מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב בטן וגזים עם לוסטרלאורי25/02/2015
בן 38
עברתי תקופה קשה שהיה חשש לבעיה בכלי דם בראש
לבסוף התגלתה באזור צוואר .. כנראה לא מסוכנת..
מהיותי היפוכונדר שנים כנראה בסוף מגלים משהו
לוקח לוסטרל כמעט חודשים יותר משבועיים סובל מגזים רבים וכאבי בטן מפושטים
1 האם הלוסטרל יכול פתאום ליצור את הבעיה ..בהתחלה היו שלשולים שעברו,אבל לא כאבי בטן?
הרופאה שלי אומרת שזה מגזים בבטן..
מיואש .. פוחד שזה איזה גידול ..ומתבייש ואין לי כוח ללכת לרופאים שוב
2 האם מעבר לציפרלקס יכול לפתור את הבעיה?
האם זה יכול להיות פסיכוסומתי..
יש לציין שעברתי לפני 4.5 שנים קולונסקופיה שיצאה נקיה וגסטרונומי לפני 1.5
אוףףףףף
תודה וסליחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שמוליק25/02/2015שלום אורי.
כאבי בטן אינם נמנים עם תופעות הלוואי השכיחות של תרופות אנטי-דיכאונית, וגם מפני שהרופאה אמרה שמדובר בגזים בקיבה, אז סביר להניח שלא מדובר בתופעת לוואי של התרופה.
אני חושב, שזה ממש לא כדאי סתם כך להיכנס לחששות לא מבוססים על סרטן. בכל אופן, גם עם סרטן אפשר להתמודד במיוחד כשהוא קטן ולפני שהוא מספיק להתפשט.
אם כך, אז אין סיבה להחליף תרופה טובה בתרופה אחרת שלא בטוח מה תהיה ההשפעה שלה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר תעני לי בבקשה ...
אורי26/02/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי אורי
אלי26/02/2015אני לא רופא מדבר מניסיון שלי בלבד.
לעיתים למתח נפשי השפעה הרסנית על מערכת העיכול.
זה נשמע מוזר אבל אם אתה מתוח סובל מסטרס הדבר הראשון שתרגיש זה בעיות בבטן כאבים וגזים.
מומלץ להפחית קפאין ( קולה ).
ייתכן שאתה עובר תקופה קשה וזה משפיע על הנפש שלך בכיוון של מתח..
ייתכן כמובן שאני טועה לחלוטין .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב בטן וגזים עם לוסטרל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/03/2015לאחר מספר חודשים , לא הגיוני וכן מעבר לציפרלקס לא יפתור.
יש להקפיד ליטול לאחר אוכל...
יש צורך לשלול בעיה גופנית, ללא קשר לתרופה, מומלץ פניה לרופא משפחה.
פעמים רבות זה קשור למזון והתפריט היומי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מציפרלקס לאיקסלמאי25/02/2015
בשל הפסקת השפעה של ציפרלקס 20 מ"ג ביום לאחר כמה שנים הרופאה העבירה אותי לאיקסל,100 מ"ג.
איקסל זו תרופה שנטלתי לפני שמונה שנים ופעלה מצויין אך בהריון הפסקתי אותה וכשחזרתי אליה היא לא השפיעה.האם יכול להיות שהאיקסל לא ישפיע שוב? ושאלה נוספת: האם צפויה התדרדרות נוספת במעבר בין הציפרלקס לאיקסל?(היום נתבקשתי לקחת רק 10 מ"ג ציפרלקס בלבד בפעם האחרונה, מחר 50 מ"ג איקסל בלבד ומחרתיים 100 מ"ג מחולקים לבוקר וערב)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
שמוליק25/02/2015שלום מאי.
אינני רופא.
לדעתי, לפחות מנקודת מבט לא מקצועית של מטופל, זה נראה תמוה מדוע הרופאה מצאה לנכון להחליף לתרופה שנסיון קודם הראה שהיא פסקה מלהיות יעילה. היה נראה הגיוני יותר לנסות תרופה אחרת שעדיין לא נוסתה.
על כל פנים, אינני רוצה להטיל עליה סתם כך דופי, בוודאי כאשר אין לי ידע מקצועי. אני בטוח שהיו לרופאה שלך סיבות טובות להחליט דווקא על איקסל, שבאיזה שלב לא פעלה עלייך טוב.
קשה לי להאמין שתהיה התדרדרות במצב. בסך הכל את עוברת עכשיו מתרופה שלא פעלה עלייך טוב לתרופה שאמורה להיות טובה בשבילך. ההחלפה יכולה להיות מלווה באי אילו תופעות לוואי של התרגלות בגוף לתרופה החדשה, אך לא מדובר במשהו שאמור לדרדר את המצב.
התדרדרות במצב יכולה להיות בגלל גורמים אחרים, קרוב לוודאי שלא בגלל ההחלפה התרופתית.
על כל פנים, גישתם העיקבית של הרופאים בפורום היא שטיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל, וכדאי לטפל בבעייה גם ע"י טיפולים פסיכולוגיים.
שיהיה רק טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר מציפרלקס לאיקסל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/03/2015קשה לנחש, אין תשובות חד משמעיות..
יש סיכוי לשינוי בזמן המעבר.. אך זמני.
כל עוד יש מעקב סדיר של פסיכיאטר מטפל, המעבר מקובל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהו המינון המקסימלי לקסנקס?אני25/02/2015
אני לוקחת xanagis ולא רשום בפנים מהו המינון המקסימלי (אני לא מתכוונת להעלות מינון, אני שואלת מתוך סקרנות)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השערה
שמוליק25/02/2015שלום רב.
אינני רופא.
קסנקס היא תרופה שחייבת מרשם רופא, ואני מניח שמהסיבה הזו לא כתבו מהו המינון המומלץ ומהו המינון המקסמילי על מנת לאפשר שלא להגביל את שיקול הדעת של הרופא המטפל.
בתרופות שאינן חייבות במרשם כמו אקמול, כותבים מהו המינון המקסימלי המומלץ, אך אני מניח שיכולים להיות מקרים חריגים שבהם תהיה הצדקה לעבור על המינון המקסימלי, רק שאז הרופא יצטרך לתת מראש הסבר על מנת למנוע ערעור באימון בו.
לא נתתי באמת תשובה לשאלה. הרופאים של הפורום בטח יודעים לתת תשובה, אך אני מניח שייתכנו מקרים נדירים שיכולים להצדיק חריגה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהו המינון המקסימלי לקסנקס? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור25/02/2015עדיף כמה שפחות מ'ג וכמה שפחות זמן...
עד 2 - 4 מ'ג , מאוד אינדבידואלי, לפעמים 2 מ'ג
יכול להרדים למספר ימים ולפעמים לא ישפיע..
בנזק מוחי, התגובה ממש שונה והפוכה..
לכן , אסור ליטול ללא פיקוח.. סכנה להתמכרות וכן גופנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת השפעה של ציפרלקסמעיין24/02/2015
אני נוטלת כ-6 שנים ציפרלקס 20 מ"ג. בחודש אחרון חלה החמרה ואני סובלת מהתקפי פאניקה מרובים ואי שקט כולל חלומות רעים בלילה.הרופאה הוסיפה לי לפני כשבועיים 50 מ"ג מודאל אך בשל הפסקת מחזור ועצירות הורתה לי להפסיק בבת אחת.האם ייתכן שהציפרלקס פסק לעבוד? האם הפסקת המודל בבת אחת גרמה להתדרדרות נוספת?
אני זקוקה להמלצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת השפעה של ציפרלקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור25/02/2015קשה לנחש ולעשות ספוקלציות.
ייתכן ויש הפסקת יעילות של תרופה לאחר מספר שנים.
יש ליזכור שאיזון נפשי זה לא רק תרופות, זה כולל מענה ביולוגי - גופני, פסיכולוגי וסביבתי ( גורמי דחק שמלחיצים...)
יש צורך בהערכה חוזרת ושיקול קליני משולב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלובוס היסטריקוסמרי24/02/2015
שלום רב
האם גלובוס היסטריקוס יכול להיות מורגש כגוש בבסיס הלשון/בשליש האחורי של הלשון במידה ובדיקת א.א.ג. וכל שאר הבדיקות תקינות?תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלובוס היסטריקוס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור25/02/2015תחושה בגרון - מועקה, משני לגורם לחץ וחרדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה הקודמת
מרי25/02/2015תוך כמה זמן בערך עובר הגלובוס היסטריקוס במידה וניתן טיפול נכון על ידי פסיכיאטר כולל טיפול תרופתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעת לוואי של לפונקסהדסה24/02/2015
אמא שלי נוטלת 400 מג לפונקס ליום ויש לה תופעות לוואי כמו השמנה נשימה כבדה ועיוותיות בפה ועוד הרופאים לא ממהרים להחליף אם בכלל,זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שמוליק24/02/2015שלום הדסה.
אינני רופא.
לא ניתן לענות באופן חד משמעי.
לפונקס היא תרופה אנטי-פסיכוטית, שמעדיפים לתת אותה רק אם שאר התרופות האנטי-פסיכוטיות לא הועילו; יש לה תופעת לוואי חמורה מאוד של פגיעה בכדוריות הדם הלבנות, שמחייבת בדיקות דם על מנת לוודא שאין פגיעה בכדוריות הדם הלבנות. בדרך כלל עושים בדיקות דם בהתחלה כל שבוע ואחר כל פעם בחודש.
השמנה היא תופעת לוואי שכיחה של תרופות אנטי-פסיכוטיות. התרופות גורמות לתיאבון מוגבר, אך יכולים להיות גם גורמים פסיכולוגיים; לפעמים האכילה נותנת נחמה על הקשיים הנפשיים, ובשל כך באה ההשמנה.
שאר תופעות הלוואי הן פחות שכיחות. העיוותים בפנים, אם מדובר בדיסקינזיה מאוחרת, אז בדרך כלל מפסיקים את התרופה, אך עדיין נדרש שיקול דעת של תועלת מול נזק במקרה המדובר.
בנסיבות העניין, קשה לי להאמין שהחלפה תרופתית תועיל.
אם מדובר בתחילת הטיפול, יכול להיות שתופעות הלוואי ייעלמו עם הזמן (אך יכול להיות גם שלא, במיוחד ההשמנה).
אם תופעות הלוואי לא ייעלמו עם הזמן, הדבר היחידי שניתן לחשוב עליו בתור אופציה אחרת הוא טיפולים פסיכולוגיים, אבל יהיה לא יהיה ניתן להפסיק את הטיפול התרופתי מייד, אלא רק אם יהיה שיפור ניכר במצב הודות לטיפולים הפסיכולוגיים, וגם זה בתנאי שטיפולים פסיכולוגיים יכולים להתאים.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעת לוואי של לפונקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/02/2015תופעות לוואי זה לא בסדר ולא מקובל.
יש לברר וליבדוק שוב, בדיקה רפואית, פסיכיאטר נוסף...
לפעמים יש לישקול ולעשות תועלת מול סיכון, לא תמיד זה פשוט
ומומלץ להפסיק, במיוחד באם יש סיכון אובדני..
כל מקרה לגופו..
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף ביותר ..עניין של טובת קטינהאבא מודאג23/02/2015
אני אקצר את הנושא כמה שאני יכול
העניין הוא ביני לבין אישתי שהיא פרודה ממני כמעט חודשיים ללא כל קשר ויש ביננו ילדה .
אישתי כיום מקבלת perfnan 8mg פעמיים ליום .
היא אובחנה שיש שהיה לה פסיכוזה / קיבלה התקף פסיכוטי שהיה כמעט חודשיים לאחר הלידה .
לפי ראיון עם פסיכיאטרית ברמב"ם אישתי אמרה גם את הדברים הבאים :
1- יש לה יכולות לגרום לאנשים למות
2-יש לה מחשבות על רצון למות בחודשים האחרונים .
3- שומעת קולות של אנשים בגוף שלישי שמדברים עליה אך לא נותנים הוראות כל שהן .
4- חושבת שמשהו משונה וחריג בבתה אולי בתה הוחלפה לא בטוחה שזאת באמת הבת שלה ולא יודעת אם יכולה להזיק לה .
**אישתי בנוסף התאשפזה למשך כמעט 6-7 ימים בבית חולים מזרע לבריאות הנפש בצו אשפוז בכפיה על ידי פסיכיאטר מחוזי .
מה שקרה שאני כבעל סבלתי מאוד מאישתי מדברים הבאים : לאישתי כמעט אין יכולת לימודית ותמיד הייתה דעתה מוסחת .. רוב הזמן בדיכאון או מצב רוח לא טוב .. חרדה ממש ממש גדולה עד כדי סיוטים כמעט כל לילה בתקופת ההריון ..עד כדי שהייתה חושבת שמשהו שחור רוצה להרוג אותה בסלון ..ובמציאות אין כלום !!
וגם היה נסיון של התאבדות בתקופת האירוסין ... ובנוסף לכך הייתה תמיד הולכת אצל מטפלת בפסיכודרמה כי יש לה מחשבות שליליות !!!
כל המודגש זה תמונה או דגימה ממש קטנה מכל התקופה שלפני שקיבלה את ההתקף פסיכוטי :
אז מה שקרה שהפסיכוזה נתנה לי אור אדום על כל העבר והאם הוא ימשיך בחיים שלנו או לא והאם אני הולך להיות בעל סובל ואין לי תמונה ברורה על אישתי או לא ...הרי זה מאוד קשה לחיות כך ???
ברגע שפתחתי בשאלות האלו מול אישתי וההורים שלה לאחר שיצאה עם הטיפול התרופתי לפסיכוזה ברגע שפניתי בשאלות המתבקשות שלי
נהיה כאן ברוגיס גדול ופתאומי לאחר שהיינו ממש חברים וקרובים גם עם אישתי וגם עם ההורים שלה
היום הבעיה שאני ממש מפחד על התינוקת בת ה 5 חודשיים
ורוצה להוציא אותה או לא להשאיר אותה בלי השגחה עם התינוקת לבד
האם הטיפול בפרפנן יגרום לאישתי לא לחזור לפסיכוזה לכל החיים ???
והאם היא עם הטיפול הזה ולאחר יצאה מהמצב הנ"ל יש לה את הכח לדעתך לגדל את הקטנה כמו כל הילדים ?
ולספק את כל צרכיה החומריים והנפשיים ?
האם אני יכול להוכיח שאני זכאי יותר למשמורת על הילדה ואו להיות המשמורן עלי בשל המצב הבריאותי אשר נקלעה אליו אישתי ???
והאם זה שהיא מטופלת בתרופה אנטי פסיכוטית שולל את הסיכון לעתיד לפגיעה מסויימת בעצמה או בתינוקת או באחרים ??
דבר אחרון ביטוח לאומי אישר לה 100% דרגת אי כושר ..אין לי מושג כמה נכות רפואית
אני אשמח לכיוון
אני יודע שצריך תמונה ממש מורחבת ותיק מסודר והכל
אבל בכל זאת לאור מה שתואר לעיל
אני מבקש ד"ר מהלב שלך לתת ולו כיוון מתוך הידע שלך בתחום לאבא לבת קטנה מאוד ובעל פרוד !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי אבא מודאג
אלי23/02/2015אני לא רופא אבל מניסיוני
מי שחווה התקף פסיכוטי יחווה התקף נוסף ב85 אחוז המקרים
נטילת תרופות באופן קבוע מקטינה את הסיכוי אבל לא מונעת לחלוטין פסיכוזה נוספת.
אם היא מאוזנת תרופתית היא יכולה לתפקד בתור אם. ניכר שהיא סובלת מבעיות נוספות מלבד פסיכוזה שחלפה בעזרת תרופות.
אני לא עורך דין ולא מבין במשמרות נשמע הגיוני שבית משפט יתחשב בזה
זה שהיא מטופלת בתרופות אנטיפסיכוטיות מקטין סיכוי שהיא תהפוך לפסיכוטית שוב זה לא אומר שבטוח שזה לא יקרה שוב. לכן אי אפשר לדעת מראש מה יהיו תוצאות של פסיכוזה נוספת .
צריך להקפיד על נטילת תרופות גם לפעמים התרופות מפסיקות לעבוד או שיש החמרה במצב..
אני מקווה שהזמן קצת יעבור ובסוף הדברים אצלך יסתדרו.
הכי חשוב תשתדל לקחת דברים בפרופרציות נקווה לטוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
שמוליק23/02/2015שלום רב.
אינני רופא, אך עברתי אישפוזים כפויים, והייתי זמן רב מאוד (כשנתיים) במחלקה פתוחה ועוד כשנתיים בדיור מוגן (מסגרת שיקומים), ונראה לי שאוכל להשיב על סמך הניסיון האישי וההיכרות שהייתה לי עם סכיזופרניים.
אני בטוח שגם הרופאים של הפורום יענו, ואין בתשובה שלי משום תחליף, אלא נסיון לתת כיוון כללי על סמל מה שידוע לי.
קודם כל, אני חייב לציין שקשה מאוד לתת תשובות חד משמעייות בנושא. כל מטופל זה משהו אחד וקשה מאוד לעשות הכללות.
הטיפול התרופתי בסכיזופרניה הוא בדרך כלל בתרופות אנטי-פסיכוטיות (פרפנאן, מה שהיא מקבלת היא תרופה כזו).
תרופות כאלה בדרך כלל מונעות הישנות של מצבים פסיכוטיים, אך ישנם מקרים מעטים של פסיכוזות שעמידות מפני טיפול תרופתי. אני מניח שהטיפול התרופתי הואיל וכרגע היא לא נמצאת במצב פסיכוטי.
תופעת לוואי שכיחה של תרופות אנטי-פסיכוטיות היא "זומביות" המתבטאת בשינה מרובה ובקשיים תיפקודיים. מסיבה זו, הרבה מטופלים נוטים להפסיק את הטיפול התרופתי, המצב מתדרדר והם מגיעים לאישפוזים חוזרים ונישנים. אם היא קיבלה נכות, אז קרוב לוודאי שיש לה סימטומים כאלו.
קרוב לוודאי שיהיו קשיים גדולים בטיפול בילדה בשל הקשיים התיפקודיים.
סטטיסטית 15% מהמטופלים מצליחים להגיע להחלמה אחרי אישפוז בודד.
אני רוצה להעיר, שישנם מקרים נדירים שבהם מצליחים להחלים גם אחרי יותר מאישפוז אחד. אני דוגמא לכך, ואני מעודד משתתפים אחרים בפורום להתעודד ולהתמודד, אך כיוון שעיקר הדאגה שלך הוא לילדה שלך, אז צריך להודות על האמת ולמסור את הנתונים הסטטיסטיים כפי שהם, אע"פ שהייתי מאוד רוצה שהם ישתנו.
אני מניח, אם כי אינני סגור על זה, שאם הבת עדיין זקוקה להנקה, אז יכול להיות שישנן מגבלות על הנקה בזמן נטילת תרופות אנטי-פסיכוטיות, אבל אני ממש לא סגור על זה.
בקיצור, צריך להיות עם יד על הדופק, ואני מקווה שהמידע הזה עזר.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשמע - שהמצב מרכב
נתנאל לוריא24/02/2015קודם כל אני לא רופא ולכן עדיף לחכות לתגובות הרופא ולהיות מודע שמה שאני כותב זה מניסיוני האישי ומנוקדת המבט שלי הלא מקצועית ולקחת את זה בחשבון.
לפי מה שאני קורא היא באמת במצב לא טוב, אני לא באמת עד כמה רמת המסכונות של גבוהה אבל אם כל הקרים שקורים לצערי אז צריך כמו שאמר שמוליק להיות אם אצע על הדופק, ואם עניים פתוחות לנסות להיות כמו שיותר חד ולראות אם חלים כל מיני- שינוים או החרפה במצב.
אני מציע לך לפנות אולי לרופא - המטפל ולהסביר לו את המצב ולהתייעץ עימו, אחר כך בקשר לבת ולמשומרת אליה אני לא עורך - דין, אבל אני יודע שיש מקרים בהם יש רמת מסוכנות גבוהה בדרך כלל כלפי ילדים- או חסרי ישע שלא יכולים-להגן עליהם, ואפשר לפעול בחינה משפטית ואולי לסייע לך בעניין זה ושתהיה הורה המטפל ככה אני יודע.
אני ממליץ לך לפנות לעורך- דין, ולברר איתו את כל העניין הזה לו יש את הניסיון והידע המקצועי כדאי לסייע לך בעניין הזה.
דבר שלשי שאולי ,אתה יכול לעשות זה לידע את הגורמים המתאמים ולספר ולפרט להם מה המצב ומה בעצם הסיכון, מהודעה שלך אני הבנתי שהיא במצב לא טוב, ויש אמירות שהיא יכולה לפגוע באנשים ולהרוג היא.
לא אמרה,אותו דבר לגבי הבת באופן ברור או בכלל, אבל זה שהיא חושבת,שהחליפו לה אותה וזה לא הבת שלה, זה נראה לי עניין פסיכוטי אבל אני לא מומחה ואת כל הפחדים -והחששות שלך תפנה לגרומים המטפלים.
ועוד דבר,חכה לתגובה של דר דווידאור, יש ימים שהוא לא יכול לענות, כי הוא לא בפרום יש ימים ספציפים שבהם הוא נכנס ועונה, אז שווה לחכות.
אני מקווהשהכל היה בסדר, ואשתף תהיה במצב נפשי ותר יצב- אל תתייאש נקווה לטוב, אבל שוב כלל ברזל עניים תמיד פתחות ואצבע על הדופק שלא היה אסון לא רוצה להפחיד, אבל התגובה שלך ומה שתארת בעיקר הבת די מלחיץ, אם הייתי אבא בטח שזה היה קשה לי מאוד, אני יכול להבין את חשש והפחד שלך מפגיעה בילדה הקטנה שלך.
לילה טוב בברכה
נתנאל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלתידוד23/02/2015
שלום ד"ר דוידאור, אני כותב שוב כדי לוודא שתראה את ההודעה(
בהמשך להתכתבותנו:
אני:
היי,
התחלתי לקחת וולבטרין 150 מ"ג והפסקתי, כעיקרון
הכדור השפיע לטובה אבל הוא גם הביא לי המון חוסר שקט בגוף,
אז לבינתיים הפסקתי, אבל זה מה שפחות מטריד אותי.
רציתי לדעת מה קורה אם כדור עוזר לי ולאחר תקופה ארוכה אני
מפסיק לקחת אותו, האם כל התסמינים שהיו לי לפניי שלקחתי את הכדור חוזרים לעצמם, או האם האם השיפור ממשיך גם
לאחר הפסקתו? האם יכול להיות שכדור עכשיו יעזור לי וכעבור כשנה אני אפסיק לקחת אותו והמצב יחזור לקדמותו? ושאלה נוספת, אם כדור עוזר, האם יש טעם להפסיק איתו?
החשש שלי הוא מכיוון שנכון לעכשיו יש שיפור במצב, איטי אומנם אבל יש, ואני חושש שעם לקיחת הכדור המצב ישתפר ואפילו מאוד אבל ברגע שאני אפסיק איתו המצב יחזור לקדמותו במקום השיפור האיטי שהיה יכול להיות אילו לא הייתי לוקח אותו.
אתה:
תיאורתית המצב יכול לחזור.
מאוד חשוב לעשות שינויים לאחר שיפור, סביבתיים, חברתיים ועוד..
הרציונל הטיפולי בדר'כ:
ביולוגי - איזון גופני , שימוש בתרופות, שינוי תזונתי, שינה.. לשיפור המצב נפשי גופני
בהמשך
דגש על שינוי פסיכולוגי , שיחות , טיפול .. ועוד..
בהמשך
שינוי סביבתי - סוציאלי( עבודה, זוגיות, משפחה, פעילות תחביבים ועוד.. )
לאחר שיפור הנ''ל
ניתן לישקול הפסקת הטיפול התרופתי
בהמשך, לישקול הפסקת טיפול פסיכולוגי.
וסיום טיפול..
זה מה שמנחה אותי עם המטופלים שלי, וכן, בהחלט מספר לא מבוטל של מטופלים גם מחלימים - מסיימים טיפול. לכן טיפול אצל רופא פסיכיאטר, בדר'כ הרבה יותר יסודי ומשולב, וסיכוי לתוצאות טובות יותר.
*שתי אלו הודעות שלא קיבלתי התייחסות אליהן:
אני:
שלום רב,
יש לי חששות גדולות שאני ייקח את הוולבטרין, לא יהיה מודע למצב האמיתי שלי ואחרי שנתיים המצב יחזור לקדמותו.
רציתי לשאול האם ניתן לקחת את הוולבטרין כל 3 או 4 ימים ככה שההשפעה לא תהיה גדולה ואז אני פחות או יותר יהיה מודע למצב שלי,
ואוכל לראות אם המצב שלי משתפר ואם לא אז לפעול בהתאם. זה אפשרי?
אני:
שלום ד''ר דוידאור,
בהמשך לשאלתי, הלכתי על זה ולקחתי את הוולבטרין פעם ב4 ימים, כבר שבועיים שאני עושה זאת ואני חש שיפור במצבי, האם קיימת אפשרות לקחת את הוולבטרין בצורה הזאת? (כל 4 ימים)
אשמח לקבל תשובה (מצטער על השינוי שם, פשוט העדפתי לא לכתוב את שמי האמיתי (שהוא הראל, לא דוד)
בתודה מראש,
הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלתי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/02/2015היי דוד
תיאורתית , יכול להיות שינוי בעתיד, חוסר תגובה, תופעות לוואי וכו..
בדר'כ כאשר מפסיקים, לאחר תקופה תופעות לוואי חולפות, לגבי השפעה בעתיד, זה מאוד אינדבידואלי.
מעבר לזה, קיבלתה תשובה מפורטת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- sorbon במקום SSRIאלעד23/02/2015
שלום לכולם
אני מטופל לדכאון וחרדה ב10 מ"ג אסטו במשך השנה האחרונה דבר שהוביל לעלייה של 20 ק"ג למשקלי.
הבנתי שהתרופה סורבון אמנם פחות יעילה מSSRI אך יש לה פחות תופעות לוואי האם כדאי לנסותה ?
אלעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר sorbon במקום SSRI - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/02/2015בדר'כ השימוש בסורבון כחיזוק ( אוגמנטציה) ל SSRI ולא במקום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה כנה ואמיתיתרונן23/02/2015
אני מבקש לדעת מה הם הנזקים לטווח הקצר ולטווח הארוך של שימוש בנוגדי דיכאון אבקש תשובות כנות לא מתחמקות על פי מחקרים ניסיון אישי או כל מקור מידע אחר .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
שמוליק23/02/2015שלום רונן.
הנסיון האישי שלי בתרופות נוגדות דיכאון היה בכך שקיבלתי אותם בעיקבות דיכאון פוסט פסיכוטי.
מבלי לנסות לקרוא תיגר על המושג הזה "דיכאון פוסט פסיכוטי", מצד ההרגשה האישית שלי, הרגשתי שהדיכאו הזה היה בגלל סבל מתופעות הלוואי של התרופות האנטי-פסיכוטיות שעשו אותי "זומבי". אבל אני אדגיש ואומר, שאי אפשר לומר באופן סוחף וגורף שהמושג הזה "דיכאון פוסט פסיכוטי" הוא שקר, מבלי לבדוק בצורה יסודית יותר אצל מטופלים נוספים.
אחרי שהפסקתי את הטיפול בתרופות האנטי-פסיכוטיות המשכתי לקחת ויאפקס במינון של 225 מ"ג ליום. עד שהפסקתי לגמרי בהוראה של הרופאה.
יכול להיות שהייתה השמנה ופגיעה בתיפקוד המיני, אך אין לכך וודאות; יכול להיות שזה נבע משרידים של התרופות האנטי-פסיכוטיות שעדיין נשארו בגוף.
אחרי שהפסקתי התרופות לא הותירו שום רושם.
אינני יודע עד כמה המידע הזה עזר לך, אבל אם כן, אז סבבה :-)
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממתין לתשובה מצוות הפורום הרדום...
רונן24/02/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה כנה ואמיתית - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/02/2015כל עוד יש מעקב רפואי מסודר, לאורך הטיפול, אין סכנה לנזק בלתי הפיך, ככל שידוע עד כה. טווח קצר, ניתן לקרוא, זה חולף במהלך מס. שבועות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התייחסות
רונן24/02/2015שאלה נוספת .כאשר במשך נגיד שנה חולה לוקח טיפול תרופתי במינון מסוים ויש יציבות במצב האם כדאי לשקול את הפחתת המינון ולטפל במינון נמוך רק כדי לשמר את המצב או שיש סבירות שהפחתת המינון תגרום לחזרת התסמינים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרונן שלום
מנוסה24/02/2015ראשית, נוגדי דיכאון אינם גורמים לנזק למוח. ההפך הוא הנכון: התרופות גורמת לזרימת דם תקינה לאזורים במוח עם פעילות לקויה/נמוכה (עקב המחלה) ומביאה בכך לריפוי של אותם אזורים, פשוטו כמשמעו.
לגבי משך הזמן של נטילת התרופה: הרבה פעמים טיפול פסיכיאטרי מסודר בנוגדי דיכאון מתנהל כך: מגיעים בהדרגה למינונים הגבוהים של התרופה, ובהמשך עולה הצורך לרדת במינון עד למינונים מינימליים (מינון אחזקתי/פרופילקטי). הרופא המטפל יודע מתי להוריד במינון, יש סימנים די ברורים לכך. ישנם חולים שיפסיקו לחלוטין את התרופה, בהוראת הרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה יפה!
שמוליק24/02/2015אני רק רוצה להוסיף שגם טיפולים פסיכולוגיים יכולים לעזור.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרוב אין ערך לטיפול פסיכולוגי לבד
מנוסה25/02/2015בדיכאון המוגדר בינוני ומעלה התרופות הן הטיפול עיקרי,
הטיפול הפסיכולוגי תומך ועוזר ולא להתפתות לנסות אותו לבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנוסה אתה בסדר
רונן25/02/2015מנוסה תודה אתה בהחלט עוזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות - מקפיצהמיכל23/02/2015
שלום,
בת 37 מטופלת בציפראמיל 40 מג ועכשיו התחלתי להשתמש בויואנס 50 מג להפרעות קשב לאחר שתרופות אחרות לא התאימו לי.
יש לי כמה שאלות:
- האם הויואנס יכול להחליף את הציפראמיל? ז"א לקחת רק את הויואנס (קראתי על זה ברשת)
- האם ניתן לחלק את הקפסולה של הויואנס לחצי? (אין בארץ מלאי של 30 מג כרגע).
- התחלתי לפני 3 ימים את הויואנס ויש לי תופעות לוואי של נדודי שינה, כאב ראש בערב, דופק מהיר, הרגשת אופוריה, קושי בתפקוד מיני (לא ראיתי
יש לציין שמעבר לזה אני מרגישה טוב עם התרופה, מצב רוח (אופוריה) שמחה, בנוסף מרגישה שלפעמים אני מדברת יותר ממה שצריך (לא שטויות, אבל דברים שאם לא הייתי עם הויואנס לא הייתי אומרת) (כמו אחרי שקצת שותים אלכוהול ומתחילים לדבר מעבר לרצוי.. :)
האם התופעות הנל חולפות עם הזמן?
האם הויואנס ממכר?
האם יש מחקרים על השפעה עתידית של הויואנס?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות - מקפיצה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/02/2015בשום פנים לא תחילף לציפרמיל.
יש להיוועץ עם רופא מטפל ולמנוע תופעות לוואי מיותרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות
מיכל24/02/2015אשמח לקבל תשובה לשאר שאלותיי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בהלם קרבטובה22/02/2015
החבר שלי שירת לפני 15 שנה כמסתערב בעזה ולפני שנים אחרות החל לסבול מתסמינים של פוסט טראומה של הלם קרב. הוא קיבל טיפול קוגניטיבי קצר טווח שלא עזר, ועכשיו מצוי במשבר קשה של פוסט טראומה אך אינו יודע למי לפנות כדי לקבל את העזרה המקצועית המתאימה. האם תוכלו להפנות או להמליץ על אנשי המקצוע המתאימים לטיפול כזה, שכן לא כל פסיכיאטר או פסיכולוג הם בעלי ההכשרה המתאימה לכך.
בתודה,
טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיהיה בהצלחה
שמוליק23/02/2015שלום טובה.
אני רוצה לעודד ולומר שאני בטוח שניתן להתמודד עם הלם הקרב בצורה טובה ויעילה. אם הטיפולים הקוגניטיביים לא הועילו, אז ישנן שיטות טיפול אחרות, כגון פסיכודינמיקה, וכמובן טיפול תרופתי, וצריך למצוא את הטיפול הטוב והמתאים ביותר.
הייתי ממליץ בחום על הרופאה שלי, אך אינני יודע לומר האם היה לה נסיון מעשי בטיפול בפוסט טראמות.
בכל אופן, היה לי חשוב לתת עידוד.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום טובה
אני23/02/2015תבדקי בפורום טראומות ופחדים הי יסבירו לך על השיטות המתאימות ויש לך שם גם הפניות לבעלי מקצוע..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בהלם קרב - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/02/2015יש לפנות לפסיכיאטר לשם טיפול תרופתי ואיזון. בנוסף ניתן לישקול : EMDR , PE וכן היפנוזה לעתים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העלאת מינון של למיקטלד``ר יונתן דוידאור22/02/2015
שלום לכולם,
אני מטופלת כמה חודשים בלמיקטל כאשר כרגע אני על מינון של 175 מ"ג.
עליתי כל שבועיים ב25 מ"ג על פי הוראות הרופא המטפל.
המצב מבחינת מצבי הרוח מעט השתפר אך לאחרונה אני מרגישה שמצבי ה"דאון" הרבה יותר דומיננטים אצלי.. היתה תקופה ש"היי" ממש בלט ולא הרגשתי דיכאון ולא כלום.. וכרגע התיכנון הוא לעלות ל200 מ"ג ואז מוסיפים לי כדור לOCD
השאלה שלי היא אם 200 מ"ג זה מינון מקסימלי שיעזור לי למצבי רוח? או שיכולים לעלות לי?
ועוד שאלה : אני חולה בהפרעות אכילה ויש תקופות שאני לוקחת הרבה כדורים משלשלים בלילה ואז רוב הלילה אני "מבלה" בשירותים.. זה יכול לפגוע בספיגה של הלמיקטל?
ואני גם לוקחת מלטונין 5 מ"ג מדי לילה כדי לווסת הפרעות שינה..
ושכחתי לציין אני בת 21.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיקטל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/02/2015200 מ'ג בדר'כ מספיק ויעיל.
יש צורך בשילוב תרופות מתאימות לתסמונת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול תרופתי - עצלות?דודי22/02/2015
שבוע טוב.
אח שלי חרדתי. הוא מפחד ממקומות הומי-אדם.
שוחחנו עם פסיכיאטר שהמליץ לו לקחת ציפרלקס, אך הוא אמר שלטווח הארוך צריך טיפול CBT והתרופה היא פיתרון זמני בלבד.
אחרי שני טיפולים, אחי אמר שהתרופה עזרה לו, והוא לא מעוניין ב CBT.
הרופא המליץ שלא להתנגד לרצונו של אחי, אע"פ שהוא חושב שבמקרה הספציפי של אחי, ה CBT חשוב יותר.
אחי כבר שבעה חודשים לוקח צפירלקס, ונראה לי שהוא מעדיף את התרופה כפתרון קל לבעייה, ולכן הוא לא הולך ל CBT שדורש גם לפעול מחוץ לקליניקה.
האם זו עצלות, או שיכולה להיות לכך סיבה אחרת?
דודי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי דודי
אלי22/02/2015להתמודד עם חרדות זה מאוד קשה זה מתיש את הגוף והנפש.
התרופה מקטינה את התופעות הפיזיולוגיות של החרדה ועושה את הדברים נוחים יותר
להסתכל מהצד ולהעיר למישהו אחר הערות זה הכי קל לחשוב שהוא עצלן בגלל שהוא לא רוצה להתמודד עם החרדות שלו בטיפול CBT שהוא טיפול מאוד קשה למטופל מבחינת חשיפה ומבחינה נפשית בכלל זאת טעות קשה,
הרופא כמובן צודק אבל אם התרופות הועילו זאת נחמה אדירה יש הרבה אנשים שהתרופות לא עוזרות להם בכלל הם סובלים מתופעות לוואי ללא הטבה מנסים הרבה סוגים וכלום לא עוזר.
לפחות אצל אחיך זה עוזר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלי צודק בהחלט
שמוליק22/02/2015שלום.
כמה מילים טובות על אלי:
משתתף קבוע בפורום. התמודד בהצלחה רבה עם גמילה מסמים. בחור עם לב זהב, שחולק את נסיונו האישי על מנת לעזור לאחרים, בעל ידע מרשים ונסיון חיים עשיר. בהחלט צריך להתייחס לדבריו ברצינות רבה.
כיון, שלי היה נסיון לא טוב עם טיפול תרופתי, יש לי נטייה מאוד חזקה להסכים עם עמדתך.
מטרת הטיפול התרופתי באופן מוצהר היא להקל על תסמינים ולא לרפא את המחלה, בעוד שטיפול C.B.T. אמור לרדת לשורשם של הדברים.
אבל ההשתתפות בפורום לימדה אותי שהדברים אינם כל כך פשוטים, ונדרש שיקול דעת של כל מקרה לגופו.
יש כאן בפורום מישהו שכל הזמן מאשים אותי שאני סיינטולוג, אך בנסיבות המקרה של אחיך שאינו סובל מתופעות לוואי, או שאם הסבל אינו כזה נוראי, אז עדיף טיפול סימפטומטי מאשר לסבול; רק במקרים שבהם מתלוננים על סבל מתופעות לוואי שכיחות, אני ממליץ לשקול טיפול פסיכולוגי שבטווח הארוך יכול לבטל את הצורך בתרופות.
יכול להיות שצריך לתת לדברים לזרום ולהתפתח ועם הזמן אחיך ירצה ללכת לטיפול C.B.T..
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על הברכות הרבות שמוליק
אלי22/02/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול תרופתי - עצלות? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/02/2015CBT דורש מוטיבציה ועבודה עצמית בבית, ללא זה, זה לא יעיל.
לא כל אדם מתאים.
שילוב CBT + SSRI = טיפול הטוב ביותר בחרדה באופן כללי.
אך, רבים לא מתאימים לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבל שאי אפשר לעשות באן ל"מנוסה"שים21/02/2015
הבן אדם הזה טיפשון לא קטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנשים לא טיפשים
שמוליק22/02/2015שלום שים.
קודם כל, העמדה שלי לגביו היא שהוא בסך הכל בחור טוב.
הוא כנראה התמודד עם קשיים נפשיים בהצלחה, ואצלו התרופות עזרו.
אני בטוח שמטופלים אחרים יכולים לקבל ממנו השראה ולהתמודד טוב יותר עם הקשיים שלהם.
זה נכון שלא ניתן לעשות הכללות לגבי הצורך בטיפול תרופתי, ודרוש שיקול דעת של כל מקרה לגופו. אצלנו, הטיפול התרופתי לא היה טוב ויעיל, לפחות לא לטווח הרחוק.
אני מאמין שהוא יישר קו עם הנורמות של הפורום שצריך לכבד את חברי הפורום, גם אם אין הסכמה עם דעותיהם. להגיד על חברי הפורום שהטיפול התרופתי לא התאים להם שהם סיינטולוגים - זו הגזמה.
המשתתפים בפורום אינם טיפשים, והם יכולים לשפוט בעצמם. כל עוד הוא אינו מכבד את שאר החברים בפורום - הוא עושה נזק לעצמו יותר מכל אחד אחר, ובאמת חבל...
הוא בסך הכל נמצא בפורום חודש, חכה שנה, ותראה שהמשתתפים בפורום וגם הרופאים כבר יצליחו לחנך אותו לסובלנות כפי שהם הצליחו לחנך אותי.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן אנשים לא טפשים
מנוסה22/02/2015שמוליק,
רוב האנשים יטופלו בתרופות ויצליחו. זו הגישה המובילה כיום, הזרם המרכזי, עם אין-ספור הצלחות. הפסיכותרפיה בהחלט עוזרת אבל לא במקום התרופות אלא לידם. נכון שלעתים יש לה תפקיד חשוב מאוד, כל מקרה לגופו, אבל לרוב זה ליד התרופות ולא במקומם.
בקשר להפרעה הכי נפוצה לדעתי - הדיכאון:
1. המדובר במחלה לכל דבר , כך גם על-פי ארגון הבריאות העולמי.
2. הרפואה נותנת כיום פתרונות טובים מאוד למחלה זו, עם מיעוט של תופעות לואי.
3. תופעות הלוואי הן קלות וחולפות לאחר מספר שבועות.
שמוליק, אם כל חולה היה משליך הצידה את נוגדי הדיכאון עם הופעות תופעות לואי, לא היו כלל מטופלים. לחולים יש נטייה להיבהל מתופעות לואי, אפילו קלות, עקב מצבם רכיש ממילא. יש לעודד אותם להתאזר בסבלנות ולהיעזר בתרופות הרגעה לשבועות הראשונים, אם צריך. אין לייעץ להם לפנות לפסיכולוג כתחליף לתרופות, זה פשוט חוסר אחריות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)