מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהגלית17/11/2009
שלום רב,
כמה חולי מיאסטניה גראביס בערך יש בארץ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' מנחם שדה17/11/2009השכיחות של מיאסטניה גרביס על כל צורותיה מוערכת ב-1:7500 - 1:10000.
אם בארץ יש 7.5 מיליון תושבים, הרי שעל פי ההערכה יש בין 750 ל1000 חולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קריאטין ומיאסטניהערן משה05/11/2009
פרו' שדה שלום
לא מזמן בכנס בתל אביב שמעה מכרה טובה שלנו כי נוריולוגים ממליצים לחולים במחלות שריר ליטול קריאטין, נסיתי פעמיים ביום, אבל לאחר כשבוע התחלתי להרגיש חולשה של שרירי השוקיים שמזה זמן רב כבר לא היתה ומעט של שרירי הירכיים ותחושה כמו לאחר פעילות גופנית מאומצת, למרות שאיני עושה כזו, הייתכן שזו הפעתו של הקריאטין? מה דעתך בנושא נטילת קריאטין? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריאטין
פרופ' מנחם שדה08/11/2009קריאטין משמש חומר אנרגיה לשריר בעזרת האנזים הידוע קריאטין קינאז (CK או CPK). הניצול של הקריאטין הוא בתחילת הפעילות של השריר בפעילות מאומצת, כאשר השריר זקוק לאנרגיה מרובה (יחד עם פרוק של גליקוגן). במאמצים קלים או לאחר זמן השריר עובר לניצול של חומצות שומן במטבוליזם אאורבי.
ספורטאים משמתשים בקראטין לשפר את הישגיהם בהיותו חומר אנרגיה זמין לשריר. אולם במחלות שריר השימוש בקראטין נדיר ושנוי במחלוקת. משתמשים בו בעיקר במחלות מטבוליות בהם יש פגמים במסלולים האנרגטיים והתועלת בו מועטה. לשאר מחלות השריר הוא אינו עוזר ועל אחת כמה וכמה במיאסטניה גרביס שאינה מחלה ראשונית של השריר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, הוא שהרגשתי
ערן משה08/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיאסטניה ושפעת החזיריםעוזי ח.04/11/2009
שלום לפרופסור שדה
מה היא המלצתך לגבי לקיחת החיסון ? האם השיקולים שונים מחולה אחד לשני וצריך להיועץ בנוירולוג האישי או שישנה תשובה גורפת ?כ"כ האם זה נכון שבחיסון ישנם חיידקים מתים ולכן אין בו סכנה לנוטלי אימורן ושאר תרופות מחלישי חיסון ? אודה לך אם תאיר את עיננו בנושא החיסונים בכלל.תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיאסטניה ושפעת החזירים
פרופ' מנחם שדה08/11/2009רוב החולים במיאסטניה מקבלים טיפול המחליש בצורה זו או אחרת את המערכת החיסונית ועל כן הם נכללים בקבוצת הסיכון לגבי שפעת החזירים ומחלות זיהומיות בכלל. לפיכך, רצוי שהם יקבלו חיסון כנגד השפעת הרגילה וכנגד שפעת החזירים.
בחיסונים אלה אין נגיפים חיים או חומר חי אחר ולכן אין סכנה לחלות בשפעת.
גם בחיסון כנגד דלקת ריאות (פנאומוואקס) אין חידקים חיים ולכן אין מניעה לחולים מיאסטניה לקבלו.
במידה וחולה המקבל תרופות המשפיעות על המערכת החיסונית צריך לקבל חיסון כלשהו יש לברר את טיבו של החיסון והאם הוא מכיל חומר חי. במידה ולא אין חשש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיאסטניה ושפעת
עוזי ח.08/11/2009אם אין חשש אז ממה נובעות כל החששות .מדוע שומעים על לבטים ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסון שפעת החזירים
פרופ' מנחם שדה11/11/2009יש המפיצים שמועות בלתי מבוססות וכאשר השמועות עוברות ברשת האינטרנט הן מופצות במהירות וגורמות לנזק רב. גם רופאים מפיצים מידע לא בדוק.
משרד הבריאות הגיב במכתב לשמועות אלה ולהלן התגובה:
במשרד הבריאות דוחים בתוקף את הפרסומים האחרונים, המופיעים באתרי האינטרנט השונים ובאמצעי התקשורת.
משרד הבריאות רואה בחומרה את הפרסומים לאור העובדה, כי הם מתפרסמים על ידי אנשים המזדהים כמומחים לנושא בעוד שאין להם תוקף מקצועי הנשען על עובדות ומדע.
החיסונים שרכש משרד הבריאות קיבלו את כל ההיתרים והאישורים הנדרשים ולאחר שמשרד הבריאות וכל גורמי המקצוע נחה דעתם שתועלתם של החיסונים עולה על אין שעור על תופעות הלוואי, אשר עשויות ללוות כל תרופה אחרת או חיסון אחר.
בהקשר זה יש לזכור כי עד היום חוסנו ברחבי העולם כמה מיליוני אנשים ועל פי כל המדע המגיע למשרד הבריאות לא נרשם אף אירוע חריג.
לאור התחלואה והתמותה שנצפו ועדין צפויים מהמשך המגיפה, יש הצדקה מלאה וחיונית ביותר להמשך תהליך החיסון כמתוכנן.
משרד הבריאות ממשיך לעקוב כל העת אחר הנעשה בעולם, שומר על קשר רציף מעם ארגון הבריאות עולמי ועם מדינות נוספות ברחבי העולם.
משרד הבריאות מתריע מפני פרסומים לא אחראים ולא מתוקפים שעלולים לפגוע בבריאות הציבור.
הזהירות מתבקשת שבעתיים נוכח הקלות בה ניתן להעביר מידע שיקרי, לא אמין ולא מקצועי, באמצעי תקשורת הנגישים לכולם.
יאיר עמיקם
סמנכ"ל הסברה וקשריחוץ
משרד הבריאות
ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספאזם וכאבים קשים במשך שניםשלומית02/11/2009
במשך שנים סובלת מכאבים המתגברים בשעות הלילה ללא הפוגה וכן ממצא מישושי נוקשות בולטת ותפיחות מבסיס הצוואר האחורי משמאל לכוון הכתף והשכמה שמחמיר. טיפולים תרופתיים פיזיותרפיה דיקור שיאצו פעילות גונפנית לא עוזרים. בבדיקת MRI מיוני 2007 נראת התעבות שומן תת באפסקט אחורי של בסיס הצואר והשכם העליון כ7.5X1.5 ס"מ מתאימה לליפומה או ליפומטוזיס בשל כלי דם מעט מודגשים ברקמת השומן וורידים מעט רחבים בין שריר הצואר והעורף השמאלי הומלץ מעקב. בדיקת CT ע.ש. צוארי C 45 ו 56 בלט דיסק היקפי הצרות פורמינלית קלה מימין בינונית משמאל.
בבדיה חוזרת MRI ממאי 2009 אין עדות רקמתית חריגה שומנית עורית או שרירית. השומן העמוק נראה עם מחיצות פנימיות רבות וצפופות יותר בעיקר בקו האמצע. בלטים אנולריים ב C 34,4-5,5-6 וליסטזיס מסויימת ב 4-6. חוט שדרה צאורי שמור ללא סימני מיאלופתיה.
האם יש בדיקות נוספות או טיפול היכולים לעזור בבירור ? האורטפדים חסרי אונים. אין הגבלה בתנועה ועסוקי הוראת יוגה ופילאטיס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים קשים
פרופ' מנחם שדה03/11/2009אינני יודע מה מקור הכאבים.
אני מניח שנבדקת גם במרפאת כאב, אך אם לא יתכן שניתן להקל על הכאב על ידי הזרקות מקומיות של סטרואידים ומאלחשים.
כך או כך, אין לנושא זה קשר לפורום ל מיאסטניה גרביס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימוראן ופאמוטידיןדורית02/11/2009
שלום רב,
עם גילוי המיאסטניה אצלי לפני 9 שנים קיבלתי פרדניזון , אימוראן ופאמוטידין.
הפרדניזון הופסק לאחר כחצי שנה וכיום אני עם אימוראן 50 מ"ג ליום ופאמוטידין.(20 מ"ג)
האם האימוראן מחייב לקיחת פאמוטידין או שהוא ניתן לי רק בגלל הפרדניזון וכיום אפשר להפסיק נטילת פאמוטידין??
בתודה מראש
דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימורן ופמוטידין
פרופ' מנחם שדה02/11/2009סביר להניח שהפמוטידין ניתן בגלל הפרדניסון בכדי "להגן" על מערכת העיכול מההשפעה האפשרית של הפרדניסון. הטיפול באימורן אינו מחייב נטילת פמוטידין. אם אין לך כל הפרעה במערכת העיכול אין בו צורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפיון שרירים כתוצאה מתרופותדנה30/10/2009
כשאני לוקחת אופטלגין או אקמול נגד כאבי שרירים ברגליים
(על רקע בעיה במפרק הירך ועודף משקל)
אני מרגישה כתוצאה מהתרופה חולשה קלה ברגליים ,
מעין רפיון, ומדובר במינונים של כדור בודד, לא יותר.
האם יש לכך הסבר והאם יש סכנה מתופעה כזו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפיון שרירים
פרופ' מנחם שדה31/10/2009קרוב לודאי שיש לכך הסבר, אך אני איני יודע מהו.
אם בכל פעם שאת נוטלת אופטלגין או אקמול התופעה באה וחולפת נראה שהיא אינה מסוכנת.
אם התופעה מפריעה לך יש הרבה תרופות אחרות כנגד הכאב כגון נקסין או אפלו אספירין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני משתמשת בארקוקסיה
דנה01/11/2009(בהמשך לבעית הכאב במפרק ירך)
ארקוקסיה במינון של 60 מ"ג אחת לשלושה ימים עוזר לי
בצורה גורפת ממש. אין תופעות לואי ואני מרגישה נפלא וחיונית מאד.
מה הסיכון בלקיחה קבועה של מינון כזה ? (כאמור 2 כדורים בשבוע)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארקוקסיה
פרופ' מנחם שדה01/11/2009השימוש לאורך חודשים רבים בתרופות נוגדות הדלקת הלא סטרואידליות (שאליהן משתייכת הארקוקסיה) מגדיל את הסיכון למחלת כלי הדם הכליליים ולמחלת לב.
איני יודע האם הדבר נכון גם למינון קטן כפי שאת לוקחת. עליך להתייעץ עם האורתופד או הראומטולוג שמטפלים בך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאספירין אפשר לאורך זמן ?
דנה01/11/2009תודה על תשובותיך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאספירין
פרופ' מנחם שדה02/11/2009יש שלוקחים אספירין באופן קבוע להפחתת קרישיות הדם. ניתן לקחת אספירין תקופה ארוכה, אך תלוי במינון ובמחלות הרקע.
אולם הנושא אינו קשור למיאסטניה גרביס והפורום הוא של מיאסטניה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה לך מאד
דנה02/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בבעית נשימהמשה פיק30/10/2009
שלום פרופ. שדה.
אני חולה מיאסטניה מספר שנים במצב "מאוזן" עם שימוש בתרופות וטיפולי IVIG, אולם כאשר העייפות גוברת אני מתחיל להרגיש לעיתים קושי בנשימה ונכנס ללחץ.
שאלתי, למי עלי לפנות כאשר בעיית הנשימה מתגברת ? האם עלי לפנות לנוירולוג או לפולמונולוג או פשוט לגשת לחדר מיון ?
באיזה שלב זה מתחיל להיות מסוכן ועלי לגשת לבקש עזרה ?
עד עכשיו פשוט נשארתי בבית במנוחה וללא כל טיפול יחודי לבעיה. האם זה בסדר שחולה מיאסטניה לא "ירוץ" לבקש עזרה (ממי ?) כטיפול מונע שלא יאפשר למצב להתדרדר ורק אז להתקשר לבקש עזרה דחופה (והעיקר, למי לפנות במצבים אלה ?).
בתודה
מחולה חרד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעית נשימה
פרופ' מנחם שדה31/10/2009אם קיימת בעית נשימה לא ניתן להתעלם ממנה ולהישאר בבית. חשוב לאבחן מה מקור הקושי בנשימה והאם הוא אכן נובע מהמיאסטניה. לצורך האבחון חשוב שיהיה שיתוף פעולה בין רופא הריאות ובין הנוירולוג.
נראה לי שעליך לדבר עם הנוירולוג המטפל בך, להסביר לו את הבעיה וליצור אפשרות של פניה לרופא הריאות ולהערכה על ידו בעת קוצר הנשימה, כולל הערכה של כוח שרירי הנשימה. במידת הצורך והאפשר להזריק תרופה הבולמת את האצטיל כולין אסטראז ולבדוק את השפעתה כחלק מההערכה.
אם הרגשתך נובעת מחולשה מיאסטנית של שרירי הנשימה צריך להעריך מחדש את הטיפול התרופתי ולבדוק האם ניתן לשפרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות נשימה
ערן משה03/11/2009כחולה מיאסטניה עם בעיות נשימה הייתי אישית ממליץ לך כמו שנאמר לפניה מהירה לפולמונולוג, המבין במחלות שרירים, בקשה למעבדת שינה, כי בשינה השרירים גם כך רפויים, למי שיש בעית נשימה יהיה ביטוי לכך יותר בשינה גם אם הוא לא מרגיש או לא חושב שיקיצות רבות למשל קשורות לקושי בנשימה וישנה אפשרות לקבלת מכשיר תומך נשימה ביתי לשעות הצורך או רק לשינה, המכשירים הנ"ל עושים פלאים ושימוש בהם גורם לכל הגוף תחושה טובה יותר. אל תמתין קושי נשימתי אצל חולה מיאסטניה עלול להביא לצבירת דו תחמוצת הפחמן בעקבותיו כאבי ראש וסחרחורות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה עם כל מילה
עליסה03/11/2009רק הייתי מוסיפה שלפני שמבצעים בדיקת שינה, חשוב לוודא שגם שם מבינים במחלות שרירים, ויודעים לבצע את הבדיקות הנכונות וגם לפענח אותן כפי שצריך.
כי מאחר שמדובר במצב יחסית נדיר, ישנן מעבדות שינה מצויינות שאין להן ניסיון בכלל עם חולים עם מחלות נוירומוסקולאריות, ואז או שהם רק יבדקו אם קיים דום נשימה בשינה (שלא חייב להיות), או שהם יפרשו את הבדיקה כתקינה, משום שהם לא יבינו את המשמעות של התוצאות.
ומאותה סיבה יש גם פולמונולוגים מצויינים, שלא מבינים מספיק בבעיות מסוג זה, וודאי שלא יודעים להתאים מכשיר עזר לנשימה (כגון ביפאפ) בצורה נכונה. וכמו שערן אומר זו לא רק שאלה של הצלת חיים (שזה חשוב כמובן), אלא גם של איכות חיים, ויכולת לתפקד בצורה סבירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד תוספת קטנה
ערן03/11/2009מר שקנאי באם הנך מעונין יש מםגש של חולי מיאסטניה גראביס בביתן השיקום של ביה"ח איכילוב ברח'הנרייטה סולד 13 תל אביב בתאריך 11.11 בשעה 18:00 קומת מרתף בנושא בעיות נשימה אצל חולי מיאסטניה גראביס, כמו כן אתה מוזמן להיכנס גם לקומונת מיאסטניה גראביס בתפוז שם תוכל להנות מדו שיח של החולים בנושאים שונים הקשורים למחלה ולתפקוד עמה.
נשמח לראותך במפגש הקרוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לכולם !
משה פיק04/11/2009אני מודה לפרופ. שדה, לעליסה ולערן על תגובותיכם לפנייתי.
הערתם את עיני, למדתי מכם דברים שלא הצלחתי לקבל מנוירולוגים בנושא נשימה .
איני מבין איך זה שאת עליסה ואתה ערן שאני מבין שאתם חולי מיאסטניה ולא רופאים יודעים לתת עצות (זה מראה שיש לכם נסיון וידע בנושא בעיות נשימה) שנוירולוגים אינם מציינים אותם כאשר הם יודעים שאחד מהסימפטומים שאני סובל ממנו כחולה מיאסטניה הם בעיות נשימה ?
אני חושב שאקבל את הזמנתך, ערן לבוא למפגש וזאת כמובן בתנאי שמצבי יאפשר זאת.
אני שמח שמצאתי את הפורום הנהדר הזה של פרופ. שדה ואני מודה לך אישית כחולה מיאסטניה על הקמת הפורום שמסוגל לתת תשובות מקצועיות לבעיותיהם של החולים במחלה. תשובות שלא תמיד אני מצליח לקבל מנוירולוגים אחרים שאתם הייתי בקשר במהלך מחלתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות נשימה
עמוס04/11/2009שקנאי הנכבד,
רציתי להביא לידיעתך כי עליסה היא רופאה המטולוגית,וערן הוא אח לשעבר בחדר ניתוח,ושניהם אכן חולי מיאסטניה גרביס,כך שלשניהם יש רקע רפואי מצוין,העוזר להם רבות בהבנת נושאים רפואיים ,והם חולקים אותו בצורה נהדרת עם שאר החולים, בעיקר באמצעות פורום הקומונה בתפוז המיועד לחולים עצמם.
עמוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביפ - אפ
דודו21/11/2009מבקש מידע על המכשיר עלות והאם כללית מושלם משתתף בעלות נא לציין שם החברה שעליסה
משתמשת
מאד התרשמתי במפגש מהרוח האיתנה והחוזק הנפשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביפאפ
ערן משה22/11/2009ראשית תוכל לקבל מידע מהרבה יותר אנשים בקומנות תמוז לחולי מיאסטניה
שנית המכשיר שעליסה השתמשה בו נקרא VIVO40 קופת חולים כללית משתדלת לא לתתו ולתת מכשיר מקביל אליו שעלותו מעט יותר נמוכה, לי יש אחד כזה, הוא עושה את העבודה אך הוא מגושם וגדול יותר עם בטריה לטווח קצר ולא נוח לניוד, במכשיר ביפאפ אתה לא משלם מאום הקופה מביאה לך את המכשיר הביתה ואתה חותם על ערבות כספית של המכשיר (במידה ולא תחזיר או תמכור אותו)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדודו,
עליסה22/11/2009אני מתנצלת על כך שלא עניתי קודם, אך ראיתי שערן כבר נתן לך את האינפורמאציה שביקשת.
אך מעבר לכך,
מטרת המפגש הייתה לעורר מודעות לכך שבעיות נשימה (ודרך אגב לא רק במיאסטניה, אלא גם במצבים אחרים), יכולות להתבטא בצורה שונה ממה שמצפים. אבל אני מקווה שלא גרמה לכך שכל אחד יחשוב שהוא זקוק לשימוש בביפאפ, או עוררה חששות מיותרים אצל חולים ברמיסיה או כאלה שבסך הכול מחלתם בשליטה טובה.
מתוך השאלה שלך, לא ברור לי אם אובחנו אצלך בעיות נשימה, שדורשות שימוש במכשיר מסוג זה (כפי שיש לי או לערן, ויש גם חברות אחרות ודגמים אחרים), או שאתה חושב שחלק מהתסמינים שאתה סובל מהם יכולים להתאים.
שימוש בביפאפ באופן שראית אצלי, הוא ברירת מחדל. אני כמובן מאוד שמחה שהאופציה הזו קיימת ומאפשרת לי לחיות חיים טובים, ואפילו להציג את העבודות שלי בכנסים, אבל הייתי שמחה יותר לא להיות זקוקה לו, או לעזרים אחרים. ואני בהחלט מקווה שאגיע למצב הזה.
תמיד עדיף, אם ניתן לקבל טיפול שיביא לשיפור במצב המחלה, ולא להגיע למצב של צורך בתמיכה נשימתית. וכפי שאמר פרופ שדה בתשובתו, אם אכן ישנן בעיות נשימה שקשורות למחלה, יש בהחלט מקום לשנות את הטיפול, אם ניתן.
אם למרות הכול יש לך עדיין בעיות משמעותיות, חשוב לעבור בירור בצורה מסודרת אצל רופא ריאות, שמבין במחלות נוירומוסקולאריות. הוא יחליט בסופו של דבר על סמך התיאור של התסמינים ותוצאות הבדיקות, האם אתה זקוק לתמיכה נשימתית ובאיזה אופן.
וכפי שאמרתי המצב האופטימאלי הוא אם יש שיתוף פעולה בין רופא הריאות, הרופאים האחרים שמטפלים בך והנוירולוג. וכמובן אתה עצמך.
קשה לי לתת לך עצות בהתאם לניסיון האישי שלי, כי הוא מן הסתם חריג יחסית לחולים אחרים, אבל אשמח לעזור במה שאוכל.
עליסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת עירוי אימונו במכביabc18/10/2009
שלום,
חשבתי על קבלת העירוי במרכז אישפוז יום של מכבי, במקום בתה"ש(שם דואגים עבורי למרשם, וכן ל- 29ג).
אשמח לשמוע ממי שמקבל את העירוי במכבי , איפה ניתן להנפיק את טופס 29ג וכן את המרשם לאימונו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימונו דרך מכבי
לב24/01/2010אני מבצע אחת לחודש עירוי אימונוגלובולינים במכבי אשפוז יום,
את טופס 29ג אני ממשיג דרך הנוירולוג שלי אחת לחצי שנה.
מאוד נח, הם מאוג מקצועיים, ומעולם לא ראיתי צורך לעשות את העירוי בבית חולים.
לב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימורןיעל פ17/10/2009
אני נוהגת ליטול אימורןX2 בשעות הערב
שאלתי: אם שכחתי ליטול בערב, לקחת בבוקר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימורן
פרופ' מנחם שדה25/10/2009אם הדבר קורה לעתים רחוקות אין חשיבות לדילוג על נטילה חד פעמית, אבל לדעתי, ניתן ליטול את התרופה בבוקר במקרה של שכחה בערב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופניתיעל פ13/10/2009
פרופ' שדה שלום
אני מאובחנת כבר 5 שנים (נבדקתי על ידך בבי"ח וולפסון)
מחד, אין לי כוח לבצע פעילות. מאידך חוסר פעילות מחמיר את חולשת השרירים ועם השנים אני מתקשה לשבת ולהחזיק את עצמי במצב ישיבה. הרגליים נחלשו וההליכה למרחק מעל 50 מ' קשה.
רופא אורטופד הסביר לי שפעילות גופנית במיאסטניה גורמת לפעולה הפוכה, כלומר, השרירים נחלשים .
האם מומלץ להתעקש על פעילות גופנית. פזיוטראפיה מיוחדת או כל המלצה אחרת שתמנע החרפת המצב מלבד הטיפולים התרופתיים (אני על אימורן ואימונוגלובולינים)
בהתעמלות במים פיתחתי קוצר נשימה מהכלור. אני משתתפת בשיעורי פלדנקרייז.
תודה רבה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות גופנית
פרופ' מנחם שדה14/10/2009פעילות גופנית ומאמצים יכולים להביא לחולשה זמנית עקב דלדול יחסי של מאגרי האצטיל כולין, שאצל אדם בריא לא גורם לחולשה. אולם הדבר אינו גורם שום נזק לשריר עצמו.
לעומת זאת חוסר פעילות גופנית אכן יכול להביא לדלודל של השרירים והחמרת החולשה. על כן רצוי לבצע פעילות גופנית ככל שאת יכולה. את צריכה למצוא בעצמך את סוג הפעילות המתאים לך ואת עוצמת הפעילות. את יכולה להיעזר במסטינון לפני הפעילות. ניתן גם לעתים להוסיף בהצלחה גם 3,4 DAP, שהיא תרופה הדומה במידת מה בפעילותה למסטינון, אך צריכים ליבאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסטינון
יעל פ15/10/2009מסטינון לא עוזר לי. חדלתי לקחת לפני שנים.
על התרופה השניה לא שמעתי. תוכל לפרט בבקשה?
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה3,4 DAP לחולה מיאסטניה אוטואימונית
משה פיק18/10/2009שלום פרופ. שדה
האם תרופת 3,4 DAP אינה תרופה נסיונית (שפותחת ערוצי סידן) עבור חולי מיאסטניה מלידה ?
האם חולי מיאסטניה אוטואימונית שהם Sero-Pos יכולים להשתמש בתרופה והאם הם בכלל מסוגלים לקבל אותה במסגרת טיפול שגרתי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהDAP 3,4
פרופ' מנחם שדה25/10/2009התרופה פועלת על ערוצי האשלגן בקצה העצב וחוסמת אותם חלקית. על ידי כך היא מאריכה את משך פוטנציאל הפעולה ומאפשרת ליותר סידן להכנס לאזור הפרסינפטי. הדבר מגביר את שחרור האצטיל כולין מקצה העצב.
התרופה בשימוש בעיקר בחולים תסמונת מיאסטנית ע"ש למברט ואיטון (LEMS) וכן בתסמונות מיאסטניות מלידה, אולם ניתן להשתמש בה גם במיאסטניה גרביס, והיא מגבירה את יעילותו של הטיפול במסטינון.
ממעיטים להשתמש בתרופה במיאסטניה גרביס משום שבניגוד למסטינון הזמין התרופה אינה זמינה בקלות (בארץ צריך לייבא אותה באופן מיוחד) ומטרת הטיפול במיאסטניה הוא לדכא את ייצור הנוגדנים על ידי תרופות הפועלות על המערכת החיסונית ולהביא את החולים ככל שניתן למצב שהם לא יזדקקו לטיפול התומך במסיטנון אם DAP.
בLEM הדבר קשה יותר ובתסמונות מיאסטניות מלידה אין נוגדנים והטיפול הוא רק סימפטומתי ועל כן הטיפול בDAP מקובל יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות גופנית
עליסה22/10/2009זה נושא שהעסיק אותי רבות, שכן אין ספק שלפעילות גופנית יש אפקטים חיוביים רבים במגוון רחב של מחלות. ישנם אפילו מחקרים שמראים שלחולים אחרי השתלת מיח עצם, הייתה התאוששות מהירה יותר של ספירות הדם, כאשר ביצעו פעילות גופנית מבוקרת במהלך אישפוזם בחדר בידוד.
ונראה לי הגיוני שבמחלה שגורמת לחולשת שרירים משתנה, פעילות גופנית מבוקרת וסדירה תהיה בעלת תועלת מרובה.
למרבה הפלא, יש מעט מאוד ספרות מקצועית בנושא.
וגם לקח לי זמן להבין שהמשפט-"את צריכה למצוא בעצמך את סוג הפעילות המתאים לך ואת עוצמת הפעילות" , שנאמר לי כמעט על ידי כל רופא שהתייעצתי איתו, כולל פולמונולוגים, רופאי ספורט, נוירולוגים, הוא לא כל-כך טריויאלי.
אני לפחות לא הצלחתי בשום אופן במשימה. לא לבד.
מה שעזר לי בצורה משמעותית היתה שפת התנועה של נועה אשכול, שהגעתי אליה כמעט בדרך מקרה, משום שלא הייתי חושבת ששיטה כוריאוגראפית זה מה שאני זקוקה לו.
ומעניין שלמרות שישנם מחקרים במחלות נוירולוגיות אחרות-פארקינסון, אוטיזם, אין למיטב ידיעתי אף מחקר שבחן את השיטה הזו במיאסטניה.
וכן עצה של פולמונולוגית מצויינת, עם ניסיון רב במחלות נוירומוסקולאריות בכלל ומיאסטניה בפרט, שאמרה לי שהגבול צריך להיות פעילות גופנית שלא לוקח יותר משעה להתאושש ממנה. זה כמובן קצת כמו הבדיחה על האיש שצריך לרדת שתי תחנות קודם, כדי להגיע ליעד, אבל בכל זאת נותן כיוון.
כמובן שזה משתנה, ודורש בדיקה מחודשת כל יום ואפילו כל שעה, אבל עם הזמן זה הופך לחלק מהרוטינה של החיים, ומתרגלים לזה שהשרירים הרצוניים, לא כל-כך רצוניים, לפחות חלק ניכר מהזמן. ושלא יכול זה לא בן-דוד של לא רוצה, כמו שלימדו אותנו בצבא, אלא אפילו לא קרוב רחוק, ואפשר לרצות מאוד, אבל זה לא ממש משנה.
ויחד עם זה, אסור לוותר על מה שכן אפשר, מתי שאפשר,
אפילו אם זה לא נראה באותו רגע משמעותי.
עליסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשני13/10/2009
שלום רב
בחודשיים האחרונים נרדמות לי הידיים בעת השינה ואני מתעוררת מכך ומשחררת אותן. לעיתים זו רק יד אחת. יש לציין שלא משנה באיזו תנוחת שינה מדובר (קורה גם בשכיבה על הגב כששתי ידיי משוחררות). במקרה לפני כחודשיים עברתי ניתוח ורידים ברגל שמאל בהרדמה מלאה, כולל חתך באיזור המפשעה. האם יש קשר? וכיצד עליי לטפל בבעיה?
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' מנחם שדה14/10/2009על פי תאורך קרוב לוודאי שמדובר בתסמונת מנהרת היד (CTS= carpal tunnel syndrome).
את צריכה לבצע בדיקת הולכה עצבית של עצבי הידיים ולאמת או לשלול את האבחנה הזו.
מובן שאין לדבר כל קשר עם מיאסטניה גרביס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוירולוגיהליאת07/10/2009
שלום רב,
אימי עברה אירוע מוחי קל/ חולף כזה שלא השאיר זכר מ ל ב ד - בפנים צד שמאל , קפוא מעט (15%) ונראה כי לשוןתפוסה+ רמת הקול נמוכה ממה שהיתה.
על אף שכל מקרה לגופו, האם עלפי רוב נושא הלשון / פנים משתחרר ?? אימי איבדה את ההכרה לכמה דקות, האם מדובר ב TIA או באירוע מוחי ??
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירוע מוחי
פרופ' מנחם שדה08/10/2009אם נותרה חולשה קלה בפנים, בלשון ובקול נראה שמדובר באירוע מוחי קל ולא בTIA. מובן שהיא צריכה להיבדק על ידי נוירולוג ולעבור ברור בהתאם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימורן וסוכריעל פ02/10/2009
אני חולה במיאסטניה, לופוס ושיוגרן. מזה שנתיים IVIG נוטלת אימורן מזה שלושה חודשים במקביל הפסקתי פלקווניל בגלל החרפה של מיאסטניה גראביס
בבדיקה היום שעה לאחר האוכל היה לי סוכר 300
האם יש קשר לאימורן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימורן וסוכר
פרופ' מנחם שדה04/10/2009אימורן אינו גורם לעלית רמת הסוכר בדם. יש לחפש סיבות אחרות. יתכן שהדבר נובע מנטילת סטרואידים בעבר, אך אפשר שמדובר בגורם אחר.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעולה של התרופה מעכבת אצטילכולין אסטרזמשה פיק23/09/2009
שלום רב,
מה פעולה של התרופה "מעכבת אצטילכולין אסטרז" שמקבלים חולי מיאסטניה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעכבי אצטילכולין אסטראז
פרופ' מנחם שדה27/09/2009שלום רב,
כאשר מגיע אות חשמלי לאורך העצב אל החיבור בין העצב לשריר מופרש אצטילכולין מקצה העצב. מולקולות האצטילכולין חוצות את מרווח הסינפסה ומתחברות לקולטן לאצטילכולין. כאשר האצטילכולין מתקשר לקולטן נפתח ערוץ לנתרן החודר לתוך תא השריר ומעלה את פוטנציאל הממברנה. אם אצטילכולין מתקשר למספיק קולטנים פוטנציאל הממברנה מגיע לסף ואף פורץ פוטנצאיל פעולה בשריר והוא מתכווץ. האצטיל כולין מתפרק במהירות על ידי האנזים אצטילכולין אסטראז.
במיאסטניה גרביס יש הפחתה במספר הקולטנים לאצטיל כולין ועל כן לא בכל הסינפסות יגיע הפוטנציאל אל הסף ויגרום להתכווצות השריר. עכוב האצטילכולין אסטראז על ידי תרופות כגון מסטינון (=פירידוסטיגמין) יגרום לכמות רבה יותר של אצטיל כולין בסינפסה, שיפעיל יותר קולטנים ויגדיל את הסיכוי לשריר להתכווץ. בצורה זו החולשה עקב המיאסטניה תפחת.
גמר חתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסטינון
יעל פ28/09/2009בהמשך לתשובתך. האם כשהמסטינון לא משפיע ניתן לשלול מיאסטניה?
מה המשמעות לכך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסטינון
פרופ' מנחם שדה29/09/2009לא תמיד המסטינון משפיע. אם הסינפסה פגועה מאד ומספר הקולטנים לאצטיל כולין נמוך הגדלת כמות האצטילכולין על ידי מתן מסטינון לא תועיל. במיאסטניה קשה, לעתים קרובות המסטינון אינו עוזר. גם במיאסטניה אוקולרית התועלת במתן מסטינון לרוב קלה.
על כן חוסר תגובה למסטינון אינו שולל מיאסטניה.
יתרה מזאת, תגובה למסטינון אינה מוכיחה בוודאות קיום מיאסטניה. לעתים נדירות גם מחלות אחרות הפוגעות באופן משני בחיבור הנוירומוסקולרי יכולות להגיב חלקית למסטינון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה מחלות נוספות למיאסטניה
משה18/10/2009מושפעות ע"י מסטינון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסטינוןומחלות
ערן משה22/10/2009יש הנותנים מסטינון גם לחולי ALS כשמתחילות בעיות בליעה, יש האומרים שזה מקל עליהם במקצת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסטינון ומחלות אחרות
פרופ' מנחם שדה25/10/2009אכן במחלות של תאי העצב בחוט השדרה כגון ALS או מחלות של העצבים הפריפריים קיימת לעתים רחוקות פגיעה משנית בסינפסה ואז הטיפול במסטינון יכול להקל מעט. אולם יעילות הטיפול ככלל הינה מוגבלת הן בעוצמת התגובה והן בטווח הזמן שהטיפול יעיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה לעזרה לזיהוי המחלהשלומית13/09/2009
שלום לפורום אבקש את עזרתכם:
המדובר באימי (70) מזה מספר תקופה ארוכה סובלת מחולשה חזקה .החולשה לטענתה היא בכל הגוף .החולשה מופיעה במיוחד בחודשי הקייץ . בנוסף : לפני כחודשיים אימי עברה ercp תחת שיקוף של ct עם חומר ניגודי לאחר יומיים היא ניתקפה בסחרחורות חזקות ובחוסר יציבות .בבית החולים טענו כי המדובר בוורטיגו ואכן פזיותרפיה מיוחדת עזרה להפסיק את חוסר היציבות אלא שהסחרחורות נשארו(העוצמה פחותה) ונותרו כאבי ראש המתארכים מהעורף עד לרקות (כאבי הראש לעיתים חלשים ולעיתים חזקים ) .בנוסף לאלו כבר מספר חודשים אימי סובלת מתופעה מוזרה בה עין שמאל מתכווצת ונעשית קטנה יותר (שני העפעפים מתכווצים )לאחר מספר שניות העין חוזרת לגודלה המקורי. בהתייעצות עם רופא עיניים היא נשלחה לנוירולוג עם בקשה לאבחן אפשרות למייסטניה גראביס . ברצוני לציין כי אימי סובלת מנדודי שינה ומטופלת בבונדורמין (המשפיע לשלוש שעות ...)בנוסף בדרך כלל יש לה ערכים נמוכים ללחץ הדם אלא שבזמן האחרון יש לה קפיצה לערכים כגון 140 .הרופאים פוטרים אותה בכלום (מצד אחד זה מעולה אלא שהיא מרגישה "כמו סמרטוט")שאלתי היא האם תסמינים אלו יכולים להיות תסמינים של מייסטניה גרביס? האם תוכלו להמליץ על נוירולוג (קראתי המלצה בפורום על פרופ אברמסקי האם הוא לא מקובע על תחום המומחיות שלו?כלומר שמבחינתו כל מי שבא אליו לאיבחון אכן לוקה בה?) תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחנה למיאסטניה גרביס-שלומית
עמוס13/09/2009שלום רב לך שלומית,
חלק מהתסמינים שציינת יכולים בהחלט להיות של מיאסטניה גרביס(החולשות ובעיקר בקיץ,צניחת העפעף).זו כמובן דעתי הפרטית ולא המקצועית,כי אינני רופא.
הדבר מחייב כמובן אבחון יסודי ע"י נוירולוג, ויש מספר מדדי בדיקה לאישור או פסילת המחלה,שלא כאן המקום לפרטם.
לדעתי אין אנו יכולים בפורום זה להמליץ לך על רופא,היות והפורום מנוהל כבר על ידי רופא מומחה,פרופ. מנחם שדה,הבקיא היטב במיאסטניה ובעל נסיון רב.
עליך לברר שם של רופא במסגרת אחרת.
המלצתי היא לא לעכב הבירור,שכן אם זו מיאסטניה,עלולה להיות מעורבות של שרירי הנשימה
ואז המצב מסתבך.
כל טוב ורפואה שלמה
עמוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך עזרה לברור
שלומית14/09/2009ברצוני לדייק יותר : החולשה של אימי מופיעה במיוחד בקייץ כבר שלוש ארבע שנים .בחורף הרבה פעמים היא פוחתת. בנוסף: אין לה ממש צניחת עפעף אלא נראה שכל השריר שסביב העין מתכווץ .העין ניראת קטנה יותר אך תוך מספר שניות הוא חוזר לעצמו. האם תסמינים אלו מתאימים למחלה זו תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה
עליסה15/09/2009שלום שלומית,
הדאגה שלך לאימך בהחלט מובנת, אבל לי לפחות לא ברור מה בדיוק שאלתך ולמי היא מופנית.
רפואה היא מקצוע קליני, שזה אומר שרופא צריך לקבל תיאור של המצב מהחולה, וגם לבדוק אותו, ולפי זה להחליט על האבחנה האפשרית, אותה ניתן לחזק אחר-כך על ידי בדיקות נוספות.
לעיתים הבירור מכוון אותו לתחום מומחיות של רופא אחר, ואז הוא יכול להמליץ על התייעצות. ואם הבנתי נכון, במקרה של אימך רופא העיניים חשב שיש מקום להתייעצות עם נוירולוג.
לא ברור ממה שאת כותבת האם היא הייתה אצל הנוירולוג ומה הייתה דעתו.
אני לא חושבת שמישהו באתר באינטרנט יוכל להגיד לך אם לאימך יש מיאסטניה או לא.
ואין תחליף או קיצור דרך לבירור מסודר.
מקווה שמה שלא תהיה האבחנה, אימך תקבל טיפול מתאים ותרגיש טוב בהקדם.
עליסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשה לעזרה-שלומית
עמוס15/09/2009שלום רב,
כפי שתארת עכשיו,התסמינים הללו אכן נראים פחות כמיאסטניים.
אבל איני רופא,וכל אשר אני יכול לכתוב הוא המלצה ללכת ולהיבדק יסודית ע"י נוירולוג אשר מתמחה במיאסטניה,והוא יעשה לאמך לעניות דעתי שורה של בדיקות אשר יכולות לפסול או לאשש את המיאסטניה.יש בדיקות דם,יש בדיקות של הולכה חשמלית בחיבורי עצב שריר וכו'.
כך תוכלו להתקרב לאבחון, אם כי אני חייב לציין בפניך כי לעתים קשה מאד לאבחן סופית מיאסטניה גרביס.
בהצלחה,הרבה בריאות ושנה טובה
עמוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)