מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- במקרה הגעתי לפורום הזה ואני סקרניתסיגי24/10/2011
מיאסטניה גרביס זו בעצם מחלה שדומה לפיברומיאלגיה בתסמיניה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר במקרה הגעתי לפורום הזה ואני סקרנית - תגובה
ערן משה24/10/2011בחלק מהם כמו חולשה, עייפות אך במיאסטניה להדיל מפיברו החולשה מתעצמת במשך היום ,קרי בערב היא מורגשת יותר ולרוב הרבה יותר, אין בד"כ תחושה של עייפות וחולשה כשמשכימים בבוקר אלא אם לאותו חולה ישנן בעיות נשימה ובגללן הוא אינו ישן טוב.
כמו כן הכאבים במיאסטניה נובעים בעקבות החולשת שרירים כשבפיברו הכאבים הם חלק מהתמינים הראשוניים.
הטיפול בפיברו הוא בד"כ תרופות כגון סרוקסט או אלטרול במינונים נמוכים כשתרופות אלו יכולות לגרום להחמרה במצבו של חולה מיאסטניה.
יש תסמינים נוספים שאינם קיימים בפיברומיאלגיה.
פיברומיאלגיה היא אינה מחלה אוטואימונית ואילו מיאסטניה אצל רוב החולים כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיאסטניה / פיברומיאלגיה - תגובה
משה פיק24/10/2011בתמונה כללית, הסימפטומים שמאפינים מיאסטניה מצביעים על חולשת שרירים כאשר הסימפטומים שמאפינים פיבומיאלגיה מצביעים על כאבי שרירים.
מנסיוני עם חולי מיאסטניה נתקלתי בלא מעט חולים מאובחנים בשני המחלות בעת ובעונה אחת ואז כאשר מופיעים כאבים יש להבדיל אם הם מעצם מחלת הפיברומיאלגיה או משימוש מופרז בפעילות שרירים שאז מופיעים כאבים שמקורם הוא מיאסטניה.
לדעתי, אם יש לך סימפטונים של חולשת שרירים שאינם שייכים להגדרת הפיברומיאלגיה (הרופא שמטפל בך בפיברו מציין לפנייך שלסימפטומים אלה אין קשר עם המחלה) כדאי שתפני לנוירולוג עם נסיון בטיפול בחולי מיאסטניה שיתן דעתו בנושא.
אם את מכירה סימפטומים כנ"ל צייני לפנינו אותם ונוכל להגיב אם יש להם קשר למיאסטניה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי לישוןרוני16/10/2011
היי, בת 35, סובלת מקשיי שינה ומשתמשת בטיפות ולריאן אבל עדיין מתעוררת מספר פעמים בלילה, כעת חלשה עוד יותר בגלל העדר שינה, מה ניתן לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי לישון - תגובה
ערן משה16/10/2011באם הנך חולת מיאסטניה ואת סובלת מבעיות שינה הייתי ממליץ לבצע מעבדת שינה וזאת את עכולה לבקש מהנוירולוג שלך בכדי לשלול חולשת שרירי הנשימה או הבליעה שבגללם יש צבירת דו תחמוצת הפחמן או התעוררויות מרובות כי כשאת מתעוררת באופן מיידי השרירים עובדים טוב יותר מאשר בשינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לערן מסטינון2neders05/10/2011
ערן תודה
סוף סוף תשובה הגיונית
הביאו לי עכשיו את הכדור הלא מצופה הספרדי מסטינון לצריכה שותפת של חודש
לאחר מכן אעמוד על הדרישה למסטינון מצופה וכנראה אצטרך את עזרתך בהשגתו דרך בית מרקחת פרטי . (הרופא ציין בעיות בליעה במכתבו)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לערן מסטינון - תגובה
ערן משה05/10/2011את לא צריכה להסבים לצריכה השוטפת אלא לבקש אישור קניית מסטינון מצופה עכשיו!!!!!
אח"כ יגידו שעובדה הסתדרת עם מה שיש כשלא היה למרות הקושי, אז כנראה הוא לא כ"כ גדול.
מתי שתצטרכי את יכולה לפנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסטינון 22neders03/10/2011
הבעיה שקופ"ח מאוחדת טוענת שאין להשיג מסטינון מצופה בכל העולם
מוכנה לתת לי את המיובא הספרדי וטוענת בכל תוקף שאין יותר ולא קיים
מכפיות מסטינון
מאחר ואני חושב שהם מנסים למרוח אותי אני שואל אם מישהו מהחולים משיג
את המסטינון הישן או יודע היכן מייצרים או באיזה ארץ אפשר להשיג מסטינון מכפיות ןמוכן לחלוק איתי מידע זה ואפילו בעילום שם הודה לו מאד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסטינון 2 - תגובה
ערן משה05/10/2011דרשי בכל תוקף אישור קניית התרופה בבית מרקחת פרטי, כמובן לאחר מכתב ברור מהנוירולוג שלך שאת לא יוכלה להשתמש בכדרוים שאינם מצופים (לדעתי עדיף לכתוב בגלל בעיות בליעה ולא כי הכדור הרגיל אינו משפיע עלייך) וכל בית מרקחת פרטי יזמין לך המסטינון המצופה. באם לא תמצאי בחיפה אפנה אותך לבתי מרקחת פרטיים בת"א או באזור חדרה.
המייל שלי [email protected]
או נייד: 054-4261447* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסטינון2neders03/10/2011
למשה שלום
בקופ"ח מאוחדת סניף חיפה אין להשיג מסטינון
אם תוכל לעזור לי ולהסביר איפה יש כן מסטינון במכפיות כי הפירידוסטיגמין של "רפא"
לא עושה את העבודה אצלי ובקופ"ח אומרים שאין להשיג גם בחו"ל
אם תוכל לתת לי אינפורמציה ספציפית בנושא ואפילו במייל אודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסטינון - תגובה
משה פיק03/10/2011לדעתי את צריכה לבקש מהרופא שלך מכתב לקופת החולים שהמסטינון שהם מספקים אינו מתאים לך ואת צריכה כדורים מצופים.
כדי להשיג כדורים מצופים (Mestinon Dragees) את צריכה לקבל טופס 29ג' ואיתו לפנות לאחד מבתי המרקחת בחיפה שמיבאים תרופות שלא רשומות בארץ והם ידאגו להביא לך את הכדורים המתאימים.
לאחר שתקני את הכדורים, קופה"ח תחזיר לך את הכסף.
ידוע לי שבצורה זו מקבלים חולים שנדרשים לכך לקבל כדורי מסטינון לשימוש בלילה שאינם רשומים בארץ (Mestinon TS -180Mg).
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסטינון - תגובה
ערן משה05/10/2011אני לא יודע מהיכן הידע של מאוחדת על חו"ל כשכאן בארץ יש מסטינון מצופה, אתמול קבלתי בבית מרקחת של קופ"ח כללית 300 יח'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בהשגת אינפורמציהענת אבדר30/09/2011
יש לנו חבר מהולנד שבשר לנו שחלה במחלה זו,הוא שמע שבארץ יש תרופה מועילה שעשויה לעזור או להקל,שמה מסטינון אשמח אם נוכל למסור לו יותר פרטים עדכניים לגביה ואיך ניתן לסייע לו הוא לחוץ מבולבל ומשווע לעזרה.
תודה מראש
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בהשגת אינפורמציה - תגובה
משה פיק01/10/2011שלום ענת,
מסטינון היא תרופה שנמצאת כמעט בכל העולם ובטח באירופה.
אם לחברך ישנן שאלות ספציפיות אשמח לשלוח לו חומר בעברית או אנגלית לכתובתו באינטרנט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיאסטניה, פרדניזון, תזונה, ביטוח לאמיכל22/09/2011
שלום, לפני שנה שמעתי מהנוירולוג לראשונה את השם "מיאסטניה".
קדם לכך מס' שנים בהן היו לי תקופות של ראיה כפולה, אותן יחסתי כמובן ללחץ ועייפות. אני בת 48.
בשנה האחרונה זה קורה כמעט כל הזמן. כולל בעיה במיקוד ראיה ותחושת טישטוש בראיה.לאחרונה גם קשיים קלים בבליעה. ניסיתי להתעלם אבל ברור שהמצב מחמיר.
בדיקת הדם לנוגדני אציטיל כולין יצאה שלילית.
sf emg בעפעפיים - התוצאה מרמזת על מיאסטניה.
מסטינון 60 מ"ג לא עזר. ניסיתי מספר פעמים לא רב, ולא חשתי בהקלה. בפעמים האחרונות היו לי תופעות לוואי מבהילות: רעד בשרירים, לסת קשויה, קושי לדבר.
זהו זה, הנוירולוג החליט שכדאי לנסות כ-3 חודשים של פרדניזון 35 מ"ג.
קשה לי לעכל את הבשורה. אני חוששת מתופעות הלוואי.
האם מישהו מכיר טיפול אלטרנטיבי שמיטיב עם המחלה? או שגורם לרמסיה?
לגבי המחלה עצמה וגם לגבי פרדניזון:
האם יש משהו בתזונה שכדאי להקפיד עליו?
מה לגבי תוספי מזון?
הרופא אמר לקצץ במלח וסוכר.
האם זה הכל? האם מותר לקחת תוספי מזון, ויטאמינים ומינרלים?
איך נלחמים בבריחת הסידן שזה גורם?
יש למישהו נסיון בנושא קצבת נכות מביטוח לאומי?
הגשתי בקשה להכרה בנכות. הם ענו לי שכל עוד אני עובדת משרה מלאה אני לא דנים בבקשה. איך אוכל לעבוד פחות אם לא מובטחת לי קצבה? כדאי להעזר בשרותי עו"ד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיאסטניה, פרדניזון, תזונה, ביטוח לא - תגובה
ערן משה25/09/2011מיכל שלום
לצערינו גם גשבדיקת נוגדני אצטיל כולין תקינה זה לא אומר שאין מיאסטניה יש לבצע בדיקה לנוגדני מאסק ולראות מה התסימנים שהם מהווים חלק נכבד מאד באבחנה
אכן יש חולים שאינם מגיבים למסטינון או שמגיבים אבל התוצאה לא משהו. היתן לנסות תרופות אחרות כמובן בהתיעצות עם הרופאים ולאחר אבחנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיאסטניה
מיכל26/09/2011הנוירולוג שלי לא ביקש שאעשה בדיקה לנוגדני מאסק. כנראה שזה לא מהותי כי ברור שיש לי איזה צורה של מיאסטניה (בדיקת sF emg יצאה חיובית), וברור שהמחלה מתעצמת. העברתי כך כ-3 שנים ללא תרופות, כשהשנה האחרונה כבר הייתי בתפקוד ירוד מבחינת הראיה (לא יכולה לנהוג).
מסטינון לא הועיל לי ולכן התחלתי לקחת פרדניזון... כל מי ששומע את זה הממכרים שלי נבהל ונותן לי תחושה שאני לוקחת כמעט רעל.
האם לדעתכם זה חשוב לעשות בדיקת מאסק כשברור שיש לי מיאסטניה. במה זה יכול להועיל?
אף אחד לא ענה לי בקשר לביטוח לאומי.
שנה טובה ובריאות לכולם !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיאסטניה, פרדניזון, תזונה, ביטוח לא - תגובה
ערן משה26/09/2011פרדניזון תרופה טובה לטווח קצר ומייד יש לצרף אליה תרופות כגון אימורן, סלספט או מבטרה בכדי שיהיה ניתן להפסיקה.
אין דרך אחרת מלבד להפסיק את הפרדניזון בכדי להלחם בבריחת סידן כמובן שייש ליטול ויטמין D וקלציום שיכולים להאט ולעשות צפיפות עצם, ובמידת הצורך ליטול אקטונל בנוסף.
לדעתי יש צורך בבדיקת מאסק כי לפי תגובות החולים אנו רואים שיש הבדל בתגובה לטיפול של תרופות מסוימות- חולי מאסק מגיבים פחות טוב לחלקן.
קצבת נכות לא מובטחת לאף אחד. יש צורך להגיש מסמכים לביטוח לאומי בהם הנוירולוג מציין את המגבלות הגופניות שלך בעקבות המחלה או קודם לכן לפנות לרופא תעסוקה, לאחר מכן תוזמי לוועדה באם תקבלי מעל 50% ויכולת השתכרות שלך ירדה במחצית תוכלי לקבל קצבה בהתאם לאחוזי הנכות שיינתנו לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה 'חשודה'ג'וני20/09/2011
קיבלתי אנטיביוטיקה רוקסו. היא אמנם לא ברשימה המפורטת, אך שמה הלא מסחרי אכן מחשיד אותה - . roxithromycin. מה לעשות? זו שאלה שתמיד תקפה שהרי אין אנטיביוטיקות מותרות או בטוחות נכון? אז פשוט לקחת ולעקוב אחרי התגובות [ הרופאה אמרה שנעשה טיפול קצר רק של 10 כדורים] ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות למיאסטניה- תגובה
משה פיק20/09/2011שלום ג'וני,
תרופות נמצאות בשוק בקבוצות שנקראות "משפחות" וככלל כל התרופות שהסיומת שלהן היא cin משתייכות לקבוצה שעלולה להחמיר מיאסטניה, לכן על הרופא שמחליט על אנטיביוטיקה לחפש תרופה ממשפחה אחרת שתבצע את העבודה.
יש מצב שהרופא מתעקש על תרופה ספציפית ואז יש לקחת אותה ולעקוב אם מצב המחלה מחמיר. אם לא - אין כל בעיה, אם כן יש להחליט מה עדיף על מה.
לא כל תרופות האנטיביוטיקה נמצאות ברשימת התרופות האסורות (לדוגמא: מוקסיפן, מוקסיויט) ולדעתי רצוי לא לקחת סיכונים ולהשתמש בהן.
ההחלטה היא שלך בשיתוף הרופא המטפל. קח בחשבון שלא כל הרופאים מכירים מיאסטניה מספיק טוב ואם אתה חולה מספיק מנוסה, שב עם הרופא להתיעצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטיביוטיקה חשודה- תגובה
ערן משה20/09/2011טעות ביסודה זו לא משפחה סיומת CIN יש אריטרומיצין ויש קלנדמיצין והן ממשפחות שונות לגמרי כמו גם ונקומיצין וגנטמיצין.
התרופה שהנך מקבלת היא ממשפחת אריטרומיצין שבד"כ לא עושה בעיות לחולי מיאסטניה, אבל וכאן האבל הגדול שחוזר על עצמו כל חולה הוא אדם בפני עצמו ומגיב לכל תרופה בצורה אחרת.
אומנם יש מחקרים המראים שישנה איזושהי השפעה מקיפה על צומת עצב שריר בשל האנטיביוטיקה הנ"ל אבל בניגוש לגנטמיצין (= גאראמיצין גנטטרים) שמשפיעה ישירות על צומת עצב שריר כמו גם ונקומיצין למשל.
טיפול רק של 10 כדורים לא יעשה כלום, המינימום הוא עשרה ימי טיפול ואסביר מדוע: יש תקופת זמן בה האנטיביוטיקה מחסלת את החיידק בכל מיני צורות (-יש ההורגות אותו ישירות, יש המחסלות את ההתפתחות שלו, יש המחסלות על הקרום שלו בלבד, ויש המעכבות את הגדילה שלו בלבד ואז צריך לתת סוג נוסף בכדי לחסלו סופית) לכן אומנם לפעמים נראה השפעה והטבה לאחר יומיים, או באם מקבלים דרך הוריד לאחר יום אפילו או כמה שעות אבל בזה הטיפול לא הסתיים. צריך לחסל את כל מעגל חייו של החיידק ולכן על פי מחקרים בד"כ זה לאחר 10 ימים לפעמים 7.
כמובן שיש להתייעץ עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה גדולה ועוד מילה קטנה על אנטיבי
ג'וני20/09/2011משה וערן- תודה גדולה על הזמינות שלכם, הידע, הנסיון והנכונות. עצם הידיעה שאפשר לפנות ולדעת שאתם שם, היא ממש בגדר כח ומתנה אז תודה.
עוד מילה לגבי הרוקסו. ניסיתי לחפש קצת חומרים כדי לעזור לרופאה, וראיתי התייחסויות שמדברות על התרופה הזו כשייכת למשפחת המקרולידים וככזו יש בה פוטנציאל להחמיר מיאסטניה. [וכן גם אני התפלאתי על הטיפול הקצר כמי שמכירה את חוקי 7 ימים 3 כדורים]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בחיפוש רופאאלה14/09/2011
שלום רב!
רקע:
יש לי קרובת משפחה שמגיע כתיירת לבירור מיאסטניה בארץ (עד כמה שידוע לי יש לה תסמינים של חולשה, צניחת עפעפיים וקושי בבליעה). ממה שנאמר לה במקום מגוריה ברוסיה כי היא חולת מיאסטניה ולפי CT ישנה היפרפלזיה של בלוטת התימוס. TENSILON TEST שביצאה בארץ- יצא שלילי בזמנו. אני יודעת שהיא מטופלת במסטינון שעוזר לה למספר שעות. היא מבצעת כעת טיפולי פלזמהפרזיס.
היא אמורה להגיע לארץ לשם בירור נוסף ואולי תצטרך ניתוח של תימקטומיה.
רציתי לברר מי הוא הנוירולוג הממולץ לבירור באיזור מרכז או דרום (עם אפשרות גם לאיזור ירושליים)? (כמובן שהבירור יבוצע באופן פרטי) ואיפה כדאי לבצע את הבדיקות לאחר מכן
מי הרופא הממולץ לניתוח תימקטומיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
אלה14/09/2011אני עובדת בבה"ח תל השומר. האם יש מומחה בבה"ח שהוא מומלץ וניתן לבצע שם את הבירור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה בחיפוש רופא - תגובה
משה פיק14/09/2011שלום אלה,
איני נוהג להמליץ על רופאים באתר. אשלח לך אינפורמציה זו בדרך פרטית באמצעות הדוא"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בליעהג'וני14/09/2011
בוקר טוב. האם פירידוסטגימין עוזר גם במקרה של כאבי בליעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בליעה - תגובה
משה פיק14/09/2011שלום אורחת,
פירידוסטיגמין ברומיד (מסטינון) היא תרופה למיאסטניה גרביס שהסימפטומים שלה מתיחסים ל"חולשת שרירים" ואם את חולת מיאסטני וקיימת בעיה של קשיי בליעה התרופה יכולה להועיל ולחזק את שרירי מערכת הבליעה.
כאבים הם תופעות נלוות במיאסטניה ואם הבעיה שלך אינה חולשת שרירים אלא רק כאבים, הסיבות לכך יכולות להיות שונות ועל תשובה זו חייב רופא שבודק אותך לענות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהוי מיאסטניה גרביסשלום11/09/2011
האם ניתן לאבחן מיאסטניה גרביס על פי בדיקת דם?
כיצד מאבחנים את המחלה?
תודה,
ש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהוי מיאסטניה גרביס - תגובה
משה פיק11/09/2011שלום שלום,
אחת מהבדיקות הראשונות שמבצעים לשם אבחנת מיאסטניה היא בדיקת דם לנוגדנים כנגד קולטני אצטילכולין. נוגדנים אלה הם שגורמים למחלה והם נמצאים אך ורק אצל חולי מיאסטניה, אישור למציאתם מאשר אבחנה למחלה.
באם הנוגדנים הללו לא נמצאים בדם הנבדק זה עדיין אינו מציין שהוא לא חולה מיאסטניה ולכן שבים ומבצעים בדיקת דם נוספת שהיא בדיקת דם לנוגדנים כנגד החלבון MuSK.
אם הנוגדנים התגלו בבדיקה זו הממצא מאשר שאכן הנבדק חולה מיאסטניה.
אם לא נמצאו שני הנוגדנים הנ"ל זה עדיין אינו מציין שהנבדק אינו חולה מיאסטניה ולכן מסתמכים על בדיקות פזיולוגיות נוספות שמבצע הנוירולוג.
הבדיקות הנוספות כוללות : TENSILON TEST, SFEMG, EMG, ובדיקה פזיולוגית אצל הרופא שבוחן את כוח השרירים בהפעלה חוזרת על עצמה.
למספר מצומצם של חולי מיאסטניה קיימת אבחנה למרות שכל הבדיקות נמצאו תקינות אולם הם מראים סימפטומים של המחלה והטיפול בחלק מהתרופות/טיפולים מצליח למנוע החרפה והטבה מסויימת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש ממיאסטניה גרביסזהבה29/08/2011
היי, אני בחור בן 28. לאחרונה (כמה חודשים אחרונים) התחלתי לרקוד. אני עושה את זה בצורה די אינטנסיבית, שיעורים פעמיים בשבוע ומסיבות פעמיים-שלוש בשבוע. בדרך כלל הכל בסדר ואני גם מקפיד להתמתח ולא לאמץ את עצמי יותר מדי. אבל בזמן האחרון אני מרגיש שהשרירים שלי ממש חלשים, יש ימים שקשה לי לזוז ויש לי כאבים. לרקוד נהיה כמעט בלתי אפשרי. זה קרה בפתאומיות - התפתח תוך כמה ימים ממצב רגיל למצב שתיארתי. אני מאד מתוסכל. ניסיתי למצוא חומר על זה באינטרנט ומצאתי את התופעה מיאסטניה גרביס. יכול להיות שזה קשור לזה?
אשמח לדעתכם.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש ממיאסטניה גרביס - תגובה
משה פיק30/08/2011שלום יאסמין,
התיאור שלך מסתכם ב "אני מרגיש שהשרירים שלי ממש חלשים" שזה תיאור מאוד כללי. אם תוכל לתאר את חולשות השרירים שלך ביתר פירוט אוכל יותר להתייחס לשאלתך. כאשר אני מבקש ממך ביתר פירוט כוונתי:
האם החולשה שלך מורגשת ברגליים, בידיים, בצוואר, בהבעות הפנים, הלעיסה, בבליעה, בלעיסה, בנשימה ? האם יש לך נפילת עפעפיים ו/או בעיות בראיה ?
אם אתה לא מסוגל לציין חולשת שרירים מהרשימה הנ"ל ואתה מתכוון לחולשה כללית, כנראה שאינך חולה במיאסטניה.
בכל מקרה אני מציע לך לפנות לנוירולוג ולבקש שיבדוק אותך על תלונתך. אם תמסור לי את האיזור שאתה גר אוכל להפנות אותך לנוירולוג שמבין במיאסטניה שיבדוק אותך.
אתה גם יכול ליצור איתי קשר טלפוני או דוא"ל כדי שנוכל לברר יותר בפרוטרוט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה למומחיםרומ19/08/2011
שלום רב
לפני 5 שנים סבלתי מכפל ראייה למשך 3 שבועות. כל הבדיקות כולל טנסילון ו- MRI היו תקינות. כפל האייה עבר לבד.
לפני כחודשיים הופיעו כאבי ראש בצד אחד של הראש, כפל ראייה שעבר אחרי יום אחד, חולשה- אני הרבה פחות אנרגטי מאשר בעבר ולחץ מעל אוזן שמאל.
נוירולוג שבדק אותי שלח לMRI, בד דם לנוגדנים לאצטינכולין וSFEMG .אני חיפאי. האבחנה לדברי הנוירולוג היא או מיאסטניה או מחלה נוספת ( לא זוכר את השם )
האם סיפור שלי מזכיר מיאסטניה גרביס?
2. האם הבדיקות אליהם הופנתי מספיקות? SFEMG כדאי לעשות בוולפסון?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה למומחים - תגובה
משה פיק20/08/2011שלום רומ,
הבדיקות שנשלחת לבצע מטרתן לבדוק אם אתה אכן חולה מיאסטניה והן בסדר. הדברים שאני יכול להמליץ עליהם:
להשתדל שבדיקת הדם לנוגדנים תתבצע במעבדה בהדסה ירושלים.
את ביצוע SFEMG לבצע אצל רופא מומחה ובעל נסיון רב בבדיקו אלה.
למצא את הרופא הקרוב למקום מגורייך שיש לו את הנסיון הרב ביותר עם חולי מיאסטניה
לבצע בדיקת CT (עדיף MRI או Pet-Scan) למצב בלוטת התימוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תורשהאבי10/08/2011
שלום,
רציתי לדעת האם מיאסטניה גרביס עוברת בתורשה?
תודה,
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תורשה - תגובה
משה פיק10/08/2011שלום אבי,
מיאסטניה גרביס היא סינדרום שמורכב מ 3 קבוצות עיקריות.
MG - "מיאסטניה גרביס" מחלה אוטואימונית שאינה תורשתית.
LEMS - "סינדרום מיאסטני ע"ש למברט איטון" מחלה אוטואימונית שאינה תורשתית.
CMS - "מיאסטניה מלידה" מחלה גנטית תורשתית.
לפי האבחנה החולה יודע אם מחלתו היא תורשתית או לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסטינוןאסף31/07/2011
שלום,
אני חולה במחלה משנת 1995, הבעיה באה לידי ביטוי בשריר הורטיקלי בעין כאשר משנת 95 היו מס' הפסקות שבהן לא הייתי מטופל כלל.
לאחרונה אני מטופל מס' חודשים מסטינון עקב ראיה כפולה, המצב הסתדר לזמן מסויים אך בשבועיים האחרונים חלה התדרדרות.
האם ידוע לך על מומחה באזור חיפה והצפון אשר אפשר לפנות אליו ?
הרופא שטיפל בי עד כה פורש לגמלאות.
תודה,
אסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסטינון - תגובה
ערן משה31/07/2011ד"ר בלה גרוס מביה"ח נהריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא בצפון - תוספת
משה פיק31/07/2011ד"ר בלה גרוס מקבלת חולי מיאסטניה גם במרפאה בקרית-חיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
אסף31/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)