מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לבנדר וואבןלירון21/07/2014
שלום.אני סובל מהפרעה טורדנית כפייתית,הפרעת חרדה ודיכאון שנתיים.
אני נוטל תרופת SOS - ואבן ,כדור נוגד דיכאון פבוקסיל,ועוד כדור זיפרקסה
אני כבר המון זמן מחפש טיפול (שנתיים) ,כרגע הואבן קצת מרגיע אותי.אבל זה SOS.
התחלתי טיפול אצל רפלקסולוגית ושאלתי אותה על הלבנדר והיא אמרה שאני יכול לנסות.
אני לוקח מבער ,ושם קצת שמן שקדים ו5 טיפות לבנדר.
ואז זה מפזר ריח בחדר.הבנתי שצריכה להיות לזה השפעה טובה לאנשים שסובלים מדיכאון וחרדה.
האם יש התנגדות בין טיפול הלבנדר לכדורים פסיכיאטריים? ז"א יכול להיות מצב שאני ישים גם לבנדר וגם יקח טיפול פסיכאטרי SOS וזה יעבוד ביחד?אני חוטר לכך שאני רוצה לדעת עם הלבנדר בעצם ינגוד את הוואבן.
בתודה לירון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבנדר וואבן - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/07/2014לא ידוע לי על הזהרה חד משמעית, ממליץ לא לערבב, חובה לידע את הרופא המטפל בנדון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפראמיל וקסנאגיסאנבל20/07/2014
שלום, אני סובלת מהתקף חרדה ממושך כבר שבוע ימים, לפני 3 ימים התחלתי לצרוך ציפראמיל בהוראת הפסיכיאטר .
כשההתקף מתעצם ובלתי נסבל אני לוקחת כדור אחד של קסנאגיס.
0.25 מג. לא לקחתי אף פעם יותר מ 2 כדורים ליום . אבל הפסיכיאטר הפחיד אותי ואמר שזה עלול למכר. אני ממתינה שהשפעת הצפראמיל תעבוד ואז כמובן לא אצטרך יותר את הקסנאגיס. מה ההמלצה למינון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפראמיל וקסנאגיס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/07/2014המלצה למינון רק על פי רופא מטפל.
נטילה עד 2 ביום למשך שבוע שבועיים , לא מהווה בעיה להתמכרות בדר'כ.
כמובן אסור לערבב אלכוהול, תרופות מרדימות, נהיגה ועוד..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכה פסיכיאטרית לקראת ניתוח פלאסטיחני20/07/2014
שלום ,
אני רוצה לעשות ניתוח אף ורופא ביקש ממני הערכה פסיכיאטרית מכיוון שבעבר הייתי מטופלת אצל פסיכיאטר . מהי הערכה פסיכיאטרית ? והאם ייתכן שלא ייתנו לעשות ניתוח ? וכיצד להתנהג על מנת לעבור את ההליך בשלום ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי אופטימית
שמוליק20/07/2014שלום חני.
גם מי שעבר אישפוז פסיכיאטרי כפוי יכול לשאת נשק על פי הערכה עדכנית טובה, ולכן, אין סיבה לדאוג יותר מדיי.
השאלה היא לגבי מצבך העדכני. אם המצב העדכני הוא טוב, אז אין שום סיבה לדאגה. יתר על כן, גם אם חלילה המצב באמת לא טוב, אז ע"י טיפול טוב ונכון המצב יכול להשתפר, ואז יהיה ניתן להשיג חוות דעת שתאפשר לעשות את הניתוח.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערכה פסיכיאטרית לקראת ניתוח פלאסטי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/07/2014הערכה לשלול בעיות פסיכיאטריות בכלל ובעיה עם דימוי גוף בפרט.
חובה עליך להיות אמיתית, באם יהיה פספוס אבחנתי, את יכולה מאוד לסבול לאחר הניתוח כולל החמרה במצב הנפשי עד לאשפוז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף יעוץ-ציפרלקסקרן20/07/2014
שלום,
שמי קרן בת 36 התחלתי ציפרלקס לפני שבוע וחצי בערך לפני 4 ימים העלתי את המינון לכדור שלם 10 מיליגרם עדיין לא מרגישה שינוי
תוך כמה זמן זה אמור להשפיע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שמוליק20/07/2014שלום קרן.
כל מטופל מגיב אחרת לתרופה; יש מטופלים שהתרופה איננה מתאימה להם ויכולים להיות לכך הרבה סיבות. השפעה נמוכה, סבל מתופעות לוואי וכו'.
המירב שהרופאים יוכלו לומר הוא כמה זמן בדרך כלל לוקח לתרופה להשפיע, וכעבור כמה זמן צריך לחזור לרופא המטפל אם לא תהיה השפעה. אני מניח שאת הנתונים האלה הם ישמחו לספק לך.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף יעוץ-ציפרלקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/07/2014כ 3 שבועות +
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמישהי20/07/2014
שלום, אני סובלת במשך היום מעליות וירידות במצב רוח וזה ממש קיצוני. קמה מדוכאת לאחר מכן החרדות הורגות אותי, לא עוברות שעתיים ופתאום אני נמרצת ואופטימית עד השמיים, הכל פתאום רץ, העולם, הראש, המחשבות ושוב לאחר מכן עוד פעם חרדות וחוזר על עצמו. כמה פעמים במשך היום. לפי מה שקראתי על הפרעה דו קוטבית מצב מאניה אורך שבועות עד חודשים, ואחר כך המחלה מתקיימת במלואה? למה אצלי זה אחרת, כלומר, ביום אחד יש לי תנודות קיצוניות? איך אפשר להסביר את זה? ומה לגבי הלחץ שאני מרגישה תוך כדי או לאחר התקף מאני. האמת שלא שמתי לב אם זה במשך ההתקף או לאחר מכן. אודה לתגובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל יכול להיות
שמוליק20/07/2014שלום.
יכול להיות שאין לך מאניה-דיפרסיה אלא משהו אחר קל יותר. צריך הערכה רצינית יותר של איש מקצוע.
השאלה הגדולה היא האם את סובלת. אם כן, אז צריך ללכת לאיש מקצוע והוא ינסה להעריך ולהמליץ על טיפול טוב ונכון על פי נסיונו.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסובלת מאוד.
מישהי20/07/2014וביחד עם אוסידי וחרדות זה משהו קטלני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההטיפול חשוב מהאיבחון
שמוליק20/07/2014שוב פעם שלום.
יש ב D.S.M ה-מ-ו-ן איבחונים, ולכן אם תלכי לכמה רופאים רוב הסיכויים שכל אחד ייתן איבחון שונה. לדעתי מה שחשוב באמת זו דרך הטיפול, וכל מטפל והדרך הייחודית שלו, ולכן חשוב למצוא מטפל מתאים, שמרגישים איתו בנוח.
לדעתי, אי אפשר לקבוע בוודאות אם זו אכן מאניה-דיפרסיה או משהו אחר; בוודאי שלא דרך האינטרנט. יכול להיות שזה משהו אחר. יכול להיות שזה איזה זן נדיר של מאניה-דיפרסיה עם פאזות קצרות יותר, אבל שוב, לפי דעתי מה שבאמת חשוב שזה לקבל טיפול טוב.
אני מאמין שהרופאים ייתנו הסבר. יכול להיות שהם בחופש. כבר כמה ימים שאין מהם תגובות...
בכל אופן, שיהיה בהצלחה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.
מישהי21/07/2014לא חושבת שהם בחופשה. אני משערת שאולי בגלל המצב הביטחוני, הם עמוסים בעבודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/08/2014יש צורך בהערכה פסיכיאטרית מסודרת
יש צורך בשלילת הפרעה דו קוטבית
כמו יש לשלול בעיות גופניות, הורמונליות וכו..
בכל מקרה יש צורך בבדיקה יסודית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לשלול הפרעה דו קוטבית
מישהי12/08/2014שלום שוב,
קראתי שיש מצבים שדומים לשלי, המוגדרים כמצב מיקס, כלומר ביום אחד אפשרי לחוות דיכאון, ולאחר מכן מאניה או להיפך, לסירוגין.
מה שאני חווה, הרי זה לא רציונלי להרגיש חוסר אנרגיה עד כדי בכי בחלק מהיום, ובהמשכו להרגיש כעס, תוקפנות, זעם, ביטחון עצמי מופרז, תלונות מתמשכות ללא תכלית...ובנוסף הרגשת עילוי לא מוסבר.
להזכיר אני גם סובלת מאוסידי וחרדות, התקפי פאניקה.
אבקש התייחסות.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייי
רפי14/08/2014מאד יכול להיות שהחרדות גרמו לדיכאון או הפוך,שדיכאון גרם לך גם לחרדה ,וזה מגביר את הכפיתיות ,לכן ברגע שירגעו תנודות החרדה הקיצוניות ויהיה קצת הקלה בדיכאון גם האוסידי יעלם אט אט ..
בכמה שאלות אצל פסיכיאטר מקצועי הוא ידע אם יש לך מאניה באמת ...
אני כותב מניסיון על עצמי הייתי עם חרדות שגררו דיכאון וכפייתיות ,ברגע שמצאתי כדורים נכונים (והלכתי גם לפסיכולוג) לאט לאט חזרתי לעצמי..וכיום גם הפסקתי עם רוב הכדורים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי רפי
מישהי15/08/2014תודה על התגובה, אני מבינה שהחרדות גרמו לאובססיה, זה גם נשמע הגיוני.
אגב, אפשר לדעת איזה כדורים לקחת?
יום טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתרופות
רפי15/08/2014עברתי הרבה . התחלתי בציפרלקס וכדורי שינה זדורום. ולא עזר ..וניסתי עוד סוגי כדורים.. בסוף ויפאקס קלונקס ריספרדל (כמרגיע) .. למשך כחצי שנה ואז הפסקתי עם הקלונקס ואחרי כמה חודשים עם הריספרדל וכעת רק עם ויפאקס.
אל תתיאשי זה תהליך למצוא את הכדורים הנכונים בשבילך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי רפיי
מישהי15/08/2014אז למעשה אתה מטופל רק בויפאקס.
יפה מאוד. תמשיך כך : )
שבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
מישהי26/08/2014כרגע אין לי חרדות, אבל האובססיה בעינה.
מה יכולה להיות הסיבה לאובססיה? יש לי מחשבות לא רצוניות ומטרידות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר', אפשר התייחסות?
מישהי17/08/2014תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר', אפשר התייחסות? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/08/2014חובה לשלול הפרעה דו קוטבית , מכיוון..
שיכול להשפיע על הטיפול והתייחסות הקלינית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה צריך לעשות פה בכדי לקבל תשובה?
מישהי19/08/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה צריך לעשות פה בכדי לקבל תשובה? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/08/2014יש צורך לשלול הפרעה דו קוטבית , מכיוון שאז ניתן לדעת את כיוון הטיפול.
בדיקה מסודרת אצל פסיכיאטר יכולה לעזור לקביעת התרשמות אבחנתית, מטרות טיפול ואופן הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים כשהכל רץ בראשלימי20/07/2014
שלום, המחשבות שלי רצות ואני לא מצליחה להשיג אותם. יש איזושהיא תרופה שעוזרת לזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עושים כשהכל רץ בראש - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/07/2014באופן כללי יש.
כדי להתאים חובה בדיקה והערכה לפני.
יש מספיק תרופות כיום שעוזרות במצבים רבים כאשר מחשבות רצות.
( בתנאי שזה לא משני לסמים ..)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון ריטליןבסטיאן19/07/2014
אני בן 30 ושוקל 112 ק"ג. מה המינון של ריטלין שמתאים לי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון ריטלין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/07/2014מינון נקבע על פי תגובה קלינית בלבד ולא משקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעזרה דחופהאני19/07/2014
לצוות שלום ..
אני בת 37 ,מתאמנת וקרוב לוודאי סובלת מהפרעת חרדה (לפי מה שהרופאים אומרים )
בשנתיים האחרונות.
בחודש מרץ עברתי הפלה באמצעות כדורים ומאז אני לא במצב טוב מבחינה פיזית
התופעות שהתרגלתי לחיות איתן מבחינת חרדה ( בעיקר קוצר נשימה ותחושה שאני עומדת למות )
התווספו ונהיו מאז ההפלה סחרחורות קשות ,תחושת מעידה ותחושה שאני עומדת להתעלף
וחולשה ממש ממש קיצונית בה אני חייבת לשבת ואני הולכת ונחלשת במשך שעות ,
ושאני חייבת לאכול ולנוח .
זה מגיע בהתקף ,לרוב כשאני מתחילה להיות רעבה ,אני מסתחררת ,ומרגישה שאני עומדת לאבד את ההכרה .
איבדתי את ההכרה גם כמה פעמים והייתי באישפוז בפנימית באיכילוב וכל הבדיקות יצאו תקינות . הרופאים אומרים שיש מרכיב חרדתי בכל הסיפור הזה ושצריך להתחיל טיפול תרופתי בהקדם .
ויחד עם זאת כל הבדיקות יצאו תקינות ,למעט mri של הראש שתוצאותיו יגיעו בעוד מ"ס ימים .
ויש לי אליכם 3 שאלות שלא עוזבות אותי ומטרידות אותי :
1) האם חרדה יכולה להופיע בסיטואציה מסויימת כמעיין התנייה (נגיד רק כשאני נהיית רעבה ) ולגרום לי לתופעות כאלו כמו : תחושה של עילפון ..
וחולשה כל כך קיצונית .?
2) האם יכול להיות שחרדה מחמירה אם לא מטפלים בה ? בעוצמה שלה ,
והאם הסימפטומים יכולים להשתנות ?
אני כבר לא יודעת אם זה חרדה או שזה פיזי . אני מבולבלת ,ודי נואשת :(
אגב ,הייתי אצל פסיכיאטרית מחוזית ביפו והיא נתנה לי כדורי ציפרלקס חצי כדור למשך שבוע והחרדות כל כך החמירו שלקחו אותי ביום השלישי למיון בליילה עקב התקף נורא חמור של פירקוס ,דפיקות לה ממש חזקות ותחושה של ציפצופים וחישמול בראש
ואמרו לי שזה אולי "התקף סרוטוניזציה " או משהו כזה .
בבקשה תעזרו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה לעזרה דחופה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/08/2014בהחלט חרדה יכול להיות קשור..
יש לזכור שחרדה, המקור זה פסיכולוגי ותת מודע.
בהחלט יכול להחמיר, תללוי במרכיב פסיכולוגי
כאשר נוצר הימ נעות יש חיזוק החרדה, המוח משנה את סף הגירוי והתגובה
וככל שיותר נמנעים המצב יותר מחמיר..
יש לשקול טיפול ב CBT ..
יש לשקול טיפול הרגעתי טבעי .. ללא מרשם רופא..
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לכדור טרזודילדנה18/07/2014
אני נוטלת סרקוואל 200 כבר 7 שנים בעיקר בגלל בעיות שינה וגם לאיזון מצב רוח בין השאר, לאחר נטילת הסרוקוואל הייתי נירדמת לאחר שעתיים, ובחודש האחרון לוקח לי כמה שעות טובות להירדם לאחר הסרוקוול, וביקשתי מהפסיכיאטר כדור נוסף שיעזור לי לישון אשר לא ממכר, והוא רשם לי טרזודיל 50 מיליגרם, וקראתי בעלון התרופה שלו ובאינטרנט שהוא בכלל כדור נגד דיכאון מג'ורי חריף, אומנם גם הוא ניתן לשינה אבל המאפיין הבולט שלו זה לדכאון, ואני לא בדיכאון, ואף פעם לא הייתי, כמובן שיש לי הפרעות מצבי רוח אבל ממש לא דיכאון, ואני מתלבטת אם ליטול אותו, והשאלה שלי היא האם הטרזודיל הזה ניתן גם לשינה? ולאו דווקא לדיכאון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשר לכדור טרזודיל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/07/2014במינון נמוך טראזודיל לא יעיל לדיכאון , רק לשינה.
ממליץ לישקול טונייט , כדור ללא מרשם, אנטי היסטמין, אשר מאוד יעיל..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה דומה
רונן21/07/2014את יודעת למה בעצם את מתקשה לישון? 7 שנים זה המון זמן ...בת כמה את אם מותר לשאול והאם ניסית דברים אחרים בעבר כדי לישון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגברת ציפרלקסנעמה17/07/2014
שלום. אני סובלת כבר שנים מדיכאון וחרדות-בעיקר חרדה חברתית.
אני לוקחת ציפרלקס 10 מג ביום בבוקר.
בהתחלה זה עזר לי אבל לאחרונה אני מרגישה שזה לא משפיע עלי בכלל.
הוספתי היום עוד רבע כדור. רציתי לדעת אם זה מספיק או לעלות ישר לכדור וחצי??
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מייל
HOCHDORF17/07/2014מה המייל שלך? אני אשלח לך מספר של רופא מומחה שאני הולך אליו, לא כדאי שתחליטי לבד על המינונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהר. לידיעתך זה לא פורום פנויים פנויו
מישהי18/07/2014אולי תיתן לה את שלך? וככה מתחילים עם בחורה. חחחחח
אתה מחפש חברים כאו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגברת ציפרלקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/07/2014ההשפעה מאוד אינדבידואלית..
לא לשכוח שתמיד , אבל תמיד
חובה לברר מצב גופני
שינו התנהגותי ( פחות קפה, קולה , ממריצים, ספורט...)
מרכב פסיכולוגי ( במיוחד CBT , טיפול התנהגותי קוגנטיבי)
הטיפול שלי בקליניקה, מורכב מטיפול בתרופות ושילוב טיפול דינאמי ארוך טווח ( בירור מרכיבי אישיות, מערכות הגנה , "טיפול שורש" בכוונה לשינו והשגת משמעות לחיים, תובנות ועוד..) וכן טיפול קצר טווח , עד 12 פגישות , CBT - טיפול התנהגותי קוגנטיבי, מכוון לסימפטומים, זיהוי מחשבות מעוותות ומגבילות, תרגילי חשיפה ורגיעה , הסברים ומידע על ההפרעה ועוד..
מניסיון , מאוד יעיל.
CBT מתאים רק לאנשים עם אמביציה גבוהה, נכונות להשקיע ולהכין שיעורי בית ולעבוד, מאוד יעיל, לפעמים גם ללא תרופות ניתן להשיג שיפור והחלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי עוד שאלהמישהי17/07/2014
שלום, לגבי הפרעה דו קוטבית, בבוקר אני קמה עם מצב רוח ירוד, ולא יודעת מאיפה זה מגיע, פתאום אני מרגישה הרגשת התעלות, ועולים לי כל מיני רעיונות, על העתיד, שבספק שאצליח לממש אותם, לאחר שעה או שעתיים אני מבינה שאלה היו אשליות, ושוב חוזרת למצבי הקודם, מה שכן אין לי שליטה לשבת במקום אחד גם כשאני מרגישה מדוכאת. איך אפשר להסביר את זה? לרוב בלילה אני מרגישה מעולה, מין אשליה שמפתחות העולם בידיי. האם זה מסביר את מצבי? זה מוציא אותי מדעתי. הרגשה טובה, אבל לא אמיתית. הראש שלי לא רגוע. דר' עד מתי ארגיש ככה? זה שאני מודעת לעצמי אני פחות או יותר בשליטה, אבל מרגישה את המוח שלי נמתח. לעזאזל איתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפורסמים שלקו במחלה שלי
מישהי17/07/2014מנחם בגין, ואן גוך, בטהובן, וירג'יניה וולף, נפוליאון, קורט קוביין, סולן להקת נירוונה, קטרין זיטה ג'ונס, בריטני ספירס, ז'אן קלוד ואן דאם, צ'רצ'יל, ועוד........ איזה כיף לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך שכחתי
מישהי17/07/2014אברהם לינקולן, פרנסיס פורד קופולה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליף לרספירדל באי שקט מוטוריאמא17/07/2014
שלום ותודה,
בני בן 8, החל לנטול רספירדל לפני כשנה, עקב אי שקט מוטורי אקוטי.(הולך הלוך וחזור, מנפנף בידיו וברגליו ללא שליטה...).
הוא נוטל 0.25 מ"ג ליום (רבע כדור של 1 מ"ג).
בשל התרופה הוא סובל מתחושת רעב בלתי פוסקת, ובשנה האחרונה העלה 5 ק"ג!
וממשיך לעלות... שאלתי היא,
לאור המצב, האם ישנו תחליף לרספירדל לטיפול באי השקט המוטורי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי לשאול בפורום ילדים ונוער
שמוליק17/07/2014שלום.
פורום זה מיועד למבוגרים. ישנו פורום נוסף של BeOk המיועד לילדים ונוער, ועדיף לשאול שם.
על כל פנים, אני מניח שהתשובה תהיה שדרוש שיקול דעת של הרופא המטפל ולא ניתן לענות על השאלה מבלי להכיר את המטופל יותר לעומק. יכול להיות שטיפול טוב יותר במרכיב הריגשי של הבעייה ואולי גם תמיכה טובה יותר של ההורים תביא למצב שבו לא יהיה צורך בתרופה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשה לי בימים אלו , יש לי חרדה נוראיעזרה16/07/2014
ת
אני סובל מאוסידי קשה שאחד הסימפטומים שלו הוא שאני מאמץ, ואין לי מושג למה, סימפטומים של מחלות אחרות שאני מפחד מהן.
לאחרונה סיפרו לי על מחלה נוראית ונדירה מאוד שבה החולים מרגישים שאיברים מסוימים אימם שייכים להם והם רוצים לכרות אותם. פחדתי מזה נורא ולפתע אחרי כיום שבו כל הזמן פחדתי שזה יקרה לי והייתי עסוק בזה, הרגשתי שאני חייב להוציא את כף היד מהמקום כי היא לא שייכת לשם והיה לי דחף להוציא אותה. ברגע שנרגעתי ושכחתי מזה חייתי רגיל והכל היה בסדר אבל אני כל הזמן נזכר בזה. התקבעה לי המחשבה שרק אם אהיה עם כף יד אחת זה יהיה בסדר וכל הזמן אני מרגיש שאני צריך להיות ככה. זאת אמנם סתם הרגשה אך נמאס לי מזה בא לי לחיות רגיל בלי בעיות ובלי פחדים. מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיגש למרפאה לבריאות הנפש
אליאנה17/07/2014כל כדור נגד חרדות עזר לי באופן אישי לזמן מוגבל אבל עזר מאד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההם ימליצו על טיפול בהתאם להבנתם
שמוליק17/07/2014שלום.
אי אפשר לצפות מראש מה יהיה הטיפול המוצע. יכול להיות שהוא יכלול תרופות ויכול להיות שהוא יכלול רק שיחות. תלוי בשיקול דעתו של הרופא.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה יעזור?הכל נובע ממחשבות אובססיביו
עזרה22/07/2014כי אמור אני סובל מאוסידי קשה. המחשבות וההרגשות כל כך מציקות ונוראיות, מה גם שיש מחשבה אובססיבית לגבי השינה שזה מפחיד וכו. הכל ביחד גורם לסבל. אתה בטוח שאפשר לעזור? דברים יכולים להיפתר?אני לא משוגע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן!
שמוליק22/07/2014שלום.
מה שבטוח הוא שאם לא מנסים לטפל בבעייה - רוב הסיכויים שהיא לא תיפתר מאליה, ולכן כדאי לפחות לנסות, ואם מה שיציעו לא ימצא חן בעיניך, אז תוכל לסרב, ולנסות למצוא מטפל שיימצא חן בעיניך.
בכל אופן, גם אם זה לא יפתור את הבעייה לגמרי - זה יוכל לשפר את ההתמודדות עם הבעייה.
לגבי השאלה האם אתה משוגע - אני ממש לא אוהב את המילה הזו. אני מעדיף להשתמש במונח "זקוק לטיפול". אם אתה סובל כפי שכתבת - אז זה אומר שצריך לטפל בבעייה על מנת שלא תסבול.
יכול להיות שמה שעומד מאחורי השאלה זה פחד מסטיגמה, כלומר פחד מאיך שהחברה תתייחס לכך שאתה הולך לטיפול.
כדאי להתגבר על הפחד הזה כי בעייה שאיננה מטופלת רק מחמירה ואז היחס של החברה יהיה עוד יותר מנדה. זה נכון שהרבה פעמים החברה המוכרת ממשיכה לנדות למרות הטיפול בבעייה, ואז כדאי לעבור למקום אחר. מה שחשוב לי לומר, זה שהבעייה היא זו שגורמת ליחס שלילי מהחברה, וכשהבעייה מטופלת - ניתן להתמודד טוב יותר עם היחס מהחברה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמוליק יחופרררר
רונן22/07/2014איזה חופר אתה משעמם לך בחיים לך תמצא חיים כבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש לא!
מישהי22/07/2014הוא מנסה לעזור, וכל הכבוד לו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרונן לא יפה ככה לדבר...
ברכה24/07/2014שמוליק אמנם לא רופא אבל רואים שיש לו ידע והמטרה שלו לעזור לאנשים וכל הכבוד לו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאמת?!
רונן24/07/2014אם הבן שלך היה חולה במחלה פסיכיאטרית היית פונה לשמוליק?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוננצ'ו, מה נסגר איתך?
מישהי24/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש צדק בדברים
שמוליק24/07/2014שלום רונן.
אני בהחלט מסכים איתך שצריך לפנות לאיש מקצוע ולא אליי. גם אם פונים אליי - אין לי שום סמכות לטפל. כשאתה אומר דברים נכונים ובצורה מכובדת - אני איתך.
עם זאת, יש דברים שדווקא מנקודת מבט של מטופל נראים אמינים יותר מאשר אם הם נאמרים ע"י רופא.
למשל, אם אני אומר מנקודת מבט של מטופל שפסיכיאטרים יכולים גם מאוד לעזור ושהם לא בהכרח "מפלצות" שדופקות איבחונים שהולכים איתך כל החיים - זה נשמע משכנע יותר מאשר אם רופא אומר את זה...
בשביל זה הפורום הזה פתוח. כדי שגם מטופלים יעודדו מטופלים אחרים.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שמוליק
עזרה22/07/2014משוגע מהבחינה שאני מרגיש דחייה מהיד, שהיא לא שייכת לשם, ולא קשור לטיפול. אני ממש מפחד ששום דבר לא יוכל לעזור לי כי זה בעצם מחשבות אובסיסיביות שהתקבעו חזק מאוד בתוך הראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטער אני אבל לא מבין
שמוליק22/07/2014שלום.
אני מתנצל מראש על השאלה שלי ואם היא יותר מדיי בוטה.
האם אתה משוכנע שאתה צריך את היד שלך, אבל יש לך מחשבות טורדניות ואובססיביות שאומרות שלא, ואתה רוצה להיפטר מהמחשבות האלו, או שאתה באמת לא רוצה את היד?
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשכונע שאני צריך אבל יש מחשבות טורד
עזרה22/07/2014ניות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראית את הסרט של מייקל קיין?
מישהי23/07/2014"היד". זה אמור להיות סרט אימה (ממש לא). תראה את הסרט, יביא לך חשק להשאיר את היד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה בדיוק התפקיד של המטפל
שמוליק23/07/2014שלום.
מטפל אמור לחקור את המחשבות הטורדניות יותר לעומק, ולהבין מהיכן הן נובעות. המחשבות האלו לא באו סתם כך. על ידי הבנה הזו ניתן להתמודד עם המחשבות האלו ולנצח אותן.
זה נכון שההתחלה צריכה לבוא ממך, שאתה מאמין שניתן להתמודד עם המחשבות האלו. עם חוסר אמונה בעצמך - יהיה קשה מאוד להתקדם. קודם כל - תאמין בעצמך.
יכול להיות שבעבר ניסית אי אילו מטפלים והטיפול לא הצליח, ובגלל זה זה החליש את האמונה שלך. קרוב לוודאי שלא הייתה התאמה בינך לבין המטפל, ואין בכך כדי להעיד על מקצועיותו של המטפל. הסיכויים הסטטיסטיים להתאמה הם אחד לשמונה, ולכן לא צריך להתייאש ולחפש מטפל מתאים.
גם לבי השאלה איזה סוג של טיפול אתה מעוניין (רק תרופות רק שיחות שילוב של השניים) לך על מה שנראה לך מתאים. יש רופאים שדוגלים בכל אחת מדרכי הטיפול.
שיהיה בהצלחה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שמוליק
עזרה31/07/2014אני רוצה לעדכן. היו לי עכשיו 3 ימים נחמדים מאוד במהלכם שכחתי מהיד והבנתי כמה אני רוצה אותה ולא היו הרגשות מעצבנות. אולם אתמול חזרו החרדות והאובססיה והגעתי למסקנה אחת: בתוך המחשבות יש לי דחייה וסלידה נוראית מהכף יד והרגשה אדירה של אי נוחות עם כף היד. זה התחיל במחשבות וניסיתי להדחיק את זה והיה בסדר אולם תוך זמן קצר התחלתי לראות ולהרגיש את היד דרך המחשבות ולכן שוב אני מרגיש תחושה נוראית ביד, כאילו היא "הרוגה" מבחינה נפשית והיא לא יכולה להיות שם. מה אני עושה? אני מתחיל טיפול בימים הקרובים אולם אני לא רואה איך אפשר להוציא את האי נוחות הזאת שנוצרה במחשבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה
שמוליק01/08/2014שלום.
אני שמח שהחלטת ללכת לטיפול. אני בטוח שיוכלו לעזור לך.
האמת היא שאע"פ שתיארת טוב את ההרגשה שלך לגבי היד - אני באמת לא יכול להבין את הדברים יותר מאשר בצורה שיטחית. זה משהו שבאמת קשה להבין אותו, וכנראה שדווקא בגלל זה מטפל מקצועי (מה לעשות שאני ממש לא) יוכל להתאמץ ולהבין.
לדעתי הלא מקצועית, אם אתה חושש שאתה עלול לעשות משהו שיזיק ליד שלך - אז תלך לבית חולים. אחרי זה אתה עלול להתחרט ולא יהיה ניתן להחזיר את היד.
אם ברור לך שלא תזיק לעצמך, אז זה תלוי בהרגשה שלך. אם נראה לך שזה מעבר לסף של נסבל - אז תפנה לרפואת חירום.
מעבר לזה, אני מאחל לך הצלחה, ושתרגיש טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שמוליק!
עזרה01/08/2014על פניו, לדעתך אני יכול לצאת מהמצב הזה? כי אני מאוד רוצה.
תודה ולילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוודאי שכן.
שמוליק02/08/2014שלום.
אתה יכול לצאת מזה. אם הגעת למצב הזה, זה אומר שיש לך את הכוחות להתמודד עם זה, ואתה תתמודד ותצליח.
אני אגיד משהו חזק יותר. יש גם לגוף וגם לנפש כוחות ריפוי טבעיים. מטרתו של טיפול נפשי הוא לעורר את הכוחות האלו ולאפשר להם לפעול.
זה נכון שלא תמיד המטופל נמצא במצב כזה, אבל זו צריכה להיות השאיפה.
האמן בכוחות שלך. עשה ותצליח.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
אורית25/07/2014אני לא מטפלת, לא מכירה אותך ואני לא יודעת להסביר לך למה זה קורה לך ומה זה נותן לך ואם זה קשור לתפקוד תקין של המוח (כנראה שכן).
אני מאוד מזדהה עם תחושת החוסר האונים, הבלבול והפחד ומאחלת לך שהמצב ישתפר.
אני רוצה לייעץ לך מנסיוני, אבל חשוב לי לומר ששום דבר ממה שאני אומרת לא מחליף טיפול מקצועי.
המודעות שלך לכך שאלו מחשבות לא ריאליות היא טובה וחשובה, ואני לא יודעת אם זה יכול לעזור, אבל אני יכולה לשתף שלפני כמה שנים הייתה לי תקופה חרדתית. היו לי כל מיני מחשבות לא "הגיוניות" שרדפו אותי ולא היה לי שקט. לא הצלחתי להתנתק מזה. באיזשהו שלב החלטתי שכל פעם שיש לי מחשבה כזו (כבר למדתי לזהות איזו מחשבה היא חלק מדפוס מחשבתי חולה או "מחשבה לא תקינה") אני מעבירה אותה.
זאת אומרת, שברגע שהיא התחילה אמרתי לעצמי - "לא". ככה שוב ושוב ושוב.
לי אישית זה עזר לי.
בהצלחה וכל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- OCDדניאל16/07/2014
שלום,
יש לי OCD שאני מוודא כל הזמן דברים.מעולם לא הלכתי לטיפול ולאבחון של הOCD פשוט מקריאה באינטרנט אני יודע שיש לי את זה.
אני בודק שהברזים סגורים,שהדלתות נעולות,שאני כותב מבחן אני בודק כמה פעמים שכתבתי את מה שרציתי לרשום(חשוב לי שיהיו 0 טעויות וכל דבר שאני רושם יהיה מושלם).
סך הכל אני רואה את זה כקללה וגם כמעלה חיובית משום שהOCD עוזר לי גם לדברים בחיים כמו לזיכרון יותר טוב וזה לא כזה משפיע על החיים שלי פשוט שזה משפיע זה לא נעים(שאני לא מספיק לסיים מבחן בגלל שאני צריך לבדוק את הכל כמה פעמים..).
השאלה שלי היא:האם כדאי ללכת לטיפול?אני יודע שציפרלקס זהו טיפול שבדרך כלל נותנים אבל אני לא רוצה לקחת תרופות משום שאני בן 22 והחיים שלי לפני ואני לא רוצה תופעות לוואי של ירידה בחשק מיני וכדומה..(שאלו תופעות לוואי בדרך כלל של התרופות האלו).
תודה מראש,דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול זה לא רק תרופות
שמוליק17/07/2014שלום דניאל.
אני מבין את החששות שלך מהתרופות.
בכל אופן הבעייה נובעת גם ממרכיב ריגשי ומרכיב סבביבתי, ואת המרכיבים האלה של הבעייה התרופות אינן אמורות לפתור כלל.
אמנם ישנם פסיכיאטרים שמטפלים רק בתרופות, אבל זו לא גישתם של רופאי הפורום. ד"ר דוידאור כתב פעם עליהם שהם מפספסים בגדול.
אתה יכול בלי להתנצל ללכת לפסיכיאטר ולומר שאתה מעוניין בטיפול שאינו כולל תרופות; זו זכותך המלאה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר יהונתן דוידאורברוך16/07/2014
שלום לך שאלתי אותך בזמנו על כדור דומה לריטלין והצעת לי את האדרונקס אני כבר לוקח את האדרונקס חודשיים והוא טוב לזיכרון אבל פחות טוב למוטיבציה כמו הריטלין
יש אפשרות לשלב עוד כדור טוב למוטיבציה אם כן מהו !?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר יהונתן דוידאור - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/07/2014מומלץ למצות אדרונקס עד 10 מ'ג ( מחולק ל - 2 )
לפני שהייתי ממליץ לרוץ ולסכן את הגוף עם תרופות, יש לברר :
שינה , איכות השינה ?
מצב גופני , לחץ דם ? שתייה ? ( צבע שתן כהה חוסר נוזלים)
פרופיל הורמונלי ?
מצב הנשימה ? קוצר נשימה במאמץ ? שוני ?
שימוש בחומרים, תרופות אחרות , חוסר פעילות גופנית , מחלות זיהומיות,
מחלת הנשיקה EBV CMV מחלת עייפות כרונית ועוד.. ?
פעילות גופנית ? הרגלי חיים ?
לפנות לרופא משפחה ולברר את הנ''ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)