פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעט חלב בהנקה
    אמא
    25/10/2010

נראה לי כי ביממה האחרונה יש לי מעט חלב שלא מספיק לתינוק. הוא ממש יונק את כל החלב, ועד ההנקה הבאה השד לא מספיק להתמלא. מה עושים?? יש דרך לגרום לייצור מוגבר של חלב??....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעט חלב בהנקה

הוספת תגובה

• מעט חלב בהנקה - תגובה

הדס חבקין
    25/10/2010

אמא יקרה,
    רגע רגע, לא ציינת הרבה פרטים- בן כמה התינוק? מה אוכל? מה המשקל?
    לא יודעת לענות בלי פרטים...
    הדס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעט חלב בהנקה

אמא
    25/10/2010

התינוק בן שבועיים, שוקל כ- 3.5 ק"ג, יונק בלבד (למרות שאתמול ושלשום קיבל 2 מנות של סימליאק מכיוון שלא יכולתי להניק בצד אחד עקב סדקים).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעט חלב בהנקה - תגובה

הדס חבקין
    26/10/2010

אמא יקרה,
    בדרך כלל בשלב הזה ישנם ימים שהם "קפיצות גדילה" כשלתינוק "אין" מספיק חלב וע"י הנקה ממושכת הוא מזמין מהמפעל עוד.
    אם עדיין יש לך סדקים (עד כדי חוסר מסוגלות להניק) אני ממליצה לך בחום ובדחיפות להפגש עם אשת מקצוע מדריכה/יועצת הנקה (אפשר באופן פרטי או לברר בטיפת חלב האם יש שם אחות כזאת).
    שיהיה בהצלחה,
    הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה בחצי משרה
    מיכל
    25/10/2010

שלום,
    בני בן 5.5 חודשים ויונק באופן מלא מלבד בקבוק לפני השינה. בעוד 10 ימים אני צפויה לחזור לעבוד בחצי משרה כלומר, ליומיים של עבודה משמונה עד ארבע ויום אחד משמונה עד 12. אני מתכוונת להמשיך להניק ושאלתי היא האם יתכן שאניק אותו במשך 4 ימים בשעות הבוקר ובמשך 3 ימים אתן בקבוקים בשעות הללו וייצור החלב לא ייפגם? חשבתי לבטל את 2 ההנקות בשעות הבוקר והצהריים, אך חברה אמרה שזה יסתדר. האמנם?

לקביעת תור
    סגירה
    חזרה לעבודה בחצי משרה

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה בחצי משרה - תגובה

הדס חבקין
    25/10/2010

הי מיכל,
    קודם כל האם ישנה אפשרות לשאיבה במקום העבודה? בימים שתעבדי עד 4 יווצר לך ממש גודש ואת תהיי מוכרחה לשאוב...
    בימים שתהיי בעבודה יתנו לתינוקך בקבוקים בעדיפות לחלב שאוב ובאמת הכל יסתדר.
    חוץ מזה- תנסי להתייעץ עם אחות טיפת חלב בנוגע להתחלת אוכל מוצק כבר עכשיו, אז זה לא יקרה ביום אבל אני מניחה שתוך כחודש התינוק יקבל לפחות ארוחה אחת של אוכל מוצק + מים ואפילו לא יהיה צורך בשאיבה אחת.
    בהצלחה,
    הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה

מיכל
    25/10/2010

תודה רבה על התשובה המהירה. אני מעדיפה שלא לשאוב....נראה לך אפשרי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה - תגובה

הדס חבקין
    26/10/2010

הי מיכל,
    אם לא תשאבי מ8 עד 4 זה יגרום לך לעוגמת נפש בצורת כאבים, נזילות ועד לדלקת בשד-בקיצר, ממש לא מומלץ...
    בכל מקרה, ככל שיעבור הזמן , התינוק יאכל יותר אוכל מוצק ואז גם עניין השאיבות יתמעט.
    כל טוב,
    הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חידוד שאלה
    אמא
    25/10/2010

רופא ילדים שאל שאלות על פליטות (אין) והפנה אותי לרופא כיורוג לבדוק את פי הטבעת
    שלטענתו יתכן וכאבי בטן מתקיימים בעת האכילה היות ואינו מצליח להוציא יציאות באופן חופשי (יתכן ומבנה י הטבעת צר). אחות טיפת חלב אמרה שהגיוני מאוד שכאבי הבטן מתעצמים בשעת האכילה....
    אני יכולה לומר שמאז שעברתי למטרנה אחת ביום (החלפתי מסימילאק) היציאות רכות ומתקיימות יום יום- סוף סוף... אולם נושא הבכי באכילה ממשיך (הופחת) ולפי מה שאני רואה אלו גרפסים...
    השאלה שלי היא, האם אין תנוחה שמומלצת כדי לא לבלוע אויר?

לקביעת תור
    סגירה
    חידוד שאלה

הוספת תגובה

• חידוד שאלה - תגובה

הדס חבקין
    25/10/2010

אמא יקרה,
    צריך להאכיל עם בקבוק עם הפטמה הכי קטנה שיש (כמו מאמ עם פטמה מס 1) , להחזיק את התינוק כמעט "עומד" ואת הבקבוק מקביל לתקרה כך שרק קצה הפטמה מלא.
    שיהיה בהצלחה,
    הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאיבת חלב
    אמא ל2
    25/10/2010

שלום רב
    ילדתי לפני 4 ימים והפעם בניגוד ללידה הראשונה הולך לי יותר עם עניין ההנקה ואני מקווה שאצליח להתמיד
    אני רוצה לשאוב חלב למצבים שאני יוצאת מהבית ומשאירה את התינוק עם מישהו
    איך אני יוצרת מצב של שאיבת חלב כרגע הוא יונק כל שעתיים וחצי שלוש

אשמח לעזרה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאיבת חלב

הוספת תגובה

• שאיבת חלב - תגובה

הדס חבקין
    25/10/2010

הי מירית,
    קודם כל מזל טוב!!
    חכי רגע עם השאיבות... בעוד כשבועיים תנובת החלב תתיצב ואז תוכלי לשאוב כשעה אחרי ההנקה של הבוקר .
    בהצלחה,
    הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה שאלה קטנה נוספת

אמא ל2
    25/10/2010

היו לי סדקים בשתי הפטמות התחלתי להשתמש במשחה הסגולה שמאוד עזרה לפטמה אחת ולשני לא כל כך דבר שגורם לי לכאבים נוראיים בזמן הההנקה רק בצד אחד ולכן אני מניקה יותר בצד השני ויש גודש בצד שכואב
    האם כדאי לשאוב מהצד הכואב? ומה נתן לעשות חוץ מהמשחה כדי להקל על הסדק?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה שאלה קטנה נוספת - תגובה

הדס חבקין
    25/10/2010

הי מירית,
    אם ישנם סדקים ו/או כאבי בפטמה בזמן ההנקה צריך להפגש עם אשת מקצוע על מנת שתעריך את התפיסה של התינוק. יכול להיות שהוא תופס 60-70% , אוכל טוב אך עדיין פוצע- באמת דרושה פה פגישה בכדי לקבוע בוודאות...
    הצד כואב כיוון שלא מניקים ממנו...בפגישה גם לזה ינתן מענה!!!
    בהצלחה!!
    הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאיבה ומשחה לסדקים - דחוף
    אם מניקה
    24/10/2010

אני סובלת מסדקים בשד ולכן מורחת לנסינו (המשחה הסגולה), אשר בהתאם להוראות השימוש הרשומות בה, אין צורך לשטוף את השד מהמשחה לפני ההנקה.
    אם ברצוני לשאוב, האם גם אז אין חובה לשטוף את המשחה?

לקביעת תור
    סגירה
    שאיבה ומשחה לסדקים - דחוף

הוספת תגובה

• שאיבה ומשחה לסדקים - דחוף - תגובה

הדס חבקין
    25/10/2010

אמא יקרה,
    אין צורך לשטוף את המשחה .
    סליחה על השאלה- מדוע ישנם סדקים? האם התינוק/ת תופס את הפטמה בצורה נכונה?
    כדאי לפנות ליעוץ אצל אחות טיפת חלב או יעוץ הנקה פרטי על מנת לפתור את הבעיה באופן מלא..
    בהצלחה,
    הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית הנקה קשה
    אמא
    24/10/2010

בני בן חודשיים וחצי ינק מלא עד גיל חודש עם צרחות בכל הנקה.
    ניסינו בקבוק שאוב ונראה היה שיש הטבה אולם הבכי חזר בכל האכלה.
    לפי מה שראיתי הוא בולע המון המון אוויר וכל האכלה דורשת ממני להפסיק לפחות 3 פעמים לגרפס (כל התהליך מלווה בבכי וסבל).
    מה אפשר לעשות כדי שלא יבלע אוויר בהנקה/ הכלה מבקבוק?
    האם יש פטמה מומלצת?
    האם התופעה ידועה? לא נתקלתי בתינוק שאוכל ובוכה כ"כ הרבה תוך כדי (יש לציין כי באופן כללי הוא חייכן, חיוני, עולה יפה במשקל והבכי מתרחש בעיקר בשעת האכלה).

לקביעת תור
    סגירה
    בעיית הנקה קשה

הוספת תגובה

• בעיית הנקה קשה - תגובה

הדס חבקין
    24/10/2010

אמא יקרה,
    אפתח בשאלה- האם ניגשתם לרופא/ת ילדים עם התינוק? אולי יש לו ריפלוקס או צרבות וזה מה שמפריע לו?
    בנוגע לבקבוקים- אני מכירה את הבקבוק של מאמ עם פטמה מס' 1 כבקבוק יעיל , מצד שני אימהות רבות יתנו לך עצות רבות... התשובה הנכונה היא- ניסוי ותהייה...
    בהצלחה,
    הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משאבת הנקה ועיקור בקבוקים
    חסוי
    24/10/2010

1. יש לי משאבת הנקה חשמלית מושאלת מיד שרה. רציתי לדעת האם נדרש לשטוף את הצינור המחובר למשאבת ההנקה בשימוש הראשוני ? (למעשה הוא לא בא במגע עם החלב, ומהוראות ההפעלה זה לא כל כך ברור...)
    2. האם נדרש לעקר את כל הבקבוקים, הפטמות ושאר חלקי הבקבוק לאחר כל האכלה?..

הוספת תגובה

• משאבת הנקה ועיקור בקבוקים - תגובה

הדס חבקין
    24/10/2010

שלום רב,
    1. אסור לחטא את הצינור כיוון שרטיבות בו לא תאפשר יצירת ואקום ושאיבה.
    2.כן
    כל טוב ובהצלחה,
    הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יניקה ומציצה
    מירי
    24/10/2010

שלום רב,
    בתי בת חודש ויונקת הנקה מלאה. כל הנקה אורכת זמן רב של יותר משעה ולעיתים אני חשה כי היא אינה אוכלת אלא מוצצת את הפיטמה. אציין כי עד כה נסיונותי להרגילה למוצץ לא צלחו. כמו כן, היא ישנה מעט ולפרקי זמן קצרים (חצי שעה).
    האם כדאי להוציא לה את הפיטמה כאשר היא מוצצת או לאפשר לה ואז ההנקה מתארכת אף יותר. בברכה,
    מירי

לקביעת תור
    סגירה
    יניקה ומציצה

הוספת תגובה

• יניקה ומציצה - תגובה

הדס חבקין
    24/10/2010

הי מירי,
    קצת חסרים לי פרטים בשאלתך- האם התינוקת עושה מספיק פיפי-קקי (6,3?)?, האם התינוקת עולה במשקל בצורה נאותה? האם את מרגישה שהשד מלא בתחילת ההנקה ובסופה מתרוקן? כל אלו הם סימנים להנקה טובה ויעילה- בכל מקרה הייתי מציעה לך לפגוש אשת מקצוע- בטיפת חלב או במסגרת פרטית על מנת לוודא שהתינוקת אכן תופסת את השד כמו שצריך.
    בנוגע למוצץ- יש הרבה ילדים שקשה להם להתרגל למוצץ בהתחלה אז אומרים ללנסות סוגים שונים , בזמנים שונים או פשוט לברך על כך שלא תצטרכי לגמול...
    שיהיה בהצלחה,
    הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטה בהנקה
    יעל
    23/10/2010

שלום,

אני אמא לילדה בת 3 חודשים ומניקה באופן מלא.
    האם מותר לעשות דיאטה בהנקה או שזה יפגע באיכות או בכמות החלב?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דיאטה בהנקה

הוספת תגובה

• דיאטה בהנקה - תגובה

הדס חבקין
    25/10/2010

הי אורנית,
    בהחלט ניתן לעשות דיאטה וספורט בזמן ההנקה. כדאי להתייעץ עם דיאטנית על מנת ליצור תפריט מאוזן שלא יפגע בך בעקבות ההנקה.
    בהצלחה,
    הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה בכמות האכלות
    עדי
    23/10/2010

שלום,

ביתי כבת שלושה חודשים.
    כיום יונקתי הילדה לא אוכלת רוב שעות היום, כאשר לפני השינה, אווכלת תמ"ל (בערך 120).

בתחילה ההנקה לא עלתה יפה ורוב הפעמים הוספתי תמ"ל.

לאחר מכן, וניסיתי שוב לחזור להנקה אך בגלל שהילדה לא הייתה שקטה במהלך היום, חששתי שהיא רעבה והתחתי לתת לה חלב שאוב בכל ארוחה (אכלה יפה 120 ולעיתים אפילו יותר).

לפני כשבועיים בערך החלטתי לנסות שוב להתבסס על הנקות.
    בלילה היא רק יונקת בערך פעמיים (בסביבות השעה 4:00 15 דק' ולעיתים אף יותר ולאחר מכן בסביבות 7:30, 8:00 בבוקר לפחות 10 דק'), אני מצפה שהיא תשוב להיות רעבה ילאחר 3-4 שעות אך היא יונקת לרוב פחות מ-10 דק', לכן את האכלת הבאה אני מנסה שוב לשאוב והיא לא מוכנה לסיים 120 (בקושי 100) האכלה כרוכה בבכי, אי שקט ובעיטות גם כשאני מנסה להניק היא בוכה ומגלה אי שקט (מוצץ היא מקבלת בשמחה.

אני בחשש גדול שהיא לא אוכלת מספיק,היא אוכלת מס' פעמים מועט ביום (בערך 3) ועוד פעמיים בערך בלילה.

אני מעוניינת להמשיך לתת לה חלב אם (מעדיפה להניק אבל אם יש צורך אז גם לשאוב)
    במיוחד לאור העובדה שהיא כנראה רגישה לחלב ומקבלת איזומיל.

מה עליי לעשות?????

יש לציין שלאחרונה היא גם יותר פולטת, אומנם לא פליטות גדולות אבל זה דבר חדש.

לעזרתך וייעוצך אודה.

בברכה,
    עדי

לקביעת תור
    סגירה
    ירידה בכמות האכלות

הוספת תגובה

• ירידה בכמות האכלות - תגובה

שרית פאר
    23/10/2010

שלום עדי,
    מלבד הכמויות של האכלות האם התינוקת מתפתחת יפה?
    האם היא עולה במשקל?
    האם יש לך 6 טיטולים עם פיפי? (טיטול מלא וכבד).
    האם הקקי צהוב חרדלי?

אכן 5 האכלות ביממה נשמע מעט אך אם כל הסימנים האובייקטיבים מראים לך כי התינוקת שלך מקבלת את התזונה לה היא זקוקה - זה כל מה שאת צריכה.
    פליטות יכולות לנבוע מכך שמהפחד שלך שהיא לא אוכלת מספיק את נותנת לה יותר מידי והיא מחזירה לך עודף.

אל תסתכלי על כמויות, הסתכלי על התמונה הגדולה.

שבוע טוב
    שרית פאר - אחות מוסמכת, יועצת הנקה IBCLC ומלווה לאחר לידה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה- חום וכאב
    צביה
    23/10/2010

שלום,
    הבת שלי בת 8 שבועות, הנקה מלאה שאיתה עד עכשיו לא היו בעיות חוץ מהגודש של היום ה 4 שאותו עברנו יחסית בקלות.
    היום בבוקר קמתי עם אתו כאב זכור בשד שמאל בצד קרוב לבית השחי, אין לי אודם, השד מרגיש רך, לא מרגישה גושים והכל כרגיל חוץ מהכאב וחום שפתאום התחיל לעלות כרגע 37.2 ותחושה של שפעת קלה.

התינוקת יונקת כרגיל, אני משתדלת לתת לה יותר מהצד הזה אך אין שום שינוי.
    ניסיתי לשאוב מעט ידני אך יוצאות לי טיפות מעטות של חלב סמיך ובצבע כהה.

מה עושים??? בצורה הזו ניגמרה ההנקה עם בני הבכור כאשר נתנו לי אנטביוטיקה ואמרו להפסיק להניק.
    איך אני עוצרת היתרדרות של המצב כל עוד לא מאוחר?
    תודה תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה- חום וכאב

הוספת תגובה

• עזרה דחופה- חום וכאב - תגובה

הדס חבקין
    23/10/2010

הי צביה,
    קודם כל, איך התפתח המשך היום? לא נשמע לי כמו דלקת בשד, יכולה להיות איזו מלאות בעקבות שינוי בדפוס האכילה- תינוק שישן יותר זמן בלילה וכיו"ב.
    ואולי זו איזו התחלה של שפעת? וגם אם יתנו לך אנטיביוטיקה, ניתן בהחלט להמשיך ולהניק עם אנטיביוטיקות מסוימות.
    אלו התובנות שלי..
    שיהיה שבוע טוב
    הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

צביה
    24/10/2010

תודה הדס על תשובתך,
    אתמול זה הגיע לחום של 38 אשר יירד עם נורופן לקראת הערב ומאז לא עלה.
    עשיתי קומפרסים חמים על השד ועיסויים
    רוב הזמן הנקתי רק מצד זה למרות שחוץ מכאב בשד אין שום דבר אחר, לא גודש ולא אודם.
    עברנו לילה של שינה רצופה החום לא חוזר אבל הכאב עדיין ישנו.
    לגבי שפעת אני לא יודעת כי ברגע שהחום ירד גם נעלמה כל תחושת השפעת ואני מרגישה בריאה...
    במידה והחום לא יחזור מה לעשות עם הכאב שלא נעלם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה וסופי שבוע
    עמית
    22/10/2010

לא מזמן חזרתי לעבודה. אני ממשיכה להניק מחמש בערב ועד הנקת הבוקר שלמחרת (בן 4 חודשים). בשבוע הראשון היה מעט גודש עד שהגוף התרגל לשעות.
    סופי השבוע מאוד מפתים אותי להניק במשך כל היממה.
    האם כדאי? אני חוששת שאם במשך הסופ"ש אני אניק אז שוב יהיו מצבי גודש בתחילת השבוע ("לשגע" לגוף את הלו"ז)

לקביעת תור
    סגירה
    חזרה לעבודה וסופי שבוע

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה וסופי שבוע - תגובה

שרית פאר
    23/10/2010

שלום עמית,
    בהחלט יש מצב שבתחילת השבוע תרגישי מלאות.
    האם יש לך אפשרות לשאוב בעבודה?
    בכל מקרה את יכולה להניק בסופי שבוע ובימים לאחר מכן לשים קצת קומפרסים קרים כדי להוריד את תחושת הגודש במהלך היום אם אין אופציה לשאיבה.

שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רצון לחזור להניק
    בת
    22/10/2010

ביתי בת שבוע ויומיים עד יום שלישי הנקתי אותה לסרוגין כן מניקה לא מניקה בימים שני ושלישי הנקתי כמעת הנקה מלאה ואז נורא כאב לי בחזה ובכיתי המון ורציתי להפסיק היום יום שישי אני מצטערת על כך כי אתמול כשהייתי עם הילדה בטיפת חלב אז היועצת אמרה לי אפילו אם תניקי חמש דקות והשאר פורמולה של לא משנה איזו חברה זה יהיה טוב הבעיה שכבר לקחתי שתי כדורי אנטיביוטיקה של אוגמנטין ושתיתי אדויל והמון דיאט קולה ונס קפה. השאלה האם יש דרך חזרה אולי יומים לשאוב לזרוק את החלב עד שיבוא חלב נקי מהתרופות ואחר כך לעשות כמו שאמרו לי בטיפת חלב חמש דקות והשאר פורמולה או שזה לא ממש אפקטיבי ועדיף להפסיק? בבקשה תשובה מהירה אני לא יודעת מה לעשות כי יש לי גודש חריף ואם לא אמשיך להניק בסוף אני חייבת להמשיך את האגמנטין.

לקביעת תור
    סגירה
    רצון לחזור להניק

הוספת תגובה

• המשך שאלה

בת
    22/10/2010

ואם כן אז אולי פעם ביום במקום חמש דקות כל פעם מה עדיף והאם אפשרי בכלל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רצון לחזור להניק - תגובה

שרית פאר
    23/10/2010

שלום בת,
    בוודאי שאת יכולה להניק!
    לא ברור לי למה את לוקחת אוגמנטין אבל אין איתו בעיה בהנקה, אין איסור להניק עם כל הדברים שרשמת ולכן את יכולה להמשיך בבטחה לשתות דיאט קולה ולהניק (מומלץ משקאות ומזונות עם קפאין להפחית ולקחת אחרי ההנקה).

המלצתי:
    לשאוב כל 3 שעות, 15 שעה מכל צד ולהאכיל את התינוקת בחלב אם.
    לגבי הנקה כדי לחזור למסלול אני ממליצה בחום להתייעץ עם יועצת הנקה שתוכל ללוות אותך.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פליטות מרובות
    אורנית
    21/10/2010

הי,

בתי בת 3 חודשים ואנחנו כשבוע וחצי אחרי קפיצת גדילה. היא פולטת מלא, כמויות ממש גדולות שנראה כאילו לא נשאר כלום בבטן וזה עוד לפני שאני מספיקה להרים אותה לגרפס.... כמובן שנשאר לה מספיק כי היא לא שינתה את הרגלי השינה המצויינים שלה. מה שאני בעצם שואלת זה האם לנתק אותה מהשד לפני ולא לתת לה לינוק כ"כ הרבה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פליטות מרובות

הוספת תגובה

• פליטות מרובות - תגובה

שרית פאר
    23/10/2010

שלום אורנית,
    האם את לוחצת על השד בזמן שהיא יונקת?
    במידה וכן הפסיקי, דבר זה מגביר את לחץ הזרימה ומעמיס עליה.
    את יכולה לעשות לה הפסקות יזומות ולהאיט את קצב האכילה.
    במהלך ההנקה את יכולה להישען קצת אחורה ובכך להקטין את הזרימה מעט.

שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זמני הנקה
    Lיצן קטן אחד
    21/10/2010

בתי בת שבועיים.
    במהלך היום אני מניקה אותה,ובלילה (החל מאתמול)אני נותנת השלמה בתמ"ל.(לפעמים גם בשילוב הנקה).
    השאלה שלי היא כזו:
    אין כמעט פעמים שהיא יונקת יותר מ-10 עד 15 דקות בכל צד.(כמובן שאני לא מודדת זמנים ומגבילה אותה,פשוט שמתי לב לכך) היא מפסיקה,אני מחכה שתעשה גרעפס (היא גם לא תמיד עושה ישר אחרי),ותמיד מציעה את הצד השני. כאשר אני רואה שהיא לא רוצה,אני כמובן לא דוחפת בכוח...
    העניין הוא שאחרי מצב כזה היא יכולה להירדם ל-1/2 שעה-שעה, להתעורר,ולרצות לאכול שוב..
    ממה שאני מבינה,רק אחרי 15 ד' לפחות של יניקה היא אמורה להגיע לאותו "חלב אחורי" המשביע.האם זו יכולה להיות הסיבה שהיא יכולה לאכול שוב גם אחרי פחות משעתיים?
    וכן האם מצב כזה הוא סביר?
    ושאלה נוספת לגבי יציאות-האם נורמלי שביום אחד יהיו 5-6 ולמחרת 3-4, או פחות מכך?

לקביעת תור
    סגירה
    זמני הנקה

הוספת תגובה

• זמני הנקה - תגובה

שרית פאר
    23/10/2010

שלום שריתוש,
    בהחלט מה שציינת מאד הגיוני גם לגבי ההנקה וגם לגבי היציאות.
    היציאות מראות לך כי התינוקת שלך אוכלת, צריך להיות צבע של חרדל צהבהב, אם את נתקלת ביציאות ירוקות זה מראה לך כי התינוקת לא מגיעה לחלב האחורי.

לגבי הנקה - האם היא מתנתקת לבד?
    במידה ואת מרגישה שהשד עדיין מלא החזירי אותה לאותו צד שתסיים אותו ותגיע לחלב האחורי.

שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היא אכן מתנתקת לבד

Lיצן קטן אחד
    23/10/2010

ואז ממתינה שתעשה גרעפס.
    העניין הוא שאם היא עשתה גרעפס, אני מחזירה אותה לאותו צד שממנו ינקה לפני כן- האם זה נכון לעשות כך?או שכל פעם אחרי שהיא מתנתקת לבד יש להעבירה לצד השני?
    כמו כן יש לי שאלה נוספתף
    נניח ואני מתחילה הנקה ב-15:00. עם הפסקות (ולפעמים החלפת טיטול באמצע) זה יכול להימשך עד שעה 16:00, ואז יכול להיות שב-17:00 היא רעבה שוב..האם זה אומר כי היא לא ינקה מספיק?או שבאמת החלב הספיק להתעכל כ"כ מהר?
    אני כבר ממש מיואשת-בלילה זה פשוט נהיה בלתי אפשרי לקום כל שעה להניק..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היא אכן מתנתקת לבד - תגובה

שרית פאר
    23/10/2010

התעוררת לעיתים קרובות בד"כ מסמלת שלא אכלה מספיק.
    נסי להחזיר אותה לאותו צד בכדי לוודא שסיימה בצד זה לפני שאת מעבירה אותה לצד השני.
    הציעי לה צד שני בכל הנקה במיוחד אם מתעוררת לעיתים תכופות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השאלה היא

Lיצן קטן אחד
    23/10/2010

איך אני יודעת שהיא שבעה מצד אחד?הרי בכל פעם שאני נותנת לה לינוק מצד מסוים אני מחכה שתתנתק לבד, ואח"כ ממשיכה לתת לה לינוק מאותו הצד..
    באיזה שלב כדאי להעביר אותה לצד השני בכלל?
    ולאור תשובתך שהיא כנראה לא מקבלת מספיק חלב-האם מס' הטיטולים הרטובים/יציאות לא אמור להוות איזשהו מדד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה