פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הנקה מינימאלית
    אמא של אלה
    20/10/2010

שלום,
    רציתי לבדוק מהי ההנקה המינימאלית ליום בנוסף לתמ"ל אשר מספקת לתינוק את הערכים המוספים של הנקה כגון נוגדנים וכו.
    האם הנקה אחת ביום הינה אפקטיבית לצורך זה או שזה כבר חסר טעם?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הנקה מינימאלית

הוספת תגובה

• הנקה מינימאלית - תגובה

הדס חבקין
    20/10/2010

הי אלה,
    אני מצטערת, אין לי תשובה חד משמעית לשאלתך...
    אני רק יודעת שהנקה אחת עדיפה על כלום, שתיים עדיפות על אחת וכיו"ב.
    שיהיה בהצלחה,
    הדס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השד כמוצץ
    רחלי
    19/10/2010

שלום אני אמא לתינוקת כבת חודש ומניקה הנקה מלאה.
    עד לפני כשבועיים ההנקה הייתה סדירה מידי 3-4 שעות והתינוקת היתה רגועה בין ההנקות.
    במהלך השבועיים האחרונים הילדה פשוט צמודה לשד, יונקת בממוצע כשעה ומיד לאחר כחצי שעה שעה שוב מתעוררת בבכי קורע לב ומחפשת את השד, כל נסיונות להרגיע באמצעות מוסיקה עיסויים בבטן וכדומה אינן מועילות. אפילו נשברתי השבוע ובערב נתתי תוספת של תחליף חלב אב (60 CC) אך זה הרגיע בדיוק ל- 10 דק' ואז נתתי שוב הנקה והיא נרדמה למס' שעות. בחלק מההנקות יש לי תחושה שבחלק מהזמן הילדה כלל אינה יונקת (לא נשמעים קולות בליעה וגם אני איני מרגישה משיכה בחזה ) ובכל זאת כאשר אני מנתקת אותה מהשד היא מתנגדת בוכה ומסרבת להתנתק. אציין כי הילדה מסרבת לקחת מוצץ, מה עושים במקרה זה יש לי הרגשה שאני משמשת לה כמוצץ???? התנהלות זו קשה מאוד במיוחד לאור העובדה שיש לי עוד שני ילדים בבית שזקוקים לטיפולי. (זוהי ילדתי השלישית בילד הראשון נשברתי מהר והפסקתי הנקה אחרי חודש ואילו בילדה השניה שרדתי בגבורה 4 חודשים של הנקה מלאה ועוד כחודש בשילוב תוספת חלב ) אני נורא רוצה להצליח גם הפעם אך כיצד ניתן להרגיל את הילדה לא להשתמש בי כמוצץ??? או האם יעש סוג מסויים של מוצץ שניתן להמליץ עליו???
    לעזרתך אודה - ובתודה מראש, רחלי

לקביעת תור
    סגירה
    השד כמוצץ

הוספת תגובה

• השד כמוצץ - תגובה

הדס חבקין
    19/10/2010

הי רחלי,
    ככל שהאישה יותר קרובה ללידה כך יש בגופה שפע של חלב. כארש עובר זמן מה בין שבועיים לחודש, הכמויות מתחילות להיות מותאמות לכמויות שהתינוק דורש. כאשר החיבור אינו "מושלם" אזי התינוקת יונקת אך לא "מזמינה" מהמפעל את הכמויות להן היא זקוקה. עכשיו , שאלת הבסיס היא האם התינוקת תופסת את השד "כמו שצריך"? אם כואב לך בפטמה בזמן ההנקה ו/או הפטמה יוצאת "מעוכה" אחרי ההנקה -כדאי להתייעץ עם אחות בטיפת חלב או עם יועצת הנקה במפגש.
    בנוגע למוצץ- ישנם תינוקות שלא מצליחים לקחת מוצץ , ישנם תינוקות שלא מצליחים להשאיר אותו בפה וחוץ מלהמשיך ולנסות את כל הסוגים (מאמ?, הסרבנים?מגומי פשוט?) ואם לא לוקחת להתנחם בכך שלא תצטרכי לגמול אותה מהמוצץ....
    שיהיה בהצלחה,
    הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

רחלי
    20/10/2010

הדס תחילה תודה רבה,

הכאבים בפטמה מופיעים בתחילת ההנקה כלומר באחיזה של התינוקת ולאחר יניקה ממושכת (בערך כ- שעה) . אציין פרט נוסף כי חוסר השקט של התינוקת והצורך לינוק בתדירות גדולה יותר מופיע בעיקר בשעות הצהריים . והערב בשעות הבוקר ובלילה היא יחסית רגועה יותר. האם יש קשר בין הזמנים לתפוקת החלב ????

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

הדס חבקין
    20/10/2010

הי רחלי,
    האמת היא שאת מה שאת מתארת ניתן להעריך רק בפגישה כיוון שיכול להיות זמן ביום שהיא רגועה יותר וזמן שהוא קצת יותר מאתגר- דרישה מרובה, גאזים וכו' אז זה יכול להיות נורמלי לחלוטין או כתוצר לוואי של תפיסה לא נכונה .
    אני באמת ממליצה בחום לברר בטיפת חלב אם יש שם מישהי שמבינה בהנקה שתוכל לראות אותך ולהעריך את ההנקה. אם לא, שווה , לדעתי, להשקיע בפגישה פרטית ולשמור על ההנקה..
    בהצלחה,
    הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב דייסה עם חלב אם
    נטע
    18/10/2010

הי,
    רציתי לשאול איך מכינים דייסת קורנפלור/אורז על בסיס חלב אם.
    האם ניתן לקנות דיסה של מטרנה ולשלב?

לקביעת תור
    סגירה
    שילוב דייסה עם חלב אם

הוספת תגובה

• שילוב דייסה עם חלב אם - תגובה

שרית פאר
    23/10/2010

שלום נטע,
    במקום מים מוסיפים חלב אם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התינוק לא תופס
    נסרין
    18/10/2010

בני בן 12 ימים- בעת הלידה שהה 3 ימים בפגייה בהן נתנו לו אוכל בבקבוק....כשרציתי להניקו הוא לא הצליח לתפוס ועד היום אינו מצליח. נעזרתי בפטמה מסליקון אך ביומיים ימים האחרונים הפטמה גם לא "עובדת"כראוי ואינו יונק ולא עולה במשקל. איך אפשר לשפר את המצב? לעזור לו לתפוס את הפטמה ולינוק...והאם יש המלצה לפטמה מסיליקון ספיציפית שיכולה לשפר לשנינו את ההרגשה????

לקביעת תור
    סגירה
    התינוק לא תופס

הוספת תגובה

• התינוק לא תופס - תגובה

שרית פאר
    19/10/2010

יועצת הנקה וכמה שיותר מוקדם.
    הבעיות שאת מתארת זה בעיות קלאסיות של טכניקת חיבור וחבל שההנקה תתפספס בגלל זה.
    היוועצי עוד היום עם יועצת הנקה שתוכל להנחות אותך ולתרגל איתך טכניקה וחיבור נכונים.
    פיטמת סיליקון לא בהכרח הפיתרון.

יום טוב
    שרית פאר - אחות מוסמכת, יועצת הנקה IBCLC ומלווה לאחר לידה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קפיצת גדילה?
    Lיצן קטן אחד
    18/10/2010

הבייבי שלי בת 11 יום.
    הלילה (בין ראשון לשני) הנקתי אותה ב-1:30, אח"כ התעוררה בסביבות 4:30 אז נתתי לה 80 CC בערך של חלב שאוב.
    היא לא ממש חזרה לישון,ואז ינקה שוב בשעות 6:30, 7:30, ו-8:30. נרדמה בסביבות 8:45 וישנה עד כמעט 10:30, ואז ינקה שוב.

האם מדובר בקפיצת גדילה?
    במידה וכן-כמה זמן זה נמשך?

תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    קפיצת גדילה?

הוספת תגובה

• קפיצת גדילה? - תגובה

הדס חבקין
    19/10/2010

הי שרית,
    בהחלט נשמע כמו קפיצת גדילה, בטח עבר כבר עד עכשיו....
    כל טוב,
    הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי בלתי מוסבר אצל תינוקת יונקת
    מיכל
    17/10/2010

שלום, בתי בת ארבעה חודשים. בסה"כ ילדה נוחה מאו, חייכנית ופעילה.
    עד לפני מס' ימים, ישנה מעט מאוד במהלך היום (פעמיים למשך 40 דק' בכל פעם) ובלילה החל מ-20"00 עד 23:00-00:00 ולאחר מכן מתעוררת שוב ב-3:00 וב-6:00.
    פני מס' ימים החלו התקפי בכי בלתי ניתנים להרגעה למשך 20 דק' לערך בכל פעם. יש לציין שבעבר הצלחנו להרגיע אותה בדרכים שונות ולא נתקלנו בסיטואציה כמו זו בה דבר אינו מנחם אותה - אפילו לא ציצי... (יונקת ומקבלת בקבוק אחת ליום ומדי פעם כשיוצאים).
    הדבר היחיד שהצליח להרגיע התקפות אלוהוא בקבוק (על אף שעל פניו לא אמורה להיות רעבה - פחות משעתיים מההאכלה) . במקביל החלה לישון משמעותית יותר - אתמול ישנה מ-20:00 עד 3:00 ולאחר מכן עד 7:00 והיום ישנה שעה בצהריים התעוררה לאכול וכעת ממשיכה לישון.
    מה עושים? האם יש מה להיות מודאגת? יכול להיות שזה שיניים (מריירתהרבה מזה זמן מה, דוחפת דברים לפה בהיסטריה..)
    חוששת מאוד שלא מעוניינת יותר לינוק - למרות שישנן הנקות במהלך היום שאין איתן שום בעיה....
    תודה על הסיוע,
    מיכל

הוספת תגובה

• בכי בלתי מוסבר אצל תינוקת יונקת - תגובה

שרית פאר
    23/10/2010

שלום מיכל,
    לא זיהיתי משהו חריג בהתנהלות, בגיל 4 חודשים בהחלט יכול להיות שיניים.
    במהלך היום היא לא ישנה בכלל?
    האם לאחר הנקה היא מרוצה?
    יונקת מ 2 צדדים?
    ממה שתיארת לא נראה שיש כ"כ קשר להנקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חייבת עזרה
    מיואשת
    17/10/2010

לאחרונה אושפזתי בבית חולים מה שגרם לי לא להניק, אך שאבתי ובני קיבל חלב שאוב דרך בקבוק, עכשיו אני מנסה להניק אותו אך לא הולך לי לאחר, 2 דקות שהוא יונק הוא מפסיק ופורץ בבכי, לדעתי הוא התרגל לבקבוק... מה לעשות?? איך אפשר להרגיל אותו להנקה??? אציין שהוא נראה כל הזמן רעב ובקושי אוכל...

לקביעת תור
    סגירה
    חייבת עזרה

הוספת תגובה

• למה לא עונים לי???

מיואשת
    26/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוחזר ההנקה

סיגל מיכאלי
    02/11/2010

היי אני מקווה שאת בבריאות טובה ,לשאלתך ,קבלי החלטה שאת מניקה ,במהלך כל היום בכל הזדמנות הציעי את השד ,לעיתים התינוק יסרב אך שווה לנסות במקרה הזה ביקור של יועצת הנקה ,קשה לי לתת לך עיצה ,אני לא יודעת אם יש בלבול פטמות אני לא רואה את פעולת המציצה והאם יש יניקה ,יש טכניקות שונות המותאמות לתינוק ,את גם מספרת שהוא כל הזמן רעב,חשוב כאן ייעוץ,,בברכה מיכאלי סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהנקה מלאה-לפי דרישת התינוק
    Lיצן קטן אחד
    14/10/2010

האם גם יש צורך להעיר בידה ועוברות 3-4 שעות מאז ההאכלה האחרונה?
    במידה וכן-האם כדאי לעשות זאת גם במהלך הלילה?

הוספת תגובה

• בהנקה מלאה-לפי דרישת התינוק - תגובה

שרית פאר
    14/10/2010

שלום שרי,
    בהנקה מלאה זה לפי דרישת התינוק, כלומר, יהיו הנקות כל שעתיים ויהיו הנקות כל 4 שעות ושניהם בסדר.
    לגבי השאלה האם להעיר את התינוק - זה מאד תלוי בהרבה גורמים:
    בן כמה התינוק?
    האם מתעורר לארוחות בד"כ?
    האם יש 6 טיטולים ספוגים בפיפי ויציאות בצבע חרדל?
    האם המעקב בטיפת חלב תקין?

כמו שאת יכולה להבין, ההסתכלות היא רחבה ולפי כך גם התשובה.
    במידה וכל הנתונים תקינים והתינוק לא דורש עקב סיבה רפואית האכלה כל זמן קצוב , אפשר לסמוך עליו שידע מתי הוא רעב ויקום לאכול.

סופ"ש נעים
    שרית פאר - אחות מוסמכת, יועצת הנקה ומלווה לאחר לידה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התינוקת בת 12 יום

Lיצן קטן אחד
    19/10/2010

בד"כ מתעוררת לבד לינוק, כך שלא יוצר לי הרבה להעיר אותה במיוחד בשביל זה.
    אבל אתמול במהלך היום ינקה ה-מ-ו-ן במרווחי זמן קצרים מאוד, לעיתים כל שעה,ובנוסף לכך אתמול יצא לי לשאוב סה"כ 100 CC.
    בשעות הערב שמתי לב לכך שלא יוצא לי הרבה חלב מהשד, ולכן נאלצתי לתת לה מהחלב השאוב.
    בלילה (בין שני לשלישי) יצא שבארוחה אחת (לא בבת אחת, אלא בפעמיים/שלוש) אכלה סה"כ כ-120 CC!!! האם זה נורמלי?
    האם יכול להיות מצב שנגמר לי החלב?!
    אני כבר ממש מיואשת שכן מאז שאני איתה בבית לא נתתי תמ"ל (רק בבית החולים),ולעומת אתמול במהלך היום כרגע לא יוצא לי הרבה לשאוב..

נ.ב-מבחינת יציאות יש לה לפחות 4-5 ביום, רכות ובצבע צהוב
    וסדר גודל זהה של פיפי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התינוקת בת 12 יום - תגובה

שרית פאר
    19/10/2010

לא מובן למה את שואבת ומתי את עושה את זה.
    האם את שואבת לפני ההנקה?

תינוקת בת 12 יום יכולה לאכול 120 מבקבוק.

המטרה של הגוף שלך הוא לייצר לפי דרישה - כלומר כמה שהתינוקת צריכה כך הוא מייצר ולא יותר וברגע שאת מוסיפה שאיבה את "מבלבלת" אותו.

ממליצה בחום להיפגש בהקדם עם יועצת הנקה וביחד תעשו סדר והיא תוכל להנחות אותך.

יום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסיבה שאני שואבת היא

Lיצן קטן אחד
    19/10/2010

כדי שאוכל לתת בלילה במקרה ש"לא הולך" עם ההנקה.
    אתמול למשל שאבתי גם לפני הנקה וגם לאחריה (במשך מספר פעמים במהלך היום)

1)האם השאיבה לא אמורה לגרום לייצור חלב?
    2)האם יכול להיות ששאבתי יותר מדי ולא נשאר חלב בשד?
    3)האם עדיף לשאוב רק לאחר כל הנקה ולא לפניה?

אין באפשרותי להזמין יועצת הנקה..אני ממש זקוקה לעזרה בעניין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסיבה שאני שואבת היא - תגובה

שרית פאר
    19/10/2010

לא ברור לי מאיפה ההנחיה לשאוב לפני הנקה - אם את שואבת לפני הנקה מה התינוק אמור לאכול?
    אם לקחת את הבקבוק ושפכת את תוכנו לכיור, מה נשאר שם לתת לתינוק?

זה נכון שאנחנו כל הזמן מייצרות חלב אך זה לוקח זמן - כשעתיים להגיע למלוא המחסנים.

במידה ואת מעוניינת לשאוב - רק אחרי הנקה ואת השאריות את אוספת למנה במידת הצורך.
    אם "לא הלך" בהנקה אפשר לשאוב במקום ולתת את זה.

המשך שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב של הנקה וסימיליק
    בטי
    14/10/2010

שלום,

בתי בת 8 חודשים, והתחלתי לשלב לה סימילאק.
    המטרה שלי להפסיק לשאוב לגן.
    בגן נותנים לה סימילאק ואני מניקה אותה בבוקר וכשאני חוזרת מהעבודה.
    אתמול כשהנקתי אותה היא היתה חסרת מנוחה, אז נתתי לה סימילאק והיא אכלה 120CC
    יכל להיות שבגלל שהפסקתי לשאוב , אין לי מספיק חלב?
    יכל להיות שבגלל הגיל שלה , החלב שלי כבר לא ספיק לה?
    מה לעשות על מנת שהיא תמשיך לשבוע מהחלב שלי?
    אני רוצה להמשיך להניק אך בלי לשאוב.

לקביעת תור
    סגירה
    שילוב של הנקה וסימיליק

הוספת תגובה

• שילוב של הנקה וסימיליק - תגובה

שרית פאר
    14/10/2010

שלום בטי,
    יכול להיות שכמות החלב ירדה עקב הפסקת השאיבות, כשאת מניקה, במיוחד אחרי הצהריים שכמות החלב מראש היא פחותה מהבוקר, העבירי אותה צד כשהיא מסיימת והחזירי אותה שוב לצד הראשון וכן הלאה.

הנקה נעימה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר בין אוכל לגזים
    הילי
    14/10/2010

האם זה נכון שיש קשר בין סוגי האוכל שלי לבין גזים אצל התינוק שיונק או שיש כאן הרבה מיתוסים.

לקביעת תור
    סגירה
    קשר בין אוכל לגזים

הוספת תגובה

• קשר בין אוכל לגזים - תגובה

שרית פאר
    14/10/2010

שלום הילי,
    לא הוכח מדעית קשר בין המזון שאת צורכת לבין הגזים הקוליקים של התינוק.
    איכלי מה שאת אוהבת, במידה ואת רואה כי אחרי מזון ספציפי התינוק סובל בצורה יוצאת דופן מגזים שווה להוריד מוצר זה מהתפריט ולראות אם יש שיפור.

סופ"ש נעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטריה בלשון
    ענבל
    13/10/2010

בני בן 8 חודשים סובל מפטריה בלשון, הרופא נתן לו דקטרין אורל ג'ל.
    בני יונק ולכן אני נדבקתי מהפטריה וכעת יש לי פיטריה בפטמה אשר גורמת לי לכאבים
    בכלל ובהנקה בפרט.
    האם גם אני יכולה למרוח את המשחה שנתן לו הרופא או שיש למרוח תרופה אחרת?

לקביעת תור
    סגירה
    פטריה בלשון

הוספת תגובה

• פטריה בלשון - תגובה

שרית פאר
    14/10/2010

שלום ענבל,
    התשובה היא בהחלט, מירחי גם על הפיטמה וגם בפי התינוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה- עצבנות על השד!
    איילת
    13/10/2010

שלום רב,
    אני מניקה את ביתי בת השלושה חודשים הנקה כמעט מלאה ( בקבוק ביום שאוב או תמ"ל מיד פעם).
    בחודש האחרון אני מתקשה יותר ויותר להניקה בשל בעיית עצבנות על השד.
    היא מרבה להתנתק ולהתעצבן. ניסיתי הכל- לעיתים נראה שהיא נחנקת מעודף חלב ( הפה שלה מלא בחלב) במקרה כזה אני מטה את הגוף אחורה. לעיתים לא ברור מה העניין- היא יכולה לאכול חמש- עשר דקות ברוגע ופתאום להתעצבן, להתנתק ולהתחיל לבכות. כאשר זה קורה לרוב אני רואה שהיא עדיין רעבה. היא לעתים מנסה להתקרב לשד שוב אבל צורחת, גם אם היא מתקרבת אליו ביוזמתה ואני לא מקרבת אותו. במקרה כזה מוצץ מרגיע אותה באופן מיידי ושהיא נרגעת אני מנסה שוב להניק אותה אך שוב היא מתקרבת לשד, לעתים מתחילה לינוק ואחרי כמה שניות ממשיכה בבכי.
    אני מנסה להשלים עם בקבוק שהיא עדיין רעבה, לרוב היא לא רוצה גם את הבקבוק ופשוט נותרת עדיין רעבה.
    יש לציין כי גם מבקבוק היא אוכלת הרבה יותר לאט בזמן האחרון ( בהיותה בת חודש היא אכלה מהר הרבה יותר).
    בנוסף- בשבוע האחרון היא אטוכלת ארוחות קטנות כל שעה וחצי במקום ארוחה גדולה כל שלוש שעות כפי שנהגה בעבר.
    אני אובדת עצות! מאוד חשוב לי להמשיך להניקה אך כל הנקה כזו היא סאגה מתמשכת שיכול להמשף גם שעה וחצי ללא תוצאות.
    כרגע אני שואבת עבורה ומשלבת תמ"ל. בלילה היא מראה נכונות לינוק יותר מביום.
    מה עושים???
    תודה רבה!
    נ.ב. -עד כה עלתה יפה במשקל

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה- עצבנות על השד!

הוספת תגובה

• עזרה דחופה- עצבנות על השד! - תגובה

שרית פאר
    14/10/2010

שלום איילת,
    שאלה לי אליך:
    האם היא פולטת?
    נשמע כמו רפלוקס, שינוי תנוחה של התינוקת לתנוחה שהיא מוגבהת ולא מאוזנת יכולה לשפר את עניין חזרת האוכל שגורם לצריבה ומאופיין בבכי והאכלה איטית בבקבוק.

שרית פאר - אחותמוסמכת, יועצת הנקה ומלווה לאחר לידה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מס' שאלות-מצטערת מראש-יצא קצת ארוך.
    Lיצן קטן אחד
    13/10/2010

בתי הקטנטונת בת 6 ימים.ביום השני-השלישי לחייה עוד בבית החולים ניסיתי להניק ובתחילה לא היה משהו.מכיוון שהעניין חשוב לי מאוד אני מנסה לא להתייאש ולהתמיד.אני גם שואב מדי פעם, בעיקר כדי שיהיה לי ללילה, אם ההנקה ל מסתדרת או שנדמה לי שהיא לא שבעה
    היום המצב קצת השתפר-אני חושבת שהיא דווקא יונקת לא רע, אבל יש לי מספר שאלות בעניין:
    1)קורה לא מעט שהיא נרדמת במהלך ההנקה;כלומר היא עוצמת עיניים,אבל אני רואה שהיא ממשיכה לינוק כרגיל (עד שהיא עוזבת לבד) לפי זה שאני רואה שהסנטר שלה עולה ויורד.
    2)יש לי שטח לא קטן בכלל של הילה מסביב לפטמה בשני הצדדים.הבנתי שרצוי שתתפוס כמה שיותר,אבל אני לא חושבת שזה אפשרי..נראה לי כי היא תופסת את הרוב.
    3)הרבה יותר קל לי להניק בצד שמאל. בצד ימין יש לי קצת בעיה עם התנוחה שלה, וניסיתי כל מיני אפשרויו ועדיין לא תמיד מסתדר. יש טיפים לגבי זה?
    4)האם בשלב זה במידה ואני מניקה בלבד-והיא ישנה במהלך היום-עדיין יש להיר אם עברו 3 שעות מההאכלה האחרונה?עד מתי עושים זאת?

תודה רבה מראש!

ת

הוספת תגובה

• מס' שאלות-מצטערת מראש-יצא קצת ארוך. - תגובה

הדס חבקין
    13/10/2010

הי שרי,
    קודם כל מזל טוב..
    אופן כללי, ניהול ההנקה בימים הראשונים בנוי על הנקה עפ"י דרישה ולא לפי שעון ועל כן ממליצה לך לא לשאוב בכלל אלא להניק את התינוקת מתי שהיא רוצה כל עוד היא יונקת בין 8-12 פעמים במהלך היממה , עושה 3 פעמים קקי צהוב ולפחות 6 טיטולים עם שתן.
    כדאי גם לשקול אותה , בשלב זה, פעם בשבוע עד שתדעי בעצמך שהכל בסדר..
    אני ממליצה לך בחום להפגש עם מדריכה/ יועצת הנקה על מנת שתעריך את ההנקה -שאלתך לגבי התפיסה והתנוחה בצד ימין יענו טוב יותר בפגישה אישית .
    שיהיה המון הצלחה בהמשך,
    הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה-אם אפשר עוד כמה שאלות..

Lיצן קטן אחד
    13/10/2010

אם רק אפשר לקבל חוו"ד לגבי עניין ההירדמות שלה בזמן ההנקה?לפי מה שאני יודעת התינוק צריך להיות עירני כשהוא יונק, הלא כן?
    * מה ניתן לעשות עם גודל הטרה מסביב לפטמה?כפי שכתבתי לא נראה לי שזה אפשרי בכלל (במקרה שלי) לתפוס את כל השטח הזה..
    *האם תינוק שיונק חייב לעשות גרעפס אחרי כל יניקה (מכל צד)?כי אצלי היא לא תמיד עושה-לעיתים רק פרק זמן מסוים לאחר ההנקה

ושוב הרבה תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה-אם אפשר עוד כמה שאלות.. - תגובה

הדס חבקין
    13/10/2010

הי שרי,
    רוב התינוקות הצעירים נרדמים בזמן ההנקה -זו פעולה שמעייפת אותם וגם הקירבה לאם מרגיעה ומרדימה..
    בנוגע לשאלה השניה באמת שאין לי אפשרות לתת תשובה אינטליגנטית בלי לראות...
    כל טוב,
    הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעלה שוב את השאלה
    אמא
    13/10/2010

בתי המקסימה בת חודש ושבועיים, עד לפני שבוע וחצי הנקתי הנקה מלאה. אלא

שיום אחד השדיים נראו לי מרוקנים וטעיתי לחשוב שחסר לי חלב. בגלל חוסר ביטחון ולחץ שמא בתי לא אוכלת מספיק, הפסקתי את ההנקה והתחלתי לתת לה תמ"ל. צברתי גודש והייתי נותנת לה ומגדילה במקביל את כמות הבקבוקים עד אשר השדיים ירדו לגמרי. בעקבות גלישה גיליתי שכדורי חילבה מסייעים , רכשתי והחלב התמלא במקצת , אולם המשכתי עם הבקבוקים.

מכוון שיש לי בת נוספת והיו חגים, היה קשה לי לבצע הנקה ושאיבות לשם הגדלת ייצור החלב. היום יש לי יותר זמן

השאלה היא. האם באמצעות, נטילת כדורי חילבה והנקה לפני נתינת בקבוק יש סיכוי שיחזור לי החלב

היום שאבתי והצלחתי באמצעות שני השדיים להגיע לכמות יפה של חלב לפחות 100 ומעלה. הפסקתי אחר 7-5-3 .

האם עלי גם לשאוב אחרי כל הנקה כדי להגדיל?

מתי ניתן כבר להפסיק עם הבקבוקים לגמרי ולראות חלב, האם יש סיכוי

אני מרגישה שהשדיים לא מתמלאים לי וזה מתסכל

אמנם היא ניזונה מבקבוק אבל אני רוצה לתת לה הנקה כדי למלא האם די בהנקה או שאני צריכה גם לשאוב אחרי כל הנקה לפני תמ"ל

אודה לך על תשובה

אני רוצה לחזור להנקה מלאה למרות שהיא התרגלה כבר לבקבוק

אמא

לקביעת תור
    סגירה
    מעלה שוב את השאלה

הוספת תגובה

• מעלה שוב את השאלה - תגובה

הדס חבקין
    13/10/2010

אמא יקרה,
    כדאי להפגש עם אשת מקצוע בתחום ההנקה על מנת להעריך את ההנקה עצמה ואת הכמויות...קצת קשה באינטרנט...
    עקרונית,הדרך להגביר את כמויות היא בהחלט לקחת את כדורי החילבה (3כדורים * 3 פעמים ביום), להניק את התינוקת כמה שיותר ולאחר ההנקה לתת לה תוספת (שאובה) ולשבת לשאוב.
    אבל... כיוון שאנני רואה אותך אני לא יכולה לתת לך מפה קיצורי דרך שבטח אוכל לתת בפגישה..
    בהצלחה,
    הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלפוחית בשפה העליונה
    יעל
    12/10/2010

הבת שלי בת שנה וחמש והיום שמתי לב לשלפוחית בשפה העליונה.
    האם אני צריכה לגשת לרופא? ממה זה יכול להיות?

לקביעת תור
    סגירה
    שלפוחית בשפה העליונה

הוספת תגובה

• שלפוחית בשפה העליונה - תגובה

הדס חבקין
    13/10/2010

הי יעל,
    בהחלט רופא/ת ילדים זו הכתובת לשאלתך... קצת קשה באינטרנט...
    כל טוב,
    הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה