מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם המינון נכון?אמא22/12/2010
האם לריספרדל 1.5 מ"ג פיק כדור 1 דקינט בכדי מנוע תופעות לוואי?
בני נער בן 17 סובל מבחילות, סחרחורות והקאות בגלל הרספידל.
אם המינון גבוה מדי? אולי אפשר להורידו? אם כן לכמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם המינון נכון? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור25/12/2010המינון נחשב סביר ולא גבוה. לגבי תופעות הלוואי, יש צורך ביעוץ עם רופא מטפל וכן רופא משפחה, בירור ומעקב לחץ הדם. מומלץ על שתיה מרובה ( לא מוגזמת) הקפדה שהשתן יהיה שקוף ובהיר ולא כהה.( ימנע נפילות בלחץ הדם תחת רספירדל) בהצלחה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני לא יכולה יותר ,הצילו.נעה21/12/2010
בעלי חי על כדורים והמצב רק מחמיר מיום ליום ,אני מרגישה שכבר נמאס מהכול .
כמה אפשר להתמודד עם בעל שכזה .
איך יכול להיות ששום טיפול תרופתי ופסיכאטרי לא עוזר?
אולי הטיפול לא נכון ,מה אתם מצעים לי לפני שגם אני אהיה באותו מצב .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לא יכולה יותר ,הצילו. - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי22/12/2010השאלה כללית מכדי שנוכל להתייחס ספציפית.
אם הטיפול לא מסייע יש לחזור לרופא או לפנות לרופא אחר לצורך התייעצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפרטי יותר ותלכי על עצת הרופא !!!!!
פוצי22/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעם הטיפול התרופתי המצב מחמיר
גול22/12/2010שלום לך,
המצב של בעלך מחמיר כל הזמן אפילו שהוא מקבל תרופות, ואני מאמין שמחליפים לא כדורים ותרופות כל הזמן בלי כל תועלת.
מהניסיון שלי עם התרופות שלעולם לא עזרו לי, אלא עשו לי תמיד החמרה והתדרדרות במצבי. התברר בסוף שאין לי בעייה חוץ מהתרופות. יום אחד אני מגיע לרופא בשם תופיק קראקרה מכפר עראבה מהצפון והוא מוציא אותי מהתרופות והיום אני חיי נורמלי מבלי כל כדור ובכלל בלי כל טיפול. הבעייה היתה מהטיפול הלא ראוי וסתם תרופות משגעות ולא מרפות מחלה שאנינה אלא עושים מחלה.
להתיעץ עם הרופא קראקרה לא מזיק מילי המצב של הבעל אנוש וקריתי ביותר.
בהצלחה ובריאות שלמה
גול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנפרניל 100 מ"ג ליוםפוצי21/12/2010
ערב טוב
אני בן 51 עם אגורופוביה .מטופל ב"אנפרניל" 100 מ"ג ליום .( 75 SR ו-25 רגיל)כמו כן בין 3 ל4 קסנקס 0.5 .("אוסמו-אדלט" ללחץ דם)
אני סובל הרבה מאוד זמן(שנים) מחום גבוה שלא עולה מעבר ל37.4 מלווה בחולשת / תחושת חולשת שרירים .
קראתי על תופעות ה"אנפרניל" וזה די דומה למה שאני חווה .
עשיתי הפסקה של יום אחד ואכן לא הופיע חום !!!(אני נוטל בבוקר )אולי זה מקרי אבל לא היה חום ..........
איך אפשר אכן לדעת שזה מ"האנפרניל" ??
האם גם מינון של 100 מ"ג יכול לגרום לתופעה ??
האם יכול להיות שאחרי לקיחה של למעלה מ-15 שנים יתחיל פתאום ??
האם ההורדה במינון יכולה לעזור ??
מבקש עצה ,תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנפרניל - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי22/12/2010התופעה הזו מאד נדירה בהקשר של תרופה, ויש לבדוק אותה באופן עקבי.אגב, חום 37.4 אינו נחשב חום אלא בטווח הנורמה.
אם ברצונך לבדוק זאת לעומר התייעץ הם הרופא שלך כדי לקבוע תהליך בדיקה מסודר. גם כך מדובר במינון נמוך של אנפרניל.
אגב, לאגורפוביה מומלץ שילוב של טיפול התנהגותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנפרניל - תגובה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור22/12/2010עוד הערה : יש צורך לברר האם נלקחות תרופות אחרות,פרט לאוסמו אדלט, באם כן, יש לברר את נושא השפעה אנטי כולינרגית מצטברת כגורם המחמיר חום?
( באם תופעת לוואי מהתרופות , יהיה במקביל, יובש בפה, אודם בעור, קושי במתן שתן ויציאות, דופק מהיר ...)
בנוסף , יש לברר את הנושא הגופני באופן מסודר: בדיקות דם, שתן, שקיעת דם ועוד.. מומלץ לפנות לרופא משפחה בנדון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובות -- ועוד......
פוצי22/12/2010שלום
אני לא לוקח עוד תרופות , האם יש משהו בשילוב בין "אוסמו -אדלט" ל"אנפרניל" ?
כי אולי ,רק אולי אני חושב שזה התחיל עם לקיחת ה"אוסמו אדלט"
ויש לי קטמים אדומים ,באזור החזה,כתפיים נראים חזק מאוד בעיקר אחרי מקלחת !!!
כמו כן אינני יכול לעמוד בשמש ,מרגיש עיקצוצים חזקים בעור כבר לאחר דקות בודדות
אפילו שאני לבוש ,חייב לחזור לצל וזה עובר !!!
(זה אולי בגלל המוגלובין גבוה ?( 18) אני מעשן ,ההמוגלובין ככה הרבה מאוד שנים )
שוב תודה ויום טוב לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובות -- ועוד...... - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/12/2010לא ידוע לי על קשר חד משמעי עם אוסמו אדלט, מומלץ לפנות לרופא משפחה ולברר את נושא החום , יש צורך בבדיקות דם כלליות, שתן וכן בדיקה שנקראת שקיעת דם ( ESR ) וכו'', חובה לשלול קודם כל גורם גופני.
כמו שכתבתי, באם עליית החם מהתרופה , יהיה בנוסף : יובש בפה, קושי במתן שתן, דופק מהיר ... ( תופעה המתאימה לאפקט אנטי כולינרגי )
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובות
פוצי23/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה מהרופאיםאלמונית21/12/2010
שלום ,
ברצוני להיתייעץ עם צוות הרופאים ולקבל המלצה ,גיסי כבן 33 כבר במשך שנים לוקה במעין הפרעה נפשית שמתבטאת בחוסר ביטחון הוא אינו מסתכל בעיניים כשמדברים עימו הוא כל הזמן מפחד מאנשים וחושב בכל מקום שמנסים להיתנקל בו ולפגוע בו ,בפועל אין לו אף חבר הוא בודד ,בעבר היה מתגורר עם אביו המבוגר בביתו לבד וכיום כשאביו נפטר נאלצנו לקחת אותו לביתנו על מנת לא לתת לא להישאר בבית לבד עם כל הזכרונות ,חשוב לי לציין כי כל האחים מפוזרים ברחבי הארץ וקשה לכל אחד מהם להיות סביבו 24 שעות ,לי קצת מקשה העיניין שהוא בביתי 24 שעות ללא כל טיפול פסיכאטרי הוא כל הזמן מדבר לא לעיניין ומתעסק בשטויות ושרוי באוירה מלנכולית,בעלי מנסה לחפש לו דירה ועבודה ולהכניס אותו לחיים נורמלים שאלתי היא האם התיאור שהצגתי מתאר סכיזופרניה ??(אנחנו לא יודעים מדוע זה ניגרם או הלם קרב לאחר הצבא ?או מות אמו בגיל צעיר בהיותו בן זקונים ,או סם לקוי שלקח בעבר,וכו)מה אפשר לעשות ?למי אפשר לפנות על מנת לקבל עזרה ?והאם קיים מקום כגון כפר נוער שיוכל להחזיר אותו למוטב שיכלול אירוח עם לינה אוכל ושיחות לפני שיהיה מאוחר מידי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף
אלמונית21/12/2010שכחתי לציין כי הוא אינו מכיר בהתנהגותו השונה מהנורמה ולכן זה גם מקשה על אופן הטיפול,ואינו מבין מדוע כולם סביבו רוצים לקחת אותו לטיפול פסיכולוגי אודה על התייחסותכם המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/12/2010שלום רב , אכן התיאור יכול להתאים לתהליך של הפרעה נפשית קשה.
יש צורך בבדיקה מיקצועית מסודרת ומעקב לפי הצורך.
מומלץ לפנות למרפאת בריאות הנפש ( ציבורית) , לקבוע תור לאינטאק ומעקב לפי הצורך.
במקרה ומסרב , ניתן להתייעץ עם הרווחה במקום מגורים לגבי עזרה ותמיכה.
כמובן שניתן לפנות לפסיכיאטר פרטי ולבקש ביקור בית באם אין ברירה.
בהמשך, באם יהיה אבחנה של מחלה נפשית, יש תהליך שיקום שכולל "סל שיקום", באם אחוזי נכות מעל 40% , אז מגיע עזרה בלימוד, מגורים ועוד.. בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת לד'ר
אלמונית21/12/2010קודם כל תודה על תשובתך ,אך ברצוני לדעת כיצד הרווחה עוזרים ומה להגיד להם ,האם תחילה לפנות לביטוח לאומי או לרווחה ,אכן מקרה מורכב שדורך את תשומת ליבם של כל האחים והירתמותם אני מקווה שזה יוכל לעזור אינך מכיר איזשהו מקום שיוכל להתקיים שם כוונתי היא :מקום כמו קיבוץ או מקום שהוא יוכל לקבל גם מקום מחייה מכוון שהוא יכול גם לעבוד ומקום שכולל אולי שיחות עם מדריכים ,כי קשה לגור איתו באותו בית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת לד'ר - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/12/2010ברווחה יש עו״ס שיש להם הכשרה והבנה בבריאות הנפש וניתן להתייעץ איתם באם יש מקרה מורכב, תנסי להתייעץ איתם בתור התחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהד.21/12/2010
מהם 'הקריטריונים' של המשרד לבריאות הנפש להסרת רשומה רפואית?
תודה
דן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/12/2010רשומה רפואית מתועדת ונשמרת, ניתן לשנות אבחנה , לדוגמה במהלך אשפוז או מעקב פסיכיאטרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים ורשיון לאקדחא.פ21/12/2010
בעבר היה לי דכאון ו OCD קל ונטלתי פריזמה כשנה וקלונקס כשלושה חודשים.
לצערי אני נמצא במצב שאני צריך לחזור ולקחת פריזמה או תרופה אחרת באותו סגנון.
אני רוצה להוציא עוד כמה חודשים רשיון לאקדח ואני מודאג שהרופא משפחה יכתוב את זה באישור הרפואי ויסרבו לתת לי רשיון.
האם לקיחת תרופות כאלה מונע קבלת רשיון לאקדח?
האם יכולים לסרב לתת לי?
נ.ב. אני עושה שירות מילואים מלא כלוחם ולמרות שאמרתי את הכל לרופא הגדוד הוא אמר שזה לא מהווה בעיה לשרת כלוחם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורים ורשיון לאקדח - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/12/2010שלום, אני סבור שיחייבו אותך באישור פסיכיאטר ולפי זה יחליטו. תחת קלונקס, אשר מוריד תגובות, מרדים, יכול להוביל לפגיעה בקורדינציה, אני כרופא קרבי לשעבר, הייתי דואג שלוחם של הגדוד שלי , תחת טיפול בקלונקס לא ישתתף בפעילות מבצעית.
הנושא אינדיבידואלי, מחייב הערכה, בדיקה וכן זהירות. בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתגובה
א21/12/2010קלונקס לקחתי לפני כשנתיים....
כרגע אני "נקי" כבר שנה מתרופות, אני פשוט אולי צריך לקחת שוב משהו לעזרה קטנה בחיים. לקחת קלונקס אני לא אחזור. השאלה היתה לגבי הרישום של קלונקס בעבר שלי ולגבי תרופת SSRI בהווה. אם עם זה יש בעיה כלשהיא??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתגובה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/12/2010אם אתה במצב נפשי מאוזן וללא תופעות לוואי לטיפול אז אין שום בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטו גורם להשמנהמיכל21/12/2010
מזה כשנה אני נוטלת אסטו-ESTO כדור אחד ליום. במהלך השנה עליתי במשקל בערך ב 8 ק"ג. בדיקות הדם שעשיתי הראו כולסטרול גבוה. יחד עם זאת הכדור עוזר.
עשיתי דיאטה והמון ספורט אולם הצלחתי במשך חודשיים לרדת קילו אחד בלבד. נראה לי שיש משהו בכדור שגורם לבלוטות השומן לתפוח ושהבעיה היא לא אכילה בשל רעב שנוצר על ידי הכדור. בעצם גם כשאני לא אוכלת אני עולה במשקל.
הפסיכיאטרית שלי הורידה לי את המינון לחצי כדור ליום.
האם לדעתך הורדת המינון תעזור להוריד במשקל? אני ממשיכה בדיאטה ובספורט. האם כדאי להחליף את הכדור לכדור אחר או לעשות הפסקה בשל העליה בכולסטרול?
בברכה ובתודה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטו גורם להשמנה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/12/2010שלום מיכל , באם יש עליה בשומנים בדם , יש צורך בהתערבות, כגון: פעילות גופנית, דיאטה , טיפול ייעודי להורדת שומנים ואו שינוי הטיפול.
ESTO לא מאופיין כמעלה במשקל (לדוגמה לעומת סרוקסט) , מומלץ להתייעץ בנדון עם רופא מטפל ולישקול להחליף לפריזמה או לוסטראל. ( יש תיעוד, שיש סבירות אפילו לרדת במשקל תחת השפעתם, ליזכור , זה נושא אינדיבידואלי ולא גורף)
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסטו
מיכל21/12/2010תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעות באבחוןשני20/12/2010
האם זה שכיח שטועים ומאבחנים סכיזופרניה במקום או סי די קשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעות באבחון - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור20/12/2010התשובה : לא !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון אנפרנילדני20/12/2010
אני כיום לוקח 150 מ"ג אנפרניל, 3 כדורים של 25 מ"ג בבוקר ו 3 בלילה.
הבנתי שיש אנפרניל 75 מ"ג xr, ובגלל שזה xr אז לוקחים את זה פעם ביום.
שאלתי היא האם בלילה לוקחים כדור אחד של 75 xr וזה שווה ל 150 לא xr, או שפשוט לוקחים בלילה שני כדורים של 75 xr?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון אנפרניל - תגובה
ד''ר חיים שם דוד20/12/2010אפשר לקחת את 2 הכדורים של ה XR בלילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות נפשיות בגנטיקהיצחק20/12/2010
שני אנשים עם בעיות נפשיות קלות שמתחתנים האם זה בטוח שלילדים גם ייהיו גם בעיות נפשיות מבחינה גנטית
בברכה,
יצחק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות נפשיות בגנטיקה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור20/12/2010התשובה : תלוי , איזה הפרעות מדובר, מה ההסבר הגנטי לכך ועוד.. לא מחייב באופן כללי, אך סביר להניח שילד שגודל בבית עם הורים עם הפרעות נפשיות עם ביטוי התנהגותי, הילד יאמץ דרכי התמודדות פאתולוגיות מההורים, כגון: לחץ וחרדה, סומטיזציה - תלונות גופניות כדרך להתמודדות עם מצוקות וביטוי ריגשי , ועוד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאניה דיפרסיהיצחק20/12/2010
שלום רב.
אני בחור בן 30 גיליתי שלחברתי בת 29 יש מאניה דיפרסיה שההתקף האחרון היה לפני 7 שנים שבהם היא נורמטיבית לגמרי
שאלתי היא מיכייון שאנו רוצים להתחתן מה הסיכוי שזה יפרוץ עוד פעם והאם ניתן להביא ילדים?
תודה מראש
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאניה דיפרסיה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור20/12/2010הסיכון להתפרצות אכן קיימת בעתיד, סיכון של האם להעביר את המחלה לילד כ 25% ואף יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות הרגעה בהריוןאש19/12/2010
שלום רב ד"ר,
בת משפחתי בהריון שבוע 6-7 וסובלת שנים רבות מחרדות.
מטופלת בוובן, רק כשהיא צריכה כמובן.
אציין כי יש לה חרדות קשות ממוות, ותופעות הלוואי של ההריון + תופעות הלוואי של החרדות יחדיו - פשוט "הורגות" אותה...
כמו כן, תרופות טבעיות כמו רסקיו ורגיעון אינן עוזרות והיא שרויה במתח נפשי ופיזי נוראי כל הזמן, דבר שאני מניחה שאיננו טוב עבור העובר.
האם נכון הוא שאין תרופות הרגעה אותן ניתן לקחת בהריון, המותאמות למצב ושהוכח לגביהן כי אין פגיעה בעובר?
ואם אכן כך, אז מה עושים?
אודה לתגובתכם.
יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות הרגעה בהריון - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור20/12/2010ניתן לישקול נוגדי דיכאון SSRI , אשר מוכחים כטיפול בטוח יחסית בזמן הריון, בהצלחה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון ציפרלקסאלון19/12/2010
אני נוטל ציפרלקס 20 מג
במשך חודש וחצי עליתי עם המינון בהדרגה עד שהגעתי למינון זה
כעת עלי להרים את המינו ל30 בגלל או סי די (בהנחיית הפסיכיאטר)
בהנחה שאני כבר שבוע על 20 , כיצד עלי להרים את המינון?
להוסיף חצי? רבע? או שלם של 10 מג?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון ציפרלקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/12/2010אם אתה נוטל ציפרלקס 20 מ''ג כשבוע, יש להמתין כחודש לפחות עד לשינוי המינון, כמובן תחת מעקב רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה דחופהרוני19/12/2010
האם לבחורה שלא יוצאת מהבית יש הפרעה או מחלה כלשהי?
לדוגמא במקרה שהיא מובטלת או עובדת מהבית
האם זה בסדר? היא בן אדם מאוד חכם והגיוני וכבר עברה בדיקה פסיכאטרית בעבר ואין לה סכיזופרניה או כל מחלה אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה עזרה דחופה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/12/2010הפרעה נפשית = סבל ניכר מלווה פגיעה תיפקודית.
אדם שמעדיף להיות לבד, לא חסר לו אינטימיות, ייתכן ומדובר בקווי אישיות סכיזואידים ( מקלאסטר A ).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללא סבל
רוני19/12/2010היא לא סובלת ויש לה קשרים עם אנשים והיא לא מנותקת מכל קשר עם בני אדם, היא פשוט לא יוצאת לבלות וכ'ו . יש לה חברים וקרובי משפחה ,פשוט היא לא אוהבת לצאת מהבית. היא כבר עברה אבחנה פסיכיאטרית והיא לא סכיזואידית או כל מחלת נפש אחרת.
האם יש אפשרות אחרת או שזה כלום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיחסים
רוני19/12/2010יש לה יחסים קרובים והיא רוצה בן זוג, היא מעדיפה להיות עם אנשים אבל לא במועדון , היא מעדיפה בבית ואכפת לה מרגשות של אחרים
האם זה יכול להיות כלום? פשוט אהבה להיות בבית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיחסים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/12/2010ייתכן, אם עברה אבחון פסיכיאטרי ולא מצאו כלום אז רוב הסיכויים שאין בעיה פסיכיאטרית דחופה, אם יהיה ספק בעתיד, ניתן לחזור על בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםשירה19/12/2010
האם אדם שמדבר לעצמו במודע מראה על הפרעה נפשית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/12/2010לא בהכרח, למרות שיכול להתאים לספקטרום האובסיסיבי קומפולסיבי( רק בבדיקה ניתן לאבחן)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)