מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אביליפיי והשמנהגאיה31/07/2014
אני בת 40, נוטלת פאבוקסיל 200 מג מזה 6 שנים בגלל הפרעת גוף שגרמה לי לדיכאון. לאחרונה חלה החמרה במצב רוחי על רקע של חרדות והיפוכונדריה. פניתי לפסיכיאטר והוא הציע לי להוסיף לפאבוקסיל אביליפיי 2.5 מג. בתחילה לקחתי חצי מה- 2.5 ובהמשך העליתי ל- 2.5 מג. ההרגשה שלי מאוד השתפרה , אבל התאבון גדל. אני מרגישה שאני כל הזמן נאבקת במשקל. שאלותי:1. האם ייתכן שמינון כזה גורם לעלייה במשקל?2. אם אקח 1.25 מג אולי התאבון יפחת? ( יש לציין שהפסיכיאטר אישר לי לרדת במינון), 3.האם תרופה זו במינון זה יכולה לגרום להתנפחות השדיים? תודה רבה ואודה לתשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביליפיי והשמנה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/08/2014אביליפי לא אמור לגרום לשינוי בתיאבון.
יש לברר את הנושא מול רופא מטפל.
יש לברר את נושא ההורמונים, פרופיל הורמונלי במסגרת קופ'ח..
כמו כן יש לזכור, פאבוקסיל זו התרופה עם הכי הרבה אינטרקציות
עם תרופות אחרות ובעייתית בשילוב עם תרופות אחרות.
אני אישית מעדיף לא להשתמש בה, זו העדפה אישית של כל מטפל.
שוב, אין מנוס, יש לברר מול רופא מטפל ולישקול את הנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאביליפיי והשמנה
גאיה04/08/2014תודה רבה על תשובתך המפורטת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לדר'סתם מישהי31/07/2014
שלום רב!
האם בן אדם שלא סובל ממחלות כלשהן יכול לעבור התקף פסיכוטי?
ואם כן, מה הסיבות שיכולות לגרום לכך?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אין מענה?
סתם מישהי04/08/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לדר' - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/08/2014כן.
בדר'כ משני לתרופות , סמים, בעיה מוחית אורגנית ( גידול וכו..)
ועוד..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכיזו אפקטיביותכרמית31/07/2014
שלום ד"ר
1. למרות שקראתי על ההבדל בין הפרעה אפקטיבית ביפולרית לבין הפרעה סכיזואפקטיבית ב- DSM וב ICD , לא הצלחתי להבין מה בעצם ההבדל בין ההפרעות?
2. אני סובל מאפיזודות של מצב רוח שיש בהם סממנים פסיכוטיים, להבנתי עצם הפסיכוזה עדיין לא הופך את המחלה לסכיזואפקטיבית. מה עוד מופיע בהפרעה סכיזואפקטיבית שלא מופיע בהפרעה ביפולרית פסיכוטית?
3. האם בארץ מאבחנים לפי DSM או ICD - מה נהוג יותר? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכיזו אפקטיביות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/08/2014ההבדל זה יותר בפרוגנוזה
בסכיזואפקטיבי - יש ירידה תפקודית , לאחר כל התקף יש נסיגה ביכולת החשיבה, תעסוקה , חברה.
בנוסף , יהיה מצב פסיכוטי לפחות שבועיים או יותר , ללא מרכיב של מצב רוח במהלך זמן המחלה.
בהפרעה דו קוטבית - בדר'כ התפקוד נשמר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפחתת מינון וולבוטריןערן31/07/2014
שלום,
לאחר שנים של ניסיון בתרופות נוגדות דיכאון, יש תרופה אחת בלבד שעובדת עבורי והיא ויאפקס. לצערי היא גורמת לי לתיאבון מוגבר ועליה רבה במשקל אך הצלחתי להפחית את התאבון בעבר בעזרת הוספת 2 מ"ג אדרונקס (שגורם אצלי לתופעות לוואי נוספות בפני עצמו).
בשנים האחרונות נטלתי 225 מ"ג ויאפקס (ו2 מ"ג אדרונקס), אך בעקבות תופעות לוואי, הרופא הציע שינוי ורשם לי לפני מספר חודשים 150 מ"ג ויאפקס + 150 מ"ג וולבוטרין שאמור להחזיר את החשק המיני ולעזור עם עניין ההשמנה (במקום האדרונקס).
בעניין החשק המיני הוולבוטרין עובד אך בעניין התיאבון המוגבר ממש לא.
הייתי רוצה להפחית ממינון הוולבוטרין מבלי להפסיק אותו לגמרי, כדי שאוכל להוסיף במקומו שוב 2 מ"ג אדרונקס אבל למיטב ידיעתי 150 מ"ג הוא המינון המינימלי של וולבוטרין.
האם ניתן ליטול כדור וולבוטרין של 150, אחת ליומיים?
תודה מראש,
ערן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפחתת מינון וולבוטרין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/08/2014חשוב לדעת מה מטרת הטיפול,
באם מדובר בחרדות קשות
יש עדיפות לטיפול ב SSRI + ממריץ.
באם הבעיה המרכזית עייפות, ריכוז, מוטיבציה והשמנה :
יש צורך להפסיק וויפאקס ולמצות וולבוטרין עד 450 ( תוך מעקב אקג ול''ד )
יש לזכור וולבוטרין + וויפאקס : שילוב הפעלה על מערכת נוראדרנלין , סיכון לסיבוכים מיותרים, ל''ד, לב , החמרה בחרדה וכו..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ערן04/08/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לגבי
ערן04/08/2014מה לגבי לחצות את הוולבוטרין 150 לשניים? אני מעוניין לרדת ממינון 150 (כדי להפחית בכמות הנוראדרנלין כפי שהמלצת) אבל עדיין להשאיר את החומר בגוף כדי שיעזור בנושא החשק המיני.
אני יודע שחציית וולבוטרין XL תהפוך אותו לשחרור מיידי, אבל האם זה כזה בעייתי במינון הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לגבי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/08/2014XR פורמולציה ארוכת טווח, לא מומלץ לחצות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוולבוטרין
ערן26/08/2014משהו לא ברור לי בעניין איסור חציית הכדור:
האם יש הבדל בין פעילות של כדור מסוג שחרור מושהה שחצו אותו לשניים, לבין זו של כדור שחרור מיידי?
אם אין הבדל, ידוע לי שבארה"ב קיים מינון של וולבוטרין 100 מ"ג בשחרור מיידי..אז למה שיהיה אסור לחצות 150 מ"ג מושהה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסית סימבלטה או איקסל?
Daniel26/08/2014איקסל היא 50 אחוז נוראדרנלין 50 אחוז סרוטונין מעוררת פועלת חזק על סרוטונין לא פוגעת בחשק המיני לא משמינה ומעוררת ניסית אותה?
סימבלטה 30 אחוז נוראדרנלין 70 אחוז סרוטונין
שווה לנסות לפני כל השילובים האלה
וולבוטרין לא עושה לך חרדה? ייתכן כי במינונים גבוהים יותר הוא יוכל לעשות לך חרדה ובטח ובטיפול יחיד , אבל אי אפשר לדעת.
בעניין החצייה לפי מה שהבנתי אם אתה תשבור את הכדור הוא יהפוך לשחרור מיידי אתה מוזמן לנסות ולראות אם זה עדיין משפיע.. הרופאים יגידו לך שאסור.
אני על ציפרלקס 10 עם וולבוטרין 150.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסיתי אותם ולא יעילים. שואל שוב
ערן26/08/2014תודה דניאל, אבל עדיין לא קיבלתי תשובה לשאלתי.
משהו לא ברור לי בעניין איסור חציית הכדור:
האם יש הבדל בין פעילות של כדור מסוג שחרור מושהה שחצו אותו לשניים, לבין זו של כדור שחרור מיידי?
אם אין הבדל, ידוע לי שבארה"ב קיים מינון של וולבוטרין 100 מ"ג בשחרור מיידי..אז למה שיהיה אסור לחצות 150 מ"ג מושהה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להפסיק ריספונדברכה31/07/2014
רציתי לדעת כחודש אני שותה חצי כדור ריספונד וברצוני להפסיק אני מנסה לטפל דרך צימחי איך מתחילים מורידים לרבע ואחר כך להפסיק? אשמח לתשובה תודה ושבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל
שמוליק31/07/2014שלום ברכה.
לא מומלץ להפסיק את הטיפול התרופתי מבלי להתייעץ עם הרופא המטפל; התסמינים עלולים לחזור.
בכל אופן, כיוון שאני הפסקתי בניגוד להמלצת הרופאה, ובדיעבד אף היא הודתה שזה היה צעד נכון, אז יש לי פתיחות לאפשרות כזו, אבל כדאי לציין תנאים מיוחדים לצורך צעד כזה.
הסיבה שבגללה החלטתי להפסיק היה סבל נוראי מתופעות הלוואי של התרופות. לדעתי זה תנאי הכרחי לצעד שכזה. עשו לי מספיק החלפות תרופתיות לפני כן...
אם מפסיקים את הטיפול התרופתי, צריך להמשיך את הטיפול במרכיב הריגשי ולהיות ערים להתדרדרות במצב שתצריך שוב את הטיפול התרופתי.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהפסיק ריספונד - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/08/2014יש לברר מדוע קיבלתה ...
הפסקה פתאומית ללא פיקוח עלולה לסבך נפשית..
יש לברר מול הרופא שנתן..
לא מומלץ להפסיק לבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדותאדוה31/07/2014
במשך חמש שנים אני מטופלת בסרוקסט 20מ״ל ביום עקב חרדות ואגורפוביה בשנה האחרונה הכדור הפסיק להשפיע ( כניראה שדילגתי ושיחקתי הרבה עם הכדור) בהתייעצות עם פסיכיאטרית הומלץ להוסיף סרוקואל בהדרגה עד ל 300 מ״ג מעבר לזה שזה כדור יקר אני פוחדת להתחיל והייתי מעדיפה לשנות את הסרוקסט במקום להוסיף עוד כדור אשמח לחוות דעתך תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/08/2014ראשית לא מומלץ לשלב סרווקאל + סרוקסט ( סיכון מיותר לישנוניות והשמנה.)
יש לשקול טיפול פסיכולוגי CBT .
בנוסף, שינוי סביבתי ( הפחתת ממריצים, הליכה , תרגילי נשימה ..ועוד )
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הכוונה הפחתת ממריצים?
סתם מישהי05/08/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלה בקשר לגאודון...ברכה29/07/2014
יש לי עוד שאלה שמטרידה אותי שהיא אומרים שהתרופה מורידה 7 שעות מהחיים זה נכון? המינון שקיבלתי הוא 40 מ"ג יומיים. ואחר כך פעמיים ביום בוקר וערב סה"כ 80 מ"ג ליום זה הרבה?
האם גאודון מזיק או רק מי שסובל בלב אסור לקחת?
והגאודון שייך לקבוצת SSRI?
אשמח לתשובה חשוב לי לדעת יש לי חששות תודה ויום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה בקשר לגאודון... - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/08/2014גאודון נוגד פסיכוזה דור חדש.(2)
תופעות לוואי שינוי באקג וסיבוך - לאנשים עם שינוי מקטע QTC באקג טרם הטיפול.
גאודון נחשב לתרופה מאוד בטוחה כיום, פחות סיבוכים מטאבולים והשמנה.
מינון שכיח בסכיזופרניה 160 מ''ג ( 80 פעמים ביום)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקסמירב29/07/2014
לפני כחודש החליפו לי לציפרלקס מפני שרסיטל לא השפיע.התחלתי 10 מ"ג שבוע ולאחר מכן הוספתי עוד 5 מ"ג. לקחתי 15 מ"ג במשך שבועיים ושוב לא הרגשתי שינוי אז הוסיפה לי רופאת המשפחה עוד 5 מ"ג . מתאריך 15.7 אני לוקחת 30 מ"ג אבל שוב אינני מרגישה טוב כרגע,רופאת המשפחה שלי טוענת שאני צריכה לקחת 40 מ"ג.הנני סובלת מחרדות וכאבים פייזיים.מה דעתך מתי עלי לעלות מינון? או להחליף תרופה?..תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה לענות!!!!!!!
מירב30/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרלקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/08/2014ציפרלקס..40 מ'ג..
בשום פנים לא !
ממליץ, להפחית בהדרגה עד הפסקה
( כמובן תחת מעקב רופא מטפל ..)
ממליץ סימבאלטה במקום. ( לא זול, 150 שח + , התוויה בסל הבריאות : לנזק עצבי על רקע סוכרת, בעיות עצביות, ע''ש ועוד. )
תרופה נוגדת חרדה ודיכאון , פעילות כפולה, SNRI , מאוד יעילה גם לכאבים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיפרקסה מתי מפסיקיםסיגי29/07/2014
אני לוקחת כמעט שלושה שבועות אני מרגישה מצוין
אך אדע מתי להפסיק לקחת
מה הדרך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להתייעץ עם הרופא המטפל, אבל...
שמוליק29/07/2014שלום סיגי.
בעיקרון צריך להתייעץ עם הרופא המטפל. התסמינים עלולים לחזור עם מפסיקים מבלי להתייעץ עם הרופא המטפל.
אבל עם זאת, לפעמים יש מקום לשיקול דעת עצמאי, וזה מה שהיה במקרה שלי.
לי היה סבל נוראי מתופעות הלוואי של התרופות. הסבל היה כל כך קשה עד שרציתי לסיים את החיים. במקרה כזה, זה היה טוב ונכון להפסיק את הטיפול התרופתי בניגוד לדעתה של הפסיכיאטרית. בסופו של דבר - היא הודתה שזה היה הצעד הנכון.
זה שאני עשיתי את הצעד הזה וזה היה טוב ונכון - זה לא אומר זה מה שכולם צריכים לעשות. צריך שיקול דעת של כל מקרה לגופו.
קודם כל צריך שהסבל מתופעות הלוואי של התרופות יהיה קשה.
בנוסף לכך יש להמשיך את הטיפול הריגשי (בשיחות או C.B.T.) ולהיות עירנית מאוד להחמרה במצב, ובמקרה של החמרה במצב - לחזור לקחת תרופות.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזיפרקסה מתי מפסיקים - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק30/07/2014טוב מאוד שהתרופה עוזרת לך. בד''כ הטיפול הוא לפחות לןתקופה של כמה חודשים על מנת להטמיע את ההטבה במערכת.
תשאלי את הרופא המטפל שלך לגבי אורך הטיפול וצפי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה האם ניתן לחתוך את הכדור לחצי
סיגי31/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני במצב מאני קשהמישהי28/07/2014
וואו, מה קרה לי?
דר', בטח עד שתענה זה יחלוף לי.
למישהו יש פתרון מה עושים במצב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני במצב מאני קשה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/08/2014פניה לפסיכיאטר מן הסתם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מישהו מזדההאני28/07/2014
אני חוויתי התקף פסיכוטי לפני עשר שנים , אני התבודדתי וגם מחשבות של אני יותר טוב .
היום אחרי כל הזמן הזה אני השתקמתי לגמרי .
אבל משהו אחד מעסיק אותי פשוט אין לי עניין בדברים כלומר אולי חוץ מנגינה אני לא מוצא עניין בכלום .
קשה לי להתייחס לספרים או סרטים , ובכלל לתאר איזשהי הרגשה של מועקה או דכאון
, גם פה קשה לי לכתוב והכל מצטמצם .
זה רק מבלבל והמחשבה היחידה שחוזרת לי בראש היא שהשתנתי מהצד אל צד .
האם יש מישהו שמזדהה עם המחשבה הזו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום,
מישהי28/07/2014על מה אתה מנגן? תן לי לנחש- גיטרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
מתי28/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי גיטרה
מישהי28/07/2014אבל מעולם לא ניגנתי עליה. תמיד דחיתי...עד לא מזמן רציתי לקחת שיעורים וויתרתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה דווקא רספרדל?
מישהי28/07/2014האם ניסית בעבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
מתי28/07/2014לפני האינווגה קיבלתי רספרדל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנסה לעזור
שמוליק28/07/2014שלום.
מצטער, אבל מה שכתבת לגמרי לא ברור:
המשפט הראשון שלך שאומר שניסית עשר פעמים להפסיק את התרופות לא ברור.
כיוון שאני הפסקתי בגלל סבל נוראי מתופעות הלוואי של התרופות (ובמיוחד האנטי-פסיכוטיות), זה מה שמייד עולה לי בראש - שההפסקה הייתה בגלל סבל מתופעות הלוואי. לא בטוח שזה נכון גם במקרה שלך; יש מטופלים שסובלים פחות מתופעות הלוואי (או שכלל אינם סובלים), ולכן צריך להבין קודם מה הייתה הסיבה להפסקה.
לא ברור מה הקשר בין חציית הכדור לכאבי הראש ולכך שהרופא אינו מוכן להחליף.
כתבת שאתה רוצה תרופה אחרת על מנת להפסיק. מה הכוונה, האם אתה רוצה להחליף לתרופה אחרת?
על כל פנים, נראה לי (ואולי אני טועה) שהפסקת התרופות נבעה מסבל מתופעות הלוואי, ואתה מעוניין להחליף לתרופה אחרת.
אני חושב שקודם כל צריך לשאול האם אתה מודע לכך שישנה אפשרות לטפל בבעייה גם בלי תרופות (וישנם גם רופאים שדוגלים בטיפול המבוסס בעיקר על שיחות)? והאם ההחלטה לקחת תרופות באה מתוך ידיעה, או שזה מה שהרופא המטפל המליץ וזרמת עם זה?
ניתן לעבור לרופא שדוגל בטיפול המבוסס בעיקר על שיחות, ותוך כדי שיפור במצב (ובהמלצת הרופא עצמו) לרדת במינונים עד להפסקה.
אם אתה מעוניין בטיפול התרופתי, אני רוצה לומר שמנסיוני האישי כל התרופות האנטי-פסיכוטיות שנוסו עליי גרמו לי לסבל נוראי, ולכן, אני די סקפטי לכך שהחלפה תרופתית תעזור.
בכל אופן, אם אתה רוצה לעשות החלפה תרופתית, והרופא אינו מסכים, אז כדאי שתנסה לדבר איתו ולברר את העניין בצורה יסודית ולשמוע מה יש לו לומר, ואם זה לא ימצא חן בעיניך, ותהיה נחוש בדעתך שצריך לעשות החלפה תרופתית, אז אפשר לשקול להחליף רופא...
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכרגיל - צודק
מישהי28/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתתת
מתי28/07/2014בלי דיבורי סרק . ניסיתי כבר להפסיק בעבר . יכול להיות שבאמת אני לא יכול להפסיק . אין לי תופעות לוואי ספציפיות לא כעת . אני מרגיש מדוכא והכוונה דיכוי ההחלטה האישית שלי להפסיק או לא . מפה נובע כל העניין .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגיד בבקשה - מס' שאלות
מישהי28/07/2014כיום אתה מסתדר ללא תרופות כלל? מה משך הזמן שלקח לך להפסיק? וכמה זמן אתה ללא תרופות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין ולחץ דם גבוהבסטיאן27/07/2014
שלום. לקחתי ריטלין במשך כמה ימים ורק עכשיו אובחנתי כסובל מלחץ דם גבוה.
בלי ריטלין לחץ הדם הוא 140 על 90.
בימים שלקחתי ריטלין היו לי כאבי ראש.
ריטלין העלה לי את לחץ הדם וזה מה שגרם לכאבי הראש או שכאבי הראש נגרמו מסיבה אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין ולחץ דם גבוה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/08/2014תחת ריטלין חובה, מעקב ל'ד ודופק וכן אקג.
סביר להניח שכאב ראש משני לעליה בלחץ הדם, אך לא בהכרח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה בין תרופתיתאני27/07/2014
שלום. התחלתי ליטול 10 מ"ג של אסציטאלופרם. ברצוני לשאול אם נטילה של אקסידול כאשר מופיע התקף מיגרנה לא תיצור תגובה בין תרופתית בין שני סוגי כדורים אלה.
ובכללי, האם יש משככי כאבים אשר לא מומלץ ליטול כאשר מטופלים באסציטאלופרם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה בין תרופתית - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/08/2014אין אינטרקציה, אך יש חשש להחמרת דימומים, אצל רגישים, בגלל תכולת אספירין , acetylsalicylic acid , באקסידול. דורש מעקב רופא וזהירות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בשעה 10 - שידור רדיו ד'ר דוידאורד``ר יונתן דוידאור27/07/2014
היי
אתם מוזמנים היום, בשעה 10
ברשת א , רופא תורן ..
הפעם אנסה לדבר על בריאות הנפש ונשים,
תרופות נוגדות דיכאון בהריון והנקה.
הפרעות סביב המחזור החודשי
השפעת אסטרוגן והפרעות נפשיות.
SSRI - איזה הכי בטוח בהריון והנקה ?
אתם מוזמנים לשאול שאלות בשידור
נשתמע
ד'ר יונתן דוידאור
נ.ב. הקלטת השידור כרגיל באתר שלי במהלך השבוע, ייתכן גם מצגת ווידיאו ביוטיוב..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה.
מישהי27/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבט בין פסיכולוג לפסיכאטרעידו26/07/2014
שלום,
אני כבר תקופה של כמה שנים רוצה לגשת לטיפול. ורק עכשיו אני אוסף כוחות בשביל זה, כי זה נהיה בלתי סביל.
אני אסביר בקצרה על מה שעובר עליי
ארבע טראומות משמעותיות עברתי בחיים.
1. שהייתי בן 8 ואחי היה בן12 היינו משחקים ונוגעים אחד בשני ומגיעים למצב של עירום ביחד במיטה.
2.היה לי רומן עם נשואה והיה לי אחר כך מצפון ומועקה תמידית למשך כמה שנים.
3.כמה חברים שלי נהרגו בתאונת דרכים נוראית.
4. גילו לאבא שלי סרטן והוא היה בטיפולים תקופה.
ועכשיו ברוך ה' בסדר.
תסמינים:
יש לי חרדות, פעם הייתי בחור חברתי והיום כבר אין לי כח לאנשים, יש לי חוסר נוחות ליד אנשים, אני לפעמים חושב על הזהות המינית שלי ולא מרגיש בנח להפגש עם חברים שלי שהם לא ממש קרובים, אני נרתע מכח, קשה לי להסתכל הרבה זמן בעיניים, אין לי חשק לעשות פעולות בסיסיות, לפעמים בא לי רק להשאר במיטה בפלאפון ולא לעשות כלום.
אז ההתלבטות שלי זה אם ללכת לפסיכולוג או פסיכיאטר ואני רוצה ללכת לפרטי, למישהו טוב ושישאר אנונימי. אבא שלי מתעסק לי בכל מה שקשור לקופת חולים ולא הייתי רוצה שהוא ידע שאני מקבל טיפולים.
אשמח לעזרה, המצב שלי עכשיו כבר נוראי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לא מומחית
מישהי26/07/2014שלום לך,
מציעה לך להיפגש עם פסיכולוג/ית. לפי דעתי אתה צריך שיחות ולא יותר. נחכה למומחה ולשמוליק.
כל טוב ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסיון לעזור
שמוליק27/07/2014שלום עידו.
ככלל ישנם שלוש גישות טיפוליות. האחת היא טיפול בתרופות בלבד, השנייה היאה טיפול המבוסס בעיקר על המרכיב הריגשי, והשלישית משלבת בין השניים.
כל מטופל צריך לבחור את הדרך שנראית לו הכי מתאימה.
אני אישית סבלתי סבל קשה מתופעות הלוואי של התרופות, ולכן אני בעד טיפול המבוסס בעיקר על המרכיב הריגשי, אבל כל מטופל מגיב אחרת לתרופות, ומבחינתי, גם טיפול המבוסס רק על תרופות הוא לגיטימי.
אין שום הבדל בין טיפול בשיחות אצל פסיכולוג לבין פסיכיאטר (אפשר גם ללכת לעובד סוציאלי קליני). מה שחשוב זה שתרגיש בנוח עם המטפל ושהוא מקדם אותך. בנוסף לכך, ללכת לפסיכולוג זה לא אומר לוותר על טיפול בתרופות. ניתן להשלים את הטיפול בתרופות אצל פסיכיאטר.
שיהיה בהצלחה רבה.
שמולק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתלבט בין פסיכולוג לפסיכאטר - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/08/2014תתחיל עם פסיכיאטר.
ניתן בהמשך לפנות לפסיכולוג או לשלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)