מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דכאון כבדרועי13/12/2010
טוב אז ככה,
זה יכול להישמע מצחיק לחלק מהאנשים,אבל נכנסתי לדיכאון שאני לא רואה את עצמי יוצא ממנו
אני בחור צעיר בן 27,רגיל,בלי בעיות פסיכולוגיות מיוחדות שהיו לי.
עד היום הייתי ממש בחור חתיך,עם יכולות רבות עם בחורות.
ויש לציין שמהות חיי היא אהבה,אני לא רואה טעם בלעדיה או בלי קשר זוגי.
מה שקרה,וזה נשמע דפוק אבל זה בגדר אסון עבורי.
תוך שלושה חודשים 40 אחוז משיערי הלבין!בגילי ,גיל 27,חצי שיער כבר לבן,זה נראה מוזר,אני מקבל תגובות מאנשים.
אני רגיל לשיער עם צבע חום כמו שלי ומלא כזה,פתאום הוא כמעט כולו לבן!עשיתי קרחות,כלום לא עוזר.אני מרגיש אבוד.
לא מסוגללהיפגש עם בחורות,ממש מתקשה לקבל את האפשרות לצבוע את השיער שגם היא מדכאת אותי.באמת שלא הייתי במצב כזה כל חיי.
אני מפחד לראות אנשים שאני מכיר ממש,לא יכוללהיפגש עם בחורות!
כל התמונות שלי זה עם שיער מלא ובעל צבע,עכשיו אני עם שיער קצוץ ואפילו אז רואים שהוא לבן.אני לא יודע מה לעשות.
מהות חיי זה להיות מאושר עם בחורה שאני רוצה,אין לי ביטחון אפילו לדבר עם בנות שב4 רמות נמוכות ממה שהייתי רגיל.
אני אבוד,סטודנט שנה ב',לא מסוגל להמשיך ללמוד,בקושי אוכל
מה עליי לעשות?תרופות הרי לא ישנו את המצב והשיער שלי עדיין יישאר לבן ורק מחמיר בטירוף!ויותר מזה,המטרה של חיי,אהבה וזוגיות,כאילו נעלמת לנגד עיני,אין לי בישביל מה לחיות ככה אני מרגיש.אני לעולם לא יפגע בעצמי רק בשל הסבל למשפחתי,אבל באופן עקרוני הייתי מסכים ללכת לישון ולקום עוד 20 שנה..
אני לא יודע מה לעשות.טיפול פסיכולוגי זה יקר,תרופות זה מפחיד,לצבוע את השיער מדכא אותי אפילו פי אלף וזה גם לא נראה טבעי.אני אובד עצות
עצוב כל כך,ולא מתפקד,אם תעזור לי אשמח,תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
כלנית13/12/2010היי
קודם כל, אני דיי בטוחה שברור לך שזה לא קשור לשיער שלך, יש כאן בעיה אחרת לגמרי ובשביל לדעת מהי, כמובן, אתה צריך לגשת לטיפול.
נכון, טיפול זה עסק לא זול, אבל היום אתה יכול למצוא טיפול מוזל או אפילו בחינם דרך קופת חולים.
ללכת לטיפול או לקחת כדורים זה לא דבר גרוע, זה לא דבר יוצא דופן, בימינו זה דרך כל כך מקובל וכל כך נגיש.
כשמישהו נכנס לדיכאון כל כך עמוק בגלל צבע שיער, סובל בפנים ממשהו אחר לגמרי.
עכשיו אתן דעתי כאישה (בערך בת גילך)- שיער מאפיר זה סקסי, ויגידו רבות וטובות כמוני.
דבר שני, אני לא מבינה מה רע בלצבוע שיער.
אתה מסתכל על זה בעין נורא שלילית ומתקשה להשלים עם מה שיש- השיער שלך מאפיר, ובדיוק בשביל זה המציאו צבע שיער לגבר.
תמתין לתגובה של הפסיכיאטר, אני בטוחה שיהיה לו משהו להגיד
בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטלי זה לא בדיוק ככה,
אביב13/12/2010הבעיה שנוצרה היא בעיה מציאותית.אנשים שמכירים אותי לא מבינים מה קרה לי.אני בן 26 וחצי!!!זה פשוט לעבור סיוט.
אולי הטיפול הפסיכולוגי שאני צריך זה השלמה עם צביעת שיער או משהו כזה.אבל שוב,זה כזה לא טבעי ומבאס שאני פשוט לא מצליח לצאת מזה.התחלתי לרעוד פה כבר.
אני גמור.הייתי נותן הכל שהסיוט הזה ייגמר,והכי עצוב שאין שום דבר בעולם שמחזיר שיער לבן!אין!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מאמינה לך
כלנית13/12/2010אבל מה אתה כבר יכול לעשות?
את הצבע הטבעי אתה לא יכול להחזיר, מה לעשות.. לטבע כוחות משלו.
למה אתה לא רוצה לצבוע? מה כל כך רע בלצבוע? כי זה נשי? כי גברים לא עושים את זה?
אם אתה חושב ככה, זה ממש לא נכון...
אני אישית מכירה שני גברים בגיל שלך עם שיער לבן, אחד מהם מאוד אוהב את הצבע הלבן, השני צובע בצבע שקונים בסופר פארם וצובע אחת לחודש, וממש לא רואים שזה צבע.
תצבע ותרגיש שוב יפה.. תנסה, מה כבר יקרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת צודקת,
אביב13/12/2010אני חושב אנסה.
את כזאת חמודה,איך אני יכול ליצור איתך קשר?
ואגב הרופאים לא ענו לי,אבל נראה לי שאני פשוט אתגבר על זה איכשהו.חבל לסבול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת צודקת, - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור14/12/2010היי רועי !
אני מבין את סבלך ,קושי להסתגל למצב חדש בחיים.
התגובות עד כה פשוט לעניין.
בסופו של דבר בחיים , במיוחד בקשר זוגי, צריך לימצוא יותר מרק מראה,שמשתנה במהלך הזמן לצער כולנו, תנסה לחשוב מה יש בך מיוחד פרט למראה ושיער . ( למרות שכבר קיבלתה הערות לגבי סקסיות וכו'')
באם הנושא מאוד יטריד אותך, יגרום סבל רב ופגיעה בתיפקוד , אז יהיה מומלץ לפנות לעזרה נפשית .( פסיכיאטר, פסיכולוג, עו'ס.. ) בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתבתי את המייל, אבל מחקו לי
כלנית14/12/2010אין לי מושג איך אפשר ליצור קשר... :-(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסבבה, אני שולחת עכשיו
כלנית14/12/2010...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי,החזרתי לך מייל
אביב14/12/2010חח,גם את שלי עכשיו מחקו,ממש משטר סיני:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות חשוב מאודדד מאודגלית13/12/2010
1 . מה העונש על שקר לפסיכאטרי בתוך המחלקה לא בכוונה ביכלל לא הייתה בררה מצב שחייב שקר . 2 . במצב שלי יש שניי צדדים צד א וצד ב ונגיד שאני הצד ב אני בכול זות צריכה לספר רק תצד שלי בעיניין או שכדיי לחכות אים זה עד שצד א יתערב ויספר תצד שלו לפסיכאטרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ. ב.
גלית13/12/2010והצד א קיים רק שאנכנו לא ממש חברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות חשוב מאודדד מאוד - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי13/12/2010אין עונש על שקר לפסיכיאטר. הבעיה היא שאם משקרים אז הרופא לא יודע מה המצב האמיתי ויכול לקבל החלטות שגויות שמבוססות על מידע לא נכון. זה הפסד של המטופל בדרך כלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון וכדוריםנתי13/12/2010
שלום רב,
אני בתחלתו של הריון ולוקחת כדורי לטרלוט וכעת אני לוקחת רק למיקטל
האם אוכל להמשיך בהריון עם הלמיקטל והאם אצטרך לרדת מהלימקטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון וכדורים - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי13/12/2010לא מומלץ על שימוש בלמיקטל בזמן הריון.במקרים חריגים השימוש אפשרי אולם מומלץ להתייעץ באופן מיידי עם הרופא המטפל בעניין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריזמהנטע12/12/2010
האם יש הבדל בין פריזמה בקפסולה או בכדור?
ועוד שאלה, הרופא אמר לי שזה הכדור הכי הרבה לחוסר תאבון, האם גם שמגדילים את הכמות זה משפיע באותה מידה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריזמה - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי13/12/2010ההבדל הוא ביצרן ולא בחומר הפעיל שבתוך הכדור.
אין קשר ישיר בין מינון התרופה להשפעה על התאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות גמילהטוהר12/12/2010
תחילה אבקש תגובה שאינה שיפוטית ואינה מורת דרך.
היני בת 30, נטלתי מזה כשש שנים סרוקסט, 3 שנים במינון של 20 מ"ג ביום, שנתיים במינון של 10 מ"ג ובשנה האחרונה מינון של כרבע כדור, דהיינו כ-5 מ"ג.
לפני כשלושה שבועות החלטתי להוריד את הכדור לחלוטין.
מבחינה נפשית, אני מרגישה מעולה, ללא חרדות כלל ואף לא מחשבות חרדתיות.
אני מרגישה מוכנה מאוד להפסיק את הכדורים.
העניין הוא שישנן תופעות לוואי מאוד לא נעימות, אצלי הן בעיקר מתמקדות בסחרחורות ובעייפות לא הגיונית. הסחרחורות מאוד מקשות על התפקוד ועל הריכוז שלי.
האם אלו הן תופעות מוכרות וידועות? והשאלה הכי חשובה, תוך כמה זמן פחות או יותר זה אמור לעבור? (ברור שזה אינדיבידואלי ומשתנה בין אדם לאדם)
תודה רבה
טוהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות גמילה - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי13/12/2010אכן זו תופעה מוכרת, היא יכולה להתמשך כשבוע עד חודש לאחר הפסקת הטיפול בסרוקסט. בסופו של דבר התופעותהללו חולפות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר לוינסקי
טוהר13/12/2010אני מודה לך על התגובה,
האם אוכל להסיק מדבריך, כי במידה והתופעות לא יחלפו תוך חודש עליי לפנות לרופא ולבדוק את העניין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר לוינסקי - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי14/12/2010בהחלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאוןסבטלנה12/12/2010
שלום, יש לי דיכאון, אושפזתי ברמב"ם וכעת אני מקבלת תרופות נגד דיכאון.
אני מקבלת את התרופות; ויאפקס וריספונד
רציתי לשאול אם אי-פעם אוכל להיגמל מתרופות אלה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי13/12/2010בעקרון כן
כמובן שזה תלוי במצבך, במהלך המחלה, ובעוד משתנים שלא תיארת כאן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אביליפי ?אבי12/12/2010
שלום לכם,
מה ידוע לכם על התרופה אביליפי ABILIFY ?
יעליות ?תופעות לוואי ?
משווקת בארץ ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביליפי ? - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי13/12/2010אביליפי כרגע נמכר בישראל בבתי מרקחת פרטיים ודרך קופ"ח מאוחדת. היעילות בטיפול די דומה לשאר התרופות מרות שהמנגנון הפעולה מעט שונה. היא משמשת לטיפול בפסיכוזה וכסיוע לטיפול בדיכאון. תופעות הלוואי גם דומות לשאר התרופות האנטיפסיכוטיות, אם כי פחות גורמת להשמנה ככל הנראה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות פסיכיאטריות בעת נסיונות לכנינטליס12/12/2010
אני בת 34 אשר סובלת מזה שנים רבות מלחצים ללא סיבה, מה שגורם לי להפרעות בשינה ולעצבים.
ברצוני לפנות לפסיכיאטר לקבלת תרופות אשר ירגיעו אותי ויטיבו את איכות חיי.
האם יש בעיה עם העובדה שאני מנסה להרות עתה?(יש לציין כי אני מנסה להרות למעלה משנה ובקרוב אתחיל כנראה טיפול פוריות כלשהו).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות פסיכיאטריות בעת נסיונות לכני - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי13/12/2010ישנן תרופות שאסור לקחת במהלך הריון ולכן כדאי מאד לעדכן את הרופא כיוון שזה ישפיע על ההמלצות הטיפוליות שלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואיכלנית12/12/2010
רציתי לדעת אם התופעות לוואי שעוברות עלי הן נורמליות
אני נוטלת ויפאקס מזה שמונה ימים
ביומיים הראשונים ממש ישנתי ללא הפסקה, הייתי מתעוררת רק בשביל לשתות וכדומה.
לאחר יומיים התחלתי להרגיש קצת יותר טוב, ישנתי הרבה אך לא יותר מדי והיו לי סחרחורות והפרעות בשינה עצמה.
לפני ארבעה ימים בערך התחילו תופעות חדשות, הפה והגרון שלי ממש יבשים, ממש כמו התחושה שיש לאחר עישון חשיש, אני חייבת לבלוע רוק כל הזמן ולהצמד לבקבוק מים.
העיניים שלי נפתחות כשעתיים- שלוש לאחר נטילת הכדור, רואים שמשהו לא טבעי בפנים שלי.. זה חולף לאחר שעתיים בערך.
עכשיו יש לי קושי לישון, אבל אני נרדמת בסופו של דבר.
אני נורא מסוחררת, לפעמים יש לי שקט באוזניים, זה נמשך רק לכמה שניות וחולף.
יש ירידה גדולה בתאבון.
הדבר שהכי מפריע לי הוא היובש בפה ובגרון, רציתי לדעת אם זה נורמלי ואין לי סיבה לדאוג.
אשמח מאוד לתשובה
תודה רבה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני רוצה להוסיף עוד דבר
כלנית13/12/2010שמתי לב לעוד דבר, שקורה גם כשאני רדומה
אני לפעמים שמה לב שאני מאמצת שרירים בגוף מבלי לשים לב, כמו לדוגמא- כשאני שוכבת במיטה אז אני מרימה את הגוף טיפטיפה כלפי מעלה (כמו שמישהו מתחיל לעשות כפיפות בטן) ואני גם נועלת את הלסת.. וכל זה, כמו שאמרתי, גם תוך כדי שינה.
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לוואי - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי13/12/2010תופעות לוואי של מערכת העיכול יכולות להופיע בשבוע - שבועיים הראשונים ולרובהן חולפות בדיוק כמו שהופיעו. מומלץ להמתין בסבלנות עד שבועיים לאחר התחלת הטיפול.
אם תופעות הלוואי לא חולפות או שהן בלתי נסבלות יש לפנות לרופא להתייעצות חוזרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, יש לי עוד שאלה
כלנית14/12/2010מה לגבי נעילת הלסת ואימוץ שרירים?
שמתי לב שאני כל הזמן מאמצת שרירים ובשינה אני נועלת את הלסת ממש חזק.
זה מדאיג אותי בגלל שלקחתי כבר ויפאקס לפני מס' שנים, ולא היו לי תופעות לוואי כאלה, ובכלל.. הן חלפו אחרי שבוע.
תודה רבה והמשך שבוע נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, יש לי עוד שאלה - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי14/12/2010זה יכול להיות כתוצאה מהתרופה, אך גם כחלק מהסיבה שבגללה את נוטלת את התרופה (סימפטום למצבי לחץ). תמתיני בסבלנות ואם התופעות לא יחלפות תתייעצי עם הרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מודה לך מאוד
כלנית14/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב רמרון ולוסטראלשולה11/12/2010
אני נוטלת מזה מס' שנים רמרון (60 מ"ג ביום) ואימובן לפני השינה (כ12 מ"ג, כדור וחצי). לאחרונה המליץ לי הפסיכיאטר המטפל בי להוסיף 50 מ"ג לוסטראל עקב מחשבות אובססיביות (דברים קטנים שקורים לי ביום יום שתוכנם משתנה מידי שבוע ואני פשוט לא מצליחה להפסיק להתעסק בהם).
האם זה בסדר לשלב בין כל השלושה? האם כדאי להוריד מינון של הרמרון אם מוסיפים עוד משהו? האם הלוסטראל והרמרון בכלל נועדו לטפל באותו הדבר?האם משהו בהרכבים שלהם יכול לשבש אחד את השני?
יש המון תופעות לוואי שרשומות לגבי הלוסטראל, האם בפועל מטופלים באמת חווים אותם (בעיקר מוטרדת מהפן המיני)?
ועוד שאלה קטנה מסקרנות-
האם יש בדיקה איבחונית לקבוע מה רמות הנוירוטרנסמיטורים השונים במוח ולראות האם קיים איזון או חוסר איזון באחד מהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב רמרון ולוסטראל - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי13/12/2010השילוב בין השלושה אפשרי ומקובל.
לא ציינת מדוע את נוטטלת את התרופות, ולכן לא ניתן לענות לשאלתך אם יש טעם בטיפול זה. בכל מקרה כזה כדאי להתייעץ מה הם השיקולים של הרופא שהמליץ.
בנוגע לתופעות הלוואי, הרי גם לרמרון יש תופעות לוואי שרשומות בחוברת שלו שאותן לא הרגשת, אז באותה מידה יש סיכוי רב שאת מרבית תופעו הלוואי של הלוסטרל או אפילו את כולן לא תחושי בכלל.
יש בדיקות לבחינת רמות /כמות נוירוטרנסימטורים אך הן מאד יקרות ומבוצעות רק כחלק ממחקרים (גם בארץ וגם בשאר העולם לא מבצעים בדיקות כאלו בשגרה),* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לכם רופאים יקרים!ניקול10/12/2010
אני מחפשת מומחה בתחום ההיפנוזה, אני מאוד אשמח אם תוכלו לייעץ לי על מישהו מאוד חזק בתחום!
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לכם רופאים יקרים! - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור11/12/2010מומלץ לפנות לד''ר חיים שם דוד מנהל הפורום שהוא מטפל בהיפנוזה מוסמך, בהצלחה ! (פרטים ליד התמונה שלו למעלה.)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון הפרעת אישיות דיסוציאטיביתנתי10/12/2010
האם ניתן לאבחן דיסוציאציה באמצעות מבחנים מובנים? ואם כן מהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון הפרעת אישיות דיסוציאטיבית - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי13/12/2010אין דבר כזה הפרעת אישיות דיסוציאטבית....
יתכן שאתה מתכוון לריבוי אישיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפראמיל וחרדה חברתיתמרוה10/12/2010
שלום
אני סובלת מחרדה חברתית ובלילה שנתי מופרעת מחרדות כלליות קיומיות לגבי ההווה והעתיד...( ממש מתעוררת באמצע הלילה מוטרדת ממחשבות על העתיד ולעיתים בפחד בלי קשר לחלום רע או משהו). כמו כן נטייה לחוסר מוטיבציה וחוסר יכולת הנעה שלדעתי גם נובע מקיפאון שנובע מחרדה שקיימת תמיד ברקע.
נפגשתי עם פסיכיאטר והא רשם לי ציפראמיל.
אני יודעת שהתרופה הנ"ל יעילה במקרים של דיכאון וחרדה אך חשוב לי לדעת האם היא יעילה במקרה הספציפי של חרדה חברתית? (שלהרגשתי הוא המקור של הכל...)
ואם לא אז מה כן?
תודה רבה
מ'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפראמיל וחרדה חברתית - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי13/12/2010הציפרמיל אכן יעילה בהקלה של סימפטומים של חרדה בכלל וחרדה חברתית בפרט. הייתי ממליץ לשלב עם הטיפול התרופתי גם טיפול קוגנייבי התנהגותי שיעיל בשינוי דפוסי החשיבה החרדתיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון חורף?מאיה אריאל10/12/2010
שלום רב! שמי מאיה בת 27 נשואה פלוסשני ילדים . מזה כמה שנים אני נכנסת לעצבות מאוד גדולה שמתחיל להחשיך בעיקר בשעון החורף. אני זוכרת עוד שהייתי ילדה ביסודי ובח"טב זואת ההרגשה שליוותה אותי אני מרגישה בודדה וריקה מבפנים אני לא מבינה לפני כמה דקות צחקתי ודיברתי ופתאום אני מרגישה ריקנות כזואת אני לא מבינה למה? היום שאני כבר אמא אני מנסה להתגבר על זה ואפילו לצחוק על זה וזה עובד אני עוזרת לעצמי אבל מה שלא ברור לי האם זואת בעיה ואם כן איך היא מוגדרת ?אני לא בנאדם שנוטה לדיכאונות אחרי שתי הלידות שעברתי הרגשתי מעולה ולא חוויתי תהרגשה הזו לפעמים זה קורה כיצד ניתן לשלוט על זה ? בתודה מאיה אריאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון חורף? - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי13/12/2010יתכן ובאמת מדובר בדיכאון חורף, או לחליפין במשהו שהתקופה או החושך מזכירים לך וגורמים לתחושה הרעה. ישנם כל מני דרכים להתמודד עם דכאון חורף, בין אם על ידי שינויי התנהגות והרגלים, על ידי חשיפה לאור שמש וגם על ידי שימוש מונע בתרופות בעונת השנה סתיו-חורף.
בכל מקרה, אם זה מפריע, כדאי שתפני ישירות לאיש מקצוע להתייעצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי בליעהאור09/12/2010
שלום
אני כבר 4 שבועות סובל התקפי פאניקה הולכים וחוזרים ירדתי 6 ק"ג עקב זה שיש לי בעיות השאלה שלי היא קשיי בליעה קשים יכולים להגיע מחרדה או התקפי פאניקה ומה כדאי לי לעשות ללכת להתייעצות אצל פסיכיאטר או להתחיל טיפול בביופידבק ושיחות אצל פסיכלוג קליני? כרגע אני על לוריוון...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי בליעה - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי13/12/2010קשיי בליעה יכולים להיות חלק מהסתמנות חרדתית
אני מציע ראשית ללכת להערכה אצל פסיכיאטר מומחה, אשר יעריך את מצבך ויקבע אם אתה זקוק לטיפול תרופתי, לביופידבק או לטיפול פסיכולוגי התנהגותי. לוריוון איננו טיפול מתאים (בטח כבר שמת לב)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)