פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    ההוא
    27/03/2015

את עניין השימוש האסור בסמים אחר התקף פסיכוטי וטיפול תרופתי מובן לי..בגלל עניין הדופמין כמובן...אבל מה לגבי יחסי מין ואורגזמות ? גם בהן מופרש דופמין..האם יכולה להיות השפעה או השלכות לעניין ? לפי ההגיון מדובר בדבר לא בריא...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    29/03/2015

כל עוד שזה לא אובססיבי, זה בריא ובסדר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות פסיכיאטריות
    פנ
    27/03/2015

אני נוטלת תרופות פסיכי' שנים רבות. בגלל עצירות כרונית קשה, עברתי קולונסקופיה. ומצאו טחורים פנימיים.
    האם זה נכון שהכדורים הללו גורמים לעצירות ולפעילות איטית של המעיים ? באשפוז מקבלים עם הכדורים , גם לקסדין. מה עושים ? בלי קשר לשינויים בתזונה, רק משלשלים וחוקן עוזרים וגם לא תמיד. מפחדת מניתוח. אני סובלת מהתקפי חרדה בנוסף, מפחדת מניתוח. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות פסיכיאטריות

הוספת תגובה

• תרופות פסיכיאטריות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    29/03/2015

מאוד תלוי בסוג התרופה.
    לא כל התרופות גורמות ...
    שינוי תזונתי, סיבים, מים , פעילות גופנית, חלק מהאמצעים להתמודד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה גם לגולשים וגם לרופאים
    אני
    27/03/2015

לפני שנתיים הפסקתי לקחת ויפאקס (שלקחתי למשך שנים רבות) בגלל תופעות לוואי שהפכו בלתי נסבלות (למשך כל זמן לקיחת התרופה סבלתי מתופעות לוואי תמידיות והן הפכו קיצוניות)

מאז אני אדם אחר- מאוד חשוכה, אובדנית, לא רואה עתיד, משתמשת בסמים, חסרת אמונה, חסרת שמחה או יכולת לנסות להיות כזאת.

ניסיתי במשך תקופה זו כל מיני כדורים, אך שום כדור לא עזר לי.

אני מתחילה לחשוב לקחת שוב ויפאקס, כי אני נזכרת איך הייתי בתקופה שלקחתי את הכדור הזה, ובאמת הייתי אדם אחר- שמח, יוזם, מלא תקווה ועשייה.
    אני נורא פוחדת מתופעות הלוואי, מאוד פוחדת!

כרגע אני שואלת את עצמי- מה עדיף? תופעות לוואי או להמשיך לחיות בצורה הזאת עד שאחליט שאני לא רוצה לחיות יותר (אני בכנות מרגישה מאוד קרובה לשם).

אבל מה עושים עם הפחד מהתופעות לוואי?
    יש את התופעות הראשוניות, שעוברות אחרי שבועיים- שלושה, אני בהחלט מוכנה לסבול אותן.
    אבל מה עם התופעות לוואי שמופיעות לי למשך כל זמן לקיחת התרופה?
    בזמנו שום פסיכיאטר לא מצא לי פתרון לתופעות לוואי, הנוראית מכל- קצרים/ זרמים במוח. הם החריפו עם הזמן, ופשוט הייתי סובלת מזה כל היום, זה היה בא כל הזמן, בכל תזוזה של העין, בכל פעם שאני עושה איזו תנועה.. וכל תקופה הם הפכו חריפים יותר ויותר, באמת- בלתי נסבל!!!

למישהו יש פתרון בשבילי? כל ניסיון מקצועי או אישי יעזור לי.
    אני באמת רוצה לצאת מהמצב הזה, אני לא רוצה לקום בבוקר עם התחושה הזאת, לא רוצה לחפש את הסם הבא, לא רוצה לחשוב על היום שאני אמות. אני רק רוצה לחיות, לחיות כמו שצריך.

מישהו? :(

הוספת תגובה

• אפקסור

אביב
    27/03/2015

ברור שרק רופא יוכל לתת את התשובה הסופית כי יש פה עניין מאוד טכנית.
    אבל בגדול האפקסור כדור מעולה, כמו שאמרת בעצמך. אני לא זוכר ממנו שום תופעות לוואי, אבל זה אינדיווידואלי. ברור שאת לא יכולה להמשיך ככה... צריך או לחזור לויאפקס ולמצוא דרך להתמודד או להיפתר מהתופעות לוואי (פה הרופא נכנס לתמונה), או לעבור לכדור מקביל שיגרום לאותה תחושה, ואל תמהרי להגיד שכבר ניסית אחרים כי יש אינספור.
    צריך גם לשקול את העניין של הסמים וכל דבר אחר שמכניסים לגוף כחלק מהתמונה.
    בהצלחה ואל תאבדי תקווה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם הויאפקס לא היה לך טוב למה את

אלי
    27/03/2015

חוזרת אליו?
    יש ארסנל שלם של תרופות שווה לבדוק מחדש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש פתרון

רונן
    27/03/2015

תנסי לקחת אפקסור XR זאת התרופה המקורית ובגלל שחרור מושעה ישנם פחות תופעות לוואי. ויפאקס זאת תרופה גנרית ותחליפית לאפקסור והמטובוליזם שלה שונה ולא הכי ידידותי לגוף ולכן את סובלת מתופעות לוואי קיצוניות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשמע הגיוני באמת

אביב
    27/03/2015

גם אני לקחתי את האפקסור (גם בשחרור מושהה אני חושב) ולא היו שום תופעות לוואי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר גם לנסות טיפולים פסיכולוגיים

שמוליק
    27/03/2015

שלום רב.

לי היה פחות או יותר את אותו הדבר, רק שהבעייה הייתה אחרת: סכיזו-אפקטיב ולא דיכאון.
    אבל היה לי סבל נוראי מתופעות הלוואי של התרופות, והסבל היה כל כך נוראי עד שכבר רציתי למות...

נראה שאצלך המצב הוא הפוך, ולכן נראה לי שבשונה מהמקרה שלי, עדיף לך תופעות לוואי מאשר להסתבך עם סמים...

יכול להיות שכפי שהציעו חברים אחרים בפורום, עם תרופה אחרת יהיו פחות תופעות לוואי, אבל אי אפשר לדעת מראש, כל מטופל מגיב אחרת לתרופות.

בכל אופן, גם טיפולים פסיכולוגיים יכולים לעזור נגד דיכאון. הגישה העיקבית של הרופאים בפורום היא שכדאי לשלב טיפול פסיכולוגי עם התרופות.

לדעתי, כדאי לחזור לקחת את התרופה, ותוך כדי לשלב טיפולים פסיכולוגיים, שאם הם יעזרו, אז יהיה ניתן להוריד מינונים ולבסוף להפסיק.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להלן הפתרון

מנוסה
    27/03/2015

שלום,
    ניתן לשלב 2 תרופות ועל ידי כך להימנע מתופעות הלוואי. אבל חשוב לעשות את זה תחת פסיכיאטר שמכיר איך משלבים: קצב התקדמות, כמה מכל תרופה וכו'.
    ויאפקס תרופה מעולה. נהוג לשלב אתה וולבוטרין או אדרונקס.
    רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון וחרדה דחוף!!
    ליאן
    26/03/2015

שלום ד"ר,
    סובלת כבר 4 חודשים כל היום מיובש בפה לשון לבנה חוסר תיאבון חוסר יכולת לאכול הרגשה של טעם חמוץ וסלידה מאוכל שמלווה בבחילות שלא עוברות . לסירוגין מופיע כאב בצוואר וגב ושכמות יותר מוחמר בשכיבה ,כאבי בטן קשים לחץ ובבטן וגוש בגרון וחולשות בא והולך לסירוגין . עברתי בירור רפואי אורתופד ,נוירולוג הכל תקין יש ממצאים בבדיקת גסטרו-דלקת ושט,גסטריטיס אך רופא גסטרו מנפנף אותי ממש אומר זה הכל מחרדה וממצאים אלו מקריים לא קשורים לתלונות בכלל.פשוט שלח אותי לדרכי ללא שום טיפול..
    בבדיקת US צוואר ובלוטת תריס נמצא ציסטות קולוידליות זעירות בגודל 0.4 ס"מ מימין רופאת משפחה הפנתה לא.א.ג להמשך בירור
    כל התופעות התחילו ללא שום טריגר..אני דואגת מהירידה במשקל וסובלת כל יום וכל היום וכל הרופאים ממליצים על טיפול תרופתי כמו ציפרלקס
    האם תופעות פיזיות אלו שאני חווה יכולות להסביר חרדה.דיכאון?
    אני מפחדת כל היום מהתופעות הפיזיות שאף רופא לא השכיל לגלות עדיין כולם מנפנפים אותי וכבר מתעלמים מהתלונות...מפחדת לקחת ציפרלקס לא להחמיר עם המצב הפיזי האם היית ממליץ על בדיקות נוספות או פשוט לקבל את המלצת הרופאים ולטפל בSSRI ?

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון וחרדה דחוף!!

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    26/03/2015

שלום ליאן.

אינני רופא.

רוב התופעות שאת מתארת הן בדרך כלל אינם סימפטומים של דיכאון, רק חוסר תיאבון יכול להיות סימפטום, אם כי יכול להיות שמדובר במקרה יוצא מן הכלל.

ישנם יחסי גומלין בין גוף לנפש, כך שיכולות להיות חרדות ודיכאון כתוצאה מבעייה פיסיולוגית, ובמיוחד כאשר כל הבדיקות נראות תקינות.

לדעתי, את במצב שאת יכולה לקבוע בעצמך האם את סובלת מדיכאון, או שמדובר בבעייה פיסיולוגית, ואולי מדובר בתוצאה של המצב הפיסיולוגי.

על כל פנים, גם אם מדובר בדיכאון או חרדות, גישתם העיקבית של הרופאים בפורום היא שטיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל, וכדאי למצות גם טיפולים פסיכולוגיים. יכול להיות שבשבילך זה עדיף, במיוחד אם את חוששת מטיפול תרופתי.

מה שלא יהיה, אני מאחל לך כל טוב.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון וחרדה דחוף!! - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    07/04/2015

יש קשר בין נפש וגוף.
    מאוד חשוב תחילה לשלול בעיה גופנית.
    אם נשללה בעיה גופנית, יש מקום לטיפול בתרופות נוגדות חרדה ודיכאון, SSRI או טיפול בשיחות..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סלג'ין ותופעות לוואי
    אביב
    26/03/2015

אז ככה: אני סובל מכאב חד וממוקד באיזור הרקה שהולך ומתגבר כבר תקופה ארוכה,
    היו לזה את כל המאפיינים של גידול וכמובן שהלכתי לרופאה. היא אמרה שלפני הבדיקות לא יהיו לה תשובות ברורות עדיין, אבל ציינה שכאבי ראש כאלה יכולים להיות גם מתופעות לוואי של תרופות. הבעיה היא שהיא, כמו הרבה רופאים אחרים, לא יודעת הרבה על הסלג'ין(!), ולא יכלה להגיד לי אם זה יכול להיות בגללו.

נזכרתי שבאמת התחלתי לקחת את הסלג'ין באותה תקופה בה זה התחיל, בערך תשעה חודשים, וכשזה החמיר באמת הגדלתי את המינון.

השאלה שלי היא אם יכול להיות שהסלג'ין (15 מ"ג ביום) יגרום לתופעת לוואי של כאב חד במקום ספציפי בראש כמו הרקה (לא כאב ראש כללי וחולשה כמו מיגרנה), לרמה שזה ממש ירגיש נורא... ויימשך יותר מחצי שנה.
    כמובן שאני אבדוק את זה עם הבדיקות וכל הפרוצדורה, אבל בינתיים אין מי שיענה לי על זה והעניין מפחיד מאוד.
    מקווה מאוד שאחד מהמומחים יוכל לענות לי על השאלה.

לקביעת תור
    סגירה
    סלג'ין ותופעות לוואי

הוספת תגובה

• סלג'ין ותופעות לוואי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    29/03/2015

סלג'ין ( אזילקט) תרופה המיועדת למחלת פארקינסון.
    פועלת חוסם אנזים מונואמין אוקסידז מסוג B.
    בוודאי שיכול לגרום לכאבי ראש, כתופעת לוואי.
    מי המליץ לך על זה?
    למרות שיחסית בטוח, יש לברר לגבי דיאטה שמומלץ ליטול פחות וכן אינטרקציה עם תרופות אחרות, תוספי מזון, חומצרים ממריצים ועוד..

ממליץ לפנות לניורולוג ולהעריך מחדש, כאבי ראש והשימוש באזילקט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתעניין בנוגע לטיפול ביו פידבק
    דוד
    26/03/2015

האם יש פה במקרה מישהו שעשה פעם טיפול ביו פידבק. אני חושב להתחיל טיפול כזה כנגד החרדות שלי. אחרי שטיפול פסיכולוגי וטיפול תרופתי השיגו תוצאות חלקיות בלבד. אבל לפני שאני מבזבז זמן וכסף הייתי רוצה לשמוע חוות דעת שלכם. איך בדיוק הטיפול מתנהל ועובד? עד כמה הוא יעיל? האם הוא עוזר לכולם או רק חלק מהאוכלוסיה?
    תודה מראש לעונים

הוספת תגובה

• אני גם התעניינתי בזה

אלי
    28/03/2015

לא יודע כמה זה עולה אני מניח שזה לא זול.
    לא ניסיתי את זה ככה שלא יכול להעיד .
    בכל מקרה אני חושש שאין פיתרונות קסם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פבוקסיל וקסנדיס
    מיטל ביטון
    26/03/2015

בס"ד.

שלום סובלת מחרדות 15 שנה בהתנגדות כרונית לטיפול בכדורים.לאחר שיכנועים רבים של מכרי ואחי הגדול שגם נוטל כדורים נגד חרדה ומחשבה כפייתית.המליץ לח בחום לקחת פבוקסיל באופן קבוע ולצרך למשך עשרה ימים קסנדיס.הרופא משפחה נתן לי.

אני כבר ביום השלישי ומהלילה החלו לי כאבי בטן ובחילות והקאתי פעם אחת בבוקר.הכאב בטן מעט נרגע אך עדיין קיים החילות הולכות ובאות.

אני מפחדת באופן כללי מכדורים.כי בעקבות החרדות של שנים יש לי פעימות מוקדמות.הקרדיולוג אחרי עשרות בדיקות אמר שזה תקין וזה מלחץ וחרדה.
    שתי שאלות בבקשה:

האם קסנדיס רק למספר ימים בשילוב עם פבוקסיל שזה תרופה קבועה עלולה לגרום לכאבי בטן ובחילות?

והאם כדורים מסוג זה יכולים לפגוע בלב?

תודה רבה והמשך יום טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    פבוקסיל וקסנדיס

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    26/03/2015

שלום מורן.

אינני רופא.

הדברים שאת חוששת מהם אינם נמנים עם תופעות לוואי שכיחות של תרופות פסיכיאטריות, אך אין בכך כדי לשלול לגמרי את האפשרות שמדובר בתופעות לוואי.

על כל פנים, החשש מתרופות פסיכיאטריות מובן לגמרי; אני באופן אישי סבלתי קשות מתופעות הלוואי שלהן, עד שבסוף החלטתי להפסיק.

ניתן לבדוק גם את האפיק של טיפולים פסיכולוגיים. הרופאים של הפורום אינם ממליצים להסתפק בטיפול תרופתי, אלא למצות גם טיפולים פסיכולוגיים.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אבל אשמח שהרופא יגיב לי

מיטל ביטון
    26/03/2015

היי שמוליק,

תודה על המענה.אני מטופלת במקביל בשיחות.

אני רוצה עצת רופא בעניין הכדורים.אז אשמח שרופא בפורום כאן יוכל להגיב לי.

ועל תיפגע כי רשמת דברים נהדרים ואני מאוד מכבדת את זה שענית לי והקדשת מזמנך.אבל אדם חרד סומך יותר על רופא מאשר על אדם רגיל.אתה יודע כמה אנשים אמרו לי את מה שאמרת?ים!אבל עדיין חשוב לי עצת רופא.
    תודה שמוליק היקר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא קיבלתי מענה

מיטל ביטון
    28/03/2015

היי...

אשמח לקבל מענה לשאלתי.

תודה רבה ויום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר דוידאור
    אלי
    25/03/2015

ראיתי שהמלצת על מטפלת בשם יפעת כהן לאנשים עם הפרעת אישיות גבולית
    אולי יש לך המלצה על מישהו או על שיטת טיפול באישיות סכיזואידית?

לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר דוידאור

הוספת תגובה

• לד"ר דוידאור - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    29/03/2015

לצערי אין מטפל לכל הפרעת אישיות.
    במקרה של סכיזואיד. טיפול דינמי מכוון מטרות ותובנות, יכול לשפר ולהשיג גמישות התנהגותית, לפחות חלקית.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דפלפט ועצירות
    ורד
    25/03/2015

שלום,

תקופות ארכות בחיים אני סובלת מתופעות לוואיקשות של התרופות הפסיכיאטריות. בשלושה חודשים האחרונים זה כבר הגיע למצב של עצירות קשה מאד עד כדי חוקניםודימום רב.
    איני מצליחה לקבל מענה מהרופא שלי ואני בדיוק בשלב של לחפש רופא אחר שיתן לי מענה.
    האם מישהו מכם יודע אם דפלפט יכול לגרום לעצירות. יש לציין כי אני נוטלת 600 מ"ג כבר כמה שנים ולא היה לי עצירות ז"א היה לי אבל מהסרקוואל.

אני תוהה לעצמי מבין שלל התרופות שאני לוקחת האם זה אפשרי שהדפלפט יהווה גורם לעצירות פתאום אחרי 3 וחצי שנים?

ואם לא, אז ממה כן: לוקחת.: פרפנאן 12
    למיקטל 150
    ציפרלקס 20
    דפלפט 600
    אלטורקסין 50 לתת פעילות בלוטת התריס

אשמח מאד אם מישהו יוכל לתת לי מענה ולהקל עלי מעט.
    אני מאד סובלת מהעצירות . שום סיבים ותאנים ושזיפים לא עוזרים לי.

תודה ורד

לקביעת תור
    סגירה
    דפלפט ועצירות

הוספת תגובה

• אכן קשה לדעת

שמוליק
    26/03/2015

שלום ורד.

אינני רופא.

מסכים עם א.ס. שקשה לדעת.

עצירות היא תופעת לוואי שאיננה שכיחה, ולכן קשה מאוד להעריך האם היא בכלל קשורה לטיפול התרופתי, וגם אם כן, אז יהיה צורך בבדיקה יותר רצינית על מנת לקבוע בוודאות איזו תרופה גורמת לכך.

אין מנוס מלבדוק את העניין עם רופא בצורה מסודרת.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שינה
    כ.א
    25/03/2015

אני בת 55 סובלת מבעיות שינה מספר שנים ולוקחת מדי פעם כדורי סטילנוקס. יש לציין שלפני כ-20 שנה עברתי אירוע נפשי ואני לוקחת גם כדורי זיפרקסה5 מ"ג . בחודש האחרון כדורי סטלינוקס אינם משפיעים כלל ואני לוקחת גם ואבן לאחר כשעה שלקחתי את כדור השינה. הרופא המליץ לי להחליף את הכדור שינה לכדור בונדורמיןשלא השפיע . שאלתי היא האם שמעת על תופעה כזאת ומה עלי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות שינה

הוספת תגובה

• בעיות שינה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    29/03/2015

. שינו הייגינה של השינה - שינוי התנהגותי.
    2. לישקול סירקאדין, מלטונין.
    3. אמביאן CR 12.5 עדיף במצב שלך.
    4.ניתן לשקול כדור ללא מרשם טונייט, עובד מנגנון שונה מהנ'ל.

בכל צעד שתבחרי, חובה שיתוף רופא משפחה בנדון.
    בצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שינה
    כ.א
    25/03/2015

אני בת 55 הסובלת מבעיות שינה מספר שנים. יש לי תקופות שאני משתמשת בכדורי שינה בסטילנוקס מידי פעם . אך לפעמים כמו עכשיו בחודש האחרון איני מצליחה ללהירדם והכדור אינו משפיע כלל ועלי להוסיף אחרי כשעה אחרי שלקחתי אותו גם כדור באבן. הרופא המליץ לי לשנות ולקחת כדור בונדואמין אך גם איתו איני נרדמת ונאלצתי לקחת גם באבן. שאלתי היא האם יתכן שכדורי שינה כבר לא משפיעים עלי? למרות שלא הגעתי למצב שהתרגלתי אליהם. האם שמעת על תופעה כזאת ומה יש לעשות? בתודה מראש כ.א

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות שינה

הוספת תגובה

• בעיות שינה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    25/03/2015

1. שינו הייגינה של השינה - שינוי התנהגותי.
    2. לישקול סירקאדין, מלטונין.
    3. אמביאן CR 12.5 עדיף במצב שלך.
    4.ניתן לשקול כדור ללא מרשם טונייט, עובד מנגנון שונה מהנ'ל.

בכל צעד שתבחרי, חובה שיתוף רופא משפחה בנדון.
    בצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרנדה - עצבנות וכעס
    קרן
    25/03/2015

שלום רב,

בטיפול 5 חודשים 100 מ"ג סרנדה , מצב רוח השתפר פלאים , אך לעיתים אני מוצאת את עצמי תוקפנית ועצבנית עד כדי צרחות ממש.. ועל שטויות זתומרת רק כשאני נרגעת אני מבינה שזה שטויות , וזו לא אני . יכול להיות ש 100 מ"ג זה יותר מדי? האם התופעה מוכרת?

לקביעת תור
    סגירה
    סרנדה - עצבנות וכעס

הוספת תגובה

• סרנדה - עצבנות וכעס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    25/03/2015

אם זה תופעה שלא הייתה, יש צורך לשלול "אקטיבציה" ורגישות , ויש לשלול אבחנה של הפרעה דו קוטבית NOS ( לא מאניה דפרסיה 1,2 או 3 , אלא סוג נוסף ולא מוגדר, שייך לספקרום הדו קוטבי). במקרה וההתרשמות האבחנתית דו קוטביות NOS ( אימפולסיביות, גליות במצב הרוח, חוסר יציבות רגשית..) יש מקום לישקול טיפול במייצב מצב רוח (( כגון דפאלפט, טגרטול וכו..)..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרפנאן והשמנה
    ורד
    24/03/2015

האם יש סיכוי שבמינון של 12 מ"ג פרפנאן יגרום לי להשמנה?

לקביעת תור
    סגירה
    פרפנאן והשמנה

הוספת תגובה

• פרפנאן והשמנה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    25/03/2015

תיאורתית, כן.
    למרות שלא נחשבת מאוד משמין. ( לעומת תרופות אחרות)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנטי סוציאלית
    יעל
    24/03/2015

שלום, אני בת 30 ואף פעם לא היו לי ממש חברים. אני מכירה אנשים ואחרי זמן מה נמאס לי ואני מתנתקת מהם. אני עצבנית לעיתים ושונאת ביקורת, מאוד ביקורתית בעצמי כלפי אחרים ואומרת תמיד את מה שאני חושבת בלי יכולת סינון. ניתקתי גם קשר עם משפחה בגלל זה. אני נוטלת ציפרלקס עקב חרדות אבל חוץ מזה אני סטודנטית ובחורה רגילה מן המניין. האם יש טיפול? שם? עזרה כלשהי לבעיה כזו? אין לי ממש סנטימנטים כלפי אנשים ואני חושבת שהם בזבוז זמן, וזה מטריד את אימי.

לקביעת תור
    סגירה
    אנטי סוציאלית

הוספת תגובה

• דעה אישית

שמוליק
    24/03/2015

שלום יעל.

אינני רופא.

ראשית, נראה לי שאת מאוד רחוקה מאישית אנטי-סוציאלית. הפרעת אישיות אנטי-סוציאלית מאפיינת רוצחים סדרתיים או אנסים סדרתיים שאין להם שום התחשבות באחרים בשל כך. מה שאת מתארת זה נראה יותר כקשיים ליצור קשרים עם אנשים אחרים.

לדעתי, הדבר הראשון שדורש ניתוח, הוא מה שכתבת שזה מפריע לאמא שלך. השאלה העיקרית היא האם זה מפריע ל-ך. יכול להיות שכיוון שזה מפריע לאימא שלך, אז זה גורם שבגללו זה מפריע גם לך, אבל השאלה העיקרית היא האם זה מפריע לך, ואם כן אז עד כמה.

אם את לא מרגישה שזה מפריע לך יותר מדיי, אלא שכל המטרה היא "להשתיק אימא נודניקית" (אני ממש לא מתכוון לומר שזה המצב; זו רק אופציה שייתכן שהיא ממש לא נכונה), הטיפול לא יהיה יותר מדיי יעיל. הרצון לשינוי ולשיפור צריך לנבוע מתוכך.

יכול להיות שזה נובע מאי אילו חוויות בעבר.

טיפול טוב אמור להתחיל בבדיקה יסודית של כל המרכיבים: אורגנים(כלומר בעיות רפואיות "רגילות"), פסיכולוגים, סביבתיים, וביולוגיים (חוסר איזון כימי).

וכמובן, שניתן ללכת לרופא פסיכיאטר על דעת זה שלא מוכנים לטיפול תרופתי, וניתן לומר זאת מראש. פסיכיאטריה זה לא רק תרופות, וכמובן שצריך לכבד מטופל שאינו מעוניין בכך.

בכל אופן, ניתן להתמודד, ולא צריך לחשוש מהתמודדות. אני אישית התמודדתי עם ארבעה אישפוזים פסיכיאטרים שכמעט כולם היו כפויים.

בכל אופן, שיהיה בהצלחה.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהלן יעל

אלי
    24/03/2015

אולי אישיות סכיזואידית?
    תרשמי בגוגל תראי מאפיינים של זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנטי סוציאלית - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    25/03/2015

לא בהכרח אנטי סוציאלי. יש צורך לבדיקה ואיבחון מקצועי.
    מומלץ טיפול בשיחות.
    אם יש אימפולסיביות, פגיעה עצמית , הרס עצמי..
    ייתכן ומדובר בהפרעת אישיות גבולית
    במקרה של אבחנה של הפרעת אישיות גבולית
    הטיפול המומלץ DBT - שיחות, שיטה מיוחדת.
    מומלץ דר יפעת כהן , באבן יהודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דפלפט והשמנה
    ורד
    24/03/2015

שלום,

לפני כ3.5 שנים התחלתי ליטול זיפרקסה בהמלצת הרופא המטפל כעבור 4 חודשים ממשקל 52 קילו הגעתי ל80 קילו מה שגרם למצבי הנפשי להדרדר יותר עקב דימוי הגוף ברגע שהבנתי שזה הזיפרקסה ביקשתי להפסיק ואכן הפסיקו לי אותה וא"כ ירדתי 15 קילו. העניין הוא שאני עדיין מרגישה מלאה ואני לא מצליחה לרדת עוד. איני מבינה מדוע. בעקרון יש לי נטייה טובה לרדת במשקל. אני אוכלת בריא ועושה ספורט. אני לוקחת דפלפט למיקטל ופרפנאן. האם יכול להיות שזה הדפלפט שמונע ממני את הירידה במשקל?

לקביעת תור
    סגירה
    דפלפט והשמנה

הוספת תגובה

• סביר יותר שהפרפנאן

שמוליק
    24/03/2015

שלום ורד.

אינני רופא.

זיפרקסה ופרפנאן, שתיהן תרופות השייכות למשפחה של תרופות אנטי-פסיכוטיות.

אם ההשמנה הייתה בגלל הזיפרקסה, אז סביר להניח שתרופות אנטי-פסיכוטיות משמינות אותך, ויותר הגיוני שזה בגלל הפרפנאן מאשר מהדפלפט.

ככלל, גישתם העיקבית של הרופאים בפורום היא שטיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל, והם ממליצים לשלב טיפולים פסיכולוגיים.

במקרים רבים, הטיפולים הספיכולוגיים יכולים להביא את המטופל למצב שבו אין יותר צורך בטיפול תרופתי.

אם כבר הייתה הפסקה של הזיפרקסה, ובכלל הבעייה היא דיכאון ולא פסיכוזות (אם כי במקרים מסויימים גם תרופות נוגדות פסיכוזה יעילות נגד דיכאון), אז כדאי לחזור לרופא המטפל כדי לבדוק מה ניתן לעשות.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרפנאן והשמנה

ורד
    24/03/2015

שלום שמוליק,
    תודה על ההתייחסות.

האם אתה יודע/ ידוע לך אם פרפנאן במינון 12 מ"ג גם גורמת להשמנה?
    כי הבנתי מהרופא שזה מינון לא גבוה.
    באופן כללי יש לי קושי רב עם הרופא.
    הוא אומר ששום תרופה שאני נוטלת לא גורמת להשמנה. והגוף שלי מכביד עלי ואני מאד מאד סובלת ממנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    25/03/2015

שלום ורד.

אי אפשר לומר בוודאות שפרפנאן הוא הגורם העיקרי להשמנה, אבל השמנה היא תופעת לוואי שכיחה של תרופות אנטי-פסיכוטיות, וגם בגלל העובדה שזיפרקסה השמינה אותך, אז ישנה סיבה טובה לשער שבאופן כללי תרופות אנטי-פסיכוטיות משמינות אותך.

השאלה האם גם מינון נמוך יכול לגרום להשמנה היא תלוייה בכל מטופל באופן אינדבידואלי.

אם הרופא שלך אמר שאף תרופה שאת לוקחת איננה אמורה לגרום להשמנה, זה חמור. צריך לומר את כל האמת, ובכלל זה את העובדה שלתרופות אנטי-פסיכוטיות ישנה תופעת לוואי שכיחה של השמנה, גם אם לא ניתן לקבוע בוודאות שהן הגורם העיקרי, וגם אם לדעתו של הרופא עדיף לקחת את התרופה למרות תופעות הלוואי שלה.

לצערי הרב, נתקלתי בתופעה כזו ואני רואה אותה בחומרה רבה. לי עיקר הסבל מתרופות אנטי-פסיכוטיות היה מכך שהם עשו אותי "זומבי", כלומר עייף ומתפקד בקושי רב. אמרו לי שמדובר בתסמינים שליליים של המחלה. אמנם יש דבר כזה, אבל אי אפשר לשלול בוודאות את האפשרות שמדובר בתופעות לוואי. לו היו אומרים לי את כל האמת, שיכול להיות שמדובר בתופעות לוואי, אך לדעתם, התועלת מרובה על הנזק - לא הייתי מקים קול צעקה.

עוד משהו שמאוד הפריע לי, זה שאפשר להתמודד עם הבעייה באמצעות טיפולים פסיכולוגיים. עובדה, שכעת אני לא מטופל תרופתית, ואיני זקוק לטיפול תרופתי.

כשלא אומרים את כל האמת זה מערער את האמון במערכת, ואמון הוא תנאי הכרחי להצלחת הטיפול.

גם כאן, צריך לבחון את התועלת מול הנזק, ואת האפשרות לפתור את הבעייה באמצעות טיפולים פסיכולוגיים.

אינני רוצה לשפוט את הרופא שלך, אך אם את מרגישה שלא בנוח עם איתו, אז שווה לשקול החלפת רופא. זכותך להחליף רופא.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דפלפט והשמנה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/03/2015

מומלץ בדיקות דם, פרופיל הורמונלי מלא.
    דפאלפט בהחלט יכול להשפיע, שינוי על תיאבון, אך לא כמו זיפרקסה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מרגישה שינוי בתאבון

ורד
    24/03/2015

בהקשר לדפלפט איני מרגישה אישזהו שינוי בתאבון. ז"א אני לא מרגישה שהולכת המון.
    והנושא הזה מטריד אותי כבר המון זמן..לא הבנתי איך אוכל לדעת אם זה מהדפלפט...?

השאלה אם אוריד את הדפלפט יש סיכוי שארד באופן משמעותי במשקל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיוע. זה הדבר הנכון

עובדיה
    28/03/2015

כדי ״לטפל״ בקשיים נפשיים. אדם חייב סיוע מאדם אחר. שאכפת לו ממנו באמת. הסיוע מאפשר לאותו נזקק להתחזק ולכוון לשימוש במשאביו הטבעיים. הפסיכיאטריה ככל הנראה משכנעת שכל ה״בעיות״ הנפשיות מקורן בחומר. זא. במח. בחומרים. זאת טעות פאטלית. הקשיים הינם רוחניים בלבד. וכל ״משחק״ של חומרים במח מייצר תמונת מצב שגויה וסיכון בריאותי גבוה. (בעיקר לפגיעה במערכת העצבים)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טועות

רונן
    29/03/2015

בתור אחד שלקח כדורים וכן הכדורים עזרו וזאת עובדה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה