פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• Htp5
    דני
    23/03/2015

שלום , אני מאובחן בסכיזופרניה פראנואידית .
    לוקח 600 מ״ג סוליאן, 100 מ״ג סרוקוול ו60 מ״ג מירו.
    אני נוטל בנוסף עוד מיספר תוספים טבעיים שלא צריכים מירשם בגלל דיכאון וחרדה מסויימים שיש לי- כגון חוסר אנרגיה , קושי בתיפקוד, חוסר מוטיבציה וההרגשה כללית של חרדה לעיתים ודיכאון מסויים לעיתים.
    רציתי לישאול בקשר לתוסף htp-5 - אם אפשר לקחת? שעובד על הסרטונין, באזהרות של המוצר אומרים להיתייעץ עם הרופא בנוגע לתרופות ssri , מירו אינו כזה אך הוא גם עובד על סרטונין , לא? ( באתרי אינטרנט שונים - חלק אומרים שהוא עובד על סרטונין ונירואדרנלין וחלק אומרים דופמין ונירואדרנלין - מה נכון?)
    אז מה בקשר לתוסף ?
    תודה דני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    Htp5

הוספת תגובה

• Htp5 - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    25/03/2015

לא מומלץ, יש סיכוי לתופעות לוואי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופת איקסל תופעות לוואח
    ורד
    23/03/2015

שלום וברכה,
    אני בחורה בת 27 סובלת מהפרעת חרדה ושינויים במצב הרוח.
    עד לפני כחודשיים נטלתי ציפרלקס 20 פרפנאן 12 דפלפט 600 ולמיקטל 100
    לפני כחודשיים חויתי סטרס כתוצאה מלחץ בחיים והרופא נתן לי מרשם לתרופה חדשה שנקראת 'איקסל'- מעולם לא לקחתי אותה וחשבתי שתעזור לי קצת עם הלחץ ועם המצב רוח. חשוב לי מאד לציין שאף פעם לא ממש סבלתי מדכאון בפני עצמו. ז"א סבלתי אבל כתוצאה מסיבות מסויימות. עכשיו אחרי חודשיים שאני נוטלת אותו התחלתי לפני שבוע להיות מאד דכאונית בלי סיבה. אנ חוה דכאון מאד מאד קשה שמאד מקשה עלי אפילו לדבר ובטח ובטח לתפקד. גם פתאום היו לי קצת מחשבות אובדניות אבל זה נחלש. עכשיו בעיקר הדכאון מקשה עלי מאד.
    ורציתי לשאול , האם יכול להיות כי זה תופעות לוואי של האיקסל? אני לא רגילה לחוות דכאון והוא נורא. זה מוזר ל שאני פתאום בדכאון בלי שום סיבה. גם בשלישי רביעי חמישי הרגשתי נורא רציתי למות ופתאום ביום שישי הרגשתי בסדר. אני תוהה לעצמי מה יכול להיות הסיבה לכך. אשמח לתשובה בהקדם. תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    תרופת איקסל תופעות לוואח

הוספת תגובה

• שכחתי לציין כי

ורד
    23/03/2015

שכחתי לציין כי לקחתי 50מ"ג איקסל ומשבוע שעבר 100 מ"ג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריך לבדוק גם את שאר המרכיבים

שמוליק
    23/03/2015

שלום ורד.

אינני רופא.

מהתיאור שלך עולה שאת מקבלת רק טיפול תרופתי. הטיפול התרופתי הזה הוא כבד מאוד.

גישתם העיקבית של הרופאים בפורום היא שטיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל.

אינני יודע לומר האם הייתה בדיקה מקיפה של שאר הגורמים, והוחלט להתמקד בטיפול תרופתי (שזו החלטה לגיטימית לחלוטין, ובמיוחד אם זה רצונו של המטופל), או שלא הייתה בדיקה כזו.

לדעתי, צריך לבדוק את כל הגורמים, הכוללים גם גורמים פסיכולוגיים וסביבתיים.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריך לבדוק גם את שאר המרכיבים - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    25/03/2015

מסכים עם שמוליק.
    בנוסף: יש לשלול שינוי בתפקוד הורמונלי , אסטרוגן, פרוגסטרון, טסטוסטרון, FSH LH בלוטת התריס ועד. לפנות לרופא משפחה, בדיקת דם רגילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיבה לדכאון
    אשר
    23/03/2015

בעבודה שלי יש לי עמית שיורד עלי כל הזמן, משפיל אותי ובעיקר מוחק את האישיות שלי! האם יתכן שכל עוד ואני לא אעבור למקום אחר, שום תרופה לא תשפיע על הדיכאון שלי?

לקביעת תור
    סגירה
    סיבה לדכאון

הוספת תגובה

• אי אפשר לדעת

שמוליק
    23/03/2015

שלום אשר.

אינני רופא.

עמית לעבודה שמטריד בהחלט מהווה גורם סביבתי לדיכאון.

לא נראה לי שאפשר לומר בוודאות דרך האינטרנט מה כדאי לעשות. השאלה האם כדאי לעזוב את מקום העבודה הנוכחי או לא, תלוייה בהרבה גורמים כגון האפשרות למצוא עבודה חלופית, החוזק של הסבל כתוצאה מהעמית לעבודה, וגם יכול להיות שניתן למצוא עבודה אחרת אבל בתנאים פחות טובים, וצריך לבחון את כל האופציות, ולבחור את האופציה הטובה ביותר עבורך.

איך שלא יהיה, גישתם העיקבית של הרופאים היא שטיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל, והם ממליצים לשלב גם טיפולים פסיכולוגיים, שגם הם יכולים להועיל.

על כל פנים, ההחלטה האם לעזוב את העבודה וגם ההחלטה על אסטרטגיית הטיפול נגזרת גם מאיך שאתה רואה את הדברים מנקודת המבט האישית שלך.

שיהיה בהצלחה.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיבה לדכאון - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/03/2015

בהחלט שיש סיכוי כזה.
    איזון נפשי:
    1. ביולוגיה - תרופות, תזונה ועוד.
    2. פסיכולוגיה - ערך עצמי, אשמה, משמעות ועוד..
    3. סביבה - גורמי דחק סביבתיים ( כגון השפלה ממושכת בעבודה,מצב שיכול להיות סיבה לתביעת נזיקיו, בגין התעללות נפשית ונזק נפשי משני, ודרישת פיצויים)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חציית אריפלי
    לילי
    22/03/2015

שלום,

האם אפשר לחצות כדור אריפלי 10 מ"ג לשניים?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    חציית אריפלי

הוספת תגובה

• חציית אריפלי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/03/2015

אם יש קו חציה , אז כן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוספת פרפנאן
    הילהלה
    22/03/2015

היי,
    אני מוגדרת סכיזופרניה אפקטיבית על בסיס ריגשי. נוטלת 350 מ"ג למיקטל ו 125 מ"ג סרוקוואל
    האם ניתן להוסיף פרפנאן או להוריד במקביל את הסרוקואל?
    הבנתי שהפרפנאן עוזר יותר בבעיות קשב וריכוז שקיימות ולא ניתן ליטול ריטלין

לקביעת תור
    סגירה
    הוספת פרפנאן

הוספת תגובה

• הוספת פרפנאן - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/03/2015

פרפנאן , נוגד פסיכוזה דור 1, ישן, עם פוטנציאל לתופעות הרבה יותר גדול מסרווקאל, וממש לא יעיל בהפרעת קשב, חוסם דופאמין, עושה בדיוק הפוך מרטלין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לפרפנאן

הילהלה
    24/03/2015

האם קיים בכלל כדור לבעיות קשב וריכוז שניתן לשלב עם הכדורים שאני נוטלת (סרוקוואל,למיקטל, קלונקס)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון מוטעה מה עושים?
    פליקס
    21/03/2015

אבחנו אותי כסובל מסכיזופרניה,וגם קיבלתי תרופות של סכיזופרניה,למרות שבפועל אני לא סובל מהבעיה הזאת ביכלל,הרקע שלי לדעתי ממה שאני יכול להעיד על עצמי זה הפרעה אובססיבית טורדנית וטיפה דיכאון,אני לא לוקח ביכלל תרופות כרגע.

לקביעת תור
    סגירה
    אבחון מוטעה מה עושים?

הוספת תגובה

• לצורך מה?

שמוליק
    21/03/2015

שלום סמי.

קודם כל, אני מניח שאני יכול להבין את התחושה הזו מנסיון אישי.

אני אובחנתי בסכיזו-אפקטיב (באמת שאני לא ממש יודע להסביר מה ההבדל הגדול בין סכיזו-אפקטיב לסכיזופרניה).

גם אני לא מטופל תרופתית כבר כמה שנים. לא מזמן נזדקקתי לחוות דעת מהרופאה שלי, שכתבת בצורה חד משמעית שאינני נזקק לטיפול תרופתי, ושאין שום תמסינים פסיכופתלוגיים.

יש אולי קצת בעייה לבטל את האיבחון, כי על פי התיאוריה מדובר במחלה כרונית של המוח. ניתן אולי לומר על פי התיאוריה הזו שיש לי איזו בעייה במוח שמהווה דיספוזיציה לפסיכוזות, אך כיוון שנדרשים גורמיםמ סביבתיים נוספים להתפרצויות שהם מנוטרלים, אז אין לכך יותר מדיי משמעות.

יכול להיות שזה בדיוק המצב שלך, או שלכל הפחות אתה בכיוון הזה...

לדעתי, שוב פעם צריך לשאול בשביל מה צריך להיכנס לוויכוח הזה מה בדיוק האיבחון הנכון, כי יכול להיות שפשוט אין לוויכוח הזה משמעות למעשה, ויכול להיות שאם יש לכך איזו משמעות, אז ניתן לפתור את הבעייה בלי צורך לשנות את האיבחון.

אני אשמח לנסות לעזור.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה לא המצב אצלי

פליקס
    22/03/2015

המצב אצלי זה שאני לא סובל מסכיזופרניה ואף פעם לא סבלתי גם,קיבלתי טיפול שגוי שגרם לי לנזק לתפקוד השכלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם כך, אין לכך שום משמעות

שמוליק
    22/03/2015

שלום סמי.

אם זה המצב, אז באמת שאין שום חשיבות לשאלה איזה איבחון בדיוק קיבלת. מה שצריך לעשות זה להשתדל להשתקם.

אתה לא הראשון בפורום שמעלה את הטענה שהתרופות הרסו לו את החיים.
    אצלי, המצב היה הפיך, והרור לי שאין יותר מדיי מידע על התופעה הזו; מבחינת הגישה הרווחת, צריך להמשיך עם התרופות, ויש רק מעטים שיכולים לעשות את הצעד הזה של הפסקת הטיפול התרופתי. הרבה פעמים, בגלל הפחד מהצעד הזה שנחשב לצעד "אסור" המצב מתדרדר והם חוזרים לאישפוזים נוספים ונכנעים.

אני מניח שחברות התרופות גם כן דואגות לטייח מקרים כאלה, כי זה פוגע באינטרס שלהם...

הדבר היחידי שאני יכול לעשות, אם בכלל, זה רק לאחל לך שזה יעבור ושתחזור לעצמך.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצם העובדה סמי שהפסקת על דעת עצמך

אלי
    22/03/2015

טיפול אנטי פסיכוטי עלול לגרום לך נזק חמור.
    אתה עלול לדרדר את מצבך לתהומות עמוקים מים המלח.
    אל תחשוב שאתה מומחה יותר מרופא שלמד 7 שנים והתמחה בנושא.
    הסיכוי שרופא יאבחן אותך בטעות כחולה בסכיזופרניה הוא מאוד נמוך ( אני לא אומר שזה לא ייתכן אומר שהסיכוי אפסי )
    יותר סביר שאתה לא ממש מודע למצבך ולא סגור על עצמך אתה תפסיק טיפול אנטיפסיכוטי אתה תחזור לפסיכוזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני כבר שנה וכמה חודשים בלי טיפול

פליקס
    23/03/2015

אני חוזר בפעם ה 3 שמעולם לא התפרצה לי פסיכוזה ואף פעם לא סבלתי מזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סבלתי מדיכאון

פליקס
    23/03/2015

שהוביל לחוסר תפקוד,אבל לא מסכיזופרניה. טעו באבחנה שלי ונתנו לי טיפולים שגויים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון מוטעה מה עושים? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/03/2015

בדיקת פסיכיאטר נוספת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עייפות לא נורמלית
    שרון
    20/03/2015

שלום,
    האם מצב של חולשה עייפות ותשישות נוראית שבאה לידי ביטוי ברצון לבלות במיטה ולא לצאת ממנה יכולה להיות כתוצאה ממצב נפשי... כבר תקופה של מספר חודשים מרגישה עייפות נוראית כשבשבועיים האחרונים החרפה במצב עד כדי כך שאפילו לדבר אין לי כוח... בדיקות דם תקינות למעט מחסור בברזל (fe iron=18) איך אפשר להיות בטוחים שזה בעקבות חרדה ואולי דכאון ולא להפך שחוסר היכולת לבצע דברים פשוטים בשל העייפות הם שהובילו לכך? האם יתכן מצב של תת פעילות של בלוטת התריס אם הtsh תקין? או שמא יכולה להיות תת פעילות סמוייה שעולים עליה רק בבדיקות t3 ו t4? והאם חוסר איזון הומונלי יכול לגרום למה שאני מתארת?

האם כדאי להתחיל טיפול תרופתי כדי לראות אם יש שינוי ברמת האנרגיה על אף ששומעת מאנשים שנוטלים כדורים כנג חרדה שהכדורים גורמים להם לעייפות וחולשה? והאם ניתן לשלב עם כדורים דוגמת לוסטרל תוספי תזונה כמו קומפלקס ויטמיני b וברזל? האם לא מתנגש/מפריע אחד לשני?

תודה רבה רבה מראש על הזמן שהקדשת עד כה?

לקביעת תור
    סגירה
    עייפות לא נורמלית

הוספת תגובה

• דיכאון יכול לגרום לעייפות

אלי
    20/03/2015

על מחלת היאפים שמעת? תקראי אולי זה יעניין אותך תרשמי בגוגל
    כשהייתי בדיכאון ישנתי 18 שעות ביממה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש יחסי גומלין של גוף ונפש

שמוליק
    21/03/2015

שלום שרון.

אינני רופא.

הפנייה לפורום מעידה על רצון להתמודד, ולכן, הדבר הראשון שיש לי לומר הוא שמי שמתמודד בסוף מצליח, ולכן אני מאחל לך התמודדות מוצלחת, מבלי להיכנס לשאלה איך. לכל אחד ישנה דרך ייחודית משלו.

יש יחסי גומלין בין הגוף לנפש. עייפות שבאה כתוצאה של חוסר שינה יכולה להשפיע על מצבי הרוח, וכן בכיוון השני, מצבי רוח יכולים להשפיע על השינה.

חשוב לומר שפסיכיאטריה זה לא רק תרופות, אלא גם טיפולים פסיכולוגיים. ישנם הרבה טיפולים שניתן לעשות אותם גם מחוץ לקליניקה כגון קבוצות תמיכה, שגם הם עוזרים.
    הגישה העיקבית של הרופאים בפורום היא שכדאי לשלב גם טיפולים פסיכולוגיים.

הכי טוב הוא לעשות הערכה מקיפה של כל הגורמים ולמצוא טיפול מותאם אישית.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להתפוצץ בסרוטונין מכדורים

פליקס
    22/03/2015

זה לא פיתרון לדכאון של הנפש,הרי הנפש מדוכאת לא המוח,אם את רוצה להוסיף לגוף אנרגיה הכולסטרול שבבשר והבשר יעילים,ולטפל בעניין מבפנים לא להתעסק עם כימיה,אפשר לגרום למוח להפריש סרוטונין עם אכילת אורז מלא בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי שרון

לילי
    23/03/2015

ממליצה לך לנסות את טבליות המציצה B12 של סולגאר. התסמינים שציינת כנראה מראים על מחסור בויטמין בגוף מה שגורם לך לחולשה רבה, עייפות ודכדוך. הטבליות האלה נספגות במהירות בגוף ותוכלי לראות תוצאות מהירות יחסית.
    מעבר לכך, כדאי לנסות קצת פעילות גופנית וחשיפה לשמש, תרגישי טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לכל המגיבים!!!

שרון
    23/03/2015

תודה רבה קלי ושמוליק!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עייפות לא נורמלית - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/03/2015

ראשית יש לשלול סיבה גופנית, בדיקות דם - רוטינה מלאה, פרופיל הורמונלי, סרולוגיה ל CMV EBV .
    יש לשים לב , שתיה מספקת ( צבע השתן לבן שקוף) , מצב נשימה- חוסר חמצן, בעיות והפרעות שינה ( עייפות מוגזמת גם לאחר 10 שעות שינה ).
    בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי מערכתי בטיפול בילד אוטיסט
    רררשששתתת
    19/03/2015

אני אחת מצוות טיפולי במסגרת ביס בכיתה רגילה לביס אוטיסט .
    הילד אוטיסט קלאסי בתפקוד נמוך - כל אנשי הצוות שמכירים אותו מסכימים על כך .
    ההורים בהכחשה מוחלטת , התנגדו למסגרת מתאימה ואחרי משפט הכריכו את המערכת לקבל אותו בכיתה רגילה .
    הצוות יוצא מגידרו כדי לקבל ולעזור לו ולתת לו מענה אמיתי , אבל האמא מאשימה את הצוות בכל מיני טענות הזויות שלא היו ולא ניבראו .
    המפקחת המחוזית התערבה וליוותה את המיקרה מקרוב כולל פגישות חוזרות ונישנות עם הצוות וההורים .
    בסופו של דבר המפקחת החליטה שהיא תשב עם ההורים כמה זמן שזה ייקח (גם עם ייקח 4 שעות) לעזור להם ולתדרך אותם , אלא שההורים מסרבים להפגש עם המפקחת , הוציאו את הילד מבית הספר , לא שולחים אותו יותר (אחרי שכבר כמה פעמים הוציאו והחזירו לסירוגין) , וגם לא קיבלו אישור מסודר לחינוך הייתי .
    אנשי הצוות חושבים שהאמא לא יציבה בנפשה וחוששים לגורל הילד .
    מה ניתן לעשות כדי לשכנע את ההורים לשתף פעולה ?
    אני רוצה לציין שהקב"סית מעורבת וביקרה מספר פעמים בבית הילד.

הוספת תגובה

• זה לא עניין של מחלקת הרווחה?

שמוליק
    20/03/2015

שלום רב.

אינני רופא.

לדעתי, לא ניתן לכפות על ההורים לשתף פעולה. עד כמה שהדברים ידועים לי, חוק חינוך חובה מטיל על ההורים לשלוח את הילד לבית ספר, וכל עוד מי שאמור להחליט על כך (ואינני יודע לומר מי בדיוק אמור לקחת החלטה) החליטו על מסגרת רגילה שאיננה מתאימה, לא ניתן לעשות כלום.

לא תמיד ניתן לשכנע, זו אמת מרה שגם איתה צריך להתמודד. אני יודע מנסיון אישי של אישפוז כפוי, שלא היה ניתן לעשות שום דבר כדי למנוע אותו לשכנע אותי או כיו"ב.

על כל פנים, אני מאחל כל טוב.

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טופמקס וכדורים אחרים
    שלי
    19/03/2015

שלום, התחלתי בנטילת כדןר טופמקס בשל הפרעות אכילה. אני מטופלת אצל פסיכולוג ודיאטנית ולהפרעות אכילה. טרם התחלתי את הטיפול יש לי פגישה בשבוע הבא.
    הייתי אצל פסיכיאטר והתחלתי טיפול עם טופמקס 25 מ"ג בבוקר ו50מ"ג בערב
    האם מותר לשתות אלכהל? (חד פעמי יש לי אירוע)
    ואם יש בעיה ליטול גם 'שורפי שומן' כדורים שהמרכיבים שלהם הם קפאין, מגנזיום, אבץ, כרום (פיקולינט), צ'טרוס האורנטיום, חומצה לינארית, גוארנה אקס, ל. קרניטין, סילית, תאית.
    נטלתי בעבר והוא נותן לי מרץ בפעילות גופנית.

לקביעת תור
    סגירה
    טופמקס וכדורים אחרים

הוספת תגובה

• טופמקס וכדורים אחרים - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    08/04/2015

מומלץ להימנע מאלכוהול, סמים ..
    תוספי מזון לא תמיד יעילים ותורמים, לפעמים מזיקים, כאשר נוטלים
    באופן מוגזם וללא פיקוח.
    מומלץ להיצמד להמלצות רופא מטפל, להימנע מכל מיני המלצות מסביב
    של אנשים טובים ולא מקצועים, ללא אישור של רופא המטפל בנדון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס
    רונית
    19/03/2015

שלום, התחלתי לקחת ציפרלקס לפני חמישה שבועות כל בוקר כדור 10 מ״ג במהלך התקופה היו עליות וירידות במצב הרוח. בימים האחרונים אני מרגישה חוסר תאבון בחילות. יכול להיות שהתרופה לא משפיעה אחרי 5 שבועות? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס

הוספת תגובה

• ציפרלקס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    19/03/2015

לה הגיוני.
    יש לשלול בעיות גופניות.
    תופעות לוואי בדר'כ בימים - שבועות ראשונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

רונית
    19/03/2015

לא יכולה לומר שאין שיפור בכל זאת חזרתי לעבוד בשלושה שבועות האחרונים, אבל בגדול אני מרגישה חרדה וזה מה שגורם לדעתי לחוסר תאבון ובחילות. האם הכדור לא מתאים לי? אני נוטלת את הכדור בבוקר והבחילות דוקא מתחילות לפני נטילת הכדור כך שזה באמת לא תופעת לוואי של הכדור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיוון היקרה

רונן
    19/03/2015

מינון של 10 מ"ג הוא מינון מאוד נמוך וסביר להניח שלא ממש מטפל בצורה מקיפה בבעיה שלך. אם את יכולה לעשות דברים נוספים שישפרו את מצבך הנפשי כגון ספורט בצורה קבועה מפגש עם חברים גידול של כלב תחביבים שונים או כל דבר שיעסיק אותך וישפר לך את מצב הרוח וזה בהחלט ישלים את התמונה. במידה ולא...תבקשי מהרופא שיגדיל לך את המינון וסביר להניח שתרגישי את השיפור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

רונית
    19/03/2015

תודה רונן על התשובה...האם אתה רופא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סביר להניח שלא

שמוליק
    19/03/2015

שלום סיוון.

אני בטוח לא רופא, ואני משתדל לציין את העובדה הזו כבר בהתחלה.

יש בפורום הזה הרבה משתתפים שהתמודדו בצורה כזו או אחרת עם קשיים נפשיים, והם רואים צורך לתרום מנסיונם האישי לטובת שאר אנשים הפונים לפורום. אני נמנה איתם :-)

ככל שמדובר בעידוד להתמודד עם הקשיים, לראות בהתמודדות שלהם כהשראה לאחרים שגם הם יצליחו להתגבר על הקשיים שלהם - בוודאי שמדובר בתרומה מבורכת.

מעבר לכך, רוב העצות שהם נותנים, בדרך כלל מבוססות על הנסיון האישי שלהם.

ד"ר דוידאור התייחס פעם לנושא, וכתב שאפילו תגובות של הרופאים בפורום אינן מהוות תחליף לרופא המטפל שמכיר את המטופל, וצריך לקחת את הדברים בפרופרציה הנכונה.

אני מבקש להתייחס לדבריו ברוח טובה.

בכל אופן, אני מאחל לך התמודדות מוצלחת וכל טוב.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מר לי ורע לי
    מרת מרת- נפש
    19/03/2015

מדוכדכת, עצוב לי מר לי, כועסת ולפעמים גם חרדה. כרגע יותר שולט הכעס והדכדוך מאשר החרדה. בעבר לקחתי ציפרלקס 3 חודשים - זה גרם לי להשמנה. לקחתי וויאפקס - זה גרם לי לרעידות לא רצוניות ונשירת שיער מפחידה. לאחרונה לקחתי סרנדה (לוסטרל) וזה גרם לי ליובש מטריד ביותר, ולדעתי גם לעלייה פתאומית בכולסטרול (הפסקתי לקחת והתופעות האלה חלפו כלא היו). בת 62. יש לי פוליפים ואבנים קטנות בכיס המרה (יכול להיות שזה שולח מרירות גם לנפש? :( האם יכול להיות קשר כלשהו? ) חוץ מזה בריאה.
    יש לי תופעה שחוזרת על עצמה שהיא התקפים של מצוקת נפש שמלווים בגלי הזעה. כבר שנים. הורמונלי לכאורה בגלל גיל המעבר, אבל מחמיר. אין לי יותר רעיונות איך לטפל בעצמי (לא לוקחת הורמונים). איזו תרופה יכולה להתאים לי?
    לאן אפשר להפנות אותי? לאיזה רופא, האם לפסיכיאטר? חשוב לי לציין שאני אדם עובד ומתפקד באופן קבוע ויציב. אבל זקוקה לעזרה.
    בתודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    מר לי ורע לי

הוספת תגובה

• מר לי ורע לי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    19/03/2015

יש לשלב פסיכיאטר + גניקולוג
    לישקול תרופות נוגדות דיכאון + הורמון חלופי HRT
    וכן מומלץ שיחות טיפוליות..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מר לי ורע לי

מרת מרת- נפש
    19/03/2015

תודה על התשובה. שלא ממש עוזרת לי, כי בעצם העצה שלכם היא: לכי לרופא.
    :) קיוויתי שהפורום הזה עונה באופן יותר תכליתי. קצת מאוכזבת, אבל מילא. תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רק תרופות

שמוליק
    19/03/2015

שלום רב.

אינני רופא.

קודם כל, אני מבקש לעודד אותך, ונראה שאת מנסה למצוא פתרון, הן בכך שניסית אי אילו כדורים, והן בכך שפנית עכשיו לפורום. מי שרוצה לעזור לעצמו - מצליח.

על כל פנים, נראה שניסית לטפל רק באמצעות תרופות. גישתם העיקבית של הרופאים בפורום היא שצריך לעשות הערכה מקיפה יותר ולבדוק את כל הגורמים שחוסר איזון כימי במוח שאותו התרופות אמורות לפתור הוא רק אחד מהם. לשיטתם, צריך לבדוק את שאר הגורמים: האורגניים (בעיות רפואיות אחרות), סביבתיות ופסיכולוגיות.

אם הלכת לפסיכיאטר שרק נתן תרופות מבלי לבדוק את שאר המרכיבים, אז כדאי לנסות לפנות לפסיכיאטר אחר שמאמין בגישה של בדיקה מקיפה יותר ומיצוי טיפולים בשאר המרכיבים.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על ההתייחסות

מרת מרת- נפש
    19/03/2015

שלום שמוליק, אני מבינה שאינך רופא, אבל טרחת, קראת ושלחת תשובה מפורטת. מודה לך :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה

שמוליק
    19/03/2015

שלום רב.

תודה על המשוב :-)

מנסיון רב בפורום, הרבה פעמים תגובה אמפתית עוזרת מאוד, אפילו אם אין שום עצה מעשית.

אני חייב לומר שתגובות כאלו כל פעם מרגשות אותי מחדש.

תודה גם לך :-)

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משך טיפול
    לימור
    19/03/2015

שלום ד"ר,
    אני סובלת מחרדות קשות כמעט שנה.
    עדיין לא הגעתי לאיזון תרופתי.במקביל מטופלת ב cbt
    החרדות שלי התחילו כהתקפי חרדה והתפתחו לאגורופוביה.
    רציתי לדעת מנסיונך מהו משך הזמן הממוצע לטיפול במקרים כאלה
    שאחריו אפשר לחזור לחיים מלאים?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    משך טיפול

הוספת תגובה

• משך טיפול - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    19/03/2015

זה מאוד משתנה מאדם לאדם..
    מקרים קלים - בינוני , הגיעו להחלמה תוך 3 חודשים , לפעמים, תחת שילוב תרופות ו CBT .( מס מקרים שטיפלתי)
    מנגד , הפרעות חרדה מורכבות, טיפול דינמי פסיכואנליטי, חיפוש המקור, תובנות, שינוי ..( טיפול שורש) , לפעמים לוקח שנה - שנתיים, מאוד תלוי במטופל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודה לך מאוד

לימור
    19/03/2015

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נראה לי שאין תשובה חד משמעית

שמוליק
    19/03/2015

שלום לימור.

אינני רופא.

לדעתי, את צריכה להתעודד מעצם העובדה שלקחת את עצמך בידיים ואת מתמודדת עם החרדות. מי שמתמודד - מצליח.

אני מניח שקשה לקבוע בוודאות כמה זמן זה ייקח, אבל על כל פנים, אמורים לראות השתפרות במהלך הטיפול.

חשוב לי לומר שגם הטיפולים הפסיכולוגיים מאזנים את הכימיה במוח, ולפעמים הם מספיק יעילים עד כדי כך שאין יותר צורך בתרופות.

אני מאחל לך הצלחה בטיפול.

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדר דוידאור
    דלית
    18/03/2015

שלום דר,
    נוטלת 8 אדרונקס 3חודשים ולפני כחודש וחצי הופיעו פצעים באיזור
    המחשוף ואדמומיות. מעין פריחה קלה. רופא עור חושב שזה מהאדרונקס.
    שום תרופה אחרת לא עזרה לי למרבה האבסורד. האם סביר שאכן ממנה?
    אם כן, מה עושים? האם אדרל/ויואנס שאותן לא ניסיתי יכולות להחליפה?
    או להשאר איתה אם זה נסבל מבחינתי?

המון תודה מראש דר דוידאור!1

לקביעת תור
    סגירה
    לדר דוידאור

הוספת תגובה

• לדר דוידאור - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    19/03/2015

שלום דלית.
    פריחה, בדר'כ כלל בשבועות הראשונים לטיפול.
    כאשר ההתרשמות לתגובה לתרופה, על ידי מומחה, רופא עור, אין ברירה ולכבד את התרשמותו, רופא המטפל חייב להתייחס לכך ולהחליט.
    החלופות שציינת שייכות לקבוצת הממריצים, קבוצה אשר שונה לחלוטין מ NRI . באם מטרת הטיפול, קשב, ריכוז ומוטיבציה, אכן , החלופות יכולות להיות כאופציה טובה, בנוסף ניתן לשקול: וולבוטרין, פרוביגיל וכו..
    בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימבלטה
    נטליה
    18/03/2015

שלום רב,
    אני פיברומיאלגית, סובלת ממיגרנות קשות, נמצאת בתקופה מאוד קשה בחיי-שינויים קיצוניים מאוד הכוללים גירושין ועוד כל מיני כאלה....אני מגיבה באופן קיצוני לתרופות שונות-גם במינונים מזעריים. לפני כחודשייםן התחלתי סימבלטה 30 מ"ג לעזור לתחושת הדיכדוך והשינויים הקיצוניים במצב הרוח (שאגב תמיד מתרחשים סביב המיגרנות-להן אני נוטלת בזמן התקף 100 מ"ג אימטרקס ויכולה להגיע עד 15 -18 כדורים בחודש). היו לי 50 ימי חלום כמעט ללא מיגרנה...מצב הרוח היה יציב וכמעט ולא בכיתי...הדבר היחיד שהיה בלתי נסבל מבחינתי הוא המשקל שאני עולה ממש...גם מבלי לאכול ממש (אין לי מושג מה קורה בגוף בעניין ההשמנה-אך בוודאות קורה!). ואז..אחרי 50מ יום חזרו המיגרנות...הכאבים ובעיקר הנפילות במצב הרוח כולל הבכי המפורסם הפסימיות וכל מה שמסביב...ניסיתי להעלות ל60 מ"ג סימבלטה- שאותה אני לוקחת בשעות הבוקר-הסתובבתי כמו זומבי עייפה מאוד ומטושטשת ממש (מה שלא קרה לי עםפ ה 30 מ"ג). מה עלי לעשות שוב חזרתי לימי ה"גהנום" כאבים דיכדוך בכי ופסימיות, ניתוקים ריגשיים וכל האיכססססס הזה:(
    ובעניין ההשמנה כיצד מתמודדים? מה קורה בגוף? האם התרופה כבר לא יעילה:(?
    אודה לכל התייחסות. בברכת תודה נטליה

לקביעת תור
    סגירה
    סימבלטה

הוספת תגובה

• סימבלטה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    19/03/2015

מומלץ ליטול סימבאלטה לפני שינה ( באם מרדים)
    לא מומלץ לשלב תרופות למיגרנה ללא יעוץ ומעקב רופא מטפל.
    סימבאלטה תיאורטית, יכולה לתרום למרץ וכן ירידה בתיאבון.
    בכל שינוי במינון סימבאלטה, מומלץ מעקב לחץ דם, דופק וכן אקג.
    יש להפחית ואו להימנע ממריצים ( קפה, קולה , משקאות אנרגיה, סמים וכ..)

בהצלחה !!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת השפעת הכדור
    הראל
    17/03/2015

שלום רב,

הבנתי מהאינטרנט שלאחר תקופה של כמה שנים הכדורים יכולים להפסיק להשפיע,
    האם זה נכון? ואם כן מה הסבירות שזה יקרה? ובמידה וזה קרה מה אני עושה במצב כזה?
    אני בקרוב עומד להתחיל עם ציפרלקס, האם זהו כדור שהסבירות שלו גבוה שזה יקרה?
    והאם יכול להיות שלאחר הפסקת השפעת הכדור, המצב יהיה חמור יותר ממקודם? מה הסבירות? אני כעיקרון מחפש כדור שאני יוכל לקחת אותו לתקופה בלי מוגבלת בלי החשש שהוא יפסיק לעבוד

בתודה מראש,
    הראל

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת השפעת הכדור

הוספת תגובה

• בשביל מה אתה צריך ציפרלקס?

סמי
    18/03/2015

בעיקרון הסרוטונין הוא חומר שהמוח מפריש,והוא מרגיע וטוב מאד לחרדה. אבל אפשר לגרום למוח להפריש סרוטונין על ידי תזונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת השפעת הכדור - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    19/03/2015

תיאורתית , בהחלט יכול להיות.
    יש לזכור, איזון נפשי זה לא רק תרופות:
    ביולוגיה ( מצב גופני, תזונה, חוסר סרוטונין ועוד..)
    פסיכולוגי ( מרכיב נפשי , אישיות, אשמה, כעס ועוד..)
    סביבה ( גורמי דחק, תמיכה ועוד)

כל אחד מהנ''ל משפיע
    כך שיש לקחת בחשבון, כאשר מצפים מתרופה להשפיע, לברר מה השתנה בחיים, במצב הגופני בריאותי, הרגלי חיים, מרכיב פסיכולוגי ( משמעות לחים, וויתור עצמי, מימוש, ריקנות ועוד... )

בהצלחה !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה