מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ליתיום ומשככי כאביםמרית09/12/2010
אילו משככי כאבים ניתן לקחת בשילוב עם ליתיום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליתיום ומשככי כאבים - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי13/12/2010בעקרון ניתן לקחת את כולם, אך להזהר במיוחד מתרופות ממשפחת NSAID שגם הן יכולות להשפיע על הכליות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאיתי09/12/2010
לאחרונה התחלתי לקחת ציפרלקס וניתקלתי בשאלה חשובה: למה מטפלים במחסור בסרוטונין ע"י עיכוב הספיגה החוזרת של הסרוטונין במקום לתת את מולקולת הקדם של סרוטונין וליצור עוד סרוטונין במוח?
הרי עיכוב הספיגה גורם אשליה של כמות גדולה יותר של סרוטונין במרווח הסינפטי כשבעצם הכמות האמתית של הסרוטונין כמו גם קצת יצורו לא משתנה ואז כשאני מפסיק לקחת את התרופה והעיכוב בספיגה נפסק אני חוזר לאותו מצב של חוסר סרוטונין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור09/12/2010התשובה קשורה לביו כימיה, פרופיל התרופה וההשפעה על הביטוי התאי.
חסימה של ספיגה חוזרת מביא ליעילות המערכת וניצול סרוטונין אך בו בזמן מוביל להורדת הרגישות לסרוטונין בחלק השני של הסינפסה (POST ), מה שמוביל לירידה בחרדה לאורך זמן.
לידע כללי, תוספות חומצת אמינו טריפטופן לא יעזור באם חסר תורם קבוצת מתיל CH3, לכן לפעמים חשוב להוסיף חומצה פולית או מה שיש בארה''ב ופשוט עובד מדהים: L METHYLFOLATE .
החשיבה שלך בגדול נכונה,אך בפועל הדברים הרבה יותר מסובכים.
מצורף תמונה הממחישה את נושא שינוי הרגישות לאחר טיפול בSSRI , פחות קולטנים צהובים, DOWN REGULATION .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
איתי09/12/2010קודם כל תודה על התשובה המפורטת
ממה שהבנתי ממך לאורך זמן יהיו לי פחות קולטנים בתר סינפטים של סרוטונין אבל לא הבנתי איך זה מוריד את החרדה. הרי החרדה נגרמת מלכתחילה בגלל תת פעילות של נוירונים סרוטוגניים ופחות קולטנים משמע פחות פעילות...
וגם למה בארץ לא מוכרים L methylfolate ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה ( תשובה קצת מורכבת )
ד``ר יונתן דוידאור11/12/2010הנושא מעט מורכב, אכן יש פחות סרוטונין והגוף מנסה להתייעל על ידי יצור יותר קולטנים, כמו פחות דגים בים זורקים יותר רשתות על מנת לתפוס.
לאחר טיפול בנוגד דיכאון , יש ניצול טוב יותר של סרוטונין, יותר חומר זמין, הגוף לאחר מס. שבועות מפחית את מספר הקולטנים כי יש סרוטונין זמין שעוזר גם לדיכאון וגם לחרדה.
מה שמסביר למה בתחילת הטיפול יש תופעות לווא ולאחר מס. שבועות זה נעלם.
נושא החרדה, כאשר יש הרבה קולטנים יש רגישות יחסית, הגוף מנסה להתייעל בגלל חוסר והתגובה לא מאוזנת וקיצונית.
תגובת החרדה קשורה לקישורים באמיגדלה ( זיכרון אמוציונלי וטראומתי) ללוקוס סרולאוס ( מרכז נור אדרנלין) וכן גרעין ראפה ( מרכז סרוטונין), החרדה ברובה חוסר איזון במערכות הנ''ל, שיחרור יתר של נוראדרנלין ( סימנים גופנים של חרדה , דופק מהיר נשימות, לחץ בחזה, נימול באצבעות, כאבי בטן ופעילות וכו''..) ולאורך זמן הפרשות הורמוני גלוקוקורטיקויידים ( קורטיזול) ונזק מוחי ( הצטמצות נפח המח במיוחד היפוקאמפוס), לכן חשיבות הטיפול לטווח ארוך. קצת מסובך....
מי שמעוניין לישמוע הרצאה שלי בצורה פשוטה, באתר שלי יש קישור לתוכנית הרדיו ברשת א מוקלטת, MP3 , שאני מתארח כפסיכיאטר מומחה. כמו כן מצוין תאריכי התוכניות בעתיד.
פרטי האתר ליד התמונה שלי למעלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- OCDשרית09/12/2010
יש לי שאלה היפוטתית.
נניח מישהו שחולה מאניה דיפרסיה או סכיזואפקטיב ויש לו גם ocd קשה ונניח שאסור לו לקחת נוגד דיכאון מכל סוג שהוא מחשש בטוח לאופוריה ולמאניה
מה עושים במצב כזה שבו פתרון לבעיה אחת ocd מתנגש עם בעיה אחרת (מאניה דיפרסיה / סכיזואפקטיב)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר OCD - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור09/12/2010מתן מייצב מצב רוח ( ליתיום, דפאלפט, טופאמקס, לאמיקטל... ) וכן טיפול נוגד פסיכוזה לפי הצורך, באם OCD קשה , לאחר השגת טיפול מייצב מצב רוח במינון יעיל ( לפי רמות בדם בדר'כ) ניתן לנסות להוסיף SSRI ואו קלונקס.
מצבים עמידים ונדירים : ECT וניתוח מח .( לאחר מכן בדר'כ יש תגובה טובה יותר לטיפול תרופתי ושיפור אשר לפעמים לאחר זמן נעלם)
נ.ב. למתענינים - לידע כללי , מצורף תמונה של הניתוח: Anterior cingulotomy
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
שרית09/12/2010האם מתן מייצב מצב רוח + טיפול נוגד פסיכוזה ב-ל-ב-ד יכול לעזור לOCD כאשר יש חשש לאופוריה ולמאניה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור09/12/2010כאשר יש חשד למצב מאני, יש צורך בטיפול במייצב מצב רוח ( נוגד פסיכוזה על פי הערכה הקלינית וניסיון הרופא) טרם הוספת נוגד דיכאון ל OCD , כמו כן במצבי OCD עמידים לפעמים ניתן להוסיף נוגדי פסיכוזה, במיוחד OCD עם פגיעה בתובנה.
( POOR INSIGHT )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על Viepax SR 75איציק09/12/2010
היי יש לי שאלה: רופא רשם לי Viepax XR 75 לטיפול באוסידי. אני לוקח קומפלקס B+C. האם יש אינטראקציה, מותר או אסור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על Viepax SR 75 - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור09/12/2010תוספות וויטאמינים מומלצות תמיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חושים מחודדיםחסוי08/12/2010
אני לוקה בהפרעה סכיזואפקטיבית (מאניה דיפרסיה ופארנויה) ומאז גיל קטן שומע למרחקים בגיל הנעורים חברי תמיד אמרו לי שאני יהיה מרגל בצחוק אני מדבר על מצב שאני יכול לשמוע מה מדברים במרחק רב מאוד בחדר אטום מילה במילה גם אם לא צועקים או מצב של אם מישהו אומר משהו באוזן אני ישמע כאילו הם מדברים איתי יש לי הפרעת קשב וזה מפריע לי בלימודי האקדמיים אני מניח שהפארנויה גם קשורה כי לפעמים במרחקים גדולים אני לא שומע מילה במילה אז המוח משלים אישפזתי בחיי עשרות בני אדם אני חושב שחצי מהם מהסיבה שחשדתי שהם דיברו במרחק שהייתי משלים את דבריהם במוחי ובעצמי הייתי מאושפז הרבה כאשר אחד האישפוזים מחלקה משפטית מה לעשות?
חוץ מהטיפול מה לעשות אסור לי לקחת לא ריטלין ולא קונסרטה ריססו אותי במאוד כדורים ודווקא 2 הכדורים שאני הכי צריך או לפחות אחד מהם לא נותנים לי אני מיואש כל פעם שאני מנסה להתרכז במשהו שיש רעש אני מתחרפן בגלל גם לא יושן בלילה בכדי שאוכל להתרכז. מקווה שתעזרו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ואיי...לא ידעתי עד כמה זה שונה מאדם
a.w08/12/2010לאדם.....אני גם אובחנתי עם משהו בסגנון אבל זה ממש לא דומה למה שאני מרגישה...אני ממש לא מעבירה ביקורת,שלא תבין אותי לא נכון..סתם,פשוט אני רואה שאנשים שמאובחנים תחת אותה הגדרה מרגישים דברים שונים כמעט לגמרי ולא רק אתה..אני מכירה עוד מישהי שמאובחנת בזה והבעיה שלה גם לא בדיוק כמו שלי...מה זה מלמד??? שהפסיכיאטרים מדביקים לכל אחד אבחנה של פרעה ואף פעם זה לא מדויק,אפילו שכל בן אדם הוא בגיל אחר עם סיפור אחר אבל אין אפילו קווי דימיון וזה העניין פה.....מה דעתך על זה ד"ר יונתן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברור שכל מקרה שונה
חסוי08/12/2010הקיטלוגים הם בסך הכל כלי עזר לגופים המטפלים, ישנם הרבה סימפטומים וכאשר כמה סימפטומים נכנסים תחת אותה קטגוריה קוראים לזה הפרעה או מחלה, זה שחברה שלך צוחקת ללא הפסקה במאניה וכך גם אני זה סימפטום אבל זה לא אומר ששנינו מסתכלים אותם סרטים כל בנאדם ייחודי אם כבר חשבתי שתגידי משהו על הדמיון של השמיעה לחשדות כי פסיכופתולוגיים אומרים שמי יש לו בית שמיעה יש לו מחלת רדיפה אבל אם את מדברתעל דמיון בין אנשים בקשר למחלות אנחנו לא מחלות שאפשר להשוות בינהן אלא בני אדם בשר ודם שהאבחנה זהו כלי עזר לטיפול זה הכל אין כמעט אנשים שיודעים או חושבים שיש לי משהו שאני מאוזן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה איתך לגמרי
a.w08/12/2010זה בעצם מה שהתכוונתי,כל בנאדם הוא בנאדם בפני עצמו! וזה שכתוב עלי איזשהו אבחנה אצל הקלסר של הפסיכיאטרית שלי,עם כל הכבוד-זה לא יכול למסגר אותי באיזשהו ריבוע של אדם מסויים..תבין,אני מסתובבת בראש כל היום,אבל כל היום:"שלום,קוראים לי X ואני סובלת מסכיזואפקטיב" ואני פשוט לא יכולה עם זה יותר! הרי בסך הכל,כשבנאדם בא ומנהל איתי שיחה,או פוגש אותי הוא לא יודע מה רשום אצל הפסיכיאטר! הוא רואה אותי,שומע אותי ואז הוא מתרשם וזה לפי דעתי מה שקובע! לא ככה?? הרי יבוא מישהו/י אחר/ת וגם לו כתוב אצל הפסיכיאטרית שלו שהוא "סובל מסכיזואפקטיב" אבל כשידברו איתו או יפגשו אותו,זה יהיה משהו אחר לגמרי,לטובה או לרעה.....מסכים איתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעם סודות
חסוי09/12/2010מסכים אפשר להסתיר מהרבה אנשים גם קרובים רחוקים הבעיה היא שרוצים להתחתן אני בן 23 אז יש קצת זמן אבל שמוצאים בת זוג קשה להסתיר מה אני יסתיר את הכדורים כל החיים ולפעמים מתקרבים למישהו ורוצים לספר אך לא יכולים מהבושה מה הוא יחשוב לא עשיתי צבא בגלל זה ואני נראה ברוך השם סיירת מטכ"ל אז שואלים למה ואני ממציא סיפור אחר קיצור זה סיפור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעם סודות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור09/12/2010הכי חשוב לזכור, הפרעה נפשית = סבל מלווה פגיעה ניכרת בתיפקוד( חברתי, לימודי..)
לפעמים יש קושי להבדיל בין הפרעה סכיזואפקטיבית, מאניה דפרסיה, דיכאון פסיכוטי, סכיזופרניה ואו שימוש בקוקאין, יש צורך למעקב על ציר זמן ואז התמונה מתבררת וקל יותר לאבחן במדויק. לא תמיד התמונה הקלינית קלה ופשוטה כמו בספרי הלימוד בפגישה ראשונה, במיוחד שאם בו בזמן קיימות הפרעות נוספות ( אישיות, סמים, נזק מוחי, מחלות גופניות...ועוד)
בכל מיקרה הטיפול במקרים הנ''ל יהיה זהה, בנוגדי פסיכוזה , הקריטריונים לאשפוז בהסכמה או בכפייה כפופים לחוק לזכויות החולה והחוק לטיפול בחולי הנפש, כך שהטיפול והאשפוז יהיו מעוגנים בחוק ומידע עדכני ומיקצועי שמקובל בעולם.
האבחנה בפסיכיאטריה היא פמנולוגית , ז''א, מתבססת על תיאור המטופל והתרשמות הבודק ( OBSERVATION AND DESCRIPTION ).
לשם אבחנה יש צורך בתיאור ומידע משלים, ממשפחה , חברים, עבודה, פליליים ועוד..
לא תמיד האבחנה קלה , לדוגמה : מטופל שמסתיר מידע ולא משתף פעולה.
הגישה היום זה להתייחס לספקטרום של בעיות, הספקטרום הפסיכוטי, האפקטיבי(מצב רוח) האובסיסיבי, האוטיסטי וכו''... מה שמכוון לגבי טיפול יעיל ומוכח בכל ספקטרום.
לדוגמה : ספקרום פסיכוטי - טיפול נוגדי פסיכוזה , ספקרום אפקטיבי - נוגד דיכאון ...
מקווה שקצת הסברתי לגבי האבחנה בפסיכיאטריה והמורכבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתראה..חסוי..
a.w09/12/2010אני גם הייתי פעם בראש שלך של מה יגידו וזה,אבל אני נמצאת היום במקום אחר,והעניין הוא אחרת במקרה שלי כי אני לא מסתירה כלום,מה זאת אומרת להסתיר? מי שכבר מגיע לסיטואציה שהוא מכיר אותי אז הוא מכיר אותי עד הסוף,אין לי במה להתבייש,אני חייה עם זה שנים וברוך השם לא רואים עליי כלום ואני בחורה יפה ואינטיליגנטית ומוכשרת,יש לי קשיים אבל אם תראה אותי ברחוב הדבר האחרון שתגיד על זה שאני חולת נפש,כן אני לוקחת כמה כדורים,פאק! חצי עולם לוקח את החרא הזה! מה שחשוב בתאכל'ס זה איך החיים שלי נראים ואיך אני מתפקדת אז אני מוצאת את הדרך שלי בחיים האלה גם אם זה לא בדיוק כמו הדרך של כולם,ומי זה כולם בכלל? תתבגר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדוקטור דוידאור
חסוי10/12/2010דוקטור בוא נשים בצד את הנושא של האבחנה כי יהיה לי זמן לעשות זאת כמטפל עוד הרבה מאוד זמן בחיי אני שואל איך אני פותר את בעית הקשב בנאדם רגיל לומד פחות ממני ולא בגלל שאני פחות אינטילגינט ממנו אלא רמת קשב ששואפת לאפס, האם אין טיפול לאבחנה שציינתי הזמן היחיד שאני מרוכז הוא הזמן שכולם יושנים, גם כדור טבעי במידה והוא אפקטיבי יעזור לי, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדוקטור דוידאור - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור11/12/2010לגבי שיפור הריכוז באם האבחנה הנ''ל, סכיזואפקטיב, שינוי נוגד פסיכוזה דור שני עם פחות אפקט מרדים, תוספת אדרונקס, תזונה נכונה או תוספות וויטאמינים ( B קומפלקס + חומצה פולית ) , תירגול חשיבה וריכוז( קריאה ולימוד טכניקה לשאול שאלות לגבי החומר הנילמד בראש ולנסות לענות ולסכם לאחר כל דף), פעילות גופנית תוך שמיעת חומר לימוד מוקלט.
תתיעץ עם הרופא המטפל בנדון. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס..שי08/12/2010
אני לוקח ציפרלקס כבר שבוע בגלל חרדות.ביומיים האחרונים אני מרגיש פעימות לב שלא נותנות לי להירדם גם בלילה ובכלל אני מרגיש לא רגוע..האם עלי להפסיק ליטול את התרופה או שזו תופעה נורמאלית שתעבור?..
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס.. - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור09/12/2010התגובה נורמלית, בהתחלה יש החמרה של חרדה, לכן חשוב להתחיל חצי כדור, ניתן להוסיף נוגדי חרדה, כגון: לוריוואן, לתקופה קצרה. התופעה אמורה לחלוף במהלך השבועות הקרובים.
בכל מקרה חשוב לעדכן את הרופא המטפל בנדון, אשר ברשותו מידע נוסף, כגון מצב הגופני ועוד, ולהתייעץ עמו לגבי המשך או הפסקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונטרהאינדיקציה בין תרופותרננה08/12/2010
רציתי לדעת אם אין בעיה בנטילת" קונסרטה" במקביל ל"אסטו". נמצאת בתקופת מבחנים וחייבת לקחת קונסרטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונטרהאינדיקציה בין תרופות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור09/12/2010דורש זהירות, יכול להוביל לעלית מינון אסטו ולתופעות לוואי, מומלץ מעקב רופא מטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה...!אביטל08/12/2010
שלום רב,
ברצוני לדעת והייתי שמחה בעיקר לקבל תשובה מדוייקת ונכונה.
לעניין תרופה בשם "אסיול" האם התרופה יכולה לגרום למצב שאדם מטושטש יתר על המידה ועושה פעולה שאינו מתכוון לה. כגון: אישה מבוגרת שחתמה על צוואה.
השאלה היא למעשה. האם לקיחת התרופה באופן יומיומי יכולה להביא למצב שאדם
לא יבחין על מה הוא חותם ? עד כמה התרופה יכולה לשבש חשיבה?
ובעיקר מהן השלכותיה במקרה הקיצוני ביותר?
אודה לתשובתכם במהרה.
המשך יום מוצלח
אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה...! - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור08/12/2010במצב לקיחה מוגזמת של אסיוול ,שכיח שיהיה: טישטוש, עייפות, איטיות של חשיבה , דיכוי נשימתי, קושי בקורדינציה ועוד
לקבלת מצב בילבולי מלווה התנהגות לא נשלטת מאסיוול - יותר שכיח כאשר יש הפסקה פיתאומית של טיפול ממושך , מצב שניקרא דליריום.
סביר להניח שבזמן חתימה על חוזה תחת טיפול באסיוול יהיה איטיות מחשבתית אבל בטח לא פגיעה בכישרות לערוך צוואה, כמובן זאת באופן כללי בלבד. כל אדם יש לבדוק באופן אינדיבידואלי, לקחת בחשבון מחלות רקע, תרופות , מצב קוגנטיבי- דימנציה ועוד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרת לי מאוד מאוד..תודה רבה לך!
אביטל08/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדני08/12/2010
שלום רב אני ישמח שתזביר לי את סיכום מידע רפואי
הרופא שלי רושם לי מוכר לי היטב כלוקה בPTSD מה זה אומר???
ממצאים.. מסודר מתמצא מצב רוח ירוד אפקט דיספורי חרדתי חשיבה
ללא עדות להפרעות גסות במהלך או בתוכן החשיבה שולל אובדנות תוקפנות
והפראות בתפיסה.שיפוט ותובנה קיימים...?.. מה זה אומר אני לא מבין כלום
אשמח מאוד שתזביר לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור08/12/2010תסמונת פוסט טראומה מלווה מצב רוח מעט דיכאוני וחרדתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיניב07/12/2010
האם כדורים לדיכאון וחרדה יכולים לגרום לטרומבוציטים נמוכים ? יש קשר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור08/12/2010יש מספר עבודות על קשר אפשרי עם SSRI ( רסיטל לדוגמה) זה לא חד משמעי ובאופן גורף, נחשב נדיר, אבל מתואר בספרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה??אוףףףף לעזעזל.....ג'נט07/12/2010
ערב טוב אני נטלתי ויפאקס 150מ'ג שנה וירדתי ליפני חודש ל75מ'ג כעת אני 5 ימים בלי כדורים ואני רוצה לדעת מתי לעזעזל התופעות שיש לי לא עוברות?? שזה אומר פחדים מחשבות אודניות כמו יצר הרע שניכנס בי מכות חשמל כל שתי דקות בערך שזה הולך ובא קצרים במוח לא סגורה על עצמי מחכה לתשובה בדחיפות תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה??אוףףףף לעזעזל..... - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור08/12/2010את מתארת החמרה לאחר ירידה והפסקה מהירה מידי, מומלץ לפנות לפסיכיאטר בהקדם, לחדש טיפול ולהיות במעקב צמוד,בנוסף לשתף בני משפחה או חברים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרפנן וליתיום.ד.07/12/2010
אני מקבל פרפנאן וליתיום.
למה התרופות האלה מיועדות ומהן תופעות הלוואי שלהם?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרפנן וליתיום. - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור08/12/2010פרפנן - נוגד פסיכוזה דור ראשון, תופעות לוואי נוירולוגיות, נוקשות שרירים ועוד
ליתיום - מייצב מצב רוח, תופעות לוואי עליה במשקל, שינוי מלחים , רעד ועוד.
יש לבדוק בעלון המצורף לתרופות ולברר זאת מול הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת חרדה, דיכאון, -אישיות גבולית?אריאל07/12/2010
לדר' שלום רב,
אני בחורה בת 22 וסבלתי מהפרעת דיכאון כל חיי לסירוגין ולאחרונה (לפני כ-3 וחצי חודשים) פרצה לי הפרעת חרדה קשה בעקבות שימוש מאסיבי וארוך טווח בסמים קלים. בשלב זה התחלתי בטיפול פסיכולוגי ופסיכיאטרי (תרופתי). אני לוקחת כבר חודש וחצי 150 מ"ג לוסטרל ו-0.5 קלונקס שאני עכשיו בתהליכי גמילה ממנו. המצב הוטב מעט אבל עדיין לא תקין.- יש לציין שלפני כן הייתי בחורה מתפקדת לחלוטין למרות הדיכאונות הייתי פעילה, הסתדרתי במסגרות והיו לי חיי חברה פורים. מאז החרדה הפסקתי את לימודיי באוניברסיטה, לתקופה של יותר מחודשיים לא יצאתי מהבית כמעט, צמצמתי את חיי החברתיים משמעותית, הדיכאון התעצם ואני מתקשה להתרכז או למצוא עניין במשהו. לאחרונה נתקלתי בהגדרה של הפרעת אישיות גבולית ואני יודעת שלא ניתן לעשות איבחון באמצעות הפורום בלבד אך ברצוני להתייעץ בכל אופן על מנת לדעת אם קיימת סבירות כלשהי שאני סובלת גם מהפרעה זו ואם יש צורך בבירור נוסף. לכן אתייחס למאפייני הקשורים במאפייני ההפרעה. אני אובדנית מאז ומתמיד, עוד לא היו ניסיונות התאבדות בפועל אבל מחשבות בלתי פוסקות ורצון כנה למות. (המעבר שמרצון לכוונה ממשית נחסם בעקבות עניין מצפוני). בתור נערה צעירה יותר נהגתי לחתוך את עצמי.- מה שהפסיק בכמה שנים האחרונות. עישנתי מריחואנה בכמות מוגזמת לתקופה ארוכה- עד שפרצה החרדה. ובעבר הייתי השתמשתי בחגיגת לתקופה. ולא יודעת אם שווה לציין אבל גם מעשנת סיגריות שנים רבות. כשניסיתי להגדיר את הדיכאון שלי ניסחתי את זה כתחושה שלא יכול להיות לי טוב בעולם הזה מעצם היותי מי שאני, שהאופי שלי ברמה הכי בסיסית ובלתי ניתנת לשינוי בהכרח יגרום לכך שיהיה לי רע כי אני לא בנויה בשביל להתמודד עם הדברים הנוראיים שיש בעולם, עם כל גילוי של רוע ואכזריות. יש לי דפוס חוזר בקשרים חבריים חדשים שאני תולה המון תקוות בקשר ומנסה לאלץ עליו קרבה שלא קיימת בפועל, אני נפתחת יתר על המידה, הופכת אובססיבית לחלוטין לבן אדם השני, מרחיקה אותו וככל שהוא מתרחק כך מתגברת ההתנהלות המשוגעת שלי (מיליון הודעות, שיחות, מעין סחיטה רגשית- איומים שאפגע בעצמי ועוד) אני נעה בין הצגת אהבה ללא תנאים ובין אכזבה במהירות לא הגיונית ואני לא מסוגלת לעזוב את הבן אדם לא משנה כמה ברור לי שאני צריכה, אני מתעקשת להוציא ממנו רגש ואנושיות בכל דרך אפשרית. בזמן הזה אני נפגעת עמוקות, אני מרגישה נורא על איך שאני מתנהגת ועל כך שלבן השני לא אכפת ממני ושהפתיחות שלי "הבריחה" אותו. אני מרגישה שאין לו לב, שהוא לא אנושי שהוא רע ומנסה להוכיח לעצמי שלא יכול להיות שאנשים יכולים להיות ככה. אבל מצד שני יש לי קשרים אחרים ארוכי שנים בהם אני מתנהלת נורמלי לחלוטין ואפילו אם היו רואים אותי במצבים שאני מתארת לא היו מאמינים שזו אני. וכאן נכנס לעניין עניין הזהות. בשל הניגוד העצום בין איך שאני מתנהגת בסיטואציות האלה ובין איך שאני מתנהגת בסיטאציות אחרות אני מתקשה להגדיר מי אני באמת ובנוסף-* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך-
אריאל07/12/2010גם בקשריי ה"יציבים" אני נוטה לראות את האחר ואת הקשר עימו לפרקים כיוצא דופן במאפייניו הטובים ולפרקים כרע, לא אמיתי וחסר ערך. כאשר השינוי יכול לקרות בין שבוע לשבוע. אני מאוד מאוד מתקשה להתמודד עם גילויי רוע למינהם גם כאשר הם לא קשורים אליי וכאשר אדם יעשה משהו שלפי ההגדרות הנוקשות שלי הוא רע אז האדם רע מבחינתי באותו רגע ובאופן כללי אני תופסת את טבע האדם כרע ומרגישה לא משויכת אליו. בקשרים האובססיבים שלי אני מאוד דרמטית בדברים שאני אומרת ומסוגלת לראות את סיומו של הקשר וה"נטישה" כסוף העולם במלוא מובן הביטוי, אני לא מסוגלת לסיים קשרים גם אם אני יודעת שהם לא טובים לי בשום צורה, לא מסוגלת להתמודד עם יציאה של בן אדם מחיי לא משנה מי הוא. לעומת זאת, בשאר הזמן אני רגועה למדיי. כל מה שקשור להתפרצויות זעם וכעס זה משהו שאני לא יכולה להתחבר אליו כי אני מרגישה כעס לעיתים רחוקות ולרוב מה שיוציא כעס אצל אנשים אצלי גורר פגיעה עמוקה. אין לי צורך להיות במרכז העניינים ובחיי היום יום אני לא דרמטית. אבל תמיד אשמח לאופציה להיות במרכז העניינים או לקבל תשומת לב- לרוב אני רוצה אותה רק מאנשים ספציפים ומאחרים אין לה ערך. בגדול אני בן אדם נוח שקל להסתדר איתו. אני ביקורתית ויהירה אך לא מביאה זאת לידי ביטוי באופן בולט. אני חושבת שאני תמיד צודקת ושאני טובה מאחרים ונהנית להרגיש את זה או לקבל על זה הכרה אבל זה נראה לי רגיל. האם לפי מה שאני מתארת פה יכול להיות שיש לי הפרעת אישיות גבולית אבל ברמה נמוכה? יש דבר כזה בכלל? יכול להיות שההפרעה קיימת ובאה לידי ביטוי במצבים מסוימים אבל לא על כל מאפייניה?
אשמח לתגובה מעמיקה
בתודה מראש,
אריאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזכרתי במאפיינים נוספים...
אריאל08/12/2010אני נוטה להרגיש ריקנות לעיתים קרובות, כמעט תמיד וההקשרויות שהופכות אובססיביות מרגישות תחילה כאילו ייתכן וימלאו את הריקנות הזו ולאחר מכן הדרמה שבהתנהלות האובססיבית לוקחת את התפקיד הזה. ואני נוטה לשינויים במצבי הרוח.- אמנם הם לא קיצוניים באופן בו הם באים לידי ביטוי מול אנשים אבל אני יכולה רגע אחד להרגיש דיכאון עמוק ולבכות את חיי לבד במיטה ואז לצאת מהבית עם חברים ולהיות חיה וצוחקת בצורה יוצאת דופן (עדיין ממש לא הייתי מתארת את זה כמאניה) למרות שזה לא לגמרי אמיתי כי זה נובע מתסכול וזה מעין מנגנון הגנה שכזה.
נראה לי שכיסיתי כל מה שניתן לכסות במסגרת כזאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזכרתי במאפיינים נוספים... - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור08/12/2010את בהחלט מתארת מצב המתאים להפרעת אישיות גבולית.
למידע נוסף ויעיל, ממליץ ליבדוק את החומר ( חינם) באתרי, בדף מטופלים.
( פרטי האתר למעלה ליד התמונה והפרטים שלי)
נ.ב.
לגבי נמוך, גבוה וכו' - מדובר ברמות ארגון : נמוכה - בינונית - גבוהה , קשור לספקרום עליו ההפרעה נימצאת , בין הנווירוטי לפסיכוטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבנ07/12/2010
שלום רב
האם בעיה של חרדות ולחץ נחשבת למחלת נפש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור08/12/2010הפרעה נפשית = סבל רב ופגיעה ניכרת בתיפקוד ( לימודים, חברה..)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינוני כדוריםשירלי07/12/2010
שלום רב!
אני מקבלת זריקת קלופיקסול ודפלפט 1000 מ"ג ליום.
אני מרגישה מכוערת בהשוואה לכולם. בהשוואה לאחיותיי (שהן באמת יפות מוצלחות ומצליחות). אני אפילו משווה את עצמי לקופאית בסופר. !!!
אני בת 37 ואומרים לי שאני נראית כמו בת 20 פלוס.
האם מבחינה תרופתית יש מה לעשות כדי להקל עליי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינוני כדורים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור08/12/2010יש לברר מול רופא מטפל שינוי לטיפול נוגד פסיכוזה דור 2 ואו לישקול תוספת נוגדי דיכאון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)