פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבילפיי ודופק גבוה
    גיא
    25/04/2015

שלום אני נוטל כבר שבועים אבילפי 5 מג ובפעילות גופנית אני מרגיש שממש קשה לי , הרבה יותר מבעבר אני שומר גם על המשקל כי אני יודע שהתרופה אמורה להשמין , למרות שאני לא מרגיש שינוי בתחושת רעב אבל בכל זאת שומר ועדין בפעילות גופנית אני מרגיש שאני עומד להתעלף מפעילות שעשיתי מלפני חודש שלא ממש הזיזו לי .
    האם זה מהתרופה ?
    ואם כן האם הגוף שלי יסתגל לזה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבילפיי ודופק גבוה

הוספת תגובה

• תופעת לוואי ידועה

שמוליק
    25/04/2015

שלום גיא.

אינני רופא.

קשיים תיפקודיים הם תופעות לוואי ידועות ושכיחות של תרופות אנטי-פסיכוטיות בכלל ובפרט של אביליפיי.

לא ניתן לומר בוודאות שמדובר בתופעת לוואי, כיוון שכל מטופל מגיב אחרת לתרופות, אבל כיוון שמדובר בתופעת לוואי שכיחה, אז ישנה סבירות שאכן מדובר בתופעת לוואי.

אם אכן, מדובר בתופעת לוואי, אז אפשר לנסות להחליף תרופה (כמובן, תוך התייעצות עם הרופא המטפל), אבל לא בטוח שתרופה אחרת לא תגרום לכך; מדובר בתופעת לוואי שכיחה לכל משפחת התרופות האנטי-פסיכוטיות.

על כל פנים המשוואה הזו של לסבול מהבעייה הנפשית או לסבול מתופעות לוואי ניתנת לשבירה; הרבה פעמים ניתן להשיג את האפקטים הרצויים על ידי טיפולים פסיכולוגיים. ככלל, הרופאים בפורום עיקביים בגישתם שטיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל, אך כמובן, מטופלים שמעוניינים רק בטיפול תרופתי - יש לכבד את רצונם.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבילפיי ודופק גבוה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    26/04/2015

יש לברר מול רופא משפחה, לחץ דם , דופק, שינוי בלחצי דם בשינוי משכיבה לעמידה, ביצוע אקג וכן בדיקות דם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריזמה
    טל
    25/04/2015

היי, חייבת עזרתכם הדחופה...
    עקב התקפי חרדה אני נוטלת מזה 4 שבועות כדור פריזמה פעם ביום.
    אני לא מרגישה עדין שום שיפור, אולי אפילו סוג של רגרסיה:-(
    אשמח לחוות דעת מקצועית...
    תודה רבה
    טל

לקביעת תור
    סגירה
    פריזמה

הוספת תגובה

• פריזמה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    26/04/2015

יש לברר את מרכיב המינון ומשך הטיפול.
    לפעמים יש צורך לעלות מינון , להוסיף כדור ואו לשנות טיפול.
    חובה מעקב ובדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למיקטל וגלולות
    ל
    24/04/2015

שלום, אני לוקחת את אותן גלולות כבר לפחות שנה ולפני חודשיים התחלתי לקחת 25 מג למיקטל. החזה שלי התחיל להתנפח ולכאוב היום, אני לא לפני מחזור ולא היתה לי את התופעה הזו קודם. האם זה בגלל האינטרקציה בין הלינקטל לגלולות? והאם גם עם מינון של 25 מג יש סכנה שאכנס להיריון?

לקביעת תור
    סגירה
    למיקטל וגלולות

הוספת תגובה

• למיקטל וגלולות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    26/04/2015

רופא מטפל ( גניקולוג) אמור לבדוק זאת, לברר פריט ספיציפי ואינטרקציה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטו ותופעת לוואי מוזרה
    דנה
    24/04/2015

שלום רב.
    אני מטופלת באסטו כ-5 חודשים ועד כה לא חוויתי שום תופעות לוואי והתרופה עוזרת לי מאד.
    אתמול חוויתי משהו מאד מוזר ומפחיד.
    לפני השינה נטלתי כדור (יש לציין ששתיתי קצת אלכוהול בערב הזה) ונכנסתי למיטה, לפתע התחיל סוג של התקף חרדה קטן, חוסר שקט, כשעצמתי את העיניים ראיתי הזיות, ממש כמו חלום, קולות, סיטואציות, כאילו הכל קורה באמת. כשפתחתי את העיניים הכל היה קצת מוזר, הייתי מטושטשת יחסית (לא מהאלכוהול) ומסוחררת ואז התחלתי לרעוד מקור בצורה לא הגיונית. יש לציין שבאותו בוקר לקחתי כדור אסטו נוסף, יצא שלקחתי 2 כדורים ביום במרווח מאד גדול. זאת היתה חוויה מאד מפחידה, הרגשתי כאילו אני בטריפ רע. האם זה קשור לכדור? או לשילוב של הכדור עם אלכוהול? (זאת לא פעם ראשונה שאני שותה תוך כדי הטיפול ולעולם לא קרה לי דבר כזה). זה משהו שכדאי לגשת לגביו לרופא?
    תודה מראש ושבת שלום.

לקביעת תור
    סגירה
    אסטו ותופעת לוואי מוזרה

הוספת תגובה

• לא ברור-

מנוסה
    24/04/2015

מהו המינון הרגיל שאת נוטלת?
    מדוע בלעת 2 כדורים באותו היום?
    כמה כדורים נטלת יום קודם?
    כמה אלכוהול שתית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לוקחת כדור לפני השינה

דנה
    24/04/2015

לילה קודם לא ישנתי בית ולא היו לי כדורים, חזרתי הביתה ולקחתי בבוקר.
    אני לא שתיתי הרבה בכלל, גם כשאני שותה הרבה (יודעת שלא מומלץ אבל ברמנית וזה) לא קורה לי כזה דבר מלחיץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון כפול

מנוסה
    24/04/2015

באותו היום לקחת מינון כפול. זה גרם לכל הבלאגן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה ל דנה

אדיר
    24/04/2015

שלום ,
    תרופת אסטו שייכת למשפחת תרופות ssri מעכבת חזרה של סרטונין .
    ת.ל הן עצירות או שלשול , דיכוי חשק מיני , הקאות ובחילות , חרדה ובלבול ,
    אך בהפסקה פתאומית זה עלול להביא למצב שנקרא סרטונין סינדרום . שבוא רמת הסרטונין עולה ואז => דופק , חום , לחץ עולים + עצבנות חרדה קשה בחילות קשות
    , בנוסף אסור שילוב תרופות ממשפחת SSRI עם אלכוהול !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדנה

אדיר
    24/04/2015

שכחתי גם להוסיף שקבוצת תרופות SSRI היא משפחה מעוררת לכן לוקחים בבוקר ולא בלילה , ובנוסף לגבי אסטו ספיציפי אפילו אם תקחי שני כדורים באותו יום במקום כדור , זה לא יזיק , העיקר להתחיל במינון נמוך לעלות בהדרגה וגם להוריד בהדרגה .
    בריאות שלימה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטו ותופעת לוואי מוזרה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    26/04/2015

מומלץ לידע את הרופא המטפל בהקדם.
    באם מדובר על אירוע חד פעמי ואת מבינה שמדובר בדמיון, יש להניח שאין בעיה ממשית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אדיר
    24/04/2015

שלום רב ,
    תופעת לוואי של משפחת תרופות SSRI
    1-חרדה
    2-בלבול
    אני יודע יש כאבי ראש ,חוסר שינה , הקאות ובחילות , דיכוי חשק מיני, עצירות או שלשול ... אבל מה יופיע חרדה או בלבול ??
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    26/04/2015

חרדה וא שקט, ייתכן בתחילת הטיפול וכן כאשר משנים מינון ומעלים. מדובר בתופעת לוואי לא שכיחה וזמנית, חולפת במהלך מספר ימים בדר'כ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה
    מיכל
    24/04/2015

האם התרופה לוסטרל היא כמו ציפרלקס או פאקסט טובה לחרדה ולמחשבות טורדניות

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

• נכון

מנוסה
    24/04/2015

לוסטרל, ציפרלקס, פאקסט, פרוזק, רסיטל - כולן מאותה הקבוצה של SSRI והן נוגדות חרדה, דיכאון ו OCD.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    26/04/2015

בהחלט, שייכת לקבוצת SSRI .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי בעיות שינה עוד מתקופת הצבא
    שמוליק ס
    24/04/2015

השתחררתי לפני שלוש שנים ועוד במהלך הצבא סבלתי מבעיות שינה, כלומר כבר 5 שנים שאני סובל מבעיות שינה שמתבטא בקושי להרדם, דפיקות לב וכן הלאה. כמו כן אני סובל ממיגרנות מאז הילדות ושנים ביחד מתכון מצוין לחוסר תפקוד.

ניסיתי אמבין - לא עזר , לקחתי ציפרלקס - הוריד דפיקות לב אך עדיין לא ישן כראוי.

האם יש מקום לטיפול בקאנביס?

אף פעם לא הייתי אצל פסיכיאטר מחשש לסטיגמות ואת כל התרופות שרשמתי, הגעתי אליהם דרך קריאה באינטרנט עם אותם אנשים שסובלים גם מבעיות שינה.

הוספת תגובה

• לא צריך לחשוש ללכת לפסיכיאטר

שמוליק
    24/04/2015

שלום שמוליק.

אינני רופא.

אין לי תשובה ברורה לשאלות שלך, מחוסר ידע מקצועי.

רק דבר אחד אני רוצה לומר. מנסיון אישי, ניתן להתמודד עם כל הסטיגמות. היו לי ארבעה אישפוזים ושלושה מהם היו כפויים, ואני ממש שם זין, סליחה על הביטוי, על הסטיגמות.

אינני יודע אם זה יעזור ללכת לפסיכיאטר, אבל אם כן, אז עדיף ללכת ולא לסבול מאשר לחשוש מסטיגמות.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שינה - סימן לדיכאון

מנוסה
    24/04/2015

שלום,
    אם אתה חושש מסטיגמות, גש לרופא באופן פרטי , ניתן לקבל החזר מביטוחים מושלמים/קופ"ח.
    יש כל כך הרבה דרכים לסייע לך עם תרופות יעילות ולעיתים משלבים ביחד 2 תרופות והמצב משתפר דרמטית.
    קנאביס יזיק לך, סביר ביותר שיחמיר את מצבך ואתה עלול להגיע להתמכרות על רקע הדיכאון , שזו תופעה מוכרת מאוד גם עם סיגריות ואלכוהול (substance abuse ).
    גש לטפל בדרך המקובלת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי בעיות שינה עוד מתקופת הצבא - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    26/04/2015

קאנביס - לא
    בדיקה מסודרת, כולל מעבדת שינה - כן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה אצל קשישים
    אורית
    24/04/2015

"ר שלום רב,
    אבא שלי בן 85 ולאחר אירוע מוחי הפך לסיעודי ועם דמנציה.
    לאחרונה הוא מפחד, חושש להיפרד, חושש שישכחו אותו, החרדות מלוות בבכי קורע לב. ניסינו תרופות אך זה הפך אותו לאפטי. מה עושים?תודה מראש לתשובתך הדחופה.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה אצל קשישים

הוספת תגובה

• חרדה אצל קשישים - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    26/04/2015

רופא מומחה לקשישים - פסיכוגריאטר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 3 ימים ללא ציפרלקס
    ציפרמן
    24/04/2015

שלום רב,

לפני 3 שנים סבלתי מדיכאון די קשה המלווה בתחושות דיסוציאציה קשות והתחלתי טיפול פסיכולוגי, ובנוסף התחלתי לצרוך 10 מ"ג ציפרלקס בכל לילה. מאז הספקתי לעלות 30 קילו - לא יודע אם זה קשור לציפרלקס, אני הפסקתי לעשות ספורט והפסקתי להשקיע בבריאות שלי. מאז הבראתי מהדיכאון, ובעזרת הטיפול הפסיכולוגי אני במצב טוב מאי פעם - לומד באוניברסיטה, בעל עסק, והכל הולך בכיוון הנכון. לאחרונה חזרתי לעשות פעילות גופנית והצלחתי להוריד 5 קילוגרם, ואני רוצה להמשיך.
    בימים האחרונים לא לקחתי ציפרלקס - מכיוון ששכחתי ומכיוון שבית המרקחת היה סגור מתי שכבר הלכתי לקנות. אני מרגיש טוב, ונכון לעכשיו אין לי כל תופעת לוואי. רופא המשפחה שלי אמר לי פעם שהוא בספק אם לאדם במשקלי (כרגע 100 קילו), 10 מ"ג ציפרלקס בכלל עושה משהו. בכל מקרה, יש לי סופ"ש מולי, ואמנם אני מתכנן לקנות את הכדורים, אבל אני מתלבט אם לקחת אותם - אם לא הרגשתי תופעות לוואי תוך 3 ימים האם הם צפויות להופיע? האם בכל זאת עלי לקחת את הכדור ולנסות כבר ביום ראשון לראות רופא, או שעדיף לי לעשות אותו דבר ביום ראשון אך לא לקחת כדור (השאלה היא האם אני לוקח פה סיכון כלשהו? האם אמצא עצמי חוזר לדיכאון בגלל ה10 מ"ג הללו?)
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    3 ימים ללא ציפרלקס

הוספת תגובה

• 3 ימים ללא ציפרלקס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    26/04/2015

ראשית 10 מ'ג בהחלט עושה .
    שנית : טעות להפסיק ללא מעקב רופא מטפל.
    ממליץ על בדיקה מסודרת והתייעצות עם רופא מטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העלאת מינון ויאפקס
    חנה
    23/04/2015

שלום,

לקחתי במשך מספר חודשים ויאפקס XR במינון של 300 מ"ג (2 כדורים ביום).

הגעתי למינון הזה אחרי נסיון עם תרופות אחרות ועם ויאפקס במינון נמוך יותר.

במשך החודשים האלה הרגשתי טוב מאוד מבחינה נפשית. החרדות והדיכאון שהיו לי כמעט נעלמו. בקיצור - חשבתי שמצאתי את התרופה והמינון האידיאליים עבורי.

במשך השבועיים האחרונים אני מרגישה שהיעילות של התרופה פחתה, ואני מתחילה לחוות חרדות ודיכאון שוב.

רציתי לדעת האם במצב כזה מעלים את המינון של התרופה או שמחליפים תרופה?

ואולי יכול להיות שזה רק זמני וההשפעה של התרופה תחזור להיות כמו פעם?

לקביעת תור
    סגירה
    העלאת מינון ויאפקס

הוספת תגובה

• כל האפשרויות שהעלית יכולות להיות

שמוליק
    24/04/2015

שלום חנה.

אינני רופא.

כל האפשרויות שהעלית יכולות להיות: יכול להיות שמדובר במשהו זמני. יכול להיות שהגוף שלך פיתח הסתגלות לתרופות וכעת צריך מינון גבוה יותר, ויכול להיות שהתרופה הנוכחית כבר איננה מתאימה.

על כל פנים, הרופאים בפורום ממליצים לשלב גם טיפולים פסיכולוגיים שגם הם יכולים לעזור, והרבה פעמים הם מספיק יעילים עד כדי כך שכבר אין יותר צורך בתרופות.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש כמה דרכים

מנוסה
    24/04/2015

בדרך כלל 300 מ"ג עושה את העבודה.
    ניתן לנסות 375 מ"ג.
    לפני כן ניתן לחלק לשתי מנות של 150 בהפרש לש 8 שעות (בוקר ואחה"צ).
    האם יתכן שאת במינון יתר? אולי לרדת ל 225 מ"ג?
    ניתן להוסיף תרופה מחזקת כמו וולבוטרין (שילוב ידוע).
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העלאת מינון ויאפקס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    26/04/2015

לא מומלץ וויפאקס XR מעל 225 מ'ג, רק במקרים חריגים.
    יש להעריך שנית את המצב, לשלול גורמים אחרים לבעיה ואו חוסר יעילות מספקת.
    יש ליזכור, חובה לתת מענה למרכיב הפסיכולוגי וסביבתי.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מרסיטל
    עודד
    23/04/2015

היי שלום, אני נוטל באופן קבוע רסיטל 40 מ"ג. מרשם מפסיכיאטר. אני מבקש לסיים לעת עתה השימוש בצורה מבוקרת ונכונה מבחינה רפואית. איני מוצא באף מקום כיצד מבצעים זאת נכון. אודה על תשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מרסיטל

הוספת תגובה

• כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל

שמוליק
    23/04/2015

שלום עודד.

אינני רופא.

ממש לא מומלץ להפסיק טיפול תרופתי מבלי להתייעץ עם הרופא המטפל; התסמינים עלולים לחזור.

עם זאת, נסיון אישי שלי העיד שהרבה פעמים הרופאים אינם מספיק מודעים לסבל הנגרם מתופעות הלוואי של הטיפול התרופתי, ואע"פ שהנזק גדול מהתועלת, הם אינם נותנים לנזק את המשקל הנכון, וממליצים להמשיך עם הטיפול התרופתי.

רוב מוחלט של הרופאים (אם לא כולם), לא התנסו באופן אישי בחוויה של נטילת תרופות פסיכיאטריות, ואולי בשל כך אין מספיק רגישות לנושא. מסיבה זו, אני מוכן לגלות פתיחות כלפי האפשרות של לקיחת סיכון והפסקת הטיפול התרופתי בניגוד להמלצתו של הרופא המטפל.

עם זאת, לדעתי גם במקרה כזה, כדאי לפנות לרופא המטפל על מנת להיות מודע לסיכון הכרוך בכך, ועל מנת לקבל ממנו מידע והנחיות איך להפסיק באופן כזה שהסיכון יהיה עד כמה שאפשר קטן.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובת שמוליק

עודד
    24/04/2015

היי. אני שם לב שאתה מגיב לכל השאלות כאן. ראשית טוב שאתה כותב שאינך רופא. שנית, כעצה ידידותית לחיים, נא אל תיפגע. אני חושב שהמקום הזה הוא כפי שנכתב, מענה מקצועי. של פסיאטרים. יכול להיגרם נזק מתשובות שהן לא של בעלי מקצוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעודד

מנוסה
    24/04/2015

עודד שלום,
    תשובה רק מפסיכיאטר אפשר לקבל בקופ"ח או בביקור פרטי אצל רופא. בפורום יש יתרון שבו ניתן ללמוד גם מניסיונם של אנשים שהתנסו עם התרופות, וזה מאוד חשוב. בנוסף, הרופא בפורום אינו עונה מידי יום אלא אחת לכמה ימים, ולעתים (לא במקרה שלך) נדרשת עצה דחופה.
    אני מצטרף לדעתו של שמוליק- אל תפסיק טיפול ללא התייעצות אישית עם רופא. זה עלול לגרום להידרדרות, שלאחר מכן קשה להתאושש ממנה לאורך זמן ממושך.
    רק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מרסיטל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    26/04/2015

ה הפסקה מאוד איטית ומאוד אינבידואלית..

בדר'כ ירידה ב 5 מ'ג כל פעם, על משך חודש - חודשים, מאוד תלוי..
    מאוד מומלץ מעקב מסודר, בגלל הסכנה להחמרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

עודד
    19/05/2015

תודה לד''ר יונתן דוידאור על המענה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טבק ואלכוהול גורמים לחרדה איומה.
    אחד רגיש
    23/04/2015

שאני מעשן סיגריה פתאום 10 דקות שלמות אני בחרדה ובתחושה לא נוחה בכלל כאילו משהו לא טוב עומד לקרות ויש לי מין דאגה לגבי הסביבה. אפשר הסבר למה זה קורה בדיוק? הרי הטבק אמור מאוד להרגיע אותי, לא לגרום לי ל10 דקות של סבל! אני אפילו יודע שסכיזופרנים ממש מכורים לטבק כי זה מרגיע להם את כל התופעות והתסביכים.
    גם אלכוהול גורם לי לחרדה, אחרי שתי כוסות וודקה רדבול, או שתי כוסות וויסקי אני מתחיל להרגיש סחרחורות והכול נהפך להיות איטי ואני חושב שאפילו הוא גורם לי להזיה מסוימת כאילו הכול עולה או יורד כמו תחושה שאני נמצא על מעלית. ואני מתחיל להרגיש את כל הנוזלים בגוף וכולי מרגיש מוצף בבחילות נוראיות שגורמות לי לחרדה, דפיקות לב חזקות, יובש חזק בפנים עד כדיי כך שאני נראה כבר אפור כמו גופה מהלכת, ואני נמצא בתחושה שאני עומד למות. בזמן כל הסבל הזה אני מתחנן לאלוהים שיעזור לי לצאת מההרגשה הנוראה הזאת. גם תמיד אחרי זה ישר אני חוטף כאב ראש אבל זה אני מאמין ההאנג-אובר שקורה שמתרחש אצל כולם.

אבל בירה למעשה מצליחה לעורר בי איזה תחושה של רוגע ותחושה טובה לחצי שעה, אבל רק אם אני ישתה בקבוק אחד ולא איזה שלוש.

אפשר לדעת למה זה קורה לי בדיוק, מה עד כדיי כך הנפש שלי רגישה שאפילו טבק ואלכוהול לא עושים לי טוב ):

אני מרגיש כאילו אלוהים גזר עליי גזרה איומה שכל העזרים שאמורים לעשות לי טוב במקרים קשים פשוט עושים ההפך. אני כבר שנים מסתכל על כל האנשים מסביבי שותים ופשוט נראה שהם מאוד נהנים ומקבלים תחושה של ביטחון יותר ואני מקבל תחושה פשוט הפוכה.

אני פשוט מרגיש מוזר, כאילו יש לי אישיות חייזרית או משהו, כולי מתוסכל לראות בני 16 שותים את עצמם לדעת ונהנים ואני אחרי שתי כוסות מתפגר וכבר חושב שאני משתגע במרה הטוב, או מבקרה הרע אומר לחברים שלי להזמין לי אמבולנס כי אני חושב שאני עומד למות.

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    23/04/2015

שלום רב.

אינני רופא.

אני חושב שמה שקורה זה ההיפך ממה שאתה חושב :-)

אלכוהול וטבק הם סמים. הם מזיקים לבריאות. לגוף ישנה דחייה טבעית ממה שמזיק, ורק אחרי שפעם אחר פעם משתמשים בחומרים מזיקים, אז עלולה להיות התמכרות (שהיא גם פיסיולוגית וגם פסיכולוגית).

אם אתה מרגיש הרגשה נוראה אחרי שימוש באלכוהול ובטבק, אז כנראה שהגוף שלך נמצא במצב טוב שהוא דוחה את החומרים האלה, ולא כמו כולם שכבר התמכרו.

אינני יודע היכן אתה נמצא מבחינת הרגשת ההתמכרות; לא כתבת על כך דבר.

לדעתי, כנראה שעדיף שתקשיב לאיתותים שלך מהגוף - ולאט לאט תתרחק מהחומרים הלא בריאים האלה, ובסופו של דבר תרוויח רק בריאות.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טבק ואלכוהול גורמים לחרדה איומה. - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    26/04/2015

לא ניתן לענות באופן חד משמעי.
    הנושא מורכב, זה תלוי במצב הגופני, מצב נפשי, שימ וש בחומרים, פגיעה מוחית בעבר ועוד...
    סכיזופרנים מעשנים הרבה, כי ניקוטין מוריד את תופעות הלוואי, במיוחד בתרופות ישנות.
    ניקוטין- סוג של ממריץ, ותארתית יכול להוביל להחרדה, תלוי בחוזק ובכמות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא היה לי שום פגיעה מוחית

אחד רגיש
    27/04/2015

החומרים היחידים שהכנסתי לגוף חוץ מאלכוהול וטבק היו ריטלין בבית ספר וכדורי SSRI בתקופת הצבא אם זה נחשב בכלל. היה לי ניסיון ראשון עם קנאביס לפני שנתיים שהיה לא רע בכלל, האמת גם עם הקנאביס היה לי חרדה כזאת מאיזה חוסר שליטה.. אבל בגדול זה אחד הדברים שהצליח איכשהו לתת לי הנאה מסוימת. פתאום העולם זוהר והמוזיקה נשמעת יפה יותר.. אבל גם הוא לא עוזר לי בלקבל פתאום ביטחון, או סתם להרגשה משחררת.. להפך הרגשתי תחושה של פרנויה ואכלסתי תסביך על כל דבר שאני עושה.

ולא היה לי שום פגיעה מוחית או איזה טראומה מאיזה תאונה קשה..

אני לא מבין איך זה יכול להיות שלי שכל הסמים האלה עושים לי חרדה.. זה פשוט מוזר שאפילו הפסיכיאטר לא יכול לענות על זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס
    אלמונית
    23/04/2015

אני לקחתי ציפרלקס במשך 10 שנים . 20 מ"ג והייתי ממש בסדר. בשבוע וחצי האחרון אי מרגישה שהתופעות שהיו לי לפני 10 שנים חוזרות. האם יכול להיות שאחרי 10 שנים התרופה הפסיקה להשפיע. קבעתי תור לשבוע הבא. בינתיים אני משש סובלת. מה אני יכולה לעשות עד שאני אראה את הרופאה. בינתיים אני לוקחת ואבן אבל זה לא הכי עוזר

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס

הוספת תגובה

• טיפולים פסיכולוגיים?

שמוליק
    23/04/2015

שלום חלי.

אינני רופא.

הגישה העיקבית של הרופאים בפורום היא שכדאי לשלב עם הטיפול התרופתי טיפולים פסיכולוגיים. זה נכון שישנם מטופלים שטיפולים פסיכולוגיים אינם מתאימים להם, ואפילו מטופלים שאינם מעוניינים בכך - יש לכבד את רצונם, אך זו ההמלצה. וגם ההמלצה הזו אמורה להוות פיתרון לטווח הרחוק, ולא משהו שיכול לשפר את ההרגשה באופן מיידי.

יכול להיות שיהיה צורך להעלות את המינון או להחליף את התרופה. אם יש לרופאים רעיון - הם ישמחו לומר אותו.

לדעתי, אפשר לנסות לפנות לרופא המשפחה, שבדרך כלל, לוקח פחות זמן לקבוע אצלו תור; יכול להיות שיהיה לו רעיון לפיתרון זמני עד שיגיע התור לרופאה הפסיכיאטרית.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחלי שלום

מנוסה
    24/04/2015

נסי לחשוב האם קרה אירוע כלשהו בשבועות האחרונים אשר יכול לתרום לנסיגה במצבך. אם כן, ייתכן שאין המדובר בהפסקת הפעולה של התרופה בהכרח.
    ישנם מקרים שתרופות מפסיקות להשפיע. במקרים כאלו ניתן להעלות במינון. ים זאת, את נוטלת ציפרלקס במינון מקסימלי של 2 כדורים, ולכן אופציה זו אינה אפשרית.
    מה שכן אפשרי הוא להוסיף תרופה אנטי דכאונית אחרת, שתחזק את ההשפעה של הציפרלקס. הכוונה בעיקר לוולבוטרין או אדרונקס.
    אפשרות נוספת, פחות מומלצת בשלב זה לדעתי, הנה להחליף לתרופה אחרת מהמשפחה של ציפרלקסף כגון סרטרלין.
    עד להערכה מסודרת, כדאי לקחת כדור הרגעה. ואבן חלש מידי , ככמו שרשמת. כדאי ליטול קסנגיס או קלונקס (חזק יותר מקסנגיס). מרשם דרך רופא המשפחה.
    רפואה שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    26/04/2015

ייתכן, אך יש צורך בשלילת גורמים פסיכולוגים, גופנים , אורך חיים ( הליכות, מזון , סמים, אלכוהול, ממריצים ועוד.. ) ועוד..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    אבי
    22/04/2015

היי לכם אני נער מתבגר,עכשיו הייתי מעוניין לדעת באילו מצבים הפסיכיאטר המחוזי בשיתוף עם הרווחה יכול להחליט על טיפול פסיכולוגי או פסיכיאטרי,המצב הוא שאני סובל מזקרנות כאונית ומקטע כזה של ביזבוז כספים יתר ושיווצריות זו יכולה להוות עילה לטיפול?

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    23/04/2015

שלום אבי.

סבל נפשי היא סיבה מספקת כדי ללכת לטיפול. אין שום סיבה סתם כך לסבול אם אפשר לא.

אינני יודע איך הפסיכיאטר המחוזי אמור להיות קשור לעניין; בדרך כלל, הפסיכיאטר המחוזי אמור להתערב כאשר יש צורך באישפוזים כפויים, אך אם אתה חש בסבל ומעוניין לטפל בעצמך - לא נראה לי שזה קשור איכשהו לפסיכיאטר המחוזי.

עירוב מחלקת הרווחה, יכול להיות הגיוני, אם אין באפשרותך לממן את הטיפול בעצמך, אולם ייתכן שישנם אופציות אחרות. למשל, ידוע לי שבאוניברסיטת בר-אילן נותנים טיפולים פסיכולוגיים במחיר השווה לכל נפש ע"י מתמחים, וגם דברים כאלה יכולים להוות פיתרון לבעייה של יכולת לממן את הטיפול.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתגובתך שמוליק
    אבי
    22/04/2015

קודם כל תודה רבה,דבר נוסף האם לאחר שאנטול את התרופה תקופה מסוימת הסכיזופרניה תעלם? ומה לגבי ocd במידה ואני סובל מocd איזו תרופה עליי לנטול?

לקביעת תור
    סגירה
    בהמשך לתגובתך שמוליק

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    22/04/2015

שלום אבי.

באופן מוצהר, התרופות האנטי-פסיכוטיות אמורות להקל על תסמינים ואיננה מתיימרת לרפא את המחלה, אך עם זאת, להקלה על התסמינים יש אפקטים פסיכולוגיים שהם יכולים לסייע בריפוי המחלה.

התרופות שנותנים ל O.C.D. הן בדרך כלל תרופות אגוניסטיות (כלומר מעוררות) לסרטונין, שהן מהוות תרופות אנטי-דיכאוניות.

ישנו פתגם ידוע שאומר שניתנה רשות לרופא לרפא, אך לא ניתנה לו רשות לייאש. ואם הדברים נכונים כלפי רופא, הם בוודאי נכונים לגביי, ואתה צריך להאמין שתנצח את המחלה.

אפשר לומר שניצחתי את המחלה אחרי ארבעה אישפוזים, וזה אחד מהמסרים העיקריים שחשוב לי להעביר. להתמודד עם המחלה, ולנצח אותה!!

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה