מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סרוקסט והשמנת יתררוני15/12/2010
שלום אני בת 50 ולוקחת סרוקסט במינון 30 מ"ג+0.5 קלונקס ביום זה הרבה שנים בתקופה זו שמנתי מעל 20 ק"ג , קשה לי מאוד להשלים עם ההשמנה זה מדכדך אותי , בעיקר קשאני קוראת ושומעת שקשה מאוד עם דיאטה לרדת במשקל אנא דר יקר עזור לי לפתור בעיה קשה זו כדי להחזיר לעצמי אפילו במעט את שמחת החיים שלי. ובנוסף אני מרגישה עייפה כל הזמן וחסרת אנרגיה לחלוטין ופגיעה בזכרון , אודה לך מאוד על תשובות מפורטות ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרוקסט והשמנת יתר - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/12/2010שלום רוני
סרוקסט ידוע בהשפעה המרגיעה וכן המשמינה.
יש מקום להחליף טיפול.
אפשר לנסות פריזמה ואו תרופה מקבוצת SNRI כגון IXEL , תלוי בניסיון הרופא המטפל, בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת לקיחת לוסטרללא מבינה15/12/2010
שלום,
אני לוקחת לוסטרל מזה כ-8 חודשים. התרופה עזרה במה שהייתה צריכה לעזור וכעת הגיע הזמן להורדת מינון.
אבל - הפסיכיאטרית שטיפלה בי הפסיקה לעבוד (עברה רחוק).
רציתי לדעת אם ניתן להפסיק בהדרגה את המינון באופן עצמאי (הפחתה של חצי כדור בשבוע).
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת לקיחת לוסטרל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/12/2010מומלץ תחת פיקוח רופא , רופא משפחה גם יכול לעזור בנדון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת לקיחת לוסטרל - תגובה
ד''ר חיים שם דוד15/12/2010טרם מפסיקים תרופה כדאי לבדוק האם את מאחורי הדיכאון שהיה לך. לא משנה אם זו הרופאה שלך למרותש זה עדיף אבל כדאי שתוערכי לגבי האפשרות להפסיק את התרופה. בכל מקרה הפסקת התרופה אינה במהלך של שבוע אלא של מספר שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דכאון ואימפולסיביותמורן15/12/2010
האם יש קורלציה בין דכאון ואימפולסיביות? האם מי שסובל מדכאון
ייתכן שיהיה אימפולסיבי יותר מאשר היה אילולא הדכאון?
בתודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דכאון ואימפולסיביות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/12/2010רמות נמוכות של סרטונין תורמות גם לדיכאון וגם לאימפולסיביות, בהחלט יכול דיכאון ואימפולסיביות אך לא מחייב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לתרופת היפנודורםאלי15/12/2010
השאלה שלי היא:
תרופת היפנודורם מגיעה בטבליות, האם אפשר לקחת את התרופת בתוך משקה קל
לא מוגז או אלכוהול, הכוונה שתיה קרה כמו מיץ או שתיה חמה כמו תה או חלב?
בתודה מראש
אלי, נהריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר לתרופת היפנודורם - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/12/2010לא מומלץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון חורףמאיה אריאל14/12/2010
שלום רב! שמי מאיה בת 27 ורציתי לדעת כיצד ניתן לזהות דיכאון חורף מהן התסמינים ? וכיצד ניתן לטפל בזה ? בתודה מאיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון חורף - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/12/2010כדי לזהות צריך לנסוע לסקנדינביה, חוסר אור השמש לזמן ממושך מוביל לתסמונת דיכאונית, WINTER DEPRESSION , הטיפול במנורות מיוחדות המפיצות אור חזק, יושבים בחדרים מיוחדים עם תאורה מיוחדת.
" bright artificial light has an antidepressant effect "* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- SEROQUEL XR-שאלה!a.w14/12/2010
האם מינון של סרוקוול XR אחד בלילה (300 מ"ג) יכול לגרום ממש עלייה במשקל?
יש לציין שמאוד מפחיד אותי נושא ההשמנה! אבל התרופה הזאת מאוד עוזרת לי ביחס לתרופות אחרות..
אשמח לתשובה במהרה,תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר SEROQUEL XR-שאלה! - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי14/12/2010תופעת הלוואי הזו איננה תלויית מינון. או שמשמינים או שלא. אם את נוטלת ולא משמינה אז בזאת נגמר העניין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה לגבי לוסטראל
a.w14/12/2010האם התרופה מורידה תיאבון דווקא? כי שמעתי שהיא מעלה סרטונין וגורמת לרצות פחות לאכול...זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה לגבי לוסטראל - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי17/12/2010התרופה איננה תרופה להורדת תאבון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לסרוקוול.....
a.w14/12/2010ובמידה וזה כן משמין?? ניתן להתגבר על התופעה הזאת יחד עם נטילת התרופה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר תשובה???
a.w15/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לסרוקוול..... - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי17/12/2010בדרך כלל אם יש עלייה במשקל היא נעצרת לאחר מספר קלוגרמים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלפרוקס ותופעות לוואינאוה14/12/2010
שלום רב,
אני סובלת מחרדה שמלווה בבחילות. רופא המשפחה רשם לי אלפרוקס 0.25 מ"ג, חצי כדור פעם ביום בבוקר למשך חודש. זה היה לפני מס' חודשים והפסקתי את הטפול לאחר חודש.
מאז אני לוקחת במקרה הצורך חצי כדור כפעמיים בשבוע ואכן מרגישה הקלה כשאני לוקחת.
האם העובדה שאני לא לוקחת את הכדור על בסיס יומיומי עלולה לגרום לתופעות לוואי או תופעות גמילה?
אני לא רוצה לפתח תלות או סבילות לכדור ולכן משתדלת לקחת כמה שפחות.
כמו כן חשוב לי לציין שאני נמצאת בטיפול פסיכולוגי.
תודה רבה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלפרוקס ותופעות לוואי - תגובה
ד''ר חיים שם דוד14/12/2010לא נראה שאת מפתחת תופעות גמילה. תופעות גמילה תלויות במשך טיפול באותה תרופה, המינון שלה וקצב ההפחתה. את נטלת מינון נמוך, לפרק זמן קצר- בינוני .
יחד עם זאת, הצורך לקחת התרופה מעיד שאת עדיין סובלת מחרדות ובנוסף לטיפול פסיחכולוגי כדאי אולי בעתציד הקרוב לשקול טיפול תרופתי, בידה והטיפול הפסיכולוגי לא יהיה מספיק יעיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלכוהול אחרי לקיחת אסיווללירוי14/12/2010
שלום ברצוני בבקשה לדעת מה קורה כששותים אלכוהול אחרי שבולעים 2כדורי אסיוול של 5מל?...מה הנזק??תודה מראש...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלכוהול אחרי לקיחת אסיוול - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור14/12/2010יש פעילות משותפת בין אלכוהול ואסיוול ( בנזודיאזפינים) = סנירגיזם, שילוב של הנ''ל יכול להוביל להרעלת אלכוהול ואפילו מוות במקרים קיצוניים.
תלוי בכמות האלכוהול, טיפול באסיוול באופן קבוע - כמות מ''ג , זמן ?
אסור לערבב בין הנ''ל וכמו אסור להפסיק אסיוול או תרופה ממשפחת בנזודיאזפינים אחרת באופן חד וללא מעקב רפואי.( סכנת פירכוס)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
לירוי14/12/2010כמות של 2-3צ'ייסרים של אלכוהול,לא רציני רק כדי להפסיק לחשוב...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה
לירוי15/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.. - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/12/2010הגישה הכללית לא לערבב חד משמעי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחנה מבדלתטלי14/12/2010
שלום,
אחי אובחן ע"י 3 פסיכיאטרים שונים כסובל ממאניה-דיפרסיה לפני כחודש.
ב-4 השנים האחרונות הוא מטופל באלטרוקסין בעקבות חוסר איזון בבלוטת התריס שהתגלה אצלו (בתחילה היה מדובר ביתר פעילות, לאחר מכן בתת פעילות וחוזר חלילה). הוא שב וטוען שלדעתו מדובר בחוסר האיזון שאחראי לסימפטומים שהפסיכיאטרים מכנים כסימפטומים של מאניה-דיפרסיה.
הבדיקות העכשוויות של תפקוד הבלוטה אכן הראו תת פעילות.
אני מרגישה אובדת עצות. מצד אחד, אני יודעת שיכול להיות שהוא בהכחשה של הבעיה הנפשית. מצד שני, יכול להיות שהוא צודק ושהאבחון לא נכון? חשוב לציין כי בעת מתן האבחון הפסיכיאטרית הצבאית לא קיבלה את נתוני הבדיקות של תפקודי הבלוטה.
האם קיימת אבחנה מבדלת בין שתי התופעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחנה מבדלת - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור14/12/2010כמובן שיש אבחנה מבדלת, לאחר בדיקת דם זה פותר, בנוסף התמונה במאניה דיפרסיה של אפיזודה של שבוע עד 4 ללא טיפול, בפעילות יתר של הבלוטה התמונה ממושכת זמן רב ללא שינוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על Viepax XRאיציק14/12/2010
היי. האם מותר לקחת תוסף תזונה רוטס HR לגבר עם Viepax XR ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על Viepax XR - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור14/12/2010זה כולל וויטאמינים ומינרלים , לא אמור להיות בעיה.
ממליץ לבדוק בעלון לצרכן, באם יש סיכוי לפגיעה בכבד
כדאי לעשות בדיקת תיפקוד כבד במהלך הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קראתי פה ש....גדעון13/12/2010
שחולי סכזופרניה יהיו בנסיגה חברתית תעסוקתית ותפקודית
אם אני יוכיח לכם אחרת מה תומרו ?
מדבר אחד שאיבחנו אותו סיזופרניה פראנואידית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד בהמשך
גדעון13/12/2010אני הייתי בתהליך כזה לא קונבנציונלי
וממצב של לא לעשות כלום לשבת בבית כל היום לעשן יצאתי החוצה ראיתי תעולם אחרי 3 חודשים הלכתי לעבוד עבדתי 7 חודשים במסעדה ( אחרי שישבתי בבית 5 שנים ) השכרתי דירה יותר מאוחר .
אפשר לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד בהמשך - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור14/12/2010יש מצבים שונים ודרגות שונות של חומרה, גם בסכיזופרניה יש תת אבחנות, ממצב הביפרני - בלתי מאורגן ועד רזידואלי שיותר קל.
צריך ליזכור שלאחר אישפוז ראשון ואבחנה של סכיזופרניה יש סיכוי שאחוז קטן יחלימו ולא יזדקקו עוד לטיפול.
אם השגת רמה תיפקודית, זה חשוב לישמור על כך, להיות במעקב מסודר, אפילו באם חושבים על הפסקת טיפול, להקפיד על שינה מסודרת, להימנע מסמים ואלכוהול.
מאחל הצלחה בכל !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני
גדעון16/12/2010שלום
תודה על התגובה
אני באמת מצליח בחיי , אני לא איש היי טק או משהו אבל למרות המצב הקיים סכיזופרניה
אני די מצליח לא יושב בבית רואה חברים כרגע סיימתי עבודה העיפו אותי .
עישנתי לפני 5 חודשים 2 ג'ונטים אחרי שלא נגעתי בסמים 6 שנים ולמזלי לא נגרם נזק .
אני שואל בהתחשב במצב שלי עכשיו ובעבר האם המחלה ניסוגה או שפשוט מצבי השתפר ?
האבחנה שלי היא סכיזופרניה פראנואידית , היה אשפוז אחד ארוך 3 חודשים ועוד שתי אישפוזים קצרים של שבוע .
אני מזכיר שהייתי בתוך תהליך לא קונבציונלי .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני - תגובה
ד''ר חיים שם דוד17/12/2010כבר קיבלת תשובה שיש דרגות חומרה שונות. כל פסיכיאטר ראה הפוגות במחלה ואפילו של עשרות שנים. אז מה האיתגור?
תשמח במה שיש לך ותהנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פנייה לייעוץ ואולי גם קבלת טיפול.ערבה13/12/2010
אני בת 17 וחצי, ובמשך 4 השנים האחרונות אני די בטוחה שהמצב הנפשי שלי יוגדר כ'מאובחנת כבעלת דיכאון קליני'. קראתי המון על הנושא בגלל המצב הנפשי שלי לאורך 4 השנים הללו, ולכן אני די בטוחה שהגדרה רפואית זו די תגדיר אותי בכלליות כבן אדם גם [ואולי אני גם איזשהו טיפוס סכיזואידי, אבל זה כבר גדול מבינתי]. דיברתי על זה עם ההורים שלי, שלצערי ממש לא הביעו תמיכה כשביקשתי לפנות לטיפול פסיכולוגי כי אני מרגישה רע כבר כמה שנים [ציינתי את המחשבות האובדניות, רגישות היתר, הסוציופטיות שאני מפתחת, נדודי השינה והעייפות התמידית]. כמובן שכשהאנשים שהכי אמורים לעזור לך אומרים לך שאתה פשוט מחפש תשומת לב, ורוצה ללכת לטיפול 'כי זה טרנד', די מחמיר את המצב, דווקא כשאתה מאוד מודע לו.
לאחר גילול המגילה הזו, אני רוצה לשאול אם יש אפשרות לפנות לייעוץ פסיכיאטרי [ואני מדגישה פסיכיאטרי] בגיל זה, בלי שההורים יהיו חייבים לבוא? בעוד כחודשיים כבר אהיה בת 18, השאלה אם יש אפשרות לא לחכות את החודשיים האלה. ואם כן, ואפשר לעשות את זה דרך קופת החולים שלי (מכבי, אם זה משנה), זה לא יהיה מחוייב בהפניית רופא משפחה, ומחיר הפגישות יעלה כמו כל פגישה אצל רופא מומחה אחר?
בחיי שכבר נואשתי מלבקש עזרה מההורים, ומחברים שכבר אין לי.
בבקשה תנו לי איזושהי הכוונה, כל הכוונה, משהו.
אובדת עצות לחלוטין, ערבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנייה לייעוץ ואולי גם קבלת טיפול. - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור14/12/2010ניתן לברר במרפאת ברה'ן לנוער ומתבגר ליד מקום מגוריך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשם ההורים חייבים למלא את הפרטים
ערבה14/12/2010לכן זה לא רלוונטי עבורי. והגדרת הנוער במרכז הזה היא בין גילאי 12-20.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה כלליתגדעון13/12/2010
למה אין בפסיכאטריה , כמו בכל ענף הרפואה שמטפלים בבעיות שונות כמו : רופא משפחה , אף אוזן גרון וכו'
למה אז גם בפסיכאטריה אין דברים כאלה ?\
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה כללית - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור14/12/2010יש מרפאות פסיכיאטריות המתמחות בנושאים שונים, הפרעות אכילה, קשב וריכוז, גריאטריה , משפטית, טיפול חשמלי ועוד...
הגישה בפסיכיאטריה היא כללית, לישמוע , ליראות, להבין ולהחליט, צריך רקע ביולוגי, פסיכולוגי ורפואי, רק לאחר מכן, שיש אבחנה וטיפול ניתן להפנות לגורמים שונים.
ברפואה כללית, זה שונה , לפעמים יותר קל, אם כואב היד ויש שבר, צילום וגבס, בפסיכיאטריה, כאשר אדם עצוב, יש קושי, איפה הבעיה ? אין צילום, האם זה בגדר הנורמה, האם זה דיכאון קליני, האם זה דיכאון נלווה להפרעות אחרות בפסיכיאטריה או סמים ועוד..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ל-תיאניןאלעד13/12/2010
כאשר נוטלים ל-תיאנין כתוסף תזונה כמה זמן לוקח עד שיש עליה משמעותית בכמות הגאבא במוח? האם התרופות לשינה ישפיעו יותר חזק עקב כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל-תיאנין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור14/12/2010אין מידע חד משמעי, זה נושא אינדיבידואלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםליר13/12/2010
הפסיכיאטרית נתנה לי מרשם לרספירדל הייתי רוצה לדעת למה התרופה הזאת יעילה מה היא בידיוק עושה כייצד משפיע בקיצור היתי רוצה לדעת עליה קצת יותר
כתוב שהיא התרשמה מכך שאני שרוי במצב פסיכוטי .היתי שמח ליקרוא יותר פירוט [ על המצב שממנו התרשמה תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי13/12/2010ריספרדל היא תרופה מהדור החדש של התרופות הפסיכיאטריות. ריספרדל היא תרופה אנטי פסיכוטית המשמשת לטיפול בחולים הסובלים ממצבים פסיכוטיים,
מינון ואופן השימוש:
יש ליטול את התרופה במינון שקבע הרופא. רצוי לקחת את התרופה בשעות קבועות. ניתן לקחת את התרופה עם האוכל או בלעדיו.
בדרך כלל עובר חודש עד להשפעה של התרופה ולא צריך להתייאש אם לא מרגישים טוב יותר קודם. יש אנשים שלהם התרופה עוזרת מהר יותר.
אין טעם לקחת את התרופה יותר פעמים או במינון גדול יותר. זה לא יעזור מהר יותר ורק יגביר את הסיכון לתופעות לוואי.
תופעות לוואי:
עייפות, בדרך כלל משתפר עם הזמן.
סחרחורת, במיוחד כשקמים בבת אחת מהמיטה. רצוי לקום בהדרגה, קודם לשבת לזמן קצר ואז לעמוד.
עלייה במשקל, לחלק מהאנשים התרופה גורמת עלייה במשקל. ניתן למנוע את זה בעזרת פעילות גופנית ודיאטה מתאימה.
עצירות, לחלק מהאנשים התרופה גורמת לעצירות, פעילות גופנית ואכילת הרבה ירקות עשויים לעזור במקרה כזה.
בנוגע לפסיכוזה,
פסיכוזה היא מונח מתחום הפסיכיאטריה, המתארת מצב קיצוני של אובדן חלקי או מלא של קשר עם המציאות, ולכן של "ביקורת המציאות". הפסיכוזה מאופיינת בהתנהגות הנחווית כמוזרה או חריגה ובלתי מובנת, העלולה לעורר לעתים רגשות חרדה ודחייה מצד החברה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)