מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חולשה קיצונית חוסר אנרגיה ועייפותשרון19/08/2014
שלום,
בת 39 כבר תקופה ארוכה שאני סובלת מחולשה קיצונית .. בצעתי בדיקות דם כלליות שלא העלו דבר ואקו לב במאמץ.. כמובן שמאז אני בחרדות שכן העייפות מפריעה לתפקודי הכללי .. הרופא משפחה סבר שהכל על רקע נפשי וכמובן שניסיתי ליטול מספר כדורים למשך תקופה של מספר חודשיים גם ממשפחת הSSRI וגם ויפאקס ללא שיפור בהרגשתי הכללית
איך אפשר להיות בטוחים שזה אכן כתוצאה ממצב נפשי...
שוקלת לתת צאנס נוסף לטיפול בתרופות נוגדות חרדה.. האם ניתן ליטול תוספי תזונה עם כדורים ממשפחת הSSRI כמו ספירולינה וכלורלה ולשלב גם דיקור סיני או שמא מתנגש עם התרופות
להמלצותייך אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשה קיצונית חוסר אנרגיה ועייפות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/08/2014ממליץ לא לרוץ לעשרות טיפולים..
יש לברר באופן יסודי מצב גופני
פרופיל הורמנלי, סרולוגיה למחלת הנשיקה.
יש לברר את נושא השינה, תיאבון תזונה, פעילות גופנית..
מצב לחץ ממושך בהחלט יכול להוביל תשישות וחולשה , מושג המוכר
במזרח, ניורוסטניה, neurasthenia ...
מה עושים:
רופא משפחה - שלילת בעיה גופנית ( הנ'ל , כולל לחץ דם, שתיה - שתן בהיר שקוף, נשימה ועוד..)
תזונה - בירור דיאטה.
סביבתי - הפחתת גורמי דחק, פעילות גופנית, דגש על שינה והייגינה של השינה.
תרופות - טיפול במצב חרדה , דיכאון ועוד..
טיפול פסיכולוגי - לפי הצורך..
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי טיפול במאניה דיפרסיהיצחק ג19/08/2014
שלום רב,
לפני מספר שנים הוגדרתי כביי פולרית, כשהדיכאון רב יותר מהמאניה. בדר"כ המאניה קצרה מאוד וגם לא בגדר סכנה חלילה, אולי קצת יותר ביזבוזים ויותר שמחת חיים עם קצת היפראקטיביות.. אני בת 63 ומזה כשנתיים, קיבלתי טיפול של: בבוקר 10 מ"ג ציפרלקס 200 מ"ג לימקטל ובערב 30 מ"ג מירו. עקב התרופות קמתי בבוקר עם טעם מר ויובש בפה, שלעיתים נמשך זמן רב. קרה לי גם שהתקשתי בבליעה עקב יובש בגרון, אבל למדתי לחיות עם זה בלית ברירה. לאחרונה הרגשתי שהתרופות לא כל-כך עוזרות לי לאיזון מצבי. ולפני מספר ימים הרופאה המטפלת הוסיפה לי 50 מ"ג למיקטל ובערב במקום המירו שכנראה כבר לא השפיע נתנה לי פארפנן 4 מ"ג. נרדמתי בקלות, אך בלילות התעוררתי בסביבות השעה 1.30 עם דפיקות לב והרגשה נפשית קשה ולכן נאלצתי לקחת קלונקס 0.5 מ"ג וקצת נרגעתי.
נדמה לי שמאז שהתחלתי עם התרופות השונות ובמיוחד עם הלמיקטל זכרוני נפגע מאוד. אני מבינה שעם הגיל יש ירידה בזיכרון, אך אני מאוד מודאגת השכחה היא בעיקר בטווח הקצר. אני עושה פעולה מסוימת ואחרי זמן קצר אינני זוכרת שבכלל עשיתי אותה, (יש לציין שעד לפני מספר שנים היה לי זיכרון פנומינלי) שוב ברור לי מאוד שיש ירידה בזכרון עם הגיל, אבל קשה לי להאמין שעד כדי כך. אני מאוד מתוסכלת אני עובדת מעל 30 שנים במקום מסודר ורוצה עדיין להמשיך לעבוד כמה שאוכל במיוחד מהסיבה שסדר יומי יהיה שגרתי וכמובן שזה מאוד עוזר לבריאותי הנפשית. אנא עזרו לי להבין אם הטיפול נכון ואם אכן התרופות גורמות למצבי זה. הרופאה שאני מטופלת אצלה נהדרת, אבל הייתי מאוד רוצה לשמוע עוד דעה.
אני מאוד מקווה לקבל תשובה, תודה לילי ד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ריגשי?
שמוליק19/08/2014שלום לילי.
אינני רופא.
כתבת תיאור מאוד מפורט על הטיפול התרופתי.
דעתם העיקבית של הרופאים של הפורום היא שטיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל, וצריך לטפל גם במרכיב הריגשי של הבעייה. ישנם רופאים שבפועל מטפלים רק בתרופות; ד"ר דוידאור כתב על כך פעם שזה פיספוס גדול.
ישנם גם מטופלים שמעוניינים רק בתרופות - וזו זכותם, ואם אם נראה למישהו שהטיפול אינו יעיל מספיק - צריך לכבד את רצונם.
יכול להיות שמדובר בתופעות לוואי של התרופות. לא בטוח, אבל צריך לבדוק את העניין, והכי טוב שתסמכי על ההרגשה שלך; הגוף מרגיש את הדברים טוב מאוד.
אם אכן מדובר בתופעות לוואי של התרופות, אז טיפול מספיק טוב במרכיב הריגשי יכול להביא למצב שבו לא יהיה צורך בטיפול תרופתי.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול ריגשתי
יצחק ג20/08/2014תודה לך שמוליק שהתייחסת לבעייתי, כמובן שבמשך השנים עברתי מספר טיפולים תרפויטים והמון שיחות עם פסיכולוגים, כמו כן לפני כשנתיים עברתי טיפול של CBT. כל הטיפולים הנ"ל היו יעילים להבנה ולהרגשה ואולי הם טובים ללווי ולא כפתרון.
תליתי המון תקוות בטיפול בCBT וחשבתי שאולי אוכל לקחת כמות קטנה יותר של תרופות או בכלל לא
, אך זה לא קרה. כל הטיפולים עולים הון ועל אף זה לא זילזלתי בהם, אבל בגילי אין לי כח לדוש שוב ושוב במה שקרה לי בעבר, התבגרתי ואני יודעת, מה בדיוק אני זקוקה. במשך השנים היו לי תקופות מאוד ארוכות אפילו ללא תרופות, מצבי החמיר רק ב- 5-6 שנים האחרונות . שוב תודה על התייחסותך, לילי ד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי טיפול במאניה דיפרסיה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/08/2014מבחינה ביולוגית, תרופות:
מומלץ תרופה נוגדת פסיכוזה חדשה ( סרווקאל, זיפרקסה, אביליפי)
וכן מייצב מצב רוח ( דפאלפט, טגרטול)
לאמיקטל - מייצב מצב רוח - היעיל במניעת דיכאון יותר, פחות יעיל במצב מעורב או מצבי היי...
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי טיפול במאניה דיפרסיה
יצחק ג21/08/2014שלום ד"ר דוידאור,
מודה לך מאוד על תשובתך. אך לא קיבלתי תשובה אם אכן הלמיקטל גורם להפרעות בזיכרון. השכחה מאוד מפחידה אותי כי אינני מאמינה שזה תלוי גיל (להזכירך אני בת 63 האור האדום נדלק לי היא שהשכחה היא לטווח הקצר ביותר,כפי שציינתי. כמו כן רציתי לדעת איזו תרופה היא הפארפנאן שקיבלתי ללילה במקום המירו.
תודה ובברכה, לילי ד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי טיפול במאניה דיפרסיה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/08/2014אין עדות חד משמעית וכן לא ידוע על תופעת לוואי שכיחה של לאמיקטל וזיכרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גאודוןברכה19/08/2014
שלום
התחלתי לפני כמה ימים לקחת כדור אחד ליום (40 מ"ג) של גאודון ולאחר שבוע 2 אחד בבוקר ואחד בערב סה"כ 80 מ"ג ליום זה הרבה?
כאמור אין לי סכיזופרניה אלא עייפות תשישות כבדות קושי לעמוד בלחצים מתח ופחדים באופן הכללי תוך כמה זמן הכדור אמור להשפיע? מה אני אמורה להרגיש?
זה מתאים לתחושות הנ:ל ראיתי שזה מתאים לסכיזופרניה מה הקשר שקיבלתי? אתם וגם רופא המישפחה אמר לי שזה כדור טוב מהדור החדש והכי חשוב לא ממכר.......
גאודון הוא ממשפחת הSSRI?
אשמח מאוד לקבל תשובה תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גאודון - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/08/2014גאודון שייך לקבוצת נוגדי פסיכוזה.
תופעות לוואי: אי שקט, שינו בלחוץ דם, שינוי בקצב לב, חובה ביצוע אקג לפני נטילה.
לפעמים יש מצבים ללא פסיכוזה או סכיזופרניה שניתן לשקול נוגד פסיכוזה, כמו דיכאון קשה, חרדה קשה וכו..
חייב להיות שיקול קליני לבחור גאודון ולא תרופה אחרת, כגון בעיות עודף משקל, סכרת, שומנים בדם ועוד..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעייפות חולשה מגאודון
ברכה23/08/2014שלום וברכה
כמו שציינתי אני עם גאודון כשבוע וחצי.
כשלוש ארבע שעות לאחר שאני שותה תכדור אני מרגישה עייפות מאוד חזקה חולשה שחייבת לנוח אף לפני כמה ימים הייתי בקניון והרגשתי שאני חייבת לחזור לנוח רציתי לשאול כדאי לחכות שאולי זה יעבור? או ללכת לרופאה ולהגיד שאולי עדיף להחליף?
אם אצטרך להחליף איזה כדור יכול להתאים לי הבעיה שלי היא: חוסר תפקוד, עייפות,
חוסר מרץ, קושי לעמוד בלחץ, לחצים, פחדים באופן הכללי. (בדיקות כלליות טוב).
יש כדור שיכולים לתת לי שיתן לי אנרגיה שאתפקד?
אני מאוד אשמח לתשובה חשוב לי תודה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה
ברכה26/08/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעייפות חולשה מגאודון - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור31/08/2014תופעות לוואי בדר'כ פוחתות במהלך הזמן.
יש לפצל את נטילת הכדור לפעמים, ערב בוקר( עם אוכל)
במקרה של עייפות, ניתן בבוקר לקחת מינון יותר קטן ובלילה מינון גדול יותר.
יש להתייעץ בנדון עם רופא מטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמוטיבמוטי18/08/2014
שלום
בתקופה האחרונה סבלתי ממצב רוח ירוד,עודף שינה וחוסר תאבון עקב אירועים שונים
החלתי מפגשים עם פסיכולוגית שהחלה לאבחן חרדה
טרם לכן ביקשתי בבית מרחקת משהו טבעי לשיפור מצב הרוח וקיבלתי רמוטיב
רק לאחר שנטלתי אותו במשך יומיים הוברר לי שלמרות היעילות והבסיס הצמחי מדובר בתרופה שלוקחים עם מרשם
רציתי לדעת מה יכול לקרות לאדם שנוטל תרופה זו שלא לצורך?
אין לי עבר נפשי,לא רגישות לתרופות ולא בעיות רפואיות אחרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמוטיב - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/08/2014תופעות לוואי..
חולפות בדר'כ לאחר הפסקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרתכם הדחופה- סרנדהשרון18/08/2014
שלום,
בעקבות התקפי חרדה שקרו לאחרונה הפסיכיאטרית במיון נתנה לי ציפרלקס, שבימים הראשונים הגביר את החרדה למצב בלתי ניסבל ולכן העבירו אותי לסרנדה 50 מ"ג חצי כדור בשבוע הראשון ואחר כך עלינו לכדור שלם. כבר שבועיים שאני לוקחת את הסרנדה הכול היה די בסדר חוץ מנדנודי שינה, שהתבטאו בכך שהייתי נרדמת בלי בעיה אבל מתעוררת אחרי שעתיים ומתהפכת כל הלילה. מה שקרה ביומיים האחרונים שהחרדות גדלו בלילה בעקבות נדנודי השינה והמצב התדרדר שוב. נעזרת בחצי קלונקס בלילה מה שלא עושה לי טוב כי אני מרגישה שזה לא עוזר ולמחרת היום תחושת דאון.
מה קורה לי??? אני מדוכאת וקשה לי לתפקד ואני עייפה נורא. כל הזמן רוצה להקיא והגוף לא רגוע. האם הכדור לא מתאים לי? זה נורמלי שאחרי שבועיים תהיה נפילה שכזו? אשמח לתשובה דחופה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה עזרתכם הדחופה- סרנדה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/08/2014יש לברר את נושא התופעות לוואי..
להפחית לחצי, בבוקר לאחר אוכל..
להמתין יותר זמן ואז לעלות.
ניתן להוסיף כדור שינה למשך שבועיים.
יש להקפיד על נושא הייגינה של השינה ( לא לאכול לאחר 19, אסור ממריצים בערב ועוד....)
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד משהו בבקשה
שרון18/08/2014אני ממש מותקפת חרדה ודיכאון קשה יותר ממה שהיה בכלל בתחילת הטיפול התרופתי, האם זה נורמלי אחרי שבועיים?
אם נוריד את המינון לחצי כדור זה לא יאריך את הזמן עד להרגשת הטבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד משהו בבקשה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/08/2014לא בהכרח שיאריך...
חשוב להתאים את המינון לתלונות הקליניות..
לפעמים יש צורך לעשות את השינוי בהדרגה ולאט.
חשוב לא ליסבול ולהפחית חרדה ומועקה, כדור נוגדי חרדה, לתקופה קצרה,
כדורי שינה, וכן טיפול טבעי לחרדה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי אצל הפסיכיאטרית הבוקר
שרון19/08/2014אמרה לי לעלות מינון ל 75 מג כי ה50 לא אפקטיבי ונתנה לי כדורי שינה. אני מאוד חוששת מהעלאת המינון... אמרה לתת לזה זמן.
כל בוקר בבוקר נתקפת בחילות מטורפות!
מה יהיה איתי? מתי זה יעבור????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי אצל הפסיכיאטרית הבוקר - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/08/2014ליטול בבוקר אחרי ארוחה
אסור ליטול על בטן ריקה...
התופעות יחלפו במהלך הזמן..
אם תופעות הלוואי לא נסבלות
ניתן לרדת ל 50 מ''ג לעוד שבוע ואז לנסות לעלות שוב ל 75 מ''ג.
בהצלחה ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדור על בטן ריקה
שרון19/08/2014האם כוס תה עם כמה חתיכות של בייגלה (נגיד עשרה) מספיק בשביל לקחת את הכדור? כי אני לא מסוגלת לאכול בטח לא בבוקר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדור על בטן ריקה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/08/2014אם יש תופעות לוואי - אז לא מספיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי שקט ברגלייםממי17/08/2014
בת 39 מטופלת בזיפרקסה 15 מ"ג וליתיום 900 מ"ג ואלטרוקסין.לאחרונה נמצאת בטיפול הפריה מתרומת ביצית.כרגע אחרי החזרת עוברים.אך גם לפני ההחזרה וגם אחרי ההחזרה סובלת מאי שקט ברגליים מין סוג של לחץ ברגליים.אמרו לי במרכז טרטלוגי בירושלים שאפשר לשתות קלונקס 0.5 מ"ג בערב על מנת להרגיע את התופעה אך זה לא הכי עוזר.האם תוכלו לעזור לי למצוא פתרון אחר שאוכל להשתמש בו גם בהריון ולא יהווה נזק לעובר.
יש לציין שותה כל יום בצוהריים: ברזל ויטמין C 1000 מ"ג חומצה פולית 5 מ"ג .אומגה 9 חודשים.וטיפות ויטמיןD.
ולתמיכה הורמונלית:אסטרופם 2 מ"ג 3 כדורים ביום.ואנדומטרין טבליות 4 ביום.
אשמח לקבל תשובה תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי שקט ברגליים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/08/2014יש לשלול בעיה מזיפרקסה, למרות שפחות שכיח, אז ניתן להפחית בריכוז.
הוספת דרלין מאוד יעיל( תרופה ללחץ דם ודופק) בפיקוח רופא בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אריפלי - מינון של 2.5 מ"גד``ר יונתן דוידאור17/08/2014
שלום. רציתי לדעת אם מינון של 2.5 מ"ג אריפלי זהו מינון נמוך מאוד מהמקובל וגם בכללי? אודה מאוד על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אריפלי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/08/2014מאוד נמוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוסטרל שינויים במינוןדור17/08/2014
בן 37, מטופל חודש וחצי בלוסטרל בשל התקפי חרדה קשים. הגעתי עד מינון של 150 מג והרגשתי הטבה די גבוהה במצב הנפשי אך בשל כאבי בטן ובחילות קשות הציע הפסיכיאטר שארד למס׳ ימים ל125 מג על מנת לראות באם הכאבים יפחתו והאם יש קשר ללוסטרל. לאחר 5 ימים כשלא נראה הבדל משמעותי בכאבי הבטן חזרתי בהחלטת הרופא ל150 מג. תוך כיממה התחלתי להרגיש אי שקט, חרדה משמעותית (כולל סימפטומים פיזיים של התקף חרדה כמו זיעה, יובש בפה, שלשול וכד) ועצב. שאלתי היא האם זה יכול להיות בגלל שתוך שבוע ירדתי במינון וחזרתי למינון 150 מג בשנית? האם אפשר והשינוי במינון מביא לסוג של הרעה? ואם כן מתי זה צפוי לחלוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוסטרל שינויים במינון - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/08/2014תיאורתית כן,
כל שינוי במינון התרופה עלול להוביל לתופעת לוואי זמניות אשר חולפות, לאחר מס. ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נידודי שינה ציפרלקסג17/08/2014
שלום, כבר כיותר מארבע שבועות אני לוקחת ציפרלקס, התחלתי שבוע רבע כדור הכלתי לאחר מכן לחצי כדור שבועיים ואז הכלתי לכדור שלם, מאז שהעלתי לכדור שלם שזה כשבשבוע וקצת יש לי נידודי שינה רציניים, אני מצליחה לישון בקושי שעתיים שלום וגם לקראת הבוקר, חשוב לציין שאני שותה את הכדור בבוקר, לכן לא אמורים להיות נידודי שינה כאלה או שאני טועה?
אני יודעת שזה אחד התופעות הלוואי של ציפרלקס, האםזה נורמלי אחרי חודש נטילה לסבול מכאלה נידודי שינה רציניים? מתי זה אמור לעבור?
חשוב לציין שלפני שנתיים נתלתי ציפרלקס גם לתקופה של שנה שמאד עזר לי, נידודי שינה היו בהתחלה כמה ימים וזהו, הפעם זה לא נגמר, מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נידודי שינה ציפרלקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/08/2014ממליץ לשקול כדור שינה לשבועיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
ג18/08/2014תודה על התשובה, אני אכן בהמלצת הרופא התחלתי לקחת כדורי שינה אימובן, אבל שוב אני חוששת להתרגל לכדורים, לכן השאלה שלי אם אני אוריד את המינון של ציפרלקב לחצי כדור שוב, אקח עוד שבועיים מינון של חצי כדור יכול לעזור?
או שהתופעה בטוח תעבור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/08/2014שום דבר לא בטוח, אין 100% ברפואה.
ממליץ להיצמד להמלצת הרופא המטפל, בדר'כ יש שיפור ותופעות הלוואי חולפות.
אין סכנה ממשית להתמכר לאימובן לאחר שבועיים, נחשב בטוח יחסית.
ד'ר יונתן דוידאור
פסיכיאטר פסיכותראפיה
פסיכיאטריה CBT פסיכותרפיסט
http://davidor.co.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפרצויות זעםאני16/08/2014
בוקר טוב ,
יש לי בן זוג שבסה"כ הוא אדם טוב , יש לו בעיה מאוד רצינית שלדעתי היא התפרצויות זעם בגלל עקרונות מסוימים שהוא חי לפיהם למרות שאין בהם הגיון.
כמו למשל וזה קורה הרבה , כשהוא נוהג ברכב , מבחינתו כל הנהגים הם "אוייבים" תמיד יש לו מה להעיר על נהיגה של נהג כזה או אחר , הוא מתעצבן שעוקפים אותו , שחותכים אותו , הוא גורם לנהגים לא לחתוך אותו מה שקורה למריבה בכבישים , עד כדי כך עצירת כלי הרכב בפראות , צעקות קללות , הוא מתקשר כפייתי למשטרה להודיע על רכב כזה או אחר , המצב הגיע לכדי אלימות בכביש , בפעם האחרונה נהג אחר פשוט ירד מהרכב והיכה את בן זוגי .
כשאני מעירה משהו הוא אומר שאני מגינה על הנהגים האחרים.
המצב הזה פשוט נורא ולא נסבל , ההתפרצויות האלו קורות די הרבה ולא רק בכבישים , גם כשהוא מרגיש שמישהו עובד עליו .
לדעתי הוא צריך טיפול תרופתי להרגעת מצבי הזעם , לא פעם אני אומרת לו שהוא יקלע למצב עם נהג אחר מטורף יותר שזה יכול להגמר באסון.
תודה רבה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זו ההשקפה שלו
שיר16/08/2014שלום לך,
יש לו השקפה מוטעית לגבי הסובב אותו, לפי דעתי הוא צריך טיפול רגשי ותו לא.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא צריך קודם כל להבין
שמוליק16/08/2014שלום.
אכן, זו באמת בעייה. ישנן הרבה נהגים אידאליסטיים, אבל צריך לשים גבולות, וברגע שהדברים חורגים מהגבולות - זו באמת בעייה.
קודם כל הוא צריך להכיר בכך, ורק אחר כך צריך לחשוב מה הטיפול הנכון. אני מאלה שדוגלים בטיפול המבוסס בעיקר על המרכיב הריגשי, ובנקודה הזו אני נוטה להסכים עם שיר, אבל כל מקרה לגופו.
כל רופא ימליץ עם טיפול על פי נסיונו (וגם על פי גישתו הבסיסית).
רק אם זה יחצה קויים אדומים, אז צריך לחשוב על אמצעי כפייה, אבל על פי התיאור, לא נראה לי שיש צורך בכך.
אם הוא אינו מכיר בבעייה - אז השאלה היא איך כבת זוג צריך להתמודד עם בן זוג שיש לו בעייה כזו והוא אינו מכיר בה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפרצויות זעם - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/08/2014לפי הנ''ל
מומלץ מאוד פניה לאיש מקצוע..
על פי התיאור יש מקום לטיפול תרופתי וכן בשיחות, פסיכוטראפיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודע מה לקחת ?uera215/08/2014
שלום רב, אני בן 30 סובל מדיכאון וחרדה.
לאחרונה הלכתי לרופא שהמליץ לי לקחת מלודיל.
לקחתי תקופה קצרה וראיתי שזה עוזר. הפסקתי לקחת כי הרופא לא קרא לי לפגישת מעקב והרגשתי לבד והיבנתי שבעצם הטיפול הופסק ואני לא אמשיך לקחת תרופה מבלי שרופא ישגיח עליי.
חיפשתי רופא להמשך טיפול והגעתי לרופאה נחמדה מאוד שהיה לי (בפעם הראשונה מזה תקופה ) כיף לדבר איתה. היא המליצה לי על תרופה אחרת בשם לוסטרל.
עכשיו, חשוב לציין שלא התלוננתי על המלודיל ובעצם לא ממש דיברנו על התרופה ואיך הרגשתי איתה. רק ציינתי שלקחתי ועודני לוקח (נכון לפגישה ההיא).
יצאתי מבולבל מכל הפגישות עם הרופאים כי כל רופא המליץ לי על תרופה אחרת.
אני לא יכול להשתחרר מהמחשבה שמטרידה אותי : למה הרופאה החליפה לי תרופה? האם הלוסטרל יותר קלה ונוחה מהמלודיל? האם הלוסטרל תעשה את העבודה יותר טוב ממלודיל?
נכון לעכשיו אני לא לוקח כלום אבל רוצה לקחת כדי לקדם את חיי כראוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קח מה שטוב עוזר ויעיל
שמוליק16/08/2014שלום.
ישנן הרבה תרופות מפני שכל מטופל מגיב אחרת. אם תרופה מסויימת טובה ויעילה למטופל אחד, אין להסיק מכאן שזו התרופה האידאלית למטופל אחר.
כל רופא ממליץ על טיפול תרופתי בהתאם לנסיונו האישי, ולכן אני מציע לך לקחת את התרופה שנראית לך הכי טובה ויעילה.
חוץ מזה, אני חושב שכדאי לשקול לשלב טיפול במרכיב הריגשי. לדעתם העיקבית של רופאי הפורום, טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל.
יש אמנם רופאים שדוגלים בטיפול בתרופות בלבד, וכמובן שישנם גם מטופלים כאלה - וצריך לכבד את כולם.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יודע מה לקחת ? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/08/2014לוסטרל שייכת לקבוצת SSRI , יותר חדשה ויותר בטוחה, לוסטרל נחשבת אחת התרופות הכי בטוחות. ברור שאסור לקחת בו בזמן את שניהם..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבינתיים
ueran220/08/2014עד לקבלת תשובה מפורום זה, חזרתי לרופא שלי ועכשיו אני בחזקתו. אז תודה רבה על תשובתכם וועד להודעה הבאה.... להתראות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון מצב - כותרת זמנית
ערן06/09/2014ובכן. סך הכל הדברים שנאמרו פה דווקא די מעודדים ומאוזנים.
כרגע אני אצל רופא אחד שעשה סדר בדברים והחליט (יחד איתי) על מלודיל.
לוקח אותה ומקווה שיהיה בסדר כי יש שאומרים שהיא מסוכנת. נקווה שזה לא יהרוג אותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
ערן06/09/2014האמת היא שיש לי שאלה דווקא.
האם כל התרופות משפיעות אותו הדבר בנושא של יציאה מדיכאון וחרדה? האם יש תרופות שייתנו הרגשה יותר נקייה וצלולה מאשר אחרות?
האם מלודיל באמת מסוכנת ? ואם כן אז למה לי לקחת אותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור07/09/2014השפעה בדיוק אותו דבר , בהחלט לא..
יש לזכור שאיזון נפשי לא מדובר רק בתרופות,
הרבה פעמים תזןנה, וויטאמינים, ומרכיב פסיכולוגי הרבה יותר חשובים.
מלודיל יחסית ל SSRI , פחות בטוח, היום מומלץ להתחיל בתרופות מקבוצת SSRI.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - כותרת זמנית
ערן07/09/2014בכל אופן אני לוקח אותה לפחות 3-4 שבועות ללא שינוי בהרגשה. אם כבר אז אולי קצת פחות טוב. אני מתאמן 4 פעמים בחדר כושר (משקולות) ומאז שהתחלתי אין לי כוח לסיים אימון שלם עקב הפחתת משקל - דבר שמצד אחד משמח אך מפחיד. כי בתור התחלה הייתי רזה ועכשיו התרופה פשוט אוכלת לי ת'גוף. ולגוף אין מאיפה לקחת אנרגיה לאימונים שלי.
מתי אמורים להרגיש טוב עם התרופה הזאת?
האם ירידה במשקל תתהפך ותהפוך לעליה במשקל בצורה בלתי נשלטת?
אני מקווה שאם זה יעזור אז ארגיש טוב יותר אבל בלי תחושת אופוריה או ניתוק מרגשות כמו שקרה בעבר מתרופות אחרות.
תודה על התייחסותך בנושא - מעריך את זה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אותו אחד10/10/2014אני לא התחלתי עם מלודיל. עברתי כבר על הSSRI ו-SNRI ובעיקרון מכל משפחת עברתי קצת. סך הכל זה היה מתיש,מתסכל ויותר חשוב ללא פתרון.
עכשיו לאחר המון זמן של הפסקה וללא טיפול נאות ורק מעקב אצל הרופא התחלתי עם מלודיל. לאחר חודשים של התנסות עם התרופה שעדיין אצלי בדם. אני יכול לומר שזו לא תרופה קלה כלל וכלל. זוהי תרופת הרגעה חזקה שת'אמת פוחד לקחת ובגלל זה מפסיק אותה. כרגע אין לי רופא שיעזור לי עם התרופה וההחלטה על מה לעשות ולכן מחליט להפסיק. היא מעלה במשקל וגורמת לחולשה והפרעות בלב.
אני בעיקרון רוצה תרופה אבל מפחד משינוי ותופעות לוואי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשבה לא ממשית בלפגוע בעצמינף15/08/2014
שלום לרופא
אני אדם בן 56 עם רקע של טיפולים פסיכיאטרים ונמצאת במעקב פסיכיאטרי .
מטופלת קבוע בתרופות בהנחיית הפסיכיאטר .
בעייתי - קיימת אצלי מחשבה לפגוע בעצמי כאמצעי לבריחה מהמציאות . אני יודעת שהמחשבה קיימת רק כדי לברוח מהציאות , ולא ממשית .
האם ניתן לטפל בבעיה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבה לא ממשית בלפגוע בעצמי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/08/2014מאוד תלוי בנסיבות.
כעיקרון
תרופתי ובשיחות פסיכולוגיות , במיוחד לחפש סיבה למה לברוח ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהיוסי15/08/2014
שלום ,
במחלקה פסיכיאטרית מאושפזת אישה , אשר אושפזה על פי בקשתה את תקפה את ילדו של השכן בטענה שהוא צחק עליה , למחרת האשפוז החולה מבקשת להשתחרר מבין החולים , מה יש לעשות בנסיבות אלה?
1- לשחרר את החולה בהתאם לבקשתה
2- לפנות לפסיכיאטר מחוזי להוראת בדיקה
3- לפנות לפסיכיאטר מחוזי להורת אשפוז
4- לפנות למנהל בית חולים לקבלת הוראת מנהל
מה התשובה הנכונה לפי דעתכם?
תודה מראש .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/08/2014יש לברר את מצבה הנפשי, לברר מסוכנות לעצמה ולסובבים, לברר את נושא "רשת הביטחון" והמשך טיפול ורק לאחר מכן לשקול שחרור, מעקב בהסכמה או כפייה או הפיכה של אישפוז בהסכמה לכפוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן לוקח לפאקסט לצאת מהגוף?בסטיאן15/08/2014
לקחתי פאקסט במשך שבועיים. כמה זמן לוקח לה לצאת מהגוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 5-6 ימים
אני16/08/2014גג שבוע הכדור לא בגוף שלך
בשביל לברר כמה זמן תרופה נשארת בגוף שלך מבררים את זמן מחצית החיים שלה ואז מכפילים ב 5 וזה הזמן שלוקח בממוצע לכדור לעזוב גוף של בן אדם כמובן שאצל כל אחד זה משתנה פרוזק למשל לוקח לו חודש וחצי לצאת מהגוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי של ציפרלקסשואל14/08/2014
היי
עקב מחשבות טורדניות, אי שקט , דאגה ועוד כל מיני תסמינים התחלתי לקחת 5 מ"ג ציפרלקס ביום במטרה אחרי 10 ימים להגדיל את המינון.
אחרי כמה ימים התחילו לי תסמינים של ירידה קלה בחשק המיני אבל גם ובעיקר קושי ועיכוב בשפיכה.
המשכתי לקחת סה"כ שלושה שבועות בתקווה שיהיה שיפור בתופעות הלוואי.
אין שיפור.
האם יש עוד סיכוי שתופעות הלוואי האלה יעלמו ? מה אפשר לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי טיפול במרכיב הריגשי
שמוליק15/08/2014שלום.
הכל יכול להיות:
יכול להיות שתופעות הלוואי ייעלמו, ויכול להיות שלא.
אם התופעות לא ייעלמו, אז יכול להיות שינסו לעשות החלפה תרופתית. יכול להיות שההחלפה תעזור ויכול להיות שלא...
לדעתם העיקבית של רופאי הפורום טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל, וצריך וחשוב מאוד לטפל גם במרכיב הריגשי. לא כתבת שום דבר על כך, ולא ברור אם אתה מקבל גם טיפול ריגשי.
כמובן, שאם החלטת שאתה מעוניין לטפל רק בתרופות - יש לכבד את רצונך והחלטתך. יש גם רופאים שזו גישתם, אולם ד"ר דוידאור כתב עליהם שהם מפספסים בגדול.
טיפול מספיק טוב במרכיב הריגשי יכול להביא אותך למצב שלא תצטרך תרופות כלל.
עשה מה שנראה לך הכי טוב בשבילך.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לוואי של ציפרלקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/08/2014סיכוי יש.
לפעמים התופעות פוחתות, לפעמים חולפות אך לפעמים ללא שינוי..
בעתיד, באם עדין מפריע, יש לשקול הפחתת מינון, או שינוי טיפול או הוספת מירו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)