מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לפסיכיאטר מומחהיואב בן חמו10/04/2015
האם אפשר להישרט מסמים קלים כמו מריחואנה וחשיש ?
הכוונה בלהישרט היא האם יכול ליקרות נזק מוחי או נפשי כתוצאה משימוש ? אם כן אילו נזקים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפסיכיאטר מומחה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/04/2015בדרך כלל יכול לגרום להתפרצות מחלה נפשית אצל אנשים עם רגישות ( שאולי גם בלי סמים היו מפתחים מחלה במהלך החיים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאלעד09/04/2015
אמא שלי, בת כ-50, עברה מאז סוף שנות ה-20 שתי תקופות של התקפים פסיכוטיים שארכו כשנתיים-שלוש, עם אבחנה של סכיזופרניה. לפני שנתיים חל התקף נוסף - ומאז זה לא עוזב אותה, בצורה הבאה: לסירוגין, חודש-חודש, היא ב-2 מצבים: מצב דיכאוני, עם מחשבות (חלקן שווא) חוזרות, חרדה, חוסר תקווה וכו'; ומצב שני - יחסית נורמלי, מאושר, פעלתני וכו'. באופן חוזר, עם התמשכות המצב השני, משהו ב"סוללה" שלה אוזל, היא לאט לאט מתחילה להתכנס, עד שבוקר אחד היא חוזרת למצב הדיכאוני-פסיכוטי. היא מטופלת בלפונקס, אנאפרניל ולאחרונה התחילה גם אבליפיי. לאורך השנתיים האלה השתמשה גן בסוליאן, ציפרלקס ועוד.
שתי שאלות יש לי בבקשה:
א. אכן סכיזופרניה? משהו אחר?
ב. האם זה מצב מוכר? האם יש דרך "לפרוץ" את רוטינת החודש-חודש הזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי מאניה-דיפרסיה
שמוליק09/04/2015שלום אלעד.
אינני רופא.
יכול להיות שישנה טעות באיבחון; שינוי ממצבי רוח קיצוניים של דיכאון למאניה מאפיין יותר מאניה-דיפרסיה.
אם אכן מדובר במאניה-דיפרסיה, אז הטיפול התרופתי אינו מתאים. היא מקבלת תרופות אנטי-פסיכוטיות ותרופה אנטי-סיכאונית. תרופה אנטי-דיכאונית איננה מתאימה בדרך כלל למאניה-דיפרסיה כיוון שהיא עלולה לגרום להתקפים פסיכוטיים. הטיפול התרופתי העיקרי במאניה-דיפרסיה הוא מייצב מצב רוח.
הייתי ממליץ לחכות לתשובה מרופא, ואם הוא יגיד שיש מקום לבדוק האם האיבחון נכון, אז כדאי לבקש חוות דעת נוספת.
בנוסף לכך, אם ניתן, אז מומלץ לשלב טיפולים פסיכולוגיים, אם כי צריך לבחון את יעילותם.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/04/2015לצערי לא ניתן לענות באופן חד משמעי, מדובר במצב מורכב.
יש לברר מצב הגופני - מוחי , הדמייה CT מוח MRI ?
מאוד חשוב לישקול לשלב מייצב מצב רוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס ומחזוררונית09/04/2015
שלום, האם יכול להיות שלפני ובזמן המחזור הציפרלקס גורם לנסיגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתינה לתשובה
רונית11/04/2015ממתינה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרלקס ומחזור - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/04/2015לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיון פתוחשים09/04/2015
דיון/ויכוח ידידותי על ההפרעות הקיימות ודרכי הטיפןל.
כל אחד רשאי להביע את דעתו אולם נא להיות מאופק ולא לתקוף.
התופעה של הפרעות ובעיות נפשיות קיימת מאות שנים אם לא יותר בקרב בניי האדם.
במהלך השנים בני האדם ניסו דרכים שונות ומגוונות למציאת מקורן..הבנתם. .ופתרונן.
הדעה שלי לגבי מדוע הפסיכיאטריה אינה ממש מצליחה לעזור ובכלל כל גישה כיום שרוצה לעזור לאנשים עם בעיות הללו קודם כל נובעת מכך שעדיין בתכלס אף אחד לא יודע את מקורן המדוייק...טבען. .ובטוח שלא פתרונן עד היום הזה.
הפרעה נפשית נחשבת כבושה לאדם כי היא פוגעת בכבודו...ביחסים הקרובים שיש לו. .בחיוניות שלו. .כושר החלטיות וכו ולאט לאט גוזלת ממנו בכאב את חייו.
אין ספק שמרכיב חזק בבעיות הנפשיות הינו הרגש.
הרגש הוא כוח חזק ביותר שיכול לעורר וליצור דברים נפלאים כשהוא במצב יחסי טוב. אך מצד שני הרגש כשהוא במצב לא טוב יכול לגרום לטרגדיות.
אני חושב ולמעשה אני יודע. .כי אני חש את זה חזק..שבני האדם איבדו את האהדה והקירוב שלהם כלפי אחד השני. שמו מגבלות וגדרות כדי להפריד בינם לבין עצמם.
האמפתייה והסובלנות והרצון לעזור מתפוגגים כי הזמן לא עוצר וכל אחד רוצה לעשות הרבה כסף ושכח את עקרונותיו בתור רופא או בן אדם.
הבעיות הנפשיות נובעות לרו. מאיתנו בני האדם ועד שלא נשנה את הגישה שלנו כלפי אחד לשני שום טיפול לא יעזור.
עד שלא נאהב אחד את השני בלי תנאים ושיפוט הכל לשווא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דעתי האישית
שמוליק12/04/2015שלום שים.
גם אני מסכים איתך שיש הרבה מה לתקן בתחום של בריאות הנפש.
תתפלא, אבל גם הרופאה שלי אמרה שיש לה אי אילו ביקורות, ואני מניח שגם לרופאים של הפורום יש ביקורות...
אני מניח שאת שעיקר הביקורת שלי ידועה, אולם חוסר שביעות רצון מהמערכת כמערכת מחייב התייחסות בכובד ראש.
לדעתי האישית, כסף אינו הגורם העיקרי; זהו גורם שנראה לי די זניח...
עם זאת, יש הרבה אמת בדבריך; סולידריות יכולה להקל על קשיים נפשיים, ולא רק זה, הרבה פעמים חוסר סולידריות הוא זה שגורם לקשיים נפשיים.
אני חושב שעצם השתתפותך בפורום היא סולדריות גדולה ויישר כוח על כך :-)
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה למנוסהרונן09/04/2015
אני נוטל אפקסור 225 מ"ג כבר שנה ורוצה להוריד קצת במינון נגיד בשלב ראשון 35 מ"ג לחודש ואז עוד 35 מ"ג לעוד חודש ולראות איך אני מגיב. הבעיה שאין בשוק אפקסור 35 מ"ג כמו בחול אלה רק 75 מ"ג . מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
מנוסה09/04/2015שלום רונן,
ניתן לשלב כדור בשחרור מהיר של 37.5 מ"ג.
למשל: לבלוע בבוקר 150 מ"ג בשחרור איטי, ובערב כדור של 37.5 מ"ג בשחרור מהיר, וככה נטלת 187.5 מ"ג. או: לקחת את שני הכדורים ביחד בבוקר.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה למנוסה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/04/2015מתייעצים עם רופא מטפל.
לפעמים יורדים לפי מה שזמין ב XR
ובסוף ניתן לשלב כדור בשחרור רגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצהאנונימי09/04/2015
שלום רב,
אני בת 32, כבר 7 שנים מטופלת בויפאקס 150 xr נגד איפוכינדריה קשה מאוד.
החרדה היא ממחלת הסרטן.
בשנים האלה היו לי סימפטומים של כל המחלות שרק אפשר לתאר.
לדוגמא סרטן הגרון, הייתי צרודה וכאבים בגרון שחלפו רק לאחר כמה חודשים של ביקורים חוזרים לרופאים שונים.
סרטן מעי הגס, עצירויות, שלשולים עד שביצעתי קולונוסקופיה.
כמובן אני תמיד עייפה, תמיד חסרת אנרגיה ומצב רוח.
קשה לי מאוד לתפקד גם בבית וגם בעבודה.
לפני שבוע בישיבה מול הטלויזיה הרגשתי שחסר לי אויר וקשה לנשום.
זה חלף אחרי כמה דקות, אבל מאז לא הפסקתי לחשוב על זה ואני כבר שבוע עם הרגשה של חוסר חמצן. אין לי נשימות מהירות, כיחלון או כלשהו סימן אחר. בבדיקה רפואית, כולל האזנה לריאות וסטורציה 99% הכל תקין.
אבל אחרי חפירות באינטרנט קראתי שזהו סימן ראשון לסרטן הריאות ומאז ההרגשה של חוסר אויר רק התגברה. זה עובר רק כשאני ישנה או שלפעמים יוצא לי להתמקד במשהו אחר אבל ברגע שאני נזכרת בזה זה שוב חוזר.
הכי גרוע אני מרגישה בבוקר, כמה בלחץ נוראי ובצפיה שתכף זה יחזור.
מרגישה דפיקות לב וחוסר שקט. יוצא לי טיפה להירגע לקראת הערב כשאני כבר במיטה.
הרופאת משפחה שלי ניסתה להסביר לי שאם זה היה סרטן ריאות גם בלילה ובמנוחה זה לא היה עוזב אותי. אבל ההסברים האלה עוזרים בדיוק לחצי שעה ואז אני שוב חוזרת לאותו הדבר.
אני מנסה להפסיק לעשן אבל עם הלחץ התמידי הזה זה הופך להיות קשה מהרגיל.
אשמח לשמוע את דעתכם.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זוהי שאלה שכבר שאלת
מנוסה09/04/2015שלום,
כפי שנרשם לפני מספר שבועות: יש להעלות מינון הויאפקס ל 225 מ"ג ולאחר כשבועיים, במידת הצורך, ל300 מ"ג. חבל לסבול, אין לך רופא מומחה שמטפל בך? אפשר לקבל הפנייה דרך רופא המשפחה בקופ"ח.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדובר בעניין נפשי
שמוליק09/04/2015שלום אירה.
מדובר בעניין נפשי. חשש מסרטן כשכל הבדיקות תקינות, ושהחששות האלו גורמים לסבל - אלה סימנים די מובהקים שמדובר בעניין נפשי.
הדבר היחידי שיכול להיראות הגיוני בסיפור שלך, הוא שעישון מהווה גורם די משמעותי לסרטן הריאות, אבל לא נראה לי שעד כדי כך; ישנם הרבה אנשים שמעשנים, ואפילו מעשנים כבדים, שלא כל כך מוטרדים מסרטן הריאות, אבל בוודאי שהרצון להפסיק לעשן על מנת לשפר את הבריאות הוא טוב ונכון.
אני מניח שלמנוסה יש זיכרון יותר טוב משלי, ואם הוא אומר שכבר שאלת את השאלה הזו לפני כמה שבועות, אני מאמין לו, ולא טרחתי לבדוק את הדבר.
אני מניח, שאני כתבתי שכדאי לבדוק את כל הגורמים, כולל את הגורמים הפסיכולוגיים, ולתקוף את הבעייה מכל הכיוונים, ובכלל זה למצות גם טיפולים פסיכולוגיים.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחוצה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/04/2015יש מקום לבדיקה פסיכיאטרית מסודרת, תכנון טיפול, תרופתי + שיחות , מומלץ CBT ( פרטים באתר שלי).
בדר'כ הסיבה האמיתית לפחדים ומוות זה אירועים וחוויות בעבר, התת מודע, המפתח האמיתי היחיד לפתרון.
תחשיבי לרגע, האם את חשה שפיספסת משהו ולא הספקת עד כה בחיים ?
האם את חשה אשמה במשהו ? האם את חשה שאת מוותרת על חייך עבור הסובבים ולא ממצה אותם ?
אם התשובה כן , לאחד מהנ''ל, הפיתרון המרכזי = שיחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפותברכה09/04/2015
שלום ומועדים לשימחה
אני סובלת כל הזמן מעייפות רק רוצה ליהיות במיטה ואין לי בעיה
להיות שעות כל יום
הרגשה של תשישות חולשה ברוך השם בדיקות בסדר אפילו רופא המישפחה
אומר למה אני ככה מרגישה....זה יכול להיות נפשי? אם כן אשמח לבירור תודה חג שמח ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להיות נפשי
שמוליק09/04/2015שלום ברכה.
אינני רופא.
יכול להיות שמדובר בעניין נפשי. עייפות יכולה להיות סימפטום של דיכאון או של לחץ.
ניתן לבדוק את העניין ע"י פנייה לפסיכולוג קליני או לפסיכיאטר.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
ברכה12/04/2015איזה טיפול יש לעייפות אם זה נפשי? אם פסיכולוגי מהו
ותרופתיאיזה תרופה מתאימה? והאם התרופה נותנת עירנות ומרץ? תודה רבה ושבוע טוב
אשמח גם לתשובת הרופאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
שמוליק12/04/2015שלום ברכה.
הרופאים בדרך כלל מגיבים, כך שאני מאמין שתהיה תגובה של רופא.
אם הסיבה לכך היא פסיכולוגית, ועל פי מה שתיארת אינך רואה איזו סיבה הנראית לעין, כנראה שיהיה צורך בטיפול פסיכודינמי, ויהיה צורך לחקור תכנים בלתי מודעים על מנת לברר זאת.
ישנן תרופות ממריצות, אם את מעוניינת גם בטיפול תרופתי, אז אפשר ישר לגשת לפסיכיאטר שאמור לבדוק את כל הגורמים האפשריים, הפסיולוגים וגם הפסיכולוגים, ובהתאם הוא ימליץ על טיפול תרופתי מתאים בהתאם לשיקול דעתו.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעייפות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/04/2015ראשית בירור גופני :
שינה - איכות השינה ( מעבדת שינה)
שתיה - נוזלים
נשימה
פרופיל הורמונלי
זיהומים - CMV EBV ( מחלת הנשיקה )
סמים - תסמונת חוסר מוטיבציה ( מגראס)
וכו..
נפשי :
בהחלט ייתכן, במיוחד כאשר ברקע מרכיב דיכאוני או חרדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון או יסורי מצפון?רנן אביאלי08/04/2015
האם ייסורי מצפון יכולות להוביל לתסמיני דיכאון?
האם בן אדם יכול להרגיש ייסורי מצפון אפילו על מחשבות שליליות (ללא מעשים) שהיו לו כלפי אדם אחר ולהיות בגינן בדיכאון?
האם יש תרופות שיכולות לעזור לייסורי מצפון ללא טיפול פסיכולוגי?
האם לאחר שייסורי המצפון חלפו יכול אדם להרגיש בהיי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון או יסורי מצפון? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/04/2015התשובה : כן.
אחד מהמודלים לדיכאון :
אני אשם -- > לילד אשם מגיע עונש ---> אסור לי להנות -- > דיכאון ועצבות.
מחשבות, משאלות וחלומות לא מאפיינות את האדם.
לפעמים גם משאלות תוקפניות מאוד לא מראות על רוע ואשמה.
זה נורמלי לחשוב, לחלום ולפעמים משאלות תוקפניות, זה אסור לפגוע בסובבים פיסית או נפשית במציאות.
אבא של רוצח סידרתי שהוצא להורג בארה''ב, חש אשמה כבדה, דיכאון וצער.
הוא דיווח שהוא אשם , כי היו לו בעבר הרבה חלומות שהוא הורג אנשים.
האם באמת האב אשם בזוועה, שבנו המפלצת עשה ? רק בגלל שחלם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתמודדים חושפים את האמתעובדיה08/04/2015
מחקרים. ותשאולים רבים. מוכיחים. שפגיעה נפשית היא לא יותר ממצוקה סביבתית. מחלה אורגנית?? קישקוש. הפסיכיאטריה דואגת שנאמין שאנו זקוקים לחומרים שונים ולטיפולים שרק נראים נכונים. הכל בשביל האינטרס הסמוי. שימו לב: דוגמא אחת מרבים: מתמודד כותב:
,,עכשיו ברגע זה הבנתי למה יצאתי כזה נפגע נפש כבד ולא בסדר בראש.יצאתי נפגע נפש כבד בגלל שגדלתי בבית בעייתי עם שני הורים דפוקים ופסיכופאטים שבכלל לא התעניינו בבן שלהם והזניחו אותו כל הילדות וכל תקופת הנעורים כאילו גדלתי כזר בבית עם שני זרים.יצאתי פי 100 יותר פסיכי מטורלל ממה שהייתי צריך להיות.אף בן אדם לא היה יוצא נורמלי אם היה גדל בבית עם שני הורים דפוקים ופסיכופאטים אז אני לא אשם במה שאני.״* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתמודדים חושפים את האמת - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור08/04/2015בהחלט מסכים,
מצבים נפשים רבים, המקור סביבתי , משפחתי .
אבל..
ללא טיפול והמשך הסבל , מדובר בנזק במוח, שינוי בתפקוד.
( שינוי בנפח המוח, ירידה בנפח, לאחר טיפול שינוי התפקוד ועליה בנפח המוח בהדמייה)
במקרים רבים המטרה במתן תרופות,
לשנות כוחות והשגת רוכע, מה שעוזר להתחיל לעבוד על המרכיב הפסיכולוגי,
מה שעוזר לשנות את הסביבה..
לאחר שינוי סביבתי נפשי, בהחלט המטרה לאחר מכן הפסקת תרופות.
אני בהחלט מסכים שראשית יש צורך בבירור גורמי דחק ומצב פסיכולוגי ולא מיד לתת רק תרופות.
מקרה לאחרונה שהיה לי, בחורה צעירה, ש 4 שנים סובלת מחרדה וחוסר תפקוד, ראתה פסיכיאטרים רבים אשר נתנו רק תרופות , ללא הטבה.
לאחר בדיקה ראשונית מעמיקה איתי, חשה הטבה מיידית ( התערבות קצרה) והמלצתי טיפול בשיחות בלבד ללא תרופות, לאחר פגישה שניה , היא חשה שיפור במצב הנפשי, אמונה ותקווה לשינוי בעתיד.
אבל..
לפעמים חייבים תרופות ואין ברירה, במיוחד במצבים מורכבים יותר, המלווים מסוכנות ופגיעה תפקודית וסבל קיצוני.
כל מקרה לגופו, טיפול כיום ( לא רק תרופות) יכול לעזור רבות, לשנות את איכות החיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהבתי
שמוליק08/04/2015שלום ד"ר דוידאור.
מפעם לפעם חברים בפורום כותבים ביקורת, (הרבה מהם נכתבו על ידי...) הרבה פעמים אני מגיב בעצמי, ומשתדל למקד את הביקורת, לנקודות שהם בעיניי באמת בעייתיות, ועד כמה שהתרשמתי, ישנה הסכמה על כך, ואולי כדאי שאמנה אותם:
1. חוסר האיזון הכימי הוא רק אחד מהמרכיבים של הקשיים הנפשיים, וממילא טיפול בשאר הגורמים, אפילו אם הם אינם יוצרים איזון כימי, יכול להיות מספיק יעיל. יתרה מזאת, טיפולים פסיכולוגיים מאזנים את הכימיה במוח.
2. לתרופות פסיכיאטריות יש תופעות לוואי שכיחות; בעיקר לתרופות אנטי-פסיכוטיות, שיכולות לעשות מבן-אדם "זומבי,, שאינו מסוגל לתפקד. לפעמים - לפחות אצלי כך היה - ההסבר שניתן לכך הוא שמדובר בתסמינים שליליים של המחלה; אף פעם לא אמרו שיכול להיות שמדובר בתופעות לוואי של התרופות. אנשים אינם טיפשים, ובדרך כלל הם מרגישים שקשיי התיפקוד הם תוצאה של הטיפול התרופתי. כשהם מרגישים בכך, הם מרגישים ששיקרו להם (אם כי יש דבר כזה, וישנם חולים שאינם מטופלים תרופתית ויש להם קשיי תיפקוד, כך שמדובר באי אמירת כל האמת), וע"י זה הם מאבדים את האמון במערכת, וכשאין אמון - זו נקודת אל חזור, שממנה כבר אי אפשר לסייע למטופל. צריך לומר את כל האמת.
3. גם אחרי אישפוזים חוזרים ונישנים, שלכאורה מחייבים טיפול תרופתי לכל החיים, ישנם מקרים חריגים שבהם אין הדבר כך - לפחות אצלי זו המציאות. גם אם מדובר במקרים נדירים, כדאי לתת למטופלים תקווה שהם יוכלו לשבור את המשוואה של לסבול מהמחלה או לסבול מתופעות הלוואי של התרופות. זה ממש לא אומר להפסיק באופן מיידי את הטיפול התרופתי (כפי שפעם הייתי אומר שלא בצדק), אלא רק לתת תקווה שאי פעם בעתיד זה יהיה אפשרי על פי הטבה של המצב הקליני. מטפלים צריכים להאמין בכוחם של הטיפולים הפסיכולוגיים!!!
מעבר לכך, אני יכול לומר שהיה לי דיון ארוך עם עובדיה, ונראה שיש לו תרעומת על כך שהוא אובחן בסכיזופרניה, ולדעתו האיבחון שגוי ויש לו פוסט טראומה מורכבת, והוא מעוניין לשנות את האיבחון. אמרתי לו שבין כך ובין כך הוא יכול שלא לקחת תרופות, והוא יכול למצות טיפולים פסיכולוגיים ללא טיפול תרופתי אפילו אצל פסיכיאטר, ושלדעתי, אין לכך שום משמעות מעשית.
הוא טוען, שהוא היה אצל הרבה מטפלים שסרבו לטפל בו, והורו לו לפנות לפסיכיאטר, ושפסיכיאטר אומר לו שקודם כל ייקח תרופות אנטי-פסיכוטיות, ורק אחר כך אפשר לדבר.
אין לי מספיק ידע ונסיון להשיב על כך, ועד כמה שידוע לי, כל פסיכולוג קליני או עובד סוציאלי קליני רשאים לטפל בסכיזופרנים בשיחות, ואפילו פסיכיאטר רשאי לטפל בסכיזופרנים בשיחות ואינו חייב לכפות על המטופל טיפול תרופתי כל עוד אין עילה מספקת לטיפול כפוי. כתבתי שעדיף שהרופאים יתייחסו.
הקפצתי סיכום של הדיון, ואשמח להתייחסות עניינית לטענותיו.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתמודדים חושפים את האמת - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור08/04/2015בהחלט מסכים,
מצבים נפשים רבים, המקור סביבתי , משפחתי .
אבל..
ללא טיפול והמשך הסבל , מדובר בנזק במוח, שינוי בתפקוד.
( שינוי בנפח המוח, ירידה בנפח, לאחר טיפול שינוי התפקוד ועליה בנפח המוח בהדמייה)
במקרים רבים המטרה במתן תרופות,
לשנות כוחות והשגת רוכע, מה שעוזר להתחיל לעבוד על המרכיב הפסיכולוגי,
מה שעוזר לשנות את הסביבה..
לאחר שינוי סביבתי נפשי, בהחלט המטרה לאחר מכן הפסקת תרופות.
אני בהחלט מסכים שראשית יש צורך בבירור גורמי דחק ומצב פסיכולוגי ולא מיד לתת רק תרופות.
מקרה לאחרונה שהיה לי, בחורה צעירה, ש 4 שנים סובלת מחרדה וחוסר תפקוד, ראתה פסיכיאטרים רבים אשר נתנו רק תרופות , ללא הטבה.
לאחר בדיקה ראשונית מעמיקה איתי, חשה הטבה מיידית ( התערבות קצרה) והמלצתי טיפול בשיחות בלבד ללא תרופות, לאחר פגישה שניה , היא חשה שיפור במצב הנפשי, אמונה ותקווה לשינוי בעתיד.
אבל..
לפעמים חייבים תרופות ואין ברירה, במיוחד במצבים מורכבים יותר, המלווים מסוכנות ופגיעה תפקודית וסבל קיצוני.
כל מקרה לגופו, טיפול כיום ( לא רק תרופות) יכול לעזור רבות, לשנות את איכות החיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשמוליק
עובדיה08/04/2015נראה שד״ר דוידאור קרא את מה שכתבת אך עשה ״העתק הדבק״ להודעה שבא הגיב אליי. האם זה מבשר על התחמקות ממענה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא!
שמוליק08/04/2015שלום עובדיה.
אם תשים לב לזמנים, אז תראה שד"ר דוידאור רשם את אותה התגובה פעמיים, ורק אחר כך, אני כתבתי את דבריי. לא מדובר בהתחמקות!
אני בהחלט תומך בעמדתך הצודקת ושמגיע לך לקבל טיפולים פסיכולוגיים מתאימים, ושאי אפשר לכפות עליך בניגוד לרצונך טיפול תרופתי, גם לו האיבחון של הסכיזופרניה היה נכון. מדובר בהאשמה חמורה, ואני מעוניין בתגובה של אחד הרופאים.
עם זאת, יש גם צדק בדבריו של ד"ר דוידאור, שלפעמים, אין ברירה וצריך לתת תרופות. ד"ר דוידאור אמר פעם, שהוא מבחינתו, מעדיף לתת מה שפחות תרופות...
לא נראה לי שיש מה להאשים אותו ב"פשלות" של רופאים או אנשי צוות אחרים.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזמני כתיבת ההודעה
עובדיה08/04/2015בין אם ההודעה נכתבה/ לא נכתבה כתגובה להודעתך, עדיין זה לא משנה את העובדה שתשובות קונקרטיות. אין. אני הצלחתי להוריד לחץ. עד כדי שינוי במוח. ללא כדורים. בזמן שהפסיכיאטרים אמרו לי ״אין סיכוי״. גם אחרי שהוכחתי.
לפני כ3 שנים. עברתי סריקת מח במסגרת ״מחקר על סימנים שליליים - סכיזופרניה״ במכון לחקר המח ( המחקר של דר לבקוביץ ממרכז רפואי ״שלותה״)התוצאה הייתה : שהמח שלי נראה דומה לעוד 99 מוחות של אנשים ״רגילים״ חוץ מהאיזור הפרונטאלי שזה אומר : שפשוט אני רגיש יותר מהרגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמח על כך
שמוליק08/04/2015שלום עובדיה.
יכול להיות שיש תגובה קונקרטית, חכה בסבלנות.
מה שכתבת על הבדיקה שנעשתה לך בשלוותה - אני ממש שמח על הידיעה הזו.
הרבה פעמים אני תהיתי אם אני אעבור את הבדיקה של מוליכים עצביים (נוירוטרנסמיטורים) במוח שלי (בדיקה שאיננה נעשית לצרכים קליניים אלא רק לצרכים מחקריים) - האם תימצא עודף פעילות של דופאמין כפי שמקבול לחשוב על פי הגישה הרווחת או לא.
אני שמח שהבדיקה הראתה שהמח שלך נראה כמו מוח של אנשים בריאים. זה מאשש את הטענה שלי שאפשר גם בלי תרופות, לפחות בטווח הארוך.
אני מייחל לכך שיהיו עוד הרבה כמותך, שישברו את המשוואה הזו של או טיפול תרופתי וסבל מתופעות הלוואי או סבל מה"מחלה".
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא פשוט
שמוליק08/04/2015שלום א.ס.
אני מבין את הכאב האישי שלך ומזדהה איתו, אבל שוב פעם, יש מקרים שצריך תרופות.
עם זאת, צריך וחייבים לומר זאת, שהטיפול התרופתי אינו חייב להימשך לכל החיים, אלא כשהטיפולים הפסיכולוגיים עושים את שלהם, צריך לדעת להפסיק, וצריך ליידע את המטופל שאפשר להגיע למצב כזה, ובשום פנים ואופן לא לייאש.
כמובן שצריך לכבד מטופל שאינו מעוניין בטיפול תרופתי, ומעוניין רק בטיפולים פסיכולוגיים.
על כל פנים, אינני חושב שיש מה לבוא בטרוניה אל ד"ר דוידאור. הוא סיפר בהודעה שיש לו מטופלת שהרבה רופאים דחפו לה תרופות, וכשהיא הגיעה אליו, הוא אמר לה שהיא לא צריכה תרופות, והטיפול אצלו עזר. בכלל, הוא כתב באתר שלו, שטיפול בשיחות הוא הטיפול היעיל לטווח הארוך, ובכלל הוא אמר פעם שהוא מבחינתו מעדיף מה שפחות תרופות. אין סיבה להשליך עליו אכזבות מרופאים אחרים מבלי להכיר אותו באופן אישי כמטפל.
אגב, הייתה בפורום מישהו שהייתה מטופלת אצלו, ואמרה עליו שהוא הציל אותה.
יכול להיות, שחלק נכבד שמור לרשתות החברתיות שבהם מתמודדים מדברים על סבל מתופעות הלוואי של התרופות, שתורם רבות לשינוי החשיבה.
אני בטוח שעם הזמן, בזכות אנשים כמוני כמוך וכמו עובדיה, שמדברים, עם הזמן יגרמו לכך שטיב הטיפולים יילך וישתפר, ורופאים שלא יישרו קו עם בגישה הנכונה יימצאו את עצמם מחוץ לקונצנזוס.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך אומרים הורים לא בוחרים
מתי10/04/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם - נהגו באלימות כלפיך ?
נתנאל לוריא20/04/2015חוץ מהרגשה שלא חוסר שכחות ? ( לי לא היה אבא אף פעם לא התייחס עלי תמיד עסק
ולעשות--כסף ולקנות לנו מתנות ) : חוץ מזה היה אלימות פיזית ( מכות עם חגורה ,
בעזרת מגהץ לפעמים, כולל כחולים בכל הגוף ) התעללות מינית ( לא על ידי הורים ) .
וטירפוד - של זה על ידי המערכת כולל נימוקים "שהוא משדר את זה אז מה אתם מצפים
שיקרה " . וכולי וכולי , כולל לראות את אחותך גוססת בידיים של אביך ואתה רואה את אמך שלך יושבת וצועקת - ומכה את עצמה שזה לא יכול להיות ויחזור לה אותה ,כולל
אישפוז במחלקה סגורה בגיל 11 ( לשם רצו לשלוח אותי ) , כולל לא מעט ניסיונות
התאבדות כולל פגעיה עצמית קשה ( לחתוך כמה שיותר עמוק הכי עמוק שאפשר
לאורך- כל הגוף , לשרוף את עצמך בעזרת מים רותחים , ולהטיח את הראש בעיקר
עד כדאי שאתה לא יכול לזוז ומשותק וגורם לעצמך נזק ? ) ועוד ועוד ,אני לא אפרט
הכל אבל זה גם אולי גרם לי להיות מי שאני מסוכן ברמות מפחידות , אלים מאוד ,
ואובדני , אני לא מזלזל במה שעברת להפך , אבל אני חושב שגם לנו יש חלק במה שקורה לנו . ובמה שאנחנו עשינו כי יש שעברו דברים הרבה יותר קשים ממה שעברתי.
ועדיין לא כמוני לא ברמת המסוכנות לא בנטיות האובדניות , הכל קשור איך זה משפיע עליך . יש אנשים שזה מאוד משפיע עלי , גם עלי זה השפיע ,אבל לעולם לא כעסתי על
הורי, כי " ילד מוכה " אמתי לא יודע מהי מציאות אחרת, ככה הוא הורגל מגיל 0 אלו
הם החיים שהוא חושב שמגעים לו , והוא לא שם לזה הרבה לב, אני חושב שהיו לי חיים טובים. אני לא מתלונן , בסופו של דבר הכל בסדר ,עברתי דברים קצת קשים אבל בסופו של דבר ,בשורה התחתונה היה טוב לי ,ועכשיו טוב לי ,אני מאחל לך הרבה בהצלחה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתמודדים חוקרים
אור21/04/2015שימו לב! המתמודד הוא החוקר האמיתי. הפסיכיאטר הוא ״משתיק קול״. הנה עוד פוסט:
,,צריך להיות גאון (וגם לחוות קודם על בשרך) כדי להבין שבן אדם שמפסיק כדורים אחרי 5 שנים של טיפול ופתאום יש לו תופעות מוגזמות של ה"הפרעה" שלו - להבין שזה עכשיו התפרצות בענק של בעיה מאוד מאוד קטנה שסתמו אותה וסיממו אותה ולתת לו להוציא הכל הכל הכל ולתמוך בו ולהבין שלאט לאט עם הזמן ה"סימפטום" המפחיד ילך ויפחת ילך ויפחת והוא יחזור למימדיו הראשונייים הקטנים מאוד ואז תינתן האופציה לטפל באמת בבעיה - שיש לה פתרון. כל אדם ובעייתו - ופתרונו הספציפי. באופן כללי נפש פגועה צריכה הרבה אהבה תמיכה ומשמעות לחיים. הבנאדם הזה ששכחתי את שמו שמדבר ביוטיוב על בעיות נפשיות פתח לי ערוץ מחשבה ואני מחזיק ממנו גאון שהוא אמר שלכל אחד בעצם יש את כל ה"הפרעות" הנפשיות. והוא צודק. למשל :חרדה. כל אחד אם ילך בלילה ביער וישמע זאב- יהיה חרד. למשל: דמיונות. כל אחד לפעמים מדמיין משהו. חושב בקטנה. ואז מתעלם וממשיך את החיים. כל ההבדל הוא שאנשים שנחשבים כרגע "חולים" מתמקדים יותר במשהו מסוים רוב הזמן כרגע. למשל בן אדם מדמיין הרבה ומייחס לזה חשיבות. ונתקע על זה. או מפחד הרבה . אז צריך בסך הכל לצמצם את ההפרעות למימדיהם הנורמלים הקטנים כמו אצל כל אדם . ע"י הסחת המחשבה לדברים אחרים. אני אישית חושב שההפרעה מתפתחת יותר כאשר אדם הוא בודד או חי עם אנשים שלא טובים לו ומרגיש בודד. ואז הוא מתחיל חפירה בעצמו.״* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתמודד חוקר
אור21/04/2015שימו לב! המתמודד הוא החוקר האמיתי. הפסיכיאטר הוא ״משתיק קול״. הנה עוד פוסט:
,,צריך להיות גאון (וגם לחוות קודם על בשרך) כדי להבין שבן אדם שמפסיק כדורים אחרי 5 שנים של טיפול ופתאום יש לו תופעות מוגזמות של ה"הפרעה" שלו - להבין שזה עכשיו התפרצות בענק של בעיה מאוד מאוד קטנה שסתמו אותה וסיממו אותה ולתת לו להוציא הכל הכל הכל ולתמוך בו ולהבין שלאט לאט עם הזמן ה"סימפטום" המפחיד ילך ויפחת ילך ויפחת והוא יחזור למימדיו הראשונייים הקטנים מאוד ואז תינתן האופציה לטפל באמת בבעיה - שיש לה פתרון. כל אדם ובעייתו - ופתרונו הספציפי. באופן כללי נפש פגועה צריכה הרבה אהבה תמיכה ומשמעות לחיים. הבנאדם הזה ששכחתי את שמו שמדבר ביוטיוב על בעיות נפשיות פתח לי ערוץ מחשבה ואני מחזיק ממנו גאון שהוא אמר שלכל אחד בעצם יש את כל ה"הפרעות" הנפשיות. והוא צודק. למשל :חרדה. כל אחד אם ילך בלילה ביער וישמע זאב- יהיה חרד. למשל: דמיונות. כל אחד לפעמים מדמיין משהו. חושב בקטנה. ואז מתעלם וממשיך את החיים. כל ההבדל הוא שאנשים שנחשבים כרגע "חולים" מתמקדים יותר במשהו מסוים רוב הזמן כרגע. למשל בן אדם מדמיין הרבה ומייחס לזה חשיבות. ונתקע על זה. או מפחד הרבה . אז צריך בסך הכל לצמצם את ההפרעות למימדיהם הנורמלים הקטנים כמו אצל כל אדם . ע"י הסחת המחשבה לדברים אחרים. אני אישית חושב שההפרעה מתפתחת יותר כאשר אדם הוא בודד או חי עם אנשים שלא טובים לו ומרגיש בודד. ואז הוא מתחיל חפירה בעצמו.״* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי הסתגלותהורה מודאג07/04/2015
היי,
בני משרת בצבא מזה כחצי שנה. עם תחילת השירות הופיעו קשיי הסתגלות שבעקבותם הגענו למיון ושם הומלץ על שיחרור מהצבא.
כיום הוא עדיין בשירות ומצבו החמיר, רציתי לדעת האם התופעה אמורה לפוג בזמן הקרוב? או שהבעיה תלווה אותו לאורך כל השירות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי הסתגלות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור08/04/2015לא ניתן לענות.
לפעמים צבא, גבולות ומשמעת - תורמים ועוזרים רבות,
אך לפעמים בהחלט יכול להיות החמרה.
חובה מעקב קב'ן / פסיכיאטר וטיפול בהתאם / שיחרור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליף לציפרלקסאנונימי06/04/2015
אני נוטל 3 שנים בערך ציפרלקס לשם טיפול בתופעות של חרדה והתקפי חרדה, אני נוטל בין 5 מ"ג ל-10 מ"ג ע"פ תחושה: מכיוון שאני לוקח תקופה ארוכה רק 10 מ"ג אז יש לי תופעות לוואי שהן לא נסבלות וכנ"ל לגבי 5 מ"ג שאז מתחילים להופיע סימפטומים פיזים של חרדה כגון לחץ בחזה.
יש לי מספר בעיות עם הכדור:
1. התחילו לצוץ לי דיכאונות מאז שהתחלתי עם הכדור.
2. אני מרגיש שהכדור לא עוזר לי בצורה טובה להיפטר מחרדה חברתית (ברמה של להיות פתוח ולהיות איש שיחה עם אנשים), יותר מהסימפטומים הפיזיים של החרדות.
3. צצו לי בעיות זיכרון וקושי להתרכז שקשה לי להתמודד איתם ביום יום בעבודה.
4. כאשר אני לוקח כמה ימים 10 מ"ג רצוף יש לי ממש חוסר חשק מיני וקושי בזקפה.
5.הכדור מקהה לי את החושים (ככה אולי הוא משקיט גם את החרדות), כלומר הופך לסוג של אפאתי לסביבה,לא מרגיש רגשות כ"כ.(לא שמח). גם מרגיש סוג של מנותק לפעמים.
6. עייפות ורצון לישון והשמנה.
ניסיתי פעמיים להחליף את הכדור לכדור אחר פעם לפרוזאק ופעם ללוסטרל, לצערי הניסיונות לא צלחו וחזרתי שוב לציפרלקס.(הם היו פחות טובים עבורי מהציפרלקס).
האם תוכלי להמליץ לי על כדור שיכול לעזור במצב כמו שתיארתי ולא יגרום לתופעות לוואי של הציפרלקס?
האם שווה לעשות ניסיון עם סרוקסט?או עם האפקסור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי לנסות C.B.T.
שמוליק06/04/2015שלום רב.
אינני רופא.
קודם כל, זה טוב מאוד שאתה מנסה להתמודד עם החרדות, ואני מאחל לך שתצליח :-)
רוב התופעות שאתה מתאר אינן תופעות לוואי שכיחות של התרופה; במיוחד הדיכאון. סוף סוף, ציפרלקס היא תרופה אנטי-דיכאונית, כך שזה ממש לא סביר שהיא תגרום לדיכאון.
על כל פנים, אם התרופה איננה עוזרת, זה סימן די ברור שצריך לנסות גם טיפולים אחרים.
גישתם העיקבית של הרופאים של הפורום היא שכדאי למצות גם טיפולים פסיכולוגיים, טיפול C.B.T. הוא יעיל כנגד חרדות, וכדאי לנסות אותו, במיוחד אם הטיפול התרופתי לא הועיל.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחליף לציפרלקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור07/04/2015לא ניתן להמליץ ללא בדיקה מסודרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת גוש בגרוןמרי06/04/2015
בעקבת סטרס מאוד חזק שהיה מלווה בחרדות מלפני 3 חודשים התחלתי להרגיש גוש בגרון.כל הבדיקות שכללו אף אוזן גרון עם סיב אופטי אולטרסאונד ו mri של הצוואר,גסטרוסקופיה תקינות ולא נמצא ממצא פיזיולוגי.איזה כדור פסיכיאטרי מומלץ ביותר למצב זה?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי לתקוף את הבעייה מכל הכיוונים
שמוליק06/04/2015שלום מריאל.
אינני רופא.
אני מאמין שקשה מאוד לתת על כך תשובה דרך האינטרנט; כל מטופל מגיב בצורה שונה לתרופות. בין כה וכה מדובר בתרופות הדורשות מרשם רופא, ולכן אין מנוס מלפנות לרופא, וניתן לסמוך על שיקול דעתו המקצועי.
עם זאת, חשוב לי לומר, שרופאים באופן עיקבי ממליצים למצות גם טיפולים פסיכולוגיים. זה בהחלט לגיטימי להחליט שאינך מעוניינת בכך, אך היה לי חשוב לומר את הדברים, כדי שתשקלי אותם.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחושת גוש בגרון - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור07/04/2015טיפול מומלץ: שילוב שיחות + כדור נוגד דיכאון וחרדה ( SSRI )
Globus hystericus: The sensation of having a lump in the throat when there is nothing there. Sometimes simply called globus.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוק לעזרה בבקשהאיתם06/04/2015
שלום,
אני חייל ואין באפשרותי לקבל טיפול בתקופה הקרובה בגלל החג ואורך ההמתנה הארוכה לתור ואני מרגיש שאין לי למי לפנות כרגע.
כבר שבוע שלם אני ממש מוטרד מההרגשה שאני חווה לאחרונה, אני יכול לשבת או לעמוד ולהרגיש כיאלו כל העולם סביבי מסתובב, אני מרגיש חולשה כיאלו הגוף תפוס, הרגשת נימול בידיים מדי פעם, מרגיש ניתוק כיאלו אני בהאנג אובר, הרגשת שיכרות קלה, הרגשה כיאלו המוח עובד לאט ובדילאי. זה ככה כבר שבוע והאמת שזה רק מחמיר עם הזמן, בהתחלה חשבתי שזה סתם סחרחורות אשר נובעות עקב חוסר נוזלים או שינה אבל אני אוכל מצוין, ישן נהדר ואפילו מעבר ל 10 שעות, ולמרות זאת אני קם כל בוקר עם אותה הרגשה של ניתוק. זה יכול להתפרץ אצלי לשעה שעתיים ואז להעלם לכמה דקות ואז לחזור שוב. באמת ששום דבר לא השתנה אצלי ואני לא רואה סיבה לחרדות כי שום דבר אינו מטריד אותי. אחרי שהבנתי שזה לא עובר ובעבודה אני בקושי מצליח לתפקד החלטתי ללכת לביקור רופא אשר המליץ לי פגישה עם פסיכיאטר. רציתי לדעת אם אכן נראה כי יש קשר ומה עליי לעשות בתקופה הקרובה? ממה זה נובע והאם יכולות להיות סיבות אחרות שאני מרגיש ככה?
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סביר להניח שאכן מדובר בעניין נפשי
שמוליק06/04/2015שלום איתם.
אינני רופא.
ראשית, עצם העובדה שאתה מודע למצב ומנסה להתמודד איתו היא חשובה מאוד. מי שמתמודד מצליח.
יכולות להיות לכך סיבות פיסיולוגיות, אך אני מניח שאילו היו לכך סיבות פיסיולוגיות, הרופא היה בודק אותן בצורה יסודית.
אם נשללו סיבות פיסיולוגיות, ולא נראה לך שעברת לאחרונה אי אילו קשיים שיכולים להסביר את הסימטומים שאתה מתאר, אז כנראה שיש לכך סיבות שאינן במודע, ויהיה צורך לנסות לאתר אותן ע"י טיפול פסיכודינמי.
הדבר היחידי, שנראה לי שחשוב לומר אותו, הוא שטיפול פסיכודינמי הוא טיפול ארוך, שדורש העלאת תכנים בלתי מודעים, ומסיבה זו אין לצפות לתוצאות באופן מיידי.
בכל אופן, שיהיה בהצלחה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקוק לעזרה בבקשה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור07/04/2015יש לברר, ראשית מרכיב גופני, ניורולוגי ( רמת וויטאמין B12 בדם)
יעוץ רופא משפחה - בידקת דם וכו..
בהחלט יכול להיות קשר למרכיב נפשי.
( חומרים ממכרים - כמובן שיכולים לגרום או להחמיר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטותרומי05/04/2015
שלום
בת 25. לפני כשנתיים וחצי עברה משבר נפשי. מטופלת בציפרלקס.
חזרה בתשובה. מזה כשנתיים גרה בדירה משלה.
שומרת על קשר מכבד אך מרוחק מההורים.
נראה שרואה בהורים חלק מאשמה במשבר שעברה.
לא אכנס לפרטים.
שאלתי ; האם יש לנסות להתקרב, למרות חוסר רצון ברור מצידה. מרגיש כי מבחינתה כאילו קירבה תגרום לה נזק.
או להניח לזה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לפנות לייעוץ
שמוליק06/04/2015שלום רומי.
אינני רופא.
אני מעריך את הרצון שלך לסייע לבת המשפחה.
נראה לי שקשה מאוד לענות על השאלה דרך האינטרנט, במיוחד כשאין יותר מדיי מידע.
ניתן לפנות לייעוץ פסיכולוגי על מנת להעריך טוב יותר את המצב לבדוק מה ניתן לעשות.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתלבטות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור07/04/2015השאלה מורכבת ומציגה סוג של קונפליקט אצלך,
השאלה מה את חושבת הכי נכון ?
ולמה הדילמה לתת לה חופש או לא ?
זה דברים שאת צרכיה לברר עם עצמך.
לפעמים, דווקא הצפיה שלא יוותרו וילחמו .. ולא יעזבו בקלות.
שוב יש הרבה משתנים ולא ניתן לתת תשובה מקצועית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקסרונית05/04/2015
מתי מגיעים לתוצאה מקסימלית של הכדור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאה מקסימלית
רונן05/04/2015התוצאה המקסמלית היא פונקציה של מינון וזמן...במינון מתאים יקח לפחות 4 שבועות עד שתרגישי בהקלה ובשינוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רונית05/04/2015אני לוקחת 10 מג 6 שבועות ואני מרגישה הקלה , אבל השאלה אם איך שאני מרגישה עכשיו זה התוצאה המקסימלית...האם יהיה עוד שינוי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרלקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור07/04/2015מינון אפקטיבי - לפחות חודשיים.
( בדר'כ הרבה לפני )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)