרה ואם כן אז איך עושים זאת?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שילוב הנקה באופן מינימלי

הוספת תגובה

• שילוב הנקה באופן מינימלי - תגובה

לילי עוזיאל
    23/03/2011

שלום רונית,

משמח אותי לשמוע שגם אינך מתכוונת להניק, בכל זאת את רוצה להעניק לתינוק/ת שלך את היתרונות החשובים שבחלב אם.
    החלב הראשוני נוצר כבר בשבוע 16-18 להריון ונקרא קולוסטרום. זו המטריה החיסונית הראושנית והחשובה מאוד שהתינוקות מקבלים והם לא יכולים לקבל זאת בשום דרך אחרת. תוכלי לקרוא על כך הרבה באינטרנט.
    בנוסף זוהי מנה קטנה ומרוכזת של אנרגיה שאינה מעיבה על הכליות עם ריבוי נוזלים. הרך הנולד זקוק לריבוי ארוחות קטנטנות בימים הראשונים לחיים.
    קולוסטרום עוזר לתינוקות לפנות את הצואה הראשונית (מקוניום) ובכך מקטין הסיכון להתפתחות צהבת יילודים.
    קולוסטרום סוחטים ידנית ולא במשאבה. אפשר לתת בכפית קטנה. יועצת ההנקה בבית החולים תוכל לסייע לך בכך.
    לאחר 2-6 יממות בממוצע נפח החלב גובר ואז אפשר לשאוב חלב במשאבה.
    למתן חלב אם במשך כמה שבועות יכולים להיות יתרונות בריאותיים לשנים רבות.
    כאשר משלבים פורמולה חלק מהיתרונות הבריאותיים של חלב האם נפגעים בגלל רכיבים מחלבון הבקר שבפורמולה.
    יחד עם זאת חשוב לציין שעדיף לקבל ולו מעט חלב אם לעומת לא לקבל בכלל.

בהצלחה,
    לילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

רונית
    27/03/2011

תודה רבה על התשובה.
    בהמשך לשאלתי, איך בעצם משלבים? איך אפשר להמנע מגודש? והאם חייבים לשאוב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך... - תגובה

לילי עוזיאל
    28/03/2011

הי רונית,

כדי לתת לרך הנולד קולוסטרום בימים הראשונים אחרי הלידה - סוחטים ידנית עם האצבעות. זוהי טכניקה שלומדים בקלות למשל מיועצת הנקה פרטית או מהיועצת בבית החולים.
    כדאי לסחוט כבר בחדר הלידה - בסמוך ללידה קל יחסית להוציא כמות יפה של קולוסטרום שאפשר לתת לרך הנולד בכמה פעמים נפרדות.
    את הקולוסטרום נותנים לתינוק לפה בכפית קטנה או ממזרק קטן.
    חלב בשל יותר מופיע 2-6 יממות לאחר הלידה בממוצע. זה אישי לכל יולדת ולנסיבותיה.
    כמותו של החלב הבשל רבה יותר משל הקולוסטרום והוא דליל ולא סירופי כמו הקולוסטרום ואז ניתן להעזר במשאבה כדי לשאוב את החלב.
    אפשר לתת חלב שאוב בבקבוק, מכוסית קטנה, בכפית ועוד. תלוי בצורך, במצב התינוק, ברצון האם ובשאר גורמים בהם תוכלי לדון עם המיילדת/יועצת הנקה בבית החולים.
    הדרך להמנע מגודש היא לפנות חלב מהשד לעיתים תכופות. בעצם מחקים את התנהגות היילוד. תינוקות קטנים יונקים אפילו 10-12 פעמים ביממה אבל אפשר לשוב גם בתדירות נמוכה יותר.
    מי שכבר נמצאת בגודש יכולה להעזר ביועצת הנקה שתלמד אותה כיצד לטפל בכך.

בהצלחה רבה,
    לילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוצמת שאיבה
    מורן
    23/03/2011

קראתי בפורום שאתן ממליצות לא לשאוב בעוצמה חזקה מידי.
    אני לא מניקה ומצליחה לשאוב רק 3 פעמים ביום.
    לאחרונה אין לי מספיק כמויות חלב ולכן אני חיבת להשתמש בעוצמה הגבוהה ביותר של המשאבה כדי שיהיה זרם (ספקטרה)

האם זה מזיק? מה ההשלכות לטווח ארוך?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עוצמת שאיבה

הוספת תגובה

• עוצמת שאיבה - תגובה

הדס חבקין
    23/03/2011

הי מורן,
    קשה מאד לענות לשאלתך מבלי לדעת את הרקע- כמה זמן את אחרי הלידה? מאיזו סיבה את אינך מניקה? ממתי את שואבת?
    כעיקרון- משאבה טובה אמורה לחקות את פעולתו של התינוק על השד כלומר, יניקות קצרצרות ותכופות בהתחלת ההנקה ולאחר מכן יניקות ארוכות וממושכות יותר.
    לגבי העוצמה- רצוי להתחיל בעוצמה בינונית ולהעלות כיוון שבזפקטרה ספציפית אין את האופציה שהזכרתי.
    בהצלחה,
    הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ האם כדאי להפסיק להניק
    סלי
    22/03/2011

שלום לך

אני בדילמה מאוד קשה עם עצמי ,האם להפסיק להניק בכל מקרה אני מרגישה שאין לי הרבה חלב ובכל מקרה אני חייבת לשלב לתינוק תמ"ל כי אני רואה שהוא מסיים עם הציצי כלומר נגמר החלב כנראה ואז אני רצה להכין בקבוק
    אני בדילמה קשה כי גם הציצי כואב לי ויש גודש
    תיעצי לי מה לעשות ומה את היית עושה במקומי למה יש לי מעט חלב כך אני מרגישה כי התינוק מפסיק לאכול ואני סוחטת את השד ואין כלום יש ממש טיפה
    האם בזה שאני סוחטת ורואה שאין חלב זה אומר שבאמת אין או שהתינוק יודע בדיוק איך לינוק וזה מספיק לו,אני גם לא אוכלת כל כך טוב בשביל הנקה
    סלי הנואשת

הוספת תגובה

• ייעוץ האם כדאי להפסיק להניק - תגובה

לילי עוזיאל
    23/03/2011

סלי שלום,

אני מרגישה שאת בדילמה גדולה לגבי ההנקה. מצד אחד ההנקה חשובה לך ומצד שני את בחוסר וודאות לגבי איכות היניקה של התינוק וכמויות החלב שאת מייצרת.
    היכולת שלי ליעץ לך מבלי לראות אותך, את התינוק ואת תהליך ההנקה מאוד מוגבלת. גם לא מסרת נתונים.
    מה שכן אוכל לומר לך זה שברגע ש את מוסיפה פורמולה במקום להוציא חלב מהשד, באופן טבעי זה מדכא את ייצור החלב. זה עוד יותר חמור כשיש גודש. גודש גם עלול להתפתח די מהר לדלקת ולכן חשוב לא לתת לחלב לעמוד בשד.
    אולי שיפור של טכניקת ההנקה יסייע לתינוק לקבל יותר חלב ממך וכך גם יהיה יותר נינוח וגם לא תסבלי מגודש.
    הייתי מציעה לחפש בטיפת חלב אחות שמבינה בהנקה, או לפנות לליגת לה לצ׳ה או להפגש עם יועצת הנקה פרטית.

בהצלחה רבה,
    לילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה בהנקה
    רינת
    22/03/2011

שלום, יש לי תינוק בן שבוע וחצי אני מניקה בלבד ורציתי לדעת האם מותר לשתות דיאט בזמן הנקה? האם מותר לאכול סושי?
    שאלה נוספת מתי כדאי לתת מוצץ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה בהנקה

הוספת תגובה

• תזונה בהנקה - תגובה

הדס חבקין
    23/03/2011

הי רינת,
    קודם כל מזל טוב!!
    מותר לאכול ולשתות הכל בזמן ההנקה- כל ההגבלות של ההריון בטלות!!
    אבל---יכול להיות שעוד מעט תתחיל תקופת הגזים הידועה לשמצה ואיתה כל עצות הסבתות למינהן אשר יגרמו לך לא לאכול כמעט כלום....אם את חושדת שמשהו שאת אוכלת גורם לתינוק לאי שקט- הפסיקי רק את הדבר הספציפי הזה.
    בנוג למוצץ- אם ההנקה הולכת טוב,וכבר ישנו איזון בין יצור הכמויות לבין הדרישה של התינוק את יכולה להתחיל לתת מוצץ, זה קורה בד"כ בגיל שבועיים- שלושה.
    בהצלחה,
    הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיית אביב
    שרון
    22/03/2011

האם מותר לקחת אנטי-היסטמין בהנקה?
    אם כן - האם יש משהו ספציפי מומלץ?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיית אביב

הוספת תגובה

• אלרגיית אביב - תגובה

לילי עוזיאל
    23/03/2011

הי שרון,

הכתובת הנכונה להפניית השאלה היא המכונים לייעוץ תרופתי. הם עונים טלפונית.
    בבי״ח אסף הרופא 08-9779309
    בבי״ח בילינסון 03-9376911

הרבה בריאות טובה,
    לילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נא לתת תשובה
    רורו
    21/03/2011

יש לי תאומות בגיל שנה ושלושה חודשים, עד גיל 6 חודשים הנקתי אותם הנקה מלאה בלי תוספת של חלב אחר.

הבנות עכשיו אוכלות הכל ואני עדיין מניקה אותם כתוספת,הם לא שותים חלב אחר חוץ מההנקה.

האם החלב עדיין טוב או עדיף שאפסיק הנקה ולתת להם חלב מטרנה או סימילאק.

האם זה מזיק לגוף שלי שאני מניקה שתיים עד גיל כזה.

לקביעת תור
    סגירה
    נא לתת תשובה

הוספת תגובה

• נא לתת תשובה - תגובה

לילי עוזיאל
    21/03/2011

שלום רורו,

הנקה מומלצת לפחות עד גיל שנתיים בתוספת מזון מוצק בהתאם להתפתחות הילדות. זו המלצת ארגון הבריאות העולמי.
    כל עוד ההנקה נעימה לך ולתרומות שלך - אין כל סיבה להפסיק.
    כל עוד את מקפידה על תזונה בריאה ומזינה עבורך אין כל חשש לבריאותך כתוצאה ממנהרה - ההיפך הוא הנכון. הנקה ממושכת מגינה עליך בין היתר כיוון שמפחיתה את סיכונך לחלות בסוגי סרטן שונים כגון סרטן השד ומקטינה סיכוייך ללקות בהתדלדלות העצם.

תרווי נחת מבנותייך ומההנקה.
    שלך, לילי 

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גודש וכאב בשל הפסקת הנקה
    רותם
    20/03/2011

בס"ד

שלפני שבוע הפסקתי להניק את בני בן השנה הפסקה פתאומית מאז במשך יומיים שאבתי קצת כדי לרוקן את החזה ואחר כך רציתי שהחלב יגמר והפסקתי לשאוב. הכאבים חזקים מאוד ויש גודש ענקי ותחושה של גירודים ומשיכות בחזה. מה ניתן לעשות חוץ מעלי הכרוב ושתיית מרווה ונענע?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גודש וכאב בשל הפסקת הנקה

הוספת תגובה

• גודש וכאב בשל הפסקת הנקה - תגובה

לילי עוזיאל
    21/03/2011

שלום רותם,

חשוב להוציא כמות קטנה של חלב לעיתים תכופות. להשאיר חזה מלא אך לא גדוש.

בהצלחה,
    לילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חימום חלב ותלמ
    מורן
    19/03/2011

שלום
    מאז שנולדו התאומות שלי הן אוכלות חלב שאוב ותל"מ. בדרך כלל אני מכינה בקבוקים מראש במקרר ולקראת הארוחה מחממת במחמם בקבוקים חשמלי.

לפעמים הבנות נרדמות שוב בזמן שהבקבוק מתחמם.
    רציתי לדעת מה לעשות במקרה כזה, האם להשאיר את החלב/תל"מ במחמם הבקבוקים למשך רבע שעה-חצי שעה או להוציא ולהשאיר בחוץ ואחר כך לחמם עוד קצת?

בנוסף, מכיוון שאין לי מספיק חלב בשאיבה אחת לארוחה מלאה אני שומרת במקרר בכלים נפרדים ומצרפת מספר שאיבות לארוחה אחת. האם זה פוגע באיכות החלב?

תןדה

לקביעת תור
    סגירה
    חימום חלב ותלמ

הוספת תגובה

• אשמח לקבל תשובה

מורן
    22/03/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חימום חלב ותלמ - תגובה

הדס חבקין
    23/03/2011

הי מורן,
    לגבי חלב אם-מותר לחלב אם מחומם להשאר עד כשעה מחוץ למקרר- אם אינך בטוחה אם כעת שעת ההאכלה , נסי לחמם כמות קטנה מכמות של ארוחה שלמה , כך לא תאלתי לזרוק..
    ניתן לצרף חלב ממספר שאיבות לארוחה אחת אך כדאי לעשות זאת מבקבוקים נפרדים.
    בנוגע לתמ"ל- ישנן הוראות על גבי הקופסא וכמדומני לא מומלץ להכין מראש את הפורמולה .
    בהצלחה,
    הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משאבה מומלצת
    רוני
    18/03/2011

שלום רב,
    כשבועיים לאחר הלידה ניסיתי לשאוב חלב במשאבת ספקטרה, השאיבה גרמה לתחושת עקצוץ וכאב בפטמה. האם יש משאבה "עדינה" יותר שתוכלנה להמליץ לי עליה ? אני כיום חודש לאחר לידה, ההנקה הולכת בסדר (למעט תחושת עקצוץ בפטמות לאחר הנקה ממושכת)
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    משאבה מומלצת

הוספת תגובה

• משאבה מומלצת - תגובה

לילי עוזיאל
    21/03/2011

הי רוני,

נסי לקטינה של חברת מדלה או לקטליין של אמדה.
    המנעי משאיבה בעוצמה רבה מדי.

בהצלחה ובברכת בריאות טובה,
    לילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להפסיק הנקה
    סלי
    18/03/2011

שלום ובוקר טוב
    בני בן החודש אוכל משולב הנקה מעט,ומטרנה 120
    אני מאוד רוצה להפסיק להניק ,וניסתי כמו שאומרים לדלג על ארוחות,דילגתי על 3 ארוחות ועדיין יש חלב ,ברור לי שהחלב לא מפסיק ישר ,אפילו נשאר כמה חודשים עד שנגמר
    אבל אומרים שאם רוצים בדרך הטבעית להפסיק ולייבש החלב צריך לדלג על ארוחות ההנקה ניסיתי ונוצר לי גודש עם כאבים ,ובנוסף פתאום יצא לי חלב על החולצה ,אני לא רוצה לייבש עם כדור מהרופא נשים ממש לא רציתי בדרך הטבעית הבנתי שאפשרי גם עם כרוב
    יש לציין שאני מניקה מצויין וזה גם ילד שני אז כך שיש לי ניסיון רב ואני בטוחה שהתינוק יונק תקין בדיוק טופס את העטרה כמו שאומרים
    עזרי לי בבקשה בתשובתך
    סלי

לקביעת תור
    סגירה
    להפסיק הנקה

הוספת תגובה

• להפסיק הנקה - תגובה

הדס חבקין
    21/03/2011

הי סלי,
    אכן, מתחילים עם דילוג על ארוחה אחת וכעבור שבועיים על עוד ארוחה וכיו"ב.
    יש להתחיל עם ארוחה מסוימת -נניח של 10 בבוקר ואז אחרי שבועיים להוריד גם את של 10 בלילה וכך עד שכל הארוחות הופכות לתמ"ל במקום ההנחה.
    הפטנט עם הכרוב הוא- לשים את הכרוב במקפיא וכשהוא קפוא, להוציא עלה עלה ולעטוף את השד (לא על הפיטמה) למשך 20 דקות. ניתן לחזור על הפעולה פם בשעה-שעתיים.
    בהצלחה,
    הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    אביטל
    17/03/2011

בני בן 9 חודשיים מתעורר כל שעתיים מאז שנולד הוא יונק וחוץ מזה אוכל הכל מהכל ובטוח לא הולך לישון רעב אבל כל שעתיים מזעיק אותי ונרדם רק לאחר שיונק מעט... לדעתכן אם אפסיק את ההנקה לפחות בלילה המצב ישתפר? למען האמת אני מותשת וחוץ מזה שעוברת לי המחשבה להפסיק להניק הבעיה שלי שאני לא יודעת איך עושים את זה זה נשמע מטופש אבל אני באמת לא יודעת איך להפסיק משהו שהתינוקי שלי ככ קשור אליו תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

לילי עוזיאל
    21/03/2011

הי אביטל,

נשמע לי שתועיל לך פגישה עם יועצת הנקה.

בהצלחה,
    לילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה
    גליה
    16/03/2011

שלום.
    אני צריכה עוד מאט ללדת ואינני רוצה להניק.
    מה עלי לעשות ?האם לקחת ישירות כדור ?או שפשוט לא להתחיל עם זה ואז החלב יעלם?
    מה התופעות לוואי של הכדור?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה

הוספת תגובה

• הנקה - תגובה

הדס חבקין
    17/03/2011

הי גליה,
    קודם כל, שיהיה בשעה טובה ושץהיה לך לידה קלה..
    אני ממליצה לך לבקש מהרופא שלך מרשם לכדור שנקרא דוסטינקס ולרכוש אותו עוד לפני הלידה על מנת שתוכלי לקחת את הכדור הראשון מיד לאחר הלידה ואת השני 24 שעות אח"כ. אם לא תקחי את הכדור עלול להיווצר לך גודש עד מחלת חום .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יוצא מספיק חלב בהנקה
    אסף
    15/03/2011

שלום,
    יש לנו תינוקת בת 3 שבועות. אישתי מנסה רק להניק אבל הולך לה קשה. התינוקת לא עולה במשקל ואישתי מתוסכלת מיזה. אז אנחנו נותנים לה גם סימילק פעם-פעמיים ביום, אבל אז היא אומרת שהיא מרגישה שיש לה פחות חלב. לדעתי היא מניקה נכון (התינוקת תופסת את כל העטרה) אבל יוצא ממש קצת. היא גם שואבת לעיתים ויוצא מקסימום 30 מ"ל בכל צד.
    איך אפשר להגביר את ייצור החלב?
    למה זה לא מסתדר?
    איך לרומם את מצב רוחה של אישתי?

תודה,
    אסף

לקביעת תור
    סגירה
    לא יוצא מספיק חלב בהנקה

הוספת תגובה

• לא יוצא מספיק חלב בהנקה - תגובה

הדס חבקין
    17/03/2011

הי אסף,
    ראשית המון מזל טוב להולדת הבת..ולעיניין- יכול להיות שבאמת ישנה ירידה בתנובת החלב וזה דבר שעלול להגרם משתי סיבות עיקריות- הנקה לא נכונה ומתן תמ"ל.
    לא ראיתי את אשתך ועל כן אין לי אפשרות לשפוט את ההנקה שלה אך אני יכולה לומר בודאות שכאשר נותנים תמ"ל הדרישה של התינוק בד"כ עולה עקב האכלה בבקבוק אם בתנוחה לא נכונה או עקב בקבוק שזורם מהר מידי.ואז נוצר מין מעגל קסמים שבו אין מספיק יצור-נותנים תמ"ל- ממשיך היצור הלקוי וכו'.
    אני מציעה לכם בחום להפגש עם מדריכת הנקה/ יועצת הנקה על מנת לאמוד את יעילות ההנקה ולבנות תוכנית לצימצום השימוש בתמל ועד להנקה מלאה.
    שיהיה בהצלחה,
    הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חימום חלב אם
    דניאלה
    15/03/2011

שלום ,
    מאז שבני נולד ( 3 חודשים ) אני שואבת חלב ונותנת אותו בבקבוק. כדי לחמם אני שמה את הבקבוק לתוך צלוחית עם מים חמים מתמי 4 . קראתי כאן שמים מהמתקן חמים מדי ושצריך לחמם בפושרים..מה זה אומר ? יכל להיות שהזקתי לבני והוא לא קיבל את כל הויטמינים הנדרשים במשך 3 חודשים ? האם צריך לערוך לו בדיקות ולבדוק שאין חסר ויטמינים בגוף ?
    תודה מראש !
    דניאלה

לקביעת תור
    סגירה
    חימום חלב אם

הוספת תגובה

• חימום חלב אם - תגובה

הדס חבקין
    17/03/2011

הי דניאלה,
    אם תינוקך עולה יפה במשקל ומבצע את כל האתגרים ההתפתחותיים שלו כנראה שהוא קיבל מספיק ממה שהוא צריך. לא הייתי עושה כלום חוץ מלהתחיל ולחמם במים פחות חמים..
    בהצלחה,
    הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה