מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בקשת אינפורמציהענבר24/12/2010
אני בת 16 וחצי ורציתי להתעניין באבחון או הערכה פסיכיאטרית בנוגע להפרעות נפשיות, רגשיות ואישיותיות, והערכה/אבחון כלליים.
מה ההבדל בין הערכה לאבחון?
האם קופ"ח מעורבת באופן מלא או חלקי או שנטל התשלום הוא עלי?
האם יש מחוייבות לערב את ההורים בתהליך או שאני יכולה לגשת ללא ידיעתם?
מה זה בעצם אומר, ומה כרוך בתוצאות?
עד כמה התוצאות באמת חסויות?
לפני פחות משנה עברתי אבחון פסיכו-דידקטי לאיתור הפרעות קשב וריכוז, ובמהלך האבחון הפסיכולוג של המכון שאל אותי שאלות על תמונות וביקש ממני למלא משפטים, והבטיח לי בצורה מפורשת שכל מה שאומר או ישתמע מזה ישאר חסוי, וזה לא קרה. באבחון הופיעו הדברים שאמרתי, אמנם לא בצורה ישירה אבל בצורה אשר אפשר להגיד בהחלט שמפרה את מה שהפסיכולוג אמר לי (למשל:מילאתי דף עם משפטים ואחד מהם היה "אני חושבת על אבא שלי ש... אמא שלי מצטיירת בעיני כ..." ואח"כ באבחון היה כתוב "רואה באבא שלה כ... חושבת על אמא שלה ש..." וכולי.)
האם באמת החיסיון הוא מירבי?
האם כל אחד יכול לגשת לאבחון או הערכה פסיכיאטרית?
מה הסיבון שבגללן ניגשים?
תודה רבה,
ענבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשת אינפורמציה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור25/12/2010מומלץ לפנות למרפאת ברה''ן לנוער ומתבגר ולהתיעץ בנדון.
ככלל , אבחנה וטיפול פרטי, זה הדרך הטובה ביותר לשמור על חיסיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר מספר טלפון או אתר?
אלכס25/12/2010האם הטיפולים שהם מציעים עולים כסף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדת עצותדחוף ביותר24/12/2010
שלום,
אימי אובחנה כלוקה בסיזופרניה לפני כשנתיים, רק לפני חודשיים הסכימה להגיע לטיפול בעקבות התקף פסיכוטי שתלש אותה מתפקוד ,כטיפול אנטי פסיכוטי קיבלה אינווגה בכדורים 6 מ"ג ביום, לאחר מכן הומלץ להעביר אותה לטיפול בזריקות מושהות ארוכות טווח, כמו כן קיבלה אינווגה בזריקה לשבוע, בתום השבוע קיבלה 150 מ"ג לחודש,
אכן ניכר שיפור מבחינת צורת החשיבה, אך הופיע אי שקט.
לפתע הופיעו התכוצויות עוצמתיות וקפיצות של איזור הבטן בשכיבה ובישיבה וזה הולך ומתדרדר, הרופא שלה טועם שהוא 30 שנה בפסיכיאטריה ועוד לא נתקל בתופעה חריפה כזו, הזריקות הופסקו אבל הקפיצות בבטן הולכות ומחמירות.
אני שואלת ואשמח לקבל תשובות,
1.האם יכול להיות שזריקה מהסוג הזה תגרום לנזק בלתי הפיך?
2.האם יתכן שהזריקה ממשיכה "לפעול" גם חודש אחרי? כי עברו חודשיים וחצי מאז הזריקו
3.אם מדובר בתופעות לוואי ולא בפגיעה בעצבים...מתי זה אמור להפסיק?
4.לפני יומיים לאחר פגישה עם נוריולוגית קיבלה "קסאנאזין" לטיפול בהתכוצויות הבטן האם יש לתלות תקווה בטיפול החדש?
תודה מראש על עבודת הקודש שאתם נותנים פה בפורום.
הבת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדת עצות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור25/12/2010שלום רב !
1. לפעמים הנזק הוא אכן בלתי הפיך, TD , TARDIVE DYSKINESIA
2. לא, הזריקה עובדת עד 4 שבועות.
3. מדובר בתופעת לוואי, אשר גורמת לרגישות ייתר לדופאמין, שינוי בקולטנים באזור מסויים במח. הטיפול להוריד את כמות הדופאמין שנוצר בתא.
4.קסאנזין תרופה מיוחדת עבוד TD ואכן עוזרת, ניתן להוסיף וויטאמין E , באם המצב הפסיכוטי חוזר , ניתן להשתמש בתרופה בשם לפונקס.
בהצלחה בטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעובדת עצות
דחוף ביותר25/12/2010אני רוצה להודות על התשובה המפורטת, תודה רבה על ההיענות המהירה.
בהמשך לתשובתך...
1. האם אתה נתקלת בתופעה כזו שהבטן "קופצת" בעוצמה חזקה?
2. אם קיבלה קסאנזין כטיפול , אני אמורה להסיק מזה שבאמת אובחנה כסובלת מTD , TARDIVE DYSKINESIA לצמיתות ? לכל החיים ?
3. יש בדיקה מסויימת שניתן לבצע כדי לזהות אם התופעת לוואי הזו תחלוף או שהנזק בלתי הפיך?
4. מתשובתך הבנתי שהתופעה הופיעה בגלל חסימה של הדופמין במוח זאת אומרת שיש "גודש" דופמין, הקסאנזין "מוריד" את כמות הדופמין?
5. אחרי כמה זמן של לקיחת קסאנזין ניתן להרגיש הקלה בד"כ?
6.האם קיימים מצבים שהקסאנזין "מאזן" לאחר תקופה מה את רמת הדופמין במוח עד כדי היעלמות התופעה?
רב תודות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעובדת עצות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור26/12/2010התשובה היא : זה אינדיבידואלי, כל מטופל מגיב באופן שונה, יש להמתין לתגובה.
למטה יש תמונה הממחישה את מנגנון פעילות קסאנזין( TBZ ) , אכן המטרה להוריד את כמות הדופאמין המשתחרר מהתא באזורים מוטוריים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכיחות הפרעה דו-קוטבית
כרמית27/12/2010אשמח אם תוכלו לומר לי, לפי הסטטיסטיקה, מה השכיחות של הפרעה דו-קוטבית באוכלוסייה, בארץ או בכלל?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכיחות הפרעה דו-קוטבית - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/12/20100.6 - 1.2 אחוזים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי חרדה + חרדה על בסיס יומיומיניל24/12/2010
בת 16 אובחנתי לפני 4 שנים כסובלת מהתקפי חרדה, ובכלל מאז שאני מכירה את עצמי אני גם סובלת מחרדות על בסיס יומיומי וזה מקשה עליי להתמודד עם כל דבר שמפעיל קצת לחץ.
לא טופלתי למרות שהציעו לי ( ביופידבק וטיפול התנהגותי קוגנטיבי ) בגלל שההורים שלי לא מוכנים להכיר בזה .
זה מאוד מפריע לי ואני כל הזמן חושבת על איך אני לא אכנס ללחץ ואז רק מתסכל אותי יותר שאני לא מצליחה להתמודד, זה פוגע בי במבחנים ובכלל בלימודים .
יש אולי דרכים להתמודד עם חרדה בלי ללכת לטיפול ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי חרדה + חרדה על בסיס יומיומי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור25/12/2010יש דרכים, פחות מומלצים, אך שווה לנסות, ספרים.
את מוזמנת לבדוק בדף המטופלים באתר שלי, חומר להורדה חינם, יש חומר על CBT ,כיצד להתמודד עם חרדה ועוד.
בהצלחה ! ( פרטי האתר ליד התמונה שלי למעלה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול תרופתיבת מודאגת24/12/2010
שלום רב, לפני כשש שנים אבי סבל מאירוע מוחי כתוצאה מדלקת של קרום המוח. מאז יש שינוי באופי ובהתנהגות. הוריי בתחילת שנות השבעים שלהם ואבי מאז המחלה והאירוע מתעניין רק באוכל ובמין. הוא מציק לאמי ללא הירף בנושא המין והדבר גורם למתח קשה ומריבות בלתי פוסקות. היום לראשונה הוא גם החל לשבור דברים בבית עם המקל שלו ולאיים על אמי שתתן לו כסף כדי שילך ליצאנית כי היא לא "נותנת" לו. הם הגיעו להסכם של יחסים פעם בשבוע (אמי לא מעוניינת בכלל כי הוא כבר דוחה בעיניה והיא כבר מבוגרת!) אך הוא לא עומד בשום הסכם יותר מיום. מעולם הוא לא היה כך לפני שחלה. אני מאד דואגת. מה אפשר לעשות איתו??? האם יש אפשרות לתת תרופה לדיכוי היצר המיני? זו בעיה ממש קשה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול תרופתי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור25/12/2010את מציגה תמונה קלינית היכולה להתאים לתסמונת פרונטלית, אי יכולת לווסת שליטה לאחר נזק באזור קדמי של המח, מומלץ לפנות לנוירולוג לבדיקה וכן הדמייה CT, יש לשקול טיפול במייצב מצב רוח וכנראה טיפול נוגד פסיכוזה( לחלק ההתנהגותי אימפולסיבי).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב תרופות...?!אבי24/12/2010
שלום רב,
אני סובל מהתסמינים השליליים של מחלת הסכיזופרניה,כמו:חוסר מוטיבציה,דיכאון וחרדה.
זה הטיפול,שאני מקבל:
300מ"ג Viepax
2מ"ג Clonex
15 מ"ג Zyprexa
שאלתי היא:האם ניתן לשלב וולבוטרין לטיפול בהחזרת המוטיבציה לחיי,וכחיזוק נגד דיכאון ביחד עם התרופות הנ"ל,במידה וכן - האם יש צורך להוריד במינון תרופה כלשהי
מהרשימה הנ"ל,על מנת להוסיף וולבוטרין XR (במינון 150מ"ג=כדור 1 בלבד) לטיפול התרופתי?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב תרופות...?! - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור25/12/2010קצת בעייתי, וולבוטרין מעלה דופאמין ולעיתים יכול להחמיר או להתחיל מצב פסיכוטי חוזר.
באם המינון הנ''ל לא עוזר, ניתן לישקול מודאפניל ( PROVIGIL ) , תרופה יקרה , עובדת במנגנון אחר ויותר בטוח, שיכולה לתת הרבה מרץ וכח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנודות במצבי רוחרות24/12/2010
שלום, אני בת 26. מאז גיל ההתבגרות אני סובלת מחרדות, יש תקופות שיותר חמור ויש תקופות שפחות, אך מעולם לא בסיוע טיפול תרופתי, אלא התמודדות עם מצבי החרדה. באופן התנהגותי.
בשנים האחרונות אני סובלת מתנודתיות רבה במצבי הרוח, פתאום נסערת ופורצת בבכי, לא מסוגלת לקחת אירועים בפרופורציה הנכונה, תקופות קצרות של יום יומיים שאני "צוללת למרה שחורה" בשל אירועי חיים מלחיצים, ויוצאת מהם כלעומת שנכנסתי.
התנודתיות הזו, בעיקר רגישות יתר ובכי, פוגמת באיכות חיי ובעיקר בזוגיות שלי, ומטרידה אותי מאוד.
שאלתי היא- האם יש הגדרה או קטגוריה להפרעות רגשיות מסוג זה? ואיזה טיפול אם בכלל קיים לשם כך ?
תודה רבה
רות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנודות במצבי רוח - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור25/12/2010היי רות , את מציגה חוסר יציבות במצב הרוח, חרדות, מאז גיל ההתבגרות, מה שיכול לכוון למרכיב אישיותי, יש צורך בבדיקה לשם אבחנה.
שינויים במצב רוח , חוסר יציבות בדר'כ כלל מאפיינים הפרעת אישיות גבולית, בורדרליין. לשם אבחנה יש צורך בבדיקה ואבחנה. לפעמים יש רק קווים של הפרעה ( שזה יכול להיות לכולנו) שלא ממלאים קריטריונים של הפרעה.
שוב אני מזכיר : אם יש סבל ממושך מלווה בפגיעה תיפקודית ( חברתית, תעסוקתית, אקדמית) זה הסימן שמדובר בהפרעה נפשית ויש צורך בטיפול מיקצועי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקה של לקיחת תרופותסבטלנה23/12/2010
אני לוקחת את התרופה אפקסור וריספונד. ברצוני לדעת מהי התקופה המינימלית שבה אני חייבת לקחת את תרופות אלה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקה של לקיחת תרופות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור25/12/2010תלוי, בעומצת ההפרעה, משך ההפרעה, סימנים נלווים ועוד. ככלל אצבע , ברגע שטיפול עוזר, יש צורך להמשיך באותו המינון לפחות ( מינימום) לעוד חצי שנה, כמובן רק אם האפיזודה ראשונה בחיים, באם האפיזודה שניה או שלישית וכו'' זה סיפור שונה לחלוטין.
במצבים פסיכוטים ראשוניים בחיים, אני ממליץ לפחות שנה במינון יעיל ורק לאחר מכן הערכה לגבי הפסקה. מעקב חובה גם לאחר הפסקה, על מנת לנטר ולנסות לזהות בזמן מוקדם באם יש החמרה וחזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת נתרןחסוי23/12/2010
שלום אני חולה במאניה דיפרסיה 3 שנים כבר מאוזן ויש לי כמה שאלות:
1. אני לוקח זיפרקסה תרופה מהדור השני האם קיים משהו יותר חדש? ואם כן האם היא מיושמת בארץ ואם מחירה גדול בהרבה מהאולנזיפין?
2. ראיתי מישהו ששאל על רשיון אקדח וד"ר דוידאור אמר שצריך אבחנה צריך לשלם, זאת אבחנה כמו אבחנה משפטית? או רופא מטפל יכול להביא מסמכים וזה יהיה תקף
3. מה השפעת הנתרן על חולי מאניה דיפרסיה, האם כדאי להוסיף מלח לארוחות, אולי להיפך מזיק, ויכוול להיות השפעה נייטראלית שרק מכווצת כלי דם ואין לה שום השפעה על מערכת העצבים המרכזית ופוצנטיאל הפעולה, מודה מראש על התשובה אתם עושים עבודה מבורכת (תל השומר שולט)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת נתרן - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור25/12/20101. יש תרופה אביליפי, נחשבת דור שלישי , יש מחקרים שמדברים על יעילות.
2.אני כתבתי שיש צורך באישור , לא חובה פרטי ולשלם.
אין בעיה דרך הקופה או מרפאות ברה''ן.
3. הוספת מלח יכול להיות בעייתי, במיוחד עם הטיפול ליתיום, שווה להתייעץ עם רופא המטפל, המכיר את תיק המטופל, בדיקות מעבדה, בעיות אחרות ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלפרוקס והריוןנאוה22/12/2010
שלום רב!
אני נוטלת אלפרוקס 0.25 מ"ג חצי כדור במקרה הצורך (כפעמיים בשבוע) בגלל חרדות.
אני נמצאת בטיפול פסיכולוגי והתייעצתי יחד עם הפסיכולוגית שלי עם פסיכיאטר (שנחשב למאוד מקצועי ומוכר) לגבי ההשלכות של לקיחת הכדור "מדי פעם" ולא יום- יום. אני לא שוללת אופציה של טיפול תרופתי אחר (SSRI) אבל בינתיים מתייעצת. הפסיכיאטר טוען כי במינון הנ"ל ניתן להמשיך ללא תופעות לוואי ובלי לפתח תלות או תופעות גמילה.
הוא אף ציין כי ניתן גם לקחת את הכדור במינון הנ"ל בהריון (מה שנראה לי קצת תמוהה).
אני מתכננת הריון בקרוב. האם ניתן לקחת תרופות ממשפחת הבנזודיאזפינים בהריון? ומה לגבי תרופות ממשפחת ה- SSRI? כמה ידוע בנושא היום?
תודה מראש,
נאוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלפרוקס והריון - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור25/12/2010מומלץ להימנע מתרופות בשליש הראשון להריון, מומלץ להפחית ככל שניתן מתרופות ממשפחת בנזו. במיוחד בחודש האחרון, יכול להוביל לתופעות גמילה ודיכוי נשימה אצל התינוק.
SSRI תרופה בטוחה במהלך ההריון.
למידע נוסף ומדויק- שווה להתייעץ עם : מרכז טרטולוגי משרד הבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קל לעבוד על פסיכיאטרים?.!ליר22/12/2010
הי אני ככל הניראה "נורמלית" אך היה לי ויכוח עם אחותי היא בת 19 ואנחנו מדברות הרבה על פסיכיאטריה אני מתענינת מאוד וגם היא אנחנו קוראות הרבה על זה ובקשר לחוות דעת פסיכיאטרית אני יודעת שבעיקר רוצחים שרצחו והובאו לראיון בודקים אותם היטב[הפסיכיאטרים] ליפני שיקבעו אם הם באמת חולי נפש או רק רוצים ליברוח מעונש כבד בכלא אך הויכוח שלי עם אחותי היה על כך ..היא סיפרה לי שיש לה חברה שרצתה סתם ככה ללכת להיבדקת והיא נורמלית אך היא נורא רצתה שיחשבו שהיא סכיזופרנית כי לדעתה זה מגניב ... היא קראה בויקיפדיה על התסמינים ועל סוג של שפת גוף וכשנבדקה אצל הפסיכיאטר אמר לה שיש חשש לסכיזופרניה הוא המליץ לה על כדורים אך היא לא נטלה מהעבודה שהיא רק רצתה ליבדוק כמה קל לעבוד עליהם אחותי אומרת שפסיכיאטר הוא רופא אך קופץ למסקנות מהר מידי ואין לו עוד מדדים מורכבים ורציניים ליבדקות האם באמת האדם הניצב מולו חולה. זה הטריד אותי ..... שאלותי הן
1 .כשאדם רגיל בא מטעם עצמו להיבחן סתם ככה [לא רצח ולא עבר אשפוז] סתם בא לפסיכיאטר ומתאר בפנין באופן מושלם מבחינת מילים מחלה מסוימת האם הפסיכיאטר על פי תיאור עבר והווה של מטופל במילים קופץ מייד למסקנות לאתר מחלה ?? או שמה יש עוד מדדים רציניים יותר שהנבדק לא מודע להם ?היתי שמחה לדעת כייצד זה עוסבד
2.מה קורה לאדם בריא לחלוטים כשנוטל תרופה נגד סכיזופרניה למשל ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת כדורים אינו משחק ילדים
גול23/12/2010שלום,
אם כבר מגיעים לבדיקה לרופא פסיכיאטר כדיי למסור דברים אמתיים בכדי לא להזיק אלא להטיב. לא צריך לשחק בעניין. קודם להגיע לפסיכולוג ולבדק גם ביעוץ רופא המשפחה. אם באמת יש צורך להתערבות פסיכיאטריה צריך לחפש פסיכיאטר חזק ונורמלי שבודק את העבר לחולה עם המשפחה והחברים והאחראים בבית הספר ולהתמך על ידי אמת וצורה נכונה למצב החולה. אחרת החולה יסתבך באמת בתרופות אם נותנים אותם לאדם בריא נהייה חולה מאוד. ואדם חולה שמקבל תרופות לא תואמות למחלה שלו גם הוא מסתבך בגדול עם המחלה.
אני לא מציע לשחק משחקים עם הפסיכיאטריה אלא ללכת על בטוח אחרת אנו מופסדים.
בריאות ואהבה לכולם
בברכה
גול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטילת כדורים אינו משחק ילדים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/12/2010גול כתב יפה.
אבחנה מתבססת על מידע מהמטופל וההתרשמות הקלינית ( OBSERVATION AND DESCRIPTION ).
פסיכיאטר בראש ובראשונה רופא, המטרה לעזור ולהפחית את הסבל, גם אם מתוך 10 - 2 משקרים, עדין שווה המחיר לעזור ל 8.
לשקר זה אפשרי, לדעתי גם חוקרי שב'כ ומשטרה לפעמים טועים, להבדיל , פסיכיאטר קודם כל מאמין למטופל, מנסה להיות אמפטי ולהבין את סבלו.
יש הרבה כלים לדעת שאנשים משקרים ולא אמינים, מניסיון בחדר מיון ומרפאות ציבוריות, זה לוקח לא הרבה זמן לזהות שקר.
במקרה פלילי, יש הסתכלות במחלקה , יש מבחן פסיכולוגי MMPI , ואפשר לדעת באחוז גבוהה על מתחזים ושקרים. ( מניסיון של שנה במחלקה משפטית , לא היה קשה לזהות שקרים)
לאבחן מחלה נפשית , לפעמים דורש מעקב על ציר של זמן, אפילו שנים ולא פגישה חד פעמית. סכיזופרניה מתאפיינת בתהליך הדרגתי של פגיעה תיפקודית עם ביטוי של ירידה קוגנטיבית.( השם הראשון של המחלה היה PRECOX DEMENTIA - שיטיון טרם הזמן)
המנבא החשוב ביותר לגבי מצבו של לוקה בסכיזופרניה זה לא שמיעת קולות או מחשבות שווא, אלה המרכיב הקוגנטיבי.
לגבי השאלה אם אדם בריא נוטל תרופות מה יהיה , בעיקר סיכוי לתופעות לוואי מיותרות.
לציין: התארחתי ברשת א - אצל רם תדמור. ודיברתי על נושא השקרים בפסיכיאטריה, למי שמתעניין, יש באתר שלי קישור ללוח משדרים שלי ברשת א כולל הורדה של התוכנית שהייתה בפורמט MP3 .
בעוד שבוע וחצי אני מתארח שוב, אני אדבר על הפרעת קשב וריכוז בכלל והקשר לתאונות דרכים בפרט וכן תשובות לשאלות מאזינים, כולם מוזמנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם כן אז מתי הפסיכי' מחליט?
ד.23/12/2010אז מה מחייב את הפסיכיאטר לעשות טרם אבחנה,
האם הוא מחוייב לבדוק אמיתות דברי הפציינט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם כן אז מתי הפסיכי' מחליט? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/12/2010המטרה הראשונה להפחית סבל, מתרשמים מתמונה קלינית, אבחנה משוערת, מבררים מה הכי מפריע למטופל ואז מתכננים את הטיפול.
בפסיכיאטריה משפטית זה שונה, אכן מבררים את אמיתות המידע, יש כלים שונים, כגון: תיעוד רפואי קודם, ווידיאו מחדר החקירות של המשטרה, שיחה עם בני משפחה וחברים, בדיקת רצף התנהגות במהלך הסתכלות, מבחנים פסיכולוגים ועוד..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא את עובדת על הפסיכיאטר..
אלכס24/12/2010הפסיכיאטר עובד עלייך,
כי גם עם תגיעי בריאה הוא יימצא אצלך בעיה כלשהי ויירשום לך תרופה.
רובם רוצים רק כסף, והבריאות שלך לא באמת מעניינת אותם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה,חברה הגיבה בשמי למרות שלדעתי
אלכס24/12/2010היא שכל אחד יכול לעבוד עלייך ואין סיבה לפנות נגד אנשים עם מקצוע מסויים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רסיטל בהריוןמיכל22/12/2010
שלום,
אני כיום לפני הריון (מתכננת), ונוטלת רסיטל במינון 10 מ"ג ליון (חצי כדור מ- 20 מ"ג).
שאלותיי:
1. האם יש סכנה כלשהי לעובר כשאני נוטלת מינון כזה לאורך כל ההריון?
2. האם לאחר לידה יכולים להיות תסמיני גמילה לתינוק?
3. האם עלול להיגרם נזק לתינוק בהנקה?
תודה רבה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רסיטל בהריון - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור25/12/2010מומלץ באם אפשר להימנע מתרופות בשליש הראשון של ההריון, לגבי יתר השאלות, זה נושא לשיקולו של הרופא המטפל, שיקול סיכון מול תועלת.
רסיטל בסך הכל בטוח ומקובל בזמן ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הסיוט והתקף החרדה הם תוצאה של הרמוטיב?הדס22/12/2010
שלום רב
לפני כחודש התחלתי טיפול נגד דכאון ב"רמוטיב". הרגשתי הכללית השתפרה אך לפני ארבעה ימים חלמתי סיוט והתעוררתי ממנו להתקף חרדה. מאז אני מצויה במתח כללי. הרופא שרשם לי את הרמוטיב הנו מומחה ברפואה פנימית ורפואה משלימה. הוא הציע להגדיל את המינון מ 500 מל' ל 750 מל' והוסיף לי "קלונקס" נגד החרדה. בנתיים לא עשיתי כן. רציתי לדעת האם הסיוט והתקף החרדה הם תוצאה של הרמוטיב. האם לדעתכם עלי להמשיך את התרופה ולהגדיל את המינון או לחילופין להחליף תרופה. האם כדאי לקחת גם "קלונקס" (קראתי שתופעות הלוואי שלו הם עצבות ודכאון חמור וכי התרופה עלולה לגרום להתמכרות) או האם עלי ללכת לייעוץ אצל פסיכיאטר.
תודה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמוטיב
יפעת23/12/2010לי הרופא אמר לקחת את 2 הכדורים של רמוטיב בבוקר וככה אין השפעה כלשהי על הלילה..עובד מצויין!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמוטיב - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/12/2010מסכים עם יפעת, לקחת בבוקר בלבד,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
הדס24/12/2010ד"ר יונתן ויפעת תודה על התגובה המהירה
שאלה נוספת-
מה המינון המקובל והאם להגדיל את המינון ל 750 מ"ל
תודה
הדסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/12/2010במחקרים קליניים טווח הטיפול בין 350 מג ועד 1800 מג , תיצמדי להמלצת הרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
הדס24/12/2010תודה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה דו קוטבית וחומרים ממכריםכרמית22/12/2010
שלום, מה הקשר בין הפרעה דו קוטבית לשימוש בחומרים ממכרים?
האם קיים דבר כזה "הפרעת חומרים ממכרים"?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה דו קוטבית וחומרים ממכרים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור25/12/2010כן יש ההפרעות הקשורות לחומרים ממכרים, שימוש בקוקאיין בדר'כ כאבחנה מבדלת מהפרעה בי פולארית ( דו קוטבית)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליתיום בהריוןאנונימית22/12/2010
אני סובלת ממאניה דיפרסיה ולוקחת ליתיום במשך 15 שנה. כיום אני רוצה להיכנס להריון ופניתי בעניין למכון הטרטולוגי ששם אמרו שלא מומלץ להפסיק את הליתיום שכן קיים סיכון של אחוז אחד בלבד למום בעובר.
פניתי לפסיכיאטר מומחה שהמליץ לי לקחת אינוגה 9 מ"ג ולמיקטל 200 מ"ג כתחליף לליתיום בתקופת ההריון.
אני מאוד מאוד חוששת להפסיק את הליתיום שאיתו אני מאוזנת שכן במידה והאינוגה והלמיקטל לא יאזנו אותי ויהיה לי התקף מאני במכון הטרטולוגי מסבירים שהחזרה לליתיום עלולה להיות שונה והוא לא יהיה באותה השפעה לגוף.
התקף מאני בזמן הריון גם הוא מסוכן לעובר.
מה כדאי לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליתיום בהריון - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/12/2010לדעתי , יש צורך להפסיק ליתיום לפני הריון,הסיכון לתופעות לוואי קשות לא מצדיק את השימוש. נוגד פסיכוזה אכן פיתרון זמני מקובל במהלך ההריון.
לגבי לאמיקטל, בדר'כ ההמלצה להפסיק לפני הריון, יש מס. תיאורי מקרה בעולם של שפה וחיך שסועים בהשפעת לאמיקטל בהריון.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהן תופעות הלוואי של הליתיום?
ד.23/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהן תופעות הלוואי של הליתיום? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/12/2010רעד, עליה במשקל, לעיתים השפעה על ספירת הדם הלבנה,פגיעה בבלוטת התריס, שתיה מרובה והשתנה - כחלק מהפרעה במשק הנתרן בגוף, לרשימה מלאה לבדוק בעלון לצרכן.
הטיפול דורש מעקב רמת ליתיום בדם באופן מסודר. כאשר הטיפול מסודר ובמסגרת הרמות התרופה המקובלות בדם, ליתיום מהווה טיפול יעיל ומוצלח כמייצב מצב רוח וכן מוריד שכיחות לפגיעה עצמית ואובדנות.
מי שנוטל ליתיום חשוב שיזכור:
דיאטה דלת מלח - יוביל לספיגה מוגברת של ליתיום וסיכון להרעלה ( רמות גבוהות)
דיאטה עשירת מלח - יוביל להפרשה מוגברת בשתן וחוסר אפקטיביות - החמרה במצב רוח.( רמות נמוכות בדם)
תוספות חומצה פולית או חומצת אמינו טריפטופן לפעמים משפרות את האפקטיביות של ליתיום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך נלחמיםמוריה22/12/2010
אני מאובחנת כ-ptsd על רקע תקיפה.
לקח לי לא מעט זמן להבין שאני מידי פעם מתנתקת.
בזמפ האחרון הלכו וגברו הניתוקים עד לכדי כך שלפני מס' ימים אחרי טיפול מצאתי את עצמי במרחק רב מאוד מהבית.(ק"מ רבים ואחרי הרבה שעות)
זה רק הולך ומחמיר.
איך נלחמים בדיסוציאציה?
איך לא מחמירים את המצב
לא פשוט לי בימים אלה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך נלחמים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור25/12/2010התשובה היא CBT , יש תרגיל התנהגותי על מנת לצאת ממצבים דיסוציאטיבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)