מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות בהנקה - עזרה דחוףמיכל30/11/2010
שלום
ילדתי מלפני חודש ו-4 ימים בת , בשבוע הראשון בשהותי בבית החולים ובמלונית הנקתי אולי פעם אחת , וזאת עקב לידה קשה שעברתי והייתי באפיסת כוחות ולא קיבלתי הדרכה כמו שצריך. לאורך כל השבוע הראשון האכילו אותה בסימילאק כמות של 30 מ"ל כל ארוחה , מספר פעמים ביום ביום השחרור נתנו לה 60 מ"ל שזה הרבה והיא פלטה את הכל. רק לאחר כ- שבוע מהלידה התחלתי להניק בנוסף לתוספת סימילאק, מכיוון שהילדה הייתה יונקת חצי שעה מכל צד וזה לא הספיק לה. עכשיו לאחר חודש ו-4 ימים ולאחר שהמעטתי בהנקות בקושי יוצא חלב והילדה לא כמעט ולא יונקת , היא מתחילה לינוק ואז מאבדת את הסבלנות , מוציאה את הפיטמה מהפה מחזירה וככה הרבה פעמים , ואז אני מעבירה אותה לשד השני ואותו הסיפור, ובסוף אני נותנת לה בקבוק 90 מ"ל עד 120 מ"ל. עברתי למטרנה ועכשיו היא אוכלת אופטימיל שגורם לה לקצת יותר יציאות, עם המטרנה והסימילאק יש לה יציאות פעם ביומיים ועם האופטימיל פעם ביום.
שאלתי היא האם לאחר תקופה של חודש , אני יכולה לשאוב חלב למרות שבקושי יוצא משהו , והאם יש דרך להגביר את ייצור החלב בדרך כלשהיא ? אני רוצה להמשיך להניק , עוד חודשיים שלושה בערך מכיוון שאני שוקלת להכנס להריון בשנית עקב גילי בת 42 , ואין לי הרבה זמן מיותר , ובזמן טיפולי IVF אסור להניק.
תודה וסליחה על אורך השאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בהנקה - עזרה דחוף - תגובה
הדס חבקין01/12/2010הי מיכל,
לפי מה שאני רואה יש לך כאן שתי בעיות- האחת- תנובת חלב- ניתן להגביר את תנובת החלב ע"י שאיבות עם משאבה טובה וחזקה (להשכיר או מיד שרה משארבת לקטינה של מדלה) + חילבה כמוסות ללא ריח במינון של 3 כדורים כפול 3 ביום.
בנוסף ישנה בעיית החיבור לשד- לעניין זה אני ממליצה לך להפגש עם מדריכה\ יועצת הנקה על מנת שתלמד אותך ואת התינוקת את העניין. בכל מקרה אותה מדריכה/ יועצת תוכל לעקוב אחרי שני האתגרים ולכן אני ממליצה לך בחום להפגש עם אחת בזמן הכי קרוב שאפשרי...
בהצלחה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה - הסרת שיערמאיה30/11/2010
שלום רב,
אולי זה לא בהרכח הפורום המתאים אבל אני מנסה.
אני כמעט 4 חודשים אחרי לידה שלישית .
מניקה באופן מלא.
ברצוני להסיר שיער בלייזר/אור מאזורים שונים בגוף.
האם מותר לבצע פורצדורה כזו בהנקה בכלל?
והאם בבית השחי בפרט?
תודה ,
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה - הסרת שיער - תגובה
הדס חבקין01/12/2010הי מאיה,
האמת שלצערי אני לא יודעת... תנסי לברר עם מי שמבצע, אולי יש לו ניסיון עם נשים אחרות..
בהצלחה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גם וגםמזל28/11/2010
האם ניתן לשלב לצורך הגברת יצור החלב גם טיפות חלב רב וגם מור מילק?
אני נואשת. בני בן חודשיים ואני מעוניינת להמשיך בהנקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם וגם - תגובה
שרית פאר29/11/2010מומלץ להתמקד רק באחד - ממליצה על מור מילק - 4 פעמים ביום 20 דקות לפני הנקה עם מעט מים, צריך להתמיד ותראי שינוי.
כמובן שבמקביל צריך להניק כל ארוחה או לחילופין לשאוב כ -8 פעמים ביממה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי מתחילים בפירות וירקות? ואיך משליפה28/11/2010
ביתי בת 3 חודשים והייתי מעוניינת לדעת מתי מתילים עם פירות וירקות?
ואיך משלבים עם הנקה?
אשמח עם תענו תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי מתחילים בפירות וירקות? ואיך משל - תגובה
הדס חבקין28/11/2010הי יפה,
בגיל ארבעה חודשים מתחילים עם טעימות, כל פעם עם ירק /פרי אחר מרוסקים ועל האצבע שלך רק על מנת לוודא שהתינוק אינו אלרגי .
בערך בגיל 5.5-6 חודשים זה מתחיל להיות ארוחה אבל לוקח עוד זמן עד שזה עומד בפני עצמו- כמה כפיות ועולים בהדרגה.
ההנקה עד גיל 6 חודשים לא מושפעת וגם אז, רוב התינוקות עוד יקחו כמה שלוקים אחרי המנה , לאט לאט יורדת ארוחה ואז עוד אחת...
סבלנות ובהצלחה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה וגזיםאמא ל228/11/2010
שלום
בני בן 5 שבועות ניזון מהנקה בלבד ועולה יפה במשקל (נולד במשקל 3060 ק"ג בגיל 4 שבועות שקל 4200 ק"ג)
בבית החולים הנחו אותי להניק משני הצדדים וככה אני מניקה
קראתי איזה מאמר שאמורים להניק מצד אחד כל פעם וש אסור להעביר לצד שני אחרי 5 10 דק כי כך התינוק מקבל רק חלב ראשוני וזה גורם לו לגזים
לרב לוקח לו ללינוק יותק מ 10 דק אבל יש פעמים שפחות האם זה נכון ואני בעצם זאת שגורמת לו לגזים????
יכול להיות שהוא לא מגיע בכלל לחלב האחורי?
מה עדיף להניק רק מצד אחד או להמשיך עם שני הצדדים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה וגזים - תגובה
הדס חבקין28/11/2010הי מירית,
בואי ונעשה סדר: אף אחד בעולם לא יודע בוודאות מתי מתחיל החלב האחורי ומתי "נגמר" החלב הקידמי... בקיצר- תניקי מצד אחד (נאמר ימין) וכאשר התינוק משחרר תני לו להוציא אוויר/ החלפת טיטול אם יש צורך ואחרי זה "קינוח" מהצדהשני (שמאל). בהנקה הבאה תתחילי מצד שמאל.אם ב 5 שבועות הוא עלה 1.2 ק"ג אין לי ספק שהוא הגיע גם לחלב האחורי...
לא את גורמת לו לגזים, זהו הטבע שיצר אותו עם מע' עיכול לא מפותחת....
שיהיה בהצלחה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה ורוצה להודות לכן
אמא ל228/11/2010ואם אני שואבת? עד עכשיו שאבתי מצד אחד וכנגמר עברתי לצד שני יוצא לי בערך 120 מ"ל להמשיך ככה?
ושנית רציתי להגיד המון תודה על התגובות והתשובות המהירות
אני גרה בקנדה והפורום הזה עוזר לי המוןןןןן
אז תודה רבה רבה אתן מקסימות :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה ורוצה להודות לכן - תגובה
הדס חבקין28/11/2010הי מירית,
סליחה על השאלה- האם את רק שואבת ולא מניקה בכלל? למה? מבחינת שאיבות זה תקין וגם הכמות היא טובה..
אנחנו עונות בכיף עם תחושת שליחות :-)
כל טוב,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אמא ל229/11/2010אני מניקה באופן מלא
יש לי בקבוק אחד במקרר שהוא למקרים שאני יוצאת מהבית ואני צריכה שמישהו יאכיל את התינוק או למקרים שאני ממש עייפה ואני הולכת לנוח ובעלי מאכיל את התינוק
כל פעם שאני משתמשת בבקבוק הזה של החלב השאוב אני משתדלת לשאוב את הארוחה הזאת שהתינוק החמיץ וככה תמיד יש לי בקבוק אחד במקרר ואין לי גודש כי אני שואבת את הארוחה
לרב יוצא לי לשאוב 120 מ"ל לפעמים יותר אבל זה משני הצדדים מה שמוביל אותי לשאלה אם הוא אוכל רק מצד אחד ו"מקנח" מהצד שני זה לא יוצא פחות מ120 מ"ל?
יש הבדל בכמות שהוא אוכל מהשד לכמות שהוא אוכל מבקבוק? (הוא מסיים את כל הכמות שאני שואבת)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה להדס
אמא ל201/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל שנהמיכל27/11/2010
חוזרת על שאלתי - המלצתכן לא עזרה
שלום
בתי בת השנה מזה כשבועיים הפסיקה לגעת בציצי
לאחר שנת יניקה (בקבוקים לסירוגין, כבר מעת שנולדה)
ייחסתי את זה לספורט שעשיתי אך ראיתי שלאחר שהפסקתי לא עזר
האם ניתן ליחס לכוס ה"קפה הפוך" שהתחלתי לשתות לאחרונה כל בוקר ? (היא ינקה בבקרים, בצהרים ובלילה)
מהיא הדרך להחזירה להנקה ?
ואיך לא לפחוד ? אולי היא חשה את הפחד שלי משיניה - יש לה כבר 4 ...
בבקשה ייעצו לי ניסיתי כמעט הכל
פוחדת לאבד את זה ..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל שנה - תגובה
הדס חבקין28/11/2010הי הילית,
לא נראה לי שיש קשר לקפה... בד"כ תינוקות בגילה יונקים בבוקר ולפני השינה בלילה. מה היא לוקחת במקום? תמ"ל? מים? אוכל? ניסית לתת לה תוך כדי שינה?
עקרונית ההנקה לא אמורה להיות עם החניכיים עצמם ועל כן השיניים לא אמורות להפריע..
בהצלחה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא קיבלתי תגובהתותית26/11/2010
שאלה מה-24/10/10 עד מתי להניק?- לא קיבלתי תגובה, אודה על תגובה מהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
תותית26/11/2010ההודעה היא מה-24/11/10
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעזרה - בעיות בהנקהכוכבית26/11/2010
בתי בת כמעט 3 חודשים. יונקת מלא, לא מהתחלה, עד גיל 5 שבועות, הנקתי מעט שאבתי ונתתי בבקבוק, ומעט תוספות מטרנה מכיון שהייתה לה לשון קשורה. עשינו ניתוק בגיל 8 ימים ומאז לקח זמן עד שהיא למדה לינוק כמו שצריך.
בכל מקרה מאז היא יונקת ואני הייתי הכי מופתעת בעולם שהיא פתאום התחילה לינוק מלא והיה נראה שיש לי מספיק חלב. אני לוקחת מוטיליום לתיגבור.
היא עולה במשקל בסדר, אבל עדיין לא הגיעה ל6 ק"ג, כשהיא נולדה 3.300
מה שמציק לי בעיקר שהיא לא רגועה ולא ישנה טוב. גם במשך היום יש הנקות קרובות, בדרך כלל לא יותר משעתיים מתחילת הנקה אחת לשניה.
בהמלצה של יועצת הנקה אנחנו נותנים לה תוספת בלילה של בקבוק אחד, אבל זה לא עוזר לה לישון יותר טוב. השבוע היא מתעוררת כל שעתיים או אפילו שעה בשביל לינוק. זה מתיש.
מישהי המליצה לי לגשת למטפל בשיטת פנדלקרייז שעוזרת לייעל את צורת ההנקה. דיברתי עם המטפל, זה נשמע לי קצת מוזר.
מה כדאי לי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה לעזרה - בעיות בהנקה - תגובה
שרית פאר26/11/2010האם יועצת ההנקה ראתה אותך מניקה?
האם את מניקה משני צדדים?
כשאת מוסיפה בקבוק , כמה הוא מכיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולי תתיחסומיכל25/11/2010
שלום
בתי ינקה מלא עד 1/2 ש' (בחודשיים הראשונים פה ושם מטרנה- רק בערב)
מחצי שנה התחלנן מטרנה בעיקר ערב, אח"כ בוקר וערב
בשבוע שעבר סרבה לציצי - שייכתי לספורט המאסיבי שעשיתי
השבוע לא נגעה בכלל
האם קשור שהתחילה משפחתון
כפועל יוצא, הורדתי את מינון החילבה והממי מילק שבלעדיהם לא יכולה היתה להיות לי תנובה
מה לעשות כדי להחזיר אותה ????
ללא בקבוק ערב לא תרדם
ללא בקבוק בוקר ? אפשרי אך לא בטוח שתסכים לאכול א. בוקר - בזמן האחרון (שיניים וחיסונים) סרבה לאכול כתמול שלשלום
האם זה פטתי להמשיך להניק בגיל הזה ?
האם נכון שחשיבות בגיל הזה להנקה היא אפסית כמו במחקר טובה קראוזה פרסמה
תודה מראש
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי תתיחסו - תגובה
שרית פאר26/11/2010חשיבות ההנקה היא גדולה וחלב אם תמיד מוסיף המון לארוחה.
נסי להניק בשכיבה, בשעות הבוקר המוקדמות.
נסי להתחיל את ההנקה כשהיא רק מתעוררת ולא ממש רעבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה בפטמה?חגית25/11/2010
שלום רב, בני בן 3 חודשים ואני מניקה אותו מיום היוולדו.לפני כחודש גיליתי כי יש בפיו פטריה לבנה .פטריה זו עברה לו ,אך לאחרונה הופיעה לי צריבה אדומה סביב הפטמה המלווה בכאבים חזקים ומשהו שנראה כמו בועה קטנה ואדמומית בקצה שלה..
טרם שמתי כל משחה וברצוני לדעת על מה מדובר ומה תהליכי הטיפול הטובים ביותר לזה.
אשמח לתשובה .תודה .חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה בפטמה? - תגובה
שרית פאר26/11/2010נשמע כמו פטריה אך קשה לאבחן מעל דפי הפורום.
פני למומחית שתוכל לאבחן ולהמליץ על טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין לי מספיק חלבליאת24/11/2010
התינוק שלי בן 6 שבועות בימים הראשונים לא הנקתי אותו כיון שהייתי אחרי קיסרי והיה לי קשה לתפקד ומאז אני מניקה אותו ונותנת תוספת בכל ארוחה כי החלב שלי לא מספיק לו. כשאני שואבת יוצא לי 20-30 מ"ל מ 2 הצדדים ביחד (בעצם כמעט כלום) ואין לי גודש בכלל וגם לא היה, השד ממש רך ומרגיש ריק.כשהוא יונק הוא די מתעצבן כאילו שלא יוצא לו חלב, הזמן היחיד שהוא רגוע על הצד זה אחרי בקבוק כשהוא בעצם סתם מוצץ את הפיטמה עד שהוא נרדם, שזה גם בעיה כי הוא לא מוכן לקחת מוצץ. בקיצור ניסיתי הכל נתתי לו לינוק בתדירות גבוהה ושאבתי מלא לפעמים אפילו לא יצא כלום, ועכשיו התחלתי לקחת כדורי חילבה כבר שבוע ועדיין אין שינוי..מה עוד אפשר לעשות בכדיי שיהיה לי יותר חלב אני כבר ממש לפניי ייאוש וויתור על הנקה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - כדורי החילבה לא עזרו לך????
שירן25/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתנסי מוטיליום, צריך מרשם אבל עוזר
כוכבית26/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין לי מספיק חלב - תגובה
שרית פאר26/11/2010ממליצה לך להיפגש עם יועצת הנקה בכדי שתעריך את ההנקה ותוכל להמליץ לך מה כדאי לך לעשות.
בעקרון בכדי להגביר ייצור, הדבר הראשון שאני ממליצה הינו להתחיל כל ארוחה בהנקה משני הצדדים ואם צריך להשלים, ואז לשבת ולשאוב מכל צד 15 דקות כאשר כל 5 דקות את עוברת לצד שני - לא צפוי שייצא משהו, המטרה היא גירוי של השד לייצור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלחמה בהנקהרחל24/11/2010
בני בן חודשיים. די מההתחלה הוא קיבל תגבורת של סימילק, בעיקר בשל הדרכה לא נכונה כיוון שהוא רצה לאכול כל הזמן, ואמרו לי שזה מוגזם.
יעצו לי לשאוב. אני שואבת 4-6 ביום,אבל לא מקבלת כמויות טובות, בערך 30 CC ביום ובבוקר מקסימום 70CC.
המליצו על מכשיר SNS לתגבורת מזון, אבל אז המצב נהיה גרוע יותר כי כמות החלב ירדה. לא שאבתי בתקופה זו כי כך יעצו לי.
האם עדין יש מה לעשות כעת? האם שאיבה בפני עצמה יכולה להגביר את החלב מעבר לכמות הזו?
היניקה שלו קצרה בתחילת כל ארוחה עד שמאבד את הסבלנות. האם יש טעם להמשיך ביניקה קצרה זו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלחמה בהנקה - תגובה
שרית פאר26/11/2010את יכולה להתחיל כל ארוחה בהנקה משני הצדדים והשלי במידת הצורך, לאחר מכן לשאוב משני הצדדים 15 דקות כל צד כאשר לאחר כל 5 דקות להחליף צד - רוב הסיכויים שלא יצא כלום והמטרה היא להגביר ייצור.
ה SNS הינו כלי מצויין להמשיך הנקה ולהימנע מבקבוקים אך עדיין לפעמים צריך תגבור.
ממליצה על מוצר שנקרא מור-מילק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמלחמה בהנקה-שאלת המשך
רחל27/11/2010שלום,
בקשר לתשובתך רציתי לשאול - האם ניתן להגביר את החלב בשאיבה בלבד? הוא בינתיים יונק מעט מאוד בתחילת כל ארוחה, ואני מקווה שאם תעלה כמות החלב, זה יבוא לו יותר בקלות ואז יהיה יותר קל "לשכנע" אותו לינוק ברצינות יותר.
אני מצליחה להגיע עם 4-5 שאיבות ביום רק למקסימום 40CC במשך היום (עם מדלה-לקטינה) כאשר הוא אוכל מבקבוק תמ"ל הוא אוכל 120 CC! האם יכול להיות שמכונת שאיבה אחרת תצליח לשאוב יותר חלב, אף שזו נחשבת מכונה טובה?
תודה, רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמלחמה בהנקה-שאלת המשך - תגובה
שרית פאר29/11/2010אפשר להגביר ייצור חלב בשאיבות.
יש לשאוב אחרי כל ארוחה 5 דקות מכל צד 3 סבבים - סה"כ 15 דקות בכל צד וגם אם לא יוצא להמשיך בשביל ליצור גירוי.
מספר השאיבות צריך להיות 6-8 ביום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עד מתי להניק?תותית24/11/2010
שלום, אני אמא לתינוקת בת שנה וחודש, אני מניקה אותה מגיל אפס עד היום הנקה מלאה, כמובן שבנוסף לארוחות מוצקים מלאות שהיא אוכלת:
כשהיא מתעוררת - הנקה
ארוחת בוקר- פרי שלם, מנת גבינה ומנת פחמימה
ארוחת צהריים - מנת בשר, ירק מבושל או טרי ומנת פחמימה
לפני שנת צהריים- הנקה
ארוחת ביניים- מעדן
ארוחת ערב- ירק טרי, פמחימה, מנת גבינה
לפני שנת לילה- הנקה
לפעמים אם מתעוררת בלילה - אני מניקה אותה אבל אני מנסה להפסיק לה את ההרגל הנ"ל, היות וכשהייתה קטנה יותר ישנה לילות שלמים אך מאז יציאת השיניים הפסיקה ואז התחלתי להניק גם בלילה החל מגיל 7 חודשים בערך (אבסורד, נכון?)
אני מנסה בהדרגה להפסיק את ההנקה כי נראה לי שמבחינה רגשית ותלות שלה בי זה הדבר הנכון, האם אני צודקת? אני רוצה לדעת שאני לא עושה טעות היות והתחלתי בהדרגה להפסיק לה הנקה בצהריים, היות וזאת ארוחה שנראית לי לגמרי רגשית כי גם אם סיימה ארוחת צהריים מלאה ואחרי חצי שעה היא תלך לישון עדיין תרצה הנקה ולא נראה לי שמרעב אלא יותר הרגל ותלות מאוד חזקה בי. מהי המלצתכם בנוגע להמשך ההנקה???
תודה רבה (-:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד מתי להניק? - תגובה
הדס חבקין28/11/2010תותית יקרה,
כל הנקה שביתך מקבלת זה טוב, אם מיצית את הנקת הצהריים והיא מצליחה ללכת לישון גם בלי-אז זה בסדר, בכלל, כל דבר שתעשי היום זה בסדר- אם טוב לך להפסיק זה בסדר ואם זה נמאס לך או לא מתאים לך יותר זה גם בסדר...בכל מקרה, תעשי רק מה שמתאים לך ולא לסביבה שלפעמים מתקשה להכיל הנקה מעל לגיל שנה- המלצת ארגון הבריאות העולמי היא להניק עד גיל שנתיים ..
כל טוב,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 8 ימיםעירית23/11/2010
התינוקת שלי בת 8 ימים נולדה 2.750 יצאה מבית החולים 2.550
יש לי כמה שאלות:
1. יש מצבים שהילדה אוכלת 15-25 דקות ונרדמת ואחרי 5 דקות קמה ורוצה עוד לאיזה 20 דקות נוספות האם זה נורמלי וגם במשך הדקות האלו היא ניראת נורא עייפה אך מתעקשת להמשיך לינוק היא מוצצת שתיים שלוש מציצות נרדמת אני מעירה אותה ושוב חוזר על עצמו 20 דקות ?
2. יש גם מצבים שבהם היא גם יונקת במשך שעה ונראה לי בהתחלה כי היא יונקת בשביל לאכול ואחר כך כמו שכתבתי למעלה וזה מתיש מה אפשר לעשות?
3. האם יש אפשרות בלילות לשאוב כמה דקות לפני שהיא מתעוררת כדי לתת לה מבקבוק שההנקה תהיה יותר מהירה (לתת לי לישון)?
4. מתי אני יכולה להתחיל לשאוב חלב מכיוון שיש לי עוד 3 שבועות 2 מבחנים חשובים שאני העדר מהבית כ16 שעות בערך כל פעם ואני לא רוצה לפגוע בהנקה מתי אני יכולה כבר לשאוב לאחסן בשביל הימים האלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת 8 ימים - תגובה
הדס חבקין23/11/2010הי עירית,
ראשית, מזל טוב..
בשבועיים הראשונים לחיי תינוק, התינוקת תינק הרבה ובאופן בילתי סדיר וזה תקין. זה קורה משתי סיבות - הראשונה היא הסיבה הפשוטה שהתינוקת הגיעה ממקום חמים, נעים, שיש בו שיליה שמספקת את כל צרכיה 24 שעות ביממה בלי להסתכל על השעון...והשניה היא שהתינוקת צריכה "להזמין" את כמות החלב לה היא זקוקה מה"מפעל" ולכן היא יונקת מתי שהיא רוצה כמה שהיא רוצה...
אם היא נרדמת על השד, אל תעירי אותה, תזרמי איתה ותני לה בפעם הבאה שתתעורר את הצד השני.השבועות הראשונים הם מאד תובעניים וזה קשה, נסי לישון כמה שיותר כאשר התינוקת ישנה, אני בטוחה שאם תבקשי, תקבלי עזרה בכל שאר מטלות הבית ...
בנוגע ללילות, אכן לא פשוט, העניין הוא שאין לזה "תרופת קסם" - תינוקות יונקים ביום ובלילה אבל החדשות הטובות הן שהם גם ישנים המון ולכן, אם תשני כל פעם שהיא ישנה יהיו לך הרבה שעות שינה...
לא יעזור לנסות להתאמץ ולשאוב בלילה, זה סתם יגזול ממך זמן שינה יקר וגם יפחית את יעילות ההנקה של התינוקת.
בנוגע לבחינות- אפשר להתחיל לשאוב בבקרים בערך מגיל שבועיים, כשעה לאחר ההנקה של הבוקר אני ממליצה לך להשיג מיד שרה, גמ"ח , להשכיר מבייבי רותם, משאבה טובה שנקראית לקטינה של מדלה.זאת משאבה חזקה ודו צדדית, תוכל לסייע לך בעניין זה.
סתם שאלה- יש מצב שבאמצע הימים הארוכים האלו יביאו לך את התינוקת להנקה? אפילו לחלק מהיום... בכל מקרה עלי לציין שתצטרכי לשאוב במהלך הימים האאלו כיוון שאם לא זה יהיה מאד מאד כואב!!
וכדאי שיתנו לה את החלב השאוב בבקבוק בעל פטמה איטית כמו מאמ עם פטמה מס'1.
שיהיה בהצלחה, והמון מזל טוב,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
עירית23/11/2010לא זה בלתי אפשרי מכיוון שזה רחוק מהבית כשעתיים נסיעה , אני אקח משאבה איתי ובהפסקות אשאב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשר לייצר חלב..?זהבה22/11/2010
הי, שאלה מוזרה לי אליכם..
ילדתי לפני חודשיים ושאבתי במשך מספר ימים והפסקתי בגלל שלא אכלתי כמעט.
היום כבר אין לי חלב, האם יש דרך להחזיר אותו..? ניסיתי לשאוב ולא יצא כלום.
\אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לייצר חלב..? - תגובה
שרית פאר23/11/2010קשה מאד להחזיר משק חלב לאחר תקופה כ"כ ארוכה.
דבר זה ידרוש ממך התמסרות טוטלית לשאיבות ותוספי מזון להגברת ייצור החלב, האם את מעוניינת בכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)