מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת חודש - אין צורך במעט מים?דניתושששששש12/10/2010
שלום!!
אני מניקה מיום שילדתי , אך אני לא שקטה ואני רוצה לדעת אם אין צורך לתת לילדה מעט מים בבקבוק?
ויש לי עוד שאלה - נכון לעכשיו אני לא יוצאת בלעדי הילדה אך כשאני ארצה לצאת מה עליי לעשות עם ההנקה - זה נראה לי די מקביל אולי תוכלי לייעץ לי?
אולי אני אתן לה תחליף? ואיך היא תתרגל לבקבוק?
ממש ממש מודה לכם על הייעץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מומחית אבל ידוע ש..
אמא12/10/2010אין צורך בשתיית מים, רק ברגע שתתחילי עם המוצקים ניתן לשלב מים, כרגע היא מקבלת את כמות הנוזלים בהנקה
לגבי יציאה, תניקי בחוץ ביתך אמורה להיות יותר חשובה ואם את עדיין מרגישה נבוכה שזה לגיטימי אל תתני תמ"ל , תשאבי תאחסני בפריזר , תפשירי לפני יציאה ותשמרי בצידנית עם קרחונים
תגלשי באינטרנט ותבררי כמה זמן חלב אם יכול להחזיק מעמד בצידנית עם קרחונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מומחית אבל ידוע ש.. - תגובה
הדס חבקין13/10/2010לא מומחית אבל צודקת!!!
ישר כח
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת חודש - אין צורך במעט מים? - תגובה
הדס חבקין13/10/2010הי יפה,
אין צורך בהוספת נוזלים ד גיל חצי שנה. ההנקה מספיקה בהחלט..
בנוגע להסתגלות לבקבוק - נסי לשאוב לה פעם -פעמיים בשבוע ותני לבן זוגך (או למישהו אחר ) לתת לה ו"לאמן " אותה. אין שום סיבה לתת לה תרכובת מזון לתינוק לשם האימון...
כדאי להתאמן גם על השאיבה וגם על מתן הבקבוק.
אני ממליצה על בקבקוקים של מאמ עם פטמה מס' 1.
ולשאול בבית מרקחת של קופת החולים איזו משאבה יש להם בסבסוד- מיני אלקטריק או סווינג של מדלה יעשו את העבודה ...
בהצלחה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה להנקה- מבקשת תשובה מהירהאמא10/10/2010
בתי המקסימה בת חודש ושבועיים, עד לפני שבוע וחצי הנקתי הנקה מלאה. אלא
שיום אחד השדיים נראו לי מרוקנים וטעיתי לחשוב שחסר לי חלב. בגלל חוסר ביטחון ולחץ שמא בתי לא אוכלת מספיק, הפסקתי את ההנקה והתחלתי לתת לה תמ"ל. צברתי גודש והייתי נותנת לה ומגדילה במקביל את כמות הבקבוקים עד אשר השדיים ירדו לגמרי. בעקבות גלישה גיליתי שכדורי חילבה מסייעים , רכשתי והחלב התמלא במקצת , אולם המשכתי עם הבקבוקים.
מכוון שיש לי בת נוספת והיו חגים, היה קשה לי לבצע הנקה ושאיבות לשם הגדלת ייצור החלב. היום יש לי יותר זמן
השאלה היא. האם באמצעות, נטילת כדורי חילבה והנקה לפני נתינת בקבוק יש סיכוי שיחזור לי החלב
היום שאבתי והצלחתי באמצעות שני השדיים להגיע לכמות יפה של חלב לפחות 100 ומעלה. הפסקתי אחר 7-5-3 .
האם עלי גם לשאוב אחרי כל הנקה כדי להגדיל?
מתי ניתן כבר להפסיק עם הבקבוקים לגמרי ולראות חלב, האם יש סיכוי
אני מרגישה שהשדיים לא מתמלאים לי וזה מתסכל
אמנם היא ניזונה מבקבוק אבל אני רוצה לתת לה הנקה כדי למלא האם די בהנקה או שאני צריכה גם לשאוב אחרי כל הנקה לפני תמ"ל
אודה לך על תשובה
אני רוצה לחזור להנקה מלאה למרות שהיא התרגלה כבר לבקבוק
אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
אמא12/10/2010היום, ניסיתי לשאוב ובשד אחד כמעט ולא היה זרם ויצא ממש מעט פשוט לא להאמין ובצד ימין זרם יותר חזק וגם מעט מאוד
כנראה שהם לא מתמלאים
האם עדיין יש סיכוי להציל
יש לציין שאני נותנת לה סימילאק אבל נותנת לה לקנח עם השד וזה ממש מעט
בנוסף אני אדאג לשאוב אחרי כל ארוחה של הבת גם אם לא ינקה
אני מאוד רוצה להציל את המצב וצר לי שאני נאלצת לתת לה סימילאק (אוכל תעשייתי)
אני די כועסת על עצמי שמהרתי לעשות שיקולים לא נכונים אולי בגלל פחד או חוסר ביטחון
אני לוקחת תוספים ולא רואה שיפור להיפך אני רואה שלא מתמלא
אני אנסה לשאוב כל הזדמנות אולי זה יעלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרה להנקה- מבקשת תשובה מהירה - תגובה
שרית פאר15/10/2010שלום אמא,
נראה שקצת התבלגן ל ההנקה, בואי נעשה סדר.
במידה ואת מעוניינת לחזור להנקה מלאה המלצתי היא:
כל ארוחה מתחילה בהנקה, מניקה צד אחד ולאחר שהיא מסיימת אותו עוברת לצד השני ובמידה וזה לא מספיק לה מוסיפה תמ"ל.
לאחר ההנקה וכשהתינוקת שבעה ורגועה את יושבת לשאוב 5 דקות מכל צד גם אם לא יוצא (ויש אפשרות טובה מאד שלא יצא כי התינוקת ינקה והייתי מצפה שהיא תיקח את הכל מהשד לפני שתוסיפי תמ"ל), 3 סבבים - סה"כ 15 דקות מכל צד.
מטרת השאיבה הינה להגביר דרישה מהגוף ולסמן לו שיש צורך ביותר חלב.
לגבי תוסף להגברת ייצור החלב - אני ממליצה על מוצר שנקרא מור-מילק המכיל בתוכו חילבה בנוסף לעדו 3 צמחים העוזרים מאד בהגברת ייצור החלב.
חשוב את השאיבה לעשות במשאבה טובה חזקה (לא מומלץ משאבה ידנית במקרה זה) בכדי לעשות את השאיבה יעילה.
אפשר ללחוץ על החזה תוך כדי שאיבה בכדי להוציא יותר, את החלב שיצא אפשר לשמור בטמפ' החדר עד ל 4 שעות (בחדר ממוזג).
בהצלחה
שרית פאר - אחות מוסמכת, יועצת הנקה IBCLC ומלווה לאחר לידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הנקהנתנאלה10/10/2010
שלום רב
ברצוני לדעת איך להפסיק הנקה בצורה נכונה (אני מעוניינת להפסיק) כאשר יש דלקת בשד? כרגע הייתי אצל הרופא וקבלתי אנטיביוטיקה אך הוא אמר לי לא לשאוב בכלל מהשד והדבר נראה לי תמוה היות ויש לי גודש....
לתשובתכם אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת הנקה - תגובה
הדס חבקין13/10/2010הי נתנאלה,
כאשר יש דלקת בשד וגודש אז בהחלט כדאי לשאוב.
השאיבה צריכה להיות להקלה ולאו דוקא לאספקת מנה לתינוק.
בכדי להפסיק להניק עליך לרוקן מעט את השד בכל פעם שנוצרת התמלאות (לפני הגודש!!!) ולאט לאט גופך יבין שלא כדאי לו להמשיך ולייצר חלב..
שיהיה בהצלחה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה ובקבוק הוברמןגליה10/10/2010
אני אמנם בחודש 8 אבל מתחילה להתכונן, ראיתי בטלויזיה שיש בקבוק שנקרא "הוברמן" שהשאיבה ממנו דומה לפעולה בשד- זה לא מטפטף כל הזמן- רק כששואבים.
האם יש להשיג בקבוק כזה בארץ?
משאבה - חשבתי להשאיל מיד שרה, האם יש דגם מסויים מומלץ?
ו... טוב בנתיים אין לי מושג עדיין מה לשאול אז נתחיל בהכנה.
תודה לכן
ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה ובקבוק הוברמן - תגובה
שרית פאר10/10/2010שלום לך,
בקבוק הברמן נועד לתינוק עם חיך שסוע שלא יכול ליצור ואקום על השד ולכן אין צורך לרוץ לקנות אותו.
ביד שרה יש משאבה חדשה יחסית הנקראת קליניק והיא עדיפה על ספקטרה לטעמי.
חשוב להדגיש כי שאיבה אינה חלק אינטגרלי מההנקה ולא מחוייבת במציאות ולכן אין צורך ישר להתחיל לשאוב.
ממליצה לך לאתר יועצת הנקה המגיעה לאזור מגורייך ואם אפשר שתגיע אליך עוד בבית החולים בכדי שתהיה לך התחלה נעימה .
שיהיה במזל
שרית פאר - אחות מוסמכת, יועצת הנקה ומלווה לאחר לידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הנקהאמאלה10/10/2010
שלום, ביתי בת שנה וחודש עד היום יונקת מלא. מגיל 4 חודשים אני מנסה מוצקים אך פרט למשחקים עם האוכל היא מסרבת לאכול כולל תחליפי חלב למיניהם, חלב שאוב ובקבוקים בכלל. גם בגן, שהחלה לפני חודש, היא משחקת עם האוכל ולא הגענו למצב שהיא אוכלת מנה של אוכל ואז מגיעה הביתה ממש רעבה וכל אחה"צ היא יונקת (לפחות 3 פעמים עד שהיא הולכת לישון 19:30). היא מתעוררת בלילה כל 3 שעות לאכול והחלטתי שהגיע הזמן להפסיק את הקייטנה.רבים וטובים אמרו לי שאף ילד לא "מת מרעב" והיא פשוט צריכה להבין שאם אין ציצי אז לא תהיה לה ברירה אבל זה נראה לי אכזרי למדיי ..... אז השאלה איך עושים זאת נכון ??? בבקשה עיזרו לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת הנקה - תגובה
שרית פאר10/10/2010ממליצה להיוועץ עם אשת מקצוע העוסקת בחינוך התנהגותי.
כמו שכתבת, גם כשאת לא נמצאת בגן היא לא אוכלת, ולכן ממליצה להתייעץ עם מישהי מקצועית בתחום הזה.
השמך שבוע טוב
שרית פאר - אחות מוסמכת, יועצת הנקה ומלווה לאחר לידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת הנקה
אמאלה11/10/2010בהמשך לתשובתך, התייעצתי עם רופא ילדים ואחות טיפת חלב. נאמר לי שזה עניין של עקשנות של הילדה ושהיא למדה שיש "אוכל" בבית אז בגן היא יכולה לנשנש. אני מבקשת להבהיר שזה לא שהיא לא אוכלת כלום ... אבל מנות האוכל כ"כ קטנות שאני מניחה שהן לא רלוונטיות. היא גם לא מוכנה שאנחנו נאכיל אותה, אלא היא דורשת לאכול בעצמה וברור שהרבה לפה לא נכנס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת הנקה - תגובה
שרית פאר14/10/2010המפתח להצלחה טמון בהתמדה ונחישות, צריך להיות עקביים איתה ולא לוותר, פעם אחת שתוותרו היא תבין שאם תתעקב בסוף תקבל מה שהיא רוצה.
זה קשה, ואולי גם כרוך בבכי מצידה, אך חשוב להבין שכאשר אנחנו לא עיקביים עם התינוק שלנו בכל תחום אנחנו מבלבלים אותו והוא מבין שיש כמה דרכים ויבחר את הדרך העדיפה לו.
בהצלחה
שרית פאר - אחות מוסמכת, יועצת הנקה ומלווה לאחר לידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יניקה עצבניתנועה10/10/2010
בוקר טוב, הבן שלי בן 6 שבועות. נולד במשקל 2350, ועלה עד כה כמעט 2 ק"ג. כמה קטן- ככה רעבתן... ופה הבעיה העיקרית. הוא מגיע להנקה הרבה פעמים מאוד רעב, ואחרי שלוק אחד או שניים, בהם הוא מוצף בכמויות בלתי נדלות של חלב, הוא מתחיל להתעצבן ולבכות. כתוצאה מכך הוא בולע הרבה אוויר ואז מתקשה לינוק בגלל גרעפס. אני נאלצת להפסיק את ההנקה, להוציא לו גרעפס, שכמובן מלווה גם הוא בעצבים כי הוא רוצה להמשיך לינוק, וחוזר חלילה. ההנקה נראית כך- אכילה עצבנית- ניסיון להוצאת גרעפס, חזרה ליניקה עצבנית, שוב הוצאת גרעפס וכו'. התופעה הזו לא קורית כל הנקה, אך מתרחשת מספיק פעמים ומתסכלת את שנינו. כאמור- אין בעיה של מחסור בחלב והוא מקבל מספיק אוכל, אבל יש פעמים שההנקה נמשכת זמן רב ומלווה בתסכול של שנינו, ואני לא יודעת איך לקטוע את מעגל ה"קסמים" הזה.
התופעה לא מתרחשת כשהוא מקבל חלב שאוב מבקבוק, אבל אני מעדיפה לצמצם למינימום את השאיבות (כרגע מקבל בקבוק שאוב אחד בלבד, ואשמח לשמור זאת כך).
תודה מראש על העצות הטובות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יניקה עצבנית - תגובה
שרית פאר10/10/2010שלום נועה,
התשובה נמצאת בגוף השאלה.
כתבת כי הרבה פעמים הוא מגיע מאד רעב ולכן זה קורה, השאלה היא למה אתם מגיעים למצב הזה?
מומלץ לזהות את סימני הרעב, להניק ורק אח"כ לחתל אם זה מה שמעכב את ההנקה.
עוד דרך הינה להוציא מעט חלב או עם היד או עם משאבה - ממש שאיבה קצרה של כשתי דקות בכדי להוריד את העומס.
המשך שבוע טוב
שרית פאר - אחות מוסמכת, יועצת הנקה ומלווה לאחר לידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתימת צינורית?לילי09/10/2010
בשבועיים- שלושה האחרונים אני סובלת מתופעה שחוזרת על עצמה כבר בפעם השנייה: הופעת גוש גדול ועגול ברביע הימני העליון של שד ימין, נוקשה וכואב מאוד מאוד.
בפעם הראשונה הופיע בעקבות גודש (הייתי מחוץ לבית ולא הנקתי כמעט חצי יום) וחלף אחרי הנקה ושאיבת מה שנשאר.
אמש הופיע שוב, במהלך יום של הנקות רגילות ומסודרות. ביליתי את הלילה במקלחת חמה תוך עיסוי השד, לאחר מכן שאבתי מעט וקיררתי את השד. היום קומפרסים חמים לפני ההנקה וקירור לאחר מכן. הגוש קטן מעט אך לא נעלם.
יש לי מספר שאלות:
האם זו סתימה?
אם כן - מה הסיבה לסתימה?
אם לא- מה עוד יכול להיות?
איך אפשר למנוע שתופיע שוב ושוב?
לאיזה רופא יש לפנות במידה ולא חולף - רופא משפחה/ נשים/ כירורג שד?
ראיתי בנות שמתייחסות לפטרייה - האם יכול להיות קשר? יש לתינוקת פטרייה בלשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתימת צינורית? - תגובה
שרית פאר10/10/2010שלום לילי,
סתימת צינורית יכולה לנבוע מריקון לא טוב של השד כמו שתיארת, היא גם יכולה לנבוע מזיהום או פטרת.
דרךם ההתנהלות שלך עם הסתימה היא מצויינת, הדבר היחיד שהייתי מוסיפה היא לעשות את הגוש תוך כדי יניקה ולא להעביר את התינוקת לצד השני עד שהיא לא מסיימת את הצד הזה.
מניעה של היווצרות חוזרת הינה התנהלות תקינה של הנקה - ריקון טוב של השד, לא להציע צד שני לפני שסיימה ורוקנה צד אחד, לא לדלג על ארוחות וכו'.
במידה ואובחנה פטריה מאד חשוב הטיפול בפיטמה ובפה התינוקת במקביל.
במידה וישנו גוש עיקש שלא חולף לאחר מספר ימים יש לגשת לכירורג שד, במידה ולא זמין לרופא נשים.
המשך שבוע טוב
שרית פאר - אחות מוסמכת, יועצת הנקה ומלווה לאחר לידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
לילי10/10/2010תודה על המענה המהיר.
כיצד ניתן לדעת אם השד התרוקן?
במידה וטרם נדבקתי בפטריה - איך ניתן להמנע?
במידה ונדבקתי - איך אפשר לדעת?
מה הטיפול בסתימה עקב פטרת (אני מניחה שטיפול חיצוני במשחה לא יהיה יעיל במקרה הזה..)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
לילי14/10/2010(:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה - תגובה
שרית פאר14/10/2010היי לילי,
את צריכה להרגיש הבדל בין התחלה לבין סיום ההנקה, באם את לא בטוחה שסיים את הצד להחזיר אותו עד שאת רואה שהתינוק כבר לא יעיל\ מושך את הפיטמה כי אין לו זרימה.
כשתלחצי על השד תראי שיוצא טיפות ולא זורם (אין מצב שהשד ריק לגמרי).
אם נדבקת - מאופיין בכאב דוקר בפיטמה וגם אחרי ההנקה ולפעמים גם נקודות לבנות, וגם אם לא יש למרוח את המשחה או הטיפות (בעבר השתמשו בניסטטין היום יש דברים נוספים) על הפיטמה ובפי התינוק.
סופ"ש נעים
שרית פאר - אחות מוסמכת, יועצת הנקה ומלווה לאחר לידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקהאוקסנה09/10/2010
שלום,
בשעה טובה ילדתי לפני 5 ימים. בבית חולים לא הנקתי כי מאוד כאב לי ולא התדרתי עם זה, האכלתי אותו בבקבוק של סימילק, הוא היה פולט אבל אמרו לי שזה לא נורא. אחרי שחזרנו הביתה קנינו גם סימילק ובלילה הראשון הבאתי לו ונהיו לו מלא גאזים, חוסר שקט לנו ולו, כל הלילה בכי ולא ידעתי כבר מה לעשות עם עצמי עד שנתתי לו שד והוא התחיל לינוק ואחרי כמה שניות נרגע וינק בערך רבע שעה ונרדם. מאז אני מניקה.
השאלה שלי היא האם זה נורמלי שיש לי רגישות וכאב בפיטמות ברגע שהוא מתחיל את היניקה זה מאוד כואב לי אבל אני מתרגלת לכאב?
האם יש מישחה נגד הכאב?
ושאלה אחרונה, האם אני יכולה במקביל גם לשאוב? כי יהיו ימים שלא יהיה בבית ואני לא רוצה שיביאו לו סימילק שוב, לא יכול להיות מצב של בילבול פטמות?
מצטערת על השאלות ועל האורך פשוט אני דיי אובדת עצות ואיני יודעת למי לפנות.
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מקצועית אבל מניסיוני הקצר...
עמית09/10/2010לי ההנקה זרמה בהתחלה ואחרי יומיים-שלושה התחילו הכאבים. השתמשתי במשחת לנסינו (שלפי מה שזכור לי לא צריך לשטוף לפני הנקה - אבל תבדקי מה רשום באריזה).
הבחור שלי לא עשה בעיות במעברים בין בקבוק (מסוגים שונים) של תמ"ל, חלב שאוב וישירות מהציצי. אצל חברה שלי הילדה כן עשתה בעיות לחזור לציצי אחרי שהיה ךה קל ונוח בבקבוק והיה מאמץ של כמה ימים להרגיל אותה מחדש לציצי. אז זה מאוד תלוי בסבלנות שלך ובאופי של הילד.
והמלצה - עכשיו כשאת בבית תפני לטיפת חלב הקרובה ותבקשי ייעוץ הנקה. האחיות יוכלו לראות איך את מניקה, אולי התנוחה או האחיזה של הילד גורמים לך לכאבים.
המון בהצלחה!
עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך עמית
אוקסנה09/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנקה - תגובה
שרית פאר10/10/2010דבר ראשון מזל טוב!
יכולה להיות רגישות בפיטמה, אך במידה ואת מרגישה צביטות לאורך ההנקה והפיטמה יוצאת מעוכה זה סימן שהתינוק תופס לא טוב וזה יכול להשפיע על אורך ההנקה, על כך שהתינוק לא רגוע ומתעורר לעיתים קרובות ובטווח הארוך יכול לגרום לבעיות נוספות.
ישנן שתי משחות מומלצות למריחה על הפיטמה בכדי לעזור לה הלהתרפא ולהוריד מעט את הרגישות - פיורולן של חברת מדלה ולנסינו.
בהחלט ניתן גם לשאוב, לא מומלץ מוצץ או בקבוק בחודש הראשון בכדי למנוע בלבול פטמות שעלול להיווצר.
ממליצה לך במקום להשתגע לקחת יועצת הנקה, אם את חברה בקופת חולים כללית מושלם יש להן סיבסוד יפה.
בהצלחה בהמשך
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת?
נגה17/10/2010אני מתחילה להתייאש - כבר שבועיים שלושה אני מנסה להגביר את תפוקת החלב, לוקחת חילבה, מנסה לשאוב (זה לא קל אחרי כל הנקה - התינוק לא ממש שוכב רגוע ושבע בעריסה...). התינוק חיוני, עירני ופעיל, אך תקופות הרוגע שלו מאוד התקצרו לאחרונה והוא בוכה מהר כרגע כשמשהו חסר או מפריע לו. בנוסף, הוא עלה רק כ-100 גרם בשבוע האחרון. אני כבר לא יודעת אם ההנקה לבד מספיקה. האם במצב כזה נראה לך שצריך להוסיף תמ"ל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבהנגה09/10/2010
אני מנסה לשאוב (ספקטרה 2) לצורך הגברת תפוקת החלב.
כמה פעמים ביום מומלץ לשאוב לצורך הגברת התפוקה? כמה זמן? משני הצדדים? לפני או אחרי שהוא יונק?
בימים האחרונים שאבתי פעם פעמיים ביום, בד"כ במקביל להנקתו בצד השני. בצד ימין הפקתי כ-50 מ"ל, ואילו בצד שמאל בקושי 5 כל פעם. ממה נובע ההבדל? מה זה אומר לגבי החלב בצד שמאל? לא נראה שיש לו העדפה לצד זה או אחר
גם 50 זה די מעט, לא?
כמו כן - האם לתת לו את החלב השאוב או שזה יפגע בהגברת היצור?
הוא בן 8 שבועות, עולה לאט במשקל, אחוזון נמוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבה - תגובה
שרית פאר10/10/2010שלום נגה,
מטרת השאיבה הינה להגביר את ייצור החלב ולא לבוא במקום הנקה, כלומר:
1. יש להניק את התינוק משני צדדים כאשר יש לתת לו לסיים צד אחד לפני שמעבירים אותו לצד שני ובמידת הצורך משלימים עם בקבוק (כמובן שעדיף חלב אם, אם יש).
2. לאחר ההנקה והתינוק שבע ורגוע בעריסתו את יושבת לשאוב, אין לצפות כי תצא כמות כי התינוק כבר לקח את כל מה שהיה (במידה ויוצא הרבה סימן שלא ינק טוב, או לחילופין שאין צורך בשאיבות להגברת הייצור), ולכן יש לשאוב 5 דקות מכל צד, להגביר את העוצמה לאט לאט ולא להגיע למקסימום (הספקטרה מאד חזקה ויש להיזהר מלעלות לעוצמות גבוהות מידי), לאחר 5 דקות גם אם לא יצא כלום וגם אם יצא עוברים לצד השני.
סה"כ שואבים 15 דקות מכל צד.
המשך שבוע טוב
שרית פאר - אחות מוסמכת, יועצת הנקה ומלווה לאחר לידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאיבה
נגה10/10/2010תודה.
האם לשאוב לפי הנחיותייך אחרי כל הנקה, או פעם ביום? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאיבה - תגובה
שרית פאר16/10/2010אחרי כל הנקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגברת יצור החלב באמצעות דייסה? דחוףטלי07/10/2010
היום בבוקר ראיתי אייטם בהשתתפות קארין אור, לפיו ניתן להגביר את יצור החלב של הגוף באמצעות אכילת דייסה מסויימת?? אודה לפרטים / למתכון. בני בן 3 חודשים, אני נאלצ לשאוב חלב עקב אי יצור מוגבר של הגוף (הוא כבר לא מוכן לינוק), וגם השאיבה כבר לא כ"כ אפקטיבית. ניסיתיכמוסות חילבה וכו'... מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגברת יצור החלב באמצעות דייסה? דחוף - תגובה
שרית פאר10/10/2010לא שמעתי על הדייסה הזו, ממליצה לפנות אל המקור.
ישנו מוצר נפלא שנקרא מור מילק - ממליצה עליו בחום להגברת ייצור החלב.
ממליצה לעבוד בצמוד ליועצת הנקה בכדי לבנות תוכנית עבודה להגברת ייצור ומעקב.
בהצלחה
שרית פאר - אחות מוסמכת, יועצת הנקה ומלווה לאחר לידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיכן ניתן לרכוש " מור מילק"?
טלי10/10/2010שרית שלום, עבדתי בצמוד ליועצת הנקה.... היכן ניתן למצוא את המוצר "מור מילק", וממה הוא עשוי? אודה לתשובתך המהירה, החלב הולך ואוזל למרות שאיבות תכופות ונשנות....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיכן ניתן לרכוש " מור מילק"? - תגובה
שרית פאר15/10/2010מור מילק ניתן להשיג כרגע רק אצל יועצות הנקה או אצל היבואנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחסון של חלב שאובלנה07/10/2010
בוקר טוב ,לגבי שקיות לאיחסון חלב אם ראיתי את השקיות של ניקול עם סוגר והן אטומות ומיעודות גם להקפאה.האם ניתן להשתמש בהן גם לחלב אם?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחסון של חלב שאוב - תגובה
שרית פאר10/10/2010שלום לנה,
לא מכירה את המוצר ולכן לא יכולה להמליץ עליו.
יש לבדוק כי הוא מתאים לשמירת חלב אם.
המשך שבוע טוב
שרית פאר - אחות מוסמכת, יועצת הנקה ומלווה לאחר לידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה + תוספתמעיין07/10/2010
שלום רב,
בני שבוע הבא בן חודשים, ניזון רק מהנקה, בימים האחרונים הוא קצת לא רגוע, גם אחרי שאכל, ואחרי שהחלפתי לו ואני פשוט מרגישה שאולי ההנקה לא השביעה אותו והא עדיין רעב ואני מגיעה למצבים שאני מניקה אותן כל שעה וחצי שעתיים, שאלתי היא האם עדיף לתת לו תוספת של מטרנה כאשר הוא לא רגוע על מנת שזה יחזיק אותו יותר זמן שבע ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה + תוספת - תגובה
שרית פאר10/10/2010המלצתי היא לבדוק למה ההנקה לא מספקת.
האם את מניקה אותו משני הצדדים?
האם הוא זורק את הפיטמה לבד?
שרית פאר - אחות מוסמכת, יועצת הנקה ומלווה לאחר לידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 38.4מרינה06/10/2010
שלום יש לי שאלה אני בשבוע 38.4, בהריון ראשון בשבוע 38 ואפילו הרבה לפני כבר היו לי ממש הרבה הפרשות של קולוסטרום, בהריון הזה אני בשבוע 38.4 אין לי שום הפרשות, ממש כלום. האם זה אומר שתהיה לי בעיה עם הנקה ויהיה חסר חלב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 38.4 - תגובה
הדס חבקין06/10/2010הי מרינה,
אין קשר בין הפרשת החלב היום לבין זאת שהיתה בהריון הקודם לבין כמות החלב לאחר הלידה. מיד אחרי הלידה, אם מצבך ומצבו של הילוד יאפשר זאת, בקשי שיתנו לך להניק אותו/ה וכך תעשי במהלך כל השהות בבית החולים.
שתהיה לידה קלה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה בעבודהבטי05/10/2010
שלום,
בתי בת 7 חודשים, עד היום יונקת.
ב 1.9 הלכה לגן ואני שואבת לה חלב על מנת שתמשיך לאכול רק מהחלב שלי (היא אלגרית לחלב לכן לא ניתן תחליף).
1. אני שואבת רק כשאני חוזרת מהעבודה ב 17:00 , מניקה בבוקר ומניקה אותה מספר פעמים מ 17:00 עד הבוקר (היא עדין קמה בלילה), האם זה בסדר שאני לא שואבת בעבודה? האם החלב יכל להגמר לי כתוצאה מזה?
היא קמה 3 פעמים בלילה, האם זה הגיוני?
2. אנחנו מעוניינים להיכנס להריון, האם הנקה פוגעת בסיכויים. (אני מקבלת מחזור ב 3 חודשים האחרונים).
3. אם הנקה פוגעת, ואני אצטרך להפסיק, כיצד עושים את זה. בתי יונקת לא רק למטרת אוכל, היא גם נרדמת עם הציצי ונרגעת עם הציצי. איך גומלים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה בעבודה - תגובה
שרית פאר05/10/2010שלום בטי,
כאשר את מורידה את הכמויות ולא שואבת בעבודה כמות החלב תפחת.
האם היא עדיין ישנה איתכם בחדר?
בגיל הזה הם מתעוררים לפעמים כדי לבדוק שאנחנו שם, האם בקשי מבעלך לגשת אליה בלילה וירגיע אותה ללא אוכל ולאט לאט היא תבין שאין ציצי בלילה.
מומלץ שלא תראה או תשמע אותך אחרת זה לא יעבוד.
מעט הנקות לא מפריעות להיכנס להריון במיוחד אם כבר קיבלת מחזור.
בהצלחה
שרית פאר - אחות מוסמכת, יועצת הנקה ומלווה לאחר לידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה דומה
עמית05/10/2010גם חזרתי לעבודה... מניקה בבוקר ובארבע (אם הוא לא רעב - שואבת) ולפי דרישה בערב ובלילה (בד"כ ישן בלילה). זה עבד יפה שבוע ואתמול בלילה נהיה לי גודש בשד אחד (בחלק העליון חיצוני).
ניסיתי עיסויים במקלחת, בלי מקלחת, קופמרס חם ואז שאיבה וכמובן המשך הנקה. לא עזר אבל המצב גם לא הורע. מעבר לכאב שמפריע, קשה לי להרים את היד (אין לי חום אז אני מניחה שזו לא דלקת, לפחות עוד לא..).
אני מאוד מעוניינת להמשיך להניק אבל לא במחיר של כאב פיזי מתמשך. יש עוד דברים שכדאי לנסות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה דומה - תגובה
שרית פאר05/10/2010שלום עמית,
נראה כי בשד זה התינוק לא מפנה טוב את החלב ונשאר לך הרבה ומצטבר מפעם לפעם.
מה שעשית זה מצויין - שימי קומפרס חם (אפשר בקבוק מים חמים) לכ 5 דקות ומיד לאחר מכן להניק או לשאוב, עשי זאת לעיתים קרובות ונסי לפנות את השד עד להתרככותו.
תוך כדי ההנקה \ שאיבה עשי מסאג' לאזור העמוס.
האם החלפת חזיה?
חזיה לוחצת יכולה גם כן לגרום למצב המדובר.
זו יכולה להיות צינורית שנסתמה ואז הטיפול הינו עם פדים חמים להרחבת הצינור ושאיבה בכדי לפתוח את הסתימה.
במידה ויש כאבים קבועים קחי משכך כאבים.
שרית פאר - אחות מוסמכת, יועצת הנקה ומלווה לאחר לידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילדון הציל אותי בסוף...
עמית06/10/2010הוא קצת חולה אז אוכל מעט בכל פעם במקום ארוחה טובה ושינה רצופה.
לא להאמין, אבל מה שהייתי צריכה זה לילה שהוא יתעורר בו שלוש פעמים ובבוקר הכל היה טוב :)
תודה על העצות בכל מקרה, אזכור למקרה שזה יחזור...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה אבל,
אני08/10/2010לא הגיוני תכתובת כזו עם מישהי אחת כאשר יש בנות ששואלות שאלות מהחודש הקודם וטרם קיבלו מענה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב שאוב לאחר לידהאושר04/10/2010
שלום רב,
ביתי בת 3 שבועות. יונקת באופן מלא. הקפאתי חלב ששאבתי בימים הסמוכים לאחר הלידה (כיומיים לאחר הלידה) שכן היה לי גודש ושאבתי הרבה. החלב בצבע שונה מצבעו כיום (הוא צהוב).
שאלתי, האם כיום, לאחר הפשרה, אני יכולה לתת לה חלב זה, או שמא הוא אינו מספיק לה כיום בגילה נוכח מרקמו ומרכיביו.
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב שאוב לאחר לידה - תגובה
שרית פאר05/10/2010היי אושר,
החלב ששאבת הוא מצויין!
החלב ששאבת בצבע צהוב כי הוא עדיין מכיל קולוסטרום ואין בעיה שהתינוקת תאכל את זה.
חלב אם תמיד יעלה באכויות שלו על תמ"ל ולכן אם יש לך במקפיא או במקרר עדיף לתת לה.
הנקה נעימה
שרית פאר - אחות מוסמכת, יועצת הנקה ומלווה לאחר לידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)