פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אדם שמשוכנע שהוא תמיד סובל
    שירלי
    05/03/2015

האם מי שחושב שהוא תמיד מסכן וסובל וכולם נגדו זו מחלת נפש?
    מהם הסימנים לנרקסיסט?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אדם שמשוכנע שהוא תמיד סובל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    15/03/2015

לא בהכרח, אולי מרכיב אישיותי, כמובן שלא ניתן לדעת ללא בדיקה מסודרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צ'אמפיקס לסובלת ממאניה דפרסיה
    גלית
    04/03/2015

שאלתי את הרופא שלי אם אני יכולה לקחת את הצ'אמפיקס והוא לא המליץ לי... אבל הוא לא אמר שאסור.... השאלה שלי זה אם הצ'אמפיקס עלול להכניס אותי לדכאון מג'ורי או לסוג של דכאון שיהיה קשה לי לצאת ממנו אחר כך... ואם לא, מה זה עלול לעשות לי? למה הפסיכיאטר שלי לא ממליץ לי?
    גם קראתי באיזו כתבה שלאנשים עם עבר פסיכיאטרי ואנשים שחוו דכאון .. לא מומלץ לקחת את הצ'אמפיקס... הקטע שאני ממש רוצה להפסיק כבר לעשן וקשה לי להגמל בלי עזרה...

הוספת תגובה

• צ'אמפיקס

גלית
    09/03/2015

למה אתם לא עונים לי?? חשוב לי לקבל תשובה.....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צ'אמפיקס לסובלת ממאניה דפרסיה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    15/03/2015

לפעמים יכול לסבך בעיות נפשיות.
    יש לשאול את הרופא המטפל מדוע לא ממליץ, לא ניתן לנחש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לוסטרל
    הדר
    04/03/2015

שלום, אני משתמשת שנים בלוסטרל 100 מג. כרגע יש חוסר בשוק, בשל בעיות תפעוליות ומצאתי רק לוסטרל 50 מג.
    שאלתי היא האם אני יכולה לקחת 2 כדורי 50 מג בבת אחת והאם הם יהיו בעלי אותה ההשפעה של ב-100 מג, אליו אני רגילה?
    בברכה,
    הדר

לקביעת תור
    סגירה
    לוסטרל

הוספת תגובה

• אני מניח שכן

שמוליק
    04/03/2015

שלום הדר.

אינני רופא, אבל השאלה הזו כל כך טריביאלית, וזה נראה ממש ברור שהתשובה שלה היא חיובית.

באופן אישי, כשהייתי נוטל ריספרדל במינון של 4 מ"ג ליום, לפעמים הרופא היה רושם אותם בכדורים של 4 מ"ג ולפעמים בכדורים של 1 מ"ג.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה... אבל אשמח לתשובת פסיכיאטרים

הדר
    04/03/2015

שמוליק, כוונתך אולי טובה, אבל השאלה שלי מיועדת לרופא.
    עבורו שאלתי אינה טריביאלית כלל. בכדורים, לא כל 1+1=2. סתם שתדע....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לוסטרל - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    05/03/2015

שלום רב,
    שני הכדורים במינון 50 מ"ג הם שווי ערך לכדור אחד של 100 מ"ג וכמובן ניתן לקחת אותם בבת אחת כפי שהיית רגילה לקחת כדור אחד של 100 מ"ג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים
    גםזו
    04/03/2015

בן 60 חולה בראומטית ארטריטיס ב2010 צינתור לב ללא אירוע 2 סטנדים . לפני חודשיים מיפוי לב הכל תקין . ב2012 מפרצת ראש עם דימום עברתי צינתור הכל תקין .לפני חודשיים אירוע אוטם קטן בראש הכל תקין .
    בזמנו הייתי מטופל בסרוקסט כבר 4 שניים לא לוקח.
    היום עקב חרדות חוזרות נתנה לי הפסיכאטרית ציפרלקס .שגרם לאצירת שתן, הפסיקו לי ונתנו סרנדה. (מציינים סרוקסט לא מתאים לי )
    תרופות שאני לוקח מטוטרקסט , אספרין,פלקווניל,ומדיי פעם אתופן 400
    בעלון של הסרנדה מצויין 1) דימומים לא מקובל עם אספרין
    2) כיווץ כלי דם בראש
    השאלה שלי 1) מישהו לא טועה לגביי עם התרופה סרנדה
    והאם יש משהו מתאים יותר עם ההיסטוריה הרפואית שלי
    תודה איציק

לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים

הוספת תגובה

• מה עושים - תגובה

05/03/2015

שלום רב,
    אכן, השילוב בין אספירין לסרנדה עלול להגביר סיכוי לדימומים במערכת עיכול. יחד עם זאת, אין התווית נגד מוחלטת לשלב בין שתי התרופות ובמקרים בהם השילוב נחוץ, מומלץ על מעקב רפואי קפדני יותר עם התייחסות לאפשרות של דימום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורים
    מאיה
    04/03/2015

הי תאמת אין לי מושג אפילו מאיפה להתחיל לתאר את הבעיה..
    אובחנתי כאחת שסובלת מהפרעות קשב וריכוז ויש לי הפרעות שינה
    אני נמצאת בעבודה ובבוקר אני לוקחת קונצרטה נותן לי הכי ריכוז וכוח לעבוד אבל הבעיה שאני לא מסוגלת להכניס כלום לפה יש ימים שאני לא אוכלת אני מרגישה אפאטית כזה

ובלילה:ניסיתי כדור זודורום,ניסיתי ואבן,ניסיתי,לוריבן,ניסיתי טריזודיל ושום דבר לא משפיע עלי לפעמים בלילה זה ממש מפחיד אבל אני רואה הזיות וזה ממש מפחיד אותי ואני לא מצליחה להירדם אין לי דיכאון וחרדות דווקא להפך אני מאושרת בלילה ומלאת מרץ..קיצר כל המצב הזה מייאש אותי

לקביעת תור
    סגירה
    כדורים

הוספת תגובה

• לעשות הערכה מחדש

שמוליק
    04/03/2015

שלום מאיה.

קודם כל, אפשר להתרשם באופן כללי שיש לך מודעות לקשיים, ואת מנסה להתמודד איתם כמיטב יכולתך, וגם הפנייה לפורום מוסיפה על כל האמור, ולכן אני קודם כל רוצה לעודד. מי שמתמודד בסופו של דבר מצליח.

נראה שאין שביעות רצון מהטיפול כפי שהוא, ולכן כדאי לחזור לרופא המטפל על מנת לעשות הערכה מחדש.

כדאי לשקול גם טיפולים פסיכולוגיים. גישתם העיקבית של הרופאים בפורום היא שטיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל.

בכל אופן, שיהיה בהצלחה.

פורים שמח :-)

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורים - תגובה

05/03/2015

שלום רב,
    מהתיאור שלך עולה כי את לוקה בהפרעת קשב וריכוז אשר הטיפול התרופתי ככל הנראה עוזר לך להתגבר על התסמינים שלה. בנוסף, את סובלת מקשיי שינה ממקור לא ברור כאשר הטיפול התרופתי שניסית עד כה לא עזר לך להתגבר על הבעיה. קשיי שינה עלולים לנבוע מגורמים שונים רבים, כולל תופעות לוואי של הטיפול התרופתי (במקרה שלך קונצטרה), הפרעת שינה ראשונית (כגון בעיות במחזור השינה, דום נשימה לילי והפרעות נוספות) וכמובן קשיי שינה שהם חלק מהפרעה נפשית כגון דיכאון והפרעות חרדה. הצלחת הטיפול קשורה בראש ובראשונה באבחון נכון של הבעיה ולכן מומלץ לפנות להערכה חוזרת אצל הפסיכיאטר המטפל כדי לברר באיזה סוג של בעיה מדובר, במקרה הצורך לעבור בדיקת שינה במכון שינה ובהתאם למהות הבעיה, לבחור בסוג הטיפול המתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאיה והפרעות שינה

רונן
    05/03/2015

מאיה היקרה הפרעות שינה נגרמות בגלל מצב נפשי לא תקין. את מתארת שאת מאושרת והכל טוב ותקין אבל המציאות מראה אחרת..כל התרופות שציינת לא ממית השינה. ניתן להשתמש בכדורים מרגיעים לתקופה קצרה עד שהכדור המתאים שינתן לך יתחיל לעבוד ואז תישארי רק איתו לתקופה לפי הצורך. אשמח לשוחח איתך ולהסביר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל הפורום הזה זה שתולים של הפסיכיאט

פליקס
    07/03/2015

ינסו לשכנע אותך שיש לך בעיה נפשית,שבעצם הם אלה שיגרמו לך אותה בשביל לטפל בך,תעזבי תריטלין הזה,והשינה שלך תתאזן. מן הסתם שיש בעיות בשינה כי הריטלין הוא סם מעורר,תלמדי על זה קצת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה למומחה
    דני
    02/03/2015

עברתי תאונת דרכים עם אופנוע. אחרי שנתיים התחילו לי תסמינים של כאבי ראש ולחץ. לאט לאט הבנתי שהניקוטין והקפאין מפחית את התסמינים אז הפסקתי לגמרי והכל עבר לי פשוט, הכל היה בסדר. חשבתי שזה משהו חולף וחזר לעשן ולשתות קפה...ופתאום זה חזר לי עוד פעם .. ושהפסיק שוב זה לא עבר כמו בפעם הקודמת. אפילו החמיר יותר! הלכתי לנירולוג והוא שלח אותי לסידרת בדיקות ובסוף הפניה לפסיכיאטר. נתנו לי תור של חודשיים ובנתיים המצב שלי החמיר! התחילו בנוסף התקפי זעם ובכי וגם לפעמים צחוק ללא שליטה, חרדות לחץ מוגזם דיכאון . הכל התחיל לי רק שנתיים לאחר התאונה. בשנתיים הראשונים לא היה לי את התסמינים האלה, מה שכן היה לי זה בעיות בזיכרון וקהות נפשית. אחרי התאונה משהו קרה לי! לא היה לי חשק לכלום הפסקתי להרגיש רגשות בהכל. אם זה חברים עתיד וכ'ו ורק אחרי שנתיים התחילו לי התסמינים. גיליתי שאני צורך קפאין וניקוטין נהיה לי התקפי זעם חזקים וחרדות! ושאני מפסיק סיגריות וקפאין ניהיה לי דיכאון קשה. כאילו בא על חשבון ההתקפי זעם והחרדה, דיכאון! בלי קשר לגמילה שאני עושה . ככה אני כבר שנה וחצי . מפסיק כמה חודשים כי זה עושה לי חרדות והתקפי זעם בלתי נסבלים . ואז חוזר כי התגעגעתי לעשן ולשתות קפה וגם נמאס לי להיות בכלכך דיכאון . בא לי דברים שעושים לי טוב אז אני חוזר ... אני מדבר על אלכוהול ניקוטין וקפאין . עושה הפסקה חצי שנה מניקוטין וקפאין ואלכוהול, התסמינים נעלמים אבל יש דיכאון במקום. ופשוט אני אחזור לעשן יום ימים התקפי זעם חוזר לי. בקיצור הגעתי לפגישה עם הפסיכיאטר ואחרי שהוא שמע אותי הוא אמר שזה נשמע כמו פגיעה אורגנית! ישר אמרתי לו שזה לא יכול להיות כי לא קיבלתי מכה בראש. בזמן שחכיתי לפגישה הגעתי למסקנה שזה פוסט טראומה מהתאונה שעברתי ועל זה ננעלתי. וגם ככה שכנעתי את הפסיכיאטר שזה לא יכול להיות פגיעה אורגנית. ותכלס אולי בכלל יש לי פגיעת ראש ולא פוסט טראומה ? נסעתי על אופנועים ולא היה לי שום התקף חרדה אז בכלל עכשיו אני בספק עם עצמי . יש עוד משהו שגורם לספק שזה פגיעה אורגנית! זה שהדיכאון שיש לי הוא מעורבב עם פחד יאוש ... אותו ההרגשה בדיוק שהייתה לי שעשיתי את התאונה. ממש בדיוק! העתק של אותה הרגשה ... מצד אחד זה מעיד על פוסט טראומה ומצד שני הרגישות החזקה לסמים פסיכואקטיביים שמעידים על פגיעה אורגנית... מישהו יכול לעזור לי להבין ?? וגם להרחיב מה דעתו ומה אני אמור לעשות עם זה ? לגבי שיקום , איזה שיקום ? מה לעשות ? דרך אגב פסיכיאטר נתן לי איקסל ואני כבר לוקח שלושה שבועות . אה וגם על איזה תרופות הייתם ממליצים למצב שלי? תודה רבה לעוזרים

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה למומחה

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    03/03/2015

שלום דני.

אינני רופא.

נראה שלמרות כל הקשיים אתה מתמודד ולא מרים ידיים. הנכונות להתמודד היא המפתח להצלחה, ולכן יש את כל הסיבות הטובות להאמין שיימצא פיתרון.

על פניו, נראה שישנו ספק האם מדובר בהפרעת לחץ פוסט טראומתית או שמדובר בבעייה אורגנית. שתי האפשרויות ייתכנו, אך על מנת לקבוע בוודאות נדרש שיקול דעת של איש מקצוע על סמך בדיקה מקיפה יותר. אם אתה חושב שהרופא טעה, ניתן לבקש חוות דעת נוספת.

אם מדובר בבעייה אורגנית, אז נדרש טיפול רפואי בעיקר, קשה לקבוע האם זה עניין שדורש נוירולוג או פסיכיאטר. אני מניח שהרופאים של הפורום יודעים יותר, ויכולו לתת כללים יותר מפורטים כיצד ניתן לקבוע מי מתאים יותר. הם ישמחו לענות.

על כל פנים, הטיפול התרופתי הוא אינדבידואלי, ולא ניתן לקבוע האם תרופה כזו או אחרת היא מתאימה או לא. נדרש שיקול דעת של רופא, וגם הרבה פעמים צריך לעשות ניסוי וטעייה.

אם מדובר בפוסט טראומה, אז אפשר ורצוי לבדוק גם את המרכיבים הפסיכולוגיים.

מקווה שעזרתי.

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה למומחה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    03/03/2015

בהחלט ייתכן פגיעה אורגנית.
    לאחר בדיקה פסיכיאטרית ניתן לאבחן PTSD .
    באם יש מצב שאתה בוכה או צוחק ללא שליטה וללא קשר לסיטואציה
    ייתכן ומדובר ב :
    PSEUDOBULLBAR AFFECT
    שבדר'כ נלווה לפגיעה אורגנית.

צריך לברר: בדיקה מסודרת - פסיכיאטרית, בירור תוצאות בדיקות קודמות, נפשיות וגופניות, התרשמות אבחנתית, ובניית תוכנית טיפול בהתאם.
    בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי מה שאמרת

דני
    08/03/2015

כן נכון! הייתי בוכה צוחק ללא שליטה ... היה לי את זה בשנה הראשונה וזה עבר לי . מה זה אומר ? אז יש לי גם פוסט טראומה וגם פגיעה מוחית ? ומה השיקום של פגיעה אורגנית ? תודה רבה על העזרה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי מה שאמרת - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    15/03/2015

בעיה אורגנית, מעקב בהדמייה, ניורולוג.
    לא בהכרח שיש מה לעשות, אך ניתן לתכנן את הטיפול ולהיות מודעים, כאשר התרופה לא משפיעה. לפעמים ניתן להתערב טיפולי..

באם אבחנה של PSEUDOBULBAR
    יש כיום טיפול יעיל..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צמרמורת בראש
    אורית
    02/03/2015

בת 57 ען סימנים קלים התחלתיים של פרקינסון. לא מקבלת תרופות
    לאחרונה צמרמורת בראש. זה קורה הרבה. האם זה יכול להיות ממתח נפשי?
    האם זו יכולה להיות תופעה נוירולוגית?

לקביעת תור
    סגירה
    צמרמורת בראש

הוספת תגובה

• צמרמורת בראש - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    03/03/2015

מתח בראש...
    יש לברר האם קשור למחשבות, האם יש עוד תופעות של חרדה, האם קשור לשינוי בלחץ דם, ...
    יש צורך להשלים בירור גופני, נפשי ורק אז יהיה ניתן להחליט, מה הכיוון האבחנתי ומה תוכנית הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכות שכלית משימוש בכדורים
    פליקס
    02/03/2015

מערכת ההפעלה פשוט נדפקה נהפכתי לנכה ממש מה עושים במצב כזה הרפואה הרסה את חיי.

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    02/03/2015

שלום רב.

הייתה לי הרגשה דומה בזמן שנטלתי תרופות פסיכיאטריות ובמיוחד תרופות אנטי-פסיכוטיות.

יש לתרופות האנטי-פסיכוטיות תופעת לוואי שכיחה שעושה מבן אדם "זומבי" שאינו יכול לתפקד.

אצלי, העניין חלף כחצי שנה אחרי שהפסקתי את התרופות. יכול להיות שאצל מטופלים אחרים זה יכול לקחת יותר זמן.

אם לא עבר הרבה זמן מאז שהפסקת את הטיפול התרופתי, אז כדאי לחכות ולתת לזמן לעשות את שלו, ולאפשר לגוף לחזור לעצמו.

אומרים שע"י תזונה נכונה, פעילות גופנית, ואם ישנו צורך אז גם טיפולים פסיכולוגיים, ניתן להתגבר על הבעייה; הרופאים לפחות טוענים שהתרופות (בניגוד לסמים) הן בטוחות, ותופעות הלוואי שלהן אמורות לחלוף.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה נתנו לך בגילך ?

מנוסה
    02/03/2015

ממה אתה סובל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני אדם בוגר זה רק כינוי

פליקס
    03/03/2015

לא סובל משום דבר נעשה לי עוול רציני הרפואה הזאת זה פשע. הכדורים האלה זה כדורים של חולי סכיזופרניה היה רשום עליהם מה לי ולסכיזופרניה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובכל זאת, מה קיבלת? ממה אתה סובל?

מנוסה
    03/03/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רשמו לי סכיזופרניה

פליקס
    04/03/2015

אבל ללא הסימנים החיוביים שזה קולות הזיות ופסיכוטיות. קיבלתי טיפול אנטי פסיכוטי וגם נגד דיכאון. היום אני בלי תרופות ביכלל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

מנוסה
    04/03/2015

שלום,
    הייתי במקומך מבקש חוות דעת נוספת, במיוחד מאחר ואתה חש לא טוב.
    אם אתה חולה בסכיזופרניה, התרופות אמורות לעזור לך ואסור להפסיק לבד. כדאי מאוד להתייעץ עם עוד רופא.
    מאחל לך בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזה סכיזופרניה?

פליקס
    10/03/2015

מזה אומר שיש לבן אדם סכיזופרניה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לא.ס.

מנוסה
    07/03/2015

שלום א.ס.,
    אתה מבטא עמדות קיצוניות שאינן מקובלות. לדעתי ישנן 2 אפשרויות לגבי המקור לעמדותיך:

1. אתה קיבלת טיפול לא טוב ופיתחת עמדה אנטי-רפואית. במקרה כזה מומלץ לך לנסות שנית ולקבל טיפול אחר, ייתכן גם להחליף רופא. יש לציין, שטיפול טוב הוא כזה, שבו הרווח הבריאותי למטופל עולה פי כמה על הנזק מתופעות הלוואי.

2. אתה משתייך לכת הסיינטולוגיה או לקבוצת הזויים אחרת. במקרה כזה מומלץ לא לכתוב את עמדותיך בפורום פה, איננו חפצים לקרוא דברי הבל ושטות.

לילה טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• במקרה שלי המשפחה דחפה אותי לכל זה

פליקס
    07/03/2015

חשבו שטיפולים וכדורים יגרמו לי לשינוי,הם לא ידעו שזה יהפוך אותי למוגבל שכלית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האבסורד הוא שכדורים פסיכיאטרים

פליקס
    07/03/2015

בלי קשר למחלה או לא,ואולי הרופאים לא יודעים את זה,יכולים להפוך בן אדם למפגר ממש. לא ניראה לי שפיגור שכלי זה דבר טוב לאדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשפחה יכולה להיות גורם מלחיץ

שמוליק
    07/03/2015

שלום רב.

בכל מה שקשור להפרעות מהספקטרום הסכיזופרני, המשפחה היא הרבה פעמים מהווה גורם לחץ שגורם להתפרצויות, מעכב החלמה לאחר התפרצויות, ואף יכול לגרום להחמרת המצב ולהתרצויות חוזרות ונשנות.

כל עוד לא מוצאים פיתרון לבעייה מצד הלחץ המשפחתי, הפסקת הטיפול התרופתי היא ממש לא פיתרון!! אני אומר את הדברים מנסיון אישי!

הפסקת הטיפול התרופתי יכולה להועיל רק אחרי שמתמודדים כמו שצריך עם הגורמים הסביבתיים המלחיצים. הרבה פעמים הלחץ מהמשפחה משפיע על גורמים סביבתיים נטרליים כגון שכנים וכיו"ב להיהפך גם הם להיות מלחיצים בשל כך.

הרבה פעמים הפיתרון אינו יכול לבוא אפילו לא מטיפולים פסיכולוגיים; הטיפולים הפסיכולוגיים יכולים רק לתת מעט איזון ואולי מקום לפרוק את התיסכול. מה שצריך זה לדאוג לביות מספיק חזקים נגד הלחץ המשפחתי, ולפעמים צריך לפתח את החסינות הזו לאט ובשלבים. הרבה פעמים זה בכלל עניין של מחלקת הרווחה.

אני מאחל לשניכם שתהיו חזקים ושתעמדו על שלכם כנגד הלחץ המשפחתי.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זו בדיוק הייתה הכוונה

שמוליק
    08/03/2015

שלום א.ס.

הכוונה היא שצריך לפתח עצמאות ולהתנתק מהמשפחה המלחיצה, והפסקת הטיפול התרופתי צריכה להיות כחלק מההתנתקות הזו.

במקרים שבהם התנתקות כזו איננה אפשרית (למשל אם מדובר במישהו שעדיין תלוי כלכלית בהורים).

אני שמח לשמוע שאת מצליחה להתנתק מהמשפחה המלחיצה.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשפחה רוצה אותי מחוץ לבית

פליקס
    10/03/2015

מפעילים עלייי לחצים עצומים שגרמו להתמוטטות וחוסר תפקוד ,עימותים של שעות במשך שנתיים ברצף יום יום שעה שעה עד שהנפש התפרקה לי ל 2. זהו בימים הקרובים עוזב את הבית אבל זה כבר מאוחר הנזק נעשה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יכול להיות שזו הסיבה

שמוליק
    10/03/2015

שלום רב.

הצעד שעשית, עזיבת הבית המלחיץ, אמור להיות הדבר הטוב ביותר כנגד הגורם הסביבתי, שהוא כנראה הגורם המשמעותי.

יכול להיות שזה בדיוק הגורם לכל ההרגשות הרעות שתיארת.

על כל פנים, ליבי איתך, ואני מאחל לך הצלחה.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלאס

שמוליק
    07/03/2015

שלום מנוסה.

אני חייב להודות שהייתי מאוד מרוצה מהתגובות שלך בדיון הזה.

לדעתי, כל מי שהתמודד בהצלחה עם קשיים נפשיים יכול לעודד אחרים להתמודד, והשאלה האם עיקר ההתמודדות הייתה עם טיפול תרופתי אם עם טיפולים פסיכולוגיים היא בעיניי שאלה משנית בחשיבותה, וכל אחד צריך למצוא את המסלול שמתאים לו.

אני חושב שהצלחת לגלות אמפתיה כלפי מישהו שנראה בבירור שהוא אנטי-תרופות בגלל הנסיון האישי שלו, וראיתי בכך גדלות נפש מצידך :-)

אע"פ שאני מסכים איתך שא.ס. הקצינה בדבריה (אע"פ שאין בהודעה שלה סימנים מגדריים, ידוע לי שמדובר בבחורה :-)), נראה לי שכדאי לתת קצת רקע.

אינני יודע עם מה בדיוק התמודדת; כמובן ששמורה לך הזכות שלא לשתף את חברי הפורום בכך. הבנתי מאחת התגובות שלך שהתמודדת עם דיכאון. יכול להיות שקיבלת תרופות אנטי-פסיכוטיות, כי עד כמה שהבנתי מתגובות של הרופאים כאן בפורום, לפעמים משתמשים בתרופות אנטי-פסיכוטיות נגד דיכאון, אבל אני מניח שמן הסתם לא, אבל אם טעיתי לא אבוש להודות בכך.

אני קיבלתי תרופות כאלו, וממש סבלתי קשות מתופעות הלוואי שלהן. לא צריך בשל כך לקבוע עמדה נחרצת נגד; יש כאן בחור שאני מאוד מעריך אותו שבאחת התגובות שלו הוא כתב שהוא כבר 15 שנים ברימיסיה, ולמרות המלצה של רופא להוריד מינונים הוא פשוט מפחד, ואע"פ שהוא סובל מתופעות לוואי של התרופות האנטי-פסיכוטיות.

אינני יודע לומר עד כמה ישנה רגישות של מטפלים לסבל הנגרם מתופעות הלוואי של תרופות אנטי-פסיכוטיות. הרבה פעמים מנסים לעשות להם השלכה ולומר שהם בכלל תסמינים שליליים של המחלה.

אמנם המושג הזה "תסמינים שליליים של המחלה" הוא אינו שקרי; יש חולים שאינם מקבלים טיפול תרופתי וסובלים מתופעות כאלו.

עצם זה, שלא אומרים את כל האמת ולא מעלים את האפשרות שמדובר בתופעות לוואי - זה בדיוק מה שגורם לחוסר אימון במערכת ולתגובות כאלו.

אני ממש לא מעוניין בתגובות כאלו. אני בעד שיגידו את כל האמת; השאלה האם יותר טוב בלי תרופות או לא, איננה קשורה כלל לעניין שצריך לומר את כל האמת. אמון המטופל במערכת הוא הבסיס לטיפול!!

לא.ס. יש סיפור מאוד לא פשוט, ונראה לי שעיקר הבעייה היא בכלל לא הטיפול התרופתי, אלא לחצים מהמשפחה. הטיפול התרופתי הוא גורם קטן מאוד בתוך הלחצים המשפחתיים שזה גורם סביבתי שבאופן אובייקטיבי - תרופות אינן אמורות לפתור.

ובכל אופן, אני אודה בכך שאתה הרבה יותר טוב ממני :-) הזעם שהיה בתגובות שלי עם וותק כמו שלך בפורום היו ממש זוועה, ואני גם רואה שאתה הולך ומשתפר.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני אישית מרגיש שנפגעה לי היכולת לת

פליקס
    08/03/2015

לתקשר בצורה נורמלית,ליזום,ליצור,אפילו אחרי שהפסקתי,נהפכתי להיות כמו מוגבל שכלית כזה,אין לי אינטרס להגיד דברים רעים על פסיכיאטריה,אבל אף אחד לא מצליח להבין את זה,וכל האשמה נופלת עליי,שאני כזה מטבעי,באופי שלי,או שזאת המחלה,יש כזאת מחלה? שבן אדם נהפך עם השנים למצב של אוטיזם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ידוע

שמוליק
    08/03/2015

שלום.

אני רק יכול לומר שמהנסיון האישי שלי, תופעות הלוואי חלפו אחרי כחצי שנה מאז שהפסקתי את הטיפול התרופתי.

היו עוד כמה הודעות בפורום שבהם נטען על נזק בלתי הפיך כתוצאה משימוש בתרופות פסיכיאטריות.

סביר להניח שאין על כך יותר מדיי תיעוד; מבחינת הגישה הרווחת, כמעט ולא אמורים להיות מקרים שבהם נכון להפסיק טיפול תרופתי, ואם כבר ישנם מקרים כאלו, אז קשה מאוד לעשות עליהם סטטיסטיקות כדי לבדוק האם תופעות הלוואי חלפו.

אם ישנה תופעה שבה מנסים לומר שתופעות הלוואי, ובמיוחד של התרופות האנטי-פסיכוטיות הן בכלל תסמינים שליליים של המחלה, מבלי לציין את האפשרות שמדובר בתופעות לוואי, אז יש את כל הסיבות הטובות להניח שאם ישנם מקרים שבהם תופעות הלוואי לא חלפו, אז שיהיה נסיון לטייח ולא להציג את הדברים.

מסיבה זו, הדבר היחידי שהייתי מציע לעשות בנידון הוא לבדוק את ההשערה לפיה ניתן להחזיר את המצב לקדמותו ע"י תזונה נכונה ופעילות גופנית.

באמת שאני מאחל לך כל טוב והצלחה.

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטו ושלפוחית השתן
    דנה
    01/03/2015

לפני ארבעה שבועות התחלתי ליטול אסטו. ההתחלה הייתה קשה מאוד מלווה בדכאון ואימה. גם התנאים האובייקטיבים של חיי היו לא פשוטים בחודש הזה, אבל עכשיו זה מתחיל להסתדר. מה שכן, סובלת מהרגשת חוסר התרקנות של שלפוחית השתן, בלי שזה מתפתח לדלקת - האם קשור?

לקביעת תור
    סגירה
    אסטו ושלפוחית השתן

הוספת תגובה

• אסטו ושלפוחית השתן - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    03/03/2015

פחות שכיח תחת אסטו..
    בכל מקרה יש לברר זאת.
    האם יש גם קושי ביציאות, פה יבש , דופק מהיר , טישטוש ראיה ?
    האם יש שימוש בעוד תרופות אחרות, חומרים.. ??
    יש לענות על השאלות הנ''ל ולפנות עם התשובות לרופא מטפל.
    בהצלחה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משהוא מוזר מתרחש אצלי
    רוני
    28/02/2015

אני כל הזמן חושב שהאנשים מסביבי והחברים שלי מדברים עליי וצוחקים עליי, שאני יוצא איתם לבלות באיזה מסיבה אני מדמיין שהם צוחקים עליי בלי שום סיבה ואז אני בא שואל על מה הם דיברו!? והם עושים לי "על מה לעזאזל אתה מדבר?" תמיד נדמה לי שכל האנשים במסיבה מסתכלים עליי ובוחנים אותי, זה גורם לי להרגיש לא בנוח עם עצמי.
    גם סתם לפעמים אם איזה חבר או סתם מישהוא זר פותח איתי שיחה, אני משום מה בראש חושב וממש מרגיש שהוא מדבר באופן ציני כדיי להסתלבט עליי אני לא יודע אם הוא אמיתי איתי או שהוא סתם מנסה לעשות ממני צחוק.

היה לי בעיות קשב וריכוז קשות בגיל 15 ונתנו לי שתי סוגים של כדורים כמו ריטלין ועוד משהוא שאני לא זוכר את השם שלו. שתי הכדורים עשו אותי מרוכז יותר בלימודים, אבל עשו לי ממש רע, הרגשתי פתאום לא מחובר לסביבה ושכל הילדים בבית ספר מסתכלים עליי באופן מוזר כאילו משהוא לא בסדר אצלי. ובגיל 16 צצה לי ההפרעה הזאת והפסקתי לגמרה עם הכדורים וגם הפסקתי ללכת ללימודים כי פשוט כבר לא היה לי נעים להיות בבית ספר.

והיום אני כבר בן 24 ולפני שנה התנסתי במריחואנה, המריחואנה עזרה לי לקלוט אחרי כמה פעמים בודדות שהתנסתי בה שכנראה יש לי בעיה שאני מתעלם ומדחיק כבר המון שנים. כי בעצם המריחואנה העצימה את כל מה שאני מרגיש, עד כדיי כך שלפעמים אני כבר לא ידעתי להבחין אם אני סתם בהזיות ובפרנויות או שהכול קורה ומתרחש באמת. ופה קלטתי שאין מה לעשות כנראה יש לי איזה בעיה אם יש לי הרגשה שלילית כזאת.

איך קוראים לבעיה שאני מרגיש ואיך אני מעלים אותה לתמיד מהחיים שלי?

לקביעת תור
    סגירה
    משהוא מוזר מתרחש אצלי

הוספת תגובה

• היי רוני

אלי
    28/02/2015

אני לא יודע איך לאבחן את הבעיה שלך בכל מקרה ממליץ לך מאוד להתרחק מגראס ומסמים בכלל זה עלול לדרדר את מצבך מאוד ואפילו להוציא בעיות חבויות כמו מחלות נפש וכדומה.
    גראס מגביר חרדות ופרנויות.
    אני חושב שכדאי לך לפנות לאיש מקצוע פסיכולוג או פסיכיאטר.
    שיאבחן את הבעיה שלך בצורה מסודרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד משהו מעודד

שמוליק
    01/03/2015

שלום רוני.

אלי לא ציין זאת, אבל נראה לי שהפרט הזה חשוב:

הוא התנסה בסמים והצליח להשתקם; מסיבה זו, צריך מצד אחד להתעודד; למרות הכל, ניתן להתמודד ולנצח. מצד שני, לשמוע ממי שהתנסה בדבר וסבל, שצריך להתרחק מסמים.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משהוא מוזר מתרחש אצלי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    03/03/2015

ממליץ על בדיקה פסיכיאטרית מסודרת, בהקדם, ושלילת פארנויה ומחשבת שווא..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איקסל ופרפאנן
    מעיין
    28/02/2015

עברתי מציפרלקס לאיקסל .האם האיקסל גורם לנדודי שינה? האם זו תופעה חולפת? הרופאה הוסיפה לי פרפנאן 4 מ"ג בערב אך זה לא עוזר לנדודי השינה.

לקביעת תור
    סגירה
    איקסל ופרפאנן

הוספת תגובה

• איקסל ופרפאנן - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    03/03/2015

איקסל מכיל מרכיב ממריץ, בהחלט יכול לפגוע בשינה..
    לעתים יש צורך ליטול רק בבוקר.
    יש להפחית ממריצים ( קפה, קולה, משקאות אנרגטיים וכו.. )

בהצלחה !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי של סרוקוול
    ת
    27/02/2015

שלום,
    אני נוטל סרוקוול אקס אר כמה שנים. בשנתיים שלוש אחרונות המינון הוא 600 מ"ג.
    יצאה לי לפני כמה ימים תוצאה לא טובה של תפקודי כבד בבדיקת דם פעם ראשונה בחיי.
    הפירוט:
    GOT (AST - 53
    GPT (ALT - 77
    האם סרוקוול אקס אר יכול לגרום לכך?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי של סרוקוול

הוספת תגובה

• ספק רב

שמוליק
    28/02/2015

שלום רב.

אינני רופא.

פגיעה בתיפקוד הכבד איננה ידועה כתופעת לוואי שכיחה של סרוקוול, אך יכול להיות שמדובר בתופעת לוואי פחות שכיחה.

עם זאת, יודע לב מרת נפשו, ולכן כדאי לבדוק את העניין עם הרופא המטפל.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי של סרוקוול - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    03/03/2015

תיאורתית : כן.
    יש לברר מול רופא משפחה, רופא גסטרו, לישקול US בטן.. לישלול בעיות גופניות, אם הכל נשלל , בהחלט ניתן "להאשים" את התרופה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ocd
    avi
    26/02/2015

שלום אני מאובחן עם OCD הייתי אצל הרופאה שנתנה לי פאקסט 30 מיליגרם לקחת חצי כדור כול יום למשך 3 ימים לקחתי את התרופה כבר יומיים ויש לי כמה תופעות לוואי כמו עצירות קושי בהירדמות בלילה לוקח לי זמן להירדם וקושי בשפיכה רציתי לדעת האם התופעות לוואי האלה יעברו לאחר שהגוף יתרגל אליהם או כדאי לגשת לרופאה כדי להחליף כדור תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    ocd

הוספת תגובה

• שתי האופציות אפשריות

שמוליק
    26/02/2015

שלום אבי.

אינני רופא.

ליקוי בתיפקוד המיני היא תופעת לוואי שכיחה של תרופות אנטי-דיכאונית. שאר התופעות הן אינן שכיחות ויכול להיות שאין להם שום קשר לתרופה.

יכול להיות שתופעות הלוואי יחלפו עם הזמן, אך יכול להיות שלא, במיוחד לגבי הליקויים בתיפקוד המיני.

באופן כללי, גישתם העיקבית של רופאי הפורום היא שטיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל, והם ממליצים לשלב טיפולים פסיכולוגיים.

הטיפולים הפסיכולוגיים יכולים בהרבה מקרים להביא למצב שלא יצריך יותר טיפול תרופתי.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאבי שלום

מנוסה
    26/02/2015

OCD זו הפרעת חרדה המטופלת במינונים גבוהים של תרופות SSRI .
    כולן עם השפעה מסויימת על התפקוד המיני, אולם לרפואה יש פתרונות לתיקון המצב, בעיקר הכוונה לתוספות תרופתיות כגון בונסרין, ויאגרה ועוד.
    בתחילת הטיפול בהחלט יש תופעות לוואי כמו שתיארת, אבל לאחר מספר שבועות הגוף מתרגל.
    לגבי פאקסט - הייתי בודק עם הרופאה אפשרות לכדור אחר מהקבוצה, כי למיטב זכרוני יש לו יותר תופעות לוואי מיניות עבור גברים, אבל איני בטוח. כדאי לבדוק עכשיו לפני שאתה מעלה במינון.

בהפרעה הזו דווקא יש חשיבות רבה מאוד לטיפול פסיכולוגי מסוג מסוים, אבל רק לאחר מספר חודשים כאשר ההפרעה נרפאה.

רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ocd - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    03/03/2015

חובה לדווח מיידי ולישקול לגבי המשך טיפול..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימבלטה
    מיה
    25/02/2015

שלום

ביקשתי מהפסיכיאטר שירשום לי סימבלטה לימי המחזור והpms והוא אמר שאם אני משתמשת במחזור באביטרן או נקסין נרות אסור לשלב עם סימבלתה או ויפאקס בגלל אפשרות לדימום.

הוא רשם לי לוסטרל כי פעם לקחתי עם הנרות ולא קרה כלום.

מה עלי לעשות?? אני מעדיפה snri בגלל הפחד מהשמנה מssri

לקביעת תור
    סגירה
    סימבלטה

הוספת תגובה

• סימבלטה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    03/03/2015

יש להיצמד להמלצת הרופא..
    אכן קיים סיכון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלופה גנרית של למיקטל
    בדוי
    25/02/2015

שלום,

אני לוקח למיקטל (200 מ"ג) כבר כמעט שלוש שנים ומרוצה מההשפעות. אני שוקל לעבור לחלופה גנרית (למוטריג"ין) שהיא זולה משמעותית, אבל מפחד שיהיו שינויים באפקטיביות של התרופה.

האם מנסיונכם מעבר לתרופה גנרית יכול להשפיע בצורה כלשהי על יעילות הטיפול? אני זוכר שהיה סיפור דומה עם אלטרוקסין לפני כמה שנים.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    חלופה גנרית של למיקטל

הוספת תגובה

• חלופה גנרית של למיקטל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    03/03/2015

החומר הפעל זהה
    אך שינוי פריט, עלול תיאורתית להביל לתופעות לוואי ואף שינוי במצב הקליני.
    יש להיוועץ עם רופא מטפל, תועלת מול סיכון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה