מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זיבה?!אנונימי26/10/2010
שלום, אני נמצא כרגע בחוץ לארץ וברצוני לדעת האם חטפתי זיבה. הסימפטומים הם כאבים באיזור ראש שלפוחית השתן (בעיקר שאני בתנועה) ויש הפרשה צהובה. אין באפשרותי כרגע ללכת לרופא (לפחות בחודש הקרוב) אבל יש לי גישה לאנטיביוטיקה. לקחתי בשלב זה 500 מ"ג אזיטרומצין ואני מתכוון להמשיך לקחת כל יום את אותה כמות במשך שבוע אלא אם כן תגידו לי אחרת. הערה: אני רגיש לפנצילין. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיבה?! - תגובה
ד``ר שרגא וקסלר26/10/2010ממליץ שתיגש לרופא על מנת לנשלים את הטיפול הרפואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע בפיןמיכה26/10/2010
לפני יומיים קיימתי יחסי מין לא מוגנים-היום הופיע לי פצע אדום על הפין -לא באיזו הכיפה. הפצע קצת מגרד וכואב רק כשני נוגע בו... אין שלפוחיות או משהו בסגנון-רק פצע שנראה כמו חצ'קון- האם יש חשש שזהו התחלה של הרפס או מחלה אחרת??. האם זה אומר שאם נדבקתי במחלת מין -יש סיכוי שנדבקתי גם באיידס?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע בפין - תגובה
ד``ר שרגא וקסלר26/10/2010אין לדעת על פי תאורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
מיכה26/10/2010ידוע לי כי אין לדעת ללא בדיקה-אך האם יש סיכוי שלאחר 24 שעות של קיום יחסי מין-יכול להופיע פצע המעיד על מחלת מין-בקושי עבר יום וכבר יכולים להופיע סימנים???\
כיצד נראה הרפס בהתחלה? כמו חצ'קון או ישר שלפוחיות?...יותר חשוב לי לדעת מתי בדרך ככל מופיעים סימנים של הרפס לאחר ההדבקה...תודה רבה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה - תגובה
ד``ר שרגא וקסלר04/11/2010הרפס למשל יכול להופיע אחרי 3 ימים והסימן הראשון הוא שלפוחית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מין אורלי לא מוגןחיים25/10/2010
שלום,
קיימתי מין אורלי לא מוגן. מיידית לאחר קיום יחסי המין התחלתי
להשתעל ומאז אני חש כאב גרון ברמות שאינני רגיל.
ייתכן וזה נגרם מהתקררות פשוטה שייתכן מאד והיא הסיבה לכך.
אבל אני חושש מאד מכך שמדובר במחלת מין כלשהיא.
אינני סובל מחום כלל אך יש לי נזלת וכאב בגרון.
האם יש סיכוי סביר שמדובר במחלת מין וההידבקות היא מיידית?
אשמח לתשובה בהקדם, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מין אורלי לא מוגן - תגובה
ד``ר שרגא וקסלר26/10/2010סכוי למחלת מין תמיד קיים גם אם אתה מרגיש טוב. ניתן לבדוק ולשלול או לאשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב,כרמית25/10/2010
אני נמצאת היום בהריון, בחודש רביעי. הייתי בסקירת מערכות ראשונה במרפאה פרטית. כאשר הרופא סיים את הסקירה שלי, וכל הקונדום היה מלא בהפרשות שלי, שמתי לב שהוא אינו שוטף ידיים והייתי בשוק וגם לא ראיתי שהוא מחטא אותן עם חומר חיטוי. כאשר נכנסנו לחדר הוא הוריד את החתיכת נייר שהייתה שם, ממטופלת קודמת ולא שטף ידיים. שאלתי היא כזאת, הוא מלביש קונדום על גבי מכשיר גדול כזה שמחדירים אותו וגינאלית לתוך הנרתיק ורואים בעזרתו כל מה שקורה ברחם. ברגע שהוא לא שטף ידיים ונשארו על גביו ידיו כל ההפרשות, דם וכיו"ב של מטפלת קודמת והוא מלביש בידיו המזוהמות את הקונדום על גבי המכשיר שמוחדר אלי, האם אני בסכנה זיהומית כולשהי? הכוונה הידבקות בזיהום, מחלת מין, הפטטיס או איידס. באופן כללי אני שומרת על עצמי ובפרט עכשיו שאני בהריון. אנא ממך על סמך נסיונך הרפואי מה הסיכוי להידבקות באחד מהדברים שתיארתי? האם החרדה שלי מוצדקת? האם אני יכולה להיות רגועה?
אחרי כמה זמן הפרשה מגוף האישה מתייבשת ואיננה מהווה סכנה יותר?
האם הסיכויים להידבק כך גבוהים או נמוכים?
אנא תנו לי מענה ברור, זה הריון ראשון ואני בחרדה איומה.
אודה לתשובותיך,
לירון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב, - תגובה
ד``ר שרגא וקסלר04/11/2010אין לי מענה ברור לשאלתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ברורה לי תשובתך
כרמית04/11/2010אם אתה רופא שמתמחה במחלות מין, אז איך אינך יכול לענות לי?
הרי על סמך נסיונך, אני בטוחה שנתקלת במקרים כאלה ואחרים.
אני סה"כ שאלתי אם אני יכולה להיות רגועה? גם בשביל עצמי וגם בשביל העובר?
והאם כך אפשר להידבק במחלות מין, לרבות איידס והפטטיס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ברורה לי תשובתך - תגובה
ד``ר שרגא וקסלר04/11/2010איני יכול להרגיע וזה נשאר לשיקולך לעשות בדיקות מתאימות לפי מידת החשיפה שלך שאת מכירה אותה. אנא קבלי בהבנה את התשובה ואל תתרגזי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפסגלית25/10/2010
תודה על תשובתך.
שאלה נוספת: איך אני יכולה להגן על עצמי מהתפרצות חוזרת? או לצמצם את עצמת ההתפרצות?
לי לא היו מעולם פצעים בפה אז אני יכולה להניח שנדבקתי כתוצאה ממין אוראלי.
מה עושים הלאה? מתנזרים ממין אוראלי?
כואבת וסובלת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס - תגובה
ד``ר שרגא וקסלר26/10/2010אין דרך להגן ואין צורך כשמדובר במחלה כ"כ נפוצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלות מיןאור25/10/2010
אני מקיים יחסי מין אנאלים עם אשתי ללא קונדום רציתי לשאול אם אני צריך לעשות בדיקה למחלות מין היא לא שכבה עם אף גבר לפני ואני לא שכבתי עם אף אישה תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלות מין - תגובה
ד``ר שרגא וקסלר26/10/2010אם לא שכבתם מעולם עם אחרים אז למה השאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
אור26/10/2010אשה בתולה לא יכולה לשאת מחלות מין בשום מצב? ממה נוצר מחלות מין ? אני חושש שלמרות שהיא בתולה נדבקתי במחלת מין יכול להיות מצב כזה ?תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך - תגובה
ד``ר שרגא וקסלר04/11/2010גם בתולה יכולה להדבק במחלות מין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת לגבי הדבקה בהרפסשירה25/10/2010
שלום רב,
כפי שכתבתי בהודעה הקודמת, בהריון האחרון שלי, בעקבות נגעים כואבים ומגרדים באיבר המין עלה אצלי חשד להדבקה בהרפס. בבדיקות דם שנלקחו לי במהלך ההריון התקבלו התוצאות הבאות:
HERPES HSV1 IgG - HIGH POSITIVE
HERPES HSV2 IgG - NEGATIVE
HERPES HSV 1+2 IgM LOW POSITIVE
לכן, בהמלצת רופאת הנשים שלי, התחלתי טיפול בזובירקס. לציין שבמקביל סבלתי גם מפטריה וJBS בנרתיק. לציין שאני נשואה כבר 9 שנים , ומלבד עם בעלי לא קיימתי יחסי מין עם אף גבר. לכן, הסקתי כי נדבקתי בהרפס סוג 2 מבעלי..(היה לי מוזר שנדבקתי ממנו בפעם הראשונה בהרפס אחרי 9 שנים).
בכל אופן, בעלי ביצע השבוע לראשונה בדיקות דם להרפס והתקבלה התוצאה הבאה:
HERPES HSV2 IgG - NEGATIVE
משמע הוא איננו נשא של הרפס סוג 2, לכן שאלתי היא האם יתכנו טעויות בבדיקות הדם שבוצעו לי? האם יכול להיות שהנגעים באיבר המין היו הרפס מסוג 1בלבד? לציין שגם לאחר טיפול ממושך בזובירקס (3 פעמים ביום, ואז פעם ביום)לא חל אצלי שיפור משמעותי בכאב ובגרד....מה שכן, השיפור האמיתי היה יחד ולאחר הטיפול בפטריה. שאלתי היא האם יכול להיות שלא סבלתי בכלל מהרפס של איברי המין? האם יש פטריות המלוות בכאב וגרד נוראי?
חשוב לי לדעת גם להריונות הבאים וגם בגלל שבני בן החודשיים אושפז בגיל 10 ימים בעקבות חשד להדבקה בהרפס לאחר הלידה - היו לו נגעים באשכים (יילדו אותי בלידה רגילה מכיוון שבשעת הלידה לא היו נגעים פעילים). בסופו של דבר כל הבירורים להרפס אצלו חזרו שליליים. וההנחה של הרופאים הייתה שמדובר בפגיעה מקומית קלה של הרפס או בפטריה.וכעת אני תוהה האם כל האשפוז שלו והתרופות שקיבל היו לשווא....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת לגבי הדבקה בהרפס - תגובה
ד``ר שרגא וקסלר26/10/2010יתכן שנדבקת ממישהו אחר אפילו דרך נשיקה תמימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מין בטוח בנסיבות לא בטוחותדוד25/10/2010
שלום!
לדאבוני קיימתי יחסי מין (פעם אחת) עם "נערת ליווי". מדובר על יחיס מין וגינאליים (בלבד) עם קונדום. תוך כדי האקט "יצאתי" והסרתי את הקונדום לצורך גירוי עצמי ידני. העניין הוא שתוך כדי האקט נגעתי בצד החיצוני של הפות, שהיה רטוב משהו (אין לי מושג אם מדובר על חומר סיכה או הפרשה גופנית) וייתכן שבאופן שטחי עם אותה יד גם נגעתי באיבר המין שלי, חשוף. לאחר מכן הלבשתי קונדום חדש והמשכנו במעשה.
שאלתי היא האם טרם הגעת מועד ה-14 יום מהמעשה, לצורך שלילה חלקית של הדבקות ב HIV, ישנם עוד צעדים שהייתם ממליצים לנקוט מבחינה אקטיבית? האם קיים סיכוי ממשי להדבקות במצב שבו מגע אקראי כזה של היד עם איבר מין נשי (ללא "הכנסת אצבעות") וכמה דקות אחריו מגע של אותה יד עם איבר המין שלי? HIV? מחלות מין "גרועות" פחות, אבל מיבקות יותר? תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מין בטוח בנסיבות לא בטוחות - תגובה
ד``ר שרגא וקסלר26/10/2010סכוי להדבקות קלוש ביותר. אין בדיקה מוקדמת כפי ששאלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונדלימה***25/10/2010
אם לחברי לשעבר התפתחה קונדלימה על איבר המין כ-3 חודשים לאחר שניפרדנו, האם יש סיכוי שהוא היה נשא של וירוס ה-hpv כל הזמן שהיינו ביחד והיא התפרצה רק לאחר מכן?
היינו ביחד כמעט שנה והכל היה תקין וגם לפני שהכרנו הוא לא קיים יחסי מין כמה חודשים עם בחורות אחרות.
האם זה סביר שהוירוס היה במצב דגירה במשך כשנה וחצי ולא התפרץ?
ואם כן, האם הוירוס מדבק גם כאשר הוא במצב דגירה?
הוא קיים יחסי מין לא מוגנים עם בחורה אחרת לאחר שנפרדנו, וכחודש לאחר מכן התפתחתה הקונדלימה... האם יש סיכוי שהוא נדבק ממנה?
עשיתי בדיקת paps שיצאה תקינה... האם זה אומר בין השאר שאיני נושאת את הנגיף? או שזה רק אומר שנכון להיום אין ע"ג צוואר הרחם שלי תאים בעלי התפתחות חשודה עם נטייה ממאירה? והאם הבדיקה בודקת גם התחלה של התפתחות של קונדלימות?
האם יש צורך שאני אעשה בדיקת hpv? ולמיטב הבנתי אין דרך "להיפטר" מהנגיף גם אם נדבקת בו, האם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונדלימה - תגובה
ד``ר שרגא וקסלר04/11/2010אם לחברי לשעבר התפתחה קונדלימה על איבר המין כ-3 חודשים לאחר שניפרדנו, האם יש סיכוי שהוא היה נשא של וירוס ה-hpv כל הזמן שהיינו ביחד והיא התפרצה רק לאחר מכן?
^^כן
האם זה סביר שהוירוס היה במצב דגירה במשך כשנה וחצי ולא התפרץ?
^^כן
ואם כן, האם הוירוס מדבק גם כאשר הוא במצב דגירה?
^^כן
הוא קיים יחסי מין לא מוגנים עם בחורה אחרת לאחר שנפרדנו, וכחודש לאחר מכן התפתחתה הקונדלימה... האם יש סיכוי שהוא נדבק ממנה?
^^כן
עשיתי בדיקת paps שיצאה תקינה... האם זה אומר בין השאר שאיני נושאת את הנגיף?
^^לא
או שזה רק אומר שנכון להיום אין ע"ג צוואר הרחם שלי תאים בעלי התפתחות חשודה עם נטייה ממאירה?
^^נכון
והאם הבדיקה בודקת גם התחלה של התפתחות של קונדלימות?
^^לא
האם יש צורך שאני אעשה בדיקת hpv? ולמיטב הבנתי אין דרך "להיפטר" מהנגיף גם אם נדבקת בו, האם זה נכון?
^^נכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאור24/10/2010
האם יש הבדל בין יבלת שנמצאת מתחת לעור באיבר המין.. לבין יבלת שנמצאת מעל העור.. אצלי יש יבלת קטנה שנמצאת מתחת העור.... על תשובתכם בהקדם אודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ25/10/2010אני מניח שכוונתך בביטוי "יבלת מתחת לעור..." הנה לקשרית תת עורית ולא ליבלת. בכל מקרה לייעוץ מוסמך לבעייתך נדרשת בדיקה קלינית! פנה לבדיקת רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלות מיןאור24/10/2010
יש לי יבלת קטנה באיבר המין וניתן להבחין בו רק במצב של זיקפה כנראה נדבקתי מבת זוג אני מאוד מתבייש להראות לרופא האם יש משחה שיכולה להתאים למצבי אני מאוד לחוץ כי קראתי באינטרנט שזה יכול להגיע למצב סרטני חשוה לציין שקימתי יחסי מין ללא קונדום תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלות מין - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ25/10/2010ליעוץ מוסמך וטיפול מתאים נדרשת בדיקה קלינית. עליך להתגבר על הרתיעה ולפנות לבדיקת רופא עור אשר יוכל לטפל בך על סמך ממצאי בדיקתו. במקרה שאכן מדובר בקונדילומה יש לדאוג גם ליידע את בת הזוג שלך בנוגע לצורך שלה בבדיקה וטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורופלסמה- חוששת מאוד !!!!!!!חנית22/10/2010
שלום,
בת 33 , רווקה.
לפני כשלושה וחצי שבועות החלה אצלי צריבה חזקה בזמן מתן שתן ואחריה עם דימומים קלים כשאני מנגבת.
3 תרביות שתן עקרות , אולטראסאונד וגינלי תקין , פרוטוקול סי טי אבנים תקין.
בעקבות כתבות שקראתי ביקשתי מהגינקולוג שלי לתת לי הפנייה לבדיקת כלמידיה היות והתסמינים דומים.
בעודי ממתינה לתשובה לבדיקה הנ"ל , היות והכאבים לא פסקו , הופנתי לאורולוג שהפנה אותי לבצע ציסטוסקופיה. הבדיקה יצאה תקינה , והכאבים במתן השתן התרבו.
בשל הכאבים , הדימום נתן לי רופא המשפחה אנטיביוטיקה מסוג זינט , 500 מ"ג פעמיים ביום למשדך 10 ימים.
את האנטיביוטיקה התחלתי לקחת לפני 3 ימים.
אמש קיבלתי את תוצאות הבדיקה ששללו כלמידיה אך את אורופלאסמה סימנו כחיובי !!!
פניתי לגיניקולוג שאמר כי בדרך כלל מטפלים באנטיביוטיקה מסוג דוקסילין אך בגלל שהתחלתי בזינט אין אפשרות להפסיק וייתכן כי הזינט עשוי להועיל.
עוד ציין הגיניקולוג שהחיידק הזה לאו דווקא הועבר ביחסי מין , וייתכן כי הועבר בשימוש בשירותים ציבוריים , נשיקה , כוס מים , גכ'קוזי , בריכה וכו'... או אף פורץ בשל מתח נפשי?
לפי מה שאני קוראת באינטרנט זו מחלה / חיידק שעובר אך ורק ביחסי מין.
אני מבקשת לדעת אם ישנה דרך נוספת להידבקות מלבד ביחסי מין שכן אדע מאיפה זה הגיע אליי והאם מהאקס שלי שהוא היחיד שאני מקיימת איתו יחסים ב 4 שנים האחרונות.
עוד אציין כי מקיום היחסים האחרון שלנו ועד לפרוץ הכאבים במתן השתן עברו שבועיים.
האם הגילוי נחשב למוקדם ? אני חוששת מפגיעה בפוריות שלי , והאם זינט מתאימה לטיפול ???
תודה מראש על התשובה וסליחה על אורך השאלה, אני לא מצליחה להירגע !!!
שבת שלום. חנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורופלסמה- חוששת מאוד !!!!!!! - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ25/10/2010שלום חנית,
אוריאופלסמה גורמת בעיקר לזיהומים בדרכי השתן. יחסי מין לאחר הפסקה ארוכה עלולים להיות גורם המקל על התפתחות זיהום כנ"ל, אך אין מדובר במחלת מין ולדעתי גם אין סכנה לפוריותך בעתיד.
בכל מקרה ההמשיכי במעקב אצל רופא הנשים שלך והוועצי בו גם בנושא הסיכון לפוריותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפסגלית21/10/2010
שלום
רופא נשים איבחן אצלי הרפס
יש לי בן זוג קבוע יותר מ-20 שנה, הוא לא נדבק (טוב שכך)
שאלותי: 1. האם עלי להסיק כי בעלי קיים יחסים עם אשה אחר? ואיך זה שאין לו את סימני המחלה?
2. מה הלאה? לאחר החלמה מותר יהיה לקיים יחסי מין ללא חשש להדבקה של בן הזוג ?
חובה גומי לצמיתות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ25/10/2010שלום,
כוון שבעלך לא לקה בהרפס של איבר המין ובהנחה שאכן לקית בהרפס של איבר המין האפשרויות להדבקה הנן:
1. מהרפס על שפתייך (העברה אקראית בעזרת אצבעותיך)
2. מגע מיני אוראלי - מפיו של בן זוגך.
כעיקרון הסיכון להדבקת בן זוגך גובר כאשר את סובלת מנגעים פעילים אך אינו יורד ל 0 בזמנים השקטים כוון שקיימת השלת וירוס א-סימפטומטית גם בזמנים השקטים.
מאידך אצל בני זוג וותיקים הסיכון נמוך ביותר.
בכל מקרה: העדר מחלה פעילה אצל בעלך מצביעה על כך שהמחלה הועברה אליך לא באמצעות איבר מינו ולכן החשד לפעילות מינית מחוץ למסגרת הנישואין אינו רלבנטי לגביו לעניין זה, כפי שגם לגביך - האירוע אינו מצדיק חשד לפעילות מינית כנ"ל מחוץ למסגרת הנישואין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפסדפנה21/10/2010
שלום רב,
אני חוששת שלחבר שלי יש הרפס, הפצע שהיה לו מתאים לתיאור (פצע בשפה עם נוזל בפנים). כרגע הפצע מגליד באופן טבעי (כלומר, הוא לא טיפל בו באמצעות תרופות).
לאחר קריאה בנושא ישנם עדיין כמה דברים שלא ברורים לי:
1. האם אחרי שהפצע מגליד זה אומר שהוא במצב רדום?
2. האם אני יכולה להדבק ממנו בהרפס מסוג 1 במצבו הרדום?
3. האם הוא יכול להדביק אותי בהרפס מסוג 2 באמצעות מין אוראלי אם ההרפס מסוג 1 הוא במצב רדום?
4. איזה בדיקת דם צריך לעשות בשביל לבדוק אם אכן מדובר בהרפס?
5. האם יש חיסון כנגד ההרפס?
יש לציין שהוא "פוצץ" את ההרפס כשזה היה שלפוחית, האם זה הופך אותו למדבק יותר?
מצטערת על עומס השאלות,
ותודה מראש על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ25/10/2010שלום דפנה,
להלן שאלותיך ותשובותי:
1.
שאלתך: האם אחרי שהפצע מגליד זה אומר שהוא במצב רדום?
תשובתי: בעיקר זה מצביע שאינו פעיל והסיכון שהוא מפריש וירוס קטן עד אפסי
2.
שאלתך: האם אני יכולה להדבק ממנו בהרפס מסוג 1 במצבו הרדום?
תשובתי: כן! בעיקר במין אוראלי. הדבקת הרפס לדרכי נשימה עליונות חלה בגיל ילדות צעיר אצל יותר מ 98% מהאוכלוסיה
3.
שאלתך: האם הוא יכול להדביק אותי בהרפס מסוג 2 באמצעות מין אוראלי אם ההרפס מסוג 1 הוא במצב רדום?
תשובתי: תלוי בסוג ההרפס בו לקה על שפתיו
4.
שאלתך: איזה בדיקת דם צריך לעשות בשביל לבדוק אם אכן מדובר בהרפס?
תשובתי: בדיקת נוגדנים להרפס בעת האירוע וכשבועיים לאחר חלוף האירוע הקליני
5.
שאלתך: האם יש חיסון כנגד ההרפס?
תשובתי: לא
6.
שאלתך: יש לציין שהוא "פוצץ" את ההרפס כשזה היה שלפוחית, האם זה הופך אותו למדבק יותר?
תשובתי: במידה זהה - הנגעים מדבקים בימים הראשונים של התפתחות הנגעים השלפוחיתיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
דפנה25/10/2010מאוד מודה לך על תשובתך המפורטת.
בסופו של דבר הייתי רוצה לדעת מהם סיכויי ההדבקה בהרפס מסוג 1 או 2 כאשר ההרפס אצלו במצב לא פעיל?
יום טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת CHLAM.PNEU.IgGרננה20/10/2010
מה המשמעות של תוצאה 1/256 ; 1/512 + עבור הבדיקה הנ"ל (CHLAM.PNEU.IgG)
האם זה תקין????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת CHLAM.PNEU.IgG - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ25/10/2010תלוי בערכי הנורמה המקובלים במעבדה הבודקת. אם ערכי הנורמה אינם מופיעים על טופס הבדיקה - בררי זאת עם המעבדה או עם הרופא שהפנה אותך לביצוע הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)