מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רגישות בפטמות בזמן ההריוןנעמה21/11/2010
שלום,
אני נמצאת בשבוע 34 להריוני, ומתחילתו אני חווה גירוי בפטמות ובשד.
לפני שנכנסתי להריון נטלתי פרילק להפסרת הפרשה מוגברת של פרולקטין (שגרמה לי להפרשת חלב מהפיטמה ולהפסקת ווסת), ואז היה לי גירוי דומה, אך זמני.
מישהי אמרה לי שגם בזמן ההריון ישנו תהליך המעכב את הפרשת החלב לשד, וייתכן שהגירוי נגרם מאותה סיבה כמו בזמן נטילת התרופות. לפי ההיגיון הזה כשהפרולקטין יוכל לחזור "לזרום חופשי" הגירוי ייפסק. האם יש אמת בדבר?
אני קצת מוטרדת מכך משום שכבר עכשיו הגירוי מעיק עליי, ומאוד חשוב לי להניק את התינוקת.
האם יש סיכוי שזה אכן יעבור? האם הסיבה שהיא נתנה תקפה?
האם ישנה דרך להקל על הגירוי כבר עכשיו? אני משתמשת במשחה של "בייבי טבע", אבל בנתיים לצערי היא לא מקלה על התחושה.
תודה רבה מראש,
בברכה,
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות בפטמות בזמן ההריון - תגובה
הדס חבקין23/11/2010הי נעמה,
דווקא הבעיה של הפרשה מוגברת של פרולקטין בחיים ה"רגילים" מקלה מאד על משק החלב בתקקופת ההנקה..
בזמן ההריון, במיוחד בסופו , ישנה הפרשה פיזיולוגית של פרולקטין ולכן נראה לי הגיוני שאת חווה תופעות שקשורות לזה. תנסי משחה של מדלה- פיורלין- אולי תעזור?
בכל מקרה, תבקשי להניק כבר בחדר לידה, וגם בזמן האישפוז בבית החולים!!
שיהיה בהצלחה ולידה קלה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך הנקהאילנית19/11/2010
שלום רב. תינוקי בן 3 שבועות ואני מניקה אותו עם תוספות. הוא יכול לינוק שעתיים ולא לשבוע. האם יש זמן ממוצע להנקה? ניסיתי לבדוק אם יש לי מספיק חלב ובשאיבה של שעה יצא לי רק 30 cc. מה זה אומר מבחינת החלב? יש אפשרות להגביר תפוקת חלב? מצד אחד אני מאוד רוצה להניק ומצד שני זה מביא אותי ואת התינוק למצב מלחיץ של חוסר אוכל ולכן יש צורך בתוספות. מה לעשות? אודה לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך הנקה - תגובה
שרית פאר21/11/2010שלום לך,
בהחלט נראה שמשהו בהנקה לא מסתדר, ממליצה להיפגש עם יועצת הנקה בהקדם בכדי שתוכל לראות אותך מניקה.
חשוב לי להדגיש כי זה שהתינוק לא רגוע לאחר הנקות לא בהכרח אומר שאין לך מספיק חלב, גם חיבור לא טוב לשד יכול להביא לתוצאות דומות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם התינוק אוכל מספיק?עדי19/11/2010
שלום
התינוק בן 8 ימים יונק, בטיפת חלב נאמר לי שהתינוק לא עלה מספיק במשקל (130 גרם מתחת למשקל הרצוי)
אמש שאבתי חלב בכדי לראות את כמות החלב שאני מספקת התוצאה הייתה 50 סמ"ק משני השדיים.
שאלותי הן- 1.מתי הכי מומלץ לשאוב? (כדי שבעלי יוכל להאכיל אותו בלילה)
2.האם אני מספקת מספיק חלב? במידה ולא מה הפתרון המומלץ? (אני מאוד מעוניינת להמשיך בהנקה!)
חשוב לי להדגיש - התינוק עושה כ-3 פעמים קקי
וכ-3-4 פעמים פיפי ליום
מוטרדת ואשמח מאוד לתשובתכם
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם התינוק אוכל מספיק? - תגובה
שרית פאר21/11/2010שלום עדי,
ממליצה בחום להיפגש עם יועצת הנקה בכדי שתוכל להעריך את ההנקה ולעשות תיקונים במידת הצורך.
התינוק צריך לעשות כ-6 טיטולים ביום, אך חשוב לי לדעת האם התינוק חזר למשקל לידה?
כמה הוא נולד?
כמה הוא שוקל היום?
כמה המשקל הכי נמוך שהגעתם אליו?
לגבי שאיבות - תמיד מומלץ לעשות אחרי הנקה, ובכלל לא מומלץ לך כרגע לדלג על ארוחה בלילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה אחרי הקרנותאלה17/11/2010
שלום רב,
לפני 4 שנים היה לי גידול בשד. עשו לי ניתוח להוצאת הגוש וגם הקרנות. אני בחודש 9 להריון ורוצה להניק. האם אוכל להניק, בשד הזה? ואם ידוע על יועצות הנקה שמתמחות בסוג כזה של הבעיה? או שכדאי לוותר על ההנקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה אחרי הקרנות - תגובה
הדס חבקין21/11/2010הי אלה,
אין לדעת אם הניתוח פגע בצינורות החלב בדרך שלא תוכלי להניק מצד זה , בכל מקרה ניתן להניק מצד אחד בלבד והתינוק יהיה מסופק .
חבל לוותר על ההנקה בגלל סיבה זו- נסי לראות יועצת הנקה עוד בבית החולים ואם זה לא יספק אותך תמיד תוכלי להתייעץ עם מישהי באופן פרטי.
שתהיה לך לידה קלה!!!
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם החלב נגמר??? הצילו זה דחוףליטל17/11/2010
הי,
בתי בת תשעה חודשים, עד כה ינקה בלבד בשילוב מוצקים וההנקה זרמה בכיף(מוצקים לא בהתלהבות יתרה). לאחרונה ירדה במשקל ושוקולת רק שבעה ק"ג (היא הייתה מצוננת שבועיים, האם זה קשור?). התחלנו לתת מטרנה לפני יומיים, מתוך כוונה להחליף את הנקת ההרדמה ואולי קצת להשמין אותה, וגם לשחרר אותי קצת (יוצא לי מעט מאוד חלב בשאיבות). ביומיים האחרונים ההנקות מאוד קשות, לחלב לוקח המון זמן (יותר מחמש דקות) להגיע והיא מתייאשת ובוכה. במקום כיף ורוגע זה נהיה סיוט... גם אחרי שהיא יונקת מציצי אחד במקום להירגע היא בוכה עד שמעבירה לציצי השני. אני גם מרגישה שהיא לא יונקת במרץ. ההנקה מאוד חשובה לי ולא הייתי רוצה להפסיק. שתי שאלות:
1. האם יכול להיות שפשוט נגמר לי החלב או שהוא לא מספיק לה מבחינת כמות? אני שותה מספיק ואוכלת רגיל. מה שכן - הייתי מצוננת
2. האם יכול להיות שיש בעיה כי אני נותנת לה את בקבוק המטרנה (ולא האב), ואז היא פשוט מעדיפה אותו על פני הציצי?
3.מה אפשר לעשות כדי לפתור את הבעיה ולהמשיך להניק?
תודה על התשובה, זה חשוב לי מאוד ואני מודאגת, ליטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם החלב נגמר??? הצילו זה דחוף - תגובה
הדס חבקין21/11/2010הי ליטל,
לגבי הירידה במשקל, זה בהחלט יכול להיות קשור לצינון או לפעילות נמרצת שביתך עושה- זוחלת, עירנית וכיו"ב. בכל מקרה, זה עניין לבירור אצל רופא הילדים.
בנוגע לתנובת החלב- לא ציינת אילו הנקות היא כן מקבלת ממך- בבוקר בלבד? במשך היום? מה השתנה מהבחינה הזאת?
מה שניתן לעשות זה להתחיל לשלב שאיבות (במיוחד בשעות הבוקר) ובכך לסמן לגוף לייצר יותר. יש גם כדורי חילבה ומוצר שנקרא "מור מילק" שיכולים לעזור.
בהצלחה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מגלוטן וסוכרים והנקה?מייקי17/11/2010
אני אמורה ללדת כל יום ובמהלך ההריון עליתי 30 קילו( הריון 3 אך ה1 ללא עישון.)
אני מעונינת ישר לאחר הלידה להיכנס לתוכנית דיאטה של גמילה מסוכרים וגלוטן וכמובן להניק,
האם יש בעיה בדיאטה כזו והנקה?
ואיזה חלופות ( הכוונה באוכל) תורמים להגברת החלב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מגלוטן וסוכרים והנקה? - תגובה
הדס חבקין21/11/2010הי מייקי,
האם התוכנית מנוהלת ע"י דיאטנית מוסמכת? אם כן, לא אמורה להיות בעיה מבחינת ההנקה. אני לא יודעת אם זה כל כך בריא להכנס לדיאטה וגמילה שכזאת מיד לאחר הלידה, תתיעצי עם איש המקצוע שילווה אותך.
מה שגורם להגברת החלב הוא הנקה...זה לפי היצע וביקוש, ככל שתניקי ותר כך יהיה לך יותר חלב , אך אם תעשי דיאטה שלא מתאימה תסבלי מתופעות לא נעימות של אנמיה, נשירה שיער וכיו"ב.
שתהיה לידה קלה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן חודשיים אוכל פחותדגנית16/11/2010
ליועצת שלום,
בני בן חודשיים עד היום הוא היה אוכל משהו כמו 20-30 דקות וגם קם באמצע הלילה לאכול
היום כל יניקה שלו אורכת משהו כמו 5 דקות שבסופם הוא עוד פולט והוא ישן לילה שלם של 8 שעות האם זה נורמלי? האם אני צריכה לתת לו מבקבוק תוספת? לדעתי הוא אינו אוכל מספיק מה גם שהחיתול של הבוקר לאחר שמונה שעות מכיל כמות מועטה מאוד של פיפי והוא עושה קקי רק פעם אחת ביום
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן חודשיים אוכל פחות - תגובה
הדס חבקין21/11/2010דגנית יקרה,
בגיל חודשיים הגוף "מסונכרן" עם התינוק ואת מייצרת בדיוקאת הכמות לה הוא זקוק. בנוסף, התינוק נהיה יעיל יותר ולכן מה שאת מתארת נורמלי והגיוני.
כמובן, כל עוד הוא ממשיך לעלות במשקל ולהתפתח כרגיל..
המשך הנקה מהנה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבת חלבניסו16/11/2010
שלום
יש שאילה מאוד מעניינת
האם כמו שאומרים ששאבת החלב מפחית את יצור החלב ?
נא תשובתכם
ברכה
ניסו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבת חלב - תגובה
הדס חבקין21/11/2010הי ניסו,
אני לא ממש מבינה את שאלתך, אם האמא רק שואבת זה עלול להפחית את הכמויות אך אם מדובר על שאיבה פעם ביום או פעם ב.. זה רק יגביר את היצור או לפחות לא יפגע בו.
כל טוב,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא רוצה ציצי!!מיכל15/11/2010
מה אני עושה???הוא כבר לא רוצה ציצי והוא בן חצי שנה ואני ממממממש רוצה לחזור להניק זה עושה לי טובבב עכשיו הוא יונק רק פעם או פעמיים אבל לזמן קצר מה עושים???אני רוצה שירצה את הציצי שלי בחזרה....עזרו לייייייי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עוניםםםםםם
מיכל17/11/2010למה לא עוניםם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רוצה ציצי!! - תגובה
הדס חבקין21/11/2010הי מיכל,
האם היה שינוי נוסף- התחיל ללכת למסגרת? קיבלת מחזור? אולי הריון? יצאת לעבודה?
תני קצת יותר פרטים בבקשה..
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לך הדס
מיכל21/11/2010לא קרה שום שינוי מהדברים שהזכרת..פשוט הפחתי בהנקה ונתתי לו בקבוק ועכשיו הוא כבר לא רוצה ציצי יותר טוב לו בקבוק...ואני לא שואבת..מעושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לך הדס - תגובה
הדס חבקין23/11/2010הי מיכל,
קודם כל מנסים להניק את התינוק כאשר הוא ישנוני , דבר זה אולי לא יספק את רעבונו אך בהחלט ירגיל אותו לטוב שבשד... שנית, אם אפשר להתחיל ולשאוב עם משאבה טובה על מנת להגביר את ייצור החלב ביום זה יכול לשפר את המצב..
בהצלחה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינון והנקהשיר14/11/2010
גם בתי בת ה4 חודשים וגם אני מקוררות..
אצלה זה מקשה מאוד על ההנקה (היא ממש נחנקת) מתנתקת ובוכה, זה נמשך כבר כמה ימים, מעבר לטיפות מי מלח שאני נותנת לה 3 פעמים ביום, מה עוד אפשר לעשות?
ולגביי, האם מותר אקמול צינון בהנקה?
תודה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה
שירן14/11/2010אני לא מומחית אך מנסיון שלי לבתי בת ה3 וחצי חודשים עזר שעשיתי לה טיפול עם מכשיר אדים ניתן לטפטף טיפות של אקליפטוס לימוני לתוך המים + טיפות שטיפטפתי על המזרן ועל החולצה שלה (ליד הצוואר) של גנבול פלוס (GENVOL PLUS) הפותחות את דרכי הנשימה - טיפול זה עזר גם לי ללא צורך בתרופות - בהצלחה!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשאבת אף
עמית16/11/2010מעבר למי מלח וטיפות ליד הראש בזמן השינה אני השתמשתי במשאבת אף ממש לפני ההנקה ולפעמים בקטנה גם תוך כדי וככה הקטנציק לא היה צריך להתנתק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא להישתמש במשאבת אף
שירן16/11/2010ממקרה שאני ראיתי אישית וכן מהתייעצות עם רופאת הילדים שלי - לא מומלץ בכלל להשתמש במשאבת אף לילדים מכיוון שהשאיבה גורמת להיתפוצצות של כלי דם ונימים בתוך האף דבר היכול לגרום לדימומים - נסו שיטות אחרות- בסוף הכל עובר!!!!!!!!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצינון והנקה - תגובה
סיגל מיכאלי22/11/2010היי ,לגבי התקררות ,הרבי בשתיית תה עם לימון ,תאכלי שן שום אחת ליום ,לגבי בתך עשי לה עיסוי הניחי את 2 אצבעות ידיך מעל לאף שלה ורדי עם האצבעות כלפי מטה ולצדדים ,עסי את האיזור הצידי של האף ,בנוסף תעשי לה עיסוי טוב שמעורר את המערכת החיסונית,לא מומלץ משאבת אף
בהצלחה סיגל מיכאלי מחברת"הסוד בגידול קטנטנים"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב הנקה ותמ"למיטל11/11/2010
שלום,
בני בן 4 חודשים עד כה ניזון מהנקה מלאה בלבד!! בחודשיים הראשונים העלה יפה מאוד במשקל ואילו בחודשיים האחרונים העלה רק 400 גרם לחודש. יש לציין כי לקראת סוף ההריון ובחודשיים הראשונים של אחרי הלידה לא היה לי תאבון בכלל בקושי אכלתי ולא הבנתי איך בכל זאת יש לי חלב והתינוק עולה יפה במשקל ועכשיו שחזרתי לאכול מסודר הוא לא עלה כמו שצריך.. האחות בטיפת חלב אמרה לי שכנראה התינוק גמר לי את כל המאגרים ושעכשיו החלב שלי לא איכותי והרופא בטיפת חלב אמרה לי שאין לדעת מה הסיבה שהוא לא עולה והמליצה לי לתת תוספות ולשלב הנקה ודייסה לקראת שינה.. הבנתי שמתן בקבוק תמ"ל פוגע בייצור החלב ואני כ"כ רוצה להמשיך להניק אני אוכלת ממש בריא עכשיו מה עליי לעשות? האם ייתכן כי נגמרו לי המאגרים בשל תת התזונה?? עשיתי בדיקות דם והכל בסדר. כמובן שבריאותו של בני חשובה לי מכל ואם אצטרך לתת תמ"ל אז אתן.. אם תמליצי לי לשלב תמ"ל להנקה אז איך אוכל לעשות זאת אני אצטרך לשאוב? כמה פעמים להניק? כמה לתת בקבוק? וכמה לשאוב על מנת שלא ייפגע ייצור החלב?
אגב הוא נולד במשקל 2.688 וכיום הוא שוקל 5.920
אודה לך על תשובתך!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב הנקה ותמ"ל - תגובה
הדס חבקין21/11/2010הי מיטל,
מה זה השטויות אלו??? ברור שהחלב שלך איכותי ביותר!! וגם- תינוקך יותר מהכפיל את משקל הלידה שלו בגיל 4 חודשים, ולכן משקלו תקין.יכול להיות שאחרי שהוא עלה כ"כ הרבה בהתחלה הוא פשוט "נתקע" קצת וזה ממש ממש בסדר כל עוד שאר ההתפתחות שלו תקינה.
לגבייך- המשיכי לאכול טוב ובריא והמשיכי להניק, ובעיקר תסנני אנשים שלא מבינים כלום בהנקה!!!
בהצלחה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגמר החלב עקב דיאטהבובגוג10/11/2010
שלום לחברות הפורום.
ביתי בת חמישה חודשים ועד כה היא ינקה נהדר והיה לי המון חלב. לפני שלושה שבועות הרופא אמר לי להתחיל דיאטה עקב עודף כולסטרול. אמנם הדיאטנית אמרה לי שערכי הכולסטרול שלי תקינים לאישה אחרי לידה, אבל עדיין פצחתי בדיאטה, די חריפה, ויום או יומיים לאחר התחלת הדיאטה ההתנהגות של ביתי השתנתה: היא התחילה לבכות בזמן ההנקה, לעזוב את השד ולינוק מעט מאוד זמן. גם התחושה בשד השתנתה - רק בבוקר הוא עמוס ושאר הזמן הוא רפוי. מצד שני, כשאני לוחצת על הפטמה יוצא חלב. הפסקתי את הדיאטה לאחר שבוע, אבל המצב לא השתנה. ניסיתי לשאוב - לא יצא כלום. לאחר שיחה עם יועצת הנקה התחלתי לקחת "חלב רב" של רפאל, 30 טיפות 3 או 4 פעמים ביום. אני לוקחת את זה כבר שבוע ומאז המצב קצת השתפר, אבל הוא לא דומה למה שהיה קודם הדיאטה, וביתי עדיין עצבנית, עוזבת את השד. כמו כן, עכשיו יש שד שהיא מעדיפה לינוק ממנו כל היום (לפעמים שד ימין, לפעמים שד שמאל, אין סדירות). לאחרונה התחלתי להרגיש סחרחורות.
אתמול הסבתא של ביתי אמרה שהיא רזתה. מאחר ואני רואה אותה כל הזמן, אין לי יכולת, כמובן, לשפוט אם זה נכון. עד כה היא היתה שמנמנה, בסביבות האחוזון ה 50. עוד לא הלכתי לטיפת חלב ולכן אין לי מושג מה המצב שלה היום.
אני שותה לפחות 2.5 ליטר ביום.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגמר החלב עקב דיאטה - תגובה
סיגל מיכאלי22/11/2010היי צעד אחר צעד,התחלת בדיאטה מסיבה בריאותית התייעצת אם דיאטנית ובכל זאת התחלת בדיאטה חריפה לדברייך,אני מציעה שתתיעצי שוב תקבלי תפריט שיספק את אבות המזון עם דגש לכולסטרול בריא,בנוגע לבתך ולהנקה כנראה שהקטנטנה מרגישה אותך ורגשית המתח שעברת והדיאטה השפיעו לכן חיזרי לשגרה בתזונה מאוזנת,דמייני שיש לך חלב בשפע ובאופן הדרגתי החלב יחזור וההנקה תימשך
בהצלחה סיגל מיכאלי מחברת "הסוד בגידול קטנטנים"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילוג בהנקהטל09/11/2010
שלום,
יש לי תינוק בן חמישה חד' שיונק הנקה מלאה ללא תוספות תמ"ל ושאיבות (לאחרונה התחלנו בטעימות ממזון מוצק והולך לא רע).
אני מתחילה ללמוד אחת לשבוע בערב ולכן העדר מהבית מהשעה 15:00 ועד ל22:00. יש לי קושי רב עם מתן תמ"ל ועם זאת אני מתקשה לשאוב ולכן, לא נראה שתהיה לי ברירה.
שאלתי היא האם מתן תמ"ל אחת לשבוע בערב תשבש את תפוקת החלב, אולי אפשר לתת מזון אחר (לא מבקבוק) למשל דייסה או מזון מוצק בערב?
אשמח לקבל תשובה.
טל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילוג בהנקה - תגובה
הדס חבקין10/11/2010הי טל,
גם אם כרגע קשה לך לשאוב, כאשר תהיי פיזית בלימודים את פשוט תרגישי שאת חייבת להתרוקן ואז תשאבי וזה ילך מצוין... ובכל שבוע תשאבי לשבוע שיבוא אחריו ובכך תפתר הבעיה. אפשר לתת ארוחה מוצקת שניה אחרי שהתינוק "התאמן" כשבוע-שבועיים על ארוחה אחת , ארוחה בשעות אחה"צ מה שכן, בהתחלה הכמויות לא גדולות וגם מדובר על 7 שעות... תמ"ל "מזדמן" ממש לא ישבש לך את תנובת החלב יכול להיות שתזדקקי לו בהתחלה עד ש"תתאפסי" על הנוסחא הטובה ביותר ליציאה ללימודים.
שיהיה בהצלחה רבה!!
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקהנונו09/11/2010
שלום
ילדתי לפני 4 חודשים קיבלתי מחזור באוקטוביר שעבר הפסקתי הנקה באמצע אוקטובר ועדיין אין מחזור האם יש קשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה - תגובה
הדס חבקין10/11/2010הי נונו,
לא ברורה לי השאלה...
אכן יש קשר בין הנקה לפוריות , אני מציעה לך להתייעץ עם רופא/ת הנשים שלך..
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הנקה לילד בן שנה ושלושה חו'שולה08/11/2010
שלום וברכה,
אני מתכוונת להפסיק להניק את בני בימים הקרובים עקב יציאה לקורס למשך חודש ימים תוך חזרה בימי שלישי וחמישי-שבת, יש לציין כי בני סרבן מוצץ ולאאוהב לשתות בבקבוק(למעט מים) וגם לא מכיר את הטעמים של תחליפי החלב, שאלתי כיצד לבצע את ההפסקה בהדרגה יש לזכור כי אני אשהה מחוץ לבית בגלל הקורס... מעבר לכך כיצד לבצע את ההפסקה.. קיבלתי כדורי פוסיד האם הם יעילים או שמא עלי לפנות לרופא נשים למתן כדורים אחרים באם ישנם כאלו... אשמח להכוונה הנושא אקוטי כיון שהקורס מתחיל יום א' הקרוב ולא ידעתי על תחילתו קודם... כיצד ניתן לעשות זאת במהרה ובאופן של יסכן אותי בדלקת... אשמח לתשובה בהקדם תודה מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת הנקה
נטלי10/10/2011אני נמצאת באותה בעיה, אני מניקה את בני בן השנה וחודשיים ומנסה כבר תקופה להפסיק אך ללא הצלחה ככל שהזמן עובר נהיה יותר קשה... הוא מסרב להריח אפילו את תחליפי החלב השונים ושותה לעיתים מבקבוק מים בלבד.. לאחרונה הוא קם בלילות ובוכה ומבקש אםאםאם (אוכל) והוא יונק ממש כל הלילה ללא הפסקה מצד לצד עד כדי כך שכבר כמה פעמים שהוא מקיא בבוקר את החלב...
אני ממש במצוקה כבר אני לא יודעת איך לגמול אותו הוא ממש מכור!!!
עזרה בבקשה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מקצועית אבל מניסיוני
עמית09/11/2010כשחזרתי לעבוד התחלתי להרגיל אותו לתמ"ל בחלק מארוחות היום, כל כמה ימים - ארוחה נוספת. גם אם הוא לא רגיל ואוהב בקבוק - תני לו כמה ימים ומחוסר ברירה הוא יקח (קחי בחשבון שאם את נכנעת ומניקה יהיה לו קשה יותר להסתגל לבקבוק). אחיין שלי עשה את המעבר הזה בכמה ימים בודדים בגלל סיבה רפואית של גיסתי (אז זה אפשרי...).
אני אישית עדיין מניקה בערב ובבוקר, אבל בכל מקרה בשבוע הראשון עד שהתרגלתי לשעות החדשות נוצר גודש והיו כאבים. לפי מה שקראתי פה בפורום יש כאלה שמפתחות דלקות אז אל תקלי ראש...
תצטיידי במגבות בשביל קומפרסים קרים ובכרוב לעזור לייבוש. אולי כדאי גם משאבה - לשאוב רק מעט להקלה ולא כדי לרוקן כי אז את כבר יוצרת דרישה לייצור חלב נוסף.
לגבי הכדורים - אין לי ניסיון איתם...
שיהיה בהצלחה ומציעה לך להתייעץ גם עם אחות טיפת חלב כסמכות מקצועית...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)