מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סכיזופרניה וריספרדלאבי22/04/2015
שלום יש לי שאלה לגבי חולי סכיזופרניה הבנתי שבכדי להתרפא ממחלת הסכיזופרניה אנחנו נוטלים כדורי ריספרדל עכשיו השאלה שלי האם בשביל כדור זה צריך מרשם רופא האם זה מתאים לנערים בגיל ההתבגרות והאם בכדי להתפטר מהסכיזופרניה צריך לשלב עם הריספרדל גם טיפול התנהגותי כמו השיחות וכאלה או שרק הכדור מספיק ואם כן כיצד אני יודע מה המינון ללא התייעצות עם רופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שמוליק22/04/2015שלום אבי.
אינני רופא.
תרופות אנטי-פסיכוטיות המהוות את עיקר הטיפול התרופתי בחולי סכיזופרניה חייבות מרשם רופא! גם נערים ואפילו ילדים יכולים לקבל תרופות כאלו, לפעמים צריך להוריד מהמינונים המקובלים עבור מבוגרים. כיוון שבין כה וכה צריך מרשם רופא, אז כדי לסמוך על שיקול דעתו של הרופא לגבי המינון המתאים.
גישתם העיקבית של הרופאים בפורום היא שטיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל, וכדאי לשלב עם הטיפול התרופתי גם טיפולים פסיכולוגיים.
התרופות תוקפות את המרכיב הביולוגי של המחלה (חוסר איזון כימי במוח), טיפולים פסיכולוגיים יכולים להועיל למרכיבים הפסיכולוגיים של הבעייה ויכולים אולי גם לתת כלים להתמודד עם המרכיבים הסביבתיים.
ישנה השפעה הדדית; הטיפולים הפסיכולוגיים מאזנים את הכימיה במוח, וגם כאשר הטיפול התרופתי יוצר איזון כימי, יש לכך השפעות פסיכולוגיות טובות.
הרבה מאוד מטופלים סובלים מתופעות הלוואי של התרופות האנטי-פסיכוטיות, ועבורם מומלץ להתמקד יותר בטיפולים הפסיכולוגיים, וייתכן שהם יוכלו להגיע למצב שבו - כמובן על פי המלצת הרופא המטפל - הם יוכלו להגיע למצב טוב שלא יצריך אותם יותר לטיפול תרופתי.
על כל פנים, השאלה היא מאוד אינדבידואלית; צריך לשקול את התועלת מול הנזק.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכיזופרניה וריספרדל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור26/04/2015רספירדל דורש מרשם
נותנים גם ילדים ונוער
בסכיזופרניה בדר'כ הטיפול כרוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה קיצונית וצעקותאנונימי22/04/2015
אשתי יש לה חרדה קיצונית שגורם לה לצעוק כל הזמן והיא טוענת שזה בגלל רוח רעה האם זה מחלת סכיזופרניה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להיות
שמוליק22/04/2015שלום רב.
אינני רופא.
יכול להיות שמדובר בהלוצינציה שמאפיינת סכיזופרניה, אבל יכול להיות ש"רוח רעה" היא כינוי למצב רוח לא טוב, ולא מדובר במציאות שאיננה קיימת.
צריך לבדוק את העניין בצורה יותר יסודית.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה קיצונית וצעקות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור26/04/2015לא בהכרח.
מומלץ בדיקה ואבחנה מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3יותם22/04/2015
שלום,
הנני סובל מדכאון ומעוניין להוסיף אומגה 3 לגוף.
האם אתה ממליץ לקחת קפסולות של אומגה 3,
או לנסות לקבל את זה ע"י אכילת דגים, פעמיים שלוש בשבוע?
אציין שראיתי מחקר שטוען שנטילת תוסף אומגה 3 מעלה סיכון לסרטן ערמונית.
תודה על עזרתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומגה 3 - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור26/04/2015ממליץ להתיעץ עם רופא משפחה.
אומגה 3 - לא תורם חד משמעי לטיפול בידכאון.
עודף - עלול להיות מסוכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאמת תרופהדניאל21/04/2015
שלום ד"ר, אח שלי התחיל טיפול פסיכיאטרי בגלל דיכאון שהוא נמצא בו כבר תקופה ארוכה. ממה שהבנתי מהרופא התאמת התרופות אינה ודאית ולפעמים יש צורך להחליף כמה תרופות עד שמגיעים לתרופה הנכונה. מה שאומר שזה ייקח זמן, ושאחי היקר (וכל המשפחה) ימשיך לסבול. קראתי קצת על הנושא והגעתי לכתבה שמדברת על ערכה גנטית שמתאימה תרופות פסיכיאטריות באמצעות דגימת רוק בשם נוירופרמג'ן. כתוב שם שהיא חוסכת זמן ומביאה את החולה למצב של יציבות במהירות. לפי הכתבה נעשה בה שימוש בישראל. האם תוכל להסביר עליה? האם אתה מכיר אותה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאמת תרופה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור22/04/2015מדובר במוצר חדש ויקר, לא בסל.
בשלב זה , השימוש במצבים עמידים בלבד.
יש לזכור, הטיפול בדיכאון : זה לא רק תרופות !!!!
הטיפול כולל בנוסף לתרופות:
אורך חיים, תזונה...
מרכיב פסיכולוגי ( שיחות, CBT , טיפול דינמי, ..)
מרכיב סביבתי - גורמי דחק
ועוד..
בהצלחה.
נ.ב.
חומר מחשבה :
מקרה אמיתי שהיה לי, מטופלת צעירה, 4 שנים דיכאון וחרדה, קיבלה הרבה תרופות, ממספר פסיכיאטרים, ללא הטבה.
הבדיקה בהחלט הייתה מוצאת תרופה מתאימה.
פגישה איתי, טיפול בשיחות ללא שום תרופות, לאחר 2 מפגשים היה שינוי משמעותי, ( שילוב של מספר שיטות טיפול לפניה לתת מודע, לא כל המטופלים מתאימים) זה לא קורה הרבה, אבל רק ברצוני להמחיש שלא תמיד רק תרופות הן הפיתרון כטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדהמיכל21/04/2015
האם מרשם לתרופת לוסטרל ניתן לקבל דרך רופא משפחה או רק אצל פסיכיאטר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/04/2015רופא משפחה בהחלט יכול לתת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות שינהרונן20/04/2015
לאחרונה אני נתקל בהרבה אנשים שסובלים מבעיות שינה על רקע נפשי אשמח לקבל חוות דעת ותגובות מאנשים הסובלים מנדודי שינה דרכי התמודדות עם הבעיה טיפול תרופתי המלצות רופאים ובכל מנסיונם האישי . אשמח גם לתת המלצות ודרכי פעולה ויש לי ניסיון וידע רב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רונן
אני20/04/2015אני סובל מפיברו ועוד כמה אחנות לא הייתי ישן לילות שלמים מתהפך במיטה ומתחרפו אני לוקח סרוקוואל בשחרור מושהה וחצי שעה לפני השינה אלטרול חוץ מזה עושה דמיון מודרך הבעיה היחידה שהסרוקוואל גורם לי לישון עד 12 בצהריים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוסטרל ?חולה OCD20/04/2015
שלום רב ד"ר, כבר כתבתי פה בעבר. אני סובל מתסמונת אספרגר + OCD מחשבתי קשה עם חרדה חריפה. בשנתיים האחרונות עד לפני חודש וחצי הייתי לוקח ויפאקס 225 מ"ג, בונסרין 45 מ"ג, לוריבן 2 מ"ג. כיוון שזה לא עזר כמו שצריך (אם בכלל עזר), הרופאה החליטה להחליף את הויפאקס בלוסטרל. תוך כ-3 שבועות הפסקתי ויפאקס בהדרגה ובמקביל העליתי מינון לוסטרל, וכבר שבוע וחצי שאני לוקח 200 מ"ג לוסטרל. לצערי רמת החרדה והמחשבות האובססיביות החמירה מאוד בתקופה האחרונה וכבר כמה ימים שכל היום שלי הוא חרדה אחת גדולה וחריפה. התור שלי לרופאה הוא רק עוד חודש ואם המצב יהיה בלתי נסבל איני יודע מה לעשות. הייתי רוצה לשאול אותך כמה שאלות שאולי יעזרו לי. 1) האם יתכן שהעליה בחרדה היא בגלל הלוסטרל ? או שפשוט הלוסטרל לא משפיע עלי ולכן החרדה ? 2) האם יכול להיות שצריך עוד זמן כדי שלוסטרל יתחיל לעבוד ? אם כן כמה זמן, אם אני לוקח לוסטרל כבר חודש וחצי, מתוכם שבוע וחצי 200 מ"ג ? 3) ראיתי בתגובות שלך שאת ממליצה לטפל ב-OCD בפרוזק במינון גבוה. האם גם במקרה שלי זה יכול להיות הפתרון ? חשוב לציין שבעבר אמא שלי קיבלה פרוזק לדיכאון וחרדה, אבל לא עזר לה בכלל. 4) כבר ניסו לתת לי בעבר ציפרמיל (60 מ"ג כשעוד היה מותר לתת את המינון הזה), ויפאקס (225-300 מ"ג), אנפרניל (כדור אחד של 75 מ"ג גרם תופעות לוואי כל כך קשות שלא הייתי מסוגל להמשיך, עד היום אני מזדעזע רק מלחשוב על התרופה הזאת), ניסו גם לשלב נוגדי פסיכוזה במינון נמוך (זיפרקסה, סרקוול, גאודון, אינווגה, נוזינן, מודאל, אביליפיי), וכולם לא הרגיעו אותי אפילו קצת אבל גרמו תופעות לוואי קשות מנשוא. מה עוד אפשר לנסות ??? תודה רבה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומר למחשבה
רונן20/04/2015נתחיל בזה שלא מפסיקים מינון של 225 ובמיוחד של ויפאקס בשלושה שבועות!!!! אולי מינון של 25 בשלושה שבועות וכל ירידה במינון של 25 כל שלושה שבועות עד להפסקה מוחלטת ההפסקה צריכה להיות מדורגת וארוכה ההפסקה המהירה יחסית שלך גרמה לך ללא ספק לתסמינים שאתה חווה. הלוסטרל יעזור לך אם בכלל רק לאחר לפחות 4 שבועות אז תהיה סובלני. ניתן להיעזר בקלונקס חצי כדור 3 ימים ואז להעלות לכדור אחד לתקופה של שבוע שבועיים או יותר עד להקלה ותחילת ההשפעה של הלוסטרל ואז כמובן לרדת בהדרגה מהקלונקס לגמריי.בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרונן
חולה OCD20/04/2015תודה על תגובתך
1) מה שכתבת זה נכון אבל הרופאה אמרה לי שאני כן צריך להפסיק את הויפאקס תוך שלושה שבועות וכל הבעיה בהפסקה מהירה זה כשמפסיקים תרופה לגמרי, אבל כאן היא נותנת לי תרופה אחרת במקום ולכן אין בעיה לרדת מהר. אני לא יודע האם היא צודקת או לא אבל אני בדרך כלל אמור לסמוך על הרופא המטפל. ואם לא - אז למי אני אמור לפנות במצב כזה ???
2) החרדה הקשה שאני סובל ממנה כעת התחילה רק כחודש אחרי הפסקה מוחלטת הויפאקס. אם זה בגלל הויפאקס - זה לא היה אמור להתחיל מיד ודווקא להיחלש בהדרגה ?
3) אני לוקח את הלוסטרל כבר יותר מ-4 שבועות, מתוכם אני חושב שהתחלתי לקחת 150 מ"ג כבר כמעט לפני חודש, ובשבוע וחצי האחרונים 200 מ"ג. האם לא הגיע הזמן שהתרופה כבר אמורה להתחיל להשפיע ?
4) קלונקס לצערי לא משפיע עלי. אני לוקח לוריבן אבל גם הוא משפיע מעט מאוד.
הכי גרוע שאין רופא שאני יכול להתייעץ איתו כרגע חוץ מאשר באיטנרנט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי טיפולים פסיכולוגיים
שמוליק20/04/2015שלום רב.
אינני רופא.
קודם כל, אני מזדהה עם ההרגשה שלך. אני שמח שאתה מתמודד עם הקשיים ואינך מרים ידיים. אני מאחל לך הצלחה בהתמודדות.
הרופאים של הפורום תמימי דעים על כך שלא מומלץ לבסס את הטיפול רק על תרופות, וצריך לטפל גם במרכיבים הפסיכולוגיים של הבעייה. פשוט לא כתבת שום דבר מעבר לטיפול התרופתי.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולים פסיכולוגיים
חולה OCD20/04/2015שלום,
לצערי לא הייתי מגדיר את עצמי כמתמודד עם הקשיים. עם עוצמת הסבל והחרדה שבאו אחרי שכתבתי את ההודעה הראשונה אני לא בטוח האם בכלל יש משהו לעשות חוץ מלהרים ידיים.
לעניין טיפול פסיכולוגי, הייתי בטיפולים פסיכולוגיים רבים למדי, רובם טיפולי CBT אצל כמה וכמה פסיכולוגים שונים, לצערי כל פעם הטיפולים הגיעו למבוי סתום ולא ממש הועילו. בפעם האחרונה שביקשתי פסיכולוג בנוסף לפסיכיאטר במרפאה פסיכיאטרית בה אני מטופל, הפסיכולוגית לא הסכימה שאלך אליה לאור כשלונות העבר.
הייתי גם באשפוז יום שהטיפול שם הוא ברובו פסיכולוגי קבוצתי וגם שם מהר מאוד החליטו שאני לא מתאים לזה, בגלל שמכל טיפול קבוצתי אני זוכר רק את הדברים השליליים שעלו בקבוצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה שלא יהיה - בהצלחה
שמוליק21/04/2015שלום רב.
נראה לי שמה שכתבתי על "הרמת ידיים" - נראה לי שדבריי לא הובנו כראוי.
החיפוש אחר תרופה מתאימה היא בהחלט התמודדות. לו היית מחליט שלא לנסות תרופות - רק אז אפשר היה לומר שזו הרמת ידיים. קשה לי לקבל את דבריך; אני מפרגן לך על הנסיונות - הן על הנסיונות למצוא טיפול תרופתי מתאים והם על הניסיונות של טיפולים פסיכולוגיים. נראה לי שלא הערכת את עצמך כראוי...
בהערת אגב, אני אגיד שאצלי הנסיבות היו שונות; אני סבלתי מתופעות הלוואי של התרופות, ומאידך הטיפולים הפסיכולוגיים עזרו לי מאוד. כשהתחלתי לכתוב תגובות בפורום לפני כמה שנים, הייתי מציע לחברי הפורום לזרוק את התרופות, עד שהגעתי לתובנה, שלא כולם כמוני.
אני מאחל לך בהצלחה, וכל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלוסטרל ? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/04/2015בהחלט יכול להיות שינוי לאחר שינוי
לוסטרל - לפעמים יש צורך מעל 200 מ'ג
בדיקת יעילות כדור = מינון טיפולי יעיל / לפחות למשך 2 חודשים
אם לא משפיע מספיק, ניתן לישקול שינוי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטרלין וכדורי שינהדוד19/04/2015
שלום,
התחלתי לפני כמעט שבועיים לקחת כדור סרטרלין טבע 50 מ"ג. מהיום הראשון שאני לוקח את הכדור התחילה לי תופעת לוואי של נדודי שינה, שבינתיים לא עברה, ולמעשה אני ישן כשעתיים-שלוש ברצף ואז יתר הלילה אני או ער או נרדם לסירוגין ומתעורר בבקרים עייף למדי.
שאלתי הראשונה, כמה זמן סביר שתופעת לוואי כזאתי תמשך? מתי היא אמורה לעבור?
ושאלתי השניה היא כזאת: יש כדור שינה בשם "טונייט" שהייתי לוקח בעבר מידי פעם בתקופות של נדודי שינה. תהיתי האם ניתן לקחת את הכדור שינה הזה במקביל לכדור הנ"ל שאני לוקח? החומר הפעיל בכדורי טונייט שייך לקבוצת האנטי-היסטאמינים.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטרלין וכדורי שינה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/04/2015בתחילת טיפול או שינוי מינון, ייתכן פגיעה בשינה זמני, למשך מספר ימים.
אין מניעה לשלב טונייט, כמובן רק לאחר אישור רופא מטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם דיכאון או גיל התבגרות?אנונימית19/04/2015
שלום,
יש לי ילד בן 17.5 , בכיתה י"א, נשאר שנה בגן בשל מצב ריגשי שהיה קשה לו להיפרד מאיתנו, ההורים. בנוסף הוא מכור לקבוצת כדורגל אשר משפיעה על חייו, אם הקבוצה מנצחת אז הוא במצב רוח ואם מפסידה הוא לא הולך לביה"ס ולא קם מהמיטה. השנה נכח יותר בבית מאשר הלך לביה"ס, אם אנחנו לא מאפשרים לו לנסוע למשחק בשל מזג אוויר או בשל מרחק הוא הופך את הבית שובר את החדר שלו , משקופים יוצאים מהמקום , התפרצות זעם בלתי נשלטת, היות ולא יכלנו לשלוט עליו הזמנו משטרה כדי להרגיע אותו, מצבו הולך ומדרדר וכיום מזה כחודש הוא בכלל לא הולך לבית הספר מה שפעם היה הולך לסירוגין יום יומיים בשבוע.
שאלתנו היא מה עלינו לעשות? הוא אינו מדבר איתנו ולא מוכן לשתף פעולה
אודה לעזרה, המשפחה הנואשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון או גיל התבגרות
אנונימית19/04/2015שכחתי לציין שהוא ער כל הלילה והולך לישון בשש שבע בבוקר, לא נפגש עם חברים כי אין לו, מוותר על הלימודים, מתלונן על עייפות וכאבי ראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשאול בפורום ילדים ונוער
שמוליק19/04/2015שלום רב.
אינני רופא.
אכן, בעייה מאוד לא פשוטה. כל הכבוד על הנכונות להתמודד.
עדיף לשאול בפורום פסיכיאטריה של ילדים ונוער. נראה די בבירור שהמצב מצריך עזרה מקצועית, אבל לא ברור לי על איזו סוג מדוייק של עזרה, אני מאמין שהרופאים שם ישמחו לסייע לך.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון או גיל התבגרות
אנונימית20/04/2015תודה שמוליק פניתי ממתינה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם דיכאון או גיל התבגרות? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/04/2015בהחלט ייתכן תסמונת דיכאון.
יש צורך בבידקה מקצועית בהקדם.
( עו'ס קלינית, פסיכולוג ואו פסיכיאטר ילדים ונוער - עד גיל 18 )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדכאון או גיל התבגרות
אנונימית21/04/2015אמור לעבור איבחון פסיכודיגנוזי, ובמקביל קבעתי לו תור לפסיכוטראפיסט
האם זה ייתן לנו תמונת מצב?
לא ציינתי שהוא מטופל ברווחה מעל שנה והמצב במקום להשתפר הולך ומדרדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדכאון או גיל התבגרות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/04/2015בהחלט יכול לתת מידע נוסף..
אך אם מטופל ברווחה מעל שנה, היה מומלץ בדיקה של פסיכיאטר בנוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב תרופות ואלכוהולשאלה19/04/2015
האם זה מסוכן לצרוך אלטרול סרוקוואל XR ולמיקטל עם אלכוהול? לא כמות גדולה.
וכן האם אפשר לקחת את הלמיקטל בבלעה או שרק למצוץ/ללעוס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב תרופות ואלכוהול - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/04/2015מסוכן ולא מומלץ.
בליעה - פריט שונה , בקש מרופא מרשם חדש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות אנטי דיכאוניות ותפקוד מיני?יוסי19/04/2015
ידוע שחלק מן התרופות האנטי-דיכאוניות פוגעות בתפקוד מיני, זוהי תופעת לוואי שכיחה יחסית. שאלתי היא מה בדיוק בתרופות פוגע בתפקוד המיני, מה במנגנון שלה גורם לכך? האם זה בגלל שהתרופות פוגעות ברמת הטסטוסטרון בגוף? אם הן פוגעות בטסטוסטרון אז הן יכולות גם לעכב התבגרות מינית אצל נערים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות אנטי דיכאוניות ותפקוד מיני? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/04/2015המנגנון --- עליה בסרוטונין , השפעה על תהליך הליבידו ואורגזמה במוח.
במינונים גבוהים של SSRI , אכן יכול להיות פגיעה ברמת טסטוסטרון.
קשה לדבר על נזק בהתפתחות וגדילה חד משמעי.
מומלץ מעקב גופני ובדיקות דם - מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה ל ssriיוסי19/04/2015
התחלתי טיפול בציפרלקס כנגד הפרעות חרדה ודיכאון, ולאחר מספר ימים התפרצה אצלי פריחה חריפה בכל הגוף. רופא המשפחה שלי חושב שאולי יש קשר בין הפריחה ובין התרופה. ומשער שאני אלרגי לתרופה זו ואולי גם לשאר התרופות מסוג ssri\snri.
בהנחה שאני אכן אלרגי לתרופות אלו, אני שואל אילו עוד תרופות או קבוצת תרופת כנגד חרדה ודיכאון יכולות להיות אלטרנטיבה לsnri ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה ל ssri - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/04/2015האלרגיה ספיציפית לתרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה כללית ותסמינים גופניים...בן 2919/04/2015
אני בן 28, כל החיים נראה לי יש לי חרדה כללית, הבעיה שבשנה האחרונה החלו לי תסמינים גופניים כמו נדודי שינה חמורים, כאבים בגוף שלא מוצאים להם סיבה, בליעת אויר שיוצרת גרעפסים וגזים כל היום, בעיה של תפקוד לא טוב של שלפוחית השתן, תכיפות, זרם איטי... נבדקתי אצל ראומוטולג לפיברומיאלגיה והוא אמר שלא מוצא בגוף פיברומיאלגיה, בכל זאת רשם אלטרולט ואמר שזה יכול לעזור לנדודי שינה שאולי גורמים לבעיות.... עוד לא התחלתי לקחת את האלטרולט אחרי שקראתי על תופעות לוואי מפחידות, רציתי להתייעץ קודם לגבי איזה תרופה כדאי לקחת בשביל הפרעה של חרדה כללית שגורמת לנדודי שינה וכאבים בגוף אולי ממתח, האם יש כדור אחר יותר בטוח ונוח מאלטרולט שכדאי לנסות? איזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי לעשות בדיקה מקיפה
שמוליק19/04/2015שלום אהוד.
אינני רופא.
אם אין הסברים פיסיולוגיים לחרדות ולבעיות השינה, אז כנראה שמדובר בעניין נפשי.
גישתם העיקבית של הרופאים בפורום היא שכדאי לעשות בדיקה מקיפה של כל הגורמים כולל גורמים פסיכולוגיים וסביבתיים ולא לתת כדור ולגמור עניין; טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל.
כמובן, שמי שאינו מעוניין בטיפולים פסיכולוגיים - זו זכותו, וצריך לכבד את עמדתו, אבל בכל אופן, אני רואה לנכון להציע לבדוק את שאר הגורמים ולטפל בהם בהם.
בכל אופן, שיהיה לך בהצלחה ושתרגיש טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה כללית ותסמינים גופניים... - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/04/2015מסכים עם שמוליק.
זה מאוד מורכב ואישי.
זה תלוי באורך החיים, שימוש בחומרים וממריצים, תסמונות אחרות ועוד.
יש לברר מה מטרות הטיפול ?
האם חרדה מס. 1 , מה לגבי כאב וחוסר שינה , עד כמה מפריעמ ? ועוד שאלות שיש לברר בבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץנטלי18/04/2015
שלום
נוטלת ציפרלקס במינון 10 מג בשעות הלילה איך אני מתחילה לקחת בבוקר? האם זה משנה? אם אני רוצה להיגמל מהכדור איך אני עושה זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל
שמוליק19/04/2015שלום נטלי.
אינני רופא.
הן לגבי ההחלטה לקחת את התרופה בבקר במקום בערב והן לגבי הפסקת התרופה - כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל. הפסקה ללא התייעצות עלולה להחמיר את המצב.
עם זאת, אני גם מודע לכך, שלא תמיד יש לרופאים מספיק רגישות לנושא של סבל מתופעות הלוואי של התרופות הפסיכיאטריות (לצערי הרב התנסיתי בכך), ולכן אני מוכן לגלות פתיחות כלפי החלטה להפסיק טיפול תרופתי בגלל סבל מתופעות הלוואי של התרופות, אך בכל זאת, כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל לפני כן, וגם אם לא תהיה הסכמה, אז צריך לשמוע לעצותיו כיצד לנקוט באמצעי זהירות.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמוליק
נטלי23/04/2015תודה שמוליק על העזרה .. אני נוטלת ציפרלקס 10 מג 1 ביום האם זה גורם להשמנה מנסיונך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי אפשר לומר באופן חד משמעי
שמוליק23/04/2015שלום נטלי.
האמת היא שגם לו הייתי נוטל ציפרלקס באותו מינון שאת נוטלת - לא היה בכך כלום על מנת שיהיה ניתן להסיק על כך משהו לגבייך; כל מטופל מגיב באופן שונה לתרופות - הן לגבי התועלת והן לגבי תופעות הלוואי.
אני לא לקחתי ציפרלקס. התרופות האנטי-דיכאוניות שלקחתי היו רסיטל אנדרונקס וויאפקס.
את כולם לקחתי בנוסף לתרופות אנטי-פסיכוטיות. באותו זמן הייתה לי כרס ענקית (ואודה שזה לא הפריע לי יותר מדיי), ואי אפשר לדעת האם זה היה בגלל האנטי-פסיכוטיות או בגלל האנטי-דיכאוניות (או גם וגם). וגם אם ניתן יהיה לדעת, זה נכון רק לגביי ולא בהכרח נכון לגבי מטופלים אחרים.
אגב, אעיר שעיקר הסבל היה מ"זומביות" שהיא תופעת לוואי שכיחה של תרופות אנטי-פסיכוטיות.
בכל אופן, השמנה היא תופעת לוואי שכיחה של תרופות אנטי-דיכאוניות, ולכן יש מקום לחשוד בכך.
כפי שד"ר דוידאור כתב, ניתן להוריד מינונים ואפילו להפסיק (וכמובן שכדאי להתייעץ עם הרופא המטפל), כאשר ישנו שיפור במצב הקליני. ניתן לשפר את המצב גם בדרכים אחרות, כגון טיפולים פסיכולוגיים; בכלל הרופאים בפורום ממליצים לשלב טיפולים פסיכולוגיים עם הטיפול התרופתי.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייעוץ - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/04/2015באופן תיאורתי לא משנה , אך אם מתחילים בשעה מסויימת, עדיף להמשיך ולא לשנות, לימנוע תופעות לוואי.
הפסקת טיפול בהתאם לחומרה של המצב, ההיסטוריה, גורמי דחק ועוד.
לכן, הכי נכון, תחת מעקב רופא שמכיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייעוץ - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור26/04/2015ניתן לשנות, ביום שאת אמורה לקחת בלילה - לדלג ולא לקחת, ולהתחיל מיד בבוקר שלאחר.
גמילה והפסקה רק על פי המלצת רופא מטפל ובמעקבו.
( סכנה להחמרה וסיבוך)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וולבוטרין, סטילנוקס ואלכוהוללא ידוע18/04/2015
שלום,
אני לוקחת וולבוטרין וסטילנוקס, רציתי לדעת עם שילוב תרופות הנ"ל עם אלכוהול יכול לגרום למוות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וולבוטרין, סטילנוקס ואלכוהול - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/04/2015לא מומלץ , בהחלט מסוכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)