מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עמידות או סבילות לssri?צחי16/07/2014
קורה לפעמים שאחרי שבן אדם מטופל למשך תקופה ארוכה בssri הגוף שלו מפתח עמידות לתרופה שהוא לוקח והיא מפסיקה להשפיע עליו. ואז הדיכאון והחרדה חוזרים. זוהי לא תופעה נפוצה אך היא קורת לפעמים.
השאלה שלי היא מה עושים במקרה כזה? האם מעבר לתרופה אחרת ממשפחת הssri יכולה לעזור או שהגף פיתח עמידות לכל משפחת התרופות הללו וגם תרופה אחרת כבר לא תשפיע עליו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך גם טיפול ריגשי
שמוליק16/07/2014שלום צחי.
בכל מקרה, טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל, ולכן דרוש גם טיפול במרכיב הריגשי של הבעייה.
ישנן חילוקי דעות בשאלה מה העיקר: הטיפול הריגשי או הטיפול התרופתי, ולכל רופא יש גישה משלו בעניין; החל מרופאים שדוגלים בטיפול המבוסס רק על תרופות וכלה ברופאים שדוגלים בטיפול המבוסס על מה שיותר טיפול ריגשי.
הרופאים של הפורום דוגלים בטיפול משולב של תרופות ושיחות. השיחות יכולות לעזור, ולדעתי, אפילו יותר מהתרופות, וגם במקרים קשים הטיפול בשיחות יכול להביא למצב שבו לא יהיה צורך בתרופות.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעמידות או סבילות לssri? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/07/2014יש לברר גורמי דחק סביבתיים, וכו..
לפעמים יש צורך לשנות מינון או תוספת תרופה ( אוגמנטציה ) ואו שינוי טיפול..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובלת ממאניה דפרסיהמישהי16/07/2014
שלום, אני סובלת ממאניה דפרסיה, הרופא המליץ לי על ה"סרנדה". האם התרופה הנ"ל יעילה למחלה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
שמוליק16/07/2014שלום.
אינני רופא, אבל על פי מה שידוע לי התשובה לשאלתך צריכה להיות שלילית.
סרנדה היא תרופה נוגדת דיכאון. תרופות נוגדות דיכאון אינן מתאימות למי שמאובחן במאניה-דיפרסיה כי הן עלולות לגרום לפסיכוזות.
הטיפול התרופתי הניתן למאניה-דיפרסיה הוא מייצב מצב רוח. אם מייצב מצב הרוח אינו מספיק יעיל לפאזה המאנית, אז מוסיפים גם תרופה נוגדת פסיכוזה. אבל לא נותנים תרופה נוגדת דיכאון עם מייצב מצב הרוח אינו מספיק יעיל לפאזה הדיכאונית, כי זה עלול לגרום לפסיכוזות.
בכל אופן, טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל וכדאי לטפל גם במרכיב הריגשי של הבעייה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - מה לגבי המודל?
מישהי16/07/2014האם הוא יעיל להפרעה דו קוטבית? אצלי חלק מהיום אני במניה ובחלקו השני בדפרסיה, תנודות קיצוניות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודל - תרופה אנטי פסיכוטית
שמוליק17/07/2014שלום.
מודל היא תרופה אנטי-פסיכוטית, והיא יכולה להיות יעילה לפאזה המאנית, אבל במאניה-דחפרסיה הטיפול הבסיסי הוא מייצב מצב רוח.
כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם הייתה בחירה
מישהי17/07/2014המצב הדיכאוני קשה, חוסר יכולת וחוסר מוטיבציה בכלל לחיות. אבל עדיפה על מצב מאניה, שאם שמעת על זה, מצב לא נעים, לעיניי אחרים זה נראה כמו אי שפיות, ולבטח שבעיניי המשפחה, שהבושה מפניהם עוד יותר גדולה ומתסכלת אותי. הפסקתי עם הסרנדה. אולי אתחיל לקחת מודל. מה שכן אני מפחדת להיות מנותקת מהמציאות, ושמצבי יחמיר. מקווה שלא. מי לא רוצה להיות בשליטה.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי להוסיף
מישהי16/07/2014אני סובלת גם מאוסידי מחשבתי. אולי לשם זה הרופא המליץ על התרופה. בעייתי שיש כמה הפרעות, מאוד מתסכל. לפעמים אני מעדיפה למות ולשים סוף לסבל הזה.. האמת כבר לא נשאר לי כח. אבל כמו שאני מכירה את עצמי, זה לא יצא לפועל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמישהי
אליאנה17/07/2014נראה לי שהבעיה היא באבחנה הייתי מנסה עוד רופא !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי אסטרטגיה אחרת
שמוליק17/07/2014שלום.
יכול להיות שאסטרטגית הטיפול הכוללת תרופות איננה מתאימה לך. כל מטופל צריך לבחור את הדרך שנראית לו הכי טובה בשבילו וללכת לרופא שדוגל בכך. יכול להיות שאת צריכה גם שילוב של טיפול בשיחות, ויכול להיות שאת צריכה מטפל שמאמין שע"י טיפול ריגשי הוא יוכל להביא אותך למצב שלא תצטרכי יותר תרופות.
אני הייתי במצב שבו התרופות עשו לי רע עד כדי רצון לסיים עם החיים, והודות לכך שהחלטתי להפסיק את הטיפול התרופתי אני כבר מזמן לא במצב הזה.
אל תראי בכך המלצה להפסיק את התרופות. צריך להתייעץ עם הרופא המטפל או ללכת לרופא אחר שמאמין שהוא יכול להביא אותך למצב כזה ולפעול על פי המלצותיו.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחמור ביותר
רונן17/07/2014שמוליק!!! איך אתה מעז לענות על שאלה לרופא ממוחה ?! אתה יודע איזה נזק אתה יכול לעשות!!! אני פונה למנהלי הפורום לאסור על אדון שמוליק לענות על שאלות מקצועיות . הרופאים לומדים 8 שנים כדי שיכלו לענות ומי אתה פישר קטן שמיתימר להיות רופא ועונה על שאלות מקצועיות. אם הנושא לא יטופל אני אגיש תלונה למשרד הבריאות שיבדקו את הנושא הזה . זה מאוד מסוכן וחולני לענות במקום רופא .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלי אין טענות - זה בסדר
מישהי17/07/2014הוא הביע את דעתו, אני לא חייבת לקבל אותה. אני מודה לו על נכונותו ומניסיונו לעזור. ( אין חכם כבעל ניסיון ).
זה פורום פתוח.
יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיברתי עם הרופא שלי
מישהי20/07/2014לאחר שניסיתי את הסרנדה, ובעקבות תופעה שהרגשתי הוא אמר לי להוריד מיד את התרופה. בדקתי עוד ומתברר שצדקת. אתה גאון!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסובלת ממאניה דפרסיה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/07/2014יעילה לפאזה הדיכאונית.
לא מומלץ לתת ללא טיפול במייצבי מצב רוח לפני, סכנה להתלקחות מאנית.
בדר'כ, הטיפול המומלץ לדיכאון במאניה דיפרסיה , מייצב מצב רוח( דפאלפט, ליטיום, טגרטול, לאמיקטל..), ונוגד פסיכוזה דור 2 ( כגון סרווקאל, אביליפי, זיפרקסה).
לסיכום : אסור להתחיל סרנדה ללא כיסוי של טיפול מייצב מצב רוח לפני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשמוליק
ד``ר יונתן דוידאור21/07/2014כרגיל אתה צודק..
מה קורה איתך ? מתי לימודי רפואה ?
יש לך את זה, תנצל את זה ללימוד מקצוע טיפולי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה איתך.
מישהי21/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שמוליק22/07/2014שלום ד"ר דוידאור.
תודה רבה על הפירגון :-).
בגלל הנסיון שעברתי שכלל ארבעה אישפוזים, והפסקה של הטיפול התרופתי כתוצאה מסבל בלתי נסבל מתופעות הלוואי של התרופות, אני רואה שליחות חשובה להעביר את המסר שהמשוואה של לסבול מהתרופות או לסבול מהמחלה היא איננה נכונה, וע"י טיפול טוב במרכיב הריגשי של המחלה - אפשר להגיע למצב שבו לא יהיה צורך בטיפול תרופתי.
המסר צריך לעבור גם לרופאים וגם למטופלים.
הרופאים צריכים להאמין בכוחם ובכישרונם לרפא את המחלות ע"י טיפול ריגשי, ולא לעמוד חסרי אונים מול מטופלים שסובלים מתופעות הלוואי של התרופות. אני בטוח אתה ושאר הרופאים של הפורום הפנימו את המסר.
גם המטופלים צריכים לדעת על האופציה הזו, ולהיות אדונים לגורלם, ולבחור מטפל בהתאם לדרך שהם מאמינים בה.
יש גם מטופלים שרוצים רק תרופות, וזו זכותם לטפל בעצמם איך שנראה להם.
אני גם מקווה שבעתיד רחוק יותר הגישה תשתנה גם במשרד הבריאות והדבר יבוא לידי ביטוי במרכזים לבריאות הנפש.
אינני יודע אם לצורך זה אני צריך להיות חלק מהמערכת.
אם כבר, אז אני אולי אלך לפסיכולוגיה קלינית, אבל כרגע אני רואה את עצמי ממשיך את העבודה כמהנדס תוכנה.
תודה,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמוליק ברשותך יש לי שאלה
מישהי22/07/2014איזה טיפול עשית? איזה סוג של פסיכולוגית? וכמה זמן נמשך הטיפול? אגב, בן כמה אתה? אתה לא חייב לענות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
שמוליק22/07/2014שלום.
מדובר בטיפול בשיחות שהחל כבר בשלוותה במחלקה הסגורה. הטיפול ניתן ע"י פסיכיאטרית.
כשעברתי למחלקה פתוחה, החליפו לי מטפל, והטיפול אותו לא כל כך צלח. בסוף הוא עזב את בית החולים, ואז קיבלתי שוב פעם את הפסיכיאטרית שטיפלה בי במחלקה הסגורה. היו עוד מטופלים שהיו שבעי רצון ממנה.
אני עדיין מטופל אצלה; היא פתחה קליניקה פרטית.
בפועל, היא מטפלת כמעט רק בשיחות. פעם שאלתי אותה אם לא היה עדיף לה ללמוד פסיכולוגיה קלינית - מסלול קצר יותר. היא אמרה שאכן, זה מסלול קצר יותר, אבל היא התחילה ללמוד רפואה מבלי לצפות מראש לאן יתפתחו הדברים.
מהסיבה הזו, אני חושב שכל פסיכיאטר שמטפל בפועל בשיחות צריך להאמין בכוחו של הטיפול בשיחות לחולל פלאות.
אני בן 36.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפסיכיאטרית שמטפלת בשיחות?
מישהי23/07/2014נדיר מאוד. תודה על התגובה המושקעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה נדיר?
שמוליק23/07/2014שלום.
בעיקרון כל פסיכיאטר חייב לעבור הכשרה לטיפול בשיחות על מנת לקבל רשיון רופא. השאלה היא האם בסופו של דבר הוא ייטפל בפועל בשיחות או לא. אף אחד לא יכול לכפות עליו לטפל בשיחות, ואם לדעתו צריך לבסס את הטיפול רק על תרופות (או להשאיר את הטיפול בשיחות למישהו אחר) זו זכותו המלאה.
יצויין כי ד"ר דוידאור כתב פעם שלדעתו פסיכיאטרים שמטפלים רק בתרופות מפספסים בגדול.
סטטיסטית, רוב הפסיכיאטרים משלבים בין טיפול בשיחות לטיפול תרופתי. יש גם פסיכיאטרים שלדעתם הטיפול בשיחות הוא העיקר והחשוב, ולכן בפועל הן כמעט ולא נזקקים לתת תרופות, ואולי גם בשל כך, לכתחילה מגיעים אליהם מטופלים שמעוניינים בעיקר בטיפול בשיחות.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוב הפסיכיאטרים, אבל לא הפסיכיאטר
מישהי23/07/2014שלי.
כששאלתי אותו על שיחות, הוא אמר :"אפשר", הוא לא המליץ לי על שיחות, אלא זה הגיע מהצד שלי. האמת אני גם לא מרגישה חופשייה לדבר איתו, למרות שהוא חברמן כזה, משום מה לא נוח לי לדבר איתו. גם כשאני מדברת, הוא כאילו לא מקשיב לי, אלא עסוק בכלל במחשבות אחרות, וממהר לסיים את הפגישה. בכל אופן זה הרושם שקיבלתי.
כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.
מישהי21/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת תשובה דחוףברכה15/07/2014
שלום כפי שכתבתי לכם שהבעיה אצלי זה עייפות כבדות חוסר מרץ קושי לעמוד בלחצים מתחים עד עכשיו לקחתי חצי כדור ריספונד ולא עזר עכשיו נתנו לי תרופה בשם גאודון מה שמפחיד אותי שזה לסכיזופרניה ומניה דיפרסיה איך זה קשור למה שלי יש? זה מסוכן? ממכר?
יש לי חשש לקחת זה 40 מיליגרם לכדור יומיים ראשונים אמרו לי לקחת אחד בערב עם ארוחה טובה ולא סתם פרוסה או קרקר ולאחרי יומיים לקחת פעמיים ביום בוקר וערב עם ארוחה של 500 קלוריות למה חשוב אחרי ארוחה כבדה? שוב מה הקשר ללחצים ועייפות לכדור בטיפול בסכיזופרניה? חשוב לי לדעת אשמח לקבל תשובה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אין תשובה?
ברכה16/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש דברים כאלה
שמוליק16/07/2014שלום ברכה.
זכור לי שאחד מהרופאים כתב לפחות על סרוקוול שהיא לפעמים יעילה גם נגד דיכאון אע"פ שהיא תרופה נוגדת פסיכוזה.
יכול להיות שהעייפות היא תופעת לוואי של הריספונד.
אני מבין את החשש שלך מתרופות. לדעתי האישית, עיקר ההשקעה צריכה להיות במרכיב הריגשי, ולא במרכיב הביולוגי - אבל כל אחד יבחר את השילוב המתאים לו בין הטיפול התרופתי לטיפול הריגשי.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אין תשובה מהרופאים?
ברכה17/07/2014תודה לשמוליק על התגובה תזכה למצוות
רק עוד שאלה בתרופה כתוב נוגד פסיכוזה מזה? אם אני סובלת מעייפות כבדות קושי לעמוד בלחץ מתחים צריך כדור נוגד פסיכוזה? מפחיד סה"כ הנ"ל אני סובלת.תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים?
ברכה20/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחייבת תשובה דחוף - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/07/2014טיפול בנוגד פסיכוזה מאוד יעיל במצבים שונים ולא , ולא רק בסכיזופרניה.
גאודון הרבה יותר בטוח מריספונד, חובה אחרי אוכל, ספיגה של התרופה הרבה יותר טובה. לא ממכר.. בתחילת הטיפול אי שקט, ככל שעולים במינון חולף..
מומלץ מעקב לחץ דם , דופק , חובה אקג !!!.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף יעוץ-ציפרלקסקרן15/07/2014
שמי קרן בת 36
אני סובלת מחרדות קשות ופאניקה וכנראה גם דיכאון שנמשך הרבה זמן מזה 4-5 שנים
לאחר התלבטות קשה וטיפול הומאופתי לא מוצלח התחלתי לקחת ציפרלקס אני לוקחת כבר כמעט שבוע ימים ואמורה לעלות את המינון (לפי הוראת הרופא)
ולקחת כדור שלם 10 מ"ג.
קשה לי עם העובדה שאני נוטלת כדורים ומחוייבת לקחת יומיום פוחדת שהגוף ימכר לא מעוניינת לקחת כל החיים בבקשה יעצו לי....
1.האם הגוף יתמכר לכדורים ואצרך כל החיים לקחת?
2. האם קרו מקרים מנסיון שלכם שהטיפול היה חד פעמי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף יעוץ-ציפרלקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/07/20141. אין התמכרות.
2. מקרים רבים של חרדה ודיכאון ( מצבים קלים ובינוניים) , חד פעמי ללא צורך בטיפול כרוני.( במיוחד כאשר המצב תגובתי לאירוע בחיים)
שילוב תרופות ושיחות טיפוליות מהווה את הטיפול הטובה ביותר.
רוב המטופלים שלי בקליניקה זה, שלוב תרופות ושיחות.
תרופה הטבה במהלך חודש..
שיחות הטבה לאחר מס. חודשים
לאחר כחצי שנה פלוס - הפסקת תרופה
המשך שיחות עד השגת הטבה ותובנה.
( כשנה .. )
הפסקת טיפול ומעקב פסיכיאטרי.
כמובן שלא אצל כל המטופלים, תלוי בחומרת המקרה, מבנה אישיות, התמדה..וכו..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתקפת רעב אחרי נטילת תרופות בלילהעג15/07/2014
בשל הפרעת חרדה מוכללת ואו סי די אני נטול 300 מג אנפרניל ביום, 400 מג למיקטל ושני מג קלונקס.
הלקיחה בלילה נועדה להקל על השינה.
יש לי טרזודיל לעת חירום
לקחתי גם גם סרוקוול, אך למזלי הופסק.
אני נוטל את הכל במנה בלילה ואחרי שעה אני נתקף ברעב עצום. אני מתקשה להתמודד עמו.
חשבתי לקחת כדור טבעי לצמצום בתאבון אבל הבנתי שזה מומלץ בשל ספיגת הכדורים.
בטח שלא כדור כימי,
אני סובל מעודף משקל קל ומנסה להתמיד בפעילות גופנית.
כיצד ניתן להתמודד עם הבעיה ( אם בכלל) : פיצול הקוקטייל ? כן להשתמש המצמצם תאבון צמחי או משהו אחר.
אודה להמלצותיהם
תודה
עג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרקוול גורם לתיאבון מוגבר, נכון?
אשר15/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה למומחים ולשמוליקמישהי14/07/2014
שלום, בזמן האחרון אני סובלת משכחה. הבעיה התחילה מלפני שנים, אך לאחרונה זה החמיר. שוכחת איפה שמתי דבר מסוים, אפילו בעבודה זה ניכר עליי, עד כדי שישנם מצבים שהמילים שאני עומדת לאמר, גם נשכחות, מהזיכרון, ואני לא מגיבה, או אומרת משהו לא לעניין. להזכיר אני חרדתית וסובלת מהתקפי פאניקה. מה יכולה להיות הסיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכולות להיות הרבה סיבות
שמוליק14/07/2014שלום דפני.
יכולות להיות הרבה סיבות לשיכחה, והן יכולות להיות גם פיסיולוגיות וגם נפשיות.
חרדות ופאניקה יכולות לגרום לשיחה. כשנמצאים בחרדה, הראש עסוק במחשבות על ההתמודדות עם המציאות שהביאה לחרדה, ולכן בשל כך עלולים לשכוח דברים.
לדעתי, טיפול טוב בחרדה, יכול לשפר את הזכירון.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה
מישהי14/07/2014היי שמוליק, אז זהו שאני יודעת שיש קשר לחרדה. האמת שחשבתי לפנות לפסיכו' ולפתור את הבעיה אחת ולתמיד. נכון שזה ייקח זמן ואני מודעת לזה. יש לי שאלה אלייך- מה דעתך על המירו? כדאי לי לנסות ? האם המירו אפקטיבי למצבי? הכוונה שלי בינתיים עד שאתחיל את השיחות. תודה מראש, דפנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר
שמוליק14/07/2014שלום דפני.
אני חושב שדעתי ידועה. אני לא חסיד גדול של הטיפול התרופתי מפני שהוא אמור לטפל רק במרכיב של חוסר האיזון הכימי.
לדעתי, חוסר האיזון הכימי הוא אינו בעייה העומדת בפני עצמה, אלא תוצאה של שאר המרכיבים של הבעייה שאותם התרופות אינן אמורות לפתור. בנוסף לכך, לתרופות הפסיכיאטריות ישנן תופעות לוואי קשות.
עם זאת, כל מקרה לגופו, וישנם מטופלים שלא כל כך סובלים מתופעות הלוואי, שמרגישים שהתרופות עוזרות להם.
אם את רוצה לקחת באופן זמני, ומתוך ידיעה שלטווח הרחוק זה לא הפיתרון האידאלי - אז אפשר לנסות; לא מדובר בנזקים בלתי הפיכים.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה גדול מהחיים.
מישהי14/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזכרתי במשהו, חחח
מישהי14/07/2014; ) מה לגבי הציפרלקס? האם הוא אפקטיבי? תופעות הלוואי שלו עצומות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרלקס ומירו
רונן14/07/2014ציפרלקס אכן עדיף ממירו בטיפול בחרדות תופעות הלוואי בדרך כלל חולפות לאחר מספר ימים ובכל מקרה עדיף מאשר הסבל שבחרדות ושיבוש מהלך החיים. צריך המון סבלנות היות וההשפעה של הטיפול מורגש רק לאחר 4 או 5 שבועות בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל מקרה לגופו
שמוליק15/07/2014שלום רונן.
קודם כל, כל הכבוד לך על האיכפתיות :-)
בעצם זה שאתה משתתף בפורום ותורם מנסיונך האישי לטובתם של אחרים מגיע לך כל הכבוד.
עם זאת, אני רוצה להעיר שכל מטופל מגיב אחרת לתרופות.
אני מניח שציפרלקס עזר לך וזה לקח קצת זמן, ובסך הכל אתה מרוצה מהתרופה הזו. מטופלים אחרים יכולים להגיב אחרת; יכול להיות שהתרופה לא תשפיע כלל גם לאחר זמן כי היא איננה מתאימה. יכולות להיות תופעות לוואי שלך לא היו, ועוד כהנה וכהנה תגובות שונות.
בשביל זה ישנן הרבה תרופות, וייתכן שרופאים שונים ימליצו על טיפול תרופתי שונה - כל אחד על פי נסיונו האישי. מה גם, שכל רופא רואה אחרת את המשקל היחסי של הטיפול התרופתי בתוך מכלול הטיפולים בבעייה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס וחרדותמור14/07/2014
שלום, אני בת 40. התחלתי לפני כחודש וחצי טיפול בציפרלקס בגלל תחושת לחץ ודכאון. בשבועיים האחרונים אני מרגישה במהלך היום בסדר גמור. הבעיה היא שאיך שאני נחה (בצהריים או בלילה) אני מתקשה להירדם, תוך כדי דופק מהיר ותחושת לחץ. אני מתעוררת פעמים רבות בלילה עם אותה תחושה. מצד שני, ביום, כאמור, יש שינוי גדול וחיובי מאוד מבחינת התפקוד שלי. האם להמתין עוד? להחליף כדור/ מינון? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
רונן14/07/2014מה המינון שאת לוקחת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה למומחהרונן13/07/2014
אני לוקח אפקסור 225 מ"ג בבוקר וכדור אחד של מירו בלילה שאמור לעזור לי בהפרעת השינה שלי. אני נרדם וישן סביר רק מתעורר מאוד עייף וסוחב את העייפות במשך היום גם
מה הסיבה לעייפות הזאת ? מה אפשר לעשות כדי להתגבר על העייפות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ה"מירו" גורם לך לעייפות בבוקר
mali513/07/2014ובטח גם למשך היום ( תלוי מה המינון שאתה לוקח). לפי דעתי מירו עדיף ליטול רק כתרופת sos, ולא על בסיס קבוע. יום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמען ההגינות - אני לא מומחית ולא רו
mali513/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףף יעוץ ציפרלקסקרן13/07/2014
היי, שמי קרן בת 36 ניסיתי טיפול הומאופתי ולא עזר לאחר הלתבטות קשה אם ליטול כדורים (זאת פעם 1 שלי לא נטלתי מעולם כדורים מסוג זה )החלטתי לנסות ניגשתי לרופאת משפחה והתחלתי לקחת ציפרלקס אני לוקחת כבר 3 ימים בשעות הערב.
הרופאה אמרה 1/2 כדור שזה 5 מ"ג ולאחר 3 ימים לעלות למינון של כדור 10 מ"ג
ובשעות הבוקר בינתיים מרגישה עייפות רק השאלה אם אוכל להשאר עם חצי כדור? ואם משפיע עלי עדיף חצי לא רוצה להימכר אני פוחדת שאצרך כל החיים ליטול כדורים מאחר והבנתי שזה כדור פסיכיאטרי בכלל פוחדת מהתופעות אשמח לשמוע חוות דעת על הכדור הזה ואם יש הצלחה?
לעזרתכם אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לקרן
רונן13/07/2014השאלה הראשונה שנשאלת היא מדוע התחלת לקחת את הטיפול הזה? מה בעצם הבעיה שלך? חצי כדור של ציפרלקס בטח לא ישפיע עליך פשוט נכון להעלות מינון בהדרגה לתת לגוף להתמודד עם כמה שפחות תופעות לוואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך:
קרן13/07/2014אני סובלת מחרדות והתקפי פאניקה וכנראה גם דיכאון זה מלווה אותי מלא זמן התסמינים האלו לא מצליחה לצאת מזה ולחיות רגיל כל פעם החרדות האלו במשך כל היום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי קרן
רונן13/07/2014ציפרלקס בהחלט יכול לעזור לך רק את צריכה המון סבלנות לוקח לפחות 4 שבועות עד לשיפור וזה רק מרגע לקיחת מינון משמעותי שיכול באמת לעזור. אני מקווה שיש לך חברים טובים שאת יכולה לשתף אותם בבעיה שלך חברים עוזרים מאוד וגם כמובן משפחה זה מאוד חשוב. את חייבת לעשות דברים שישמחו אותך כמו פעילות ספורטיבית שעוזרת המון במצבים כמו שלך .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
קרן13/07/2014לא הבנתי מה זה מינון משמעותי? אם אקח כדור ביום 10 מ"ג זה לא אמור להשפיע?
בברכה
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמוני כמוך
mali513/07/2014היי, אני גם סובלת מחרדות והתקפי פאניקה, לאחרונה התחיל גם דיכאון, מפחדת שזה יחמיר, כי אני מרגישה כך. לגבי ציפרלקס הומלץ לי ע"י רופא המשפחה, אבל ויתרתי על הרעיון. מימה ששמעתי זו תרופה שעוזרת, גם חברה שלי לוקחת אותה, ועכשיו היא אדם אחר, אופטימית, מחוייכת, נראה שדי טוב לה. תנסי תראי איך זה הולך. אהיה הגונה איתך, קראתי באיזשהוא אתר, שציפרלקס בעלת סיכון להגברת חרדה, החמרת הדיכאון, הזיות, מחשבות שווא, מאניה (מצב רוח מרומם ללא סיבה) ועוד........ . מוזר שאיך שנכנסים לרופא ומתלוננים על חרדה/דיכאון, הוא מיד שולף מהמחשב מרשם לציפרלקס. "תרופה אופנתית". לפי דעתי צריך לטפל בשורש הבעיה, ולא להרדים אותה. אני את שלי אמרתי, לשיקולך. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי לתורשה של מחלת נפשאופיר12/07/2014
לכבוד הרופאים שלום רב,
שמי אופיר,
חולה בסכיזואפקטיב בי פולרי
אחי סובל מסכיזופרניה ומאניה דפרסייה
סבתא שלי ודודה שלי מצד האם חולות בדכאון קליני (אם כי אינני יודע באיזו רמה)
ברצוני לדעת, באופן כללי, אם אין נתונים על בת הזוג, מה הסיכוי שילדי יחלה במחלה נפשית?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כ 10 אחוז אם רק אתה חולה
אלי13/07/2014זה תלוי מאוד בבת זוג גם. מי שאחד ההורים שלו חולה הסיכוי שיחלה בעצמו 10 אחוז ( 90 אחוז שלא יהיה חולה)
אני מקווה שאני לא טועה אני לא רופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי,
mali513/07/2014השאלה - באיזו סביבה הילד גודל? איזה חינוך הוא מקבל? ועוד.. . אני לא מאמינה בפן הגנטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס זקוק לעצהyoni12/07/2014
שלום רב,
בשנה האחרונה אני לוקח מדי לילה 10 מ"ג ציפרלקס.
אני מעוניין להפסיק בהדרגה את התרופה ולראות אם נעשתה איזושהי התקדמות משמעותית, האם אני חייב לעשות זאת בליווי של רופא/פסיכיאטר?
עוד שאלה, בחודשים האחרונים התחלתי לעשן "ירוק" פעם בשבועיים בערך, לפעמים יותר לפעמים פחות.
יש לציין שהפסקתי לעשן סיגריות לפני שנה ולא, עישון ירוק לא מחזיר את החשק לסיגריה. השאלה היא האם זה דופק משהו והאם בלילה שעישנתי אני עדיין צריך לקחת ציפרלקס?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתה מעוניין להפסיק תרופה?
mali513/07/2014היי, אם אתה מעוניין/מרגיש צורך להפסיק לקחת תרופה, כנראה שאתה מאוזן.? לא הבנתי למה התחלת לעשן "ירוק"? לא היה עדיף שתפסיק את התרופה בהדרגה ותראה מה מצב בריאותך (כמובן שבלי הירוק)? הייתי ממליצה לך לעשות זאת עם פסיכ' ולא על סמך עצמך בלבד. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה אין כאן מענה בפורום?מור11/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
כנראה בחופשה.
אשר15/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרמיל והזעות לילהנטע11/07/2014
שלום, בעקבות דיכאון התחלתי ליטול (במרשם פסיכיאטר כמובן) ציפרמיל 20 מ"ג ליום. התחלתי את הטיפול לפני כחודש ואני מרגישה שיפור גדול, הבעיה היא שאני מתעוררת כל לילה רטובה כולי מזיעה וזה מאוד לא נעים. לפעמים אני צריכה להחליף את כל הבגדים פעמיים בלילה. האם יש לזה פתרון? האם יש סיכוי שהתופעה תחלוף או שאני עתידה לסבול מזה כל זמן שאטול את הכדור?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה לציין
נטע11/07/2014שבבדיקות דם הכל תקין אצלי, כך שאני מעריכה שהתרופה היא הגורם להזעות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר דוידאורהגר10/07/2014
שלום, אני בת 20.
בגיל 8 כתוצאה מסיוט שחלמתי, התחלתי לסבול ממחשבות טורדניות על מוות, ברמה ש-23 שעות ביממה הראש עסק רק בזה בלי שום יכולת לתפקד, הביטחון העצמי והערך העצמי ירדו ושקעתי בדיכאון מאוד עמוק. במהלך השנים נוספה לי היפוכונדריה ושטיפת ידיים וגוף ברמה אובססיבית. בגיל 14 קרה אירוע שהחזיר אותי למחשבות על מוות שהיו אפילו יותר גרועות מהתקופה של גיל 8. הופיעו מחשבות אובדניות ואובססיות וטקסים כמה פעמים ביום לבדוק שהדלת, הדוד, הגז סגורים וכו'. פניתי לעזרה מקצועית. בגיל 14 אבחנו אצלי OCD והתחלתי לקחת רסיטל. במהלך השנים הופיעו עוד דברים כמו קושי חזק מאוד בקבלת החלטות, פחד מזוגיות, פחד מיחסי מין, פחד מנהיגה, פחד ממחויבות והרשימה עוד ארוכה. בשלוש שנים האחרונות סובלת מהתקפי חרדה וחרדה ממשוכת (חודש ברצף חרדה כל הזמן). הייתי נוטלת לפי הצורך קסנאגיס וקלונקס. בחצי שנה האחרונה החלפתי את הרסיטל באיקסל, מה שגרם לי בהתחלה לתופעות לוואי מאוד קשות.
לאחרונה אני חשה שוב דיכאון מאוד כבד, הראש שלי מפוצץ במחשבות טורדניות בכל מיני סוגים- בעיקר על מוות, יש רשימה ארוכה של טקסים שאני עושה בשביל להקל על החרדה וזה מבזבז לי הרבה זמן ביום ומורט עצבים. אני בדיכאון מאוד עמוק, יש לי חרדות, אני לא מצליחה לתפקד ולא מצליחה להגיע להחלטות, אפילו הכי קטנות וזה תוקע אותי..אין לי ערך עצמי וביטחון עצמי.. אני מפחדת מקשרים מגברים.. ואני לבד. הייתי בטיפול תרופתי ופסיכולוגי 6 שנים ברצף וכלום לא עזר. החיים שלי הם לא חיים.. אני מעוניית להתחיל חיים חדשים. בלי כדורים ובלי דיכאון. נכון להיום אני נוטלת 25 מג איקסל ביום שזה נמוך יחסית.
השאלות שלי:
1. מה הדרך הכי נכונה להפסיק עם 25 מ"ג איקסל? כי אני באמת מרגישה שהוא לא עוזר לי.
2. האם טיפול CBT יכול עזור לי והאם הוא תחליף לאיקסל שאני נוטלת?
3. במידה ואחליט להתחיל טיפול CBT והחלטתי סופית שאני לא רוצה את הכדורים. האם להפסיק לפני או אחרי הטיפול? כי אני חוששת שאם אפסיק אחרי הטיפול תהיה שוב ירידה במצב שלי וכל הטיפול ילך לפח.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר דוידאור - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/07/2014לא ניתן לענות ללא מידע נוסף ולאחר בדיקה קלינית מסודרת.
הפסקה של איקסל 25 מ''ג לא אמורה להיות בעייתית, זאת תחת מעקב רופא מטפל.
CBT בהחלט תחילף, אך לא במקרים קשים ועמידים.
הטיפול הטוב ביותר : שילוב תרופות + CBT .
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רצח "בתוף המשפחה" , האם אני שפויה??ירדן10/07/2014
שלום לכם
אשמח לחוות דעת ראשונית , האם אני שפויה???
בני נרצח ע"י חבר שהיה כבן משפחה
אני מתייחסת למקרה כאל שתי מקרים שונים:
1.זה שבני אננו איתנו
2.חמלה ואמפטיה על חברו ,שהגיע למצב הזה בחייו .
האם אני שפויה???? מרגישה פער אדיר בין השכל לרגש
מרגישה שמשתגעת
אשמח לתגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך לברר את העניין יותר לעומק
שמוליק10/07/2014שלום ירדן.
יכולים להיות מקרים שבהם השכל אומר לעשות משהו אחד והרגש אומר לעשות משהו אחר. במקרים כאלה, צריך להישמע לשכל, אבל צריך לחקור את הרגש; מאיפה הוא בא ומדוע הוא אומר לפעול נגד השכל. זה לא סתם.
לדעתי, את צריכה לברר עם איש מקצוע מה עומד מאחורי הרגשת החמלה. אני חושב שהמושגים "שפויה" וכיו"ב הם אינם המושגים הנכונים. אני מעדיף את המושג " זקוקה לטיפול" במקום.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)