מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דה ריאליזציה לאחר אלכוהולרן11/03/2015
שלום לכולם :)
שבוע שעבר היה פורים, ואני כמו כולם שתיתי אלכוהול.
בערב (רביעי) השתכרתי, ושקמתי בבוקר אמנם היה לי הנגאובר אבל הכל היה נורמלי.
גם ביום חמישי שתיתי והשתכרתי שנית (אני חייב לציין שזו לא הייתה השתכרות קשה- אני זוכר כל מה שהיה). אך שקמתי ביום שישי בבוקר הכל היה שונה.
בהתחלה חשבתי שזה הנגאובר רגיל, אך לאחר שעברו שלושה ימים התחלתי לחשוד.
הרגשתי מרחף, לא ממוקד, ובעיקר לא חווה את המציאות באופן מלא.
חיפשתי מידע באינטרנט, ועל פי מה שקראתי אני סובל מדה ריאליזציה.
חשוב לי לציין שאני לא שותה בדרך כלל, ושאני אדם רגיל ללא בעיות.
ראיתי שזו תופעת לוואי עוברת, אך כרגע אני לא ממש מרגיש את זה..
מה עליי לעשות?
אני מודה לכם על העזרה, רן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדעתי, כדאי לפנות לרופא המשפחה
שמוליק12/03/2015שלום רן.
אינני רופא.
קודם כל, נראה לי שכדאי להיות אופטימי ולקוות לטוב. לא נראה לי מהתיאור שלך שמדובר בנזקים חמורים ו/או בלתי הפיכים, ובכלל, גם במקרים כאלה, כדאי לשמור על אופטימיות.
לדעתי, כדאי לפנות לרופא המשפחה על מנת לשלול אפשרות של פגיעה נוירולוגית או פגיעה גופנית אחרת, אך גם אם יהיה חשד סביר לפגיעה כזו, אז צריך להאמין שיהיה ניתן להתמודד איתה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדה ריאליזציה לאחר אלכוהול - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/03/2015ייתכן מאוד, בדר'כ כתופעת גמילה, לאחר הפסקת השפעת האלכוהול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהנטלי11/03/2015
שלום לך
התחלתי לקחת סימבלטה בשל דיכאון קל
מאז שעליתי במינון מ30 ל60 החשק המיני שלי ירד ל0
חוץ מזה גם שאני כבר מגיעה למצב של חשק אחרי מסלול ארוך עם בעלי
אין לי כל תחושה באיבר במין בעיקר באזור הדגדגן
השאלה שלי היא לא על החשק כי ידעתי שהיא מורידה
השאלה היא האם היא יכולה להוריד תחושות באיזור איבר המין? והאם זה מצב הפיך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדיכאון קל לא נותנים 60 מג
שים12/03/2015זה ממש הרבה.
חבל עלייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש הרבה פתרונות
שמוליק12/03/2015שלום נטלי.
אינני רופא.
יש לכך הרבה פתרונות אפשריים וצריך לבחור את הפתרון הטוב ביותר לאחר התייעצות עם הרופא המטפל.
פתרון אחד הוא כדורים או גלולות שמטרתם להגביר את החשק המיני.
כיוון אחר של פיתרון הוא לפתור את הדיכאון בדרך אחרת. ניתן לפתור את הדיכאון באמצעות טיפולים פסיכולוגיים. ככלל, גישתם העיקבית של רופאי הפורום היא שטיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל.
צריך לבחור את הפתרון הטוב ביותר עבורך תוך התחשבות בהרגשה הסובייקטיבית שלך.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהתקדם בטיפול
מנוסה13/03/2015נטלי שלום,
מה שאת מתארת זה תופעה מוכרת ודווקא מעידה על התקדמות בטיפול.
60 מ"ג זה מינון ביניים של סימבלטה. לאחר שבוע על מינון זה את אמורה להגיע ל 90 מ"ג, ולאחר כשבועיים-שלושה התחושות באזור תחזורנה והכל יסתדר.
בדיכאון יותר קשה מקל-בינוני זקוקים ל 120 מ"ג.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואלה טלפטיה
שמוליק13/03/2015שלום מנוסה.
בדיוק עכשיו כתבתי תגובה לשגית ששאלה על פרוזק והתלוננה על כך שהיא תרופה משמינה.
אני זוכר שהערת לי שדווקא תרופות מסוג SSRI יכולות להשמין, אך SNRI אינן משמינות.
כתבתי לה את הדברים וציינתי שאתה באמת יותר מנוסה ממני בהתמודדות עם דיכאון.
והנה בדיוק עכשיו אני רואה שכתבת תגובה.
לא טלפטיה? :-)
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן
מנוסה13/03/2015אהלן שמוליק,
עצתך על SNRI נכונה. גם אני למדתי הרבה מניסיונם של אחרים ואפילו יישמתי על עצמי ובהצלחה.
יום טוב ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה דחופה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/03/2015בהחלט הפיך.
יש לישקול להוריד מינון ולהוסיף מירו.
מומלץ לברר בדיקות דם, פרופיל הורמונלי ( אסטרוגן, טסטוסטרון וכו..)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה דחופה
נטלי16/03/2015זאת אומרת שיש מצב כזה שזו אחת מתופעות הלוואי של התרופה?
עשיתי בדיקות כולל הורמונליות והכל תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ראש תעוקתי לוריון וציפרלקסדן11/03/2015
שלום
ותודה מראש
לפני שנה התחלתי לקבל כאב ראש תעוקתי,קיבלתי לוריון הבנתי באיזה מצבים אני מקבלת את הכאב ראש התעוקתי רובם נובעים מכך שאני דורשת מעצמי פתרונות מידיים לכל דבר ולכל בעיה ניסיתי לנהוג אחרת זה פשוט לא עובד אם יש חודש שקצת יש בעיה תזרמית בכספים מייד הכאב ראש מגיע.
בשנה האחרונה זה הלך וחזר יחסית לא השתמשתי הרבה בכדורים,קיבלתי 30 כדורים הם הספיקו לשנה שלמה.
לפני מספר ימים שוב קיבלתי כאב ראש תעוקתי הרופא נתן לי לוריון לשלושה שבועות וציפרלקס.
מקריאה על הכדורים,אני מבינה שאלו כדורי דיכאון מעולם לא הייתי בדיכאון אני טיפוס שמח,פעילה בחיים אני אוהבת את החיים מטיילת טסה שלי יש לי ילדה בת 5 מדהימה .
מה שכן בתור חד הורית על מנת להמשיך לחיות ברמת חיים טובה עבורי ועבור הבת שלי אני פשוט עובדת קשה בבוקר במשרה ובמהלך החודש מספר פעמים בערב תיקים שאני מטפלת בהם באופן פרטי.
יש תחושה של עייפות מהעבודות ותחושת אין ברירה.
האים זה נכון לקחת את הכדורים או יש טיפול אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שמוליק11/03/2015שלום דן.
אינני רופא.
לדעתי, כדאי לבדוק את ההתנהלות הכלכלית שלך. יכול להיות שניתן לשפר את ההתנהלות הכלכלית וכך הלחץ ירד.
אע"פ שאני מאמין יותר בטיפולים פסיכולוגיים מאשר בטיפול תרופתי, אני מסופק האם במקרה שלך באמת צריך טיפול פסיכולוגי. נראה לי מתוך דברייך שעיקר הבעייה היא בלחצים כספיים, ונראה לי שהעיקר צריך להתמקד בבדיקת ההתנהלות הכלכלית.
השאלה האם צריך תרופות או לא, היא שאלה אינדבידואלית, שתלויה גם בגישתו של המטופל, ואין בכך הכרעה חד משמעית.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב ראש תעוקתי לוריון וציפרלקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/03/2015קשה להמליץ ללא בדיקה מסודרת והמידע הזמין במלאו..
באם יש מרכיב חרדה ומתח בכאב הראש, בהחלט הטיפול יכול לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין להשיג לוסטרל בארץבת3110/03/2015
מה עושים?
ניסיתי את 2 התחליפים הגנריים למספר שבועות והם גרמו לתופעות לוואי מזוויעות שלא היו עם המקור (לוסטרל) (בטח שלא בעוצמה כזאת ולפרק זמן כה ארוך). האוכל לא מתעכל בכלל ויש עוויתות נוראיות בבטן כבר כמה שבועות. החלטתי להפסיק כי אין לי יכולת ללכת לעבודה בצורה כזאת ולשאול את הרופא מה לעשות בפעם הבאה שאפגש עימו.
האם ישנן תרופות דומות ללוסטרל המקורי או שעדיף כבר לוותר על טיפול תרופתי?
דווקא הלוסטרל וגם התחליפים הגנריים שיפרו את מצב הרוח והדיכאון אבל כאמור, אני לא מסתדרת עם התחליפים הגנריים ואת המקור אין להשיג בשום מקום.
תודה על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך לבחון את כל החלופות
שמוליק11/03/2015שלום רב.
אינני רופא.
לדעתי, קודם כל, צריך לתת לך פידבק חיובי על ההתמודדות.
אני מניח שאם תופעות הלוואי של החלופות של הלוסטרל היו בלתי נסבלות, אז טוב עשית שהפסקת.
יכול להיות שניתן להשיג לוסטרל איכשהו מחו"ל. אני מניח שאם הרופאים יודעים על דרך כזו, הם ישמחו לפרט איך בדיוק ניתן לעשות זאת.
יכול להיות שישנה תרופה אחרת שמתאימה. על כך צריך להתייעץ עם הרופא המטפל.
על כל פנים, הרופאים ממליצים לשלב עם הטיפול התרופתי טיפולים פסיכולוגיים. הטיפולים הפסיכולוגיים יכולים לתת מענה טוב לבעייה, כך שבעתיד תהיה אפשרות להפסיק את הטיפול התרופתי (כמובן על פי המלצת הרופא המטפל). בוודאי שאם אין טיפול תרופתי מתאים, אז צריך טיפול כלשהו.
בכל אופן, שיהיה בהצלחה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רק שונאתשונאת10/03/2015
אני שונאת את אלוהים................שונאת שונאת ...הוא שרף אותי ........... כולם יכול ללכת לעזעל וכל העולם הזה ביחד .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן גם שונאת
שונאת10/03/2015שונאת ושונאת ........
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשונאת
רונן11/03/2015למה את חושבת שאלוהים שרף אותך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקסל+פרפנמעיין09/03/2015
התחלתי לפני שבוע וחצי לנטול 100 מ"ג איקסל+פרפנאן 4 מ"ג+טרזטדיל 50 מ"ג.את הטרזודיל ופרפנאן נאמר לי שזה ניתן לזמן מוגבל.
אני סובלת מהתקפי פאניקה. האיקסל גרם לי לעירנות מוגברת ולכן הרופאה הוסיפה לי טרזודיל.אין לי מושג למה הוסיפה גם פרפנאן,אשמח להבהרה לגבי מה השפעתו.
מעבר לכך התחלתי לסבול מעצירות,סחרחורות ועצבנות מוגברת? מה מהכדורים שאני נוטלת גורם לתופעות הללו והאם אילו תופעות חולפות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקסל+פרפנ - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/03/2015איקסל :
חלק שממריץ, נוראדרנלין, יכול לתרום לתופעות לוואי, אי ש קט, ערנות, שינוי בלחץ דם ודופק, כאב ראש וכו..
מעבר לזה, יש צורך לברר מול רופא מטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי פאניקההראל09/03/2015
שלום רב,
רציתי לדעת למה כדורים גורמים להתקפי פאניקה והאם זה מסמל על החמרה במצב? ומה הסיכוי שאחרי שתפסיק כדור המצב יחמיר/ימשיכו התקפי הפאניקה?
בתודה מראש,
הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי פאניקה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/03/2015נוגדי דיכאון, לפעמים ניכולים להחמיר בשלב ראשון, זה חולף לאחר מספר ימים.
לא בהכרח מראה על מצב חמור, יותר על רגישות לסרוטונין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה אף פעם לא עונים דווקא לידני08/03/2015
תמיד עונה לי שמוליק . תודה שמוליק אבל כל השאלות שלי מופנות לרופא ! השאלה "איקסל" ויש שאלה שאני כל פעם שם אותה פה ולא עונים לי וגם מוחקים אותה מפה !!!! אולי איזה 3 פעמים שמתי אותה . עכשיו אני ישים אותה פה מאה פעם !שאלות ארוכות לא עונים פה . אם אתם עוזרים תעזרו לכולם באופן שווה זה נראה לכם בסדר במיוחד בפסיכיאטריה !?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדני שלום
מנוסה08/03/2015שלום,
איקסל מתחיל לעבוד ב 150 מ"ג.
אם אתה נוטל שבוע של 100, עליך כבר להעלות ל 150 (75 כפול 2) ולהמתין שבועיים.
לאחר מכן לשקול הצורך לעלות ל200 מ"ג (100 כפול 2) להשגת אפקט טיפולי מיטבי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפחתת מינון וונלהאורי08/03/2015
שלום,מזה כ-11 חודשים אני מטופלת בוונלה 225 מ"ג עקב דיכאון וחרדה מלווים בכאבי ראש.
הטיפול מאוד הועיל לי ברוך השם ואני מרגישה מצוין איתו.
מאחר וברצוני להיכנס כעת להריון,הומלץ על הפחתת המינון בהדרגה ל-75 מ"ג,ואכן הפחתתי במינון כ- 37.5 מ"ג לשבוע,עד שלפני כשלושה ימים הגעתי למינון 75 מ"ג ליום.
בסמוך להפחתת המינון ל-75,התחילו תחושות מוזרות של סחרחורת,תחושת ניתוק וריחוף ומצבי רוח משתנים.
קראתי שאלו תופעות מוכרות בעת הפחתת מינון בוונלה.
חשוב לי לדעת האם התופעות אמורות לחלוף מעצמן ואם כן בתוך כמה זמן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפחתת מינון וונלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור10/03/2015תופעות גמילה מ SSRI בדר'כ חולפות תוך מספר שבועות.
יש לזכור, שיש מרכיב אישי, התופעות ומשך הזמן יכולים להשתנות מאחד לשני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקסלדני08/03/2015
אני פגוע פוסט טראומה ואני לוקח איקסל חודש ושבוע . חודש אחד לקחתי 25x2 ביום ואחרי חודש התחלתי לקחת 50x2 שאותו אני לוקח כבר שבוע . חוץ מיובש בפה והרגשה קצת שונה ממה שאני מכיר אז כלום . המצב אותו הדבר חרדות דיכאונות זעם וכ'ו האם אני צריך לעבור לתרופה אחרת או שלחכות עוד קצת ? האם זאת תרופה לפוסט טראומה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה יכול לקחת חודש
שמוליק08/03/2015שלום דני.
אינני רופא.
קודם כל, זה טוב שאתה מתמודד עם הקשיים. מי שמתמודד - מצליח.
יכול לקחת חודש עד שהתרופה מתחילה לפעול בצורה הרצוייה. בכל אופן, אם היובש בפה מאוד מפריע לך, יכול להיות שלו מהסיבה הזו, התרופה הזו איננה מתאימה לך. על כל פנים, צריך להתייעץ עם הרופא המטפל.
בכל אופן, גישתם העיקבית של הרופאים בפורום היא שכדאי למצות גם טיפולים פסיכולוגיים. בהחלט ניתן להיעזר גם בקבוצות תמיכה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיקסל
מנוסה08/03/2015שלום,
איקסל מתחיל לעבוד ב 150 מ"ג.
אם אתה נוטל שבוע של 100, עליך כבר להעלות ל 150 (75 כפול 2) ולהמתין שבועיים.
לאחר מכן לשקול הצורך לעלות ל200 מ"ג (100 כפול 2) להשגת אפקט טיפולי מיטבי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיקסל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/03/2015זה בהחלט יכול לעזור לפוסט טראומה.
לפעמים יש צורך להמתין, שיקול קליני לאחר בדיקה.
יש חשיבות לשלב טיפול בשיחות, חשיפה - PE , EMDR וכ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאיזה גיל מותר לטפל בציפרלקס?ד``ר יונתן דוידאור08/03/2015
שלום.
מאיזה גיל מותר לטפל בציפרלקס ?
האם אפשר לטפל בנער בן 17 בציפרלקס ?
בתודה,
ריקי יפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיום אפשר לראות מקרים.
שים08/03/2015שנותנים כדורים פסיכיאטריים לילדים בגן אפילו.
הרבה יותר קשים מציפרלקס.
ממליץ לא לקחת כדורים.
לחפש דרכים אחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריך לעשות הערכה מקיפה
שמוליק08/03/2015שלום ריקי.
הפורום הזה הוא פורום של מבוגרים, ועדיף לשאול בפורום המקביל המיועד לילידים ובני נוער.
על כל הפנים, גישתם העיקבית של הרופאים, הן בפורום הזה והן בפורום של ילדים ונוער היא שצריך לעשות הערכה מקיפה ולבדוק את כל הגורמים, כולל גורמים פסיכולוגיים סביבתיים וגם אורגניים, ולא לתת רק תרופות שאמורות לפתור רק את המרכיב הביולוגי של חוסר איזון כימי במוח, ובכלל, טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל.
הרבה פעמים, הרופאים מגיעים למסקנה שאין בכלל צורך בטיפול תרופתי.
אני מסכים עם שים שכאשר הרופאים רואים צורך בכך, הם נותנים תרופות, והרבה פעמים נותנים אפילו לילדים תרופות עם תופעות לוואי הרבה יותר קשות. בכל מקרה, צריך תמיד לקחת בחשבון תועלת מול נזק.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלריקי שלום
מנוסה08/03/2015מומלץ להתייעץ עם רופא כמובן.
באופן כללי התרופות היום בטוחות ביחס לעבר.
שימי לב: יש להיזהר מלהסתמך על תשובות חלק ממשתתפי הפורום מאחר ובבסיס דעותיהם מצויה התנגדות לטיפול תרופתי, כל אחד מסיבותיו. זאת בניגוד לזרם המרכזי של הפסיכיאטריה המודרנית וקרוב יותר לאידאולוגיות חשוכות כגון האידאולוגיה הסיינטולוגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםשלום08/03/2015
לא יודע מאיפה להתחיל בלי קשר לזה שמגיל 10 אני רק בוכה וכל הזמן מדוכא ולא יודע להשיג קשרים חברתיים ורק בוכה תמיד אף פעם לא זוכר את עצמי שמח תמיד שם שירי דיכאון בוכה עם התקפי זעם אני היום בן 23 בחיים לא יצאתי לעבוד אולי פעם אחת ואני לא עובד טוב כי אני לא מרוכז לא יודע למה ..איך אוכל לדעת אם אני סובל מאספרסו או משו כזה ? כדאי ללכת לסל שיקום? נקבעו לי 20 אחוז למרות שאני צריך יותר וזה על נכות כללית אבל מה עם הראש? אני לא יוצר קשר עיין וחושב גם שמסתכלים עלי וכאלה ואני כמעט אף פעם לא מדבר איך אדע אם זה אוטיזם או אספרגר ולקבל את הנכות קצבה שמגיע לי כי אני לא אחד שיצליח להביא כסף בעצמי אני רואה את זה ממש קשה לי ואני כבר חיב לצאת מזה שמישו יעזור לי הכל רק מחמיר ..במה בן אדן כמוני גם יוכל לעבוד? במקומות רועשים אני לא יצליח ולא במשו מסובך אני בבעיה מחכה לתשובה רצינית ..אולי סל שיקום אבל מה זה בכלל ואם זה לא עוזר ? ולאיזה אנשים זה ..? תשובה בבקשה רוצה לדעת איך לחיות טוב כבר כמו כולם זה קשה ככה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/03/2015יש צורך לתהליך שיקום מסודר, מעקב פסיכיאטרי, טיפול פסיכולוגי, לפנות לכישורי חיים, הצטרפות לעמותות .. וכו
ניתן לשקול פניה "לאנוש" וכו"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באקנה בעזרת תרופה פסיכיאטריתליהי07/03/2015
שבוע טוב, הייתי מעוניינת לדעת האם טיפול תרופתי (נוטלת ציפרלקס) יכול לעזור לבעיית אקנה דיי קשה ומתמשכת למעלה משנה על החזה, כתוצאה מפיצוץ נקודת חלב ועד למצב של החלמה מלאה?!
תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהחלט כן
מנוסה08/03/2015שלום,
לעיתים קרובות אקנה נגרמת בהשראת מתח נפשי. טיפול בנוגדי דיכאון יכול להפיג מתח זה ולהביא לריפוי האקנה. אני יכול להעיד על כך מניסיון אישי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול באקנה בעזרת תרופה פסיכיאטרית - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/03/2015אם יש מרכיב אובסיסיבי טורדני אז כן.
בנוסף יעוץ רופא עור, שילוב תרופות יכו להיות מאוד יעיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני שונאת אלוהיםשונאת07/03/2015
עשה אותי חולת נפש .......כמה ...שאני שונאת אותו.............רק עשה אותי חולה וחולה גם גופנית וגם נפשית אני שונאת אותו ..................
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם אם אלוהים קיים. .
שים07/03/2015לא נראה לי שזה מה שהוא היה מתעסק בו.
לעשות אותך חולה. .נו באמת. .מה את ילדה קטנה?
אלוהים לא עושבתה כלום. זה נסיבות שלא שיחקו לטובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפרקסאןדוד06/03/2015
שלום
אני בן 25 סובל ממעי רגיז ופיברומיאלגיה רופא הגסטרו הביא לי כדור דפרקסאן 25 מ"ג
ליום
רציתי לשאול אם זה תרופה שאפשר להשתמש איתה לטווח ארוך במינון שאני לוקח?
והאם צריך לבצע בדיקות כלשהם במהלך תקופת הטיפול למשל א.ק.ג ועוד?כי שמתי לב שרשום עליו תופעות לוואי קיצוניות
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפרקסאן - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/03/2015מומלץ בדיקות דם תקופתיות, מעקב לחץ דם ודופק, וכן אקג.
מעקב רופא משפחה מומלץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)