פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה קורה לי ומדוע
    יוסי
    25/07/2014

אני עובד באותו מקום עבודה יותר מ-7 שנים בצוות עם מספר אנשים. לפני כשנה עקב הרגשה של עוול מתמשך הקשור לעבודה, בזמן ישיבת צוות, הטחתי במנהלת האישית שלי האשמות על התנהלותה (כמובן ללא גסויות או קללות) אך אמרתי לה מילים קשות. אני מאד מעריך ומוקיר את המנהלת שלי, וכן כפי שציינתי אני עובד תחתיה שנים רבות, והמנהלת יושבת לא רחוק ממני ממני. מאז המקרה (מספר חודשים)היא אינה מחליפה איתי שום מילה מטוב ועד רע "חרם טוטאלי" מלבד שליחת מייל שקשור לעבודה. שלחתי לה זר פרחים לחגים ובקשת סליחה, הפרחים הוחזרו לעיני כל העובדים במחלקה, והונחו על שולחני מבלי לומר מילה לעברי, כשאני יושב ליד השולחן. כתבתי לה מייל מאד אישי על מה שאני מרגיש - ולא קיבלתי תשובה. יזמתי בזמן ישיבת צוות, התנצלות בפורום רחב שהיתה קשה לי מאד עקב הכנסה של המון רגש במילים שאמרתי. וגם אז לאחר ההתנצלות אין שינוי. דוקא לאחר ההתנצלות שלי חלה הדרדרות קשה בהרגשה הכללית שלי. כאבים בחזה, קוצר נשימה, (הרגשתי ממש חולה אבל לא החסרתי אפילו יום עבודה אחד) עצב מאד עמוק, חוסר יכולת לבכות (הדמעות עומדות ולא יוצאות) מחשבות של שעות על הנושא מדי יום כולל מחשבות שליליות. העניין אינו נותן לי מנוח ומשפיע עלי לרעה מה קורה לי ? ולמה דוקא לאחר ההתנצלות ההרגשה התחילה להיות כל כך רעה ? לאחר כחצי שנה מהמקרה יחסי העבודה התחילו לחזור לשגרה, אנחנו כן מדברים בענייני עבודה, אך אני נשארתי עם כאב, מחשבות יום יומיות , צער , דמעות שזולגות להן פתאום כאני חושב ונזכר , האם מדובר בפגיעה רגשית עמוקה, האם אני פשוט רגיש מדי ? מעולם לא חוויתי כאבים כאלו מתמשכים שמשפיעים פיזית לאורך זמן ארוך כל כך. מה בעצם קרה לי ומה נכון לעשות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה קורה לי ומדוע

הוספת תגובה

• השערה

שמוליק
    25/07/2014

שלום יוסי.

אינני רופא וגם לא איש מקצוע, ולכן קח את דבריי בעירבון מוגבל.

מדובר בחוויה ריגשית קשה. לדעתי יכולים להיות שני מרכיבים. האחד הוא שאתה לא מרגיש בנוח עם עצם המעשה של העברת הביקורת על המנהלת, וגם אם נראה שהיא סלחה לך - אולי אתה לא סלחת לעצמך.

המרכיב השני שיכול להיות הוא חשש מפיטורים. גם אם נראה שכעת יחסי העבודה תקינים - יכול להיות שאיפה שהוא מקנן בך חשש כזה.

אני לא בטוח שאתה רגיש מדיי.

אם אתה מרגיש סבל - כדאי ללכת לטיפול. מטפל יינתח את ההרגשות וימליץ על טיפול בהתאם.

מה שאני מציע זה להיות מודע לגישות הטיפוליות השונות: ישנם רופאים שמטפלים רק בתרופות, ישנם רופאים שמטפלים בעיקר בשיחות, ויש כאלה שמשלבים בין השניים. כל הגישות לגיטימיות, וכל מטופל צריך ללכת על מה שמתאים לו.

הרופאים של הפורום מאמינים בשילוב. אני מאמין יותר בטיפול ריגשי, אבל זה נובע מכך שסבלתי מתופעות הלוואי של התרופות. כל מטופל מגיב אחרת לתרופות, ולכן גם הגישה של טיפול בתרופות בלבד היא לגיטימית בעיניי.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתה רגיש מידיי וחרד למקום עבודתך

מישהי
    25/07/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובתכם

יוסי
    26/07/2014

שמוליק ומישהי תודה על תגובותיכם.

שניכם כתבתם שאני אולי חרד למקום עבודתי או חושש מפיטורים, ושניכם טועים בעניין הזה. לא זו הבעיה.
    כמובן שהמקום יקר לי, אך להיפך, לפני כשנה לאור העוול שהתרחש, אמרתי שאני מוכן לסיים את עבודתי ואף הכנתי מכתב סיום עבודה אם העוול לא יטופל.

אני מסכים עם האמירה של מישהי, שאני רגיש מדי, אני חושב שהרגישות שלי היא מעל הממוצע ואני נוטה להיפגע יותר מהר ויותר בקלות.
    העניין שמטריד אותי הוא המחשבות הבלתי פוסקות על העוול שהתרחש, וכיצד זה יכול היה להתרחש, המחשבות מובילות להרגשה כללית רעה פיזית בגוף, ששוב כמו כדור שלג מעצימה את המחשבות וחוזר חלילה, אני רואה מילה בפרסומת או שומע מילה או קורא מילה, ומיד עולה האסוציאציה , ההקשר והמחשבות למה שקרה. מילים כגון: סליחה התנצלות כאב וכיוצא באלה מיד מעלים לי את המחשבות על מה שקרה.
    כשאני חושב על כך אני חש את הכאב זורם בעורקיי ובבטן בעיקר, אני חש שאני פגיע והעיניים מוצפות בדמעות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז לא הבנו אותך נכון

שמוליק
    27/07/2014

שלום יוסי.

אכן, נתנו פרשנות לא נכונה לדבריך, וחשבנו שאתה מעוניין להמשיך במקום העבודה.

אם אתה חש בעוול, אז כדאי שתנסה לחפש מקום אחר. זה ממש לא טוב לעבוד במקום שאתה חש בו שלא בטוב.

צריך רק לבחון את התמונה הכוללת: מהם הסיכויים למצוא מקום עבודה אחר? האם תחושות העוול מאפשרות להמשיך באופן זמני במקום הנוכחי או שעדיף לעזוב גם לפני שיש מקום עבודה חלופי.

אני חושב שכשאר תרגיש שאתה רגוע ומסוגל לשקול את הדברים ביישוב הדעת - תוכל לקבל החלטה נכונה.

יכול להיות שהתחושות הקשות של העוול הוציאו אותך מאיזון (ויכול להיות שגם מדובר ברגישות יתר, אך לא בטוח שמדובר בבעייה שעומדת בפני עצמה), ובגלל זה קשה לך לקבל החלטה.

אם ההשערה הזו נכונה, אז טיפול יכול לתת לך את יישוב הדעת שייאפשר לך לקבל החלטה מתאימה. אני רוצה לציין שאין דבר כזה "ההחלטה הכי נכונה" כי לכל אחד ישנן נטיות נפשיות שונות, וכל אחד היה נוהג באופן אחר. מה שחשוב זה שתעשה את מה שהכי נכון עבורך על פי התכונות שלך.

בכל אופן שיהיה בהצלחה.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל מילה בסלע

מישהי
    27/07/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב תודה

יוסי
    28/07/2014

איזה טיפול יכול לההתאים למצב כפי שתיארתי (תחושות פיזיות של כאב לאורך זמן בעקבות הארוע, ומחשבות על הנושא)
    האם פסיכולוג/ית או פסיכיאטר ? או מטפל/ת בשיטה אחרת שיוציא ממני את התחושות והמחשבות הללו.

באופן כללי אני די נרתע מהמחשבה להתחיל ליטול תרופות, למרות שאני שומע שהיום נעשה יותר ויותר מקובל ליטול תרופות כאלה.

הייתי כן רוצה שמישהו יצליח לגרום לי לשחרר את הכאב הזה ממני.
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש כמה אפשרויות

שמוליק
    28/07/2014

שלום יוסי.

לגבי טיפולים בשיטות אחרות - אינני מכיר אותן יותר מדיי, ולכן אינני יכול לייעץ.
    בכל אופן, אפשר לנסות, ואם זה עובד - מצויין.

יכול להיות שהכאבים אינם קשורים לקשיים הנפשיים, אלא שמדובר בבעייה רפואית פיסיולוגית, ולכן אם תלך לפסיכיאטר שהוא רופא לכל דבר ועניין הוא יוכל לבדוק את העניין יותר לעומק ולהכריע מהו המקור לכאבים.

אם אתה נרתע מטיפול בתרופות פסיכיאטריות (יש לכך סיבות טובות. אני אישית סבלתי קשות מתופעות הלוואי שלהן, עד כדי כך שנהיה אנטי-תרופות ברמות מטורפות, וניתן לראות באילו ביטויים חריפים השתמשתי בתגובות שלי מלפני שלוש שנים...) אתה יכול לומר לפסיכיאטר שאתה לא מעוניין בטיפול תרופתי, אלא בטיפול בשיחות בלבד, והוא יכבד את רצונך.

אפשר גם ללכת לרופא המשפחה ולהתלונן על הכאבים ולציין שיכול להיות שהכאבים נובעים מהקשיים הנפשיים, ושאתה מבקש לבדוק את העניין בצורה מסודרת (ואז ניתן ללכת לפסיכולוג אם אתה לא מעוניין לטפל בתרופות).

לגבי הטיפול בשיחות - אין איזה הבדל משמעותי בין טיפול של פסיכולוג לפסיכיאטר. מה שחשוב זה שתרגיש בנוח עם המטפל, ושיש לך כימיה טובה איתו.

והדבר הכי חשוב זה אופטימיות :-)

כל טוב.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם פרפנאן פעיל
    דני
    25/07/2014

שלום רב
    ברצוני לשאול אם אני חותך את הפרפנאן 8 מג ולוקח חצי כדור כל ערב של 4 מג
    האם התרופה פעילה בגוף ובנפש ומגינה מפני מחשבות ודמיונות,או שהתרופה לא פעילה ברגע שחוצים את הכדור וזה נחשב כמו שלא לוקחים כלום ?

לקביעת תור
    סגירה
    האם פרפנאן פעיל

הוספת תגובה

• האם פרפנאן פעיל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    04/08/2014

תיאורתית כן.
    זה מאוד אינדבידואלי.
    לפעמים יש צורך ליטול 3 פעמים ביום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה ליטול ציפרלקס?
    גורג
    25/07/2014

שלום לכולם,

לפני 3 חודשים הפסקתי ליטול ציפרלקס אחרי שנה וחצי (15מג') ולאחר הטבה משמעותית במצבי החלטתי להפסיק, בהדרגה כמובן. תחילה היו קצת תופעות גמילה (זרמים בראש) אבל לאחר חודש הכול נעלם.

אולם לאחר הפסקת הציפרלקס הייה רגרסיה במצבי וחזרתי להרגיש כמו לפני שנה וחצי ( לפני נטילת הכדור), מצבי רוח, מחשבות טורדניות, חרדות כלליות (לא התקפות פאניקה אלא חרדות כלליות) תוקפנות ואימפולסיביות.

בנוסף בגלל שהנני גם מתמודד עם ADHD אני נוטל לפי הצורך ריטלין אבל לאחר הפסקת הSSRI היעילות של הריטלין ירדה ואפילו החמירה חלק מהסימפטומים שתארתי למעלה.

אני מאד מתלבט, כיוון שהנני אדם שלא אוהב להיות תלוי בכדורים וניסיתי טיפולים אלטרנטיבים, CBT, מדיטציה, טיפול דינאמי ארוך טווח אבל שום דבר לא מחזיק אותי יציב כמו התרופה.

האם זה אומר שנגזר עליי לקחת את התרופה כל החיים?
    האם יש קשר בין היעילות של הריטלין להפסקת הציפרלקס?
    האם אפשר לחזור ליטול ציפרלקס לאחר הפסקה של 3 חודשים ללא התייעצות של מומחה?
    האם זה מסוכן ליטול ציפרלקס לאורך הזמן (לא מצאתי מחקרים שמעידים על כך)?
    האם השילוב של SSRI עם ריטלין מסוכן?

אשמח לשמוע את דעתכם המקצועית,
    בברכה,
    גורג'

לקביעת תור
    סגירה
    חזרה ליטול ציפרלקס?

הוספת תגובה

• האם סבלת או אתה סובל מחרדה

מישהי
    25/07/2014

חברתית? מה הכוונה כלליות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה.

מישהי
    25/07/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Generalized Anxiety Disorder

גורג
    26/07/2014

זהו המנוח המקצועי Generalized Anxiety Disorder

בעקרון זה בא לידי ביטוי בדאגנות ומחשבות טורדניות כתוצאה עוררות רגשית (מגיל מאד צעיר אני זוכר את עצמי ככה ומהלך החיים זה פשוט החמיר).

כמובן שציפרלקס מצליח במידה מסויימת להפחית את המחשבות וזה בשבילי איכות חיים אבל המחשבה שלהיות תלוי בכדורים כל החיים לא נראת לי.

קצת חושש שזה יכול לעשות נזק לטווח ארוך או לגרום לדימנציה בשלב מאוחר יותר (זאת כנראה החרדה מדברת :-))?

אבל זה באמת כדור פלא

גורג'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה ליטול ציפרלקס? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    04/08/2014

לא מחייב טיפול כל החיים
    יש צורך לחזור לרופא מטפל ולהתייעץ בנדון, לגבי החזרת טיפול.
    שילוב עם ריטלין דורש זהירות , שינוי רכוז SSRI ...
    ציפרלקס לאורך זמן יכול להוביל לשינוי הורמונלי תחת מינונים גבוהים, חובה מעקב גופני מסודר במסגרת קופ'ח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה למומחים - טגרטול
    מישהי
    24/07/2014

התחלתי עם טגרטול 400מ"ג. השאלה שלי ; האם השילוב של טגרטול ומודאל 50 מ"ג מתאים למצבי רוח ודיכאון אטיפי? האם מתאים להפרעה דו קוטבית? תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה למומחים - טגרטול

הוספת תגובה

• תשובה אבל לא ממומחה

שמוליק
    24/07/2014

שלום.

אינני רופא.

בכל אופן, מדובר בשאלה טריביאלית, ולכן אני מרשה לעצמי לענות.

מודל היא תרופה אנטי-פסיכוטית. טגרטול הוא מייצב מצב רוח.

בדרך כלל טיפול בדיכאון הוא ע"י תרופות אנטי-דיכאוניות, אבל לפעמים משתמשים בתרופות אנטי-פסיכוטיות שהן טובות גם לטיפול בדיכאון עבור חלק מהמטופלים. אינני יודע מה אמורה להיות ההשפעה של מייצב מצב רוח במקרים של דיכאון, אבל ההגיון אומר שמייצב מצב רוח יכול לעזור. הרופאים של הפורום ישמחו לפרט.

הטיפול התרופתי העיקרי במאניה-דיפרסיה הוא במייצב מצב רוח. כשמייצב מצב הרוח אינו מספיק יעיל לפאזה המאנית - מוסיפים תרופה אנטי-פסיכוטית. לא מקובל להוסיף תרופה אנטי-דיכאונית לפאזה הדיכאונית כי זה עלול לגרום לפסיכוזות.

בכל אופן, נראה לי שכדאי לבקש הסבר מהרופא המטפל; זה הכי טוב...

אני רק רוצה לציין שישנן גישות שונות של פסיכיאטרים לגבי השילוב ביו טיפול תרופתי לטיפול במרכיב הריגשי של הבעייה. יש כאלה שדוגלים רק בטיפול תרופתי, יש כאלה שדוגלים בעיקר בטיפול ריגשי, ויש כאלה שדוגלים בשילוב בין השניים.

גישתם של הרופאים של הפורום היא לשלב. ד"ר דוידאור אמר שרופאים הדוגלים בטיפול המבוסס רק על תרופות מפספסים בגדול.

בכל אופן, צריך לכבד את כל הגישות. וכשם שיש רופאים בגישות שונות, כך גם כל מטופל צריך לטפל בגישה המתאימה לו ביותר, ומצוא מטפל מתאים.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמוליק תודה,

מישהי
    24/07/2014

אתה מומחה + ( יש לך מעריצה כאן:) ).

מעריכה את תגובותייך, בכל זאת נחכה גם לתגובת הרופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה למומחים - טגרטול - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/08/2014

בהחלט מתאים להפרעה דו קוטבית.
    לגבי דיכאון אטיפי ,, ייתכן ולא מספיק ויהיה צורך
    בתרופה נוגדת דיכאון..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה בקשר לגאודון...
    ברכה
    24/07/2014

תודה על התשובה
    יש לי עוד שאלה שמטרידה אותי שהיא: אומרים שהגאודון מוריד מהחיים 7 שנים.....? שזה לא הבנתי נכון?
    והמינון שנתנו לי היא כל כדור 40 מ"ג יומיים הראשונים כדור אחד (שזה 40 מ"ג)
    ואחרי יומיים פעמיים ביום בוקר וערב סה"כ ביום 80 זה הרבה? אשמח לתשובה תודה יום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    עוד שאלה בקשר לגאודון...

הוספת תגובה

• שכחתי עוד משהו

ברכה
    24/07/2014

האם גאודון מזיק או רק אסור למי שרגיש בלב לקחת?
    והגאודון שייך לקבוצת SSRI?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גאודון תרופה אנטי פסיכוטית

מישהי
    24/07/2014

אם אני לא טועה, לא חושבת שהיא אנטי דיכאונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גואדון

רונן
    24/07/2014

מי אומר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חחחחחח

מישהי
    24/07/2014

תמשיך ככה, אתה מצחיק אתה....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצחיק למה?

רונן
    24/07/2014

ברכה כתבה שהתרופה הזאת מורידה 7 שנים מהחיים שאלתי מי אומר את זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשבתי...כנראה שהיית רציני

מישהי
    24/07/2014

תלוי איך ומי קורא את זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התכוונתי 7 שעות לא שנים התבלבלתי

ברכה
    26/07/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי ברכה

אלי
    27/07/2014

גאודון זאת תרופה אנטי פסיכוטית היא לא עושה נזקים לגוף ולא גורמת לשום הפסד של חיים לא שנים ולא שעות.
    תכתבי גאודון פשוט בגוגל ותקראי מה רושמים יש הרבה מידע בעברית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מסכימה איתך.

מישהי
    27/07/2014

כמעט כל תרופה אנטיפסיכוטית עושה נזקים לגוף, ולרוב בעקיפין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מישהי

אלי
    27/07/2014

כל תרופה אנטי פסיכוטית עושה תופעות לוואי אבל לא נזקים ..
    התרופות בטוחות לשימוש במיוחד מהדור החדש.
    עלולות להיווצר בעיות מסויימות בשימוש בתרופות אנטיפסיכוטיות כמו סכרת בזיפרקסה או בעיות בייצור כדוריות דם כמו בלפונקס.
    אבל התרופות בטוחות לשימוש מאוד ולא גורמות לנזקים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל מטופל מגיב אחרת

שמוליק
    27/07/2014

שלום לכולם.

כל מטופל מגיב אחרת לתרופות. לתרופות הפסיכיאטריות יש תופעות לוואי שכיחות, והברה פעמים הן קשות מאוד.

אני סבלתי מאוד מתופעות הלוואי של התרופות ובמיוחד של האנטי-פסיכוטיות.

כל מטופל מגיב אחרת לתרופות, ולכן לא צריך להיגרר לשום קצה.
    כולכם צודקים באשר להרגשה האישית שבאה כתגובה מהטיפול התרופתי.

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זו לא הרגשה אישית ידידי.

מישהי
    27/07/2014

אלה דברים שראיתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמרתי שעושות נזקים בעקיפין

מישהי
    27/07/2014

למשל בנאדם שלוקח שנים תרופה אנטיפסיכוטית, הגורמת לו להשמנה, עקב תיאבון מוגבר, או שהתרופה עצמה גורמת ישירות להשמנה.

ניקח למשל את הריספרדל ודומיו, שגורם להשמנה וזה מוכח, עם השנים אדם שסובל מהשמנה, יסבול מסכרת, כולסטרול גבוה, ועוד....

מה לגבי הסרוקואל, שלחלק מהמטופלים גורם לנוקשות שרירים, וחוסר מוטיבציה לזוז בכלל, מה אדם כזה יפתח עם השנים?! מחלות נשימה, השמנה ועוד....

על ההלידול ודומיו אני לא רוצה לדבר ולא רק מפני שהוא מהדור הישן.

הרשימה ארוכה ידידי, וזה בדוק!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל יש מטופלים שמעדיפים תרופות...

שמוליק
    27/07/2014

שלום.

אכן, יש לתרופות הפסיכיאטריות הרבה מאוד תופעות לוואי והן שכיחות.

אבל מה לעשות. יש מטופלים שממש מתחננים לתרופות. הן טוענים שהם ניסו טיפולים בשיחות וזה לא עזר.

אני חושב שצריך להגיד את כל האמת, ולתת לכל מטופל לבחור את מה שנראה לו.

צריך להגיד שלתרופות הפסיכיאטריות יש תופעות לוואי קשות שלא תמיד עוברות. לא לנסות לכבס תופעות הלוואי כ"תסמינים שלילים של המחלה". אמנם יש דבר כזה, ויש מטופלים שהם "זומבי" אע"פ שהם אינם מטופלים תרופתית, אבל כמעט תמיד אומרים שמדובר בתסמינים, אע"פ שייתכן שמדובר בתופעות לוואי. צריך גם להגיד שניתן להבריא מהמחלות האלו גם ללא טיפול תרופתי.

צריך גם להגיד שיש מטופלים שלפחות בטווח הקצר אינם סובלים מתופעות הלוואי.

להגיד את כל האמת, ולתת לכל אחד לבחור את מה שנראה לו.

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש אמת בדברייך

מישהי
    27/07/2014

לגבי הטיפול התרופתי; אני לא אנטי מוחלט.

יש חולים שחייבים טיפול תרופתי, וזה עוזר להם, אבל לא לטווח הארוך.

הטיפול התרופתי יכול לתת מענה לשם התחלה, ואט אט לשלב שיחות וטיפולים אחרים ( לא תרופתיים) אפשרי להשתקם ולחזור להיות נורמטיבי -
    אתה דוגמא טובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה ואובדן זכרון לטווח רחוק
    אורית
    24/07/2014

שלום רב,
    סליחה על ההודעה הארוכה,
    אני בת 30 ולפני מספר שנים אובחנתי כסכיזופרנית. מספר חודשים הייתי במצב פסיכוטי כשלאחריו עבר פרק זמן של שנה עד שהתחלתי להתאושש. חוויתי התפוררות של האישיות, שינוי דפוסי חשיבה, ירידה ביכולות קוגנטיביות שונות ועוד.
    השאלה שלי היא לגבי זכרון לטווח רחוק. אף פעם לא היה לי זכרון מעולה, אבל על אף כך אני כרגע זוכרת רק חלקים מאוד מינוריים מהחיים לפני ההתקף הפסיכוטי.

אני יודעת שהיה לי בעבר (אחרי ההתקף הפסיכוטי) קושי רגשי אמיתי להתמודד עם זכרונות שונים מעברי. ולמרות שהיו לי חיים לא קלים היום אני סה"כ מצליחה למדי להתמודד רגשית עם תחושות קשות ומורכבות (ונמצאת בטיפול).

עם זאת, אני עדיין זוכרת מאוד מעט מהחיים לפני ההתקף. דוגמא יוצאת דופן היא חתול אהוב שהיה לי במשך שש שנים שנפטר שנתיים לפני ההתקף, והיה מאוד יקר ומשמעותי עבורי. היום אני לא אזכר בו גם אם יראו לי תמונות. הזכרון היחיד שלי ממנו הוא זה הזכרון החדש שנוצר מהתבוננות בתמונות. לצערי יש לי קושי להזכר במה הוא היה עבורי, ברגעים משותפים וכו'.

הפסיכיאטרית שמטפלת בי כרגע אמרה מסיבותיה היא שהיום היא לא בטוחה לגבי האבחנה של סכיזופרניה.
    חפשתי די הרבה חומר קריאה ומצאתי שאובדן זכרון לטווח רחוק בסכיזופרניה הוא לא סימפטום נפוץ. כמו כן, דברתי עם הרבה פסיכולוגים ופסיכיאטרים ואף אחד לא ידע להתייחס לעניין של אובדן הזכרון.
    מספר חודשים אחרי תחילת המצב הפסיכוטי התחלתי לקבל טיפול תרופתי, וכבר מעל חצי שנה שאני לא נוטלת כדורים.

עד כמה אובדן זכרון לטווח רחוק באמת נפוץ בסכיזופרניה והאם יש הפרעת נפש אחרת שחלק מהסימפטומים המוכרים שלה הם התקפים פסיכוטיים ואובדן זכרון לטווח רחוק?
    היכן אני יכולה לחפש על כך מידע?

תודה רבה

הוספת תגובה

• היי אורטל

אלי
    24/07/2014

חוויתי התקף פסיכוטי לפני 4 שנים הייתי מאושפז חצי שנה אחרי שלקחתי אקסטזי בכמות גדולה .
    בזמן ההתקף הזיכרון שלי לא עבד פשוט..
    לא זכרתי כלום.. לא דברים שהיו בעבר לא טווח קצר פשוט לא זכרתי דברים
    גם אחרי ההתקף אני לא זוכר דברים מסויימים שקרו בזמן ההתקף עצמו
    אני לא זוכר שלקחו אותי לרופא מסויים ושהייתי אצלו..
    נעלמו לי כמה ימים מהזיכרון בקיצור.
    היום אני ממש בסדר ומאוזן לגמרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקי

אורית
    24/07/2014

היי אלי, תודה על השיתוף.
    אני יודעת כמה זו חוויה קשה ואני שמחה שהמצב השתפר וחזרת לקדמותך.
    לי אין רקע של שימוש בסמים ככה שאין תשובה ברורה למצבי.
    עם זאת, הבנתי שישנה אפשרות של נזק ממשי למוח במקרה של סכיזופרניה שלא טופלה תרופתית במהלך מספר חודשים. האם זה יכול להסביר את הבעיות עם הזכרון לטווח רחוק?

במהלך ההתקפים הפסיכוטיים הייתי במצב של חרדה ופרנויה (שלמיטב ידיעתי יש להם השפעה כלשהי על הזכרון).
    לצערי חיים שלמים נעלמו לי. אני שלוש שנים אחרי ההתקף ויש שיפור מסויים (בין בכלל לא זוכרת - לקצת זוכרת). אני גם יודעת שלעתים רחוקות בעקבות טריגרים רגשיים אני נזכרת חלקית בחוויות מעברי מה שגורם לי להניח שיתכן שניתן להשיג שיפור.

בעבר עשיתי CT מוח שיצא תקין. מאחר ואף אחד מהמטפלים שדברתי איתם לא ידע להתייחס לעניין הזכרון, אשמח להכוונה נוספת של הרופאים בפורום. מהיכן להתחיל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דעה אישית

שמוליק
    24/07/2014

שלום אנה.

אני עברתי מספר התקפים פסיכוטיים, ולא זכור לי שהיה לי איבוד זיכרון, אבל זה לא אומר עלייך כלום.

כל הכבוד שאת מתמודדת עם הקשיים, ואני בטוח שתצליחי להתגבר עליהם.

אינני רופא, ואינני יכול לומר בוודאות האם תוכלי לרענן את הזיכרון שלך. לדעתי, צריך לקחת בחשבון גם את המקרה הגרוע שבו לא יהיה ניתן "לשחזר" את הזיכרון על מה שהיה בעבר לפני האישפוז, ולהתמודד עם זה.

מעניין אותי לשאול (וכמובן שאת לא חייבת להשיב) האם את מה שעבר עלייך אחרי שהתאוששת מההתקף הפסיכוטי את זוכרת באופן שנראה תקין.

כל טוב ובהצלחה רבה.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אורית
    24/07/2014

היי שמוליק, תודה
    אני מניחה שהכל בסדר אצלי ורצוי להמשיך לחיות, אבל חבל לי מאוד שאיבדתי זכרונות מחיים שלמים.
    לגבי הזכרון, כעקרון החיים שלי נחלקים ללפני ההתקף (האבחנה) ואחרי.
    קראתי קצת על המבנה של הזכרון וקשה לי לומר אם הזכרון שלי תקין (שליפה ויצירת זכרונות חדשים).
    אני מרגישה שיש לי כיום מעט מאוד גישה לזכרונות מעברי, טובים ורעים.
    סמוך להתקף היה לי קושי להזכר בחוויות רגשיות שעברתי בתוך סיטואציות שונות וככל שעבר הזמן נהיה לי קל יותר להעלות חוויות רגשיות מהעבר. אבל עדיין - באופן מצומצם.

גם כיום אני כמעט ולא נוטה להזכר "ספונטנית" בחוויות מהעבר.
    לגבי השאלה שלך, אני חושבת שאני זוכרת בעיקר חוויות שעברתי אחרי ההתקף. ממש כמו התחלה של חיים חדשים.
    עם זאת, אני לא יודעת לומר לגבי יצירת זכרונות גם היום (הזכרון שלי לא היה משהו גם קודם). אבל - הזכרון עבודה שלי בסדר גמור ואני סטודנטית ככה שמשהו בטח עובד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה ואובדן זכרון לטווח רחוק - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    04/08/2014

פגיעה בזיכרון לטווח רחוק - לא שכיחה.
    הבעיה בסכיזופרניה זה החשיבה, היכולת ללמוד, ליזכור ולהשתמש בזיכרון.
    תחת טיפול חדש בסיכוזפרניה ( דור 2) , יש סיכוי לאחר תקופה מסויימת, לשיפור יכולת החשיבה.

במקרה שלך, כאשר האבחנה לא ברורה וחד משמעית וקיים פגיעה בזיכרון
    לטווח רחוק, יש מקום להדמייה , CT מוח , או אפילו MRI.
    בשאלה של נזק, הפרעה אורגנית.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאן אפשר לפנוץ לקבלת ייעוץ?

אורית
    04/08/2014

באופן מוזר זה חדשות טובות עבורי.
    מאחר והפגיעה בזכרון התרחש ךאחר ההתקף הפסיכוטי והתפרצות הסכיזופרניה - לאן עלי לפנות לצורך המשך בירור? ( בעבר עשיתי סי.טי שיצא תקין, בהפניית נוירולוגית שבדקה אותי)
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאן אפשר לפנוץ לקבלת ייעוץ? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    19/08/2014

יש לעדכן את רופא המשפחה ולדון הנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלונקס לשבוע...
    שרון
    23/07/2014

שלום, בת 29 נשואה פלוס 2, היה לי מצב בריאותי שפיתחתי חרדה ממנו במהלך התקופה האחרונה, היו כמה ימים של חוסר שינה, שינה קצרה וקלה מאוד חוסר תיאבון בחילות וראש מוטרד, בשבת האחרונה לאחר שיחה עם בן משפחה (פסיכולוג/ יועץ סוציאלי) שפשוט שם לי את זה בפרצוף שאני סובלת מהתקף חרדה- אז באמת חטפתי התקף חרדה (קוצר נשימה סחרחורות בחילות בילבול וכו) המליץ על טיפול תרופתי לתקופה. למחרת ביקרתי אצל פסיכיאטר סיפרתי לו הכול ובשורה התחתונה הסברתי כי כרגע החרדה היא בעצם מעצם החרדה ( המצב הבריאותי ההוא כבר פחות מטריד) יש לציין שאני מאוד נלחמת במצב ולא מוותרת ( ממשיכה לצאת מהבית ולתפקד ולא נותנת לזה להשתלט עליי ולהתרחב) אבל עם זאת עדיין מפחדת מהתקף חרדה שיבוא. סוכם עם הפסיכיאטר שלמשך שבוע אקח חצי קלונקס בבוקר וחצי בערב, כי קודם כל אני צריכה לישון. אני כבר שלושה ימים עושה זאת ואני בסדר, אבל עכשיו הפחד הוא שאם אחרי שבוע אפסיק, יהיה התקף חרדה??? ולא אחזור לחיים שלי מלפני שבוע? שלא אצליח להתמודד עם עצמי לבד ללא קלונקס.
    בגדול אני רוצה לדעת: אם אני בסדר עכשיו, כמה מתוך המצב הזה הוא בזכות עצמי וכמה הוא בזכות הקלונקס? כמה משמעותי יהיה השינוי בעוד כמה ימים כשאפסיק לקחת את הכדור?

לקביעת תור
    סגירה
    קלונקס לשבוע...

הוספת תגובה

• אפשר תגובה בבקשה? או שהפורום לא פעי

שרון
    24/07/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה תגובת המומחים

שרון
    26/07/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלונקס לשבוע... - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    27/07/2014

שלום רב,
    אכן, התסמינים שאת מתארת הם ככל הנראה תסמינים של חרדה. חרדה היא תופעה טבעית ואף חיונית במצבים מסויימים. יחד עם זאת, כשעוצמת החרדה עולה, היא (החרדה) עלולה לפגוע בתפקוד ואיכות חיים ולכן יש צורך בטיפול. הטיפול המומלץ בהפרעות חרדה למיניהן הוא טיפול תרופתי בנוגדי חרדה ודיכאון (כגון ציפרלקס, סרוקסט וכד') ו/או טיפול פסיכולוגי ממוקד - טיפול התנהגותי קוגניטיבי. תרופות הרגעה כגון קלונקס נותנות מענה נקודתי לתסמינים של חרדה, השפעתן זמנית והן לא מונעות הופעתם של התסמינים בהמשך.
    לא ניתן ללא בדיקה פרטנית להעריך את המצב שלך, לקבוע מהו הסוג הטיפול המומלץ עבורך ותוך כמה זמן צפוי מצבך להשתפר. מומלץ שתפני לבדיקת איש מקצוע - פסיכיאטרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב אני- מרגישה לא טוב

שרון
    30/07/2014

היי, אז כמו שכתבתי במשך ארבע ימים לקחתי חצי קלונקס בבוקר חצי בערב, ההרגשה השתפרה, אז לקחתי ליומיים נוספים רק בלילה , ואז הפסקתי לגמרי- יומיים וחצי הכול היה בסדר ושמחתי על כך שחזרתי לתלם, אבל הבוקר השלישי החל בפרפרים בבטן בחילות והגוף פשוט לא היה רגוע, ניסיתי להמשיך לישון ולא הצלחתי מה שהגדיל את התיסכול, חזרתי למיון פסיכיאטרי שם הרופא אמר שאמשיך עם הקלונקס עוד יומיים עד שאפגש עם הרופאה. לקחתי חצי כדור בבוקר ולפני השינה ההרגשה עדיין מגעילה אפילו יותר דיכאונית, התאכזבתי מעצמי נורא כי הייתי בטוחה שאני חזקה. עכשיו השעה 2:30 בלילה אני לא נרדמת וחוששת נורא מה יהיה. כנראה שלא יהיה מנוס מטיפול בציפרלקס (או חבריו) אך אני מאוד חוששת מתופעות הלוואי בעיקר מהשמנה ועצירות (כי אני סובלת מפיסורה וטחורים) האם הם תופעות ממש משמעותיות? מה המינימום זמן שלוקחים את הכדורים האלה? (רוצה להיפטר מהם כמה שיותר מהר)
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת קלונקס

גבריאל
    05/08/2014

מה שקרה זה שהתמכרת לקלונקס, לא היה צריך להתחיל בכדור
    הזה מלכתחילה, נותן לך לישון 10 ימים ואז מתחילות הבעיות,
    צריך להגדיל כל פעם את המינון עד שקשה מאוד להפסיק
    אבל אפשרי! תורידי כל שבועיים בחצי ותפסיקי, בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרפאן 4 מג
    דני
    23/07/2014

שלום רב,רציתי לשאול שאלה:
    אני לוקח פרפנאן 4 מג באופן קבוע ונגמר לי הכדורים אתמול בערב,ויש לי חבילה של 8 מג בארון,האם זה מותר לחתוך את ה8 מג לחצי בכדי שאני אקח 4 מג ואוליי אם זה יהיה יותר טוב מותר לחתוך את זה באופן קבוע אם חצי כדור יותר נח לי,מותר לחתוך 8 מג לשתי חצאים של 4 ולקחת כל יום חצי כדור ?,והאם זה נותן אותו השפעה כמו כדור של 4 שלם או שאני יגריש איזה שינוי ?

לקביעת תור
    סגירה
    פרפאן 4 מג

הוספת תגובה

• פרפאן 4 מג - תגובה

ד''ר דבי פרס וינשטוק
    23/07/2014

ניתן לחצות כדור של 8 מג'-לחצי כדור-אין בעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויאפקס והחמרה
    תום
    23/07/2014

אני לוקח 150 למיקטל כבר שנה, וביום ראשון התחלתי לקחת ויאפקסxr 75מ״ג.

ואני חושב שהכדור מחמיר את המצב, אני חסר שקט (לא ברמה קיצונית) כח הזמן צריך לנדנד את הרגל, ואני ממש ממש עצוב ומרגיש חרדה ממש חזקה שלא הייתה ככה לפני, וגם הלילות מוזרים, אני בקושי נרדם ואני זוכר ממש בפלאשבקים שאני ער ומדבר לעצמי בפאניקה, וכמובן שהמחשבות האובדניות התגברו.

יש לי תור לרופא רק עוד שבוע.

הייתי מאודפז כמה פעמיים (bpd) ואני לא רוצה לחזור לשמה, המחלקה ממש לא מתאימה לי יש שמה אנשים מאוד חולים.
    מצד שני אני גם לא יכול להיות בבית

לקביעת תור
    סגירה
    ויאפקס והחמרה

הוספת תגובה

• ויאפקס והחמרה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    04/08/2014

ייתכן ותופעות לוואי לוויפאקס, באם מדובר בהתחלת טיפול, יש צורך להתחיל במנון יותר קטן.. וויפאקס 37.5 מ''ג רגיל ולא XR.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה חברתית- פחד קהל
    יהודית
    22/07/2014

שלום,
    אני בת 20 וסובלת מפחד קהל קיצוני,
    אין לי בעיה במסיבות ובארועים חברתיים כל עוד אני לא צריכה לדבר מול כמה אנשים...
    אבל אני לא מצליחה בשום אופן לדבר מול כמה אנשים אלא אם כן זה ספונטני...
    ניסיתי הרבה טיפולים-CBT, טיפול תרופתי קצר, פרחי באך
    ושום דבר לא עזר בכלל...
    ניסיתי לקחת כדור לוריוון והוא עוזר לי בראיונות וכדומה אבל לא בדיבור מול קהל..
    אשמח מאד לשמוע עצות לטיפול בבעיה!!!!
    כמו כן שמות של מטפלים באזור ירושלים
    תודה רבה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה חברתית- פחד קהל

הוספת תגובה

• הלוריוון ממכר.

מישהי
    23/07/2014

אחרי שמפסיקים איתו החרדות מתעצמות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי גם אני חרד חברתית

אלי
    23/07/2014

הייתי בטיפול קבוצתי בגהה מיוחד לחרדה חברתית אצל צופי מרום זה די מומלץ.
    רשמת שעשית CBT אני מקווה שבקבוצה.
    שם בטח לימדו אותך שאסור להימנע מסיטואציות שגורמות לחרדה אלא לעשות לפני דף מחשבות ( להרגיע את הפחדים המשתוללים בראש לפני ) ללכת לאירוע המלחיץ ואחר כך לעשות דף מחשבות על מה שהיה באירוע עצמו על אירועים מלחיצים להרגיע את החרדות שוב המשתוללות בראש) ולהמשיך הלאה... כך כשלא נמנעים ועושים עם הפחד לומדים לשלוט בפחד עם הזמן הוא הולך וקטן לא נמנעים ועושים את המקסימום לא לפגוע בחיים לעצמנו בגלל הימנעות.
    זאת כמובן התיאוריה במציאות זה אומר להילחם ללא פשרות בחרדות להילחם בעצמך למעשה וזה לא קל להשתנות בכלל זה אפשרי אבל לא קל בכלל.
    הגעתי לד"ר מרום לטיפול הקבוצתי עם 110 בלייבוביץ' ויצאתי ממנו עם 70 בערך היום אני נמצא על 40 בערך
    כלומר החרדות ירדו בגלל עבודה קשה ועם השנים כשנלחמים בזה אפילו לא בכל בכוח אלא קצת אבל בנחישות אפשר לחיות עם זה יפה מאוד. הכי חשוב לא לוותר לעצמנו אפשר להעזר בטיפול דינאמי להקל על הקושי במלחמה. ( אם יש קצת כסף)
    יש ברשת קהילה שלמה של חרדים חברתית בפייסבוק עוזרים ונותנים עצות אחד לשני. יש פורומים שעוסקים בנןשא
    13 אחוז מהאוכלוסיה בארה"ב סובלת מחרדה חברתית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם עשית טיפולים

מישהי
    23/07/2014

מימה שכתבת כביכול נראה שעזרו לך, למה אתה מגדיר את עצמך כחרד חברתית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיכיאטר טוב

יהודית
    23/07/2014

תודה על התגובות!
    הייתי שמחה לשמוע על פסיכיאטר טוב ואם יש משהו שעבר טיפול כזה ומה היו התוצאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלי

אלי
    23/07/2014

למישהי
    עזרו לי למדו אותי טכניקה לשלוט בפוביה בחרדה אבל את העבודה הקשה האדם עצמו עושה לבד... בכל מקרה אני עדיין סובל מחרדה חברתית אני בן 35 אני חושב שאסבול מזה לעד ברמה כזאת או אחרת.

יהודית:
    אני ניסיתי טיפול פסיכיאטרי לי באופן אישי לחרדה חברתית זה לא ממש היה יעיל
    לקחתי סרוקסט ולא מיציתי טיפול תרופתי כלומר לא ניסיתי הרבה סוגים של תרופות ניסיתי אפקסור גם אבל לדיכאון לא לחרדה חברתית.
    בכל מקרה SSRI לי אישית לא עזר בכל מקרה טיפול תרופתי יכול מאוד להועיל זה אינדיבידואלי על חלק משפיע על חלק לא משפיע.
    אני מכיר אנשים שעוזר להם. ומכיר שלא עוזר.
    רופא טוב באיזור ירושלים אני אישית לא מכיר מצטער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפחות אתה עוזר לעצמך.

מישהי
    23/07/2014

הכרתי אנשים שמתו יחד עם חרדות עצומות, בלי עזרה מבחוץ, וללא יכולת עזרה עצמית.

דרך אגב, חרדות יש לכולנו, חלק כמעט ולא מרגישים אותן ולחלק זה פוגע בתפקוד היומיומי, פשוט לומדים לחיות איתן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על אפקסור

רונן
    24/07/2014

שמעתי שקשה להגמל מהאפקסור והבנתי שלקחת את הכדור הזה אפשר לדעת פרטים ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי רונן

אלי
    24/07/2014

סתם הכניסו לך שטויות לראש אפקסור לא עושה שום בעיה בגמילה הוא לא ממכר זה לא קלונקס..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצעה

אורית
    24/07/2014

היי יהודית,
    הייתי במצב מאוד דומה לשלך והתנתקתי חברתית לחלוטין.
    הייתי מציעה לך אם לא עשית זאת עד היום לנסות לקחת אחריות על התנהלות בעניינים שונים ולייצר תקשורת עם נותני שירות, (ומתוך מטרה מוגדרת).
    (שירות לקוחות טלפוני לדוגמא).
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובות!!

יהודית
    24/07/2014

שחות טלפוני לא כל כך קשה לי לעשות ואני בטח מנסה לעשות כל מיני דברים אבל יש דברים שפשוט אין לי מצב לעשות אותם!!!
    לדוגמא -להגיד את השם שלי (!!) לקבוצה גדולה של אנשים -כשנוצר שקט....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשוב

אורית
    24/07/2014

מאוד, שאת יודעת את החוזקות והחולשות שלך, ושאת שוכחת (?) אותן לפעמים.
    את יכולה לדבר על הקשיים והחולשות בטיפול, אבל אין תחליף להתנסות.
    מה הקשיים שלך לדעתך?
    את רק בת עשרים, ואני לא פסיכולוגית, אבל ממרומי גילי ונסיוני אני כן יכולה לומר לך שכשהייתי צעירה נתתי חשיבות יתרה לבעיות שלי, ולקשיים השונים. לפעמים ההתעסקות בהם היה הדבר הכי קרוב שהיה לי להשגת התוצאה הרצויה (קשרים חברתיים), וצריך לשים לב גם לזה.
    לתפוס מקום בין אנשים, להוביל חברתית, לדמות התנהלות קלילה או לרצות שישימו לב אלייך זה משהו שנבנה עם הזמן (או לא בכלל).

עם זאת, בגלל שעברתי הרבה שנים עם אותן הבעיות, הניסיון לימד אותי לא לתת כזה משקל לבעיות (למשל לומר לעצמי שבאופן מוחלט אני לא יכולה לעשות איקס). זה לא מקדם אותך בפועל, וזה מאוד מסוכן לומר את זה לעצמך כי זה נותן תחושת חוסר מסוגלות ומסכנות.
    בכל מקרה את תמיד יכולה ללכת על שיטת - FAKE IT UNTIL YOU MAKE IT
    להעמיד פנים שהכל בסדר עד שהוא יהיה בסדר. אני רצינית, זה עובד.

משהו קצת יותר מועיל שאפשר לעשות זה לומר לעצמך שזו ההתחלה, יש לי בסיס כזה וכזה (את כן מצליחה לעשות שיחות טלפוניות למשל), ולהמשיך לנסות.

וכמובן לקחת בחשבון שאת לא מתחילה מ-100, את מתחילה מ-10 ואת תמשיכי לעלות. חשוב שתתני קרדיט לתוצאות המיידיות של הנסיונות שלך, עצם זה שניסית זה הכל, ושתשימי לב לכל התקדמות, גם אם הכי קטנה.
    כל ניסיון כזה שלך לעמת את עצמך עם הקושי יגרור תובנה נוספת כלשהי. בסופו של דבר זה באמת שאלה של ניסיון, אבל שום דבר לא מוחלט.

ותזכרי שהכל בך בסדר חוץ ממה שאת רוצה לשנות.

חוץ מזה אני יכולה להמליץ לך בחום על קבוצות תמיכה שונות של צעירים שמתעסקות בהפרעות נפשיות ו/או קשיים חברתיים. בגדול הרעיון הוא סביבה תומכת שמודעת לקושי, שיש בה צעירים עם בעיות חברתיות שונות. הקבוצות מנוהלות ע''י מדריכים (פסיכולוגים) והצעירים שנמצאים בקבוצה הם לרוב אנשים רגילים לחלוטין עם קשיים שונים, והם יכולים להיות התחלה בדרך להשתלבות מלאה שלך בחברה.
    אני די בטוחה שיש קבוצה כזו באסף הרופא ואחת בתל השומר.

מקווה שעזרתי D:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לסרוקסט
    אודליה
    22/07/2014

שלום רב,
    אני כבר עשר שנים לוקחת סרוקסט 20 מג ביום. כדור אחד. לאור המצב אני נתקפת בחרדה ורציתי לשאול האם לעלות את המינון לתקופה קצרה יכול לעזור?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנוגע לסרוקסט

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לסרוקסט - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    04/08/2014

בהחלט ייתכן הטבה והקלה
    אך יש צורך לעדכן את הרופא המטפל בנדון, ייתכן סיבות נוספות שלא ידועים לי
    ושינוי מינון סרורקסט יכול להחמיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרנדה ומדבקות הודייה להרזיה
    בתאל
    22/07/2014

שלום. אני בת 22 ואני שותה באופן יומיומי כדור "סרנדה" 100 מיליגרם ביום. האם אסור לי להשתמש במקביל לטיפול בסרנדה במדבקות להרזייה בשם "הודייה"?
    תודה רבה!

הוספת תגובה

• סרנדה ומדבקות הודייה להרזיה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    04/08/2014

אין מניעה חד משמעית אשר ידועה לי.
    יש לעדכן את רופא משפחה ורופא מטפל ולעדכן בכל שינוי חריג..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרוקוול 400 מ"ג
    רמי
    22/07/2014

שלום ד"ר

אני נוטל כדור אחד ביום של סרוקוול 400 מ"ג כבר שבוע. הוא אחלה כדור אבל יש לי בעיות בזקפה כתוצאה מכדור זה (זקפה חלקית וקצרת מועד). האם זה אופייני לכדור זה?

*אני חייב לציין שבעבר היו לי בעיות של חוסר זקפה מוחלטת עם כדורים אנטי פסיכוטיים אחרים

לקביעת תור
    סגירה
    סרוקוול 400 מ"ג

הוספת תגובה

• יכול להיות

שמוליק
    22/07/2014

שלום רמי.

אינני רופא.

פגיעה בתיפקוד המיני היא תופעת לוואי שכיחה של תרופות אנטי-פסיכוטיות, ולכן רוב הסיכויים שזה קשור לסרוקוול.

לדעתי, אפשר לטפל בבעייה גם ללא תרופות; אם מטפלים מספיק טוב במרכיב הריגשי של הבעייה - אפשר להגיע למצב שבו לא יהיה צורך בטיפול התרופתי.

אני אישית, לקחתי במשך שלוש שנים תרופות אנטי-פסיכוטיות. אצלי עיקר הסבל היה מבעיות תיפקוד כלליות יותר. אודות לטיפול מסור במרכיב הריגשי של הבעייה, הגעתי למצב שבו היה נכון להפסיק את הטיפול התרופתי, ולהפסיק את הסבל.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה השפעות של כדורים נגד דיכאון,שנים
    edit
    21/07/2014

במה מתבטאת ההשפעה? תופעות הלואי?
    האם בשינוי האישיות? תוקפנות? חוסר סבלנות לזולת? דימוי עצמי נמוך?...
    הן חברתי והן גיסתי נוטלות כדורים כנ"ל [17 ו- 28 שנה בהתאמה] ובאופן מקרי[?] שתיהן רוצות גירושין למרות שהן טוענות שיש להן רגשות חיוביים כלפי הבעל...
    בניגוד למצופה, שתהין נעשות כועסות בקלות רבה, על כל דבר קטן, לשתיהן דימוי עצמי נמוך.
    האם זו מקריות?

הוספת תגובה

• מה השפעות של כדורים נגד דיכאון,שנים - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    04/08/2014

לא אמור להיות שינויים לאורך זמן..
    לפעמים במקרים עמידים, מצבים חוזרים של החמרה קלינית לאחר הפסקת טיפול
    יכולה להוביל לעמידות לחלק מהטיפול, זאת בגלל שינוי ברמה התאית, ביטוי חלבונים וקולטנים..
    לזכור שזה מאוד אינדיבידאולי
    תרופות לבד לא מספיק באיזון נפשי
    יש חשיבות למזון, פעילות גופנית, וויטאמינים אורך חיים
    מרכיב פסיכולוגי וסביבתי..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קונצטרה
    בסטיאן
    21/07/2014

לקחתי קונצרטה במשך כמה ימים רצופים. כמה זמן לוקח לה לצאת מהגוף?

לקביעת תור
    סגירה
    קונצטרה

הוספת תגובה

• קונצטרה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    21/07/2014

כשבוע..
    ( כמובן שמפסיק להשפיע לאחר 12 שעות, מדובר על שאריות.. ריכוז נמוך, אשר הולך ויורד)

חוק האצבע : זמן מחצית החיים כפול 5 , אך תמיד יש ריכוז מאוד קטן.. מאוד תלוי בתפקוד כבד וכו..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה