מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעה בי פולארית והחיים שאיתהאור18/12/2010
אובחנתי לפני כמה שנים עם הפרעה בי פולארית ואני מטופל בליתיום 2 כדורים ביום, שניים בלילה וציפרלקס 10 מ"ג.
אני מודה שכבר עברו 3 שנים ואני לא ממש מצליח להתמודד עם המחלה, טופלתי אצל פסיכולוגית מטעם קופת חולים כללית במשך שנה וזה עזר קצת והיום בעקבות מצב כלכלי לא טוב בעקבות כל הכספים שפזרתי בהתקפי המאניה אני לא יכול לפנות לטיפול פרטי.
אני לא מצליח להתמודד עם הדכאונות הגדולים, עם העליות והירידות הקיצוניים, עם הרצון לבזבז את כל כספי כדי לפצות על התסכול וגם בגלל השמחה הגדולה שזה גורם לי, ולאחר מכן עם הדכאון הגדול שבא בעקבות ההבנה שזה לא הדבר האמיתי ולא האושר האמיתי אלא רק מסיכה, ואז הלוואות על גבי הלוואות בבנק כדי לתקן את הנזקים, בקיצור דיי פלונטר, אני חייב לציין שאני מתפקד ומתפקד טוב אבל המחיר של העליות והירידות הוא מאוד מאוד קשה לי ולפעמים בלתי אפשרי...
אשמח לעיצה/תרופה אולי שאיני יודע עליה/הגברת מינונים של נוגדי דכאון - משהו!
תודה רבה, רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה בי פולארית והחיים שאיתה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/12/2010היי רני ,הטיפול אינדיבידואלי, לכן הכי חשוב להקפיד על איזון הטיפול הנוכחי ( רמות ליתיום בדם) והטיפול הנלווה , כמובן בהמלצת הרופא שמכיר אותך.
בנוסף מומלץ: להימנע מסמים, אלכוהול, להקפיד על שינה סדירה וטובה, באם יש בעיה בתזונה בריאה ( ירקות הירוקים בפרט) מומלץ על תוספת וויטמינים, B קומפלקס וחומצה פולית. בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה וצבאי.פ.17/12/2010
אני עומד לפני גיוס וסובל מהפרעת חרדה. אני לא מסוגל לישון מחוץ לבית בכלל (לא יוצא לטיולים בבי"ס ובכלל). אני הולך לפסיכולוגית כבר שנה ללא שיפור. מאד חרד ממה שיהיה בצבא. מה עושים? בקרוב צו ראשון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה וצבא - תגובה
ד''ר חיים שם דוד17/12/2010כמו בכל בעיה בריאותית- צריך לדווח על זה כדי שיוכלו להתאים את התנאים המתאימים לך ביותר. חבל לנסות להעביר את זה כאילו הכל בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה וצבא -עוד שאלה
י.פ.17/12/2010לדווח לפני צו ראשון? עם מי לדבר? כשאי מגיע למצב שאני צריך לשיון במקום זר אני מגיע למצב של היסטריה ובקושי מצליח לנשום. אפשר בכלל להסתדר ככה בצבא? הבעיה תהיה בעיקר בטירונות אני מאמין או בקורס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה וצבא -עוד שאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/12/2010כמו שהוסבר צריך לדווח, עד אז תקפיד על מעקב וטיפול, תאסוף מסמכים וחוות דעת רלוונטית ובבוא העת תגיש ותדווח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדותמאיה אריאל16/12/2010
שלום אני בת 35ואובחנתי כחרדתית כרגע אני מטופלת בקלונקס רציתי לדעת האם יש תופעות לוואי לכדור ? והאם זה יכול לפגוע לי בתיפקוד היום יומי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי17/12/2010תופעת הלוואי העיקרית היא הרדמות ועייפות.
קלונקס איננו טיפול ארוך טווח לחרדות. אני מציע לפנות לאבחון על ידי איש מקצוע כדי לבדוק מה הטיפול המתאים עבורך - תרופתי או אחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפחד לקחת תרופותדני16/12/2010
שלום רב אני סובל מידכאון וחרדות כבר שנה לאחר תאונת דרכים ואני מטופל אצל פסכיטר ואני מפחד לקחת את התרופות אם אני יקח את התרופות אני יכניס את עצמי לתסבכים של החיים מה אני עושה אני כבר מיואש מהחיים אני כבר לא יודע מה לעשות ואני שומע שירי דיכאון כבדים האם זה יכול להשפיע עליי מה עושים במצבים כאלה אשמח לקבל את חווד דעתך אני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפחד לקחת תרופות - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי17/12/2010אני לא מבין, אתה מעדיף להרגיש כמו שאתה מתאר במקום לקחת טיפול שיכול לעזור לך?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה אבל...ליר16/12/2010
מעולם לא דמיינתי דברים .... זה הגיוני שאני שרוי במצב פסיכוטי חריף??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה אבל... - תגובה
ד''ר חיים שם דוד17/12/2010זה סוג של מילכוד. האדם הסובל ממחשבת שווא משוכנע שזו האמת אבל זה עניין של סבירות. האם באמת אנשים מסתכלים ובוחנים אותך? למה? מה המיוחד דווקא בך?
הפסיכיאטרית שלך ככל הנראה צודקת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וולבוטריןאבי16/12/2010
שלום רב.
שמי גיא ואני בן 23. לפני שבוע התחלתי לקחת וולבוטרין 150 מג פעם ביום,מאז אני משלשל באופן קבוע פעם ביום,זה לא כל כך הטריד אותי כי אמרתי לעצמי שזה אחת מתופעות הלוואי של התרופה .
היום כחצי שעה אחרי שלקחתי את הכדור הלכתי ל"השתחרר" בבית הכסא,לאחר שהורדתי את המים ראיתי את כדור הוולבוטרין צף לו במים(אני בטוח במאה אחוזים שזה הוא),הוא היה בצבע מכורכם ונראה די שלם.
זה די ברור שהוא לא נקלט בגופי.כמו כן זאת הפעם הראשונה שהבחנתי בכך אבל לא נראה לי שזאת הפעם הראשונה שזה קורה כיוון שכל יום הרגשתי בצורך עז לשלשל לאחר מועד נטילת התרופה,אמנם לא תמיד שלשלתי זמן קצר לאחר נטילתה.
מה עושים?..האם זה קשור בדרך נטילת התרופה?(אני לוקח אותה כל יום בבוקר תוך כדי הנס קפה עם עוגיות)..ואם לא אז מה ניתן לעשות?
תודה על הסבלנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וולבוטרין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/12/2010אם מדובר בכדור XR אסור לשבור.
תתיעץ עם הרופא המטפל וכן יש לישקול לשנות תרופה באם אכן יש בעיה בספיגת התרופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת סרוקסט והשמנהרויטל16/12/2010
שלום,
הפסקתי לפני יומיים בבת אחת לקחת סרוקסט.
לקחתי 40 מ"ג במשך ב 15 שנה.
האם חלק מתופעות הלוואי של הפסקה פתאומית יכולה להיות השמנה או קושי בהרזיה?
תוך כמה זמן הסרוקסט מתנקה מהגוף?
מתי תופעות הלוואי הקשות נעלמות?
אודה מאוד אם תוכלו לענות במהרה.
תודה מראש
רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרוקסט לעולם לא מפסיקים בבת אחת
רוני16/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשמנה תיתכן רק תוך כדי לקיחת התרופה
רוני16/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת סרוקסט והשמנה - תגובה
ד''ר חיים שם דוד17/12/2010לעולם אין להפסיק תרופות מהסוג שלקחת בבת אחת ובטח לא אחרי שימוש של 15 שנה. התופעות לוואי אמורות לחלוף תוך מספר שבועות (במידה והן קיימות בכלל)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- די דחוף.. שאלה של כן ולא...אלון16/12/2010
אני בן 25 לוקח פריזמה באופן קבוע כבר כמה שנים. החלטתי לקחת גם מולטיויטמין שכולל הרבה דברים אחרים כולל מגנזיום ואבץ וגם צמחי מרפא. האם זה סותר? האם השילוב הזה של פריזמה עם אחד מהמרכיבים של המולטיויטמין הוא מסוכן? המולטיויטמין הוא של סולגר. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר די דחוף.. שאלה של כן ולא... - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/12/2010אין שום מניעה לתוספת מולטיוויטאמין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רישיון נהיגהטל16/12/2010
שלום,
האם משרד הרישוי אוסר קבלת רישיון נהיגה לאופנוע למי שיש לו אישיות גבולית וציקלוטמיה או מאניה דיפרסיה? ובמקרה ואני אמצא כשיר לנהוג ואוציא רישיון - האם זה יקשה עלי, או יעמוד לי למכשול, בניסיון לקבלת קצבת נכות מביטוח לאומי?
תודה מראש,
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רישיון נהיגה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/12/2010הרבה מהסובלים ממחלות נפשיות נוהגים , יש צורך בחוות דעת פסיכיארטית לפי הצורך, עבור אישור נהיגה.
זה לא אמור להפריעה לתביעת נכות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לתשובתךרוני16/12/2010
ראשית תודה על התשובה המהירה, שנית אנא הדרך אותי כיצד לבצע את השינוי של הסרוקסט לבין הפריזמה עם כמה שפחות תופעות לוואי , מחכה לתשובה בקוצר רוח נ.ב מנסיונך הרב האם החלפה זאת מצליחה בדרך כלל..ושאלה נוספת מאחר שאני מתה מפחד מההחלפה ומתופעות הלוואי מאחר שנולדו לי שני נכדים מקסימים בהפרש של חודש אני חייבת להיות בפוקוס השאלה בעצם היא האם אפשר עם סרוקסט לקחת כדורים להרזיה כפי שאתה ממליץ בפורום זה עם בעיה כשלי סליחה על אורך השאלות ושוב תודה מקרב לב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לתשובתך - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/12/2010הפסקת סרוקסט מלווה בתופעות לוואי רבות, יש צורך במעקב והדרכת פסיכיאטר.
מומלץ לשנות לפריזמה או לוסטראל ( מבין ה SSRI - השפעה יחסית של ירידה במשקל). בהצלחה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירות בקרקפת, בפנים ובגפייםנדב16/12/2010
שלום.
אני נוטל מזה חצי שנה אנפרניל במינון של 250 מ"ג. לפני כן לקחתי במשך 7 שנים רמרון 45 מ"ג. לאורך כל השנים אני חווה תחושות של דקירות, כמו של סיכות, בקרקפת, בפנים - בעיקר בסנטר - ובגפיים. התופעה פוגעת באורח קשה באיכות החיים שלי, אבל כל הפסיכיאטרים שהתייעצתי איתם לא ידעו לפתור את הבעיה. רעיון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקירות בקרקפת, בפנים ובגפיים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/12/2010כעיקרון דקירות עקצוצים שיייכים לנורולוגיה , אם פסיכיאטרים רבים לא מצאו תשובה תנסי יעוץ עם נוירולוג, בהצלחה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב נפשימיקי16/12/2010
שלום רב. מזה שנה אני סובל מנפיחות באיזור הלחיים (אדומות), ומתחת לעניים. אציין כי בצעתי בדיקות דם מקיפות אשר שללו בעיה רפואית פיזית כלשהי. בשנים האחרונות סבלתי ממחשבות טורדניות. לפני כמה ימים התלבטתי ביני לבין עצמי לגבי נושא מסוים ושמתי לב שבזמן ההתלבטות הנפיחות באיזורים הללו החריפה, הלחיים האדימו ולא הייתי מרוכז לכמה שעות. האם יש קשר בין מצבי הנפשי לבין הנפיחות? אילו בדיקות עליי לעשות כדי לאבחן מה הגורם הפיזי לנפיחות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב נפשי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/12/2010ייתכן קשר סביב סטרס.
לגבי בדיקות , יש צורך בהתיעצות עם רופא משפחה ובירור מסודר( בדיקות דם ושתן, בדיקות אלרגיה - מצב כרוני ועוד ) בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רסיטל וציפרלקסאנסטסיה15/12/2010
שלום,
אני לוקחת רסיטל (20 מ"ג) כבר זמן רב, ונגמר לי המלאי ואין לי אפשרות לקנות בשבוע הקרוב.
חבר שלי נוטל ציפרלקס (אסטו, הגרסה הזולה יותר) 10 מ"ג.
האם זה בסדר שאקח כדורים ממנו למשך השבוע הקרוב ואז אחזור ליטול רסיטל?
אם כן, באיזה מינון לקחת את התרופה הזו?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רסיטל וציפרלקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/12/2010לא מקובל לעשות שינוי בתרופות בגלל חשש לתופעות לוואי , מומלץ להשיג רסיטל או ציפרמיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון באשפוז יוםוירלומי15/12/2010
נפגשתי עם מספר פסיכטרים , שלא בדיוק סגורים על האבחנה שלי. מקשב וריכוז הפרעת חרדה חברתית ועד תלותיות. אני וגם רופא המשפחה והעו"ס מבינים שיש משהו לא מאובחן עד הסוף. וכדי להתקדם אני חושבת שאני זקוקה לאבחון מקיף. אני שוקלת אשפוז יום . אבל הייתי שמחה לקבל עוד פרטים על מה זה כולל , וכן על ההשלחות לגבי ההמשך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון באשפוז יום - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי17/12/2010אפשוז יום היא מחלקה בבית חולים, אליה מגיעים בבוקר ועוזבים בשעות הצהריים. יש שם צוות שכולל פסיכיאטר, פסיכולוגים, עובדים סוציאלים ואנשי מקצוע נוספים. הביקורים יומיומיים ומאפשרים הסתכלות ואבחון מעמיקים יותר. בנוסף ישנן כל מני פעילויות שתלויות באנשי המקצוע כמו קבוצות, טיפולים פרטניים, קבוצות הבעה ביצירה ועוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה..ליר15/12/2010
הרופא אמרה לי שהיא תתיתן לי מרשם לתרופה רספרידל אבל הביאו לי ריספרידון
האם זה אותו דבר??? אם לא מה ההבדל ?? אינני מדמיין דברים ואמרתי להה אך אניכל הזמן חושד שכולם נגדי כל דבר שקורה אני מיחס מייד אלי אני מתרחק מהמחברה באופן חריג שונא אוהב לסירוגין בלי שום קשר מצבי הרוח שלי באים והולכים אך אני מרגיש לכל מקום שאני הולךצ שיש מצלמות נסתרות אני גם בודק וגם אני מרגיש שאני לא מוסגל לצאת מהבית כי אני מרגיש שאיפה שאני לא נמצא בוחנים אותי וכל הזמן מסתכלים עלי האמת תמיד חשבתי שזה האופי שלי למרות שזה פגע לי בתפקוד והרבה היא אמרה לי שככה המחלה מתחילה היא אומרת שאני שרוי במצב פסיכוטי חריף
!!! מה אתה אומר ?? לגבי כל מה שתיארתי
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה.. - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי17/12/2010ריספרידון הוא החומר הפעיל בתרופה ריספרידל. ישנם עוד יצרנים של ריספרידון שנמכרים בארץ תחת השמות ריספרידקס וריספונד. מדובר באותו חומר יצרנים שונים.
בנוגע לתכנים שתיארת - אכן עולה חשד למצב פסיכוטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)