פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חומצה פולית
    יעקב
    14/08/2014

שמעתי מד''ר יונתן דודאור בשידור ברשת א' שלפעמים בדיכאון יש עמידות לטיפול בגלל שיש מחסור בחומצה פולית והוא המליץ על שימוש של 10 מ''ג של חומצה פולית לזמן מוגבל רציתי לדעת לכמה זמן מקסימום אפשר להשתמש ב 10 מ''ג חומצה פולית
    אשמח לתגובה מד''ר יונתן דודאור תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חומצה פולית

הוספת תגובה

• חומצה פולית - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/08/2014

אכן..אמרתי.
    לא 10 מ''ג , חומצה פולית סינטטית 5 מ''ג לחודש.
    מעבר, לפעמים יכול לעקב כניסה למוח.
    ממשיכים על פי בדיקת דם בקופ'ח.

הבעיה : הריכוז בדם , לא משקף את הריכוז במוח.
    לפעמים יש פגם גנטי, חומצה פולית מהמזון או סינטטית, לא מתפרקת
    לצורה, THF , אשר יכולה לחדור את המוח , לחדור את גבול מח-דם.

תוסף מזון יעיל L METHYLFOLATE
    חומצה פולית משופרת עדיפה הרבה יותר, מגיעה בצורה החודרת את גבול המוח
    ויעילה במצבי דיכאון.
    לצערי בארץ לא ניתן להשיג באופן סדיר, ניתן להזמין מ EBAY.
    בארה''ב יש תרופה - תוסף, DEPLIN
    נותנים בדיכאון עמיד, מכיל MTHF , בריכוז מאוד גבוה, כמעט פי 10 מחומצה פולית 5 מ''ג שנותנים בארץ ולזכור, שחומצה פולית שנוטלים, וויטאמינים, תוסף, אולי 20 עד 30% מגיעים למוח, לעומת DEPLIN אשר פי 10 בריכוז ובנוסף כ 70% מגיעים למוח, מה שנקרא תוסף מזון משופר...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב וואבן ולוריוון
    חנה
    14/08/2014

שלום רב,
    האם מותר לשלב כדור וואבן וחצי כדור לוריוון לפני השינה או שזה יכול לגרום נזק?
    יש לי בעיות שינה לאחר הפסקת אפקסור וזה מה שפחות או יותר עוזר לי להירדם.
    בתודה,
    חנה

לקביעת תור
    סגירה
    שילוב וואבן ולוריוון

הוספת תגובה

• שילוב וואבן ולוריוון - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/08/2014

לא מומלץ לערבב סוגים שונים של בנזודיאזפינים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה במילכוד
    עידן
    13/08/2014

לד"ר שלום,

אני נוטל ציפרלקס לשם טיפול בחרדות , לאחר שסבלתי ממספר התקפי פאניקה, תחושות של לחץ בחזה, סחרחורות, וחוסר יכולת לתפקד נאלצתי לקחת SSRI כדי לטפל בתופעות (זה היה לפני מעל לכשנה), מאז המצב השתפר, אני לא לוקח באופן קבוע 10 מ"ג, אלא מדי פעם יורד ל-5 מ"ג, אני סובל מבעיה כאשר אני יורד לתקופה ל-5 מ"ג אני מתחיל לאט לאט לחוש את תופעות החרדה חוזרות, מצד שני שאני מספר ימים רצוף לוקח 10 מ"ג, אני חווה תופעות לוואי של הציפרלקס: לחץ בראש, תחושת ניתוק מוחלט (אדישות כלפי הסביבה) מה שבעצם גם גורם לתחושת חוסר החרדה המוחלטת זה הניתוק מהמציאות שחשים, חוסר זיכרון (מצבים שאני מתקשה לזכור דברים שאני זוכר תמיד באופן שוטף- ויש לי ממש הרבה בלאק אאוטים), קושי לחשוב בצלילות ומהירות כמו ברגיל, עייפות (צורך לישון 9 שעות בלילה ועדין עייף), אני עובד בעבודה שדורשת ריכוז ודי קשה לי להתמודד עם התופעות לוואי הללו, ומצד שני לא רוצה לחיות עם התופעות הפיזיות הלא נעימות של החרדה שגם כן מציקות לי, מה אני יכול לעשות? האם ייתכן שניתן לעשות יומיים 10 מ"ג יומיים 5 מ"ג, אני צריך למצוא מינון אופטימאלי שלא יגרום לי לתופעות לוואי מהציפרלקס מצד אחד שמציקות לי ומצד שני לא יהיה חלש מדי שהחרדה תחזור.

אם שמעת על מקרים דומים ומה האופציה האידיאלית במצב שכזה.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה במילכוד

הוספת תגובה

• יכול להיות שטיפול ריגשי

שמוליק
    14/08/2014

שלום בן.

יש רופאים שדוגלים בטיפול תרופתי בלבד, יש כאלה שמעדיפים לבסס את הטיפול בעיקר במרכיב הריגשי, ויש (כמו הרופאים בפורום) הדוגלים בשילוב של השניים.

ד"ר דוידאור כתב פעם שרופאים המטפלים רק בתרופות מפספסים בגדול.

לא ברור מהשאלה שלך האם אתה מטפל גם במרכיב הריגשי, ואם לא - אז אולי כדאי לטפל גם במרכיב הריגשי.

טיפול טוב במרכיב הריגשי יכול להביא אותך למצב שלא תצטרך בכלל תרופות.

כמובן שאם אתה מעוניין לטפל רק באמצעות תרופות - צריך לכבד את רצונך ולמצוא פתרון בהתאם.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה במילכוד - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/08/2014

לא נכון להוריד ולעלות לסירוגין.
    ייתכן שיש מקום לשנות תרופה, ולחפש מינון אפקטיבי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת אישיות?
    לינדה
    13/08/2014

שלום רב
    שמי לין ואובחנתי כבעלת הפרעת אישיות רציתי לדעת איזו הפרעה יש לי בדיוק.
    אז ככה אני בת 31 שייכת למגזר הדתי גרושה ללא ילדים. התחתנתי בגיל 23 דרך הכרות באינטרנט מהמגזר גם.תוך 4 חודשי היכרות ושנה וחצי אחרי התגרשנו בעיקר ביוזמתי כי הבחור לא היה מדבר איתי כמעט היה עצבני כל הזמן,לאחר שנה שניסיתי לסבול איתו כי בכלח זאת שנה ראשונה קשה התגרשתי אחרי שבאמת הרגשתי שנמאס לי.
    בגיל הילדות המוקדמים מאוד לא הרגשתי בעיות מיוחדות בבית חוץ משהוריי לא הסתדרו בינהם כל כך.
    בעיות החלו בסביבות גיל 9 עד 15 שאז הבנים היו מציקים לי המון בבית ספר גם בגלל פצעי בגרות והרכבתי משקפיים עודף משקל וחוסר בטחון עצמי.
    לאחר מכן בגיל 15 אימי חלתה באו סי די לא היה מי שיתמוך בה חוץ ממני האבא לא מתפקד במשפחה אחי היה רק בן 9. והייתה אומרת לי דברים קשים כמו חבל שאת לא מתה היה לי טוב בלעדייך,למרות שבתור ילדה הייתי מאוד שקטה ורגועה ולא עשיתי שום בעיות.
    כשהייתי בת 20 חברתי הטובה נהרגה בתאונת דרכים בדרך חזרה מהמכללה שבה למדה.
    אני זוכרת שני אירועים של חרדה משמעותיים לגביי שאחד הוא:
    לפני שנישאתי כמה שנים לפני פיתחתי חרדה שסוף העולם מגיע שאין יותר חזרה לדרך הטובה וממשד הייתי מתקשה לקום בבוקר ולהסתכל בחלון מאיזה כיוון השמש זורחת....לאחר איזה שבועיים זה עבר לי לבד
    שנתיים לאחר שהתגרשתי פיתחתי חרדה שיש לי טרשת נפוצה בגלל תחושת נימול שהיו לי בידיים ועקצוצים ובמשך שנתיים פחדתי מאוד להבדק אצל נוירולוג לאחר מכן אזרתי אומץ וגם הלכתי לפסיכיאטר שנתנה לי תרופה ולקח איזה חצי שנה עד שהתרופה עזרה לי.
    בנוסף מגיל 18 יש לי רישיון נהיגה ולמרות זאת לא נהגתי במשך 10 שנים לבד כי יש לי פחדים שאדרוס מישהו בעיקר ילדים ושחיי ישתנו לנצח ורק לאחרונה התחלתי לנהוג וגם זה מעט7 מאוד.עדיין יש לי תפחדים האלה.
    מאז הגירושין אני מאוד בדכאון בוכה הרבה איבדתי את החשק לחיות או לקום בבוקר מתפרצת הרבה על בני משפחתי, בסביבת משפחתי נותנים לי הרגשה הרבה שרוב הסיכויים שאשאר לבד כי מי ייקח גרושה אפילו שהיא ללא ילדים??
    כשסיימתי הלימודים בתיכון התחלתי ללמוד הוראה של לשון והסטוריה ונכשלתי בשנה הראשונה, לאחר מכן ניסיתי ללמוד הנהלחת חשבונות ולא נגשתי למבחן לאחר מן למדתי שירותי אנוש שגם בן נכשלתי ועברתי ללמוד קרימינולוגיה ובקושי אחרי חמש שש שנים כמעט סיימתי ובסוף נתקעתי רק עם הסמנריון המחקרי ולא סיימתי אותו וזה כבר 6 שנים שאני לא לומדת ולא מנסה לעשות שוב את הסמנריון הזה יש לי חשש מאוד גדול שאכשל בו. כל חיי עבדתי רק בעבודות זמניות לרוב מפעלים שהיו מפטרים אותי מהם בטענה שאני עובדת לאט מידי ולא מספיקה ורוב הסיבות שאינני מחפשת עבודות כל כך זה שהוריי לוחצים עליי לא לעבוד עם גברים לבד לא בלילות לא במקומות שאין אפשרות להגיע אליהם באוטובוס ובסוף כשאני מוצאת משהו גם ממשיכה לטעון שסתם בא לי להסתובב בחוץ העיקר לא לעשות עבודות הבית

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת אישיות?

הוספת תגובה

• היי לין

רפי
    14/08/2014

1.גם אני הובחנתי בצורה רשמית לפני כמה שנים כבעל הפרעת אישיות או קרוב לזה,הלכתי לפסיכולוג רציני לטיפול בעקבות משבר נפשי קשה,שטופל גם בשילוב תרופתי, ולמעשה זה בכלל לא משנה ומיותר לגמרי ההגדרות האלה הפרעת אישיות. אם יש בעיות ונראה שיש אז מטפלים בהם פסיכלוגית,רגשית,תרופתית ונרפאים או לומדים לחיות עם עצמך יותר טוב.
    2.הכי חשוב פסיכולוג טוב שיעשה איתך סדר בהרגשות ובתפיסות שלך על עצמך,תתפלאי כמה יכול להשתנות ודברים
    3.ההגדרה הפרעת אישיות פלוס מצבך יכול רק להועיל לך בביטוח לאומי ,כדאי שתבדקי את זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכים לגמרי

שמוליק
    14/08/2014

שלום.

מסכים לגמרי עם רפי. צריך ללכת לטיפול. זה יכול להועיל.

לגבי השאלה האם לקחת תרופות או לא - כל מטופל וגישתו. צריך לכבד כל אחד.

לדעת הרופאים של הפורום יש חשיבות מרובה לטיפול הריגשי, וטיפול המבוסס רק על תרופות הוא פיספוס גדול (אא"כ אין אפשרות לטפל במרכיב הריגשי).

אבל לדעתי, חשוב לדעת שאפשר גם בלי תרופות.

בהצלחה.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת אישיות? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/08/2014

לא נכון לאבחן דרך האינטרט.
    האבחון פסיכיאטרי, הפרעת אישיות או קווי אישיות, בדר'כ חשובים כחלק מתוכנית הטיפול בכלל ופסיכולוגי בפרט.
    הטיפול בדר'כ כאשר יש תסמונת דיכאון, חרדה וכו.

יש אנשים רבים עם הפרעות אישיות ולא זקוקים לשום טיפול.
    באם יש סבל נפשי, פגיעה תפקודית, ממליץ לפנות לאיש מקצוע ולהתייעץ לגבי טיפול מתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות ועישון
    מישהי
    13/08/2014

שלום,
    יכול להיות שעישון חד פעמי (של מריחואנה/חשיש) יכול לגרום לחרדות לצוץ כמה חודשים אחרי? ז"א להתחיל בכל מיני דברים קטנטנים פה ושם ובמהלך החודשים להתגבר יותר ויותר ככה שאחרי בערך 8-9 חודשים החרדה קיימת באופן מאוד משמעותי?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות ועישון

הוספת תגובה

• חרדות ועישון - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/08/2014

כמה חודשים לאחר מכן - פחות סביר
    כחודש לאחר שימוש בסמים ייתכנו שינויים ובעיות נפשיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריספונד-1
    אני
    12/08/2014

האם תופעות לוואי של הכדור יכול להיות נפיחות ברגליים ללא כאב ?.בכפות הרגלים ורגל תחתונה כף הרגל כולה או שזה מראה על בעיה בכבד

לקביעת תור
    סגירה
    ריספונד-1

הוספת תגובה

• ריספונד-1 - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    13/08/2014

שלום רב,
    התופעה המתוארת אינה אופיינית לריספונד ומחייבת התייחסות רפואית. יש לפנות לבדיקה והתייעצות עם רופא משפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לבעיה מסוימת
    חיה מהצפון
    12/08/2014

שלום. אני דוד ואני בן 33 סובל מסכיזופרניה. אני גר אצל ההורים. העניין הוא כזה: שאני נמצא בקשר טלפוני עם קרוב משפחה . הוא נותן לי עצות על החיים. אבל הוא רוצה תמורה עבור זה שהוא מדבר איתי.
    ספרתי לו שהעלו לי את הקצבה שלי ועכשיו הוא רוצה שאעזור לו ב1000 שקל.
    מה לעשות? להמשיך בקשר? או לנסות להסביר לו שאין לי יכולת לעזור לו? הוא אמר לי שמבחינתו אין לו בעיה לחתוך את הקשר. אשמח לעצות. תודה רבה, דוד

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בקשר לבעיה מסוימת

הוספת תגובה

• לא ממש הבנתי

מישהי
    12/08/2014

הוא מאיים שלא ידבר איתך, במידה ולא תיתן לו כסף? ככה במפורש?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחתוך

רפי
    13/08/2014

הוא נצלן. עדיף שתשלם לפסיכולוג מקצועי את הכסף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לבעיה מסוימת - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/08/2014

אם כסף לך לאיש מקצוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס ואלכוהול
    בר
    12/08/2014

היי רציתי לשאול, אני על ציפרלקס חודש וחצי בעקבות דיכאון בינוני וחרדות ובמסיבת רווקות שלי שתיתי אלכוהול כמות לא קטנה בכלל מאז אני מרגישה לא טוב הדיכאון חזר פתאום בקטנה אבל חזר העייפות החוסר יקר ומרגישה שיש לי תחושות ניתוק כאלה בכל אופן האם זה מסוכן מה שעשיתי? ואם עכשיו אצטרך לחכות שוב חודש עד להשפעת הכדור מחדש מה לעשות? תודה רבה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס ואלכוהול

הוספת תגובה

• ציפרלקס ואלכוהול - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    13/08/2014

שלום רב,
    לא מומלץ לשלב בין אלכוהול לבין נוגדי דיכאון מאחר והשילוב עלול מצד אחד להחמיר את תופעות הלוואי של נוגדי דיכאון ומהצד השני להגביר את השפעותיו הלא רצויות של אלכוהול. סביר להניח שאלו התופעות שחווית בעקבות השתיה. יחד עם זאת, לא סביר כי שתיה חד פעמית "ביטלה" את השיפור בדיכאון, אמנם במידה והרגשה הרעה לא תשתפר בקרוב, כדאי להתייעץ עם הרופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי של ציפרלקס
    עומרי
    11/08/2014

היי

עקב מחשבות טורדניות, אי שקט , דאגה ועוד כל מיני תסמינים התחלתי לקחת 5 מ"ג ציפרלקס ביום במטרה אחרי 10 ימים להגדיל את המינון.
    אחרי כמה ימים התחילו לי תסמינים של ירידה קלה בחשק המיני אבל גם ובעיקר קושי ועיכוב בשפיכה.
    המשכתי לקחת סה"כ שלושה שבועות בתקווה שיהיה שיפור בתופעות הלוואי.
    אין שיפור.
    האם יש עוד סיכוי שתופעות הלוואי האלה יעלמו ? מה אפשר לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי של ציפרלקס

הוספת תגובה

• תופעות לוואי של ציפרלקס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/08/2014

בהחלט יש סיכוי.
    בשלב הזה ממליץ להמתין כחודש לפחות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבודה במשמרת צהריים ודכאון
    אירית
    11/08/2014

מתנצלת מראש על שאלה קצת משונה אבל אחת ולתמיד אני מבקשת לדעת אם יש בסיס מדעי לתופעה או שמשהו אינו תקין אצלי .
    האם הגיוני שעבודה במשמרת צהריים (התחלה בשעה 14 וסיום בשעה 20 לערך ) גורמת לתחושת דכדוך קשה ביותר ודכאון ?
    מדובר בעבודה ומקצוע שאני מאד אוהבת וכמובן שהבעיה לא קיימת בכלל במשמרות בוקר , אלא ההפך .מבקשת לדעת האם תופעה זו מוכרת וקיים לה בסיס .

תודה רבה

הוספת תגובה

• לא כל כך אהבתי את המונחים

שמוליק
    11/08/2014

שלום אירית.

אני ממש לא חושב שזה נכון לומר שאם עבודה בשעות 14-20 גורמת לך לדיכדוך אז אומר שמשהו לא בסדר אצלך. אפילו אם יש לך עמיתים לעבודה הזו שעובדים בשעות האלו ואינם מדוכדכים.

לכל אדם יש את הייחודיות שלו, וזה בסדר גמור אם הדכדוך הזו הוא תוצאה של משהו שהוא מיוחד אצלך.

לסימפטום הזה יכולים להיות אין ספור איבחונים אפשריים. יכול להיות שמדובר בבעייה רפואית "רגילה" שיש לה השפעה חזקה על ההרגשה, ועוד הרבה אפשריות...

אני בטוח שיש לכך הסבר הגיוני, ואם יש לכך הסבר הגיוני - אז אני ממש לא חושב שאת צריכה להדביק על עצמך סתם תוויות.

מה שכן, כדאי לבדוק את העניין יותר לעומק, ולהבין מהיכן זה בא, ולהתמודד על מנת לשפר את המצב.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבודה במשמרת צהריים ודכאון - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/08/2014

לא אמור להיות סיבה מדעית חד משמעית.
    במיוחד שזו עבודה שאת אוהבת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת תרופות
    אני
    10/08/2014

שלום , אחרי 8 שנים החלטתי להפסיק את התרופות , לאחר הרבה נסיונות אני מרגיש שאני בדרך הנכונה .
    יאמר לזכות שמוליק שמה שהוא טוען כטיפול רגשי -- נכון .
    הרגע שהבנתי את הבעיה הרגשית העמוקה ששולטת בי כבר שנים , הצורך התלותי ירד .
    בדרך כלל ביום הזה לעומת ימים אחרים יש לי כאבי ראש .
    אבל עכשיו אני מרגיש מצויין .

למקרה שתעיתם מה ה"דבר " הרגשי .
    אז אימפולסביות .
    יום יפה לכולם .

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת תרופות

הוספת תגובה

• איך אתה עושה את זה? לבד?

מישהי
    11/08/2014

או שיש לך עזרה?

יום טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא כדאי להפסיק לבד

שמוליק
    11/08/2014

שלום.

לא כדאי להפסיק את הטיפול התרופתי מבלי להתייעץ עם הרופא המטפל.

גם אם מחליטים על ההפסקה בניגוד לדעתו - כדאי לשמוע מה יש לו לומר ולרדת בהדרגה על פי ההמלצות שלו.

אני שמח שעוד מישהו שסבל מהטיפול התרופתי הגיע למסקנה שניתן לטפל בבעייה מבלי לסבול מהתרופות. כמובן, שאני מכבד גם מטופלים שאינם סובלים מהטיפול התרופתי, ומטופלים שסובלים ומעדיפים משיקולים שלהם לקחת תרופות ולסבול - כל אחד צריך לעשות את מה שהוא רוצה. רק חשוב שמטופלים יידעו על האפשרות הזו.

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יודע מה הסיכונים

אני
    11/08/2014

אני במינון הכי נמוך .
    אני די חוויתי יום די מטלטל היום , ולא אין לי עזרה .
    אני חושב שהפסיכאטריה זה הדבר הכי רע שקרה לי בחיים .
    10 שנים אחרי אני מרגיש שהבעיה לא נפתרה רק נהיו משקעים פסיכולוגים עם השנים ,
    כידוע התרופות מקילות תסמינים ולא מרפאות אז הבעיה נשארת , מה עם התסכול ? מה עם הבדידות ? מה עם חוסר הסקס ?
    כאילו הם אומרים מרגיש רע קח כדור זה לא יעזור אבל תרגיש מסטול .
    נמאס לחיות בהכחשה .
    אם לא הייתי בן אדם חזק לא הייתי נמצא פה .
    אבל אני שבר כלי .
    ריק .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכים איתך

שמוליק
    11/08/2014

שלום.

אני מסכים איתך, ואני בהחלט מזדהה עם ההרגשות שלך.

עם זאת, ישנם מטופלים שונים ומגוונים ולכל אחד מתאים משהו מיוחד בשבילו.

סבלת מתופעות הלוואי והחלטת שזהו - זה בסדר גמור. זה גם מה שאני כל הזמן מנסה לעודד. מי שמרגיש שהוא אינו יכול יותר לסבול מתופעות הלוואי של התרופות - אז אפשר לטפל במרכיב הריגשי ולהגיע למצב שבו לא צריך תרופות ולא צריך לסבול מתופעות הלוואי.

עם זאת, ישנם מטופלים שממש רוצים תרופות. יש כאלו שניסו טיפול בשיחות וזה לא הצליח והם ממש מעוניינים בתרופות. זה נכון שאיננו מסכימים עם גישתם, ורוב הסיכויים שלא הייתה התאמה בינם לבין המטפל. או שיכול להיות שהשיטה שבה המטפל התמחה איננה מתאימה להם (הייתה שיחה עם ד"ר דוידאור בעניין שבה הוא טען שבדרך כלל פסיכולוגים קליניים מתחמים בשיטת טיפול מסויימת והם מטפלים רק בה, והוא טוען שכדאי לדעת הרבה שיטות, ולהתאים לכל מטופל את השיטה הכי טובה בשבילו). אבל צריך לכבד אותם ואת רצונם.

זה נכון, שהרבה פעמים הפסיכיאטרים מטעים בעניין. הם אומרים שתופעות הלוואי הן בכלל לא תופעות לוואי אלא סימפטומים שליליים של המחלה (אמנם יש דבר כזה, וישנם חולים שאינם מטופלים תרופתית, והם "זומבי", אך בדרך כלל זה ההסבר לכך).

אבל יש גם דברים טובים בפסיכיאטריה. בעיקרון כדי להיות פסיכיאטר צריך לעבור הכשרה לטיפול בשיחות, שזה דבר טוב.

בנוסף לכך, מישהו שלמשל סובל מבעייה שבעטיה יכול להיות שלא יקבלו אותו לצבא, הוא יכול להיעזר בפסיכיאטר כדי לטפל בבעיה ואם הבעייה תטופל הוא יוכל להתקבל (וגם אם לא יגיעו למצב כזה, יהיה ניתן לקבל חוות דעת שתאפשר לו להתקבל למרות הרושם שיתקבל עליו). יש גם פונקציות טובות, וצריך לדעת לנצל אותם.

בכל אופן, אני לגמרי איתך בהחלטה שלך, ושיהיה בהצלחה רבה.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהצלחה, מחזיקה לך אצבעות.

מישהי
    12/08/2014

גם לי היה את הדחף לעשות דברים בלי לחשוב לפני, כנראה שאפשר להתעלות על הכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי של
    מישהי
    10/08/2014

שלום,
    האם הסרנדה גורמת לכאבי ראש ורוגז בהתחלה?
    ואם כן האם תופעות אלה יעברו ותוך כמה זמן?

אודה לתגובה.

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי של

הוספת תגובה

• תופעות לוואי של - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/08/2014

בהחלט כן.
    בדר'כ לאחר מס. שבועות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב של סרוקוול ולמיקטל
    יהודא
    10/08/2014

לביפולאר
    זה אפשרי??
    ואם כן מה יהיו התופעות לוואי??

לקביעת תור
    סגירה
    שילוב של סרוקוול ולמיקטל

הוספת תגובה

• שילוב של סרוקוול ולמיקטל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/08/2014

אפשרי ולפעמים עדיף.
    תופעות לוואי, יש לברר מול רופא מטפל לפני התחלת טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי הפסקת גאודון
    מ
    09/08/2014

מתי החלק הקשה בהורדת מינון אחרי 3 שנים עם התרופה?
    בהתחלה? בירידה מ-120? או בסוף שאין עוד כמעט מה להוריד?

האם עליית אביליפיי במקביל מעלימה את כל תופעות הגמילה?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי הפסקת גאודון

הוספת תגובה

• שאלה לגבי הפסקת גאודון - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/08/2014

מאוד אינדיבידואלי, מתי ואם בכלל..
    הוספת אביליפי תוך כדי הורדה יכול להחמיר, עדיף להתחיל אביליפי
    לאחר הפסקה, למרות שחלק מהמטפלים יכולים להמליץ להתחיל תוך כדי..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• על סף קריסה
    שירי
    09/08/2014

אני ובעלי נשואים חמש שנים, יש לנו ילד בן ארבע כמעט. כשהכרנו בעלי היה מעשן גראס. וידעתי גם שעבר לפני שנים רבות התקף פסיכוטי שבגללו אושפז וקיבל סרוקוואל.
    לאחר שנולד לנו הבן, החלו בעיות בזוגיות. חוסר אחריות מבחינתו, "בריחה" לעישון, אי התמודדות עם בעיות כלכליות, תלות בהורים שלו שנבעה מעצם המציאות שנוצרה למרות ששוחחתי איתו ובקשתי והתחננתי ורבתי. ומה לא.
    לאט לאט היחסים הזוגיים עלו על שרטון. עברנו שתי דירות לשנות אוירה ואף איזור מגורים. לאט לאט במקביל הוא התמיד בעבודה, משהו השתנה בתחום הסה אצלו, אבל גם האופי שלו הוקשח והתרחק ממני. כפועל יוצא, המרחק נוצר גם ממני עד כדי כך שזה הגיע לאי קיום יחסי מין.( אגב, היינו בייעוץ זוגי לפני ואחרי שנולד הילד).
    אקצר ואגיד שגם היו מספר התנהגויות אלימות. הוא לא נגע בי, אבל היו זריקות חפצים שפעם אחת מהן, סכנה אותי ואת הילד. סלחתי, המשכתי, תמכתי, התרעתי, הגבלתי. והוא מבחינתו תמיד אמר שאוהב אותי מאוד אבל מבחינת תחושה שלי זה לא היה שם בכלל. בחודשים האחרוניים הוא נכנס למקום עבודה מאוד תובעני. אנשים שרק כסף היה חשוב להם, סוג של ניצלו אותו בדיעבד. הוא עבד קשה, רצה שאהיה רגןעה כלכלית והבהרתי לו כל הזמן שאני גאה בו ויודעת שיש לו את זה. אבל כשהיינו יחד מעבר לשעה, היחסים כבר היו נוראיים. מריבות עקשנות של שנינו, מצבים מזעזעים והאשמות דו צדדיות. אני מבחינתי רציתי לסיים את הנישואין האלה. באותו זמן הוא גם הפסיק לעשן ומה שלא ציינתי קודם הוא שלפני שנה הוא הפסיק את הכדורים על דעת עצמו ולא משנה מה הייתי אומרת, לא רצה לקחת. לפני שבועיים היה לו התקף פסיכוטי בעבודה שידעתי עליו בדיעבד. הוא מיד פוטר. בצורה הכי מגעילה שאפשר. ומאז המצב הדרדר, הוא הוזה, מדבר ללא הפסקה. כבר לקחתי אותו לפסיכיאטר שפעם טיפל בו והוא והתחיל לקחת סרקוול, אבל זה הגיע למצב שהילד כבר בשוק ופחדים ולא מבין מה קורה לאבא שפעם כועס ופעם צוחק איתו. לפני יומיים לקחתי את המתוקי לאמא שלי אבל קשה לי להתמודד עם זה. עם המצב המחריד שנקלענו אליו. ועד שהכדורים יעבדו זה זמן. ביקשתי עזרה ממשפחתו ואיכשהו באו היום להיות פה, אבל הקושי מולו, מול דברים שמטיח בי ומדבר אליי מגעיל ואחכ יפה. אני ממוטטת נפשית כבר, לא יודעת איך לחיות ככה. מה יהיה עם המצב הכלכלי הגם ככה רעוע ומה יהיה עם הילד האהוב שלי שמבחינתי לא יכול להתקרב לאבא שלו. בנוסף בכל פעם שהוא צריך לקחת כדורים הוא בהתנגדויות ענקיות.
    עזרו לי. בבקשה. אני על סף קריסה.

לקביעת תור
    סגירה
    על סף קריסה

הוספת תגובה

• תפני לרווחה של העיריה

סיגי
    09/08/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    10/08/2014

שלום שירי.

אכן, את מתארת מצב קשה ומאוד לא פשוט. תתעודדי מעצם זה שלא נשברת מהמצב הקשה הזה, ושאת מנסה לצאת ממנו.

לדעתי, ייתכנו שתי פתרונות: או לשקם את בעלך (ואני די סקפטי מהתיאור אם זה אכן ניתן), אבל זה תלוי בהרגשה שלך, או לסיים את הקשר.

נראה לי שאף אחת מההחלטות האלו איננה פשוטה, ואת חוששת להכריע.

לדעתי, את צריכה להגיע להכרעה על פי מה שנראה לך מתאים לך מה בדיוק צריך לעשות. את צריכה לעשות את מה שאת מאמינה שזה הכי טוב בשבילך, מבלי להתחשב במה אחרים היו עושים במצב כזה.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה