מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי התרופה ויאפקסניב17/04/2015
לאחר 5 שנים של שימוש רק בציפרמיל, אתמול הפסיכיאטרית רשמה לי תרופה חדשה venlafaxine שאליה אעבור לגמרי בעוד 9 ימים.
הבנתי שהיא מעלה לא רק את הסרוטונין אלא גם את הנוראדרנלין.
קראתי והבנתי שנוראדרנלין הוא מוליך מעורר.
אם אנחנו מעלים את הרמה שלו - למה שהוא יעזור נגד חרדה?
הרי הוא מוליך שמעורר את המערכת ואמור לגרום לה להיות יותר דרוכה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי התרופה ויאפקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/04/2015שאלה נכונה.
התרופה הנ''ל, בשלב ראשון מפעילה רק סרוטונין ורק תחת מינו יותר גבוה, 150, 225 מ'ג כו.. הנוראדרנלין נכנס לפעולה.ן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסם בטאערן17/04/2015
היי ראיתי גם פה בפורום, שהרבה אנשים עם התקפי חרדה לוקחים חוסמי בטא...
האם הכדור טרנדיט(לבטלול) יעיל יותר לחרדה וללחץ דם מחרדה? יותר מאינדרל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסם בטא - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/04/2015זה מאוד אינדבידואלי, תלוי בדופק הלב וגורמים נוספים אחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטי היסטמנים וציפרלקסא'17/04/2015
שלום,
אני נוטלת 20 מ"ג ציפרלקס כבר 3 שנים. לפני כמה ימים יצאה לי פריחה בעור רק בצוואר וקצת בגב, ויש לי קצת דמעות ומעט הרגשת חספוס בגרון- סימפטומים מובהקים של אלרגיה.
לשאלתי, האם מותר לקחת אנטי היסטמינים ביחד עם ציפרלקס?
ושאלה קצת יותר מופרכת.. האם יכול להיות שהקופסא החדשה של ציפרלקס שהתחלתי לפני כמה ימים אולי מקולקלת ? למרות שהתוקף תקין. סתם אני מעלה השערות למה האלרגיה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטי היסטמנים וציפרלקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/04/2015אין בעיה להוסיף אנטי היסטאמין, זהירות ישנוניות.
קופסא מקולקלת - לא סביר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמינים לאחר ציפרלקסציון16/04/2015
שלום רב,אבי בן 74...חולה סוכרת לאחר ניתוח לב לפני 4 חודשים.לפני שלושה שבועות קיבל ציפרלקס מרופאת המשפחה לטענתה כי חשבה שפיתח אחרי הניתוח תסמיני היפוכונדריה.מאז שהחל ליטול ציפרלקס הוא שוכח דברים שעשה שעות קודם ולעיתים מתקשר אליי פעמיים שלוש ביום ושוכח שדיברנו. האם ייתכן שהכדור הוא הגורם לבלבול ושכחה או חלילה פתאום אולי מפתח אלצהיימר? משלשום הפסיק את הציפרלקס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמינים לאחר ציפרלקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/04/2015התרופה לא הסיבה הישירה.
ייתכן ותגובה משנית, ישנוניות, ירידת מלחים ועוד.
ייתכן ואין קשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח אם התשובה תינתן בדחיפות, תודה.סיגי16/04/2015
בהכנת צוואה לפני ביצוע פעולה רפואית מסוכנת ודחופה:
מהן הנקודות החשובות, שחשוב שתהיינה בחוות דעת לכשירות האדם מבחינה נפשית וקוגניטיבית, במסמך שיצורף לצוואה?
כשהמטרה היא אישור, שהאדם כתב את הצוואה בצלילות מחשבתית, ובהחלטה עצמאית, - כשקיים נתון של סיכוי להתנגדות בני משפחה לצוואה בעתיד, בעת הוצאתה לפועל.
כלומר: מה חשוב שייכתב בחוות הדעת, למה חשוב שייתייחס הפסיכיאטר או הפסיכולוג, כדי שלא ינסו לתקוף את כשירותו הקוגניטיבת/נפשית?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח אם התשובה תינתן בדחיפות, תודה. - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/04/2015ראשית חשוב פסיכיאטר.
חשוב להראות הבנה של מהות הצוואה, מי היורשים, מה ההשלכות האפשריות של צוואה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. ומתבקשת עוד הבהרה לתשובתך.
סיגי16/04/2015מודה לך, על תשובתך המהירה.
הייתי מבקשת מעט הבהרה לגבי: "מה ההשלכות האפשריות של צוואה..."
(אני היא המעוניינת לרשום צוואה). האם הינך מתכוון להבנת התוצאות האפשריות מתוכן כתיבת הצוואה שאכתוב? .... למשל: האם ייצאו מרוצים? ..ואם לא, אז מהי המשמעות של מישהו שאמור היה להיות יורש ולא הוגדר כיורש? וכדומה? (או שלא הבנתי את המשפט הזה נכון....?....)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדעה אישית
שמוליק17/04/2015שלום סיגי.
אינני רופא.
קודם כל, אם מדובר בך, אז לפחות על פני השטח, לא נראה שישנה איזו בעייה פסיכולוגית חמורה דייה כדי שיהיה אפשר לתקוף צוואה שלך. כך לפחות הם פני הדברים מזווית ראייה שאיננה מקצועית.
אינני משפטן, אבל נראה לי שסתם אדם שכותב צוואה נהנה מחזקה שהוא בהיר וצלול, ודברך כלל אם הצוואה נכתבת לפני עורך דין שמאשר שהצוואה נכתבה בצלילות דעת - די בכך, ומי שירצה לטעון אחרת - נטל הראייה רובץ עליו. רק אם ישנה איזו אבחנה פסיכולוגית רישמית, אז יש בכלל איזה סיכוי שתהיה התחשבות בה כדי להרים את נטל הראייה.
הדבר הראשון שצריך לשאול בתור שאלה מקדמית היא האם בכלל יש לך איזו בעייה פסיכולוגית שבאת יכולה להוות בעייה. אם כן, אז נראה לי שהכי טוב להתייעץ עם הגורם המטפל (פסיכיאטר או פסיכולוג קליני או עובד סוציאלי קליני), שהוא יוכל לומר את דברו, ואף ליתר ביטחון לתת חוות דעת שיהיה ניתן לצרף אותה לצוואה, ובכך חוות הדעת שלו תיתן משקל נגדי מכריע כנגד נסיון לערער על הכשירות לכתוב צוואה.
מקווה שעזרתי...
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חושש משלילת רישיון נהיגהphiz15/04/2015
בדיוק הגשתי תביעה לביטוח לאומי לנכות כללית כי אני סובל מOCD ודכאון.
עכשיו אני ממש מפחד שהם ידווחו עלי למשרד התחבורה והם יזמנו אותי לראות אם אני כשיר לנהיגה.
הם עושים בעיות לאנשים עם OCD או דכאון? אני סובל בעיקר מחרדות שנובעות ממחשבות טורדניות וקצת טקסים כפייתיים. אני התחלתי טיפול בSERTRALINE ומתחיל גם טיפול CBT.
אני חושש גם כי אני כבר כמה שנים נמצא בבית, לא עובד או לומד וזה יראה להם שאני כאילו "לא מתפקד".
הפסיכיאטר שלי כמובן רשם באיבחון שאין לי בעיות בשיפוט, בתפיסה, או בקוגניציה.
עשיתי טעות בכך שהגשתי תביעה לביטוח לאומי? הם יקחו לי את הרשיון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא!
שמוליק15/04/2015שלום רב.
אם תעשה השוואה אליי, שאחרי אישפוז כפוי כתבו לי בסיכום האישפוז כי היה דיווח רק על כשירות לנשיאת נשק ולא ראו לנכון לדווח על כשירות לנהיגה, ומדובר באישפוז כפוי, אז הגשת תביעה לקיצבת נכות היא הרבה פחות מפחידה; יש כאלה שהגישו וקיבלו נכות אע"פ שלא התאשפזו כלל, כך שסביר להניח שלא ייקחו לך את הרשיון כל כך מהר.
הדבר היחידי שבאמת צריך לקחת בחשבון הוא שהתרופות עלולות לפגוע בעירנות, ויכול להיות שיהיו לך אי אילו קשיים שבגלל תצטרך לנהוג יותר בזהירות, אבל בעיקרון, סומכים עליך שתהיה מספיק אחראי.
בלי שום קשר, אני מאחל לך שתצא מהדיכאון, ותגיע למצב שתוכל להשתכר בכבוד, ושלא תצטרך שום קיצבה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבגלל OCD לא לוקחים רישיון
אלי15/04/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחושש משלילת רישיון נהיגה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/04/2015כל עוד אדם נוטל תרופות, מעקב מסודר, יציב וללא תופעות לוואי, אין בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכדור שהרס את החיים שליאריק14/04/2015
לפני שהתחלתי לקחת כדורים הייתי שוקל 65 קילו, יוצא מהבית מבלה, וגם קצת עובד, אבל היה לי קצת דיכאון שמלווה בחרדות ופרנויות. לכן החלטתי ביחד עם המשפחה ללכת לפסיכיאטר שיתן לי עזרה והוא החליט לתת לי כדור בשם ציפרלקס, אחרי 6 שבועות הכדור כלל לא השפיע, רק גרם לי לתיאבון מוגבר.. אז הפסיכיאטר העביר אותי לתרופה אחרת בשם סרנדה. בשבוע הראשון הרגשתי אופוריה ותחושה ממש מהנה כל השבוע היה לי ממש כיף עם הכדור החדש והייתי בטוח שסוף סוף מצאתי את מה שחיפשתי.
אבל פתאום אחרי שבוע וחצי ההרגשה הנפלאה דעכה והתזמזמזתי עם הכדור במשך 6 וחצי חודשים ואני פעם ככה.. פעם ככה, יש שינויים חדים במצבי הרוח. אבל אז אני מגלה שהכדור הזה פשוט השמין אותי בצורה מטורפת! מ65 קילו נהפכתי להיות 72 קילו, מה שגם לדיכאון שלי להחריף, אני כבר חודשיים לא יוצא מהבית מפחד לאכול.. מפחד ליצור קשר עם אנשים אם מישהו מתקשר אליי אני מעדיף לא לענות.. אני מרגיש שמן, נפוח, והכי מעצבן שהדיכאון והחרדות שלי רק החמירו.
הכדור הזה נתן לי בהתחלה תחושה טובה אבל עכשיו באלי להתאבד אני ממש רוצה למות! אין לי טעם לחיים האלה יותר... הדבר היחידי שאני רוצה זה שלחזור אחורה בזמן ולשקול שוב 65 קילו. יש כדור שיכול להרזות את הנבאדם..? הבנתי שיש כדורים שמשלבים כדיי למנוע תופעת לוואי של השמנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק לא להתאבד
שמוליק14/04/2015שלום אריק.
אינני רופא.
לא יודע אם זה ינחם אותך. אבל יש מצבים הרבה יותר גרועים. אני יודע שכאשר מישהו נמצא בצרה, הוא לא מסוגל לחשוב בכלל על מצבים יותר גרועים...
אני יכול להגיד לך שלי היו דברים גרועים יותר...
לי היו אישפוזים כפויים. קיבלתי תרופות אנטי-פסיכוטיות שהשמנה היא תופעת לוואי קלה יחסית לשאר תופעות הלוואי האחרות שלהן; הן עושות בן אדם זומבי.
גם אני רציתי לסיים את החיים...
אני בטוח מהתיאור שלך שבאמת - אתה ממש לא רוצה להתאבד אלא לרזות.
אז ככה, גישתם העיקבית של הרופאים בפורום היא שכדאי לשלב טיפולים פסיכולוגיים, ולפעמים בכלל לא צריך טיפול תרופתי. צריך היה לבדוק גם את המרכיבים הפסיכולוגיים ולטפל גם בהם.
יכול להיות שלו כך היו נוהגים, אז היה אפשר תוך כדי הטבה במצב בעיקבות הטיפולים הפסיכולוגיים להוריד מינונים.
יתר על כן, אני חושב שהרופא היה צריך ליידע אותך על תופעות הלוואי האפשריות של התרופה.
אני מניח שאם תטפל כמו שצריך בגורמים הפסיכולוגיים שהביאו אותך לדיכאון, ותוך כדי תספיק את הטיפול התרופתי שיחזיר לך את הגוף החטוב, תרגיש יותר טוב.
מכל הלב, אני מאחל לך בהצלחה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין קשר לכדור!!!!
רונן15/04/2015מה שאתה מתאר לא קשור לכדור שלקחת בכלל! איך אתה מגיע למצב שאתה רוצה להתאבד בגלל שעלית 7 קילו במשקל ?! אז נשים נשים בהריון ועולות 20 ו30 קילו כולן יתאבדו?! מה נסגר איתך...תנסה להבין מה גורם לך לדיכאון ותתחיל לטפל בעצמך ולהתקדם. תהיה גורם ולא תוצאה! במקום לילל תתחיל לעשות ספורט לרוץ ולהוציא אנרגיה ואז תוכל לאכול כמה שבא לך ועדיין לא להשמין ולהיות חטוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכדור שהרס את החיים שלי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/04/2015הכדור עצמו יחסית פחות משמין מתרופות אחרות ולא שכיח.
יש להקפיד:
דיאטה- מאכלים דלי קלוריות
פעילות גופנית
בדיקות דם - פרופיל הורמונלי ( יכול לגרום להשמנה)
שתיה מספקת.
לפעמים ניתן לשלב טופאמקס או להחליף לתרופה עם מרכיב ממריץ, כגון: איקסל.
יש מה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל תתאבד
נתנאל לוריא20/04/2015אני ניסיתי להתאבד לא מעט פעמים, ( לא אציין כמה ) , והגעתי לטיפול נמרץ 3 פעמים .
ואני יכול לומר לך שהיום אני מצטער שבכלל ניסיתי , כמה שקשה לפעמים תמיד צריך לחשוב או לשאוף - שהיה טוב, ולנסות לשפר את המצב ,השמנת יתר באמת זה לא סיבה להתאבד. פשוט הייתי מציע לך לבקש מהמטפל שלך, להחליף לך את הכדור , שהיה רק בהצלחה-בברכה נתנאל .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב תרופותיהונתן13/04/2015
שלום רב, ב 29 נוטל כיום באופן זמני ריטלין במינון של לערך 7 כדורים ליום של 10 מ"ג- לאורך שעות היום.
בנוסף מטופל בציפרלקס באופן קבוע. כדור אחד של 10 מג כל ערב.
אבקש לשאול האם ישנה מניעה להשתמש ב"טונייט" של כצט שהינו כדור שינה ללא מרשם על בסיס אנטיהיסטימינים מסוג דוקסילאמין. יחד עם הריטלין ועם הציפרלקס.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב תרופות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/04/2015באופן תיאורתי אין מניעה.
ממליץ להתיעץ עם רופא מטפל לפני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי משהו שרשמו פה בקשר לפסיכוזהאחד רגיש13/04/2015
ראיתי שיש כאן מישהו בשם אלי שכתב את הדברים האלה..
"פסיכוזה בעיקרון זה מצב שבו המוח לא מתפקד כמו שהוא אמור לתפקד
מישהו מחייך אליך ואתה חושב שהוא זומם משהו נגדך ועוד צוחק עליך
אתה כאילו לא שולט על המחשבות שלך הן שולטות בך אתה מפוחד סובל מפארנויות רדוף עד אימה הוזה הזיות ושומע קולות.
פסיכוזה מתבטאת אצל כל אחד בצורה שונה ישנם סוגי פסיכוזות כמו סכיזופרניה פראנואידית וגם מאניה דיפרסיה
אני למשל חשבתי שאני סוכן שב"כ וסוכן סמוי של המשטרה הייתי משוכנע שהמחלקה של בית חולים שלוותא בה הייתי זאת מחלקה מיוחדת של אנשי שב"כ
בחוץ התחיל לרדת גשם חשבתי שזה לכבודי .
מבחינת החולה עצמו הכל נראה טבעי אתה לא מרגיש שיש לך איזה בעיה למרות שמסביב כולם יודעים שאתה חולה אתה האחרון שמבין את זה"
תמיד שאני מעשן מריחואנה אני חווה חלק ממה שהוא כתב פה.. הקטע הזה שפתאום כולם מסתכלים עליך יותר, פתאום אתה מרכז העולם. גם אם שתי אנשים מסביבי צוחקים אני בטוח ויכול לדמיין שהם אומרים את השם שלי וצוחקים עליי. או במובן החיובי שאני לפעמים חושב שכל הבנות מסתכלות עליי וחושקות בי. וכן גם קורה לי את התחושה הזאת שמישהו מחייך אליי ואני לפעמים אוכל סרט שהוא זומם משהו... בהשפעה של המריחואנה זה קורה לי ממש חזק ואני בטוח שלפעמים יש לי גם הזיות כמו קולות וקצת דלוזיות.
אני אישית לא מבין למה צריך שם כל כך מטריד ומפחיד כמו פסיכוזה להרגשה הזאת, ולמה בנאדם צריך בכלל להתאפז אחרי מצב כזה... אז מישהו חייך אליך וחשבת שהוא דווקא זומם נגדך משהו.. ביג דיל, עוד מעט יאפזו אנשים שגם לא אומרים בוקר טוב כי אוליי הם בכלל מתגייסים בדאעש.
לפי מה שאומרים על פסיכוזה כנראה שהייתי צריך לאשפז את עצמי 100 פעם כי זה בערך הפעמים שהרגשתי את זה במיוחד עם מריחואנה. תלמדו לחיות עם זה, ולא להכניס לעצמכם כדורים פסיכיאטרים.. לקחתי רסיטל במשך חצי שנה שבכלל לא עזר, ולפני חצי שנה עברתי ללוסטרל שגם לא עזר! כי כנראה שזה בכלל לא בעיה במוח אלה בעיה בנפש.
זאת דעתי בנושא, יכול להיות שמה שאני חווה זה לא פסיכוזה קשה, אבל זה כן הרגשה חזקה של פרנויה.. ובחיים לא התאפשזתי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדעתי
אלי13/04/2015מה שאתה חווה כתוצאה מעישון מריחואנה נקרא פרנויה אבל אתה לא מאבד בוחן מציאות . כלומר פרנויה ללא פסיכוזה.
אדם פסיכוטי סכיזופרן בזמן פסיכוזה ללא טיפול סיכויים מאוד גדולים שיהרוג מישהו או את עצמו יפגע בזולתו או יזיק לאחרים .
אדם פסיכוטי הוא משוגע לא אחראי למעשיו.
לפי התרופות שתיארת ( לוסטרל , רסיטל ) שלקחת אתה סובל מהפרעה נפשית בשום אופן לא ממחלת נפש.
הבדל גדול מאוד בין הפרעה נפשית למחלת נפש במחלת נפש יש אובדן בוחן מציאות מה שהופך את החולה ללא אחראי למעשיו מבחינה חוקית
בהחלט יש כזה דבר סכיזופרניה
נ.ב
אני כתבתי את הדברים שציטטת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני חושב שאני מתחיל להבין
אלעד 2413/04/2015אני חושב שאני מתחיל להבין מה זה פסיכוזה, גם אומרים שבזמן התקף פסיכוטי אפשר להרגיש את החושים של האחרים... אגב ראיתי שנותנים כדורים כמו אביליפיי או סרקואל לכאלה שציפרלקס או לוסטרל לא השפיעו עליהן. זאת אומרת שלא רק סכיזופרנים מקבלים תרופות אנטי פסיכוטיות אלה גם אנשים עם פרנויה קלה או דיכאון וחרדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי רוני
אלי15/04/2015לפעמים משתמשים בתרופות אנטיפסיכטיות במינון נמוך מאוד בשביל דברים אחרים כמו אוסידי אוטיזם ודברים נוספים.
מינון מלא זה נוגד פסיכוזה
אנשים שסובלים מדיכאון לא מקבלים תרופות אנטיפסיכוטיות במינון דומה לזה של סכיזופרניה למחלת נפש מוגדר מינון גבוה לבעיות אחרות נותנים מינון מזערי של זה רק אחרי שניסו תרופות אחרות שלא עזרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכיזופרניה קיימת או לא קיימת.. ?אחד רגיש13/04/2015
אבא של חבר שלי פסיכיאטר, הוא מטפל בבית החולים גהה.
עכשיו חבר שלי סיפר לי שאבא שלו אמר לו שסכיזופרניה לא באמת קיימת, גם כל מי שהוא פסיכיאטר יודע את זה וגם החולים עצמם בתוך תוכם יודעים את זה.. אבל הפסיכיארטים נאלצים לשחק את המשחק של החולים שכאילו כן אמורים להאמין שיש להם סכיזופרניה. אותם אנשים פשוט לא יכולים להתמודד עם החיים, חלקם מאוד עצלנים, אז הם מוותרים לעצמם בזה שהם ממציאים לעצמם כל מיני מחלות כדיי להקל על החיים שלהם.
אבל בפועל סכיזופרניה לא קיימת, וגם אין שום הוכחה שהיא קיימת. בגלל זה רוב הפסיכאטרים שמטפלים בסכיזופרנים מתנהגים אליהם בזלזול ובחוסר אמון.. כי בתכלס כאילו על מי אתם באים לעבוד.. אתם לא באמת חולים.
אזז.. השאלה שלי היא בעצם מה גורם לבנאדם להגיע למצב שהוא חושב שהוא שומע קולות, או שהוא חושב שעוקבים אחריו.. האם זה באמת הדרך שלהם כדיי להתמודד עם החיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה מנסיון אישי
שמוליק13/04/2015שלום דנה.
כיוון שחוויתי את החוויה המפוקפקת הזו, אז אני יכול לומר, לפחות מצד ההרגשה הסובייקטיבית שלי, מה עבר עליי.
מה שקרה זה חוסר אונים נרכש. דבר כזה קורה כאשר סובלים ממשהו שלא ניתן לשלוט עליו.
באופן ספציפי, זה התחיל אצלי בפטור מהצבא על סעיף נפשי, ואחר כך אישפוז באברבנאל, וכתוצאה מכך, היה נראה שלעולם תרדוף אחריי סטיגמה מרושעת, ומה שלא אעשה, אין לי דרך להיפטר ממנה.
גם באישפוז באברבנאל היה בגלל התחושה הזו שהפטור מהצבא הוא גם כן סטיגמה מרושעת שאין דרך להיפטר ממנה.
זה בעצם ההיגיון והבסיס למחשבה שרודפים אחריי.
ואגב, תודה על השאלה :-) עצם כתיבת הדברים עם הרגשה שמישהו מתעניין בכך, עשתה לי טוב.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכיזופרניה קיימת או לא קיימת.. ? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/04/2015מי זה הפסיכיאטר שאמר זאת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשם של הפסיכיאטר נשמר במערכת
אחד רגיש16/04/2015הפסיכיאטר עצמו מטפל בגהה, ונדמה לי בעוד כמה מקומות.. לקבוע אליו פגישה פרטית עולה משהו כמו 600 שקל.
ושמתי לב שהבן שלו בכלל לא מאמין גם הוא באותם מחלות, עזוב שהוא בזמנו הפנוי מעביר את הזמן בלעשות באנגים כל היום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהצמד למדע הרפואה
מנוסה17/04/2015שלום רב,
כאשר יש ספק, יש להסתמך על המדע ולא על תחושות.
למדע הרפואה יש כבר עשרות רבות שנים במהלכן נצבר ידע רב בתחום המחלות הנפשיות וכן ניסיון טיפולי. סכיזופרניה זו מחלה, חד משמעית!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהיצמד אבל לא יותר מדיי חזק...
שמוליק17/04/2015שלום.
האם סכיזופרניה היא מחלה או לא? תלוי בשאלה מה התירגום הנכון למילה disorder.
לא צריך להיכנס לזה...
אנשים סכיזפורניים סובלים וצריך ונכון להקל מעליהם את הסבל.
צריך להיצמד ככל שמדובר בתחזיות אופטימיות, אבל - כמו שאומרים - ניתנה לרופא רשות לרפא ולא ניתנה לו רשות לייאש.
מי שינסה להגיד שלא ניתן להחלים מסכיזופרניה, או לייאש עם נתונים סטטיסטיים שאחרי אישפוז אחד 85% אינם מחלימים ואחרי שני אישפוזים כבר מדובר על הרבה פחות מאחוז בודד, אז אני מקווה שהנתונים האלה יישתנו.
אני משתייך לאותו אחוזון שהחלים אחרי ארבעה אישפוזים, ואני רואה שליחות חשובה להעביר את המסר שאומר להתמודד ובשום פנים ואופן לא להתייאש מהנתונים הסטטיסטיים.
אכן, ישנם דרכים להתמודד, וכל הזמן נעשים מחקרים שמטרתם לשפר דרכים קיימות ולחפש דרכים אחרות, וצריך למצות אותם.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מנוסה, מה שלומך?
שמוליק17/04/2015שמח לראות אותך שוב בפורום :-)
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שמוליק,
מנוסה17/04/2015סוף שבוע נעים :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקסאלי13/04/2015
שלום רב.. אני נוטל ציפרלקס המון זמן בשנה האחרונה 20 מג..בחודש האחרון הורדתי את המינון ל15 ואחכ 10 מג..ללא יעוץ..פשוט החלטתי שאני בסדר.. לאחרונה שוב התחלתי להרגיש תסמינים כצו ירידה במצב רוח וכאבים בחזה.. האם זה בסדר שוב פעם להעלות את המינון בטווח קצר כזה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי לחזור לרופא המטפל ולשאול אותו
שמוליק13/04/2015שלום אלי.
אינני רופא.
ההמלצה שלי היא לחזור לרופא המטפל ולשאול בעצתו. הוא אמור להכיר טוב יותר את מצבך ולתת את ההמלצה הטובה ביותר. אין צורך לחשוש מנזיפה על כך שהחלטת להוריד מינון על דעת עצמך.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרלקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/04/2015סביר להניח שיש מקום להחזיר ולעלות, אך רק אחרי בדיקת רופא מטפל, סכנה לפספס בעיות גופניות ואחרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדלים בין התקף פסיכוטיההוא12/04/2015
שלום , האם קיים הבדל בתפיסת עולם הרפואי בין התקף ראשון לשני ?
האם עצם קיום ההתקף השני מעיד על סכיזופרניה ?( חשוב לציין שההתקף הראשון לא טופל) האם כל התקף פסיכוטי מגיע למצב של סכיזופרניה ?
ומה דעתך על טיפולים הוליסטים האם דיקור סיני ושאר טיפולי המגע יכולות להועיל בשיקום הנפגע ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
שמוליק12/04/2015שלום.
אינני רופא.
התקף פסיכוטי הוא סימפטום שיכול להוביל לאיבחון של סכיזופרניה, אך יכולים להיות גם איבחונים אחרים.
מבחינה סטטיסטית, אחרי אישפוז ראשון 15% מחלימים. אחרי אישפוז שני- אין סטטיסטיקות, אבל הנתונים האלה אינם צריכים לייאש; אני הצלחתי להחלים אחרי ארבעה אישפוזים. הסטטיסטיקות אינן מנבאות את המציאות! צריך להאמין ובשום פנים ואופן לא להתייאש!!!
כל טיפול שעוזר למשתקם; אפילו אם מדובר ב"סתם" פעילות שגורמת לו הנאה משפר את מצבו. הנקודה היא שבשביל שפעילות תיקרא "טיפול" צריך אישור של משרד הבריאות שאכן מדובר בטיפול.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדלים בין התקף פסיכוטי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/04/2015לאחר התקף ראשון יש סיכוי להחלמה.
לאחר התקף שני - הסיכוי להחלמה פוחת מאוד וכמעט אפסי.
באם מדובר בסכיזופרניה, לא מומלץ להחליף או להפסיק טיפול תרופתי , עבור טיפול אחר, סיכון גדול מדי ומיותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב תרופותשאלה11/04/2015
האם סרוקוואל הולך עם למיקטל?
ומהו המינון המירבי להא"ג?
זהאם זה נכון שכשלוקחים מייצב רוח מוטב להוסיף נוגד דיכאון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - רספרידלכבדה10/04/2015
שלום אני בת 35 אובחנתי כסכיזופרנית אצל רופא אחד ורופא אחר אבחן מאניה פסיכוזה. כיום אני מטופלת ב׳ ריספרידל 1 מיליגרם עליתי במשקל יותר מ10קג והערכים של תפקודי הכבד שלי מאוד גבוהים ( הדיאטנית אומרת שבעקבות הכדור). חוץ מזה הכדור לא עושה לי תופעות לוואי קשות, ואני מאוד מרוצה ממנו חשוב לי להראות במיטבי היות ואני שחקנית וצריכה את הקול והתנועה שלי יציבים. אני מאוד מתלבטת מה עלי לעשות ואם להחליף את הכדור בגלל התפקודי כבד או שכול הכדורים יגרמו לתופעה הזאת? או שאפשר באיזושהי דרך לטפל בכבד? ולגבי המשקל האם הכדור מנפח או רק גורם לתיאבון מוגבר? אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להיות שטיפולים פסיכולוגיים
שמוליק12/04/2015שלום רב.
אינני רופא.
מנסיון אישי עם תרופות אנטי-פסיכוטיות - כל התרופות שניסיתי גרמו לי להשמנה, אם כי אודה בכך שלא ייחסתי לכך יותר מדיי משמעות.
לא ניסיתי את התרופות שא.ס. מנתה שלטענתה פחות משמינים, אך אציין שכל מטופל מגיב אחרת לתרופות, ואין הכרח.
על כל פנים, הרופאים של הפורום ממליצים למצות גם טיפולים פסיכולוגיים, כי טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל.
יכול להיות שהטיפולים הפסיכולוגיים יאזנו את הכימיה במוח עד כדי כך שלא יהיה צורך בטיפול התרופתי.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרספרידל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/04/2015ראשית יש צורך להתייעץ עם רופא מטפל בנדון.
אם יש פגיעה בכבד, חובה התייעצות עם רופא גסטרו + US בטן עליונה.
ניתן לשקול שינוי לתרופה מייצבת , כגון דפאלפט או טגרטול.
מאוד חשוב , אבחון חוזר ותכנון טיפול מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת תרופהשנורקל10/04/2015
שלום אני נוטל זה יותר מחצי שנה לוסטרל (או תרופות גנריות שלה כמו סרטרלין וסרנדה).אני מעוניין להפסיק עם התרופה? איך אני מפסיק? מה המינון? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל
שמוליק12/04/2015שלום רב.
כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל, הן על השאלה האם להפסיק והן על השאלה איך.
הפסקת התרופה בניגוד להמלצת הרופא עלולה להחזיר את התסמינים.
אמנם, לדעתי, הרופאים לא תמיד מבינים את כמות הסבל הנגרם כתוצאה מתופעות הלוואי של התרופות, ולכן ראוי לדעתי לכבד מטופלים שהחליטו להפסיק את הטיפול התרופתי כתוצאה מסבל מתופעות הלוואי, אבל גם בהפסקת הטיפול התרופתי בניגוד להמלצת הרופא, כדאי להתייעץ איתו כיצד להפסיק.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת תרופה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/04/2015הפסקה הדרגתית ואיטית.
חובה לאורך מספר שבועות - חודשים, בהתאם לחומרה של המצב.
מאוד חשוב לעשות זאת בפיקוח רופא מטפל, בגלל סכנה לתופעות גמילה וחזרה של ההפרעה הראשונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)