מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התאבדות .מעיין24/08/2014
אני בת 21 עם הפרעת אישיות גבולית ,וניסיונות אובדניים מרובים(9 ניסיונות)
מטופלת בסימבלתא ,טופתרים ,ואמביאן לשינה .
שאלתי היא קצת מוזרה אבל היא מסקרנת אותי .
הניסיון האובדני הראשון היה לפני שנתיים עי בליעת 150 כדורים איבדתי את ההכרה למשך שישה ימים אני לא זוכרת מה היה שם רק ממה שמספרים לי ,ככה גם היו הניסיוניות הבאים עד הניסיון הרביעי לא כולל .מהניסיון הרביעי פשוט לא איבדתי יותר את ההכרה לקחתי יותר מחמישים כדורים הרגשתי רע ,ישנתי לסירוגין אבל לא כמו בפעמים הראשונות . שאלתי היא למה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים?
מעיין30/08/2014??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/08/2014זה תלוי בסוג הכדורים והכמות וכן לפעמים השפעה גופנית יכולה לתרום ( מחלות נלוות , נטילת תרופות נוספות , תפקודי כליות וכבד ועוד..)
לא ניתן לענות באופן חד משמעי.
בכל מקרה , ממליץ לשקול טיפול ב DBT .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדרך כלל
מעיין02/09/2014רוב הניסיונות היו עי בליעת כדורים פסיכיארים ו40 כדורים של להורדת לחץ הדם חוץ מפעם אחת שהייתה עי בליעת 80 כדורי אקמול ,הייתה הרעלת אקמול ליומיים וחשש לפגיעה בכבד שהתפוגגה לאחר השחרור מבית החולים .
לא ניסחתי את שאלתי טוב ,התכוונתי בעצם לשאול
למה לא איבדתי את ההכרה בכל הפעמים ?40 כדורים להורדת לחץ דם במינון של 10מג ,ועוד כדורים פסיכיאטריים בכלל אמורים לגרום לי למות ולא רק להגיע לחדר הלם או טיפול נמרץ .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלטל
יעלי06/09/2014טל,אל תעשי דברים כאלה אני בטוחה שאת בנאדם מדהים ומקסים ואת פשוט עוברת תקופה קשה קצת.אל תעשי דברים כאלה החיים יכולים להיות יפים באמת אני מבטיחה לך גם אם א=עכשיו את ממש לא חושבת כמוני...את עדיין ילדה תנסי לשנות את השקפת המבט שלך בבקשה ממך יש טיפולים לדיכאון תאמיני לי אני הייתי בתהום ובזכות זה יצאתי מזה ואני גם עוברת תקופות קשות מאוד ולעולם לא הייתי חושבת על התאבדות.שיהיה לך בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויפאקס והריוןעידן24/08/2014
שלום רב,
בעלי ואני נוטלים כדורי ויפאקס כמה שנים. בעלי מינון 75 מ"ג ואני 37.50 מ"ג.
מאחר ואני מתכננת הריון, הייתי מעדיפה לנסות להפסיק את הכדורים, הבעיה היא שאם פספסתי אפילו יום אחד בנטילת כדור כבר יש לי תחושות של בחילות וחוסר שיווי משקל.
אשמח לשתי תשובות: האם אפשרי ליטול ויפאקס בהריון?איך מפסיקים?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויפאקס והריון - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור25/08/2014שלום רב,
הפסקת הטיפול בנוגד דיכאון, בדומה להתחלת הטיפול אמורה להיות מנוהלת ע"י פסיכיאטר. במסגרת הבדיקה הפסיכיאטר אמור להעריך מהם הסיכויים של החמרה במצב הנפשי בעקבות הפסקת הטיפול ולהכין את המטופל להשלכות אפשריות של הפסקת הטיפול ודרכי התמודדות אפשריות. לעיתים, הפסקת הטיפול כרוכה בתופעות לוואי זמניות, כגון אלו שתיארת. התועפות אינן מעידות על חזרתו של דיכאון ובדרך כלל חולפות תוך זמן קצר. לא מומלץ ליטול טיפול בנוגדי דיכאון בעת היריון אלא אם קיימת התוויה לכך: דיכאון פעיל או סיכוי גבוה לחזרתם של התסמינים של דיכאון בעקבות הפסקת הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוסטרל 200 מ"גסטודנטית 2623/08/2014
שלום
לפני כ 3 שנים טופלתי עם לוסטרל עקב חרדה ודיכאון, 200 מ"ג ליום, עזר המון והפסקתי בהדרגה , לא היו תופעות לוואי מיוחדות. לפני שבועיים התחלתי שוב עם הטיפול עקב חרדה חוזרת בעקבות אירוע שקרה לי.
במהלך שבועיים אלה הרגשתי תופעות מוזרות שהיה ניתן לסבול כמו פיהוקים בחילות , הזעה שבאמת הלכו ופחתו עם הזמן וחלק גם נעלמו כליל. אבל יש תופעות שלא מצליחות לעזוב חוסר תיאבון , והתכווצויות שרירים ברגליים וצורך להתמתח כל הזמן.
המינון התחיל עם 25 מ"ג ולהעלות כל 4 ימים לעוד 25 מ"ג - עד 200 מ"ג תוך שבועיים וחצי.
א. האם מתישהו יחזור התאבון ? והאם תופעות של התכווצות שרירים והצורך להתמתח ידועה אצל מטופלים בתרופה?
ב. אם בעבר התרופה התאימה לי , האם יכול להיות שהגוף שלי לא יסתדר עם התרופה היום?
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוסטרל 200 מ"ג - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור31/08/2014חובה התחלה איטית יותר
כל שבועיים 25 מ''ג.
יש לרדת למינון הקודם ולבצע שינוי איטי יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לב השרון פרדסיה או כפר איזוןדפנונה22/08/2014
לאיזה מקום עדיף להתאשפז בו במצב של הזיות ורדיפה, לאחר לקיחת נייס גיי במשך חודשים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחירת מקום בשל פסיכוזה
אלי23/08/2014לא הייתי מאושפז באף אחד מהמקומות האלה...
הייתי מאושפז בגלל הזיות , תחושת רדיפה בשל לקיחת אקסטזי.
אושפזתי בשלוותא.. מחלקה חצי סגורה.. די הצילו אותי שם.
אני חושב שבית חולים פסיכיאטרי מקום לא רע בכלל החיסרון העיקרי הוא רישום של הכל והעברת אינפורמציה לרשויות כמו כלי ירייה, רישיון נהיגה.
בבית חולים עצמו מאושפזים כל מיני אנשים וזה לא מקום הכי סימפטי יכולים להיווצר קונפליקטים עם מאושפזים אחרים. אבל סך הכל זה מקום מצויין ואני אישית יכול להגיד שממש עזרו לי שם.
עד שיענו לך רופאים תצטרכי להסתפק בתשובה שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלונקס לטיפול בעצביםאורן משולם21/08/2014
שלום רב ברצוני לשאול:
האם קלונקס נועד גם בשביל מצבים של להרגיע כעס ועצבים,כלומר: אם אני כועס כל כך ועצבני לפעמים אבל אין לי בכלל חרדה האם קלונקס יכול לעזור במצבים כאלו של כעס ועצבים ולהרגיע את העצבים והכעס ?
דבר שני:
האם קלונקס יכול לגרום לדיכאון ולמצב רוח לא יציב ולשינויים באישיות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלונקס לטיפול בעצבים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור22/08/2014קלונקס שייך למשפחת בנזודיאזפינים, קבוצת מרגיענים מישננים, שימוש כנוגד חרדה, לתקופה קצרה בלבד.
התרופה עלולה לגרום להתמכרות, תופעות לוואי וסיכון בריאותי.
שינוי אישיותי אין וכן זה לא נוגד דיכאון.
שימוש מופרז וממושך עלול להוביל לפגיעה תפקודית והפרעה נפשית משנית לתרופות סדטיביות - היפנוטים.
טיפול בחרדה ועצבים:
ראשית יש לאבחן ולטפל על פי מטרות טיפול.
הפרעת חרדה , טיפול מקובל נוגד דיכאון וחרדה ממשפחת SSRI ( סרנדה, ציפרלקס, פרוזק וכ..), טיפול בשיחות ולעתים שימוש קצר, נקודתי בנוגדי חרדה , כגון קלונקס.
שימוש בתרופות טבעיות להרגעה, לפעמים עושים את העבודה מצבים קלים - בינוניים והרבה יותר בטוחים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה באבחנה.. טיפול בעצבים
שושי20/09/2014שלום
אני בת 27 ובמשך שנים רבות הייתי בן אדם עצבני.. בתור ילדה הייתי שורטת לעצמי את הפנים מעצבים אבל נרגע לי,
בגיל 21 עד 24 עברתי שנים של חרדה שהתמודדתי איתה בעצמי ללא כדורים.
רק בזמן האחרון התחלתי להבין שהעצבים שלי מוגזמים..
עם חבר שלי הגעתי למצב שכשאני מתעצבנת אני מרימה ידיים נותנת איזה בוקס או סטירה חזקה מעצבים.. עם ההורים אני תמידי מתפרצת אפילו כששואלים אותי אם אני רוצה לאכול.
ואני יכולה להגיע למצב שאני שוכבת במיטה ופתאום בלי סיבה מוצדקת עולה לי גל של עצבים אז אני חייבת לתת בוקס לקיר או לפרוק את זה !
וזה לא נראה לי תקין..
אני מרחיקה את הסביבה שלי אני מתעצבנת בקלות
אני הורסת את הקשר עם בן זוגי כי יש לי מצבי רוח ובמיוחד פוגעת בהורים שלי ובוכה בגלל זה.
יש לי מצבי רוח מאז ומעולם ותמיד חשבתי אולי בגלל שאני מפונקת בגלל שאני לא יודעת לקבל לא.. המשפחה שלי תמיד עמדו דום בקפריזות שלי ואולי אני אוהבת שהכל הולך לפי מה שאני רוצה .. אלה אם יש לי בעיה שחייב לאבחן .. אולי אני צריכה לבדוק את המערכת העצבים? בבקשה חייבת עזרה כיוון ויעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיזהרי מכדורים פסיכיאטריים
00026/09/2014זה דבר ראשון,דבר שני זה ללמוד לשחרר תרגשות השליליים ולנתב את עצמך למקומות בחיים שעושים לך טוב. ולפעמים זה טוב לתת סטירה יש כאלה שמגיע להם!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליית קצב פעימות הלב באוננותhochdorf21/08/2014
שלום,
אני משתמש בציפרלקס וריספרידל כבר יותר מחודש.
בעקבות כך לוקח לי יותר זמן לגמור, והדבר דורש יותר עבודה.
אני מודד את קצב פעימות ליבי מיד אחרי הגמירות, מחשש שהדבר לא בריא לליבי.
נמצא שקצב הפעימות אחרי גמירה נע בין 90 ל110 פעימות בדקה.
האם הדבר בריא, שכאשר יש לי קצב כזה של פעימות אני נשאר נייח במיטה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליית קצב פעימות הלב באוננות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/08/2014מומלץ לפנות לרופא משפחה ולעשות:
אקג
שלילת אורטוסטאטיזם ( לחץ דם ודופק בשכיבה, ולאחר מס דקות בישיבה )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעליי
hochdorf21/08/2014עליי לציין שקצב פעימות המוגבר הוא כתוצאה אך ורק מאוננות ולא מבעיה רפואית
שאלתי היא רק האם קצב זה בשכיבה הוא אינו מזיק, או שעלי לאחר גמירה לקום וללכת קצת בדירה עד שפעימות הלב מתייצבות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעליי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/08/2014תתיעץ עם רופא משפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת אישיות גבולית יונתן דוידאורמעין21/08/2014
היי.
הייתי אצלך עוד בתקופה שהיית במאוחדת
היבחנת אותי בהפרעת אישיות גבולית ועזרת לי
שיכירו אותי בביטוח לאומי
קודם כל תודה רבה רבה
לצערי נתנו לי רק זמני
ואני לא יודעת מה צריך לעשות בשביל שימשיכו לי תמידי
זה עומד להסתיים בסוף השנה 12/2014 אוטוטו...
אם תוכל לעזור לי כמו שעזרת אז אני מאוד מאוד הודה לך
ואחרי שלקחתי ציפרלקס והסרנדה והשמנתי הפסקתי לקחת כדורים
מצד אחד התחלתי לרדת במשקל ולגבי זה הביטחון קצת חזר
מצד שני המחשבות בראש מטרידות מאוד ברמה שלפעמים אני חושבת שאני לא מסוגלת
יותר אם זה
אני באמת אשמח אם תעזור לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת אישיות גבולית יונתן דוידאור - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/08/2014היי
ראשית מצטער לשמוע שמצבך לא מאוזן.
שנית יש בעיתיות להתייחס מקצועית למטופלים שהיו אצלי בטיפול
מעל גבי פורום זה.
ממליץ פניה לפסיכיאטר בקופה.
יש לברר מצב הורמונלי, רבות LH FSH אסטרוגן , טסטוסטרון TSH T3 ..
לפעמים יש תופעות לוואי מציפרלקס, מה שמסביר עליה בשומנים ועייפות.
יש לשקול תרופה אחרת, מקבוצת SSRI ולפעמים יש לשקול מייצב רוח ואו נוגד פסיכוזה, שוב מחייב בדיקה ומעקב רופא פסיכיאטר.
אני כבר לא עובד במאוחדת כפסיכיאטר.
מאחל בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי הפרעה אישיות גבולית
אלישבע עמר29/08/2014השאלה שלי
לגבי התרופות שאני לוקחת .
אני מקבלת פרפנאן 4 מ"ג + אסיוול 10 ... את האסיוול 1 בבוקר + נגד כאבים מהראש טרמאדקס... ואחרי צהריים עים נחתי צהרים , שוב כואב לי הגוף וכמובן רצה למגירה ושוב לוקחת לכאבים ולקראת הערב את הפרפאנן + אסיוול . + לרוב עוד כדור שינה בשם בונדרומין. יש לי ציפצופים שכמעט לא פוסקים מזה כמה שנים שאני סוכבת עימי וכאבים עזים כדקירות בראש בצד ימין ואיני מצליחה לחיות בשלום עים עצמי וזה מאוווד מפריע , אני גרושה עים ילדים שצריכה להיות יותר יותר נוחה עים ילדיי אך מהקשיים והסבל בגוף אני לא נוחה אפילו עים עצמי וחבל. כואב לי שאיני יכולה בבוקר לשמוע כלום ולא להגיב גם כי הרגלתי אותם שאני חייבת שהכדורים יעבדו ואז לא טוב לי עים סדר הים שאני עוברת . אני מאוד נקייה ומסודרת וכשיש בלגן קטן איני יכולה ליסבול זאת ויש לי עוד סיפטומים שקשה לי איתם וזה שאני למשל רוצה למחרת נומאר לעשות משהו והגוף מקשה עליי אז אני מתיעצבנת שאיני יכולה . אני גרה בכ"ס ובקופת חולים מאוחדת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזור לי בבקשה גם כך קשה לי
אלישבע עמר29/08/2014השאלה שלי
לגבי התרופות שאני לוקחת .
אני מקבלת פרפנאן 4 מ"ג + אסיוול 10 ... את האסיוול 1 בבוקר + נגד כאבים מהראש טרמאדקס... ואחרי צהריים עים נחתי צהרים , שוב כואב לי הגוף וכמובן רצה למגירה ושוב לוקחת לכאבים ולקראת הערב את הפרפאנן + אסיוול . + לרוב עוד כדור שינה בשם בונדרומין. יש לי ציפצופים שכמעט לא פוסקים מזה כמה שנים שאני סוכבת עימי וכאבים עזים כדקירות בראש בצד ימין ואיני מצליחה לחיות בשלום עים עצמי וזה מאוווד מפריע , אני גרושה עים ילדים שצריכה להיות יותר יותר נוחה עים ילדיי אך מהקשיים והסבל בגוף אני לא נוחה אפילו עים עצמי וחבל. כואב לי שאיני יכולה בבוקר לשמוע כלום ולא להגיב גם כי הרגלתי אותם שאני חייבת שהכדורים יעבדו ואז לא טוב לי עים סדר הים שאני עוברת . אני מאוד נקייה ומסודרת וכשיש בלגן קטן איני יכולה ליסבול זאת ויש לי עוד סיפטומים שקשה לי איתם וזה שאני למשל רוצה למחרת נומאר לעשות משהו והגוף מקשה עליי אז אני מתיעצבנת שאיני יכולה . אני גרה בכ"ס ואני בקופת חולים מאוחדת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזור לי בבקשה גם כך קשה לי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/08/2014יש לפנות לרופא פסיכיאטר במסגרת הקופה, מרפאות בריאות הנפש במקום מגורים או באופן פרטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת רמוטיב בפרוזקמאיה20/08/2014
לאחר טיפול של חודש ברמוטיב פסיכיאטר המליץ לשנות לפרוזק, ולא התייחס לתקופת השהייה שיש לעשות בשל האינטראקציה ביניהם. הרוחק המליץ לברר זאת. תוך כמה זמן ניתן ליטול פרוזק לאחר הפסקת השימוש ברמוטיב? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת רמוטיב בפרוזק - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/08/20142 שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקסל. - בקשת עזרה מיידיתציפי20/08/2014
לפני 3 חודשים התחלתי לקחת 25מ״ג איקסל פעמיים ביום עקב דיכאון שלא עובר. מאחר ולא היה שיפור הרופא העלה לי את המינון ל-50 מ״ג פעמיים ביום ובימים האחרונים אני מרגישה גרוע ולא מצליחה לקום מהמיטה. הרופא נמצא בחופש ואינני יודעת מה לעשות. האם יש אפשרות להעלות את המינון שלה איקסל זה יוכל לעזור לי? אני לא מסוגלת לעשות כלום וכל הזמן שוכבת במיטה.בבקשה תעזרו לי....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקסל. - בקשת עזרה מיידית - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/08/2014בשום פנים לא לעלות ללא המלצת רופא מטפל.
חובה מעקב לחץ. דם, דופק ואקג.
ניתן להתייעץ עם רופא משפחה לגבי טיפול הרגעתי זמני עד חזרת הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה נפשית בעקבות בעיה פיזיתאור20/08/2014
יש לי בעיה ברגל שמלווה אותי כבר מעל לחצי שנה, הבעיה היא כרונית ומלווה בכאבים עזים בשוק שמאל.
בהתחלה הכאבים היו רק בזמן מאמץ ועם הזמן הכאבים עברו לכאבים במנוחה בנוסף ועם הזמן גם השינה נפגעה מכך.
אני לא מצליח להרדם בלילה, כל הזמן עולות לי מחשבות על הבעיה ומה אפשר לעשות איתה וברגע שאני מצליח להרדם כל הזמן יש לי סיוטים, אני מתעורר עם זיעה וכשאני מנסה לבדוק אם יש לי חום אני מרגיש שהגוף שלי קר.
בעקבות חוסר השינה אני לא מצליח לתפקד ביום גם בשל הכאבים וגם מתסכול וחוסר הבנה של הבעיה מצדי ומצד המפקדים שלי, אני נמצא בצבא.
הראש שלי כל הזמן עסוק באיך לחזור לבית כשאני בצבא ואיך לחזור לצבא כשאני בבית.
אני לא מסתדר חברתית עם אנשים בבסיס שלי, אבל בבית יש לי הרבה חברים.
כשאני נמצא בבית אני מרגיש יותר טוב עם עצמי, הכאבים הם פחות חדים וההרגשה הכללית שלי היא יותר טובה.
הייתי אצל קב"ן שלא הצליח לאבחן אותי והפנה אותי לפסיכיאטר, הקבן חושב שהכאבים שלי נובעים מבעיה פיזית אך קיימת בעיה נפשית שמעוררת כאבים חדים יותר וקשים יותר.
רציתי להיוועץ כאן על מנת לקבל אבחנה ברורה יותר משל הקבן על הבעיה שאני נמצא בא כרגע.
איך פסיכיאטר יכול לעזור לי במצבי ומה עוד נותר לי לעשות?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שמוליק20/08/2014שלום אור.
אינני רופא.
אני חושב שזה טוב שפנית לפורום; רק טוב יכול לצאת מזה.
הבעייה ברגל אמורה להשפיע על המצב הנפשי, וגם בכיוון השני, המצב הנפשי עלול לגרום להחרפה של בעיות רפואיות אחרות.
הצבא מזכיר לי דברים לא נעימים, כיוון שדפקו לי פטור על סעיף נפשי שהיה לגמרי לא מוצדק. אני רק אציין בקצרה שהייתי ראוי לקבל פטור ולו בגלל המצב המשפחתי. לפחות היה צריך לתת פטור מכובד יותר בשל אי-התאמה, ולהעריך את זה שלא חשבתי בכלל לבקש פטור.
הצבא היא בדרך כלל סביבה שאין בה סלחנות כלפי מי ששונה. הם מעדיפים להקיא את מי ששונה החוצה. לא ברור לי האם אתה בשירות סדיר או שאתה בקבע, וגם לא בטוח שזהו באמת היחס כלפיך, אבל זה עורר אצלי את מה שעבר עליי, וגם כתבת שנראה לך שהמפקדים אינם קשובים לבעייה.
פסיכיאטר בהחלט יכול לעזור. פסיכיאטר הוא רופא לכל דבר ועניין והוא יכול להבין יותר טוב מפסיכולוג (או עובד סוציאלי קליני שגם כן מוסמך לטפל בשיחות) את הבעייה ברגל, להעריך את ההשפעה על המצב הנפשי ואת ההשפעה החוזרת של המצב הנפשי על הבעייה ברגל.
לאחר שתגבשו ביחד החלטה מה צריך לעשות, פסיכיאטר גם יוכל לתת חוות דעת מקצועית לצבא אם יהיה בכך צורך.
כל טוב ובהצלחה,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה נפשית בעקבות בעיה פיזית
אור20/08/2014שלום שמוליק,
נחמד לקבל ממך הודעה כזאת, במיוחד במצב שלי זה מחזק וגורם לי להבין שאני לא היחידי שהייתי או אהיה במצב הנ"ל.
אני חייל בסדיר, משרת כרגע במפקדה של גדוד שקד בעזה.
הבסיס רחוק מאוד מהבית וזה גורם לי לבעיות עם הרגל, גם לבעיות נפשיות שמלוות עם הבעיה הפיזית, ההתעסקות האין סופית באיך לחזור לבית ומהבית לבסיס.
הפסיכיאטר שנקבע לי הוא ד"ר ניב גולד, חר"פ באר שבע, קראתי עליו באינטרנט דברים לא כל כך טובים ואני חושש מכך, חושש שהוא אינו יבין אותי וישאיר אותי במצבי.
במצבי, נראה לך שפסיכיאטר יוכל לעזור?
האם אתה מכיר את הפסיכיאטר הנ"ל?
אשמח גם להענות כאן ע"י רופא שמוסמך ולהבין את העניין לעומק.
שוב, תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפסיכיאטר יכול לעזור
שמוליק20/08/2014שלום אור.
אני שמח שעזרתי ולו בעידוד.
אינני מכיר את ד"ר גולד.
בכל אופן, לא ממש ברור מה מבחינתך צריך להיות הכיוון של הפיתרון. אני מעלה כמה אפשרויות שנראות לי הגיוניות:
* לקבל שיחרור מהצבא (אפשר על סעיף רפואי רגיל בגלל הרגל ואפשר על סעיף נפשי).
* הורדת פרופיל ומעבר לתפקיד אחר.
* אי כשירות ארעית.
ואולי יש משהו שלא חשבתי עליו...
איך שלא יהיה חוות דעת של פסיכיאטר פרטי יכולה לעזור שכן יהיה צורך להתחשב בה, ואם הצבא יסרב להתחשב בחוות הדעת יהיה ניתן להפעיל מהלכים משפטיים כנגד הצבא.
אשמח לעזור וכמובן שגם הרופאים של הפורום ישמחו לעזור.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצערי גם בני היה אצל הפסיכיאטר גולד
אלונה24/08/2014לאחר שני ניסיונות התאבדות, הוא הגיע פעמיים לפסיכיאטר ניב גולד, שחוץ מלזלזל בו
ולשלוח אותו ללא שום טיפול או התיחסות חזרה לבסיס.
גם אנחנו קיבלנו חוות דעת פרטית ואף גורם רפואי בצבא לא הסכים אפילו לקרוא אותה, גם ניב גולד סרב בתוקף לעבור על כל המסמכים הרפאיים וגם מהמיון וגם הפרטי, האם יש לנו מה לעשות ולמי לפנות.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי
שמוליק24/08/2014שלום אלונה.
יכול להיות שצריך לפנות לכרמלה מנשה.
אינני משפטן, אבל נראה לי שכדאי להתייעץ עם עורך דין ולבדוק את האופציה של הגשת בג"ץ.
כנראה שמדובר בתופעה. כשהייתי בוועדה הרפואית גם כן התייחסו אליי בזלזול מכפיר, ולא לקחו בחשבון שבעצם זה שהסכמתי לשרת זה לפנים משורת הדין שכן הייתי יכול להשתחרר בגלל המצב המשפחתי.
שיהיה בהצלחה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה נפשית בעקבות בעיה פיזית - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/08/2014ראשית לשלול בעיה גופנית, לפנות למרפאת כאב באם אין ברירה.
מבחינת בריאות הנפש - ניתן לפנות לדעה נוספת, מחוץ לצבא או בדיקה נוספת במסגרת הצבא..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקסל - בעיות זיקפהאורן20/08/2014
שלום רב,
אני בן 35. במשך תקופה ארוכה נטלתי ציפרלקס (20 מ"ג), אך התרופה גרמה לי לבעיית שפיכה מעוכבת. עקב כך, בהתייעצות עם פסיכיאטר, עברתי לסרנדה (200 מ"ג), ואולם הבעיה לא נפתרה ואף החמירה. לכן, ייעץ לי הפסיכיאטר לעבור לאיקסל, ולפני 5 ימים התחלתי ליטול את הכדור, במקביל לסרנדה (כרגע 50 מ"ג איקסל ו-150 מ"ג סרנדה, ותוך שינוי הדרגתי עד להפסקה מוחלטת של הסרנדה ונטילת 200 מ"ג איקסל ביום). בימים האחרונים, מאז התחלת השימוש באיקסל, אני סובל גם מבעיות זיקפה - בעיה שלא הייתה לי מעולם. הנושא מפריע לי מאוד.
שאלתי היא - האם מדובר בתופעת לוואי חולפת, או שמא בבעיה שתישאר כל עוד אטול את האיקסל. או שייתכן שהבעיה קיימת רק בשל השילוב הזמני של סרנדה ואיקסל?
תודה מראש,
אורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקסל - בעיות זיקפה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/08/2014באם מדובר במספר שבועות לאחר מינון מקס. ייתכן ותופעת לוואי ויש סיכוי שיחלוף ואו יפחת.
ממליץ בדיקה בקופ'ח - פרופיל הורמונלי , LH FSH טסטוסטרון..
לפעמים פגיעה באיזון הורמנלי יכול הוביל לשיבוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריספונד ואריפליאנונימית20/08/2014
שלום,
אני מטופל בריספונד 3 מ"ג ליום במשך כ-4 שנים, הפסיכיאטר הציע להחליף את התרופה לאריפלי 5 מ"ג ליום.
ברצוני לשאול מה ההבדל בין התרופות מבחינת תופעות לוואי ואפקטיביות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריספונד ואריפלי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/08/2014אביליפי, אריפלי, דור 3 , תרופה מעולה , כמעט אפס תופעות לוואי, יכולה לשפר מצב רוח, אבל...
קשה מאוד לאזן, התחלת טיפול מלווה בהרבה אי שקט ודורש טיפול הרגעתי, ולפעמים מינון קטן הרבה יותר יעיל ממינון גדול.. בכל מקרה הרבה מהקלינאים מתקשים לאזן מטופלים עם התרופה.
מי שכן מצליח להשיג איזון עם אביליפי - ירגיש שינוי מהותי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרפנאן ומשקה אנרגיהאורן משולם20/08/2014
שלום רב ברצוני לשאול כמה שאלות:
שאלה 1: האם מותר לשתות משקה אנרגיה בזמן טיפול בפרפנאן 4 מ"ג ?
שאלה 2: האם המשקה אנרגיה יכול לגרום לחרדה ולעצבים ולמניה דפרסיה מהרגשה של שמחה לדיכאון ?
שאלה 3: האם יש תרופה אחרת יותר בטיחותית מפרפנאן ויותר חלשה מ 4 מ"ג ?
שאלה 4 ואחרונה: האם יש מצב שהפרפנאן 4 מ"ג גורם מצב של חוסר שקט כלומר מצב שאני לא יכול לשבת ולראות סרט של שעתיים מבלי לקום כל רבע שעה מהכיסא ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרפנאן ומשקה אנרגיה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/08/2014לא מומלץ לצרוך משקה אנרגיה , בהחלט יכול להחמיר חרדה ואי שקט.
לגבי הטיפול, מדובר בשיקול קליני של רופא מטפל.
לגבי תופעת לוואי מהתרופה , באם מדובר באי שקט במנוחה, אשר לא קשור למחשבות, אי שקט פנימי או הזזת רגלים לא נשלטת, לפעמים מדובר באקטיזיה , תופעת לוואי הדורשת התייחסות רופא מטפל , וטיפול מתאים ( הוספת דרלין, אסיוול ואו הפחתת מינון התרופה ) שוב רק תחת השגחת רופא מטפל.
ממליץ לפנות לרופא מטפל , לבדיקה ופגישה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות, מחשבות שליליות אובססיביות ודיכאוןאנונימי20/08/2014
שלום דר',
אני בן 35 סובל מחרדות, מחשבות שליליות אובססיביות ודיכאון לאורך כעשור. במרבית השנים הייתי מאוזן והחלפתי מס' טיפולים בשל תופעות לוואי.
בשל התפרצות חריגה של התקפי חרדה קשים התחלתי טיפול לפני חודש וחצי בלוסטרל עם עלייה הדרגתית עד 150 מ"ג. (יש לציין שבעבר טופלתי בהצלחה בלוסטרל לאורך שנים אך הטיפול הוחלף לי מסיבות שונות בקופת החולים).
בלילות לוקח קלונקס 0.5
1. אני לא מגיב כבעבר. החרדה ממשיכה בעצימות משתנה וגם (ייתכן מהכדורים או מהחרדה) הרבה בחילות וכאבי בטן. הייתכן שהטיפול כבר לא עובד עבורי?
2. אני חווה רוטינה יומיומית קשה ונוראית- מתעורר (לא מרצון) באזור 5 בבוקר, עם חרדה ודיכאון, מתהפך במיטה שעה-שעתיים עם מחשבות שליליות קשות, שמתניעות עוד יותר את התקף החרדה, לאורך היום ברוב המקרים החרדות והסימפטומים המתלווים לה- (בחילות, כאבי בטן, כאבי ראש, יובש בפה ועוד) מתחילות לרדת בעוצמתן וברוב המקרים בשעות הערב אני רגוע יותר ונינוח ואז גם יכול לנסות לאכול משהו. זה חוזר על עצמו ב- 90% מהבקרים. האם מוכר ממטופלים אחרים? האם יחלוף?
תודה רבה על התייחסות מפורטת ככל הניתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוסטרל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/08/2014יש לשקול :
שינוי תרופה ( כגון סימבאלטה)
יש להוסיף כדור שינה זמני.
יש צורך בטיפול הרגעתי ( לפעמים יש לשקול נוגד פסיכוזה, מייצב מצב רוח ..לפי שיקול קליני)
שינוי התנהגותי, כולל הייגינה של השינה.
בירור מצב גופני, תזונה , הפחתת ממריצים ( קפה, קולה, משקאות אנרגיה..)
כמובן איסור מוחלט - סמים ואלכוהול.
לישקול שיחות - פסיכוטראפיה, השורש לבעיית חרדה, טמון בתת מודע - מרכיב פסיכולוגי, מניסיון ,בחרדה, שילוב טיפול : תרופות + שיחות= תוצאות הטובות ביותר.
מיותר לציין שכל שינוי אך ורק תחת מעקב רופא מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלוסטרל
אנונימי21/08/2014דר' יקר, תודה על תשובתך המפורטת
יש לציין שסימבלתא ניסיתי בעבר (וגם ציפרלקס שגם במינון מקסימלי היו התקפים קשים) ולא היו התקפי חרדה עמה אבל גם לא הרגשתי שיפור ואולי נטשתי את התרופה מהר מדי.
האם יש טעם לחזור לטיפול שכבר נוסה? כפי שחזרתי כעת ללוסטרל? קראתי היכנשהו שלפעמים חזרה לתרופה שכבר נלקחה לא תשפיע יותר כבעבר.
לגבי כל שאר הדברים שציינת- אני בהמנעות מקפאין, אלכוהול וכד' + בדיקות גופניות, דם ועוד עשיתי הכל.
כמובן מטופל בטיפול לאורך השנים אצל פסיכולוגית אך לא הצלחנו להגיע לשורש החרדה, ולהגדיר אותה.
אני בעיקר מתאמץ לא לנטוש מהר תרופות וכן לתת צ'אנס ללוסטרל 150 מ"ג.
האם העלאת מינון יעילה במקרה זה? אני חושש מהגברת תופעות הלוואי והחרדה שקרו לי בכל עליית מינון?
האם להמשיך על 150 מ"ג (אני כבר 3 שבועות) יכול עוד לעשות שיפור?
וציינת לגבי כדור שינה, אני כבר נוטל קלונקס שמסייע לי לישון פשוט מתעורר לתוך חרדה עם אור ראשון
תודה מראש על ייעוץ נוסף!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלוסטרל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/08/2014לא ניתן לייעץ מעל פורום זה.
הדבר דורש בדיקה ושיקול דעת של רופא מטפל, היכול לבדוק את הנתונים, מכיר את העבר הטיפולי, בודק ומתרשם מהבעיה הנוכחית ומחליט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית שינה קטלנית כבר 5 שנים שלא נפתאדם19/08/2014
כל הטיפולים הרופאים פרופסורים לא עזרו לי ואין מישהו שיציל אותי !!!
רציתי לשתף אתכם בבעית שינה קטלנית ביותר שיש לי כן כן כבר 5 שנים ושום רופא בארץ לא הצליח לעזור לי . הבעיות שינה התחילו לפני 5 שנים יכול להיות מסיבות פסיכולוגיות כאלו ואחרות או סתם מתחים או שהייתי ספורטאי יותר מידיי , אין לי שמץ של מושג ! השנים הראשונות הבעיות שינה היו ניתנים לסבל שהייתי מתמודד איתם יפה מאוד ז"א שלא הייתי ישן נניח יומיים בשבוע ובשאר השבוע הייתי בסדר . ככל שהזמן חלף הבעיות שינה החמירו פשוט ללא סיבה והמחלה התפתחה ככל שהזמן חלף ותוך כדי אני מנסה אין ספור טיפולים אין ספור רופאים אין ספור פסיכולוגים\פסיכיאטרים אין ספור כדורים שלא עזרו כולל טיפולים של CBT וכו' ומעבדות שינה שהראו שמתוך 7 שעות ישנתי 30 דק' אבל דה אז הבעיה הייתה פחות חמורה . בשנתיים האחרונות חלה הידרדרות כנראה מרוב החוסר שינה הקטלני הזה פתחתי משהו נורא לא שכיח ... כל שלבי השינה שלי התהפכו , משמע עד שאני נרדם אני ישר חולם מן חלום בהקיץ(הזיה) זה דומה לבן אדםד שיש לו חום גבוה ולשניה הוא עוצם עיניים ופתאום הוזה משהו וכן כן ז השינה שלי משמע אני לא יכול לישון יותר מ15 דק' עד ליקיצה כי החלום מגיע ראשון וכולנו יודעים שחלום זה מס' דקות בלבד . לצערי הרב החיים שלי נעצרו לחלוטין ואני בן 23 אני עובר סבל וייסורים הייתי ספורטאי , תכננתי את לימודיי,התקבלתי לאין ספור עבודות ולצערי אף אחד לא הצליח לעזור לי והמבצ הרפואי שלי רק הולך ומחמיר התעלפויות,בתי חולים,פעילות יתר של בלוטת הלימפה וכו' וכו' . וכיום אני כמעט ולא ישן אני משתדל לעצום עיניים כמה שאפשר כי העיניים שלי ממש שורפות ודומעות ללא הפסקה . ואתם יודעים מה הכי גרוע ? שהגוף התרגל שאני לא ישן וזו ההרגשה הכי גרועה שאתה מרגיש עייף בצורה קיצונית +כאבי ראש+סחרחורות ובנוסף לכך עירנות גדולה מאוד שאין ספק זו התחושה הכי מגעילה שיש . והרופאים לא עוזרים וכמובן כל הכדורי שינה למינהם לא עזרו ואפילו כדורים שמרדימים לא עזרו לי . אם למישהו ששמע משהו דומה יש משהו להציע אני אשמח פשוט אני מרגיש דיי לבד בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לאדם
רונן20/08/2014אני מאוד מבין אותך גם לי יש הפריות שינה מזה 3 שנים אני מטופל בכדורים ועדיין השינה לא מאה אחוז אשמח לשוחח איתך לשתף אותך ולנסות לעזור .אני באתר הזה בגלל בעיות שינה תשאיר דרך להתקשרות פייסבוק או משהו אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)