מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- וולבוטריןהגר30/12/2010
אני בת 50. לאחרונה הוחלף לי הויאפקס בוולבוטרין, אותו אני לוקחת פחות משבועיים. אני מרגישה עלייה משמעותית ברמת הכעס שלי. האם זה יכול להיות קשור?
עוד שאלה- מותר לי לשתות בירה פעם בחודש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וולבוטרין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/01/2011עליה ברמות הכעס בהחלט יכול להיות קשור, יש צורך לשלול מחלות נלוות וכן הפרעה דו קוטבית ניסתרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמוטיב ושינויים במצב הרוחאסף30/12/2010
אני משתמש כשבועיים ברמוטיב בעקבות דכאון קל-בינוני וחרדות,
בשבוע הראשון כמעט ולא חל שינוי,בסביבות ה-3-4 ימים אחרי הרגשתי ממש מאושר ושמח וחשבתי שהדכאון פשוט חלף והחיים חזרו להיות טובים כבעבר,אך פתאום כבר יומיים וחצי-שלושה המצב רוח נהיה קודר ביותר והרגשתי פשוט עצוב ואפילו בכיתי והכל נראה אפל ,האם ידוע על שינויים במצבי רוח בצורה קיצונית לאחר נטילת הכדור?מתי מצב הרוח אמור להתייצב?האם ייתכנו התפרצויות של התקפי זעם עם הכדור?אני בדר"כ פסיבי ואדיש למצבים אך לאחרונה דברים מסוימים ממש מעוררים את זעמי באופן קיצוני,אני לפעמים משלב את הכדורים עם ריטלין כדי שאוכל ללמוד כמו שצריך ,האם יש לזה השפעה רעה לשילוב ביניהם?
אני יודע ששאלתי הרבה שאלות,אך אלו שאלות שאשמח לקבל תשובות עליהן..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמוטיב ושינויים במצב הרוח - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/01/2011התגובה אינדיבידואלית לכל מטופל, שילוב עם ריטאלין אכן יכול להוביל להחמרה ברגזנות.
מומלץ להתייעץ בנדון עם רופא מטפל ולישקול איזון בטיפול - שינוי מינון וכו'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וולבוטרין מול אדרונקס וסטטרהרשת30/12/2010
לנער בן 16 עם בעית קשב קשה +וויסות חושי נוראי שגובלת באספרגר (מתבטא בהתנהגות)
הייתי מאוד רוצה לדעת בצורה מפורטת (ולא באופן כללי כמשפחת תרופות) את הפעילות הכימית של:
וולבוטרין , אדרונקס , סטטרה .
את הדומה והשונה בינהן , את היתרונות מול החסרונות של כל אחת מהן .
עד היום הצלחתי לקבל רק תשובות כלליות לשאלה הזו שלא ממש הצלחתי להבין את הפעילות עד הסוף .
הייתי רוצה תשובה ממך ולא מהספק באינטרנט לכל אחת מהתרופות בנפרד אלא על כל אחת בהשוואה לשתיים האחרות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וולבוטרין מול אדרונקס וסטטרה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/01/2011וולבוטרין - עובד על מנגנון דופאמין נוראדרנלין ( NDRI ) , חוסם ספיגה חוזרת מהמרווח הבין תאי ובכך מעלה ריכוז במח.
לגבי אדרונקס וסטראטרה, מנגנון נוראדרנלין - ( NRI ) , חוסם ספיגה חוזרת של NE ובכך מעלה את ריכוזו במח, באופן עקיף מעלה דופאמין במח- באונה הקדמית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה הברורה
רשת04/01/2011אז למה אדרונקס מיועדת לדיכאון וסטטרה לקשב וריכוז?
ומאחר שאנחנו מחליפים תרופות בקצב גבוה, ועכשיו התייצבנו על אדרל , מה המנגנון של האדרל , והאם לקיחת חצי כדור נוסף אחרי הצהריים (לאחר שפג ההשפעה של הכדור מהבוקר ) יכול לגרום לנזק עקב תנודות של השפעה ולא השפעה בהשוואה לתרופות האחרות שנשארות לאורך זמן (אדרונקס וולבוטרין) , אני מתנצלת על ההצפה בשאלות אבל הן בהתאם למיקרה (בני) שמאוד מורכב (קשב וריכוז שמתבטא בהתנהגות אספרגרית) . שמלווה בבררנות קיצונית באכילה שמחמירה בהשפעת התרופות שהוא צריך אותם להרגעה ושיפור הקשב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה הברורה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/01/2011קביעה ליעוד התרופה , זה על פי שיקול החברה בבקשת אשור לשימוש מ FDA או רשויות תרופות אחרות, על פי שיקולים שיווקים וכלכליים ולא רק רפואיים.
אדרל - ממריץ ועובד גם על מנגנון דופאמין.
השאיפה תמיד תרופה ארוכת טווח, "החלקה" של פיזור החומר בגוף ( פירוק, ספיגה, פיזור בגוף וסילוק מהגוף - פארמקוקינטיקה), בכך משיגים מינימום תופעות לוואי.
לגבי נזק, שימוש חצי כדור נוסף , יכול להוביל לתנודות בריכוז התרופה ושינויים , פיקים, בתלונות הנפשיות מנטאליות, לפעמים יכול לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת כדורי רסיטל לרמוטיבמשה29/12/2010
שלום רב,
מזה כשלושה חודשים אני לוקח כדורי רסיטל (או ציפרלקס) שפתרו לי את בעיות החרדה אבל גרמו לבעיות באורגזמה. אני מעוניין להחליף את הכדורים לרמוטיב ורציתי לברר איך מתבצעת ההחלפה בצורה הטובה ביותר ? האם עליי להוריד את המינון של הרסיטל ולשלב בו זמנית את הרמוטיב ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת כדורי רסיטל לרמוטיב - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי30/12/2010לכל רופא יש גישה משלו, אולם אפשר להתחיל עליה ברמוטיב במקביל לירידה ברסיטל, כך שתהיה חפיפה ביניהם. להדרה ספציפית מומלץ לפנות לרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה רבה על התשובה הקודמת. יש ליקספר29/12/2010
עוד כמה שאלות
מה זה מחשבה גידית?
כתבו עליי בד"וח וראיתי את זה מוזכר.
מה זה היפומאניה,? ובמה זה שונה ממאניה?
האם אפשר לקחת גם לוסטראל ,וגם ריטלין\?
אני מרגישה חוסר שקט!!!!!!
תודה קססססספפפררר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה רבה על התשובה הקודמת. יש לי - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי30/12/2010היפומאניה היא צורה קלה יותר של מאניה, שלרוב לא מביאה את האנשים לידי אשפוז (מאניה פעמים רבות מביאה לאשפוז).
השילוב התרופתי שציינת קיים ומוכר אצל אנשים שסובלים מחרדה משולבת עם הפרעת קשב. השילוב לא מקובל אצל אנשים במצב מאני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה
קספר30/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא נהנת מדברים ...ליר29/12/2010
שלום אני בת 15 וחצי כשהיתי קטנה אני זוכרת את עצמי אוהבת מאוד חומריות זה בטבתא בכך שאהבתי נורא ואספתי נרות ריחניים ודברים יפים לחדר התלהבתי מבגדים ועוד כל מיני דברים שיפו לי את החדר אך עם השנים ללא שקרה ארוע מיוחד שאוכל לקשר ... לא זכורה לי נקודת זמן מיוחדת או גורם מיוחד שהובילו למדרון תלול שבו ירד לי החשק לגמריי בדברים חומריים ללא קשר לאמונה מיסטית אני פשוט בצורה דרסטית לא אוהבת בכלל דברים חומריים שום דבר למשל ליופי לחדר כל דבר שאין בו שימוש מיוחד מעלה לי שאלות כמו "מה אני ייעשה איתו " "מה יהיו המשך החיים שלו לאן ילך אחרי שאתן אותו ולמי " בראשי אני רוצה חדר רייק מדברים שיהיו בו רק דבריים שימושיים אני לא יכולה להבין אנשים שיש להם בית פאר זה מבחיל אותי אני אוהבת דברים פשוטים אך זה גורם לי ..
ליזרוק כל דברר ממש כל דבר שאין לי בו שימוש כל דבר יפה כלבגד שאולייי אלבש אם אני לא לובשת אני זורקת מייד אני חותכת סלט אני זורקת תמיד את רוב החלק שבו גם אם הוא אכיל סתם כי לא באלי לחתוך אותו יש לי נטייה להיפטר מדברים וליזרוק אותם בלי לחשוב יותר מידי וזה קורה אצלי כל הזמן כדרך ניקיון וכדרך בחיים .. יש לציין שאני מדוכאת הרבה מאוד זמן אולי זה קשור ?? הרבה דברים ניראה לי שאין בהם טעם מה זאת התופעה שאני זורקת כל דבר וכשאני רוצה להיתגנדר ולהיראות יפה [לא קשור להגינה ] מייד יש בי תחושה מוזרה ששוב אני שואלת את עצמי "בישביל מה " היתי שמחה ליראות הסבר או תאוריה למצב מה מוביל ולמה מה כידי לעשות כדי לשנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נהנת מדברים ... - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי30/12/2010חוסר הנאה וחוסר עניין הם סימפטומים מוכרים של דיכאון. הדרך להבין יותר טוב את המצב היא לפנות לפסיכולוג עם התמחות בגיל הנוער כדי להבין יותר טוב את הדברים שעוברים עלייך ואם יש צורך בהתערבות נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויפאקס וריטליןקארין29/12/2010
הי,
האם מותר לצרוך ריטלין\קונצרטה בזמן שצורכים ויפאקס XR?
האם יש סיכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויפאקס וריטלין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור29/12/2010דורש זהירות, ריטאלין עלול להוריד את המטאבוליזם של וויפאקס ובכך לעלות את ריכוזו בדם, מה שיכול להוביל לתופעות לוואי מיותרות.
כמו כן יש סיכוי גבוה יותר לסיבוך של לחץ דם גבוה.לדעתי היה עדיף להימנע.
וויפאקס כטיפול יחיד , אם נסבל , במינונים בסביבות 300 מ'ג יכול להכניס דופאמין לתמונה ויש סיכוי שיעשה את העבודה לבד, בתנאי שניסבל וללא תופעות לוואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויפאקס XR וחרדהעומר29/12/2010
האם הויפאקס XR היא תרופה המטפלת בהפרעת חרדה או יותר בדיכאון?
מהו המינון היעיל לחרדה לא מאוזנת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויפאקס XR וחרדה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור29/12/2010התרופה יעילה לשניהם.
לגבי המינון זה נושא אינדיבידואלי.
לגבי חרדה - היה עדיף במינון מתחת ל 225 מ''ג
לימנוע פעילות חזקה על קולטני נוראדרנלין, שלפעמים יכולה להחמיר חרדה.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמכרות לקלונקס?לירון28/12/2010
שלום.אני בן 28 וסובל מחרדה חברתית.
לפני כ-3 שנים ניסיתי בעזרת רופאת המשפחה לבדוק את השפעת התרופה "קלונקס"
ו-"רמוטיב" על מצבי.
את הקלונקס לקחתי במינון 0.5 מ"ג פעם אחת כל ערב רצוף במשך 14 יום.
את הרמוטיב לקחתי 500 מ"ג במשך כחודשיים.
היות והטיפול לא ממש סייע והרגשתי תחתיו לא טוב גופנית הופסק הטיפול.
לאחר הפסקת הטיפול החלו להופיע תחושות חרדה חזקות,אי שקט גופני ונפשי,בעיות שינה וקפיצות בשרירים.
לאחר מספר חודשים לאחר הפסקת התרופות לא חל שינוי במצב ונאלצתי לקבל תרופת ציפרלקס.הגעתי עד למינון המירבי למשך כ3 חודשים ללא שיפור בתחושות הקשות שהחלו לאחר הפסקת הקלונקס והרמוטיב.
האם מדובר על תופעות על רקע התמכרות לקלונקס שידוע ככדור ממכר וחזק מאוד?
או דווקא בגלל הרמוטיב שאינו מתווה לחרדה חברתית אלא רק לדיכאון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמכרות לקלונקס? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור29/12/2010אתה מתאר שעברו מספר חודשים מאז הפסקת הטיפול, לכן פחות סביר שהטיפול בעבר הוא הגורם כעת. ממליץ להתחיל בבדיקות כלליות בקופ'ח לשלילת בעיה גופנית ולאחר מכן הערכת פסיכיאטר לגבי מצב חרדתי לא מאוזן. בהצלחה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- OCD וחיים קשיםרוני28/12/2010
שלום רב,,
אני בן 19, לפני כ 5 שנים תקפה אותי הפרעה טורדנית, והיא "לספור את מספר האותיות בכל מילה או ביטוי" וגם דברים דומים ועל אותו בסיס, דבר שלמשל גרם לי סיפוק אם מספר האותיות הוא זוגי,
ולפני כחודש תקפה אותי עוד פעם ההפרעה הזאת, אבל לפני כחמשה ימים הצלחתי להתגבר על ההפרעה, ובמקומה הופיע דבר רב: פחד אימה וכאב בלב, מכך שהתופעה תחזור עוד פעם (כאילו שאני מצפה שההפרעה תחזור)
דבר שפגע בריכוז, וכל פעם שאני רוצה לקרוא כאילו מין מחשבת הפחד והקריאה מתלכדות, ובכך רמת הריכוז יורדת בצורה מאוד דרסטית
מה היא האבחנה ודרכי הטיפול, ועדיף שהטיפול יהיה מהיר מכיוון שאני סטודנט
ותודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר OCD וחיים קשים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור29/12/2010הפיתרון שילוב תרופות ופסיכותרפיה - CBT , אך קודם ,יש צורך בבדיקה מסודרת , התרשמות קלינית ותכנון הטיפול. בהצלחה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה היא האבחנה?
רוני29/12/2010שלום
תודה רבה על התגובה, מה היא האבחנה של מצבי?
והאם זה בר - פיתרון???
כי אני ניגש בימים אלה לבחינות אוניברסטאיות, וזה מאוד מאוד מזיק לריכוז?
כמה הזה בערך ממשיך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה היא האבחנה? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור29/12/2010כמו שאתה כתבתה, אובסיסייה וכן בננוסף חרדה, טיפול כנ''ל.
מעבר לכך יש צורך בבדיקה לצורך התרשמות קלינית ותכנון הטיפול.בהצלחה !
( יש קושי להתרשמות קלינית מדויקת והמלצות בפורום באופן אינדיבידואלי ויסודי) .
ככלל באופן כללי , להשתדל להקפיד על שינה רצופה וטובה, לפחות 7 שעות, לצמצם קפה, להימנע מאלכוהול או סמים, תזונה בריאה, במיוחד ירקות ירוקים ואם חסר, יש צורך לתוספת: וויטאמין B קומפלקס ,חומצה פולית וכן טיפות וויטאמין D , בנוסף פעילות גופנית- הליכה, לפחות 4 פעמים בשבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סירקדין עם רמוטיב?dalia28/12/2010
האם ניתן לקחת סירקדין 2מ"ג בערב, בשילוב עם רמוטיב 250מ"ג פעמיים ביום?
או האם ישנה קונטרה-אינדיקציה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סירקדין עם רמוטיב? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור29/12/2010איו מיגבלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא היסטריתללל28/12/2010
בני בן8 וחצי אובחן אצל שני פסיכיטרים שונים האחד נתן חוות דעת כי בני סובל מADHD וכן מבעייה
התנהגותית הנובעת מבעיה של תפקודים ניהוליים "מסננים" הוא נתן מרשם לריטלין 10 מ"ג וכן לפרוזאק 10 מ"ג ליום
כאשר נשאל מדוע נתן פרוזאק מאחר שהילד אינו סובל מדיכאון נעניתי כי התרופה מספקת מענה לילדים הסובלים מאובססיות וקומפולסיות המונעים מבעיית מוסחות .הוא ביטל את האפשרות למתן רספרדל בכלל וטען כי זה לא המקרה הנדון,,,
הפסיכאטר השני אבחן את בני כסובל מADHD אך נתן לו מרשם של רספרדל וריטלין כששאלתי לגבי פרוזאק נעניתי כי התרופה נועדה לטיפול בדיכאון ואין קשר ובכלל זו תרופה חזקה מקבוצת SSR וכן עלולה לגרום לילד למאניה ,,,,
הסיטואציה גרמה לי לחוסר ביטחון לחרדות יש לציין כי שני הפסיכיאטרים ידועים ובעלי נסיון רב ,,
איני רוצה להזיק לבני וכרגע מאחר והתחלתי עם הפסכיאטר הראשון את התהליך בני נוטל פרוזאק בערך שבוע האם כדאי להפסיק האם אני יכולה באמת לגרום לו למאנייה , איזו מבין התרופות התרופה הבטוחה יותר ועם פחות תופעות לוואי ,,,,, אנא עיזרו לי
+ הוספת תגובה חפש בפורום זה | הדפס | x סגור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא היסטרית - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור29/12/2010שלום רב !
צריך להיצמד לריטאלין, קודם כל.
אכן, באבחנה מבדלת של ADHD אנו חושבים על : חרדה, דיכאון, הפרעת הסתגלות, הפרעה ביפולארית, הפרעות התנהגות הרסניות ( CONDUCT , OPOSITIONAL DEFIANT ) והפערעות לימודים.
אכן שכיח ב ADHD , שיהיה נלווה אובסיסיות ( OCD ) וכן הפרעות טיקים ( מוטורים או ווקוליים).
שילוב ריטאלין ופרוזאק ( SSRI ) יכול להוביל לתופעות לוואי מפרוזאק , ריטאלין גורם לעלאת בריכוז פרוזאק בדם ודורש זהירות.
שימוש ברספירדל רק בהפרעות התנהגות של אלימות קשה כלפי הסובבים בדר'כ , דורש גם זהירות מפני תופעות לוואי.
זה מבלבל אני יודע, לכן ממליץ להיצמד לריטאלין ולהמתין.
בנוסף: יום א' הקרוב, בשעה 10 בבוקר, אני מתארח ברשת א , בתוכנית רופא תורן של רם תדמור, אני אדבר על ADHD בפירוט, את מוזמנת, יהיה מקום לשאלות מאזינים בסוף התוכנית. בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב תרופות..חן27/12/2010
שלום,
אני לוקח ציפרלקס לחרדות.ואני פניתי לרופא נוירולוגיה בגלל כאבי ראש שיש לי.והוא הבחין אצלי מיד שיש לי מיגרנות.לשם כך הוא נתן לי לקחת תרופה למניעת המיגרנה בשם "טופיתרים" ועוד תרופה שבזמן שמתחיל לי המיגרנה אני צריך לקחת ושמה של התרופה היא "סומטרידקס" שאלתי אותה אם יש אינטרקציה בין הכדורים האלה לציפרלקס והיא אמרה לי שיש אינטרקציה קלה אבל אין אם זה שוב בעיה..
עכשיו בתור פסיכיאטרים מה אתם חושבים על השילוב הזה,האם כן אפשר לשלב בינהם,לא כדאי..?
אשמח לקבל תשובה בהקדם.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להוסיף..
חן27/12/2010אני לוקח 10 מילגרם של ציפרלקס והכדור של סומטריקס הוא 50 מילגרם. ואני בן 18 וחצי..אם זה משנה הפרטים האלה אז הוספתי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי להוסיף.. - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/12/2010ציפרלקס + סומטרידקס = לא מומלץ, עלול להוביל לתופעות לוואי קשות, כגון סינדרום סרוטונין.
לגבי טופיטרים ( TOPAMAX ) כטיפול מניעתי למיגרנה , אין שום בעיה.
( סומטרידקס - עובד כאגוניסט לקולטנים סרוטונרגים, גורם להתכווצות כלי דם, אפקט מיצטבר עם ציפרלקס ובכך גורם לתופעות לוואי, ניתן לישקול, ביעוץ נוירולוג ופסיכיאטר מטפל, בזמן התקף מיגרנה , להפסיק זמני ציפרלקס או להפחית מינון, לפי שיקול רופא מטפל)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכות נפשיתדני27/12/2010
האם 20% אחוז נכות נפשית לצמיתות עקב תאונת דרכים פוסט טראומה יכול לפגוע לי ברישיון נהיגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות נפשית - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/12/2010לא, אך יהיה צורך במעקב ואישור פסיכיאטר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוראדרנלין מוגבר וויפאקס XRיאיר27/12/2010
שלום.גילי הוא 26 בריא ללא מחלות.
מזה כמה שנים שאני סובל מתופעה של "קפיצות" שרירים בכל הגוף.
מן התכווצויות חזקות לא רצוניות של השרירים שניתן לראות בעין ותחושה תמידית של "לא רגוע".
נבדקתי בבדיקות דם מלאות כולל בדיקות נוירולוגיות EMG ו-EEG והכל יצא תקין.
בבדיקה אצל נוירולוג בכיר ופסיכיאטר נאמר לי כי אני סובל מהבעיה על רקע של עודף אדרנלין ונוראדרנלין מוגבר כנראה של תופעות חרדה והמליץ על ציפרלקס במינון מרבי.
לקחתי כמה חודשים וזה לא עזר ואף החמיר את הבעיה.
ביעוץ חוזר אצל רופא המשפחה הוחלפה התרופה ל- "ויפאקס XR150".
הבנתי שהויאפקס הוא מגביר נוראדרנלין שגם כך גבוה ומוגבר אצלי.
מדוע הומלץ על תרופה זו???
אציין שאני לוקח כבר חודשיים את הויפאקס ללא שיפור מובהק בתופעה או בהרגשה.
אני חושש שעלייה במינון הויפאקס ל-225 מ"ג תגביר עוד יותר נוראדנלין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוראדרנלין מוגבר וויפאקס XR - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/12/2010למה הוא מעלה את המינון, זה שאלה אל הרופא עצמו, לגבי החשש שעליה במינון וויפאקס יעלה נוראדרנלין, אכן חשש מוצדק !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)