מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציפרלקסנילי30/10/2008
שלום קרוב משפחה התגייס זה מכבר פרופיל 64 וקב"ה 57 עבר קד"צ עם המלצות מצויינות ומשרת סדיר בצה"ל עשה בגרות מלאה ממוצע 95 מטופל בציפרלקס 20 מ"ג עקב רגשי נחיתות וחרדה חברתית בעבר כיום השתפר מאד. קצין העיר כבר נתנו לו תעודה המעידה על כך שהוא כשיר פיזית. התחיל ללמוד נהיגה , מדוע רופא היחידה לא רצה לחתום על הטופס הירוק ללא אישור קב"ן ומה יש לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס
01/11/2008לא ניתן לענות לשאלתך. יתכן ומדובר נהלים של הצבא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעדר תמיכה משפחתית חברתית ואירועיl30/10/2008המשך כותרת: חיים טראומתיים בנוגע לתרופות שניתנות ע"י פסיכיאטרים ולתרופות אחרות שאולי יש להן במקביל השפעות על התרופה הפסיכיאטרית. כאשר בן אדם סובל מדכדוך מתמשך בגלל נסיבות חיצוניות הוא עלול לפתח יאוש , וזאת עלולה להיות סיבה מוחשית לאובדנות/לדיכאון/להתנהגות חריגה. תופעות לוואי של טיפול כפוי וגם טיפול שאינו כפוי ותופעות לוואי שנגרמות בעטיו, (או עודף יעילות שלו, שמקצין את המצב לצד השני), עלולות להחשב כחלק מההפרעה שאובחנה (ואולי אובחנה לא נכון)או כהפרעה נוספת, ולגרום לטיפול לא מתאים בבעיה. הטיפול באנאפרניל, שלפי מה שידוע לי הוא נגד דיכאון ונגד אובדנות, אבל אולי הוא לעוד משהו ואני לא יודעת,הוא לא טיפול חדש, והוא נחשב יותר בטוח מהפרוזק (שאין לי מושג מה לא בטוח בו),אבל אחרי שהוא גומר למנוע את האובדנות (ותוך כדי כך משאיר את הבן אדם במצב קצת קהה חושים) הוא מייצר אובדנות חזקה וזה בדוק. יש פרדוקס אכזרי בזה. יש לי שאלות ממוקדות בנוסף לדברים הנ"ל שהייתי רוצה לדעת. 1. האם פסיכיאטרים של ילדים יותר מתעניינים במכלול החיים ובסיבות שמאחורי ההתנהגות של הילדים ונותנים להם טיפול יור עדיןרגיש ומתחשב מאשר טיפול של פסיכיאטרים של מבוגרים במבוגרים? 2. האם פסיכיאטרים במסגרות פרטיות יותר מתחשבים וכו' מאשר פסיכיאטרים במסגרות ציבוריות שאליהם מגיעים גם אנשים שלא יוכלו לעולם להרשות לעצמם טיפול פרטי? 3. אנאפראניל יעילה רק תחת השגחה וכשיש תקווה ליציאה מהמצב שיצר דיכאון. כשמקבלים חופש מאשפוז לבית מדכא בו אין השגחה זה מהפח לפחת ולא בודקים את זה בבית החולים. למה? למה אין הסברים בכתב גדול וברור על תופעות לוואי פיזיות ונפשיות של התרופה ועל החשיבות בהמשך נטילתה והסכנות שבהפסקתה באופן פתאומי, כך שמטופל במצוקה בחופשה שרוצה לעזור לעצמו, וחברים/משפחה שרוצים לעזור לו יוכלו לעשות זאת באופן מושכל ומתוך ידיעה? 4. למה אין שום התייחסות כשמתאשפז מישהו שנשבר לאחר שהיה זה שמקפיד שבביתו אנשים יקחו את התרופות הפסיכיאטריות והאחרות שלהם, ויוצא לחופשה? 5.באברבנאל ובמקומות פרטיים נונים אנאפרניל במקרים של דיכא6ון חזק או נסיון אובדני, ואחר כך יכולה להווצר סדרה של נסיונות אובדניים , לפעמים באופן כפייתי, עד שמפסיקים את התרופה הזאת, אם מספיקים לעשות את זה. השאלות הן: איפה הביקורת על התרופות שמותר לרופאים לתת? האם הנטיה האובדנית אחרי טיפול באנאפרניל נשארת לתמיד ברמה נמוכה או שאחרי כמה זמן היא נעלמת לחלוטין? למה כאשר אין מדד טוב לרגישות של בן אדם לתרופה, תופעות לוואי מטרידות גופניות או מטרידות נפשיות נחשבות כזניחות? איזה תרופות נחשבות לטריצקליים ואיזה לssri? האם פרוזק זה ssri ? למה זה פחות טוב ? לאיזה קבוצה בדיוק שייך אנאפרניל? למה לא מייצרים תרופות אנטי דכאוניות בלי תופעות לוואי? למה לא להחליף תרופות שתופעות הלוואי שלהן משתנות אצל אנשים שונים במשהו לא מסוכן, בפרט כאשר מלכתחילה תרופות מטפלות במצב מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהעדר תמיכה משפחתית חברתית ואירועי
01/11/2008קשה לענות לכ"כ הרבה שאלות בו זמנית. באופן כללי את מזמינה שמטפלים יתנו התייחסות יותר פרטנית למטופל ושינתנו יותר הסברים לגבי תרופות. אני מסכים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפלא שאתה מסכים
l12/12/2008איך אפשר לקדם את זה ואולי אפשר לענות רק על חלק מהשאלות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאניה דיפרסיה ובעיות קשבד"רגרינהאוסגדי28/10/2008ד"R גרינהאוס שלום רב, לפני מ"ס שנים הובחנתי כחולה בדיכון. לפני כשנתיים היתה לי פסיכוזה שבעקבותיה שונתה האבחנה למאניה דיפרסיה- לפני זה שללו את מחלה זו מ"ס פסיכיאטרים! א. רציתי לדעת איך ניתן לדעת האם האבחנה נכונה או שיתכן והפסיכוזה היא מכדורים נוגדי דיכאון שקיבלתי- נורטילין וציפרלקס. ב. אובחנתי כסובל מבעיות קשב- מבחן tova בערך 8, איך עלי לדעת אם זה מהתרופות או המחלה או בנוסף ג. האם ניתן לשלב בין- ריספרידל, ליתיום ונורטילין ולהוסיף ריטלין תודה רבה מראש גדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמאניה דיפרסיה ובעיות קשבד"רגרינהאוס
01/11/2008לגדי שלום
אני מצטער אבל לא אוכל לתת לך תשובה לשאלותיך. אתה סובל ממצב מאוד מורכב שעליו עליך לקבל תשובה ממרופא המטפל. תרופות נגד דיכאון יכולות לגרום למעבר למניה וצריך להבדיל בין השפעה תרופתית שלילית ומניה אמיתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהדן28/10/2008שלום יש לי OCD ואני לוקח 20 מג סרוקסט ו10 מג זיפקרקסה הכדורים גורמים לי לישון הרבה אני לא מצליח לקום לעבודה בבוקר רציתי לדעת לאיזה כדור אנטי דיכאוני אני יכול לשנות כדי שאני לא ישן הרבה חוץ מאנפרניל ולאיזה כדור אנטי פסיכוטי אני יכול לשנות כדי לא לישון הרבה חוץ מסרוקוול בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשאלה
01/11/2008לדן שלום
גם סרוקסט וגם זיפרקסה יכולים לגרום לעייפות גדולה. יש הרבה תרופות נוגדות דיכאון שלא גורמות לעייפות. תבדוק עם הרופא. תרופות נגד פסיכוזה לא מעייפות הן גיאודון, סוליאן, ועוד אבל צריך תמיד לבדוק את התגובות האישיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעישון ומאניה דפרסיהאמיר28/10/2008שלום אני מעשן כחודשיים מאז שהתחילה המחלה וגיליתי משהו מוזר שאני מעשן המאניה יורדת ומתחלפת עם דיכאון ושאני מפסיק לעשן הדיכאון יורד והמניה עולה האם העישון באמת מגביר מצבי דיכאון? והאם מומלץ להפסיק? כי הרי הגלים המניה יתחזקו מה אתה מציע?הפגישה שלי עם הרופא המטפל רק עוד חודש אשמח לתשובה אמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרעישון ומאניה דפרסיה
01/11/2008לאמיר שלום
עישון גורם לאנזימים של הכבד לפרק תרופות בצורה שונה. לכן, וגם מהרבה סיבות בריאותיות אחרות כדי להפסיק לעשן. קשר ישיר בין מצב רוח ועישון כפי שאתה מציין לא מוכר לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאניה דפרסיה והפרעות נוספותאמיר27/10/2008שלום רב אז כך מאז שאני זוכר את עצמי אני סובל מocd בגיל 14 סבלתי מדיכאון חמור שהצריך אישפוז וניסיון אובדני שנה לאחר מכן אובחנתי כסובל מהפרעת אישיות גבולית בגיל 14 עברתי טראומה ופיתחתי תגובה פוסט טראומטים הכוללת הפרעות דיסוצאטיביות אני סובל גם מהתקפי פניקה חרדות מחשבות פולשניות לחץ מועקה בעיות מיניות חבריות ועוד הרבה תופעות ליפני חצי שנה נוספה עוד חבילת ניירת לתיק האישי שלי בבריאות הנפש פיתחתי מאניה דפרסיה במחזוריות אולטרה מהירה עם מצבי mixed מידי פעם. היו לי רק גלים מניים ללא דיכאון ליפעמים ערבוב כשהתחילו איתי בדפלפט הוא החמיר את הדיכאון אבל בכל זאת המשכתי ב500 מ"ג הרמה היית 49.1 ב800 מ"ג הרמה היית 50.3 ב1200 מ"ג הרמה היית 52 ב1500 מ"ג הרמה ירדה ל51.1 אין לי מושג איך זה קרה אבל זה קרה הרופא רצה להגיע איתי לטווח טרפוייטי שבין 70 ל100 וכנראה שזה לא יקרה גם לא במינון של 3000 גם יש תופעות לוואי קשות טגרטול תרופה איומה מהיום הראשון עזבתי את הטיפול איתה אח"כ ליתיום עלה בסדר ברמה 8 חזרתי למצב הרגיל שום שיפור בגלים המניים ללא דיכאון אני סבור שלמיקטל תעזור לי פחות כי היא יותר מתאימה לדיכאון ופחות למניה או היפומניה כמו שיש לי לגבי טומפקס אני לא יודע איך הוא ואם הוא עוזר בכלל למניה? זיפרקסיה שמעתי שהיא מאוד טובה לmixed אבל אני לא יודע אם היא טובה למניה במחזוריות מהירה? לאחרונה יש סימנים פסיכוטיים שהם על "הגבול" לא בדיוק מצבים פסיכוטיים אלה דברים קטנים כאלה במיוחד בדיכאון ובmixed והרופא נתן לי פרפנן שגם מרגיע מאוד אבל אני לא רוצה להשתמש בו כי הבנתי שהוא יכול לגרום להפרעה בתנועה אז אני מעדיף אנטיפסיכוטי חדש יותר ואסכם בכמה שאלות: 1 האם כל נוגדי הפסיכוזה מרגיעים? 2 איזה מתאים ביותר גם להרגעה וגם למניה וגם לסימנים פסיכוטיים גבוליים כאלה ושלא גורמות לפגיעה בתנועתיות? 3מה עוד אפשר לעשות במניה דפרסיה כמו שיש לי? 4 אני ממש זקוק לעזרה תיעצו לי תנו לי כיוון תודה רבה רבה ואני ממש מצטער שזה היה ארוך יש לי הרבה מחלות נפש לעצרי מה אני יעשה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמאניה דפרסיה והפרעות נוספות
01/11/2008לאמיר שלום
קראתי את התיאור שלך וללא ספק הוא נשמע "תיק כבד" עבורך. אני מקווה שתצליח להתאזן. כל תרופה נוגד פסיכוזה למעשה גם יכולה להרגיע. לכן ניתן להשתמש בכולם, כולל גיאודום, סרוקואל, סוליאן ועוד. זיפרקזה ולפונקס תרופות מצוינות אבל יכולות לגרום להשמנה משמעותית.
שילובים של תרופות נוגדות פסיכוזה ומייצבות מצב הרוח יש להם הסיכוי הכי טוב לעזור לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ. גרינהאוסK27/10/2008שלום ותודה רבה על העזרה שאתה נותן לנו אני מטופל בדפרקסן בעיקר כנגד דיכאון אבל גם לADHD ולחרדה בדפרקסן. עד עכשיו לקחתי 100 מ"ג והיא הרדימה אותי. לפני כמה ימים העלאתי ל200 מ"ג ובכל זאת היא מרדימה. יכול להיות שאני צריך לחכות כמה שבועות עד שהיא תעורר אותי או שההשפעה המעוררת צריכה להיות ישר ואין טעם לחכות? שאלה נוספת האם זה מסוכן לקחת דפרקסן 200 מ"ג + אדרונקס 8 מ"ג? כי השילוב הזה מעורר אותי (אדרונקס בנפרד מרדים). תודה על העזרה... ושבוע טוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפרופ. גרינהאוס
01/11/2008ל K שלום
דפרקסן בדרך כלל לא מרדים אבל תרופת האם שלו, הפרימוניל, כן מרדים. לפעמים הגוף שלך מפרק את התרופה אחרת לכן אתה יכול לקבל יותר מהחלק המרדים. אבל בדרך כלל תופעות אלו חולפות תוך מספר שבועות. תתמיד ותראה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה, דכאון וחוסר חשק מוחלטדפנה26/10/2008אני בת 58, סובלת בחודשים האחרונים מחוסר אנרגיה וחוסר חשק מוחלט (ומדי פעם תחושת דופק מואץ ולחץ חזק בגרון), זה מתבטא בתפקוד היומיומי במקום העבודה שלי, בחיי המשפחה ואפילו בחוסר סבלנות לחברים הכי קרובים, ילדים וכו'. אני לא מצליחה לישון בלילות, למרות שאני נעזרת בחצי כדור שינה ואני "סוחבת" אתי הרגשת מועקה לאורך כל שעות היממה. איני מצליחה ליהנות ולהרגע בשום מצב. עד לפני מספר חודשים לקחתי LORIVAN אחד מדי ערב, כל הסובבים אותי ניסו להשפיע עלי שאפסיק ואולי לצערי שמעתי להם. איני יודעת בוודאות אם התחושות הרעות שלי אכן התחילו עם הגמילה (ההדרגתית) מהכדור. אנא... אני ממש זקוקה לעזרה, אני מעדיפה לא לפנות לפסיכיאטר, ניסיתי לדבר עם רופא המשפחה, אך הוא בהשתלמות ארוכה ואין סיכוי שאוכל להפגש עימו בזמן הקרוב. האם לנסות לחזור ל-LORIVAN? השתמשתי בכדור במשך כ-5 שנים (ולא עליתי במינון). תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחרדה, דכאון וחוסר חשק מוחלט
01/11/2008לדפנה שלום
מסיפור שלך מתאים לשתקפב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה גנטיתלילך25/10/2008יש לי חבר ואנחנו שוקלים להינשא. יש לו דודה שמאושפזת בבית חולים לחולי נפש ולי אם להודות, היתה דודה שחיה את רוב שנותיה על כדורים פסיכיאטרים. אני מאד מודאגת מהעיניין התורשתי הזה וחוששת שיש סיכון רב בלהביא ילדים לעולם כלשנינו יש הסטוריה במשפחה. מה עושים? מה הסיכוי שהצאצאים שלי ילקו במחלת נפש? האם כדאי לוותר על הקשר? היות והאחוזים לכך ניראים גבוהים. תודה, לילך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהשפעה גנטית על מחלות נפשיות
ד''ר אירנה נתנאל30/10/2008לילך שלום,
לגורמים גנטיים ישנה השפעה מסוימת על הופעות מחלות נפשיות. יחד עם זאת הדבר לא צריך למנוע מכם להביא ילדים לעולם. אלו הייתה לך היסטוריה משפחתית של מחלות סרטן למשל, האם גם היית שוקלת להמנע מילדים? דודה מצד שלך ודודה מהצד של חברך זו לא קרבה מדרגה ראשונה וגם עם ישנה השפעה גנטית היא בוודאי מאוד מאוד חלשה.
שיהיה לכם הרבה מזל טוב והצלחה בחייכם המשותפים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקוק נואשות לסיועדני25/10/2008שלום לרופאים, אני מתעסק באופן אובססיבי בבריאות שלי, כולל סימפטומים גופניים רבים שגורמים לי לרוץ שוב ושוב לרופאים ולבדיקות שלא מוצאים שום דבר. אני לא ישן כמעט בלילה, דבר שמוביל לעייפות רבה ולסימפטומים נוספים שצצים להם. כמו כן אני מרבה לפקפק ברופאים שבודקים אותי ומאבחן את עצמי כל הזמן דרך האינטרנט. המצוקה שלי קשה ואיכות החיים שלי התדרדרה מאוד (זה התחיל לפני מס' חודשים). אני די מתבייש לפנות לעזרה מקצועית אולם הבנתי שאין לי כבר ברירה. לנוכח התיאור שלי האם אתה ממליץ על פנייה לפסיכיאטר או לפסיכולוג? האם חרדה בריאותית גורמת גם לסימפטומים גופניים והאם אנשים שנמצאים במצב חרדה "מודעים" יותר לגופם? מודה לך מאוד על הסיוע ושבוע טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחרדה
ד''ר אירנה נתנאל25/10/2008דני שלום,
טיפול משולב של תרופות ותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) מאוד יעילה בהתמודדות עם חרדות. חרדה אכן גורמת לסימפטומים גופניים ופרשות מוטעות של הסימפטומים כ"מסוכנים" או כמעידים על מחלה גופנית מעצימה את החרדה וכך גם הסימפטומים הולכים ומתחזקים. כתוצאה מכך אתה מצא במעגל הקסמים של החרדה שבו המחשבות מזינות את הפחדים. לכן, טיפול CBT מאוד עוזר להפסיק את מערבולת ויחד איתה את החרדות.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלוסטרל הריון ולידהתותי24/10/2008נקטעה לי ההודעה הקודמת, סורי. ההודעה במלואה: שלום לפרופ' גרינהאוס ולשאר המומחים, אני סובלת מדיכאון עמיד שנים רבות מאוד, עברתי גם ECT ולאחר נסיונות תרופתיים רבים, הגעתי למצב יציב ומתפקד לאורך זמן עם לוסטרל במינון של 200 מ"ג ליום. היום גיליתי כי נכנסתי להריון (לא מתוכנן כמובן, אך רצוי, באיזור השבוע השלישי ) ואני בשנות השלושים לחיי, מה לדעתכם עליי לעשות? הממצאים שמצאתי אינם חד משמעיים לטובת הפסקת טיפול ב-SSRI בהריון, ובנוסף, אני מבינה שעולה הסיכון בכ- 60% בשל ההריון לחזרת הדיכאון (בהיעדר טיפול תרופתי?). מאידך, האופציה של סיכון מוגבר למומי לב בעובר גם כן מלחיצה? ומה יקרה לתינוק הבריא באם אמשיך בטיפול התרופתי לכשיוולד, האם יחווה תסמונת גמילה? ובהנקה, האם מעבר התרופה לחלב עלולה להזיק גם כן? פליז...עזרתכם המקצועית בהקדם... תותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלוסטרל הריון ולידה
26/10/2008לתותי שלום
קודם קל מזל טוב!
יש לך הרבה שאלות וכולן לעניין. הסיכון לחזרה של דיכאון בזמן הריון הוא מאוד גבוה כאשר האישה לא נוטלת תרופות. הסיכון לעובר הוא יחסית נמוך אבל חשוב מאוד לקבל דעה מקצועית בתחום. אפשר להתקשר למכון טרטולוגי (בהדסה עין כרם למשל) ולקבל תשובות לגבי ההשפעה על העובר וגם להשפעה של גיל האם. ניתן להקטין את הסיכון לתסמונת גמילה על ידי הקטנת המינון בחודש האחרון של ההיריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה לטיפול מתאיםיואב24/10/2008שלום רב, אני גבר בשנות השלושים לחייו, רווק ועוסק במקצוע חופשי מתגמל ומספק. מעולם לא עברתי טיפול פסכיאטרי או פסיכולוגי ואין לי רקע וידע בתחומים אלה. בשנים האחרונות אני סובל מעליות ומורדות במצב רוחי שמשפיעות על חיי ועל קשריי עם הסובבים אותי. מצב רוחי לעיתים רע עד כדי כך שאין חשק לראות ולדבר עם אף אחד במשך ימים אחדים. ממידע לא מקצועי שקיבלתי אני מבין שישנה אפשרות שאני סובל מחוסר איזון כימי כלשהו, כזה שאפשר לטפל בו באמצעות טיפול תרופתי. הייתי מעוניין לקבל הכוונה לפסיכיאטר ולטיפול מתאימים. בנוסף, הייתי רוצה לדעת האם במידה ואכן אקבל טיפול תרופתי כלשהו תהיה לכך השפעה לרעה על חיי בעתיד בהיבט רישומי/תעסוקתי. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהכוונה לטיפול מתאים
26/10/2008ליואב שלום
ניתן לפנות לרופאים הפסיכיאטרים של הקופה כדי להתייעץ על המצב. בקופה יש רישום של הדברים. כיום יש כ"כ הרבה אנשים בטיפול פסיכיאטרי או פסיכולוגי שהשפעה של הרישומים הללו חשובה רק במקרים של עבודה ביטחונית. אפשר לפנות גם לטיפול פרטי שהוא יותר דיסקרטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריוןאילנית23/10/2008אני נשואה,מטופלת עם ליתיום וזיפרקסה.רציתי לדעת אם אוכל להיכנס להריון ורק אחר כך לעשות שינויים בטיפול זאת אומרת להיכנס להריון עם הטיפול הנוכחי.או שצריך לתכנן את ההריון ז"א לשנות את הטיפול ואחר כך לנסות להיכנס להריון.תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהריון
26/10/2008לאילנית שלום
הטרימסטר הראשון הוא הרגיש ביותר מבחינת העובר, לכן כדי להיכנס להריון עם תרופות צריך לשוחח עם מומחה לדבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלפת רסיטלציפי ב.23/10/2008בני בן 18 וחצי נוטל 40 מ"ג רסיטל בשל דיכאון (כבר 3 שנים) ן-10 מ"ג זיפרקסה. בשנה האחרונה הדיכאון החריף , הרופא המטפל מבין שצריך להחליף את התרופה והוא ביקש להוריד בהדרגה את הרסיטל ורק לאחר מכן יתן לו תרופה אחרת (אם ירגיש לא טוב יעלה את הזייפרקסה). בני מאד חושש , פוחד שלא ירגיש טוב כי ממילא הוא עצוב ומדוכא. שאלתי האם לא ניתן לשלב תרופה נוספת או שנכון כך לעשות להוריד לגמרי ורק אחר כך לתת תרופה אחרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהחלפת רסיטל
26/10/2008לציפי שלום
נכון שרצוי להיות זהיר עם תרופות אבל צריך גם להתחשב במצב של האדם. אפשר בהחלט לשלב תרופות, להוריד אחת בזמן שמעלים את החדשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום.........שאלה חשובהK22/10/2008שלום לקחתי בעבר את התרופה אדרונקס והיא אחרי שבוע גרמה לי לבעיות בזקפה וניסתי תרופה אחרת בשם דפרקסן והיא גם עשתה אבל פחות. האם ניתן להסיק שהדפרקסן השפיעה אצלי פחות על הנוראדרנלין מהאדרונקס? גם תופעות לוואי אחרות כמו בשינה היו יותר חזקות אצל האדרונקס. האם אפשר להסיק דבר כזה והאם התופעות לוואי האלה נובעות מעליה בנוראדרנלין או שזה מסיבה אחרת? תודה רבה........
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשלום.........שאלה חשובה
25/10/2008לא ניתן לדייק בצורה שאתה מבקש בסיבות לתופעות לווי. חשוב לדעת כאשר הם מופיעות ולחפש דרכים להתגבר עליהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?מאמרים אחרונים
טובי פלד| 13/09/2021היועצים שלנו
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)