פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעוניינת ברכישת משאבת חלב AMEDA
    נטלי
    13/12/2010

אני מעוניינת לרכוש משאבת חלב חשמלית מבית AMEDA מכירה בשוק גבוה ביחס לאחרות האם מישהי מוכרת???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מעוניינת ברכישת משאבת חלב AMEDA - תגובה

הדס חבקין
    15/12/2010

הי נטלי,
    תנסי ביד 2..
    הדס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצאתי! תודה רבה!

נטלי
    16/12/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת שבועיים
    דיקלה
    13/12/2010

היי. יש לי שאלה. התינוקת שלי בת שבועיים. אני מניקה אותה נראה כי היא החלה לינוק יפה בימים האחרונים. יש לה הרבה פיפי אבל יש עצירות . במשך חמישה ימים היו לה סך הכול 3 יציאות. ( בהתחלה זה לא היה כך זה רק בחמישה שישה ימים האחרונים החל).
    1. מה עושים? האם זה בסדר להמשיך להניק? היא סובלת מכאבי בטן ללא גזים. מתכווצת ונהיית אדומה מאוד ולא יוצא. ניסינו עיסוי ולהרים רגליים לא עוזר.
    2. החל משעות הערב נדמה כי החלב לא משביע אותה. היא ינקת ובוכה אחרי זה ונרגעת עם סמילאק . אני מניקה ומניקה וכאילו כלום. יכול להיות שאין חלב? לא ניסיתי שאיבה כך שאין לי מושג כמה יצא...
    ככה זה גם בלילה אני מרגישה ציצי מלא ומשום מה זה לא הלך...

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת שבועיים

הוספת תגובה

• תינוקת בת שבועיים - תגובה

שרית פאר
    16/12/2010

היי דיקלה,
    יש דברים שמאד קשה לאבחן באינטרנט.
    ממליצה לך בחום לפנות ליועצת הנקה באזורך.

שרית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שד יבש
    ליאת
    13/12/2010

אני מניקה מזה 3 חודשים ללא תוספות, ביתי עלתה יפה במשקל (שוקלת כבר כמעט 7 ק"ג) כבר מתחילת ההנקה הרגשתי ששד ימין שלי מייצר פחות חלב משד שמאל (40 CC לעומת 100 מהשד השמאלי). בימים האחרונים שד ימין שלי כמעט ולא מוציא חלב ובכל פעם שאני מנסה להניק ממנו ביתי בוכה ומשתוללת ואני נאלצת להעביר אותה לשד השמאלי שם הזרימה טובה. האם יש דרך להגביר חלב בשד ספציפי?

לקביעת תור
    סגירה
    שד יבש

הוספת תגובה

• שד יבש - תגובה

שרית פאר
    16/12/2010

שלום ליאת,
    נראה כי התחלת עם הבדלים בין הצדדים שהחמירו עקב העדפה של התינוקת.
    ממליצה להתחיל לעשות שאיבות אינטנסיביות מהשד 15 דקות בכל ארוחה גם אם לא יוצא כלום, ולנסות כן להתחיל איתה בכל הנקה קודם מהשד הימני ורק אח"כ מהשד השמאלי.
    את השאיבות יש לעשות אחרי כל הנקה.

שרית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כניסה להריון בהנקה
    חנית
    12/12/2010

שלום,

האם אפשר להיכנס להריון בהנקה גם אם לא קיבלתי מחזור?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כניסה להריון בהנקה

הוספת תגובה

• כשבועיים לפני המחזור יש ביוץ...

עמית
    12/12/2010

... אז כן. ככה לחברה טובה שלי יש שני ילדים במרווח של עשרה חודשים זה מזה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כניסה להריון בהנקה - תגובה

הדס חבקין
    15/12/2010

הי חנית,
    אמנם הפוריות בזמן ההנקה היא איננה מקסימלית אך קיימת...גם אם לא קיבלת מחזור אינך יכולה לדעת אם את מבייצת- בקיצור, חדרי הלידה מלאים בנשים שחשבו שההנקה הינה אמצעי מניעה.. כדאי להשתמש באמצעי אחר אם לא רוצים הריון נוסף כעת...
    כל טוב,
    הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה לא מאוזנת
    נועה
    12/12/2010

ביתי בת שלושה חודשים וקצת עד עכשיו ינקה ועלתה יפה במשקל רק שכל החודשים מאז לידתה היא יונקת לא רגוע וזאת עקב החלב הרב שיוצא מהשד כל הנקה מתחילה טוב ולאחר שתי דקות אני מרגישה לחץ היסטרי בחזה ואז שפריצים חזקים שגורמים לה להשתעל , לאכול מהר מידי ובאופן לא מאוזן... כמובן שאני שמחה על שיש חלב והרבה אך הזרימה לא מאוזנת וחשבתי שכבר בגיל הזה זה צריך להתאזן.
    נכון לעכשיו אני מנסה לשחרר לפני כל הנקה אבל גם זה לא תמיד עוזר. ברגע שהיא יוצרת וואקום ומתחילה לאכול יש שפריצים חזקים...
    האם זה נורמלי?
    האם זה אמור להתאזן מתישהו?

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה לא מאוזנת

הוספת תגובה

• הנקה לא מאוזנת - תגובה

שרית פאר
    16/12/2010

שלום נועה,
    זה בהחלט נורמלי ולא הייתי קוראת לזה לא מאוזן.
    דבר שמאד עוזר זה להישען אחורה בזמן ההנקה ולא לרכון מעל התינוקת, הישענות אחורה מקטינה את לחץ הזרימה ותקל על התינוקת בהנקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגברת חלב באמצעות שאיבות
    רחל
    12/12/2010

שלום,
    בני בן חודשיים. אני מניקה מעט מאוד, כיוון שאם כבר הוא מסכים לינוק, ההנקה אינה משביעה אותו.בעקבות זאת עיקר הארוחה שלו היא תמ"ל-סימילק.אני עדין רוצה להניק אותו, לפחות חלקית.
    יעצו לי להגביר חלב באמצעות שאיבות. אני מנסה לשאוב בין 4-6 פעמים ביום במשאבת מדלה-לקטינה שנחשבת טובה, אבל לא רואה שיפור משמעותי בכמות החלב.
    התעוררה אצלי שאלה האם אני שואבת נכון. כיוון שמדובר במשאבה דו צידית אני שואבת משני הצדדים ביחד משהו כמו 10-15 דקות. ראיתי שממליצים 5 דקות מכל צד לסחרוגין 3 פעמים. האם ההמלצה נכונה גם למשאבה דו צידית? איך וכמה זמן עלי לשאוב כדי להגביר את תפוקת החלב?

לקביעת תור
    סגירה
    הגברת חלב באמצעות שאיבות

הוספת תגובה

• למה אין תגובה?????

רחל
    16/12/2010

מחכה מאוד לתגובה.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגברת חלב באמצעות שאיבות - תגובה

שרית פאר
    16/12/2010

שלום רחל,
    במידה ויש משאבה דו צדדית זה חוסך זמן וזמן השאיבה המומלץ הינו 15 דקות גם אם לא יוצא כלום.
    בנך בן חודשיים ולפי מה שאת כותבת אני מבינה שהשד הופעל לעיתים רחוקות.
    עליך לשאוב כמספר הפעמים שהתינוק אוכל, כלומר 8 פעמים ביממה כולל בלילה.
    ישנם תוספי מזון המגבירים ייצור חלב,
    בברכה
    שרית פאר - אחות מוסמכת, יועצת הנקה IBCLC ומלווה לאחר לידה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בזמן הנקה
    לימור
    12/12/2010

שלום רב,
    אני ילדתי לפני 10 ימים והחלטתי להניק. כהתחלתי להניק נתקלתי בכאבים נוראיים ובפטמות פצועות. במחלקה בזמן אישפוזי עזרו לי וגם עם יועצת הנקה בביה"ח כולם עזרו לי עם התנוחה של התינוק מהצד וזוהי התנוחה שלי מאוד לא נוחה. ניסיתי וניסיתי המון עם התנוחה שהתינוק מלפנים. גם זה לא עזר והפטמות עדיין פצועות וכואבות. הנקתי מס' פעמים מעטות עם פטמת סיליקון מעל וזה עזר לי אבל לא כל כך לתינוק שלי. המשכתי להניק והפטמות שלי עדין פצועות לכן עברתי לשאיבה.
    כשהייתי עם היועצת הנקה היא שקלה את בני לפני הנקה ואחרי הנקה והוא לא ינק מספיק, היא בדקה את הוואקום בפיו והווקום היה בסדר...
    אני מאוד מאוד רוצה להניק מהחזה ולא ממשאבה ואני מתעקשת אבל אני כבר קרובה להתייאש. מבקשת את עזרתכם מה לעשות....

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בזמן הנקה

הוספת תגובה

• כאבים בזמן הנקה - תגובה

שרית פאר
    16/12/2010

שלום לימור,
    כתבת כי נפגשת עם יועצת הנקה , היא לא עזרה לך ?
    דרך האינטרנט אין לי אפשרות לעזור לך, את צריכה יועצת הנקה שתעבוד איתך - לפעמים יותר מפגישה אחת , ותתרגל איתך את מלאכת ההנקה.
    יועצת ההנקה גם אמורה ללוות אותך לאחר הפגישה.
    צרי איתה קשר שוב ואמרי לה כי אינך מצליחה לחבר את תינוקתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מור מילק??
    מזל
    09/12/2010

בני בן חודשיים וחצי. עקב ירידה ביצור החלב התחלתי לשתות 4 פעמים ביום כדורי "מור מילק". עברו כבר 5 ימים ועדיין אין שינוי. אני מרגישה שהחזה שלי ריק. אינני רוצה לוותר על ההנקה וכמו כן אינני מעוניינת בתחליפי מזון.
    מה עלי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    מור מילק??

הוספת תגובה

• מור מילק?? - תגובה

הדס חבקין
    14/12/2010

הי מזל,
    קצת חסרים לי פרטים בשאלתך- האם את רק לוקחת את הכדורים או שגם משלבת שאיבות? איך הגעת למסקנה שחסר לך חלב? האם התינוק עולה במשקל, מתפתח כרצוי?
    הייתי מציעה לך להיות בקשר עם יועצת /מדריכת הנקה בכדי שיהיה אומדן ומעקב צמוד יותר מאשר באינטרנט...
    בהצלחה,
    הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 7 שבועות - כמה צריכה לאכול?
    XXXX
    08/12/2010

שלום רב,
    הבת שלי בת 7 שבועות. אני ממש רוצה לצאת עם חברות להסתובב כמה שעות ומתכננת לשאוב ולהשאיר אותה עם בעלי (4 שעות מקסימום)
    כמה חלב אני צריכה לשאוב? מה הכמות המומלצת לארוחה של ילדה בת 7 שבועות? איך עושים את החישוב (כדי שאדע לעתיד...)
    המון תודה

*בהזדמנות זו אני רוצה להודות לפורום הזה - עוזר לי מואד!!!

הוספת תגובה

• ילדה בת 7 שבועות - כמה צריכה לאכול? - תגובה

שרית פאר
    09/12/2010

ממליצה לשאוב כ 120cc ולחלק לשתי מנות.
    להתחיל עם 60 ובמידה ורוצה עוד לחמם לה עוד 20 cc וכן הלאה.
    תינוקת יונקת אוכלת כמויות שונות מתינוקת האוכלת מבקבוקים ולכן הנוסחה שמופיעה על קופסאות הפורמולה לא בהכרח תתאים לה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה בגיל שנה
    אורי
    07/12/2010

שלום,
    בתי בת שנה כל תזונתה כיום היא ממוצקים ותמ"ל.
    לפני שינה או בלילה אני נותנת לה לינוק אבל נראה לי שהיא כבר לא יונקת כלום כי אני לא שומעת בליעה ואין תנועות לסת כמו שהיה בחודשים הראשונים בהם הינקתי באופן מלא.
    יתכן שהיא כבר לא יונקת כלום ורק משתמשת בשד על תקן מוצץ?
    אודה לתשובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה בגיל שנה

הוספת תגובה

• הנקה בגיל שנה - תגובה

שרית פאר
    08/12/2010

שלום לך,
    אני מניחה שלאחר שנה על הנקה את יודעת לזהות את תחושת היניקה מהשד לעומת המציצה.
    במידה ואת לא מרגישה את השאיבה והואקום ורק מעין דגדוגים על הפיטמה אז אני מניחה שהיא מוצצת ולא יונקת.
    קולות בליעה נשמעים כשיש כמויות גדולות של חלב ואכן זה לא המקרה אצלך, אך הדבר אינו אומר כי היא אינה מקבלת חלב אם בכלל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צרחות בהנקה
    מרינה
    07/12/2010

בן שלי בן 7 שבועות. יומיים אחרונם צורח בהנקה, אני ממש לא מצליחה להניק אותו נורמלי,הנקה לקחת שעות כל פעם קצת ואז צרחות. הוא מתחיל לינוק ואז נהיה היסטרי ועצבני אבל כשאני מרימה אותו הוא נרגע וכשמצמידה לשד הוא מתחיל לבכות שוב. אני לא יודעת מה לעשות. האם לקחת אותו לרופא, למראות שחוץ מהנקה הוא בסדר גמור ולא נראה שמשהו מציק לו.

לקביעת תור
    סגירה
    צרחות בהנקה

הוספת תגובה

• צרחות בהנקה - תגובה

שרית פאר
    08/12/2010

בכי בזמן הנקה יכול להיות קשור למספר דברים והעיקריים הם:
    1. רפלוקס - עליה של תוכן קיבה לושט והתינוק מרגיש צרבת וזה כואב לו ולכן הוא בוכה.
    במקרה כזה מומלץ להניק בתנוחה שהוא לא שוכב מאוזן , להוריד את הרגליים לאזור הרגליים שלך ושינק באלכסון ואז תוכן הקיבה לא עולה כ"כ בקלות.
    2. זרימה חלשה - האם רק הנקת אותו עד עכשיו ללא בקבוקים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר מהנקה לבקבוק
    מיטל
    06/12/2010

בתי בת שלושה חודשים יונקת בלבד, התחלתי לשאוב חלב בבוקר על מנת להתחיל להרגילה לבקבוק, אך היא נירתעת ומחפשת את הציצי לינוק , האם זה מאוחר מדי להרגיל אותה לבקבוק ? איני יודעת מה לעשות כיון שבעוד חודשים אני חוזרת לעבודה ואני חייבת להרגילה לבקבוק , איך עושים זאת? אודה לעזרה. תודה (אציין שגן מוצך היא אינה רוצה ).

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר מהנקה לבקבוק

הוספת תגובה

• מעבר מהנקה לבקבוק - תגובה

שרית פאר
    08/12/2010

הניסיון הכי טוב הינו לתת למישהו אחר כאשר את לא בסביבה לתת לה.
    התינוקת מקשרת אותך לציצי ורוב התינוקות לא מוכנים לקבל מהאמא בקבוק, נסי לתת למישהו אחר לתת כאשר את לא נמצאת באותו חדר והתינוקת לא שומעת אותך מהחדר ליד - מאד חשוב.
    ברגע שהיא תדע שאת באזור היא תסרב לבקבוק.
    קני מספר בקבוקים שונים בכדי לנסות להתאים לה את הבקבוק המתאים.
    ממליצה לנסות את הבקבוק החדש של חברת מדלה לתינוקות יונקים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זמן ההנקה
    אמא ל2
    06/12/2010

היי
    בני בן 6 שבועות יונק באופן מלא
    עד עכשיו הוא ינק בערך רבע שעה מצד אחד הפסקה והמשיך עוד קצת בצד השני
    בימים האחרונים אני שמה לב שהוא יונק בערך 8-10 דקות מצד אחד ולרב זה מספיק לו
    והוא לא ממש רוצה עוד
    האם זה הגיוני שזמן ההנקה התקצר כל כך? האם זה אמור להיות ככה?
    ועוד שאלה קטנה - לגבי הגראפס לפעמים לוקח לו חצי שעה לעשות גראפס בעיקר בלילה זה לוקח זמן מה החשיבות של גראפס?האם אני אמורה לחכות כל כך הרבה זמן לגראפס? לפעמים זה יוצא לו תוך שניה או כמה דקות אבל לפעמים אני יכולה לחכות חצי שעה ויותר ובלילה זה ממש מייאש הוא יונק 10 דקות ואז אני צריכה לחכותחצי שעה או יותר בשביל גראפס
    לפעמים אני מתייאשת ומשכיבה אותו במיטה כי הוא ישן ולרב הוא בסדר אם אני רואה שהוא מתעורר קצת אחרי ושזה מציק לו אני מרימה אותו לגראפס אבל לרב הוא ממשיך לישון

תודה מראש על התשובות

לקביעת תור
    סגירה
    זמן ההנקה

הוספת תגובה

• זמן ההנקה - תגובה

שרית פאר
    08/12/2010

זמן ההנקה אינו משנה, משנה מה הוא עושה בזמן הזה - האם הוא יונק טוב? שומעת בליעות? מרגישה הבדל בשד? התינוק עולה במשקל? פיפי , קקי יש?
    זה מה שחשוב!
    אין צורך לשים לתינוק סטופר ולמדוד את אורך ההנקה, אם מספיק לו מצויין!
    כל כמה זמן הוא יונק?
    חשוב לוודא שהוא מסיים צד אחד לפני שמציעים צד שני.

לגבי הגראפס - גראפס הוא הוצאה של אויר, בציצי שלנו אין אויר! ולכן לא חייב להיות לו גראפס, אין צורך לחכות חצי שעה לגראפס - מיותר, הרימי אותו על הכתף למספר דקות ואם יש אז יש ואם אין אז אין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

אמא ל2
    08/12/2010

נראה שמספיק לו כי כמו שאמרת קקי פיפי יש הוא רגוע בין הארוחות
    הוא אוכל כל 3 שעות
    יש לי עוד שאלה קטנה - את אומרת שחשוב לוודא שהשד מרוקן איך אני יודעת שוודאות שהשד התרוקן?
    בד"כ אני לוחצת ורואה אם יוצא חלב אבל תמיד יוצא אם אני רואה שזה ממש טיפה אני מניחה שהוא מרוקן האם זה נכון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה - תגובה

שרית פאר
    09/12/2010

סימנים לכך שסיים את השד:
    במהלך ההנקה התינוק לוגם לגימות ארוכות - שומעים בליעות, הוא מתנתק לבד מהשד וזמן ההנקה סביר - מינימום כ 10 דקות.
    לאחר ההנקה את צריכה להרגיש הבדל בשד בין לפני ההנקה לאחרי, הוא מרגיש רך ומרוקן.
    בשד תמיד נשאר עוד קצת כי את מציירת כל הזמן, ואכן אם את רואה שיוצא קצת סביר שהוא סיים אותו אם כל שאר הסימנים מומשו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד שאלונת

אמא ל2
    09/12/2010

יש לי בשד אחד יותר חלב מהצד השני איך אני יכולה לאזן את זה?
    (אני יודעת גם כי אני מרגישה וגם מהסיבה שלפעמים אני שואבת ובצד אחד יוצא 50 מ"ל וצד שני 70 מ"ל או יותר)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד שאלונת - תגובה

שרית פאר
    16/12/2010

אנחנו לא סימטרים ואחד הדברים שרואים זה שצד אחד מניב יותר מהשני.
    חשוב לשמור על איזון ולהתחיל כל הנקה בצד אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא החלטית בעינין ההנקה
    בת
    06/12/2010

אני מההתחלה ועד היום שהתינוקת שלי בת חודשיים מניקה לסרוגין פעם ביום פעמיים ביום שלוש וגם מניקה ונותנת בקבוק כי התינוקת בוכה שהיא רעבה לאחר ההנקה זה כיף להניק ולפעמים לא כי או שאני עייפה או שפתאום לא מתחשק לי או שאמא שלי אומרת לי שאני מעבירה גזים ובגלל זה היא בוכה או שבא לי לאכול ולשתות דברים שלי כדאי בחוץ לא נעים לי להניק אז ברור שבקבוק וכך נוצר שיש לי בקושי חלב ולפני שבוע וחצי בערך הפסקתי לגמרי להניק אפילו את המעט הזה ועכשיו אני מצטערת אבל זה עדיין בעייתי כי אני לא מתמידה אז מה זה שווה וגם אין חלב מספיק כשאני שואבת יש עכשיו אחרי השבוע וחצי בקושי 40 מיל' אני שואבת וזורקת כי עבר הרבה זמן ובטח החלב שיושב בחזה ולא נאכל כל יום אז נראה לי שהוא לא טוב מקולקל אולי חידקים בקיצור אני די לא מבינה רוצה אבל מתוסכלת כשהייתי מניקה ואחר כך הילדה היתה בוכה השאלה אם כדי לנסות שוב או לוותר לגמרי האם אפשר לנסות שוב ואיך לעשות את זה גם בנוסף הייתי מניקה רק מחזה אחד מצד שמואל כי מהצד השני היה קשה גם לי וגם לילדה לינוק אז ויתרתי והנקתי רק משמאל תעזרי לי להחליט בבקשה ואיך עושים את זה??????

לקביעת תור
    סגירה
    לא החלטית בעינין ההנקה

הוספת תגובה

• לא החלטית בעינין ההנקה - תגובה

שרית פאר
    08/12/2010

אני לא אוכל לעזור לך וגם אף אחת אחרת לא.
    את צריכה להחליט מה את רוצה, את הגוף לא ניתן לשגע, הוא מבין שאין קליינטים לחלב שלו והוא מפסיק את הייצור, ייצור החלב דורש הרבה אנרגיה מהגוף והוא אינו מוכן לבזבז זאת לשווא.
    חלב אם אינו מתקלקל גם אם לא שאבת שבוע וחצי, מה שיוצא את בהחלט יכולה להאכיל את תינוקך.
    כמובן שכל חלב אם שאת נותנת הינו ברכה והוא מגן על בריאותה של התינוקת שלך אך בדרך שאת הולכת החלב מהר מאד יעלם.

החליטי מה את רוצה ותלכי עם זה.
    במידה ואת רוצה לתת חלב אם את יכולה להתחיל לשאוב כל 3 שעות ולתת לתינוקך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלב שאוב שחלקו נאכל
    XXXX
    06/12/2010

בוקר טוב,
    יש לי שאלה דחופה!
    הבוקר שאבתי חלב ואני מתכננת להעזר באמא שלי בשעות הקרובות כי אני חייבת לצאת.
    האם ניתן להשתמש פעם נוספת בחלב של נאכל?
    כלומר: במידה והבת שלי לא תאכל את כל הכמות שיש בבקבוק האם ניתן לתת את יתרת החלב מחר? או אולי אפילו להקפיא?
    תודה רבה
    סמדר

לקביעת תור
    סגירה
    חלב שאוב שחלקו נאכל

הוספת תגובה

• לפי מה שאני יודעת...

עמית
    06/12/2010

... זה בעייתי כי ברוק יש אנזימים שפוגעים בחלב. תנסי לשים בבקבוק ההאכלה כמות קטנה ולהוסיף אם הילדה תרצה עוד. את היתר, שנשאר בכלי נפרד אפשר לשמור לשימוש מאוחר יותר. בנוסף לא כדאי לחמם פעמיים חלב שקורר.
    מקווה שעזרתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלב שאוב שחלקו נאכל - תגובה

שרית פאר
    08/12/2010

לא!
    חלב אם או פורמולה במקרה הזה לא ניתן לשמור לאחר שהתינוק אכל ממנו.
    מומלץ לחלק מראש את החלב אם למנות קטנות בכדי למנוע בזבוז.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה