מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לדר' דורי שאלהneders17/03/2010
אני חדש במערכת למרות שעברתי כריתת טימומה ע"י דר' בסט ב-2002 הרגשתי דיי טוב עד לפני כחודשיים כשבהדרגה איבדתי את יכולת הלעיסה חלק מהיציבה וטיפה הפרעות בראיה אושפזתי בבי"ח ובבדיקת EMG התגלתה המחלה עשיתי בדיקת נוגדנים אך בינתיים ללא תשובה
אני בן 62 עובד אפילו פיזית .
אני מקבל מסטינון 60 מ"ג 3 פעמים ביום גם ויטמין E בגלל התכווצויות, כדור לייצוב לחץ דם וגם
2 דרלין 10 מ"ג ביום נגד רעידות כרגע אני מאוזן מרגיש די טוב .
האם עומס על השרירים ייחזק אותם או ח"וח יגרום לנזק .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם אכן הנך חולה מיאסטניה
ערן17/03/2010וסביר שכך בשל הטימומה והסמםטומים ותגובה טובה למסטינון כי הרי אתה עובד איתו, דרלין ותרופות מאותה משפחה של חוסמי ביטא יכולים להחמיר את המיאסטניה, ישנן תרופות רבות אחרות לטיפול ברעד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם אכן הנך חולה מיאסטניה
ערן17/03/2010וסביר שכך בשל הטימומה והסמםטומים ותגובה טובה למסטינון כי הרי אתה עובד איתו, דרלין ותרופות מאותה משפחה של חוסמי ביטא יכולים להחמיר את המיאסטניה, ישנן תרופות רבות אחרות לטיפול ברעד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדי טוב?
ד''ר אמיר דורי18/03/2010השאלה היא מה כוונתך "מאוזן ומרגיש די טוב" – חלש אבל לא כמו שהיה קודם? או טוב מאוד אבל לא רוצה להתגרות בזה. בד"כ לאחר איבוד יכולת לעיסה ויציבה הבעיה לא חולפת מעצמה, עם מסטינון בלבד. אני מצטרף להערה של ערן – חסמי "בטא" כמו דרלין יכולים להחמיר מיאסטניה. אולי ההחמרה בחולשה הופיע כשהתחלת עם הדרלין? לא חייבים להחליף את חסמי הבטא אבל לעיתים רצויי, בהתאם למצב. פריסולין היא אופציה טיפולית אחרת אבל מרדימה בהתחלה. כדאי לפני כן לבצע בדיקת תפקודי ריאות. בכל מיקרה, הפעלה של השרירים טובה ובריאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר דוריעליסה15/03/2010
ד"ר דורי שלום,
שני חולים פנו אליך עקב מחלה שמתבטאת בהתעייפות שרירים. שניהם מציינים קושי משמעותי בביצוע מאמצים שיכלו לבצע בקלות בעבר. שניהם ללא אבחנה ברורה, למרות שנראה שעברו בירור די מקיף על ידי מספר נוירולוגים. שניהם רוצים לנהל חיים תקינים, כפי שהיה טרם מחלתם, ונשמע שמוכנים לכל בדיקה או טיפול שישפרו את סיכוייהם להגיע לכך. לשניהם יש ממצאים קליניים שגרמו לכך שהנוירולוגים שראו אותם חשבו על האפשרות של מיאסטניה, אחרת מדוע נעשה בכלל בירור בכיוון זה?
לשניהם ענית שמה שחשוב זה להגיע לאבחנה הנכונה וממנה ייגזר הטיפול המתאים.
ציינת, בצדק, שטיפול במסטינון, גם אם הוא מביא להקלה, הינו טיפול סימפטומאטי בלבד, וסביר להניח שלא תהיה לו השפעה על מהלך המחלה.
עד כאן הכול טוב ויפה, וגם נראה הגיוני.
רק שכחת להוסיף פרט חשוב, בחלק מהחולים עם סימפטומים שמצביעים על התעייפות שרירים, אין לנו הנוירולוגים כלים להגיע לאבחנה ברורה. הכלים האבחנתיים שלנו מוגבלים. היכולת שלנו היום לבדוק את השריר היא מוגבלת ביותר. מעט מאוד ידוע על מה שקורה בשריר לאחר שנוצר הגירוי החשמלי. מעט מאוד ידוע על השלבים שקשורים בתהליך התרגום של הסיגנאל החשמלי להתכווצות תקינה של השריר. אנחנו מכירים מספר קטן של מוטאציות שיכולות להביא לפגיעה כזו, אנחנו מכירים מספר נוגדנים, אך כנראה לא את כולם. לא פעם אנחנו מתקשים לדעת אם מדובר בבעייה גנטית, או מחלה אוטואימונית, ולכן כ-5% מהחולים, גם אם עברו את כל הבדיקות האפשריות, יוותרו ללא אבחנה ולכן גם ללא טיפול מתאים. יש לנו חולים, כמותכם, שמבחינה קלינית נראה שיש להם מיאסטניה, אבל אין לנו שום דרך להוכיח זאת בבדיקות שיש בידינו. חולים כאלה, או שיתמזל מזלם ויבריאו באופן עצמוני, או שיגיבו לטיפול שננסה לתת להם, למרות שאין לנו וודאות באבחנה, או שמצבם ילך ויחמיר בהדרגה, בהעדר טיפול הולם, כי עדיין לא השכלנו להבין את הגורם למחלתם.
למה לא להגיד את האמת? למה ליצור את האשליה שאפשר על ידי אינספור בדיקות להגיע בסופו של דבר לאבחנה חד-משמעית וברורה?
אולי גם, אם תודו באמת המצערת הזאת, תרגישו צורך להבין את המערכת המורכבת הזאת, של השריר, למצוא בדיקות אבחנתיות טובות ונכונות יותר, ואולי גם טיפולים יעילים יותר, עבור אותה קבוצה, קטנה אמנם, אך בהחלט לא זניחה של חולים.
תאמין לי שלחולים האלה לא אכפת מה שמה של המחלה שהם סובלים ממנה, אם היא מיאסטניה או מיופאתיה או כל בעייה אחרת. הם רוצים טיפול וסיוע כדי לחיות את חייהם בצורה הטובה ביותר. בדיוק כפי שאתה היית רוצה לוא היית במקומם. והם גם רוצים שלפחות לא יזלזלו באינטליגנציה שלהם, וייתנו להם תשובות נכונות וכנות, ויעזרו להם להתמודד עם המציאות הקשה הזאת, שבמאה ה-21 כשחלה התקדמות עצומה ברפואה, הם סובלים ממחלה שידוע עליה היום לא יותר ואולי פחות ממה שהיה ידוע לפני 100 שנה.
עליסה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאת צודקת
משה פיק15/03/2010אני קוראת את מה שכתבת לדר. דורי ואני רואה את עצמי.
אני מסתובבת כבר מספר שנים בין נוירולוגים שונים עם בדיקות לכל הכוונים וללא אבחנה, שלחו אותי לרופא למיופטיה, לרופא לMS ובדקו אותי למיאסטניה. מצבי הולך ומחמיר ואיני מצליחה לקבל כל אבחנה וטיפול ספציפי, אני מרגישה את עצמי כמו זומבי.
אני ממש מצפה לשמוע מה ישיב לנו דר. דורי ולאן עלי לפנות לקבלת עזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע החליפו את שמי ?
אלונה15/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם כל הבדיקות תקינות
ערן15/03/2010זה מאד פשוט ואת סתם מסבכת את כל העניין ומערבבת דברים, הרי אם SFEMG תקין ואין כלל נוגדנים ויש בעיות נשי מה במאמץ כזה או אחר ואין פטוזיס שלעצמו יכול להיות רק אצל 70% אחוז מהחולים ולא תמיד ממיאסטניה כנ"ל גם כפל ראייה, אז אין מיאסטניה וכנראה זו חרדה קשה או תסמונת העייפות הכרונית- יש להתייעץ עפ פסיכיאטר או פסיכולוג ולקבל טיפול נפשי, והרי ברור שכל התרופות נוגדות החרדה ודכאון אכן מחמירות מיאסטניה ואם תהיה החמרה בסימפטומים כנראה הטיפול הנפשי לא יעיל וצריך תרופות חזקות יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר דורי
ערן15/03/2010כמו שאני מכיר את עליסה ואני קצת מכיר אותה, אני מאמין שהיא לא התכוונה לפגוע בך אישית, למרות שדבריה אכן הופנו אלייך, פשוט אנו כחולים ותיקים יותר וותיקים פחות, סרופוזיטיביים, מאסק פוזיטיביים (שעד זמן לא רב היתה בדיקה שלא כולם קבלו לבצעה) וסורנגאטיביים עברנו רבות בתהליך האבחנה של מיאסטניה, כן יש גם חולים סרופוזיטיביים שנשלחו מרופא לרופא כי מה שהם ספרו לרופאים לא בדיוק התאים לכתוב בספרות הנוירולוגית, שלא נדבר על סרונגטיביים שבד"כ גם בדיקות ה-EMGשלהם לא הכי חד משמעיות וניתן לפרשן לכאן ולכאן.
הרי אבחון המחלה אמור להיות כמו שאם אני לא טועה כתב אוסרמן על סיפור החולה, בדיקות ה-EMG שהן מדייקות אולו ב-60% אמורות רק לעזור לאבחנה, נוגדנים נכון אם יש אז האבחנה ברורה ואם אין והסיפור מתאים, אז הנבדק סובל מחרדות ובעיות נפשיות?
חלק מאיתנו החולים עבר רבות עד לאבחון נכון ועדיין עובר מהמורות כי הטיפולים עוזרים בחלקם או לא עוזרים כלל והרי מסטינון הוא בעצם לא טיפול כמו שכתבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה צודק
עליסה16/03/2010ולא הייתה לי כוונה לפגוע באופן אישי באף אחד.
הייתה לי ביקורת על התשובה שניתנה לחולים האלה, והבעתי אותה, אני מקווה שבאופן ענייני.
אם היה משהו פוגע בדבריי, אני מתנצלת על כך.
אני חושבת פשוט, שיש מספר קטן אמנם, אך לא מבוטל של חולים, שבכלים הקיימים היום, לא ניתן להגיע לאבחנה חד-משמעית של מחלתם, וגם קשה לדעת לכן מה הטיפול האופטימאלי.
זה מצב שהוא לא קל, גם לרופא, אבל אף יותר לחולה.
חולים כאלה, לא פעם, לא רק שלא מקבלים טיפול במחלתם, אלא גם נמנע מהם טיפול תומך ועזרה להגיע לרמת התיפקוד האופטימאלית.
הם עוברים בירורים אינספור. נאמר להם שיש להם מיאסטניה ואחר כך מבלי שהם מבינים מדוע נאמר להם שאין להם מיאסטניה. יום אחד הם חולים, ואפילו חולים מאוד, עד כדי אישפוז בטיפול נמרץ, ולמחרת אין להם כלום. הם מאושפזים באבחנה של מיאסטניה ומשוחררים באחבנה של אולי מיאסטניה. והמצב הזה יכול להימשך במשך שנים.
הם מקבלים טיפול שאמור להביא לשיפור, וכאשר מצבם מחמיר במקום להשתפר, נאמר להם שכעת הם ברמיסיה, והם רק חושבים בטעות שעדיין הם סובלים מהסימפטומים של מחלתם. .
צורת ההתייחסות הזאת זהה בכל העולם, כולל במקומות הטובים ביותר, ואיכשהוא הפכה לנורמה שאיש לא מערער עליה.
אולי המחלה הזו היא לא מיאסטניה אלא מחלה אחרת, אבל הגיע הזמן להבין אותה, לדעת לאבחן אותה ולטפל בה בצורה האופטימאלית.
ודאי שצורת הטיפול הזו, לא רק שלא מועילה אלא גורמת לנזק, שחלקו קשה מאוד לתיקון.
עליסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכשהמיקרים מורכבים
ד''ר אמיר דורי16/03/2010עליסה שלום,
ציינת שאת מה"נוירולוגים" ואת מפרטת אינפורמציה רפואית, אך אינני מכיר אותך ברמה המקצועית או אישית. אני עונה כאן כרופא, נוירולוג, לא כגולש. אינני מזלזל באינטליגנציה של אף אחד. התשובות שאני נותן הינן לגופו של עניין, משתדל שהשפה תהיה ברורה, תוך נקיטת זהירות לא להטעות. רפואה לא עושים במסדרון, בטלפון וגם לא באינטרנט. כאן ההתייחסות מוגבלת מראש.
כשהמיקרים מורכבים והאינפורמציה הגולמית (תוצאות הבדיקות עצמן) אינה מונחת לפני, אני מעדיף להימנע מלומר דברים לא מבוססים, ושאין מה לעשות. לעיתים, יש מקום לבחון את הדברים מחדש, לעיתים להעמיק את הבירור או לחזור על הבדיקות. מהלך המחלה משנה את התוצאות וגם עם הזמן הבדיקות משתנות. את בהחלט צודקת שלעיתים קשה ואפילו לא ניתן להחליט. במיקרים כאלה הולכים על שיקול דעת קליני וניתן להתחיל טיפול, ללא אבחנה ודאית אבל עם אבחנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעליסה היא רופאה המטולוגית מ"קפלן"
עמוס17/03/2010וחבל שהיא אינה מציינת זאת בתגובותיה.
לדעתי זה נותן לה יתרון עצום בהבנת הנושא,אך אינו נותן לה סיבה להתגולל כך על הנוירולוגים,אשר טיפולם לגבי רוב החולים שאצלם מהלך המחלה "נורמלי" הוא נכון ונושא תוצאות..
המקרה שלה הוא באמת ייחודי ,קשה וחריג, בדומה לעוד חולים בודדים,אבלמפה ועד להוציא ממנו מסקנות כוללניות על הנוירולוגיה זה מוגזם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבוד לרופאים
יעל פ17/03/2010הפורום הזה הוא מקצועי והתשובות הניתנות הן שקולות ורציניות
לדעתי אין מקום להשתלח ברופאים אשר מוצאים זמן להתייחס לשאלות ולמצוקות החולים אחרי יום עבודה קשה מותח ואינטנסיבי (יש לי בת רופאה שמגיעה הביתה כל ערב אחרי יום עבודה עם שלפוחית מלאה ובטן ריקה)
קצת כבוד לרופאים. הם לא חייבים לנו כלום
תודה לד"ר דורי ופרופ' שדה
חג שמח
בריאותלכולם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל תדון אדם עד שתגיע למקומו
עליסה17/03/2010שלום עמוס,
לכל אדם יש זכות לפרטיות, ולהחליט מה הוא כן או לא רוצה לכתוב בפורום באינטרנט, ועד שלא תדע יותר על אותו אדם, ועל סיבותיו לנהוג כך או אחרת, אני מציעה שתימנע מלשפוט אותו.
אני לא חושבת שאמרתי באיזשהו מקום, שנוירולוגים לא יכולים לטפל בחולים עם מהלך "נורמאלי".
הדגשתי את העובדה שאני מדברת על מספר קטן, אך לא זניח של חולים, שההתייחסות למחלתם כושלת ביותר. ובניגוד אליך לא התייחסתי לאף אחד באופן אישי. וגם מעולם לא הסתרתי את עובדת היותי רופאה. (עובדה שאתה יודע את הפרטים האלה, למרות שאיני מכירה אותך באופן אישי, וגם אתה לא אותי).
המקרה שלי לא ייחודי וחריג, כי יש עוד כמוני. ההבדל בינם לביני הוא שהם לא יכולים לעשות את מה שאני עשיתי.
אני אמנם לא נוירולוגית, אבל יכולה בהחלט לקרוא את הספרות הרפואית הרלוונטית.
אני יכולה להבין, בשלב מסויים, אחרי ששוב ושוב נעשות אותן טעויות, באופן סיסטמאטי, על ידי נוירולוגים שונים, (שברור לי שכוונותיהם טובות ורצונם להועיל ולא להזיק, וודאי שלא לעשות טעויות רפואיות חמורות שיכולות לסכן את חייהם של החולים), שיש בעייה יותר משמעותית, ולא מדובר בטעות מקרית, שיכולה לקרות לכל אחד.
אני יכולה לבדוק מה מקורה של ההנחה, הבלתי מבוססת, שאצל כל החולים עם תסמונת מיאסטנית סיבת המחלה, היא פגיעה בהולכה החשמלית במעבר עצב-שריר. אני יכולה להבין את הטעויות המתודולוגיות שקיימות במחקרים שבדקו את זה. אני יכולה לדעת שאין אף בדיקה שיש לה רגישות של 100%, וודאי שלא הבדיקה הזאת.
ואני יכולה לנסות ולעשות כמיטב יכולתי, כדי שגם אחרים יבינו זאת, ויהיו פחות חולים שיצטרכו לעבור את מה שאני עברתי.
ואני יכולה גם לתהות למה מישהו עם מהלך מחלה נורמאלי שהוא כנראה ברמיסיה, כי קיבל טיפול נכון ומועיל, וחי כעת חיים נורמאליים לחלוטין (כפי שכתוב בספרים), זקוק לפורום תמיכה באינטרנט. אבל זו כבר שאלה אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לעליסה
עמוס17/03/2010שלום רב,
כשכתבתי שאת אינך מציינת את עובדת היותך רופאה,התייחסתי לדברי דר' דורי שכתב שאינו מכיר אותך מקצועית או אישית,ובכלל חשב שאת נוירולוגית.לדעתי מן הראוי היה לציין זאת בתחילת תשובתך לדר' דורי.
לא כתבתי שאת התייחסת לנוירולוג כלשהו באופן אישי. כתבתי במפורש שאת מתייחסת בשלילה בולטת לציבור הנוירולוגים כולו.אני מבין שנ"כווית" קשות בעברך מנוירולוג זה או אחר,אבל אין זאת סיבה להשתלח בציבור הנוירולוגים כולו.
אני בטוח שניתן היה לעשות אותו דבר לציבור ההמטולוגים,וגם אז הייתי מוחה נגד כך.
מהתיאורים שלך,ואני קורא גם את מה שאת כותבת בתפוז,המקרה שלך הוא נדיר וקשה,די יחודי ויוצא דופן.ואני מבין שהרוב המכריע של החולים אינו כזה,ולשמחתי אני נמנה עליהם.
אני אישית נתקלתי רק בנוירולוגים טובים.מבינים ועוזרים.
דווקא ממך כרופאה הייתי מצפה יותר ליותר הבנה לקשיי הרפואה במקרים חריגים שלא לפי הספר.מהחולה אין לי ציפיות כאלה,ואני מזדהה עימו לחלוטין בטענותיו על כך שהרפואה אינה עוזרת לו.,מרופא יש לדעתי לצפות לאחרת.
אני מקווה שתקבלי בהבנה את דברי,ואני מאחל לך בכל לב בריאות טובה ורפואה שלמה.
עמוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעמוס
עליסה21/03/2010שלום רב,
אתה טועה ומטעה. גם אתה, ככל שאני יודעת לא מכיר אותי, לא מקצועית ולא אישית, ולמרות זאת אתה מרגיש שאתה יכול לדבר בשמי.
אין לי ולא הייתה לי בעייה עם נוירולוג ספציפי, לא היום ולא בעבר.
הגעתי לטובי המומחים למחלה זו בארץ ובעולם. וגם אם נתקלתי פה ושם בהתנגות ארוגנטית ולא מקצועית, זה קיים בכל תחום שעוסקים בו אנשים ולא אלים. ורפואה בכלל שייכת לקטיגוריה הזאת בינתיים.
הטעויות הרפואיות שהיו במקרה שלי, לא נבעו בד"כ מכוונות רעות, או חוסר אכפתיות, אלא לעיתים אף להיפך. ולא נעשו רק על ידי נוירולוגים, אלא גם על ידי רופאים אחרים, שלא נתקלו במקרה כמו שלי.
אין לי ספק גם שבסך הכול קיבלתי טיפול טוב יותר מהרבה מאוד חולים במצבי (עם קליניקה לא אופיינית, בדיקות מעבדה מקובלות תקינות, ותגובה לא צפוייה ואפילו פראדוקסאלית לטיפולים המקובלים). לא פעם בעקבות התובנות והמאמצים האישיים שלי, אבל מצאתי את מי שהיה מוכן ללכת איתי. הן מבחינת הטיפול במחלה והן מבחינת הטיפול התומך שאיפשר לי לחיות חיים טובים יותר, למרות מחלתי. נכון שלא הרמתי ידיים, ולא הייתי מוכנה שהרופאים שמטפלים בי ירימו ידיים, והמשפט-אין יותר מה לעשות, לא קיים בלקסיקון שלי, לא לגבי עצמי וגם לא לגבי החולים שלי.
עובדה, שלמרות שאני נזקקת לא פעם לתמיכה נשימתית, לא יכולה ללכת מרחק משמעותי וזקוקה לכיסא גלגלים, משמתמשת בעכבר מיוחד ועזרים אחרים. אני עובדת וחיה חיים מלאים ופרודוקטיביים לא פחות מהרבה אנשים בריאים לחלוטין. ולא מזמן אפילו הצגתי פוסטר בכנס בינלאומי.
וודאי שכהמטולוגית, אני מודעת למגבלות של הרפואה, כמו גם להתקדמות העצומה שהייתה בעשורים האחרונים.
גם בתחום שלי, יש לי לא פעם ביקורת, ואני לא מהססת לבטא אותה, אם אני חושבת שהיא תביא לטיפול טוב ונכון יותר בחולים.
מעולם לא חשבתי שהרפואה לא יכולה לעזור לי. להיפך, היה ברור לי שכן, ורק צריך למצוא את הדרך גם אם היא לא פשוטה וטריוויאלית. והביקורת שיש לי היא בדיוק על זה, שלא חשבו מספיק "מחוץ לקופסא", אלא בחרו בדרך הקלה, שלא תמיד הייתה הנכונה.
אני לא חושבת שהמקרה שלי הוא כל-כך נדיר, אלא שיש עוד חולים כאלה, ולכן אני מנסה לעשות מה שאני יכולה כדי שהם לא יצטרכו לעבור את מה שאני עברתי, ולהפיק תועלת ממה שאני למדתי בדרך הקשה.
אני בהחלט שמחה לשמוע שאתה לא נמנה עם החולים האלה, ושאתה מרוצה מהאופן שבו טופלת, וזו בדיוק מטרתי, שגם חולים עם מהלך לא אופייני כשלי יטופלו טוב יותר מהשלבים הראשונים. מה שמן הסתם גם יגדיל את הסיכוי להצלחה.
עליסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר דורי
עליסה17/03/2010שלום לך,
גם אני איני מכירה אותך ברמה המקצועית או האישית. ומסכימה איתך בהחלט שרפואה לא עושים במסדרון בטלפון וודאי לא באינטרנט. לא אשאל אותך מדוע אם כן, אתה עושה רפואה באינטרנט, אם כך אתה חושב. אולי אתה חושב שמה שאתה עושה זה בעצם לא רפואה, אבל זה כן, כי אני בטוחה שאדם שהיה בבירורים שונים במשך מספר שנים, ונתקל בחומה אטומה, פונה אליך בתקווה לקבל עזרה רפואית, ולכן מה שאתה עושה זו רפואה.
הפורום הזה הוקם במקור כפורום תמיכה לחולים, ומקים הפורום פנה אלי באופן אישי וביקש ממני לעזור לחולים מניסיוני ה"עשיר" . בהמשך הפורום הפך למשהו בין פורום תמיכה לחולים על ידי חולים (כפי שהיה בהתחלה), וייעוץ על ידי רופאים שמומחים לתחום. יצור כלאיים מוזר.
אני מצטערת אם הובן בטעות שאני נוירולוגית, אולי בעקבות העובדה שבשנה האחרונה נאלצתי לצערי לקרוא יותר ספרות רפואית נוירולוגית מאשר בתחום המומחיות שלי, בלי משים יצרתי את הרושם הזה. לצערי הרב, ההיכרות שלי עם המחלה הזאת, היא מהצד השני..
ולבסוף, אני לא מאחלת לך אי פעם לקבל טיפול במחלה ללא אבחנה וודאית, אבל עם אבחנה.
זה מצב שהוא אולי מצויין לרופא, ש"הולך על בטוח" כי כך או כך הוא לא טועה, אבל נורא ואיום לחולה.
תחשוב רק איך היית מרגיש לוא היה נאמר לך שיש לך לימפומה ואתה צריך לקבל כימותראפיה, אבל האבחנה "לא וודאית". ואחרי זמן מה, היו מפסיקים את הטיפול, כי אולי בעצם אין לך לימפומה, ואחר כך היו מחליטים שאולי בכל זאת כן. כמה זמן היית מוכן לחיות עם המצב הזה? שנה, שנתיים, שלוש, עשרים?
ואתה יודע כמה חולי "מיאסטניה" שחיים ככה יש?
האם לא הגיע הזמן לשנות את המצב הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעליסה שלום לך
ד''ר אמיר דורי18/03/2010ב- 15/03 כתבת "אין לנו הנוירולוגים כלים להגיע לאבחנה ברורה". זה כנראה מקור האי הבנה שלי.
אבל זה לא משנה. גם ההחלטה שתהליך גידולי הוא לימפומה היא קשה ובד"כ אם לא תמיד, דרושה לכך ביופסיה. וזה כך כי האונקולוגים או המטולוגים אינם מוכנים לתת טיפול שהוא עם תופעות לוואי כל כך קשות ללא אבחנה ודאית (היסטולוגית). ככול שתופעות הלוואי קשות יותר או מסוכנות יותר, האבחנה שיוצרת את ההתוויה לטיפול צריכה להיות מוצקה יותר. בכל תחום ברפואה יש את המיקרים הלא ברורים ואני מסכים איתך ב- 100% בעינין זה. במיקרים כאלה קשה מאוד וצריך המון נחישות, אומץ ושיתוף פעולה בין הרופא והחולה כדי להתחיל טיפול. בד"כ עושים את זה אחרי דיון משותף של מספר מומחים מתחומים שונים, כדי שההחלטה תהיה לא על רגל אחת אלא עם הרבה רגליים ועל ריצפה כמה שיותר ישרה. ולמרות זאת, לעיתים מהלך המחלה משתנה ואיתה גם האבחנה. לכן, לפעמים נוקטים בשיטה של "לחכות ולראות" תוך כדי מעקב צמוד. אבל גם לחוסר טיפול יש מחיר, וגם עם זה אני מאוד מסכים איתך.
רפואה באינטרנט זו כותרת כללית. בפורום הזה אני משתדל לענות על שאלות ישירות, כדי לספק הבהרות. אי אפשר ללמד כאן רפואה, לקבל אבחנה או מרשמים. זה בא לעזור במסגרת המגבלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
עליסה18/03/2010אני חושבת שזה יותר מורכב מזה, אבל כפי שאתה אומר, ואני בהחלט מסכימה איתך, יש מגבלות לדיונים כאלה בפורום באינטרנט.
עליסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כן או לא מייסטיניהאינה14/03/2010
יש לי כמה שאלות לגבי התהליך האבחוני של מייסטיניה.
אני כמעט שלוש שנים אחרי מחלה נוירולוגית בשם גיליאן בארה שגרמה לשיתוק בכל הגוף , אבל ללא מעורבות נשימתית - החמצן היה בסדר כל הזמן ולא יכלו לבדוק תפקודי ריאות בשל פציאליס קשה.
אחרי פלזמה פרזיס ושיקום התאוששתי די טוב, אבל כשנה אחרי המחלה החל פטוזיס.
הבנתי כי פטוזיס הוא סמפטום לא ספציפי וייתכן כי נגרם מהתחדשות לקויה של העצב לאחר הפציאליס.
הופיעה גם חולשה כללית ואת זה ניתן להסביר ע"י מאמץ מוגזם בטרם עת או כפי שנוירולוג מסוים אמר " עברת מהר מדי מהילוך ראשון להילון חמישי".
בדיקות אצטיל כולין ומאסק תקינות. נכון ללפני שנתיים.
אי אפשר לבצע emg שיהיה אבחנתי כי כל חיווטי העצבים אצלי הם לא "נורמלים".
ביצעתי single fiber והרצפטורים כולם היו תקינים.
בעקבות החוסר וודאות המעטתי בפעילות פיזית ( לא ממש חכם כנראה) ונחלשתי עוד
עכשיו יש חולשה של שרירי הנשימה - ספציפית 76% תפקוד של הסרעפת בעיקר בפעילות אירובית יש קוצר נשימה. בכלל קשה לקחת נשימה עמוקה. אני מרגישה שהגוף שלי כאילו מתקפל בסרעפת ויושב עליה מבחינת היציבה.
חזרתי לפעילות ספורטיבית - הגוף מתחזק ונבנה כוח שריר במאקרו- הגרף עולה. אבל מיד אחרי פעילות לפעמים יש חולשה מאד קשה.
שאלותי:
האם גיליאן בארה יכולה להסביר גם את החולשה בסרעפת - שהרי לא היתה קיימת תחושת קוצר נשימה בכל התקופה של השיקום ושנתיים אחרי המחלה ורק בשנה האחרונה הופיע?
איך אפשר לדעת אם החולשה בסרעפת היא קשורה למייסטיניה?
האם בדיקת קרח היא אבחנתית -ואיך מבצעים אותה כיאות?
האם טנסילון מעיד בוודאות על מייסטיניה ועד כמה מסוכן לבצעו לנוכח מצבי וההסטוריה שלי?
אני מאד חוששת כי בשל המחלה הקודמת לא רואים את הסמפטומים של מייסטיניה או שיכולים להסביר כמעט כל דבר באמצעותה , בעוד שהדברים מתחילים אפילו שנתיים אחרי המחלה?
איך אפשר לקדם את השלילה או האבחון של מייסטיניה - האם מסטינון עוזר רק למי שיש לו מייסטיניה?
תודה
אינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן או לא
ד''ר אמיר דורי14/03/2010אינה שלום,
גיליאן בארה הינה מחלה דלקתית של מערכת העצבים ההיקפית שמופיעה באופן עקרוני רק פעם אחת בחיים. נדיר שהיא חוזרת עם התקף שני. כאשר זה מופיע, לרוב החשד הוא שמדובר במחלה דלקתית כרונית של מערכת העצבים ההיקפית. פטוזיס בגיליאן בארה אינו שכיח אך יכול להופיע. אבל אם מופיע רק שנה אחרי - זה מעלה את החשד למחלה הכרונית. גיליאן בארה בחלט מסביר חולשת שרירי סרעפת, דבר שדווקא נדיר שמופיע במחלה הדלקתית הכרונית אך כן יכול להתקיים גם בה. מאידך, כאשר יש חולשת שרירי פנים דו"צ בגיליאן בארה, כפי שהיה אצלך, שכיח למצוא גם חולשת שרירי נשימה. לעיתים לא מבחינים בכך בהתחלה. לעומת זאת, אם לא הייתה כלל, הופעת חולשת הסרעפת אחרי שנתיים, זה נשמע כנובע מהמחלה הכרונית ולא מגיליאן בארה.
בדיקת נוגדנים הינה חיובית במיאסטניה כללית במעל 90% מהחולים. אמרת גם ש- SINGLE FIBER היה שלילי שזו בדיקה רגישה מאוד למיאסטניה גרביס, במיוחד כשיש חולשת עפעפיים. בכיוון של מיאסטניה גרביס חשוב לקחת בחשבון את התסמינים הקלינים האופייניים למחלה, של סוג ההתעייפות. ואת זה את צריכה לספר לנוירולוג שלך.
יהיה קשה להבחין בין חולשת סרעפת עקב מיאסטניה לזו של גיליאן בארה או המחלה הכרונית. ניתן לבצע בדיקות הולכה לסרעפת, אך מאוד סביר שזה לא יצליח לאור הרקע שתיארת. לדעתי לא בזה צריך להתמקד.
בדיקת קרח - לא רלוונטית עבורך לדעתי. כנ"ל לגבי טנסילון.
בדיקת המפתח במקרה שלך היא בדיקה מקיפה של הולכה עיצבית – nerve conduction study (NCS). בדיקה כזאת, ניתן להשוות לבדיקה שבוצעה בעבר בתחילת מחלת הגיליאן בארה ואם עשית עוד אחת בהמשך לאחר שהחלמת. אם יש החמרה כעת לעומת המצב שהיה כשהחלמת, זה אומר שישנה בכל זאת מחלה פעילה. כמו-כן, הפיזור של המחלה יכול לעזור באפיון שלה.
בדיקה חשובה נוספת היא דיקור מותני. אולי עברת זאת במהלך מחלת הגיליאן בארה. במחלה הכרונית, השאלה היא אם יש עדיין חלבון מוגבר.
לסיכום: רצויי שתפני לנוירולוג שעוקב אחרייך ולהמשיך בבירור. למחלת העצבים ההיקפיים הכרונית יש טיפול. כמו-כן למיאסטניה. אבל צריך לקבוע את האבחנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה על התיקון
ערן15/03/2010לפי הספרות הידועה 70% בעלי נוגדנים לאצטיל כולין, 20% לערך ופחות בעלי נוגדנים למאסק והשאר ללא נוגדנים ידועים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההגדרה הראשונה יותר נכונה
משה פיק15/03/2010אמנם איני מומחה גדול במחלה, אולם אני לומד כל מה שניתן ללמוד ואני מסכים יותר עם ההגדרה של ד"ר דורי. ממה שאני יודע, 90% מהחולים במחלה הם עם נוגדנים, כאשר 80% עם נוגדנים כנגד קןלטני אצטילכולין ו 10% עם נוגדני MuSK.
שאר החולים - 10% הם ללא הנוגדנים הנל וכנראה עם נוגדנים שעדיין לא הצליחו לגלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזו אלונה?
עמוס15/03/2010האם זו אותה אלונה מהנושא הקודם? אם כן,מדוע פה אלונה מופיעה בלשון זכר?האם מדובר בשתי אלונות,כאשר אחת היא כינוי לגבר? מעניין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפורום נדבק במיאסטניה ?
משה פיק15/03/2010שמי רועי (בזה אני משוכנע) וזה אני שרשמתי את התגובה לדר. דורי על הסכמתי איתו לחלוקת חולי המיאסטניה ב %.
לאחר שהכנסתי את תגובתי קראתי מה שנרשם באתר ואת שמי מופיע בכותרת ועכשיו אני מוצא ששמי התחלף והפכו אותי מזכר לנקבה בשם אלונה. אין לי הסבר הגיוני מדוע זה קרה , מה שכן שמתי לב שבצמוד לזמן שרשמתי את תגובתי נכנסה לאתר חולה בשם אלונה בנושא אחר לגמרי והאתר החליט כנראה להפוך אותנו לתיאומים סיאמים עם שם דומה והפך את שמי מרועי לאלונה.
יכול להיות שהתכנה של האתר נדבקה מהחולים שכותבים בה וקיבלה מיאסטניה ?
אני יכול להרגיע אותכם, אני מסתכל על עצמי ורואה שלמרות שתוכנת האתר החליפה את שמי , אני עדיין הגבר רועי וכך השאר למרות שהתכנה החליטה אחרת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין דבר כזה
ערן15/03/2010מעל 90% חולים עם נוגדנים בשום מאמר, אולי לאחר שהבדיקה הםופר סציפית לגילוי נוגדני מאסק, שהיום נמצאת במחקר באוקספוד, תוכח כאמינה אז יתברר שיש חולים שנחשבו לסרונגאטיביים והם בעצם מאסק, אבל בעצם לא אותו מאסק שאנחנו מכירים וכנראה שחולים אלה גם מגיבים לטיפול אחרת כמו חולי מאסק וכמו חולי סרונגאטיב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך לד"ר דורי
אינה15/03/2010תודה על תשובתך
רציתי לברר שני דברים -
כפי שכתבת- הרבה מהסמפטומים שלי יכולים להיות מוסברים כשאריות של המחלה הקודמת. בין השאר רופאת עפעפיים אמרה לי שפטוזיס יכול להגרם כתוצאה של פציאליס והחלשות השריר ההיקפי. האם ייתכן כי חולשת הסרעפת היא יותר מורגשת על ידי אחרי שנתיים כיוון שרק אחרי שנתיים פניתי לפעילות פיזית מוגברת, האם במנוחה ופעילות נמוכה סביר שלא ארגיש אותה? ( בשנה של החשד למייסטיניה לא ביצעתי כלל פעילות פיזית כי פחדתי שעלול להחמיר את מצבי ובחודשים האחרונים ראיתי שזה לא מיטיב עמי והחלטתי לחזור לפעילות).
האם ncs משמשת לאבחון מיאסטניה או מחלות נוירולווגיות אחרות? כלומר האם תוכל לאכן את הפגיעה - אם היא נוירולוגית או נוירו מוסקולרית?
לגבי המחלה הכרונית - האם הכוונה לצורה כרונית של גיליאן בארה כמו למשל cidp?
איזו בדיקה יכולה לשמש כאבחנה מבדלת בין מחלה כרונית היקפית ומייסטיניה?
האם בדיקת cns היא בקורלציה לemg - כי מה שיש לי כ base line זו בדיקת emg שנעשתה באשפוז. האם ניתן להסיק מהאחת לשניה על שינוי במצב העצבי.(עשיתי אחת נוספת עם הופעת הפטוזיס ואז הטכנאי פחות או יותר נבח עלי שלא הייתי צריכה להשלח ע"י רופאת המשפחה כי ה emg שלי בחיים לא יראה נורמלי ולכן לא ניתן לנתח את תוצאותיו. ..)
תודה רבה רבה
נראה לי שמצבי מבלבל מאד ואם לא הייתי שוקלת הריון נוסף היה לי יותר קל "לחכות ולראות" אם כי אני לא טיפוס בת יענה במיוחד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר" דורי עוד משהו קטן וחשוב
אינה15/03/2010האם ישנה אםשרות לעקוב אחר השרירים עצמם ?
איך אפשר לדעת אם ההתעייפות היא בשל חולשה שרירית עקב דלדול השריר מחוסר עצבוב ושיתוק- גיליאן בארה- ולאחריו מעט פעילות פיזית ושיקום לא מוצלח לבין מחלה שהיא שרירית כמו מיאסטיניה? האם יש איזשהו base line של מדידת כוח שריר בכדי לעקוב אחרי מצב השריר ולקבל מדידה אוביקטיבית ולא תחושתית על התעייפות השריר?הכוונה היא לא לבדיקה של להחזיק ידיים למעלה אלא למעקב אחרי השריר אחרי פעילות מאומצת אירובית?
תודה רבה שוב
אינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד תשובות המשך
ד''ר אמיר דורי16/03/2010במיאסטניה אין בד"כ דלדול שרירים. לאחר גיליאן בארה קשה – כן!
לגבי המעקב אחר חולשת השרירים – במיקרה של חולשת שרירי נשימה הבדיקה הטובה והיחסית כמותית היא בדיקת תפקודי נשימה שמבוצעת עם מדידת כוח נשימה מקסימלי בנשיפה וכוח מקסימלי בשאיפה. ניתן לחזור על הבדיקה כל תקופה ולראות אם יש מגמה של שינויי. את חולשת השרירים של הגפיים בד"כ בודק הנוירולוג. בבית אפשר לבדוק מספר מדרגות שאת עולה בדקה, כמה זמן את יכולה להחזיק את הידיים פשוטת לצדדים או משהו דומה ולעקוב אחרי זה.
לגבי ההבדלה בין חולשה עקב גיליאן בארה למיאסטניה, כפי שניסיתי להסביר – זה מורכב ממספר פרמטרים – קליניים ובדיקות עזר. בסופו של דבר אם אין משהו חד משמעי, בבדיקות העזר, מסתמכים על הרושם הקליני. לפעמים קשה לדעת להבדיל, ונדיר מאוד, שזה מופיע יחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות המשך
ד''ר אמיר דורי16/03/2010אינה שלום,
אני עונה לך פחות או יותר לפי סדר השאלות:
פציאליס תחילה גורם לקושי לסגור את העין. כלומר היא נשארת פתוחה, והדמעות זולגות ממנה כי היא לא נסגרת. זה שונה מאוד מפטוזיס! בהמשך, יש מגוון של אפשרויות שיכולות לקרות וזה פעמים רבות מבלבל. מה שמבהיר את העיניין זה האופן שבו הבעיה התחילה – בחולשת הפנים או בפטוזיס. יש לציין גם שבפציאליס, חולשת הפנים באיזור העין מלווה גם בחולשת איזור הפה באותו צד. בד"כ חד צדדי. אך בגיליאן בארה יכול להיות דו"צ. עוד עיניין הוא שיש סוג מסויים של גיליאן בארה שבו יש פטוזיס. זה נקרא מילר פישר אבל זה מלווה בעוד מאפיינים ייחודיים.
לגבי חולשת הסרעפת – בהחלט יתכן שהיא הייתה חלשה עוד בתחילת מהלך הגיליאן בארה (במקביל לפציאליס הדו"צ) וכעת מורגשת יותר בגלל העלייה בפעילות הפיזית. במיקרים כאלה באמת במנוחה ניתן שלא להרגיש בכך.
סוג מסויים של NCS משמש לאבחון מיאסטניה. זה נקרא דקרמנט (דעיכה). זה משמש גם לאבחון תסמונת מיאסטנית שנקראת למברט איטון אבל אז יש גם משהו שנקרא אינקרמנט (התגברות). הבעיה במיקרה שלך, זה הפגיעה הקיימת בעצב ההיקפי, כך שיתכן וזה ישבש.ימסך את הבדיקה של החיבור עצב-שריר (נוירו-מוסקולרי). אם זה תקין, זה נגד מיאסטניה אבל לא שולל.
לגבי המחלה הכרונית – אכן הכוונה לצורה כרונית של גיליאן בארה – CIDP. מה שעוזר באיבחון הוא התאור הקליני שמורכב מהתקפים נוספים. בדיקות שיכולות לעזור באיבחון הן השוואה בין NCS אחד לזה שנעשה תקופה מסוימת אחריו. ודיקור מותני כפי שציינתי.
בדיקת NCS הינה בדיקת מוליכות העצב. היא נעשית ע"י מתן פולס חשמלי במקום אחד בעצב ומדדית עוצמת הגל החשמלי ומהירות הגעתו לשריר או לעור בקצה העצב. בדיקת EMG הינה בדיקה באמצעות מחט שמוחדרת לשריר. היא בודקת את השריר עצמו אך גם את היכולת של העצב להפעיל אותו. SFEMG בודק מאפיין מיוחד בשריר שנותן מידע על תקינות החיבור בין העצב לשריר (החיבור הנוירו-מוסקולרי). זאת בדיקה רגישה מאוד לאיבחון מיאסטניה, במיוחד אם נעשית בשריר חלש. בד"כ מבוצעת סביב העין.
בדיקת הבסיס כנראה כללה NCS וגם EMG. רבים משתמשים במונח EMG כמונח שכולל גם את ה- NCS למרות שלעיתים מוותרים על בדיקת המחט מכל מיני סיבות.
NCS-EMG לאחר גיליאן בארה יכול להראות רע מאוד שנים רבות ואפילו כל החיים גם בחולה שהשתפר מאוד. מפתיע לראות לעיתים חולה לאחר גיליאן בארה שרץ מספר פעמים בשבוע 8 ק"מ וה- NCS-EMG שלו נראה כאילו אין כמעט פעילות חשמלית בעצבים שלו. אבל, המצב יהיה ללא החמרה במהלך הזמן. וזאת הנקודה החשובה. אם חלה פתאום הרעה במצב, וזה משתקף גם ב- NCS אז זו עדות להמשך המחלה. כך שגם הטכנאי צדק וגם רופאת המשפחה: ה- NCS-EMG כנראה יהיה לא נורמלי כל החיים, אבל נכון לבצע אותו כשיש חשד קליני ל- CIDP.
הריון זה דבר חשוב מאוד. ואת צודקת לגבי הערכת מצב לפני כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהום ריאות חוזרדפנה11/03/2010
אמי בת 84, חולה מזה מספר שנים במיאסטמיה גראביס, לאחרונה סובלת מזיהום ריאות חוזר. לפני חודש חלתה וטופלה באנטיביוטיקה ולאחר 3 צילומי ריאות ניכר שיפור, כעת שוב צילום ריאות לא תקין, נשלחה ל-C.T.
האם יתכן קשר למיאסטמיה ? יש לה קושי בבליעת מזון וקראתי באתר כלשהו שמזון ונוזלים יכולים להגיע לריאות עקב בליעה לא נכונה ולגרום זיהום ואז טיפול באנטיביוטיקה לא מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשת שרירי בית הבליעה
ד''ר אמיר דורי12/03/2010מיאסטניה יכולה לגרום לחולשת שרירי בית הבליעה ועקב כך לקושי בבליעה. הקושי הזה יכול בהחלט לגרום לכך שמזון או נוזלים או אפילו רוק יכנסו לתוך דרכי הנשימה במקום להגיע לדרכי העיכול (לושט שנמצאת מאחורי דרכי הנשימה). כניסתם של אלה לדרכי הנשימה יכולה לגרום לדלקות ריאות חוזרות וקשות. הטיפול בדלקת הוא אנטיביוטיקה. המניעה היא ע"י טיפול אופטימאלי במיאסטניה. כמו-כן, ניתן להפוך את המזון לסמיך יותר וכך להקל על הבליעה. רצויי להיעזר בקלינאית תקשורת שיכולה להדריך בעניינים אלה וגם על דרכים לבליעה בטוחה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
דפנה15/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול במח עצםיעל פ11/03/2010
האם מישהו שמע על טיפול בחולי מיאסטניה בעזרת מח עצם?
MSC* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול במח עצם
ד''ר אמיר דורי12/03/2010מיאסטניה גרביס נוצרת עקב הופעת נוגדנים הפוגעים בחיבור בין העצב לשריר ובשל כך לליקויי בהפעלת השריר ע"י העצב. הנוגדנים נוצרים ע"י תאי מערכת החיסון. באופן תיאורטי, אם מוחקים את מערכת החיסון ויוצרים אותה מחדש כפי שעושים במחלות כמו לויקמיה, ניתן להפטר מהתאים שמייצרים את הנוגדנים שגורמים למחלה. התיאוריה יפה, אבל בפועל, קשה ליצור זאת וזה מלווה בסיכונים רבים. לכן השתלה כזאת מבוצעת רק במחלות שהסיכון מהחלה עצמה רב. יתרה מכך, השתלת מח עצם עצמה יכולה לגרום לתופעות דמויות מיאסטניה ואף לעליה בנוגדנים נגד הקולטנים הנ"ל בחולה שלא הייתה לו מיאסטניה לפני כן. הנושא במחקר בחיות מעבדה. יש דיווחים מעניינים אבל בינתיים, עד כמה שידוע לי, טיפול במח עצם למיאסטניה גרביס אינו נעשה בבני אדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול במוח עצם
משה פיק13/03/2010כאשר אני התעננינתי הנושא לפני מספר שנים, שוחחתי עם משה פיק שהקים את הפורום הזה והוא עדכן אותי על מספר חולים בארה"ב שאכן עברו את התהליך כאשר חיסלו להם את מערכת החיסון בעזרת תרופה בשם Citoxan שמחסלת את מערכת החיסון אולם תאי הגזע אינם נפגעים מממנה ובמשך הזמן בעזרת תאי הגזע נבנתה להם מערכת חיסונית חדשה לגמרי.
איני זוכרת את הפרטים במדויק, אולם אני מאמינה שמשה פיק יכול לפרט אם תפנו אליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש משהו בדברייך
ערן15/03/2010אך עדיין לא הוכחה יעילות הטיפול ואכן עצם חיסול כל מע' החיסון וניסיון בנייתה מחדש הוא הליך מסוכן מאד, שיכול אף להביא לתמותה.
את משה פיק ניתן למצוא בקומונת מיאסטניה גראביס, בתפוז קומונות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה למטופלי אימורן!ספיר04/03/2010
שלום ,
קוראים לי ספיר אני בת 17 חולת מיאסטניה גרביס מאפריל 2009.
רציתי לדעת אם נשר לכם השיער או לא כי זו תרופה כימותרפית לכל דבר ורציתי לדעת בערך מה הסיכוי שגם אצלי זה יקרה.
אודה לכם על התשובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער
יעל פ04/03/2010לדעת מומחים לא צריכה להיות נשירה.
אצלי באופן אישי היתה נשירה לא דרמטית שחלפה והשיער מגלה סימני התאוששות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אצלי היה
ערן05/03/2010משהו מינימאלי שחלף, אין נשירה מאסיבית כמו שרואים בסרטים, מעט שערות על המברשת וזהו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלספיר
ערן08/03/2010שלום ספיר, בואי להתארח אצלינו בקומונת חולי מיאסטניה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבה לחולשה ברגליים וחוסר יציבות???איתי28/02/2010
שלום ד"ר יקר,
אני בן 40, משקל גוף תקין, לא מעשן, לא שותה, חיים קצת לחוצים (איש הייטק וסטודנט).
מזה חודש וחצי סובל מחולשה ובעיקר - חוסר יכולת לעמוד חזק על שתי רגליי מבלי למעוד אחורה או קדימה (לא יכול לעמוד כמו פלס יותר מ-15 שניות בלי שארגיש חולשה ברגליים ונטייה למעוד קדימה או אחורה) וכן חוסר יציבות וש.מ גם הליכה עם תחושת סחרחורת קלה. הסימפטומים מללוים אותי 24 שעות ביממה, להוציא בשינה או בישיבה שם אינם מורגשים.
ממה שקראתי, ברפואה זה מוגדר כתחושת ציפה, כאילו אני עומד על רפסודה.
חודש לפני תחילת תחושות אלה, היו לי כאבי ראש וכאבים בארובות העיניים ששללו תהליך תופס מקום או משהו מסוכן אחר בבדיקת MRI מוח שעשיתי.
בדיקות דם תקינות לחלוטין (באמצע גבול הנורמה) לנוציא בדיקת B12 וחומצה פולית, שבגינן לוקח תוספי מזון וזריקות לשריר שנכון לרגע זה - ללא הטבה.
בדיקת שמיעה - מצאה ירידה בשמיעה יחד עם טינטון באוזן שמאל בלבד, ממנו אני סובל מגיל 10.
בדיקות א.א.ג שללו סינוסיטיס, בדיקה נירולוגית תקינה לחלוטין, בדיקת רופא עיניים תקינה לחלוטין.
צריך השבוע לעשות בדיקת ENG + ב. קלורית באסף הרופא.
מאוד מודאג כי מאוד סובל מהסימפטומים של חוסר היציבות בעמידה והליכה, שמעסיקים את מוחי כל היום ועד כה - ללא אבחנה של מקור הבעיה.
אומנם בדיקה נירולוגית לפני כחודש שכללה את מבחן רומברג יצאה תקינ, אך בביתי אמש, שבצעתי את הבדיקה בעיניים פקוחות ולאחר מכן בעינים סגורות שמתי לב כי גופי כן נוטה ליפול אחורה וקדימה אלא אם כן אני ממש מתאמץ בשרירי הרגליים להחזיקו. במצב ללא מאמץ, גופי לאחר מספר שניות נוטה ליפול אחורה או קדימה בשני מצבים, עם עיניים סגורות ופקוחות כאחד.
שאלותיי:
חוץ מלנסות להרגיע אותי ולהגיד לי שמקור נפשי, מה אפשר עוד לעשות לדעתך להמשך הבירור????????
1. האם ייתכן שזה וירוס ששוכן בגופי כבר חודשיים? אולי קנדידה?? משהו חמור יותר?
האם לנסות STUNARONE או שזה טוב רק לסחרחורת מסוג ורטיגו ולא לחוסר יציבות כמו שיש לי?????
2. אני מניח שיש לך נסיון רב במחלות פנימיות ואולי נתקלת בבעיה דומה לשלי בעבר ותוכלי לסייע לי בהמשך הבירור שעד כה העלה חרס.
3. האם ייתכן שיש לי מחלהמיטוכונדריאלית שפרצה אצלי בגוף בגיל 40 וכי יש לי פגעיה אפשרית בצרבלום?
תודה ושבוע טוב,
איתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד נקודה להבהרה...
איתי28/02/2010האם להתחחיל לעשות את כל הבדיקות של מחלת מיאסטניה גרביס במקרה והיא הסיבה לחולשה שלי בגפיים או שזה מיותר בשלב זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בירור
ד''ר אמיר דורי28/02/2010איתן, אתה מתאר סימפטומים מרשימים אך בנוכחות בדיקה נוירולוגית תקינה. לתת לך רשימת אבחנה מבדלת ורשימת עבודה כאן לדעתי אין זה הדבר הנכון לעשות. אני ממליץ לך לחזור לנוירולוג שהתחיל איתך את הבירור ולהמשיך אותו. לעיתים הבדיקה הנוירולוגית בתחילה תקינה ורק בהמשך "צצים" סימנים נוירולוגים המכוונים לבעיה. יתכן ויהיה צורך בהמשך בדיקות דימות – אולי של הצוואר, יתכן גם בדיקת הולכה של העצבים ההיקפיים. אך אלה, חשוב שיעשו בהנחיית הנוירולוג המטפל, שיכוון אותך לבדיקה הנכונה, להבין את משמעותה ולהמשיך ממנה הלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר יציבות
מיכל22/03/2010איתי, אני גם חווה את אותם הסימפטומים כמוך קרוב ל3 חודשים וכרגע שולחים אותי לאותן הבדיקות .....גם אצלי כל מה שעשיתי עד עכישו יצא תקין...יש לציין שלעתים יש לי גם קושי בבליעה.
אשמח לקבל מידע בנושא כי אינני יודעת לאן עוד לפנות והרופאים נראה כאילו יודעים פחות ממני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות דומות
דינה23/03/2010יש לי תופעות דומות מישהו יכול להגיד לפחות מה יכולות להיות הסיבות?
האם זו יכולה להיות תופעה ללא הסבר? יש מצב כזה?
אני פחות מאמינה במצב נפשי כיוון שזה לא קורה כל הזמן.זה יכול להיות מצב נפשי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר יציבות
פרופ' מנחם שדה23/03/2010לא ניתן לאבחן מצב של חוסר יציבות דרך האינטרנט. לחוסר יציבות יש סיבות רבות ומגוונות והאבחון מתבסס על הבדיקה הנוירולוגית. גם אם את חושבת שהרופאים יודעים פחות ממך בסופו של דבר האבחנה והטיפול יקבעו על ידי רופא. על כן לדעתי עליך להמשיך בברור הרפואי, ואם רופא מסוים אינו מצליח למוצא את הסיבה לחפש רופא אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות למיאסטניהאנה28/02/2010
שלום. אני חולת מאסטניה מזה 5 שנים, עברתי ניתוח כריטת טימוס לפני שנתיים. אחרי אישפוזים רבים בטיפול נמרץ. ילדתי לפני 3 חודשים ומאז מצבי מדרדר אני התחלתי טיפול סטרוידים וגם כל הזמן הזה אני מטופלת בIVIG . והרופא המטפלת רוצה להעביר אותי לאימורן אני מאוד לא רוצה, האם יש אלטרנטיבה? ההריון עבר מאוד בקלות, לא הרגשתי כלל את נוחכות המחלה.
אולי תוכלו להמליץ לי אל רופא אחר שיוכל לתת לי טיפול אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימורן
אנה28/02/2010ועוד שאלה בנושא, האם אוכל ללדת שוב עם הטיפול באימורן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות למיאסטניה גרביס
ד''ר אמיר דורי28/02/2010ראשית, את מתארת מחלה פעילה מאוד – עם מעורבות קשה של שריר נשימה לפי האשפוזים החוזרים בטיפול נמרץ. לאור זאת את ככול הנראה זקוקה לטיפול מלא, ולא להסתפק בטיפול חלקי. הטיפול ב- IVIG אינו מחזיק זמן רב ברוב חולי מיאסטניה גרביס, במיוחד אלה עם מחלה קשה ובמצבים אלה נחוץ טיפול המדכא את מערכת החיסון. אין המון אפשרויות תרופתיות שאפשר לתת לצורך זה במחלה זו. התרופה היעילה, הנוחה והמשתלמת ביותר מבין האפשרויות הקיימות היא אימורן. יש לה חסרונות, אבל בסה"כ היא התרופה המועדפת, ובצדק לדעתי.
בנושא הטיפול במהלך הריון יש הרבה דברים לדון, שכוללים את חומרת המחלה לפני ובמהלך ההריון והאפשרויות השונות טיפול. ניתן לציין שיש חולות רבות שנכנסו להריון תחת טיפול באימורן, וילדו ילדים בריאים, ומבין התרופות שמדכאות את מערכת החיסון, היא דווקא הבחירה הטובה ביותר היום, יתכן שכיוון שבעובר אין כנראה את האנזים שהופך את התרופה לפעילה. בכל מיקרה, לפני הריון צריך לשקול את הטיפול הטוב ביותר, וזה לא נעשה על רגל אחת. כך שאני ממליץ לך לדון בכל אלה עם הנוירולוג המטפל שלך, לגבי הטיפול בהווה וגם כבר כעת לגבי העתיד המיילדותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בעינייםמיסטי28/02/2010
שלום,
אובחנתי לפני מספר שנים עם מיאסטניה כללית. לפני מספר חודשים חלה החמרה במצבי ונוספו סימפטומים חדשים בעיניים. בין היתר (ראייה כפולה, נפילה של העפעפיים) נוספו באותה עת גם טיקים בעיניים. אני קושרת זאת לחולשת השרירים בעיניים. חשוב לי לשמוע מכם אם התופעה מוכרת.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צניחת עפעפיים וכפל ראיה
ד''ר אמיר דורי28/02/2010צניחת עפעפיים וראיה כפולה בהחלט יכולים להיות סימפטומים של מיאסטניה גרביס. טיקים בעיניים אינם חלק מהסימפטומים אלא אם כן אינם באמת "טיקים" אלא משהו אחר שבאמת קשור בחולשת השרירים. עצם הופעת צניחת עפעפיים וכפל ראיה (אם עדיין קיימים) מעידים על כך שאינך תחת טיפול מיטבי ורצויי שתפני לנוירולוג שעוקב אחרייך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהענת24/02/2010
שלום רב,
לאחרונה שמתי לב שכאשר אני מחייכת מופיע רעד בצידי הפנים, מעין קפיצות או טיקים.
רציתי לשאול האם תופעה זו שכיחה ומה הגורם לה? האם זה אמור לעבור?
אני בת 35 ומקווה שאלו לא סיפטומים לפרקינסון.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' מנחם שדה24/02/2010בודאי שלא מדובר במחלת פרקינסון המתבטאת באפון שונה לחלוטין.
גם וודאי שלא מדובר במיאסטניה גרביס.
בכדי להעריך מה גורם לתופעה צריך לראות זאת. על כן ממליץ שתפני לייעוץ אצל נוירולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מדובר במחלה תורשתית שיכול להיות שגם אני אלקה בה בעתיד?משה פיק24/02/2010
שלום, אחותי בת 26 ולאחרונה הייתה התפרצות של מיאסטניה גרביס. האם מחלימים ממנה או לפחות ניתן לשלוט בה בעזרת כדורים? וגם רציתי לשאול האם מדובר במחלה תורשתית שיכול להיות שגם אני אלקה בה בעתיד? אני בת 18.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלית
פרופ' מנחם שדה24/02/2010מיאסטניה גרביס הינה מחלה נרכשת ואינה תורשתית. על כן הסיכוי שתלקי במחלה בעתיד דומה לכלל האוכלוסיה (1:7500).
ברוב המקרים ניתן לשלוט על המחלה בעזרת תרופות או טיפולים אחרים, ולנהל אורח חיים קרוב לרגיל או אפלו להחלים מהמחלה.
במיעוט המקרים המחלה קשה ונותרת כך למרות הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהחלים ממיאסטניה ?
משה פיק26/02/2010פרופ, שדה,
כאשר אתה אומר "להחלים" האם אתה מתכוון שישנם חולים שהבריאו ממיאסטניה והם בריאים לחלוטין ללא נוגדנים בגופם ?
האינפורמציה שאני קיבלתי מנוירולוגים שונים היא שאין מצב שנרפאים מהמחלה והדבר הקרוב ביותר ל "החלמה" הוא "הפוגה".
זה מעודד לשמוע שזו מחלה שניתן להבריא ממנה ואני שמחה שבעמקי נשמתי אף פעם לא האמנתי שאשאר חולת מיאסטניה כל חיי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלמה ממיאסטניה
פרופ' מנחם שדה27/02/2010אני עוקב אחר לא מעט חולים שהפסיקו את את כל הטיפול התרופתי ונותרו ללא כל סימני מחלה במשך שנים רבות. למשל, חולות צעירות שעברו תימקטומיה זמן קצר לאחר גילוי מחלתן ולאחר הפסקת הטיפול מחלתן לא נשנתה כבר 20-30 שנים. גם מספר חולים מבוגרים ללא תימקטומיה שהינם בהפוגה של 10-20 שנים.
לדעתי ניתן לכנות הפוגה של עשרות שנים בשם החלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלמה או הפוגה ?
משה פיק28/02/2010ראשית , תודה על תשובתך המעודדת. אני שמחה לשמוע שלא מעט חולים מצליחים להגיע להפוגה רבת שנים. זה ממש מעודד לשמוע.
מצד שני, אם זו "הפוגה" רבת שנים שלפי שמה זה מציין שהמצב הוא זמני והמחלה עלולה לחזור בזמן כלשהו, מדוע לקרא למצב זה החלמה שזה מציין שהחולה הבריא ממחלתו.
ולאחר כמה שנים של "הפוגה" לדעתך ניתן לקרא למצב "החלמה" ?
אני מתארת לעצמי שחלק מהחולים שנמצאים בהפוגה לצערינו אכן יוצאים ממנה וחוזרים למצב שבו מופיעים שוב הסימפטומים והם ידרשו שוב לטיפול תרופתי . האם לדעתך זה לא יגרום להם לעבור שוב בדיקות אצל נוירולוגים כאילו חלו בפעם הראשונה במיאסטניה ?
אם זה רק מדובר בשם, מדוע לא להשאיר את שם המצב "הפוגה" ולא "החלמה" ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרוני
עליסה28/02/2010איך מוגדר אדם בריא?
אם תחשבי על כך- לכולנו (גם אלו שמוגדרים כבריאים) ישנם " גורמי סיכון", הווה אומר מבנה גנטי מסויים שגורם לכך שיש לנו סיכון גבוה יותר לחלות במחלות שונות, כמו סרטן, מחלות לב וכד, הן בגלל שזה גורם לרמות גבוהות של חומרים שונים (כמו כולסטרול), או בגלל שזה מעורר תהליכים ביולוגיים, שיכולים להוביל למחלה. . לא פעם נעשה בירור עקב בדיקת מעבדה לא תקינה, ונמצאים נוגדנים , שעלולים לגרום למחלה קשה, אבל אותו אדם חי איתם בשלום, מבלי לפתח כל תסמינים במשך שנים. כנראה שלרובנו יש מדי פעם רמה נמוכה של נוגדנים עצמיים, שמופיעים בעת מחלה ויראלית וכד, אך נעלמים לאחר מכן, או לעיתים נשארים ברמה נמוכה במשך שנים.
ישנם אנשים שמבריאים ממלת הסרטן, אך חולים בה שוב לאחר שנים רבות. לאיש אין תשובה אם מדובר בחזרה של המחלה, או שאותו אדם היה "מועד" לפתח אותה ולכן פיתח אותה שוב.
נכון הדבר, שגם במיאסטניה קיימים מקרים של חולים שהיו בהפוגה בממשך שנים רבות, והמחלה חזרה לאחר מכן, לכן כפי שאת אומרת חשוב שהם יהיו במעקב מסודר אצל הרופא שלהם, גם אם הבריאו מהמחלה, בגלל הסיכוי הקטן שהיא בכל זאת תחזור. כך גם יוכלו לקבל טיפול מהר ככל הניתן, ולא יצטרכו לעבור בירורים אין ספור.
משאלתך נראה שעבר זמן רב עד שאובחנה מחלתך והתחלת לקבל טיפול באופן מסודר (מה שלמרבה הצער לא נדיר במחלת המיאסטניה) ולכן החשש שלך מובן, אך עצתי לך, שגם אם את בהפוגה, תהני ממנה, אך תמשיכי בקשר רציף עם הנוירולוג שמכיר אותך, ויוכל לזהות בזמן חזרה של המחלה, (שנקווה שלעולם לא תקרה) ולדאוג לכך שתהיי מהר מאוד שוב בהפוגה.
עליסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאף פעם אין לדעת
ערן02/03/2010אבי שכב במחלקה נוירולוגית לפני כשבועיים כשלידו אדם כבן 60, עם התקף מיאסטני לאחר 15 שנה של רמיסיה בעקבות טימקטומיה, כך שעם המחלה המתעתעת הזו לא ניתן לדעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלמה???????????????
ערן27/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגלית
ספיר04/03/2010אני גם חולת מיאסטניה אני יודעת שזה לא תורשתי אבל רצוי להיות במעקב אחרי זה .
והסיכוי להחלים ממיאסטניה תלוי גם ברמת המחלה אצלה , למשל אצלי זה חמור זה פגע אצלי במערכות קריטיות כמו נשימה ,בליעה ודיבור.
אבל תפני לנוירולוג מומחה הם יודעים הכי טוב וגם אצל כל אחד זה משפיע אחרת אל תשכחי שכל גוף שונה אצל כל אחד זה שונה מאדם לאדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת לוסקעמוס15/02/2010
שלום רב,
ברצוני לדעת האם נטילה קבועה של אימורן(150 מ"ג ליום),וכמות מינימלית של פרדניזון(10 מ"ג
פעם ביומיים),מצדיקה נטילת לוסק באופן קבוע,במינון של 20 מ"ג ליום.
באם לא,האם העלאה מתבקשת של הפרדניזון כתוצאה מהחמרת המיאסטניה,כן מחייבת.
תודה על התשובה,
עמוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוסק
ערן16/02/2010עמוס שלום
כלנטילת פרדניזון ולו ג0 2.5 מ"ג אמורה להתלוות עם נטילת לוסק מכיוון שנטיית הפרדניזון לגרום לכיב קיבה, לכן יש לקחתו לאחר או עם האוכל וכמובן עם לוסק- אומפרדקב, לנטון, זנטק וכו'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המידע
עמוס16/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלוסק
ד''ר אמיר דורי16/02/2010שלום עמוס,
10 מ"ג פרדניזון זה אכן מינון נמוך אך אני מצטרף לדיברי ערן - במקביל לנטילת סטרואידים (פרדניזון) רצויי ליטול תרופה שמורידה את יצור החומצה בקיבה, וזאת כדי להפחית את הסיכויי להיווצרות כיב קיבה. כמובן שיש ליטול אם מעלים את מינון הפרדניזון.
לוסק-אמפרדקס-לנטון הם תרופות מקבוצה מקובלת לטיפול. זנטק, גסטרו וכו' שייכות לקבוצה אחרת שגם היא טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המידע.האם רצוי לגוון בתרופו
עמוס16/02/2010כלומר לעבור מדי תקופה בין קבוצת הלוסק וקבוצת הגסטרו?
ושוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיוון בין לוסק וגסטרו
ד''ר אמיר דורי16/02/2010לא. זה לא נחוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאז הטיפול ה3 ערכי ההמולגלובין ירדו פתאוםמשה פיק09/02/2010
אני אחרי 3 טיפולים במבטרה שעד עכשיו עוד לא נתנו הרבה , אבל הבנתי שצריך עוד סבלנות ולכן אני עוד מחכה.
רק שמאז הטיפול ה3 ערכי ההמולגלובין ירדו פתאום. עד עכשיו הם היו תמיד בין 13.9 ל 15 ועכשיו 10.8 וגם יתר הערכים שקשורים כמו MCV-79 MCH-23.6 MCHC- 30/.6
כמן כן PLATELETS-595
רציתי לדעת האם הערכים שעד עכשיו היו תמיד תקינים שייכים לטיפול או לעובדה שלפני 3 חודשים קיבלתי קריש לאורך כל הרגל ולכן חלו השינוים.
תודה על התשובה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבטרה
פרופ' מנחם שדה10/02/2010מבטרה היא תרופה המכוונת כנגד סוג מסויים של כדוריות הדם הלבנות. לעתים רחוקות היא עלולה גם לגרום לאנמיה כתופעת לוואי. אולם קיימות סיבות שכיחות יותר לאנמיה. על פי הערכים שהבאת נראה שמדובר באנמיה של חוסר ברזל. יתכן שקיים דימום סמוי, במיוחד אם את נוטלת טיפול בנוגדי קרישה לאחר הקריש ברגל (לא ציינת זאת).
על כן לדעתי עליך להתייעץ עם רופא פנימי ולעבור ברור אנמיה מקיף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה
מיכל10/02/2010קיבלתי עד לפני יומיים פעמיים ביום 80 מ"ג קלקסאן ו3 ימים 10 מ"ג קומדין ובשאר 7.5 מ"ג.
כעט מכיוון שסוף סוף [אחרי 3 חודשים] עלה ערך הINR ל2.2 הופסק לבנתיים הקלקסאן.
כמו כן קיבלתי היום תשובה של FE IRON/ עם ערך 24.
תודה מראש מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונהיעל פ08/02/2010
האם יש תזונה מומלצת לחולי מיאסטניה?
שמתי לב שבגלל החולשה אני צורכת יותר פחמימות וסוכרים שהם מזמנים אנרגיה מהירה
והרבה פחות חלבונים.
יש מחקרים בנושא???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה ומיאסטניה
פרופ' מנחם שדה08/02/2010אני מבין שכוונתך היא לא לחולים עם קושי ניכר בבליעה, אלא למיאסטניה ככלל. למיטב ידיעתי אין מחקרים בנושא, ולא נבדק מהי התזונה האופטימלית לחולי מיאסטניה. זהו נושא מעניין ויתכן שיש לדבר חשיבות, אך אני איני יודע לענות על שאלתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה
יעל פ08/02/2010אני אכן מתקשה בבליעה בעיקר ירקות ופירות דווקא .
אבל כנראה שמצבי טוב יחסית לאחרים
תודה על התשובה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילוג בלקיחת מסטינוןעוזי06/02/2010
מה נכון לעשות במקרה ששכחתי לקחת מסטינון בזמן ?אמנם אני לוקח מיד את הכדור אבל השאלה לגבי הכדור הבא .האם להמתין 3 שעות מאז הלקיחה האחרונה או לחזור למחזור השעות הראשון.לדוגמא: לקחתי כדור ב 7 :10: 13 ואז שכחתי לקחת ב-16 ולקחתי רק ב17 .האם לקחת את הכדור הבא ב-20 או שמותר ב-19 תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסטינון
ד''ר אמיר דורי06/02/2010השאלה העיקרית היא אם לאחר ששכחת לקחת - הופיעה חולשת שרירים.
מסטינון מקובל ליטול כל 4 עד 8 שעות. אם אין חולשה, אין טעם לקחת בתוך פחות מ- 4 שעות. אם יש חולשה, אז ודאי שכדאי. מועד הנטילה יכול להיות גמיש בטווח השעות האלה, וזאת בהתאם לתחושת החולשה. למעשה, אם אין חולשה, חולים רבים מפסיקים בהדרגה ליטול מסטינון, כיוון שאין להם עוד צורך בו לחיזוק השרירים. אם שכחת לקחת את המסטינון ולא הרגשת חולשה, זה סימן טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)