מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאיבותתות שדה04/11/2010
ערב טוב
רציתי לדעת האם יש נשים שהגוף שלהן לא נענע לשאיבות. זאת אומרת, כשאני מנסה לשאוב (משאבה ספקטרה) לא יוצא כלום אולי 10 CC , לפי מה שהבנתי למרות שבני כבר בן 7 חודשים ומקבל הנקה מלאה ופירות וירקות, ולמרות שהחזה נראה קטן וכבר לא גדוש, יש חלב, הוא לא בוכה ונראה בסדר, אם כך, מדוע לא יוצא בשאיבה כלום?? ניסיתי גם כשהוא יונק בצד אחד ובמקביל לשאוב בצד שני, כמו כן אם אני לוחצת עם היד, יוצא זרם של חלב אולם לאחר שתיים שלוש לחיצות מפסיק. האם זה אומר שאין חלב???? מקבל הנקה מלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים ללי???
תות שדה10/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא עונים לפירות,עונים לירקות
תותי13/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאיבות - תגובה
שרית פאר12/11/2010נשמע כי המשאבה לא מתאימה לך.
ממה שאת כותבת התינוק מרוצה וגדל יפה על הנקה בלבד אז למה החשש שאין חלב?
נסי משאבה ידנית או משאבה אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה עוצת מנסיון אישי
LILI20/11/2010הינה לך כמה עצות מנסיון אישי:
1. תשתי הרבה מים במיוחד לפני שאת מניקה , ובכלל.
2. לפני שאת שואבת תדעי לחלב יש מעט זמן "לרדת", תסתכלי על התינוק, אפילו אם הוא בוכה זה יעורר אצלך הפרשת חלב-חכי קצת.
3. תתחילי לשאוב- תשאבי קצת מצד אחד ועברי לצד השני אח"כ תחזרי לראשון
4. תשאבי לעיתים תכופות - הרי הנקה זה "ביקוש" ו"הצע" ככל שתניקי או תשאבי יותר יווצר אצלך יותר חלב....
אגב אני הינקתי את בני עד גיל 3 , ומאד מתקשה בגמילה מהנקה... שיהיה בהצלחה. .....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לעבודהאדמה03/11/2010
לילה טוב,
שאלה לי,
בני בן 3.5 חודשים, ניזון מהנקה מלאה, שוקל סביב 7 ק"ג.
אני עצמאית וחוזרת אט אט לעבודה, עובדת כרגע שני ערבים בשבוע והחל ממחר גם יום ארוך (כרגע עם הפסקה מתוכננת להנקה אחת בצהריים)
ועכשיו לשאלה- השאיבה כלל לא פשוטה לי, אחרי 40 דקות שאיבה יוצא לי משהו בין 40-70 מ"מ ז"א שאני צריכה כל הזמן לשאוב כדי להשאיר את מעט הארוחות כשאיני בבית.
מה דעתכן על שילוב פורמולה משהו כמו 3-4 פעמים בשבוע?
אם אתן ממליצות אז מה כדאי? ואיך עושים זאת?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש תינוקות שגדלים יפה מאוד על תמ"ל
עמית09/11/2010...אז אל תדאגי מהשילוב. לבן שלי אני משלבת תמ"ל והנקה מגיל 3 חודשים בערך בגלל חזרה לעבודה. שימי לב רק שאם את מדלגת על הנקות בצורה לא סדירה (בשעות שונות כל יום) זה קצת "משגע" את המחלבה...
אני בהתחלה שילבתי במשך השבוע ובסופ"ש התפתיתי רק להניק ואז כל שבוע התחיל עם גודש וכאבים. היום (בן 5 חודשים) אני מניקה רק בערב ובבוקר בכל ימות השבוע אז לא נוצר גודש ויש לילד מספיק מה לאכול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרה לעבודה - תגובה
הדס חבקין10/11/2010הי,
את בהחלט יכולה לשלב תמ"ל , וגם- האם יש אפשרות לשאוב בזמן העבודה שלך? כאשר תהיי מחוץ לבית יהיה לך ממש "נחוץ" לשאוב ואז תוכלי לתת גם חלב שלך בהעדרך.
בנוסף- באיזו משאבה מדובר? כדאי להשכיר משאבה טובה דו"צ אשר תעשה את העבודה בהרבה פחות זמן ומאמץ.
בהצלחה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעוניינת לייבש חלב עם כרוב...אמא טרייה03/11/2010
מה בדיוק אני אמורה לעשות?
להרתיח אותו..? כי זה דיי מסריח.
יש לי חזה עצום אני צריכה חצי כרוב לכל שד.........
אין דרך יותר אסטתית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעוניינת לייבש חלב עם כרוב... - תגובה
הדס חבקין03/11/2010הי,
לוקחים עלה של כרוב (או כמה שצריך) ועוטפים את החזה -מסביב לפטמה . מחכים 20 דקות וזורקים את הכרוב. כבור שעתיים חוזרים על הפעולה.
בכל מקרה- לא ציינת בן כמה התינוק- לפעמים יש לעשות פעולות נוספות פרט לשימוש בכרוב . על מנת לא להגיע לגודש- חום וכיוצ"ב- צריך להוציא ידנית חלב .
בהצלחה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה
אמא טרייה04/11/2010התינוק בן 5 ימים היום, ובינתיים שד אחד שלי "נרגע" והשני עדיין נפוח.
אתמול הרגשתי ממש לא טוב, כמו התחלה של חום (לא היה חום בפועל).
האם את ממליצה לתת לתינוק תוספים מעבר לפורמולה מוכנה של מטרנה או סימילאק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה - אנא תענו לימזל02/11/2010
בתי בת חודש ומוזנת מהנקה מלאה.
1. בדרך כלל היא יונקת משד אחד כ-5דק' עד 7דק' בצורה אינטנסיבית . אני עושה לה גרפס ונותנת לה את השד השני והיא מנשנשת. האם זה בסדר? היא עולה במשקל יפה מאוד והיא ממש בוכה גם בגלל הגזים (כשהיא עושה קקי היא נרגעת) .
2. בעוד שבועיים (כשתהיה בת חודש וחצי) אני אמורה לצאת לטיול פרידה ממקום עבודתי. הטיול היו טיול כיפי וארוך (יוצאים בשעה 5:00 וחוזרים בחצות) לגבי ארוחות אני שואבת מבעוד מועד ומקפיאה ובעלי ישאר איתה. שתי שאלות: א. מה קורה אם אני לא שואבת בטיול האם לא אוכל לשוב ולהניק אותה? 2. אם אני אשאב מס' פעמים מועט בטיול (לא בכמות היניקה) האם זה מספיק על מנת לשמור על ייצור החלב? אשמח לתשובה כיון שאני מעוניינת לצאת לטיול אך לא במחיר של הפסקת ההנקה לבת שלי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמנם אין לי נסיון אישי
ניקול03/11/2010אבל בקשר לשאלה מספר 1 - והמידע הוא מאחיות שלי - שהן אמהות מקצועיות -אך לא נשות מקצוע - כן , תינוק לפעמים מתייחס לציצי כמוצץ , או כנשנוש - וזה בסדר .
2. לא יודעת.
הרבה מזל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנקה - אנא תענו לי - תגובה
הדס חבקין03/11/2010הי מזל,
1. נשמע כי דפוס היניקה תקין מה גם שאת מציינת כי התינוקת עולה במשקל וההתפתחות תקינה.
2. במהלך הטיול תהיי חייבת לשאוב- זה יהיה מאד כואב אם לא תשחררי חלב יום שלם.. גם את לא תשאבי את הכמויות שאת רגילה להניק, למחרת, כאשר תחזרי להניק את התינוקת לפי הצורך שלה, התנובה תתאזן ולא תפגע.
תהני..
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום בקשר ליניקהלורן01/11/2010
יש לי בת שבועים וקצת
אני מניקה אותה השאלה שלי מה אני צריכה לאכלו אוכל איזה אוכל בשביל שבאמת יבוא לי חלב
יש לי אני באמת שאני שואבת הבקבוק מלא
האם זה טוב לשאוב ?
אודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה והנקה
סיגל מיכאלי02/11/2010היי מזל טוב,אין באמת אוכל שמעורר יצירת חלב ,תזונה שהיא מאוזנת עם כל אבות המזון כולל פירות וירקות ,מאזן החלב נע בין היצע לביקוש ולכן תמשיכי להניק,ימשיך להיווצר חלב ,שאיבה גם היא גורמת לייצור חלב,אך צריך להיזהר מגודש,בהצלחה סיגל מיכאלי ,מחברת רב המכר הסוד בגידול קטנטנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיום הנקהאמא של אלה01/11/2010
שלום,
הפסקתי להניק לפני כשבוע וחצי, הפקת ההנקה נעשתה מאד בהדרגה. למרות זאת אני מרגישה כאב בשד במגע ובשכיבה על הבטן. אין לי חום או אדמומיות . מה ניתן לעשות חוץ מעיסוי המקום במים חמים? מה יש לעשות במקרה של חום? האם טיפול אנטיביוטי?תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקתי להניק
סיגל מיכאלי02/11/2010מזל טוב על צאתך לדרך חדשה ,כשמפסיקים להניק השד עדיין רגיש עדיין יש ייצור של חלב ,אני מאמינה שזה יחלוף עם הזמן הכאב והרגישות בינתיים שימי על כרוב על החזה או פדים קרירים רטובים ,במקרה של חום וכאב בשד פני לרופא שיתאים לך אנטיביוטיקה ,ימים מאושרים
סיגל מיכאלי מחברת רב המכר "הסוד בגידול קטנטנים"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה לאחר 5חודשייםאיילי31/10/2010
היי ילדתי לפני 5חודשיים לפני הזמ ביתי היתה בפגייה ונאלתי לשוב שאבתי במשך חודשיים כשחזרה הבית התחלתי להניק היה לה קת קשה לינוק לא ממש הליחה לתפוס את הפטמה ואני קת פחדתי שהיא לא אוכלת ואין לי מספיק חלב אז התחלתי במטרנה כיום אני רואה שיש לי חלב שאני לוחת על הפטמות וריתי לשאול אם יש מב להתחיל להניק אם החלב בסדר???לגבי תפוקה אי אפשר להעלות ???ואם זה בסדר לשלב הנקה ומטרנה וממה להתחיל תודה חשוב לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה להניק תינוקת בת 5 חודשים
סיגל מיכאלי02/11/2010היי אני שמחה שיש לך רצון אך האם התינוקת רוצה ??? נניח שיש לך חלב והוא יווצר תוך כדי ההנקה ,צריך לקחת בחשבון את רצון התינוקת ולכן נסי להציע לה את השד וראי את תגובותייה אם היא יונקת החלב יווצר ואם לא יהיה מספיק תתני תוספת אבל אם היא מסרבת לא כדאי להתחיל במלחמה איתה ,וכן למרות התשובה אני יועצת הנקה ,אני תמיד לוקחת בחשבון את האם וגם את התינוק בהצלחה
סיגל מיכאלי מחברת רב המכר"הסוד בגידול קטנטנים "* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקהמילה31/10/2010
יש לי תינוק בן 3 שבועות שניזון מהנקה מלאה , התעצבנתי על הבן הגדול שלי האם עצבנות משפיעה על החלב שעובר לתינוק
??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה -ועצבים
סיגל מיכאלי02/11/2010היי אל תייסרי את עצמך ,לכעוס זה דבר שקורה ביום יום ,תחליטי שבפעם הבאה שמשהו מרגיז אותך את לא פועלת באוטומט אלא רואה וממתינה ובוחרת את התגובה ,אני מאמינה שכעס עצבנות מתח משפיעים מאוד גם עלייך וגם על התינוק ,שהרי כפי שכתבתי בספרי התינוק והאמא יחידה אחת בלתי ניתנת להפרדה ולכן אם את כועסת עצבנית גם התינוק יהיה לא רגוע ועצבני ,נסי לפני כל פעולה להרפות את עצמך ,לנשום עמוק,להודות לאל על האוצרות שנתן לך בחיים וראי תמיד את חצי הכוס המלאה ,בהצלחה סיגל מיכאלי מחברת רב המכר "הסוד בגידול קטנטנים"
שולחת לך חיבוק חם ואוהב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטמות פצפונותניקול27/10/2010
אני אמנם בתחילת הדרך . רק התחלתי טרימסטר שני, אבל כבר חושבת על נושא ההנקה. מקווה להגיע לרגע הזה. יש לי פטמות קטנטנות ממש, ובנוסף לכך שקועות. האם משהו משתנה אחרי הלידה ? זה יהיה ב"ה ילד ראשון . אני בת 40 האם יש אפשרות להניק ללא פטמת סיליקון , גם עם פטמות פצפונות ושקועות?
תודה :)
בכלל אני מלאת התפעלות מהאתר הנפלא הזה ומהסבלנות בתשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מתארת לעצמי שהיועצות עסוקות
ניקול03/11/2010ובאמת , שאין דחיפות...אך בכל זאת אשמח לתשובות , אני בודקת אחת ליום .
מה שלא יהיה , תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפטמות פצפונות - תגובה
הדס חבקין03/11/2010הי ניקול,
טוב מאד שאת חושבת על היום שאחרי הלידה....
הרבה פעמים הפטמה משתנה במהלך ההריון אך גם אם לא, לפעמים אחרי מס' הנקות עם פטמת סיליקון, הפטמה יוצאת.
בקיצור, בואי נחכה עד ללידה ואחרי זה תתייעצי עם יועצת הנקה בבית החולים או תפני באופן פרטי .
שתהיה לידה קלה!!
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
ניקול04/11/2010אתן פורום מקסים . למדתי המון רק מלקרא תשובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בכמויות החלב..?שיר27/10/2010
ערב טוב,
ילדתי את בתי לפני שלושה וחצי חודשים, מאז רק יונקת חלב אב.
מיום לידתה אני שואבת פעם ביום בערב ע"מ שיהיה תמיד בקבוק אחד למקרה שצריך..ולרוב זה בקבוק שניתן לה ע"י אביה בערב לפני השינה.
כבר הגעתי לכמויות של 160-180 cc בשאיבה של חצי שעה.
בשבוע האחרון הכמויות יורדות ולרוב איני שואבמ מעבר ל-100-110 למה זה קורה?
דבר נוסף- לאחר כמעט חודש שבתי ישנה 10 שעות רצופות בלילה, לאחרונה קמה סביב 2-3 בבוקר (ובעזרת מוצץ חוזרת לישון)
לפני שבוע שקלה 6.2 ק"ג (נולדה 3100)
אשמח לחוו"ד, ומתנצלת על האורך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוסף לחלב
שירן28/10/2010כמוך גם אני הרגשתיירידה בייצור הגוף לחלב - שאלתי חברה מה היא לקחה להגברת החלב והיא המליצה לי על 3 דברים-
1. כדורי חילבה- מגביר חלב אם אך יש להיזהר מתופעת לוואי של ריח גוף
(לא אצל כולן אז יש לנסות)
2. רפאל חלב רב- תמצית שמנים המגבירה את החלב- מניסיון עובד!!!!
3. מאמי מילק- תמצית הומופאטית להגברת חלב אם - עובד גם כן!!!!!
את הכל ניתן למצוא ברשתות הסופר פארם בעלות של 43-49 ש"ח לתמצית והכדורים במחלקת הטבע בעלות של 90-100 ש"ח לבקבוק
בהצלחה : )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב שאוב קפוא.סיגי27/10/2010
למה לא עונים מה 23.10 איך להפשיר שלא יתקלקל החלב...כמה זמןעד שמפשיר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה..
אני27/10/2010אני לא מנהלת הפורום אבל אחות טיפת חלב, אז נראה לי שזה מספיק:)
כדי להפשיר חלב קפוא צריך להעביר אותו למקרר ושם בהדרגה הוא יופשר.
כמה זמן? כמה שיקח לו...
אבל זה דורש ממך להיות מתוכננת מראש...
לכן תמיד כדאי להשאיר מעט במקרר וחלב במקפיא.
אחרי שחלב מפשיר את יכול לחמם אותו במים חמים ולא במיקרו כי זה הורס חלבונים.
עוד המלצה- יש המון אתרים שמסבירים איך כדאי להתנהג עם חלב שאוב. תחפשי לך אחד שמוצא חן בעיניך ותשמרי אותו במועדפים וככה כל פעם שתהיה לך שאלה תוכלי לפתוח אותו ולראות!
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייצור חלב מוגברשיר26/10/2010
אני אם לבן שלושה חודשים, הניזון מהנקה בלבד (מלבד מספר פעמים זעום)
כבר מסוף החודש הראשון להנקה , הכמויות של החלב שלי מוגברות ועולות על הכמות שהתינוק צורך.
אני משתדלת להניק אותו כל הזמן, וכאשר נותרת לי כמות חלב עודפת, סוחטת בכיור או במקלחת עד להקלה. בעבר הייתי שואבת כשהיה לי גודש אבל זה רק יצר ייצור מוגבר ובסופו של דבר אף לגודש דלקתי שאילץ אותי לקחת אנטיביוטיקה ולכן הפסקתי. אך הגודש חזר כבר מספר פעמים , וכל דבר שאני עושה- קומפרסים/ כרוב/ שאיבה להקלה- כלום לא עוזר וכל יומיים חוזר הגודש ואיתו כאבים עזים שמפריעים לתפקוד שלי. הגעתי למצב שבו אני מעונינת להפסיק להניק, אך לא יודעת איך.. קיבלתי את הכדורים מהרופא אך מפחדת לקחת אותם כי יש לי הרגשה שהגודש ימשיך להופיע.
יש גם לציין שהילד לא קם בלילה לאכול, אך רוב הפעמים אני זאת שמעירה אותו כי אני לא מסוגלת לעמוד בכאב .
איך אני מפסיקה להניק בדרך הטובה ביותר? לתינוק אין בעיה לשתות סימילאק , בדקתי מספר פעמים . אני רק לא יודעת פיזית אצלי איך אני אמורה להפסיק לייצר את החלב..
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה?
שיר03/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייצור חלב מוגבר - תגובה
הדס חבקין03/11/2010הי שיר,
נשמע כאילו שאת חווה שפע מדהים בחלב. טוב את עושה עם הסחיטה הידנית.
בנוגע לכדורים- ברגע שתטלי אותם לא תוכלי להניק יותר ויוצר לך גודש- לא חבל???
נראה לי שעדיף להפסיק עם ההנקה בדרך טבעית יותר- כלומר להוריד כל מס' ימים הנקה אחת ובזמן ההנקה הזאת לתת לתינוק בקבוק ולסחוט קצת חלב.
אני חושבת שכדאי שתהיי במעקב אצל אשת מקצוע על מנת שהתהליך יהיה בכמה שפחות כאב.
שיהיה בהצלחה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מעוניינת לישתות מבקבוקשירן26/10/2010
יש לי תינוקת בת שלושה חודשים שנינה מעוניינת במוצץ ובקבוק מיום היוולדה בתי הראשונה (היום בת שנתיים וחצי) גם לא רצתה מוצץ ובקבוק וכשנגמר החלב היתה בעייה לתת לה תחליב חלב בבקבוק והייתי צריכה להזליף לה בכוח כי לא רצתה לאכול כלום חוץ מיניקה מהשד בבתי השנייה התחלתי לתת לה מיומה הראשון תחליב חלב (מטרנה)מיום היוולדה פעם אחת ביום בנוסף להנקה מלאה ע"מ שטעם התחליב לא יהיה זר לה כשיגמר החלב אך גם היא אינה מעוניינת במציצה של הבקבוק
ניסיתי לחמם את פיטמת הבקבוק, למרוח עליו חלב אם, קניתי את כל סוגי המוצצים והבקבוקים עם כל סוג פיטמה (כולל מוצץ לסרבנים שגם אותו היא מסרבת למצוץ) שאבתי וניסיתי דרך הבקבוק שום דבר לא עוזר האופציה היחידה היא הנקה ולהזליף לה לפה עם מזרק ע"מ שתתרגל לטעם התחליב
אני צריכה לחזור לעבודה ואף מטפלת לא מוכנה לשמור עליה כשהיא איננה מוכנה לאכול מבקבוק מה לעשות אני נואשת??????????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אין תגובה
שירן29/10/2010האם ניתן ליצור קשר טלפוני עם היועצות?????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מחכה לתגובה מה 17 לחודש....
מיואשת31/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרבנית בקבוק ומוצצים
סיגל מיכאלי02/11/2010אני אתחיל מהסוף ,תבחרי מטפלת סבלנית שתסכים להרגיל את בתך לבקבוק ואם לא מצאת כזאת סימן שלא חיפשת מספיק או שמצאת מטפלות לא מספיק מקצועיות,למטפלת מיומינת ייקח בין 2-4 ימים להרגיל תינוקת ואני בתחום 20 שנה ,אל תלחצי אל תבהלי ,התינוקת קולטת את הלחץ שלך ומגיבה בהתאם ,כשיגיע מועד חזרתך לעבודה ,התינוקת תתמודד ,מניסיון אישי בתי עשתה שביתת רעב שבועיים לא אכלה במעון אבל בבית ינקה כל הצהריים והלילה ,היו לה טיטולים רטובים היא הייתה עירנית ,ואני שמתי לב לקטנטנה בדקתי שהעור שלה לא יבש שהיא יונקת טוב ,שיש 5 טיטולים רטובים ,הסימנים הקנו לי ביטחון ולבסוף היא התעשתה והחלה לאכול במעון,אל תדאגי תהיי קשובה לילדה מצאי מטפלת ראוייה לבתך ,בהצלחה סיגל מיכאלי מחברת רב המכר"הסוד בגידול קטנטנים"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מרגילים
שירן02/11/2010תודה על התשובה-
האם אני יכולה להרגיל אותה לבקבוק לפני הגעתה למטפלת??
איך עושים זאת שמעתי שכדאי שמשהו אחר יתן לה בקבוק אך בעלי לא מעוניין לתת לה כי הוא נלחץ כשהיא בוכה שזה לא מה שהיא רגילה ואין לידינו משפחה
האם תוכלי לתת לי טיפים איך להרגילה בהדרגה
בתי הראשונה לא אכלה 3 ימים ואחרי כן פשוט נתתי לה בכוח כמעטו שבוע עד שהיא התחילה למצוץ מהבקבוק לבד
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה- איך מרגילים?????
שירן05/11/2010תודה אך איך אני יכולה לנסות להרגילה לתחליב חלב ללא המטפלת??????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מלמדים תינוק לאכול מבקבוק????
שירן25/11/2010בבקשה תענו לי איך מלמדים את בתי בת 4 חודשים לאכול מבקבוק עד עכשיו ינקה בלבד ואני מעוניינת לחזור לעבודה - בבקשה תעזרו לי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין לא יודעת איך להרגיל לבקבוק
שירן26/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תענו לי
שירן10/11/2010איך מרגילים אותה לבקבוק??????????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תענו לי - תגובה
הדס חבקין27/11/2010שלום שירן,
אולי תנסי בקבוק מיוחד של מדלה- בקבוק שהוא בעיקרון לילדים שיש להם שפה שסועה, זהו בקבוק בעל פטמה מיוחדת עם שסתום, מאד ארוכה שמטפטפת את החלב לאט לאט.
תנסי, אולי יעבוד..
בהצלחה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקניתי ו.....
שירן30/11/2010קניתי את הבקבוק אך ללא הואיל כשהיא מרגישה שנותנים לה לאכול דרך בקבוק ולא ישר מהשד היא מתחילה לבכות ולא נרגעת עד שהיא מקבלת את מבוקשה מה עושים להרגיל אותה לבקבוק?????????????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקניתי ו..... - תגובה
הדס חבקין01/12/2010הי שירן,
קודם כל, שאת לא תהיה זו שנותנת לה את הבקבוק, בכלל אל תהיי בסביבה כאשר יש צורך להאכיל אותה.
שמי שנותן לה את הבקבוק יעטוף אותו עם בגד שלך (חולצה, חזיה) וינסה לתת לה לאט לאט.
תנסי שוב עם בקבוק האברמן (מה שכתבתי לך בפעם הקודמת).
ואם לא הולך, ישנן כוסיות האכלה , אולי היא תסכים מכוס? אולי עם כפית?
הכי חשוב שמי שעושה את הפעולה ישאר סובלני!!! ואסרטיבי!!
שיהיה בהצלחה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך אדע אם ההנקה מספקת?נירית פרידלנד25/10/2010
שלום וברכה,
בתי בת 3 חודשים ועדיין לא שוקלת 5 קילו.נולדה 3 ק"ג. בבי"ח יועצת ההנקה אמרה להניק משני הצדדים כי זה חשוב להמשך ייצור החלב. בטיפת חלב אמרה לי האחות -בשל משקל נמוך של התינוקת - שעליי למצות עד תום צד אחד ולהניק כל פעם צד אחר וזאת כדי להגיע לחלב האחורי.
שאלותיי:
1.מה נכון ? כל פעם צד אחר? או שני הצדדים בהנקה אחת?
2.האם יש דבר כזה חלב אחורי? יועצת ההנקה טענה שאין כזה דבר. האחות בטיפת חלב טענה שהתינוקת אוכלת מים וסוכר מכל צד ולא מגיעה לשומנים. למה אין תמימות דעים? הרי לא בעיה לבדוק מה חלב האם מכיל בהתחלה ובסוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך אדע אם ההנקה מספקת? - תגובה
הדס חבקין26/10/2010הי נירית,
כל העניין של חלב קדמי/אחורי הוא עניין שלא ממש ניתן למדידה...
פעם היו מגדירים שהחלב הקידמי הוא עשיר יותר בסוכרים ובנוזלים ושהאחורי עשיר יותר בשומן.
אבל....כאשר התינוקת מחוברת לצד אחד ומתנתקת ממנו אז יש להעביר אותה לצד השני ואם גם ממנו מתנתקת ועדיין רעבה- להעביר שוב לצד הראשון (צד שלישי :-).
שלא יבלבלו אותך עם כל מיני סיפורים והגדרות- העיקר שהתינוקת תאכל ותגדל...
בהצלחה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שד אחד לא מתמלאאודליה25/10/2010
בני בן 6 חודשים ואני עובדת בחצי משרה ושואבת בעבודה.
בימים האחרונים שמתי לב שמשד אחד אני שואבת חצי ממה שאני שואבת מהשני. היום מרגיש לי שהוא גם לא מתמלא כמו השני.
איך אוכל לדעת אם כשהתינוק שלי יונק ממנו יוצא חלב?
מה אפשר לעשות כדי לאזן את המצב ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ?
אודליה28/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשד אחד לא מתמלא
סיגל מיכאלי02/11/2010היי אודליה זו תופעה מוכרת ,את יכולה להניק מספר ימים יותר מהשד השני ,לגבי השאלה איך אדע...במהלך ההנקה מהשד הפחות מלא תוציאי את השד ותראי האם יש זרימת חלב ,בהצלחה סיגל מיכאלי מחברת הספר "הסוד בגידול קטנטנים"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)