פורום מיאסטניה גרביס - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פעילות גופנית וקולסטרול גבוה
    יעל פ
    10/09/2009

בגלל חולשה ברגליים אני ממעטת בפעילות גופנית. מלבד שעורי פלדנקרייז פעמיים בשבוע.
    רמת הקולסטרול בדם עלתה מעל 250. הרופאה דוחה טיפול תרופתי בגלל שהכדורים המקובלים גורמים לחולשת שרירים.
    מבחינת תזונה אני כמעט צמחונית ומאכלי חלב מעל 5% לא נכנסו לפי מזה שנים רבות
    האם יש פתרון נוסף לבעיה?
    תודה
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טיפול ביתר כולסטרול

פרופ' מנחם שדה
    13/09/2009

שלום יעל,
    רמה של כולסטרול מעל 250 מחייבת טיפול תרופתי. הטיפול המקובל הוא בקבוצת התרופות הנקרואת סטטינים, שהנפוצה ביותר היא סימוביל או סימבסטטין.
    חלק גדול המחולי המיאסטניה המבוגרים מקבלים סטטינים ללא כל בעיה או החמרה. באחד הסקרים נמצא ש30% מחולי המיאסטניה מטופלים על ידי סטטינים. אולם היו חולים בודדים שמצבם המיאסטני הוחמר כשבוע שבועיים לאחר תחילת הטיפול התרופתי.
    הדיעה המקובלת בספרות הרפואית, וזו גם דעתי, שכאשר קיים צורך בטיפול תרופתי ביתר שומנים בדם אצל חולי מיאסטניה יש לטפל בהם, אולם יש לנקוט אצמעי זהירות כגון התחלת הטיפול במינון נמוך ועליה איטית בהתאם לתגובה של רמת השומנים בדם תוך מעקב צמוד. ברוב רובם של המקרים לא יהיה צורך להפסיק את הטיפול.
    הסיבוך הנפוץ של סטטינים הוא לא החמרת מיאסטניה אלא כאבי שרירים, אצל אנשים ללא מחלת שרירים.
    היות שאת כמעט צמחונית חשוב לציין שעם נטילת סטטינים יש להמנע משתיית מיץ אשכוליות טבעי שמגביר את פעולת התרופה ועלול לגרום לתופעות לוואי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שהיה בבית חולים
    דורית
    10/09/2009

לפרופסור שדה שלום

נאמר לי לפני מספר שנים כי השהיה בבתי חולים מסכנת חולי מיאסטניה ובמיוחד נוטלי האימוראן.

עד היום נמנעתי מביקורי חולים אך כיום יש לי בעיה כי מדובר באימי המאושפזת בבית חולים. האם הסכנה לחולי מיאסטניה היא אכן משמעותית יותר מאשר לאנשים שאינם מיאסטניים???
    האם אני באמת נוטלת סיכון חיים ממשי ??

אודה מאוד על תשובתך בדחיפות

בתודה גדולה מראש

דורית

לקביעת תור
    סגירה
    שהיה בבית חולים

הוספת תגובה

• שהייה בבית חולים

עליסה
    10/09/2009

אני בטוחה שפרופ שדה יכול לענות טוב ממני על שאלה זו, מהצד של הרופאים שמטפלים במחלה.

אבל, בכל זאת חשבתי שאולי יעזור לך גם לשמוע את ה"צד השני".

החיים מלאי סיכונים, ומן הסתם לחולי מיאסטניה יש קצת יותר סיכונים מאשר לאנשים בריאים, אבל יחד עם זאת אי-אפשר גם לחיות בתוך בועה כל הזמן. ואם יש דברים שחשוב לנו לעשות, אז זה לא הגיוני להימנע מהם לחלוטין. אם כי רצוי לנקוט אמצעי זהירות סבירים.

אני מבקרת בבית חולים די הרבה, ואפילו נפגשת עם חולים עם מחלות קשות, ועם נטייה מוגברת לזיהומים. משום שזה המקום בו אני עובדת, וברגע שהמצב שלי מאפשר עושה את המקסימום שאני יכולה כדי להמשיך בעבודתי, אפילו אם רק באופן חלקי.

אני משתדלת כמובן, עד כמה שניתן, לא לבוא במגע ישיר עם מישהו שמשתעל או סובל ממחלת חום, אבל גם לא נמנעת מלהגיע לבית החולים, למרות ה"סכנות הקשות" שאורבות ולמרות "שפעת החזירים" .

ואולי תופתעי לשמוע שהזיהום היחיד (למזלי קל יחסית), שהיה לי היה בגלל שנדבקתי מהבן שלי, שבכלל לא נמצא בבתי חולים, אבל נמצא הרבה מאוד בחברת אנשים שהם בעיקרון בריאים.

כך שלדעתי, אם אמא שלך לא נמצאת בחדר עם אנשים עם מחלת חום, או משתעלים, אני חושבת שהסיכון לא עד כדי כך משמעותי שהוא מצדיק שתימנעי לחלוטין מלבקר אותה בגלל זה.

אבל זו כמובן דעתי האישית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שהיה בבית חולים

דורית
    10/09/2009

לעליסה שלום

מודה לך מקרב לב על התשובה שנתת. אני נוסעת מיד

דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שהיה בבית חולים

פרופ' מנחם שדה
    13/09/2009

שלום רב,
    אני מצטער על העכוב בתשובתי הנובע מנסיעתי לכנס בחו"ל.
    אולם נוכחתי שעליסה כבר ענתה לך, ואני מסכים עימה בכול.
    איחולי החלמה לאימך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת הנוגדנים
    פיני
    03/09/2009

לפני 3שנים בדיקת הנוגדנים עמדה על 4.7לפני שנה כשנה 3.6ולפני כחודש 2.6.
    השאלה במקרה החמרה שוב הנוגדנים עולים בהדרגה או הם עולים במהירות.
    אמוראן במינון 250ופריטניזון 5 בתקןפה העכשיוי.לפני 3 שנים אמוראן 150 פריטניזון 80ו
    מסטינון 6 כדורים ביום.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת הנוגדנים

הוספת תגובה

• נוגדנים

פרופ' מנחם שדה
    04/09/2009

אין קשר הדוק בין רמת הנוגדנים ובין המצב הקליני. ככלל, אצל אותו אדם כאשר המצב הקליני מחמיר גם רמת הנוגדנים עולה, אך לא ניתן להסיק מרמת הנוגדנים על מצב המחלה. לכן בדיקת הנוגדנים משמשת רק לצורך האבחון, ואין טעם לבדוק זאת פעם נוספת. הטיפול לאחר מכן מתבצע בהתאם למצב הקליני ולא על פי רמת הנוגדנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספורט ומיאסטניה

פיני
    04/09/2009

פרופ שדה פיזית אני מרגיש בסדר. האם חולה יכול לחזור לחדר כושר וריצה של חצי שעה
    כל יומיים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספורט ומיאסטניה

פרופ' מנחם שדה
    06/09/2009

אין כל מניעה שתחזור לחדר כושר ולריצה. גם חולים עם מיאסטניה שאינה בהפוגה יכולים להשתפר בעקבות אימון גופני. מובן שהחזרה לפעילות צריכה להיות מדורגת, איטית ומבוקרת, כיוון שהשרירים אינם מאומנים. בכל מקרה של הופעת כאבי שרירים עליך להפסיק את הפעילות, להפחית את העומס על השרירים ועלות יותר באיטיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירור מיאסטניה גרביס
    דניאל
    30/08/2009

שלום רב!
    הנוירולוג חושד שיש לי מיאסטניה גרביס ולאחר מספר בדיקות שערכתי הוא שולח אותי ל single fiber emg. אני בת 16 ואני יודעת שהבדיקה הזאת כואבת ןרציתי לדעת איך מבצעים אותם ועד כמה היא תכאב לי.

תודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה
    בירור מיאסטניה גרביס

הוספת תגובה

• בדיקת SFEMG

פרופ' מנחם שדה
    30/08/2009

קיימים שני אופנים לביצוע הבדיקה. האחת על ידי החדרת מחט לשריר הנבדק והפעלת השריר באופן רצוני על ידי הנבדק ורישום הפוטנצאלים המתקבלים. בצורה הזאת של הבדיקה דרוש שיתוף פעולה מדויק של הנבדק והבדיקה אורכת יותר זמן.
    באופן השני מחדירים עוד שתי מחטים זעירות דרכם מגרים את העצב שמפעיל את השריר, ואין צורך בשיתוף פעולה של הנבדק. הזרם שמפעיל את השריר חלש ולא כואב.
    ככלל הבדיקה לא ארוכה ולא כואבת. מובן שקיימות דקירות של העור והשריר, אך מדובר במחטים קטנות או זעירות שכמעט ולא כואבות. הכאב נובע מתנועת המחט בתוך השריר בחיפוש אחר הפוטנציאלים הדרושים. אם הבודק מיומן וסבלני הבדיקה כואבת מעט ויש חולים שאפלו נרדמים במהלכה. אם הבודק חסר סבלנות ומבצע את הבדיקה בגסות, הבדיקה עלולה לכאוב, כמו כל בדיקת EMG.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון נגד דלקת ריאות
    יעל פ
    28/08/2009

האם לפי ההסבר שלך בנושא החיסונים, החיסון נגד דלקת ריאות הניתן היום לחולים כרוניים הוא מותר לחולי מיאסטניה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון נגד דלקת ריאות

הוספת תגובה

• חיסון נגד דלקת ריאות

פרופ' מנחם שדה
    30/08/2009

אכן כך. החיסון נגד דלקת ריאות פנאומוקוקלית כגון פנאומווקס אינו מכיל חומר חי, ועל כן הוא ניתן לחולים כרוניים או אנשים שמערכת החיסון שלהם ירודה. ודאי שהוא מותר גם לחולי מיאסטניה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שפעת החזירים
    אפרת
    25/08/2009

מה הסיכון של חולה מאיסטניה כאשר הוא נדבק שפעת החזירים?
    האם החיסונים שיוצאו לשוק מותרים לחולי מיאסטניה?

לקביעת תור
    סגירה
    שפעת החזירים

הוספת תגובה

• תרופות לצפיפות העצם ושפעת חזירים

פיני
    25/08/2009

לפרופ שדה האם זה נכון שתרופות למניעת צפיפות העצם מונעות את המחלה.
    וזה מבוסס על מחקרים.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות לצפיפות העצם ושפעת חזירים

פרופ' מנחם שדה
    25/08/2009

איני יודע. זה אינו תחום עיסוקי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שפעת החזירים

פרופ' מנחם שדה
    25/08/2009

הסיכון של חולה מיאסטניה הלוקה בשפעת חזירים גדול יותר אם הוא מקבל תרופות המדכאות את המערכת החיסונית.. כמו כן גם אם מדובר במיאסטניה קשה המערבת למשל את שרירי הנשימה הדבר מגדיל את הסיכון לסיבוכים.
    עדיין לא יצאו לשוק חיסונים וטיבם אינו ברור. ככלל, חיסון העשוי מחומר שאינו חי, כגון נגיף מומת או אחד מחלבוני הנגיף אינו מסוכן גם אם המערכת החיסונית מוחלשת. לעומת זאת חיסון המכיל נגיף או חידק מוחלשים אך חיים, יכול להיות מסוכן משום שהמערכת החיסונית המדוכאת עלולה שלא להיות מסוגלת לבלום את התפשטותו. אולם, כיום רוב החיסונים אינם מכילים חומר חי, וסביר שגם אלה שיוצאו לשוק בעתיד יהיו כאלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה -לאמהות החולות במיאסטניה
    קרין
    20/08/2009

שלום רב,
    אני חולה במיאסטניה מולדת, אני מטופלת במסטינון ומנהלת אורח חיים תקינים.
    אני ובעלי מעוניינים להכנס להריון.
    האם מישהי ביצעה בדיקה גנטית לפני הריון? האם מישהי הביאה ילד לעולם שחולה גם במיאסטניה?
    כיצד ההריון השפיע על המחלה, אם בכלל?

אודה לכן אם תוכלו לעזור לי.

בתודה מקרב לב,
    קרין

הוספת תגובה

• מיאסטניה מולדת

פרופ' מנחם שדה
    20/08/2009

אם אכן מדובר במיאסטניה מולדת הרי שרוב רובן של התסמונות הן רצסיביות. כלומר, שני בני הסוג צריכים לשאת את הגן הפגום בכדי שהצאצאים יהיו חולים. התסמונת המיאסטנית המולדת היחידה שהיא דומיננטית נקראת slow channel syndrome, אך היות שאת מגיבה למסטינון קרוב לוודאי שאת לא לוקה בתסמונת זו שאינה מגיבה למסטינון.
    ההריון אינו משפיע ככלל על תסמונת מיאסטנית מולדת ואם החולשה היא רק בפנים לא צפוי קושי הקשור לתסמונת.
    היות שמדובר בתסמונת נדירה ביותר הסיכוי שבן זוגך נושא את אותו גן פגום קטן מאד.
    אך מובן שניתן לבדוק זאת ולדעת זאת בודאות. ראי תשובה לשאלתך הבאה.
    אם מדובר במיאסטניה גרביס אוטואימונית זהו סיפור שונה בתכלית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיאסטניה גרביס - חולשה רק בפנים
    משה פיק
    20/08/2009

שלום רב,
    אובחנה אצלי מיאסטניה גרביס מולדת, המתבטאת בחולשה רק בשרירי הפנים בלבד (קושי בלעיסה, בדיבור וצניחת עפעפיים). אני נוטלת מסטינון וכתוצאה מכך, המחלה אינה משפיעה עלי כלל.
    כעת, אני ובעלי מעוניינים להיכנס להריון, לשם כך הופנתי לגנטיקאי בשם ד"ר גלסנר, ממרפאת קטוביץ בת"א.

הוא הציע לי לעבור בדיקה שמבצעים אותה בביה"ח בלינסון ומשם היא נשלחת לחו"ל, עלותה בין 800-1000 יורו, על מנת לבדוק הם המיאסטניה היא מוטציה ממני הוא שזה גנטי מהורי.
    אם המחלה הועברה אלי מהורי, אז נאמר לי כי הסיכויים מאוד נמוכים. אם המחלה היא מוטציה שלי, אז הסיכוי הוא 50%.

שאלתי היא, אם וכאשר אני בהריון, וגילו כי העובר גם נשא של אותו גן (לאחר שעשו לי את הבדיקה), מה ניתן לעשות? האם עושים הפלה
    איני יודעת מה לעשות? או למי לפנות לחוות דעת נוספת.
    מה אתה ממליץ לי? האם אתה יודע על השתתפות של אגודה/עמותה בבדיקה?
    האם יש סיכוי שבמהלך ההריון המחלה תתפשט לעוד חלקים בגוף? או תחמיר?

אודה מאוד להתייחסותך.

בכבוד רב ובתודה מראש,
    קרין

הוספת תגובה

• תסמונת מיאסטנית מולדת

פרופ' מנחם שדה
    20/08/2009

הסיכוי שהמחלה נוצרה אצלך זעום, מאחר, שכפי שהסברתי לעיל, קרוב לוודאי שמדובר במחלה רצסיבית ואת צריכה לשאת שני גנים עם מוטציות. על כן הסיכוי להעבירו לילדים קטן מאד.
    בכדי לחסוך לך בעלויות הבדיקה אוכל לשלוח את הDNA שלך למומחה בתחום זה בחו"ל, שאיתו אני בקשר, והבדיקה תבוצע ללא תשלום.
    לצורך זה אני צריך לקחת לך דם, להפיק DNA ולקבל את כל הפרטים הקליניים.
    אם תרצי, תצרי איתי קשר בדוא"ל : [email protected] ונקדם את התהליך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימוראן ושמש-
    ערן משה
    20/08/2009

פרופ' שדה שלום, האם ייתכן שלאחר יום טיול בשמש קופחת תחושת חום עז בפנים ובידיים שהיו חשופות לשמש נובעת מעצם נטילת אימוראן?

לקביעת תור
    סגירה
    אימוראן ושמש-

הוספת תגובה

• אימורן ושמש

פרופ' מנחם שדה
    20/08/2009

תופעת הלוואי של אימורן הגורמת לרגישות לחשיפה לשמש (photosensitivity) נדירה מאד, אך תוארה אצל מספר קטן של חולים שנטלו את התרופה בגלל מחלת קרון וארתריטיס ראומטית. מחלות אלה לא גורמות לרגישות לשמש (בניגוד למשל לזאבת) ועל כן הדבר יוחס לאימורן.
    לא ניתן לקבוע בוודאות כמובן שזוהי תופעת לוואי של התרופה. תחושת חום עזה לאחר חשיפה ממושכת לשמש קופחת יכולה להתרחש אצל כל אחד, אך יתכן שהאימורן תרם לכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימורן

יעל פ
    23/08/2009

האם יש חשיבות לשעת לקיחת האמורן?
    אני לוקחת בערב מאחר שגיליתי שההשפעה על הקיבה קטנה יותר.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימורן

פרופ' מנחם שדה
    23/08/2009

מבחינת השפעתו הטיפולית אין חשיבות לשעת לקיחת האימורן או האם נוטלים אותו במנה אחת או מנות מחולקות במשך היום. עדיף לקחת את התרופה בשעה הנוחה ביותר מבחינת תופעות הלוואי, ושעה זו שונה בין מאדם אחד למשנהו. אולם, חולים רבים מעדיפים כמוך את נטילת התרופה בערב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרוצדורה של אישור טיפול ב- IVIG
    יעל ש.
    16/08/2009

משה שלום רב,
    חזרתי לארץ בתום שליחות של שלוש שנים,
    ביקרתי אצל פרופ רכס והוא המליץ בחום להמשיך את הטיפול שכבר קיבלתי והתברר כמוצלח,
    טיפול ב-IVIG שלושה ימים כל 3.5 שבועות.
    הבוקר מצאתי את עצמי מדברת עם המון גורמים אך מתברר שקבלת הטיפול אינו קל ואינו ברור מאליו.
    המכשול האחרון בו נתקלתי הוא כאשר דיברתי עם בית המרקחת , מעוז והתברר לי שהחומר עבור שלושה ימי טיפול יעלו לי 7400 ש"ח.
    מה עליי לעשות?
    אשמח להכוונתך,
    תודה רבה, יעל

הוספת תגובה

• ליעל

מיכל ב
    17/08/2009

בהצלחה.

ודרך אגב גם לי לקח המון זמן לקבל אישור לטיפול IVIG [שלושה שבועות] אך בסוף אם לחץ הנורולוג ניתן האישור ולכן לדעתי אסור לך להתיאש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפנות למשרד הבריאות

ליעל
    20/08/2009

אין לך מושג כמה שעוזר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• IVIG

פרופ' מנחם שדה
    20/08/2009

שלום רב,
    לא ברור מתוך שאלתך האם זהו הטיפול היחיד שאת מקבלת או כתוספת לטיפול אחר. כמו כן בד"כ מקובל טיפול אחזקה של יום אחד אחת למספר שבועות ולא 3 ימים. צורת טיפול שאת מדווחת עליה אינה רגילה ולא ברור מדוע.
    ללא קשר לכך, IVIG אינו בסל התרופות למיאסטניה גרביס. אולם ישנם בארץ הרבה חולים שמקבלים את הטיפול. אם אכן זהו הטיפול היחיד היעיל עבורך יש הרבה תקדימים של קבלתו דרך קופת חולים ובד"כ המאבק בקופה, אם מתמידים בו, נושא פרי.
    ראשית, עליך לבקש מקופת החולים תשובה מנומקת בכתב מדוע לא תקבלי את הטיפול. בשלב הבא עליך לפנות לנציבות קבילות לחוק ביטוח בריאות ממלכתי במשרד הבריאות (רח' רבקה 29, תלפיות , ירושלים - [email protected] ). בד"כ משרד הבריאות עוזר בענין זה. במידה ולא הדרך עדיין פתוחה בפניך לפנות לבית המשפט, ובמקרים דומים אחרים בית המשפט אילץ את הקופה לתת את הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עישון ומיאסטניה
    דני
    09/08/2009

לפני כ-4 וחצי שנים הובחנה אצלי מ"ג. הדבר בא לידי ביטוי בצניחת עפעף ובראייה מטושטשת. לפני כ-4 שנים עברתי ניתוח להוצאת בלוטת התימוס ומאז הייתי בסדר. הבעיה בראייה הסתדרה ולא נטלתי תרופות. לפני כחודש הפסקתי לעשן, והמחלה התעוררה. הדבר בא לידי ביטוי בקושי בלעיסה ובקושי בנשימה. התחלתי לקחת כדורי מיסטנון 3 פעמים ביום ואני חש בהטבה. האם יתכן שהפסקת העישון עוררה את המחלה?

לקביעת תור
    סגירה
    עישון ומיאסטניה

הוספת תגובה

• עישון ומיאסטניה

פרופ' מנחם שדה
    12/08/2009

הקולטן לאצטיל כולין בחיבור עצב-שריר שייך לקבוצת הקולטנים לאצטיל כולין הקרויה קולטנים ניקוטיניים. כלומר, כבר מהשם עצמו ניתן להסיק שלניקוטין יש השפעה על קולטן זה. בכמות קטנה ניקוטין מפעיל את הקולטן ובכמות רבה הוא חוסם אותו.
    יש מעט מאד דיווחים בספרות הרפואית על קשר בין עישון ובין מיאסטניה גרביס. מנסיוני, חולים בודדים מדווחים על החמרת מה בסימנים המיאסטניים זמן קצר לאחר העישון.
    תואר מקרה של חולה שמחלתו החמירה עם שימוש במדבקת ניקוטין.
    יתכן שבמקרה שלך הניקוטין מהעישון גרם לשפעול קל של הקולטן המחקה את פעולת המסטינון, וכאשר הפסקת לעשן הדבר חשף את הסימנים המיאסטניים. בוודאי שהפסקת העישון לא עוררה את המחלה, וטוב עשית שהפסקת לעשן.
    במידה והמסטינון אינו מספיק, ובמיוחד אם קיים קושי בנשימה צריך לשקול טיפול המשפיע על המערכת החיסונית מעבר לטיפול המקל בלבד של מסטינון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עישון-

ערן
    12/08/2009

פרופ' שדה לא ברורה לי תשובתך, אם ניקוטין אמור להחמיר את המיאסטניה אז איך המיאסטניה הוחמרה בגלל הפסקת עישון כמו ששואל דני? הייתכן שזה בגלל תסמונת גמילה מניקוטין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עישון

פרופ' מנחם שדה
    16/08/2009

ניקוטין במינון נמוך מפעיל את הקולטן לאצטיל כולין. על כן במינון נמוך הוא עשוי לפעול בדומה למסטינון ולהקל במעט את הסימנים המיאסטניים. במינון גבוה הוא חוסם את הסינפסה ועל כן גורם להחמרה.
    אצל מרבית המעשנים אין לעישון השפעה על המיאסטניה, אך במקרה של דני כנראה העישון גרם לשיפור קל שחלף עם הפסקת העישון. זוהי כמובן השערה בלבד, ויתכן שמדובר רק בצרוף מקרים בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה לרופא נוירואופטמולוג
    נבדקת
    04/08/2009

הופנתי לבדיקת דם שנשלחה להסדה- ממתינה לתוצאות וכן לבדיקת sf emg
    לפני שאני מבצעת את הבדיקה האחרונה עליי למצא רופא עיניים משולב עם נוירולוגיה
    נוירואופ יש מישהו מומלץ מקופת חולים מכבי?
    רוב תודות

הוספת תגובה

• נוירואופטמולוג-

נבדקת
    04/08/2009

הבדיקה נשלחה להדסה
    ואני מחפשת נוירואופטמולוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רופא אופטמולוג

מיכל ב
    04/08/2009

אני לא יודעת לאיזה אזור את שייכת .

במרפאה של בני ברק ישנה רופאה מקסימה בשם אלבמירה נפתלאייב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנבדקת

ליעל
    06/08/2009

אני בדיוק הייתי במצבך. תבקשי מהגורם שעשה את האבחנה תופס הפניה לבית חולים
    תל השומר שם יש מחלקה שלמה ואנשים מעולים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוירואופטלמולוג

אהוד
    15/08/2009

בבית חולים מאיר ישנו רופא כזה בשם
    שוקי אלמוג
    מומלץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת נוגדנים
    אפרת
    02/08/2009

אם בבדיקת נוגדנים לאצטילכולין התקבלה רמת נוגדנים של 2.7 מהי המשמעות? האם רמת הנוגדנים גבוהה? כרגע חיה ללא תסמינים של המחלה כ20 שנה לאחר הוצאת טימוס ושימוש של חצי כדור מסטינון 60 מ"ג ליום
    האם לאור נתונים אלו אוכל לחיות בשלום ללא צריכת הכדורים

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת נוגדנים

הוספת תגובה

• בדיקת נוגדנים

פרופ' מנחם שדה
    02/08/2009

יש בארץ שני בתי חולים בהם מתבצעת הבדיקה: הדסה עין כרם ובילינסון. בכל מעבדה הנורמות שונות ומשמעות התוצאה שונה. על כן ראשית יש לדעת באיזה בית חולים נערכה הבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוגדנים

פרופ' מנחם שדה
    06/08/2009

שלום אפרת,
    אומנם איני יודע עדיין הייכן נערכה בדיקת רמת הנוגדנים, אך בכל זאת אשיב לשאלתך.
    אין קשר מלא בין רמת הנוגדנים ובין המצב הקליני. קיום נוגדנים לקולטן לאצטיל כולין מעיד על כך שהמערכת החיסונית זוכרת את עובדת היותך חולת מיאסטניה גרביס, אך לא בהכרח שהמערכת החיסונית יוצאת למתקפה על החיבור עצב-שריר.
    מיאסטניה גרביס היא מחלה בלתי צפויה, על כן גם 20 שנות שקט אינן מבטיחות שהשקט הזה ימשך תמיד. אולם ככל שהזמן עובר הסיכוי להשנות קלינית של המחלה הולך ופוחת. סביר שלא תהיינה הפתעות.
    הטיפול במסטינון אינו משנה את מהלך המחלה. בד"כ טיפול בחצי כדור מסטינון ליום אינו משמעותי וכדאי לבדוק אם את יכולה בלעדיו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להיפטר מהמחלה

אפרת
    25/08/2009

האם העובדה שאני נוטלת רק חצי כדור מסטינון ויכולה אולי גם בלעדיו אינה מעידה על היותי בריאה ייתכן כי אחרי הוצאת הטימוס נרפאתי מהמחלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להיפטר מהמחלה

פרופ' מנחם שדה
    25/08/2009

למעשה הסברתי את הנושא בתשובה לשאלתך הקודמת. סביר להניח שנרפאת מהמחלה לאחר 20 שנות הפוגה, והסיכוי שהיא תישנה זעום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם קיים חולה שנרפא ממיאסטניה ?

שקנאי
    27/08/2009

שלום פרופ. שדה,
    לפי כל הכתובים מיאסטניה היא מחלה ללא ריפוי.
    האם קיימים "חולים לשעבר" שיכולים לאמור, "הייתי חולה מיאסטניה - עכשיו אני בריא" ?
    או שאותם חולים נמצאים בהפוגה ?
    קראתי על חולה (אינדיאנית מארה"ב) שהייתה "חולת מיאסטניה" בילדותה למשך מספר שנים ושוב חולה לאחר 40 שנה של רגיעה. האם היא חולת מיאסטניה שחלתה פעמיים במחלה או שהייתה בהפוגה 40 שנה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריפוי ממיאסטניה גרביס?

פרופ' מנחם שדה
    27/08/2009

יש חולים לא מעטים שלאחר שמקבלים טיפול אימונוסופרסיבי או לאחר שעברו תימקטומיה, חולפים אצלם סימני המחלה והם חשים את עצמם בריאים ללא כל מגבלה במשך שנים רבות. יש חולים שלאחר שנים רבות של הפוגה מחלתם נשנית. איני יודע לאחר כמה שנים ניתן להגדיר אדם כבריא. האם אותה חולה אינדיאנית הבריאה וחלתה שנית או שהיתה חולת מיאסטניה בהפוגה 40 שנים, גם לכך אין לי תשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנמיה כרונית
    עמוס
    27/07/2009

פרופ.שדה שלום רב,
    אני חולה מיאסטניה גרביס למעלה מ-15 שנים.
    ב-3-4 שנים אחרונות בדיקות הדם שלי מראות באופן סיסטמטי רמה נמוכה של RBC ( בין 2.8 ל-3.2),המוגלובין נמוך (בין 10 ל-11),ורמת MCV גבוהה ( בין 105 ל-110).
    האם זה כתוצאה מאימורן אותו אני נוטל כבר זמן רב, כיום 150 מ"ג ליום,או מפרדניזון אותו אני נוטל
    בכמויות משתנות (כיום 10 מ"ג פעם ביומיים).?
    רמת הברזל והפריטין תקינה,כמו גם -12 B וחומצה פולית.
    ובכלל,האם זו תמונת דם אופיינית למיאסטנים? האם יש מה לעשות?
    עלי לציין כי בדיקות קולונסקופיה ודם סמוי בצואה היו שליליות.
    אודה לתשובתך.
    עמוס

לקביעת תור
    סגירה
    אנמיה כרונית

הוספת תגובה

• אנמיה

פרופ' מנחם שדה
    28/07/2009

בד"כ האימורן פוגע קודם בכדוריות הלבנות ומוריד את מספר הלימפוציטים. אולם, לעתים הפגיעה הראשונה היא דווקא בכדוריות האדומות. במקרה זה תחילה נפח הכדוריות גדול יותר כפי שהדבר מתבטא בערכי MCV גבוהים ובהמשך גם רמת ההמוגלובין יורדת ונגרמת אנמיה. נראה לי סביר ביותר שהאנמיה נגרמה עקב הטיפול באימורן.
    הייתי מציע לך לבדוק האם ניתן להפחית את מינון האימורן, או לעבור לטיפול חלופי, לפחות בכדי לראות האם זוהי הסיבה לאנמיה. לאחר מכן צריך יהיה לשקול את התועלת באימורן מול ההפרעה שהאנמיה הזו גורמת (אם בכלל).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המהירה

עמוס
    28/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנמיה כרונית

עליסה
    28/07/2009

שלום עמוס,

שאלתך אמנם מופנית לפרופ שדה, אך מאחר ויש לי הבנה מסויימת בתחום הספציפי הזה, אני מרשה לעצמי לחוות גם את דעתי.

לאנמיה מאקרוציטית (עם MCV גבוה, שזה אומר כדוריות אדומות גדולות מהרגיל), יכולות להיות מספר סיבות, ביניהן גם טיפול באימוראן.

אך לדעתי לא ניתן לתת תשובה לשאלה זו באינטרנט, שכן נדרשים פרטים נוספים, ובדיקות מעבר למה שציינת (כולל הסתכלות על התאים במיקרוסקופ). ולכן הייתי ממליצה על התייעצות מסודרת עם המטולוג.

עליסה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה עליסה.אכן אפנה להמטולוג

עמוס
    28/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי בחושים-
    ערן
    24/07/2009

פרופ' שדה שלום רב, הייתכן שעלייה ברגישות של חוש השמיעה או חוש הריח נובעים אף הם מחולשת השרירים באוזן או בחיך העליון והאחורי? הייתכן גן שינו בחוש הטעם בשל כך? האם ייתכנו שינויים בחושים בכלל במיאסטניה גם אצל חולים שאינם מטופלים בסטרואידים או ציטוטוקסיקה?

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי בחושים-

הוספת תגובה

• לערן

אדי
    25/07/2009

לאחר שלוש שנות אתמול ראיתי את הפנים בראי. את תחושת החום רק הקיץ אני מרגיש.
    כל מה שכתבתה גם אני מרגיש. מחלה מוזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי בחושים

פרופ' מנחם שדה
    27/07/2009

במיאסטניה גרביס תוארו מקרים בודדים של שינויי כללי בחוש הטעם או שינוי בחוש הטעם למתוק.
    לי היו שני מטופלים עם הפרעה מכל סוג. חוש הטעם חזר לקדמותו עם הטיפול במיאסטניה.
    מעבר לכך לא ידוע לי על שינוי בחוש ריח או בשמיעה עקב מיאסטניה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות בשמיעה-hyperacusis

עליסה
    28/07/2009

שלום ערן,

אני חושבת שרוב הנוירולוגים לא מכירים את התופעה הזאת, משום שגם רוב החולים לא מקשרים את זה למחלה. כמו שאומר משה פיק-מחלה מתעתעת ביותר.

וגם אני לא חשבתי, שזה שאני לא יכולה לסבול אופרות עם זמרות סופראן, או שזה מעצבן אותי שהבן שלי מדבר בקול יותר חזק לידי, ועוד דברים מסוג זה, קשור למשהו פיזיולוגי. (במיוחד שעל דברים הרבה יותר ברורים מזה, אמרו לי שזה לא).

ורק כשהתחלתי, מכורח הנסיבות, "לעשות דוקטוראט" על המחלה הזאת, נתקלתי להפתעתי גם בזה, ואפילו היה מישהו ששאל כמוך נוירולוג באתר בארה"ב את אותה השאלה וזו הייתה תשובתו-

There are muscles in the ear that are responsible for dampening sound (the stepedius muscle), but that would be very selective involvement to just involve this little muscle. Myasthenia could theoretically affect the muscles of the ear, like the stapedius and the tensor tympani, that regulate how much sound the eardrum can process. Hyperacussis is possible, although I have never heard a patient complain of this in my practice. Hearing loss can also occur in the context of myasthenia due to muscle weakness that allows for middle ear fluid collection through eustachian tube dysfunction.

כפי שאתה רואה גם הוא לא שמע על זה מאף חולה, למרות שהוא מכיר את התופעה באופן תיאורטי.

מתסתבר שיש חולים שהפגיעה בשרירים הקטנים האלה באוזן מפריעה להם בצורה מאוד משמעותית.

עליסה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה