פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחזור תוך כדי הנקה
    אסנת
    04/10/2010

שלום
    אני מניקה את בני בן ה3 וחצי חודשים הנקה מלאה
    הבנתי שכל עוד מניקים לא אמור להופיע מחזור ואילו אצלי הופיעו ניצני מחזור היום ?
    האם יתכן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחזור תוך כדי הנקה

הוספת תגובה

• מחזור תוך כדי הנקה - תגובה

שרית פאר
    05/10/2010

שלום נטלי,
    גופנו אינו מדע מדוייק, ניתן לקבל מחזור בזמן ההנקה ואין להסתמך על ההנקה כאמצעי מניעה, גם אם זה הנקה מלאה.

הנקה נעימה
    שרית פאר - אחות מוסמכת, יועצת הנקה ומלווה לאחר לידה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק רעב ?
    רונית
    04/10/2010

אני אמא לתינוק בן שלושה שבועות היונק באופן מלא. התינוק יונק מס' רב של פעמים במשך היום ( כל שעה בערך במשך היום וכל שעתיים בלילה) ובין הארוחות איננו רגוע. הוא עלה במשקל יפה (400 גרם בשבועיים) ויש לו מספיק יציאות ושתן ליום. בערבים האחרונים הוא לא יונק טוב ומוציא את הפטמה במהלך היניקה תוך שהוא מתעצבן ומתחיל לבכות. בדקתי וראיתי שיש חלב, אך עדיין הוא לא נרגע במהלך היניקה ויש תחושה שהוא רעב. מרוב יאוש וחוסר הצלחה להרגיע אותו ( לא הפסיק לצרוח במשך שעתיים) נתתי לו תוספת של כ - 40 סיסי . הוא מיד נרגע והלך לישון. מה לעשות ? הבנתי שתוספות פוגעות בהנקה וגם המוצץ שהוא לוקח , אך אני לא יודעת איך להתגבר על העובדה שהתינוק פשוט רעב ??? האם להפסיק לתת לו מוצץ ? האם כדאי לתת לו תוספת בערב כדי שישבע ויירגע ? מה אפשר לעשות כדי שלא לפגוע בהנקה?

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק רעב ?

הוספת תגובה

• תינוק רעב ? - תגובה

שרית פאר
    05/10/2010

היי רונית,
    נשמע כי את זקוקה ליועצת הנקה.
    התינוק בהחלט יונק ומקבל את מה שהוא צריך ואת זה את רואה במספר היציאות ועליה במשקל, אך הוא עושה את זה לאורך כל היום ואת יוצאת תשושה מזה.
    נראה כי נכנסתם למעגל שבו התינוק יונק קצת כל פעם ולכן מתעורר לעיתים תכופות.

ממליצה להיפגש עם יועצת הנקה בכדי שתראה את החיבור והיניקה ותנסו תנוחות שונות ותראו מה מתחבר לכם הכי טוב.

בהצלחה
    שרית פאר- אחות מוסמכת, יועצת הנקה ומלווה לאחר לידה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת להנקה
    אודליה
    02/10/2010

בני בן 5 חודשים ובחודש האחרון עולה כ- 100 גרם בשבוע בלבד. הוא יונק בלבד, מרטיב חיתולים כנדרש. משקלו 6.370 והוא נולד 2.630. ב3 חודשים הראשונים היה עולה כמעט 200 גר' בשבוע. הוא מאד פעיל במהלך היום ולא שוכב בשקט אלא אם כן הוא ישן...
    האחות בטיפת חלב ייעצה לי לתת לו פעם ביום ואח"כ לעלות לפעמים דייסת שבעת דגנים של מטרנה עם חלב שאוב שלי (אני עובדת בחצי משרה והוא שותה חלב שאוב בזמן זה).
    האם זה הכרחי לו או שאפשר להמשיך רק בהנקה?

לקביעת תור
    סגירה
    תוספת להנקה

הוספת תגובה

• תוספת להנקה - תגובה

הדס חבקין
    05/10/2010

הי אודליה,
    תינוקות אמורים להכפיל את משקל הלידה שלהם עד גיל 6 חודשים ולשלשו עד גיל שנה , לכן מוזרה לי מאד המלצתה של אחות טיפת חלב.
    לא נשמע לי שיש בעיה , נראה לי מיותר להעמיס עליו סתם קלוריות.
    אם יש לך ספק התייעצי עם רופא ילדים שיבדוק את התינוק גם מבחינה התפתחותית.
    כל טוב,
    הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה והרזיה
    נילי
    02/10/2010

שלום,ביתי בת חודש וחצי ונולדה בשבוע ה35 ,היא על הנקה מלאה ויונקת רבע שעה בערך מכל צד בהאכלה אחת .סה"כ חצי שעה,זה בסדר או יותר מידי?כי רבע שעה אח"כ כבר יש לה גזים.
    ובנוסף,האם זה נכון שכשמניקים אז הגוף לא מרזה וחוזר לעצמו?

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה והרזיה

הוספת תגובה

• הנקה והרזיה - תגובה

הדס חבקין
    05/10/2010

הי נילי,
    מבחינת ההנקה נשמע לי בסדר, כל עוד התינוקת אוכלת לפחות 8 פעמים ביממה , נותנת לפחות 6 טיטולים רטובים ועולה במשקל כ-100-150 גר בשבוע.
    זה ממש לא יותר מידי!!
    בקשר להרזיה- כל אחת מאיתנו שונה, אי אפשר לומר משהו כזה באופן גורף..
    כל טוב,
    הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה והרזיה - תגובה

שרית פאר
    05/10/2010

היי נילי,
    לזמן אין משמעות בהנקה, יכול להיות שזהו זמן מספיק ויכול להיות שלא, מה שחשוב זה מה קרה בזמן הזה?
    אם היא יונקת טוב, את שומעת לגימות ומרגישה הבדל בשד, היא מתנתקת לבד מהשד, רגועה אחרי האוכל, עולה במשקל, יש יציאות תקינות - אז זה בסדר גמור.

בהנקה את שורפת 500 קלוריות מלשבת על הספה! בנוסף ההנקה עוזרת לרחם לחזור למקומו, אז בהקשר של הרזיה ההנקה בהחלט עוזרת.

שרית פאר - אחות מוסמכת, יועצת הנקה ומלווה לאחר לידה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיצד יודעים שהתינוק שבע
    ירושלמית
    01/10/2010

שלום רב,
    ילדתי בשעה טובה לפני כשלושה שבועות. מאז אני רק מניקה ומדי פעם מנסה לשאוב
    הבייבי שלי יונק כשעה! בכל פעם ועדיין מחפש אחרי זה למצוץ עוד... כשאני נותנת לו מוצץ הוא ממשיך להיות לא רגוע ולחפש לינוק.
    בפעם האחרונה שאבתי ארוחה שלמה משד אחד הצלחתי לשאוב 100 מ"ל ובשני רק כ-30 - איך משווים את הצדדים? כיצד אני יודעת שהתינוק שבע ורק מחפש להירגע עם מוצץ לפעמים לוקח לו להירגע שעתיים שבסופם הוא נרדם ל-5 שעות בערך.
    האם זה נכון שכאשר תינוק פולט - הוא למעשה פולט שאריות מה גם שהפליטות שלו הן גביניות ולא ממש חלב
    כמה אמור לינוק תינוק בן שלושה שבועות יש לציין שמשקלו כ-4.5 קילו?

תודה על העצה

לקביעת תור
    סגירה
    כיצד יודעים שהתינוק שבע

הוספת תגובה

• כיצד יודעים שהתינוק שבע - תגובה

הדס חבקין
    05/10/2010

הי דגנית,
    קודם כל -מזל טוב!
    1.הגיוני שתינוק כל כך קטן ירצה להיות על השד זמן ממושך, הוא הרי בא מהרחם ושם הוא קיבל את כל צרכיו 24 שעות ברציפות... בשלב זה לא הייתי ממליצה על שימוש במוצץ כאשר התינוק לא רגוע ומחפש לינוק- יש לתת לו לינוק ולא להמתין שעתיים "שירגע"...
    2.אני יודעת שזה תובעני אך זה כך ב6-8 שבועות הראשונים ולאחר מכן מתאזן ומסתדר.
    100CC.3. שאוב זה המון!! תינוק אוכל בערך 60CC בארוחה והארוחות הן די צפופות..
    שאיבה איננה אינדיקציה לכמות בשד, התינוק בעצמו מוציא את מה שהוא צריך...
    לאיזו מטרה את שואבת?
    4. כאשר תינוק בריא פולט אנחנו קוראים לזה- "הסכם עודפים " עם הסביבה ואין מה לדאוג כל עוד עולה במשקל באופן תקין.
    שיהיה בהצלחה,
    הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

ירושלמית
    06/10/2010

הדס שלום רב,
    קודם כל תודה רבה על התשובות
    יש לי מס' שאלות נוספות...
    אני מנסה לשאוב מאחר ואני צריכה לחזור ללימודים ומעדיפה שיתנו לו בקבוק עם חלב אם מאשר תמ"ל אבל אני נתקלת בקשיים...
    קודם כל הכמות לא ממש גדולה כך שכדי להגיע למנה אחת של חלב שאוב אני נדרשת לפעמיים-שלוש שאיבות...
    1. מתי כדי לשאוב? אחרי האוכל? לפני האוכל? של התינוק.
    2. האם ניתן לאחד בין כמויות משאיבות שונות?
    3. כמה זמן נשמר חלב אם במקרר?
    4. מה עדיף מקרר או מקפיא?
    5. איך מחממים את החלב? לאיזו טמפרטורה
    6. איך נוצר החלב? אם אני שואבת האם כשהתינוק יתעורר לאחר שעה יהיה לו מספיק חלב עבור הארוחה שלו?
    7. האם זה נכון שמוצרי חלב בהנקה עלולים לגרום לגזים לתינוק ולחוסר נוחות מצידו?
    8. האם כדאי לקלח את התינוק לפני ההנקה או שניתן גם לאחר ההנקה?
    9. מה לגבי החלפת חיתול לפני הנקה או אחרי?

אודה על תשובותיך

אם טרייה שמחפשת תשובות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד שאלה...

ירושלמית
    06/10/2010

האם ניתן להקפיא חלב לאחר שנשמר במקרר מספר ימים?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד שאלה... - תגובה

הדס חבקין
    06/10/2010

לא...ניתן להקפיא תוך 24 שעות מהשאיבה.
    הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

הדס חבקין
    06/10/2010

ירושלמית יקרה,
    1. כדאי לשאוב כל יום בשעה קבועה (בד"כ בבוקר) , ולאחסן במקפיא (נשמר לחודשיים) בשקיות של 60-70CC. בכל מקרה, כשתצאי ללימודים תצטרכי לשאוב גם שם ואז תוכלי לחדש את המלאי בכל יום לימוד. אל דאגה, השאיבה היא מיומנות נרכשת , ככל שתתאמני יצא יותר.
    2. ניתן לאחד חלב משאיבת שונות באותו היום כאשר השאיבה השניה מקוררת לטמפ' של המנה שבמקרר.
    3. חלב אם במקרר נשמר ל7-8 ימים.
    4. תלוי למה?
    5.חלב קפוא רצוי להוציא מס' שעות לפני השימוש למקרר או לטמפ' החדר. החימום יעשה בכלי עם מים חמים עד לטמפ' של 37 מע'- טמפ' גוף.
    6. לעולם לא יחסר לתינוק חלב רק מכיוון שאימו שאבה קודם, אולי תהיה הנקה יותר ארוכה מיותר "צדדים".
    7. נכון ולא נכון- את יכולה לאכול ולשתות הכל ואם את מבחינה כי התינוק מגיב למשהו תנסי להוריד משהו מהתפריט (לדוגמא מוצרי חלב) , אם יש שיפור אז זה זה אם לא אז משהו אחר. ב
    8. כדאי לקלח ולהחליף לתינוק לפני ההנקה בכדי שלא יפלוט אך כל מקרה לגופו, אם התינוק מאד רעב לפני המקלחת, תתני לו..

כל טוב ובהצלחה,
    הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

ירושלמית
    12/10/2010

תודה רבה רבה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת הנקה
    ליהי
    30/09/2010

לאחר 15 חודשים בהם בתי ינקה - לפני עשרה ימים היא הפסיקה לבקש, ואני לא הצעתי - כך שבעצם נגמלה בעצמה.
    במהלך הימים הראשונים לא הרגשתי שום שינוי בעקבות הפסקת ההנקה (חוץ מהרצון להניק...) ואחרי שבוע החלו להופיע גושים שמוכרים לי כחסימות.
    שמתי עלי כרוב - אבל התחושה שלי היתה שזה רק החמיר את הענין...
    אני לא יכולה להשיג עלי מרווה במקום בו אני גרה... האם יש משהו חילופי?
    מה ניתן לעשות כדי להעביר את אי הנוחות והכאבים? אני מאד חוששת מדלקת!

תודה רבה,
    ליהי

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת הנקה

הוספת תגובה

• הפסקת הנקה - תגובה

סיגל מיכאלי
    05/10/2010

היי ,אני מציעה לשאוב מעט תוך כדי עיסוי לגושים שתיארת ולאחר מכן להניח עלי כרוב ,בהצלחה סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאיבה חד פעמית
    גומת חן1
    26/09/2010

בת 8 שבועות כמעט, יונקת מלא, שוקלת כ-4.5 ק"ג להערכתי (שקילה אחרונה לפני 3 שבועות - 3930 גר').
    אני מעוניינת לשאוב חד פעמית לקראת נסיעה של כמה שעות.
    איך ניתן לדעת מה הנפח ההנדרש לכל ארוחה?
    האם ישנו חישוב לפי גיל/ משקל?

לקביעת תור
    סגירה
    שאיבה חד פעמית

הוספת תגובה

• שאיבה

הדס חבקין
    27/09/2010

הי,
    בעיקרון מנה שלה אמורה להיות כ-120CC , אני ממליצה לך להשאיר 3-4 מנות של 60 ע"מ שיספק את צרכיה כשתעדרי.
    אני מציעה לך לשאוב מס' פעמים ולא רק ביום הנסיעה עצמו .
    בהצלחה,
    הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה לתינוקת בת שבועיים - עזרה
    דניתושששששש
    24/09/2010

שלום!!
    אני מניקה מרגע שילדתי אני מסתדרת לא רע אך יש לי שאלה
    התינוקת עלתה לי במשקל אני רוצה לדעת אם העליה במשקל תקינה
    כי בטיפת חלב יעצו לי לתת תוספת ואני ממש לא רוצה - השאלה אם אני צריכה באמת לתת תוספת של מטרנה או סימלאק?
    משקלה כשהשתררנו מבית חולים היה 3580 ואחרי שבועיים 4.100
    בימים האחרונים הילדה לא רגוע אז אני מתחילה להלחץ אם החלב אם מספק לה או כדאי להוסיף מטרנה ואיך עושים את השילוב?

הוספת תגובה

• שלום רומית

שרית פאר
    25/09/2010

מזל טוב.
    המשקל נשמע תקין ועליה יפה במשקל, באיזה משקל התינוקת נולדה?
    מעבר למשקל יש מדדים אובייקטיבים כמו פיפי *6 קקי *3 וכ - 8 הנקות ביממה.
    חשוב מאד בהנקה לסיים צד אחד לפני שמציעים את הצד השני, וחשוב להציע צד שני ובמידה והתינוקת לא רוצה אז לא חייב.
    חשוב להתחיל הנקה כל פעם מצד אחר.

שבת שלום וחג שמח
    שרית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות
    kiki
    24/09/2010

היי
    ילדה ראשונה בת 3 שבועות עם הנקה מלאה.. ויש לי כמה שאלות:
    1. בשבוע האחרון התחלנו עם מוצץ ונראה לי שמאז היא פותחת פה קטן יותר... אני יודעת איך התנוחה צריכה להיות, פטמה לאף, סנטר לציצי וכו כדי לפתוח לה את הפה, אך נראה לי שזה לא מספיק והייתי רוצה לגרום לה לפתוח פה גדול יותר כך שבעצם חלק גדול יותר של העטרה יכנס לפה. האמת שלא משנה איך אני מחברת אותה (לפעמים גם עם פה לא ככ פתוח), היא מוצאת את הפתיחה הנוחה לה והקבועה, שכאמור, בשבוע האחרון נראת לי קטנה יותר. והאם אני אמורה להרגיש כל יניקה שלה או שבאיזשהו שלב כבר לא מרגישים? כי אני לא מבינה איך אפשר להרדם בזמן ההנקה כי אני ממש מרגישה כל שאיבה...

2. בזמן החיבור היד העליונה שלה מתקרבת לפנים שלה וזה מפריע לי לראות ולחבר אותה ובנוסף, מכאיב לי כי היא נוגעת בפטמה עם היד. ניסיתי לשים על זה חיתול בד אבל נראה לי שזה ממש מפריע לה ומלחיץ אותה וזה לא ממש עובד... מה לעשות עם היד הזאת??

3. בעקבות אי פתיחת הפה, כנראה, כואבות לי קצת הפטמות, גם בזמן הנקה, אבל הבעייה העיקרית שאני לא יכולה ששום דבר יבוא במגע עם הפטמה (חוץ מבהנקה עצמה). ז"א שכואב לי לשים חזייה או כיסוי אחר כי הפטמה, שבימים האחרונים הפכה בולטת יותר, נמעכת והפכה רגישה הרבה יותר. רפידות ההנקה עוזרות קצת, אבל לא ממש והן גם משאירות לי סיבים קטנים על הפטמה. בקיצור, יש משהו שאפשר לשים על החזה שיבלוט מעל הפטמה ולא יגע בה ויהיה מספיק קשיח כדי שהחולצה או החזיה לא ימעכו אותו אל הפטמה?

יצא ארוך... תודה לכל מי שינסה לעזור.
    חג שמח!

לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות

הוספת תגובה

• שלום קיקי

שרית פאר
    25/09/2010

מזל טוב.
    1. בהחלט מוצץ יכול לגרום לפתיחה קטנה של הפה, מה שעוזר לפתיחת פה זה להביא את התינוקת אליך ולחבר אותה אל השד ולא לנסות להכניס את הפיטמה אל פיה.
    את היניקה מרגישים - תחושה של ואקום ושאיבה, אם את מרגישה צביטות זה אומר שהיא לא תופסת טוב, לגבי תחושת היניקה זה אישי - כל אחת עם הרגישות שלה בכל מקרה גם אם את מאד רגישה זה יורד עם הזמן.

2.טריק מאד טוב ליד זה להלביש לה מכנסיים ולשים את היד בתוך המכנס ולאחר החיבור אפשר להוציא.

3. מה שאת מתארת מדליק נורה אדומה ואומר - התינוקת לא מחוברת טוב מה שמשפיע על אורך ההנקה, התינוקת לא רגועה, מתעוררת לעיתים תכופות - לתחושה הזו יש פתרון והיא נקראת קונכיית הנקה (מוצר נהדר של חברת מדלה).
    הקונכייה תעזור לך אך לא תפתור את הבעיה, ממליצה להיוועץ עם יועצת הנקה בדחיפות.

שבת שלום וחג שמייח
    שרית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה?
    נילי
    23/09/2010

שלום
    ביתי בת חודש ושבוע נולדה בשבוע ה35.4 ,סובלת מכאבי בטן נוראיים ולאחרונה שמתי לב שהקקי שלה ירוק כהה ולא חרדלי כמו לפני כן.היא כל הזמן דורשת פיטמה.בהתחלה נתתי לה ואח"כ הבנתי שזה מגביר לה את הכאבים.מידי פעם היא משתנקת בעת היניקה(היא רק יונקת),והיא מריירת הרבה.אני חוששת שזו בעיה בקיבה ולא סתם גזים אחרת מה פשר הצבע של הקקי וכל שאר התופעות?ייתכן שהיא אלרגית למשהו שאני אוכלת?איך אפשר לדעת?

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה?

הוספת תגובה

• אלרגיה? 2

נילי
    23/09/2010

המשך....
    היא גם גונחת כל זמן שהיא ישנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום נילי

שרית פאר
    25/09/2010

האם לקקי יש ריח חריף?
    במידה והקקי מריח רגיל נשמע כי לאחרונה היא פשוט אוכלת רק מחלב קידמי - דבר שמתבטא בקקי ירוק ולא חרדלי ויכול לגרום לכאבי בטן.
    סיימי צד אחד לפני שאת מציעה צד שני , גם אם הצד השני מרגיש עמוס הישארי על אותו צד וסיימי אותו בכדי שתגיע לחלק השומני.

בכל מקרה אני תמיד ממליצה לפנות לרופא ילדים אם נראה לך שמשהו השתנה והתינוקת נראית לך חולה.

שבת שלום וחג שמייח
    שרית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת לא רגועה
    צביה
    19/09/2010

שלום רב,
    התינוקת שלי בת 3 שבועות. אני די מיתקשה לסדר לה את ההנקות מבחינת השעות וגם די מבולבלת לגבי איזה צד לתת כל פעם. היא בד"כ לאחר שינה מתחילה לתת סימנים של רעב אני מניקה אותה ולאחר כ 5 דקות היא מתחילה להיות עצבנית ולבכות על השד, אני מרימה אותה לגראפס אך היא מתקשה להוציא ובוכה עד שבסוף עושה גראפס, אני מחזירה אותה לשד והיא שוב מתחילה לבכות ולהיתנשף, היום במשך היום הקיאה פעמיים, יש לה ריפלקס הקאה כאשר היא תופסת את הפיטמה ואז היא פשוט הקיאה את כל מה שאכלה לפני, יש לציין שלא פולטת אף פעם. הדרך היחידה שבה היא יונקת בערך כ 15 דקות שזה המון מבחינתה זה או בלילה כשהיא ישנונית או לאחר שינה של 4 שעות רצופות ביום. בד"כ זה כל שעה וחצי שעתיים ואז זה ממש מילחמה ולא נימשך יותר מ 5 דקות ואז זה יוצר אצלי בילבול מאיזה שד בעצם להניק פעם הבאה כאשר היא לא ינקה הרבה ואז נוצר מצב שבו שני השדיים שלי או גדושים או ריקים בו זמנית שניהם.
    למרות זאת נותנת יפה שתן ויש לה לפחות 3 יציאות ביממה.
    מה שמדאיג אותי זה ההקאות, מאז שנולדה הקיאה 4 פעמים וממש מקיאה את הכל ובקשת, פעם אחת הקיאה על הכתף שלי לאחר שנידנדתי אותה מעט כי פשוט צרחה ואי אפשר להרגיע אותה וכל השאר מרפלקס הקאה.
    בדיוק עכשיו היא יישנה לאחר שהקיאה ואני לא יודעת האם יש צורך להניק אותה עכשיו שוב או לתת לה לישון את ה 4 שעות שלה...
    יש לילות שהיא נירדמת מ 20.00 ומתעוררת רק ב 3.00 בלילה. האם תקין?
    אני מבולבלת ולחוצה, סליחה על האורך ותודה מראש...

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת לא רגועה

הוספת תגובה

• הי צביה

הדס חבקין
    19/09/2010

קודם כל מזל טוב..
    בואי נתחיל מזה שהתינוקת שלך לא יודעת לקרוא שעון כמו רוב התינוקות ולכן אין סיבה ל"סדר" לה את ההנקות, צר לי לאכזב, אין סדר יום בשלב זה של חייכם.
    מה שאפשר לעשות זה לעשות סדר של דברים קבועים כמו הבדל בין יום ולילה ואמבטיה בשעה קבועה. הכל בסדר כל עוד התינוקת יונקת כ 8 פעמים ביממה לפחות, נותנת שתן 6 פעמים ויציאות 1-3 ביממה בצבע צהוב. בנוסף, תוכלי לראות עליה במשקל של כ-200 גרם בשבוע.
    בנוגע לצדדים- תני לה כל פעם מהצד שמרגיש לך יותר מלא, אם שניהם מלאים או ריקים תני צד אחד ולאחר מכן תציעי לה את השני. בנוגע להקאות, אכן לא נעים אך, אם התינוקת עולה במשקל ולא משנה את צבעה בזמן ההקאה, אין עם זה בעיה.
    אם את זקוקה לעידוד או לחיזוק המיומנות את יכולה לפנות לטיפת החלב שלך, הרבה אחיות הן מדריכות הנקה, אולי מישהי שם תוכל לסייע לך? באם לא, תכלי לקבוע ם מדריכה/יועצת הנקה בכדי לקבל תמיכה פרטנית.
    שיהיה כל טוב,
    הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הטעם של חלב אם
    דולי
    19/09/2010

אני לוקחת כדורי חלבה והבנתי מנסיון אישי של מישהי שהם שינו לה את טעם החלב והפכו אותו למר ולכן התינוקהיה יונק ובוכה..
    מכיוון שגם אצלי התינוקת יונקת ובוכה אם כי נראה שהסיבה קשורה לגזים.. טעמתי את החלב אמנם לא מר אבל הטעם היה דוחה למדי.. האם טעם החלב אכן מגעיל??
    א

לקביעת תור
    סגירה
    הטעם של חלב אם

הוספת תגובה

• הי דולי,

הדס חבקין
    19/09/2010

נראה לי שהתינוקת יונקת ובוכה בגלל שהיא איננה מרוצה מהזרם והכמויות- הרי לכן את נוטלת חילבה, לא? האם היית ביעוץ מסודר לגבי הגברת תנובת חלב?
    הטעם של החלב הוא בד"כ מתקתק, יכול להיות שינוי קל בעקבות החילבה אך צריך לבצע הערכהמקצועית מעמיקה
    כל טוב ובהצלחה,
    הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירת חלב
    לירון בת 20
    19/09/2010

שלום,

האם ניתן לשמור את החלב שנשאר בבקבוק לאחר האכלה או שעדיף לזרוק?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שמירת חלב

הוספת תגובה

• היי לירון

שרית פאר
    19/09/2010

חלב אם שבא במגע עם הרוק של התינוק או שחומם לאחר קירור לא ניתן לשמור.

חג שמח
    שרית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחליפים
    גל
    19/09/2010

בוקר טוב,

בני בן 7 חודשים ינק עד כהמלא + מרקים ופירות שהוא מאוד אוהב.

לפני 3 שבועות נכנס למעון, והתחלתי לשלב לו מטרנה כאשר הוא נמצא שם,

כיוון שבעבודה אני לא מספיקה לשאוב, וכשאני איתו בבית הוא רק יונק.

העיניין הוא שהוא ממש לא אוהב את המטרנה, בגן טוענים כי הוא ממש מסרב לאכול והוא אוכל יפה את המרק ,ארוחת הבוקר ואת הפירות...

אבל את המטרנה הוא ממש מסרב בתוקף...

האם כדאי לנסות להעביר אותו לסימילאק או לאופטימיל?

האם באמת יש הבדלי טעם??

אודה על תשובתכם...

יום נעים...

לקביעת תור
    סגירה
    תחליפים

הוספת תגובה

• הי מור,

הדס חבקין
    19/09/2010

אם התינוק שלך אוכל יפה את המרק והפירות ואני מניחה שהוא גם שותה מים והם מדווחים לך שהוא מבסוט ורגוע אז לא יודעת אם הייתי מוסיפה משהו, אם חייבים אז תנסי את הפןרמולות הקיימות בשוק. אין לי מושג מה יותר טעים..
    בהצלחה,
    הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלב ירוק!
    חן
    18/09/2010

שלום בתי בת 5 חודשים עד לפני חודש הנקתי הנקה מלאה ולפני חודש התחלתי להאכיל אותה מטרנה רוב היום ולהניק רק בלילה ובבוקר.. לפני כמה דק' שאבתי חלב ופתאום אני רואה שהחלב ממש בצבע ירוק בהיר מה זה אומר?.......(יש לציין שבכיפור לא הנקתי בגלל הצום) תודה נראש

לקביעת תור
    סגירה
    חלב ירוק!

הוספת תגובה

• הי חן

הדס חבקין
    19/09/2010

הכל בסדר...
    לעיתים החלב משנה את צבעו לירוק/כחול וזה תקין.
    כל טוב,
    הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה