פורום מיאסטניה גרביס - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עד מתי? -
    מיכל ב
    09/05/2009

מאחר ומבחינתי לא חל שום שיפור הלאה ההפך הגמור ללחץ דם הגבוהה וכאבי הראש נוספו בשבת בחילות הקאות ועוד....

רציתי לדעת האם כל התופעות אמורות מתי שהוא לחלוף? ואחרי כמה זמן כי האמת אין לי מושג איך אנשים מסוגלים לעמוד בכל הדברים האלה.

שבוע טוב

מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עד מתי? -

הוספת תגובה

• עד שמוצאים את הטיפול האופטימאלי -

עליסה
    09/05/2009

שלום מיכל,

ממה שאת מספרת, זה לא נשמע שציקלוספורין זאת תרופת הבחירה בשבילך.
    זה שיש לך יותר ויותר תופעות לואי מאז שהתחלת לקחת אותה, זה לא סימן טוב.

אני חושבת שאין ברירה אלא לעדכן את הרופא שלך, ואולי הגיע הזמן לשקול שוב פלסמהפארזיס? טיפול אחר?

זאת לא אשמתך שיש לך תופעות לואי כאלה, והרופא שלך צריך לדעת על כך.

לא כל חולה יכול לקחת כל תרופה, וצריך לשקול את הסבל/סיכון מול התועלת

יש ברי מזל שנכנסים לרמיסיה מהתרופה הראשונה שהם רואים, ויש כאלה שלא.

זאת לא בחירה שלנו, בדיוק כמו שהמחלה הזאת היא לא בחירה שלנו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שפעת החזירים ומיאסטניה -
    משה פיק
    09/05/2009

שלום לכולם,

תמיד חשבתי (ועדיין חושב כך) שכמה שיותר נקרא בעיתונות על חולים במיאסטניה גרביס, כך תודעת המחלה תופץ יותר, תהיה יותר מוכרת לקהל הרחב ופחות אנשים ירימו גבה כאשר ישמעו שמישהו חולה במחלה שלנו.

היום, בעיתונות בארה"ב אכן הוזכרה מיאסטניה גרביס, אולם בנסיבות דיי עצובות.
    הפרסום מדבר על כך שהחולה הראשון שנפטר בארה"ב משפעת החזירים הוא ילד (Toddler- תינוק בשלבי לימוד הליכה) מכסיקני בשם מיגואל טג'דה וסקווז שהיה מאושפז בביה"ח במדינת טקסס והיה חולה במיאסטניה גרביס עם בעיות בליעה ונשימה ועם פגם בלב.

איני יודע עם אם קיים קשר בין המיאסטניה ומותו של הילד. . . . . .
    אולם . . . .
    אני מקווה שהפרסומים הבאים על מיאסטניה יהיו על פיתרון למחלה ולא על מוות.

לקביעת תור
    סגירה
    שפעת החזירים ומיאסטניה -

הוספת תגובה

• למשה -

ריחאן
    11/05/2009

האמת כשקראתי על האירוע הזה נכנסתי לדכאון לכאב והרגשתי כעס עצמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציקלוספורין -
    מיכל ב
    07/05/2009

לאחר הליכות הלוך וחזור למוקד מכבי וחדר מיון הגיעו למסקנה שכל התופעות עליהם התלוננתי הם אכן תופעות לוואי של הכדור נכון להיום מאחר וגם לחץ הדם עלה למקומות מאד מאד לא רצויים הוחלט להוריד מינון של הכדור ולהוסיף כדור להורדת לחץ דם.
    האמת אני כבר מיואשת לחלוטין ואין לי מושג איך הגעתי למקום הזה. בגלל הפרניזון העלתי את האינסולין בגלל הציקלוספורין הוספתי כדור ללחץ דם .היום הלכתי למכבי להוציא כדורים והאמת הרגשתי כמו מישהיא לפחות בת 80 לפי הכמות.
    אני רק מקווה שיום אחד הדברים הדברים כן ישתנו.
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    ציקלוספורין -

הוספת תגובה

• טיפול לטיפול -

עליסה
    07/05/2009

שלום מיכל,

תודה על העדכון, ומצטערת לשמוע שזה ממשיך להיות כל-כך קשה.

לפני כמה זמן סיפרה לי אחת האחיות שחולה אמרה לה-אתם נותנים טיפול, אחר כך נותנים טיפול לתופעות הלואי של הטיפול, ואז טיפול לתופעות לואי של הטיפול שניתן לתופעות הלואי, וכו
    ובסוף זה נגמר באקאמול.

רופא השיניים שלי ( שהוא דרך אגב אחד הרופאים הטובים שפגשתי, ולפני כמה זמן אמרתי לו שתמיד חשבתי שרופאי שיניים הם טכנאים, ורופאים אחרים הם רופאים אמיתיים, אבל עכשיו הסתבר לי שיש לא מעט מקרים שבה זה הפוך), שהחליט שזה יכול להיות מסוכן מדי לתת לי אנטיביוטיקה, ושהוא ינסה להסתדר בלי, וייתן לי רק אם ממש לא תהיה ברירה, אמר לי -כל תרופה זה רעל.

או הגרסא שלי- בכל תרופה שנותנים צריך לשקול בכובד ראש את היעילות מול הנזק האפשרי, ואם יש ספק, לנסות למצוא אלטרנטיבה אחרת. וזה נכון אפילו לגבי אקאמול.

לפי מה שזה נראה, יש לך רופא שאכן עושה את זה, וגם מסוגל לשקול באופן דינאמי לפי המצב המשתנה, ולהתייחס ברצינות למה שאת אומרת.

זה לא דבר של מה בכך, ואני מאמינה שעם קצת אורך רוח, אתם תגיעו בסוף למטרה.

אני תמיד הייתי אומרת לחולים שלי, שההצלחה של כל טיפול, תלוייה לדעתי בשלושה גורמים-רופא, חולה ותרופה. ואם אחד מהם אינו "מתפקד" תהיה לכך השפעה מכרעת.
    הם ידעו שהדלת שלי תמיד פתוחה לכל שאלה, חשש או בקשה. וגם אלו ( אני חייבת להגיד די בודדים), שלא הרגישו נוח איתי, יכלו לעבור לאחד הרופאים האחרים במחלקה, ללא כל בעייה, והדלת שלי הייתה עדיין פתוחה בשבילם וגם החיוך שלי בבוקר.(עד שהתחיל להיות לי קשה לחייך).

מקווה שהדברים ישתפרו בקרוב,

עליסה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעליסה -

מיכל ב
    07/05/2009

לעליסה,
    תודה על כל העידוד.
    אני חייבת להגיד שמבחינת הרופא לא היו לי ועדין אין לי שום תלונות, הוא תמיד מוכן לשמוע ולעזור ובאמת בכל שעה ותמיד תמיד הדבר נעשה בשיא האכפתיות ותשומת הלב. מי שלא מרגישה נוח עם הענין זו אני שלפעמים נראה לי שאולי הגזמתי ומצד שאני לפעמים אין ברירה כי הוא היחיד שיתן את התשובה.

רק שמצד שני יש לי הרגשה (וגם אמרתי לו)שאני הולכת אחורה במקום קדימה כל הדברים מסתבכים ומהדבר הכי פשוט לכאורה זה נהיה פתאם בלגן אחד גדול.

האמת היום קשה לי להחליט מה נכון ומה לא.
    נכון שבלי טיפול אני נשארת במיטה בלי יכולת לעשות כלום, רק שכרגע עם הציקלוספורין אני באותו מצב כבר שבוע וחצי רק בילויי כאב ראש נוראי ולחץ דם גבוהה.

אז מה עדיף? רק שנראה לי שלאף אחד יש פתרונים.

מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיכל -

ערן
    07/05/2009

כפי שכתבתי לך קודם,
    גם אני בתחילת טיפול חדש- סלספט (הזדמנות אחרונה) ותופעות הלוואי בהתחלה היו יחסית לאימורן שלקחתי בעבר קשות, עייפות קשה, כאבי ראש, נדודי שינה עצבנות מעבר לעצבנות של הפרדניזון וחולשה ניכרת, אבל החלטתי שאני נותן לטיפול את כל הצ'אנס עד הסוף , לאחר שהגעתי למינון של 2 גר' (העלייה בהדרגה), החולשה הייתה קשה מאד והחלטתי להוריד את המינון ל1.5 גר' ולעלות לאט יותר מהכתוב בספרות, השבוע העלתי שוב ל-2 גר' ואומנם החולשה גדולה יותר מהרגיל והעייפות רבה יותר ויש נדודי שינה אך נראה לי כי פחות ממה שהיה כשהגעתי למינון הזה בעבר, אפילו בחלטתי להיות נועז יותר ולהתחיל והריד מינון סטרואידים באיטיות רבה, עכשיו בשל ניסיוני ברפואה ואני קשוב מאד לגופי, מסתבר בחיים לא חשבתי כך וזה טוב, אני מרשה לעצמי ונוטל את ההחלטות הנ"ל על עצמי ומודיע עליהן לד"ר הלמן (יש הסכם בינינו שאני מודיע לו על כל מהלך שאני עושה ובאם אני צריך את ייעוצו הוא תמיד מוכן לענות ולהתפנות אליי),
    אני לא ממליץ לך לעשות כמוני, אלא להתייעץ עם ד"ר הלמן על כל חשד או תחושה שאת חשה, אבל אני כן יכול להמליץ כי צריך להיעזר בסבלנות רבה עם התרופות הנ"ל, לדעתי ולתחושתי תופעות הלוואי אולי לא פוחתות אבל עוצמתן יורדת והלוואי שגם יתחילו לעשות עבודתן עוד יותר טוב, לי הדבר החשוב ביותר כרגע הוא לנסות לרדת מהסטרואידים אם זה יגיע עם שיפור במצב, מה טוב.

אני מבין את תחושתיך בנוגע לכמות הטיפול התרופתי, אני יוצא מבית המרקחת עם 3-4 שקיות מלאות בתרופות, ללחץ דם, משתנים בגלל הבצקות, טיפות עניים ועוד ועוד שרובן לתופעות הלוואי של הסטרואידים והציטוטוקסיקה, אך כמו שעליסה אמרה אין טוב בלי רע ונקווה שהרע יהיה במיעוטו והטיפול התרופתי יעזור ובעוד חודשיים שלושה תוכלי לרקוד סלואו, לא סלסלה לא נהיה חזירים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא תמיד צריך לבחור -

עליסה
    07/05/2009

אני מרגישה ברת מזל לעומתכם.
    בניגוד אליכם שצריכים לבחור בין תופעות לואי של תרופות, לבין להרגיש יותר טוב.
    אצלי, עם כל הורדה של סטרואידים, אחרי שהגוף מתרגל לשינוי, אני רק מרגישה יותר טוב.

כמו שאמר לי אחד הרופאים שעובדים איתו, כאשר אמרתי לו בצחוק שמה שאני צריכה עכשיו זה למצוא כדורים של פרדניזון במינון שלילי, שהטיפול בסטרואידים אצלי היה מצויין-בשיטת העז.

הבעייה שבאמת יש גבול, ואי אפשר לקחת פחות מ-0 מ"ג, למרות שלמרבה המזל יש לי עוד קצת לאן לרדת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי פלסמפרזיס
    - שלגיה
    06/05/2009

בדרך כלל אני מרגישה שיפור גדול אחרי פלסמפרזיס.
    אתמול בבוקר עשיתי טיפול.
    אחריו נאלצתי לחזור הביתה באוטובוס, כי המכונית מאושפזת במוסך לתיקון דחוף.
    ירדתי מהאוטובוס וישבתי על ספסל כשעה, אבל כשהבית מיאן להתקרב אל הספסל, נאלצתי איכשהו להגיע אליו בעצמי.
    אני מותשת, ולמרות שחלף יום, אני עדין לא מצליחה להתאושש.
    הידיים כבדות, הראייה כפולה (חוץ ממבט כלפי מטה), אני נחה ונחה, ו...שום דבר לא מתקדם.
    זה הגיוני??

לקביעת תור
    סגירה
    אחרי פלסמפרזיס

הוספת תגובה

• שלגיה -

ערן
    06/05/2009

ייתכן אולי שאת מושפעת משינויי מזג האוויר השמתנים מקצה לקצה כל יום? או כל מצה מלחיץ אחר?
    לדעתי באם הטיפול עזר בעבר, אין כל סיבה שיפסיק כרגע, אלא באם יש החמרה במחלה, מה שאני מאד מקווה שלא.
    נשימה עמוקה, כמה שאפשר, מנוחה רבה ותקווה שהמצב יחלוף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי זה בגלל טיפול השיניים

- שלגיה
    06/05/2009

עברתי ביום חמישי שעבר ניתוח כואב בחניכיים, ואני עם תפרים, ואנטיביוטיקה.
    לא חשבתי על זה, עד שכתבת.

תודה.
    עזרת לי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלגיה -

ערן
    06/05/2009

כל שינוי יכול לגרום להחמרה כזו או אחרת, ברור שגם אנטיביוטיקה, שמחתי לעזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז מה עושים כשצריך אנטיביוטיקה?

- שלגיה
    07/05/2009

עדין לא התאוששתי לגמרי מהפעם הקודמת שקיבלתי אנטיביוטיקה,
    וזה היה לפני שמונה חודשים!
    (וזו לא היתה אנטיביוטיקה ברשימה האסורה).
    את המוקסיפן הנוכחי קיבלתי בידיעת הרופאה הנוירולוגית הנהדרת שלי, שהסכימה בלית ברירה, ואני מקווה שלא תגרם שוב החמרה קשה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנטיביוטיקה -

ערן
    07/05/2009

כשצריך לוקחים, אומנם להשתדל לא לקחת מהרשימה האסורה, זינאט, מוקסיפן בד"כ לא מחמירים את המחלה אבל מחלישים גם אנשים בריאים, אז צריך לקחת זאת בחשבון.
    תרגישי טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה:-)

- שלגיה
    07/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן ולא בפורום -
    מיכל ב
    06/05/2009

אני יודעת שכבר הגבתי אבל לאחר שקראתי שוב הייתי חייבת להגיד עוד דבר.

אני בטוחה שאף אחד לא החליט בעד או נגד דבר מסוים על סמך הנתונים באינטרנט.
    אבל כשקראתי את מה שכתבת על האימוראן או מה שכתב ערן על הסלפסט. יכולתי להבין שלפחות אני לא בדרך לאי שפיות ואני יסביר: אחרי שהרגשתי כפי שהרגשתי ועברתי את כל הבדיקות שהוכיחו שאין דבר שאמור לגרום לזה הרגשתי הכי רע שבעולם מכיוון שידעתי את אשר אני מרגישה אבל היתה לי הרגשה שהרופא במיון בטוח שבאתי רק כי אני מושעממת. בעוד שכרגע אני יודעת שישנם מצבים אחרים למרות הכל. וכן יוכלתי לגשת להביע את דעתי (נכון שלמזלי שוב יש מי שמוכן לשמוע)לקוות שאולי נמצא פתרון.

לכן לדעתי אין כל פסול בלשתף ולשמוע מה יש לאחרים להגיד. ולאחר מכן חייב כל אחד לקחת אחריות על חייו והתוצאות שיגיעו בעקבות החלטותיו. למרות שאני מודה הרבה פעמים שמחתי מאד שיכולתי לשתף את הפורום ולשמוע דברים שהיה לי פחות נוח לשאול את הרופא (למרות הכל) ולשמוע את חוות דעתם של אלה שכבר ניסו.

בכל מקרה תודה גדולה לכל אלה שתמיד נמצאים במקום ובזמן הנכון.

לילה טוב מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    כן ולא בפורום -

הוספת תגובה

• כן, לא ואולי -

עליסה
    06/05/2009

שלום מיכל,

אין ספק שכל מה שאת אומרת הוא נכון לחלוטין. ולפי דעתי זה אחד הדברים העיקריים שבשבילו קיים הפורום. אם בעקבות הדיונים האלה, את הצלחת לדבר עם הרופא שלך ולקבל טיפול רפואי טוב יותר, אז אין טוב מכך.

אני חושבת שהדבר שמשה חושש מפניו, הוא שאנשים אחרים, שיהיו במצב דומה, אבל לא זהה, יסיקו מסקנות לא נכונות מחלקי אינפורמאציה.
    כפי שאני חששתי שהסיפור שלו על האימוראן, יכול להתפרש בצורה לא נכונה, כעידוד לחולים להחליט החלטות רפואיות על דעת עצמם. והיו דברים מעולם.

אחת הבעיות בפורומים באינטרנט (עם כל התועלת שללא ספק קיימת), היא שאנחנו לא באמת מכירים את האנשים, לא יודעים מה עובר עליהם, ומה היכולת שלהם להפעיל שיקול דעת.

לפני כמה שנים היה סיפור מאוד עצוב, של חולה צעירה שעברה השתלת כליות, ובעקבות עצה שקיבלה באינטרנט, החליטה על דעת עצמה להפסיק את כל התרופות, שבאמת גרמו לה לתופעות לואי לא קלות. כאשר היא הגיעה לרופאים שלה, כבר היה מאוחר מדי לעשות משהו.

יש תרופות מצילות חיים שיש להן תופעות לואי מאוד לא נעימות, ורק הרופא יכול באמת לראות את הנזק מול התועלת. כמובן, שזה חייב להיות בשיתוף מלא עם החולה, כי נכון שהרופא יכול טוב יותר לראות את היער, והחולה רואה בעיקר את העצים, אבל אם הרופא מתעלם מהעצים שהחולה רואה, אז סביר להניח שבמוקדם או במאוחר, החולה ירגיש שהוא לא מבין אותו, ויפסיק לתת בו אמון.

אני שמחה שיש לך רופא שאת יכולה לסמוך עליו, ובאמת לשתף אותו. אני חושבת שזה חלק חשוב ביותר בטיפול, ואני בטוחה שביחד איתו את תגיעי בסוף אל הדרך הנכונה.

עליסה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעליסה ערן ומשה -
    מיכל ב
    05/05/2009

קודם כל תודה גדולה כמו תמיד על כל העזרה והתמיכה.

הבנתי את הסתיגויותיו של משה בקשר למתן מידע באינטרנט, אבל לדעתי צריך לתת את הקרדיט המנימלי לאנשים שלמרות כל הכאבים וחוסר הוודאות האינפרומציה יכולה רק להוביל לקו מחשבה אחר ולא להחלטות שונות או נוגדות רופא מסוים.

כמו שאמרתי מיליון פעמים ואני יגיד שוב הרופא שבחרתי בו בעזרתכם הוא בהחלט נקודת האור היחידה עד עכשיו בכל הבלגן.
    אבל נכון להגיד למרות הכל שהיום למשל בזכות עליסה. היה לי קל יותר להרים טלפון ולהגיד את משחשבתי וביחד להגיע להחלטות שכולי תקווה יהיו טובות .

בכל מקרה מצטערת אם הובלתי למקומות שלא הייתי צריכה.
    ושוב תודה על הכל.
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    לעליסה ערן ומשה -

הוספת תגובה

• מידע לחברים -

משה פיק
    05/05/2009

שלום מיכל,
    אין צורך בהתנצלות. אני מאמין שהאינפורמציה שעלתה בדיון (שעדיין לא הסתיים) תעזור לאחרים ואני תמיד בעד כמה שיותר אינפורמציה. אני פשוט מעוניין לשמור על גבול מסוים של שיחה פרופר רפואית למקום אחר (יותר אישי ולא בפורום פתוח) ולאחר שהובררו העניינים, ניתן לכתוב תמצית בפורום כדי ליידע את כולם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעליסה -
    מיכל ב
    05/05/2009

לעליסה בוקר טוב
    קודם כל תודה ענקית על הכל.
    האמת אין לי מושג איך להתנהג מצד אחד ההרגשה הזיפתית נשארת ומצד שני לכאורה הכל בסדר ואולי אני סתם נודניקית.
    תוצאות בדיקות הדם מחדר מיון הם: המוגלובין:14.1 כדוריות לבנות:20.130 טסיות:332.000
    CPK:19 K: 4.3 AN: 140 UREA:25 בילירובין:0.8
    ALK.PHOSE:45 LDH: 621 GPT: 27 GOT:18
    גלוקוזה:67 קיראטנין:0.59
    בבדיקת שתן: כדוריות אדומות:10 כדוריות לבנות:100 אצטון:15
    התשובות מהמוקד היו מעט נמוכות יותר למשל הכדוריות הלבנות היו 19.45 NEUT:12.37 לימפוציטים:5.49 MONO: 1.5
    ממה שהבנתי אין סימן לחידק וכל התשובות יכולות להתאים לשימוש בפרניזון ולכן לא מכאן התשבה להרגשה הרעה. רק שמבחנתי המצב לא השתנה גם היום נשארתי בבית במיטה עם כאב ראש (ללא חום) ולא משהו סימלי וכאבים ברגלים ובידים.
    האמת אם כל חוסר הנעימות אני חושבת להתקשר לד"ר הלמן כדי לנסות למצוא פתרון כי לי אישית אין יותר כח.
    ממה שאמרו לי במוקד לפריחה בגב ובידים אין קשר לכדורים.
    שוב תודה על הכל.
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    לעליסה -

הוספת תגובה

• מיכל -

ערן
    05/05/2009

סליחה על ההתערבות אך נראה כמו זיהום בדרכי שתן, כן יש לך סוכר גבוהה עם אצטון בשתן וגם זה בד"כ כתגובה לזיהום,
    אני חוזר את צריכה ייעוץ רפואי בנוגע לקבלת אנטיביוטיקה או הפסקת ציקלוספורין .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לערן -

מיכל ב
    05/05/2009

תודה על ההתערבות.
    רק לא ברור לי איך הרופא בחדר מיון לא ראה כלום והאמת גם כשעדכנתי את ד"ר הלמן בנוגע לכדוריות הלבנות שעלו הוא לא התרגש במיוחד אלה אמר שזו יכולה להיות תגובה לפרניזון.
    כשדיברתי איתו היום החלטנו להוריד את המינון ולנסות רק ששום דבר לא עוזר לכאבי הראש הנוראיים ולא ברור לי איך אפשר להמשיך ככה.
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעיון מצויין לפנות לרופא שלך -

עליסה
    05/05/2009

שלום מיכל,

זה יהיה חסר אחריות מצידי לתת לך עצה רפואית ספציפית, על סמך נתונים חלקיים באינטרנט בתחום שאינו בתחום ההתמחות שלי.

זה נכון שיש חולים, כמו משה שהפסיקו תרופה שהייתה עלולה להביא לנזק קשה, שלא הייתה מספיק שימת לב אליו מצד הרופאים המטפלים. אך קיימים גם מקרים הפוכים, בהם בעקבות עצה באינטרנט או מרפא אלטרנטיבי, הופסקה תרופה חיונית, מה שהביא לנזק בלתי הפיך.

המטרה שלי במה שכתבתי בבוקר הייתה בדיוק זו, להעיר את תשומת לבך לכך שהנתונים שמסרת, שלא יכולתי להתעלם מהם עשויים להצביע על תגובה, אמנם נדירה יחסית, אך קיימת לציקלוספורין. ברור שלרופא שמטפל בך יש תמונה הרבה יותר רחבה, כמו גם יכולת להשוות את התוצאות של הבדיקות שלך כעת לבדיקות קודמות, ואין ספק שכמו כל רופא הוא צריך ללכת על אותו חבל דק, שבו יש לשקול את התועלת מול הנזק הצפוי בטיפול, ולא תמיד מדובר בהחלטה קלה.

חשבתי שלוא את היית החולה שלי, והייתי מפספסת דבר כזה (כי כל רופא הוא רק בן אדם, וכולנו טרודים לא פעם בהרבה מאוד דברים, ועשויים בהחלט לשגות), הייתי שמחה מאוד אם החולה שלי היה " מנדנד" לי ומכריח אותי לשקול מחדש את מה שחשבתי.

אני יכולה להבטיח לך שאחד הדברים הקשים לכל רופא, הוא לגלות שטעות בשיקול דעת שלו, הביאה לנזק שהיה ניתן למנוע אותו. ואין אף אחד שיכול לעזור לנו להמנע מטעויות כאלה טוב יותר מאשר החולה עצמו.

אני בהחלט חושבת שאת צריכה לדון שוב עם הרופא שלך, לגבי הבעד ונגד בטיפול בציקלוספורין, וגם להעלות בפניו את החשש שהשילוב של התופעות שיש לך שהחלו זמן קצר לאחר התחלת הטיפול בציקלוספורין, גורם לך לחשוש מכך שאולי מדובר בתגובה של רגישות יתר לתרופה. ייתכן ויהיו לו תשובות שיניחו את דעתך וייתכן ושאלותייך יגרמו לו לבדוק את הדבר שוב. כך או כך את יכולה רק לצאת נשכרת.

בכל מקרה אני חושבת, ומשה ודאי לא יסכים איתי, שזו טעות להחליט החלטה רפואית משמעותית, מבלי לשתף את הרופא שמטפל בך.

וכמו תמיד אשמח לעזור במה שאוכל,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציקלוספורין -
    מיכל ב
    05/05/2009

יכול להיות שאני לא האדם החזק ביותר,רק שבזמן האחרון הגעתי למקומות שלא חשבתי שקימים בכלל. מלכתחילה הבנתי שהמחלה הזו היא לפעמים נחמדה יותר או פחות רק לא חשבתי כמה פחות.
    התחלתי לפני 10 ימים את הטיפול בציקלוספורין ולאחר 4 ימים הופיעו כל מיני סימנים שלא היו אמורים להיות כמו חום (לא גבוהה במיוחד 38) פריחה בידים והאמת מה שהכי הפריע לי ועדין זה הכאבים ברגלים ובידים שממש לא נותנים מנוחה.
    רק שלאחר דיונים מספר החלטתי לחכות ולקוות שזו סתם שפעת קטנה שתחלוף,מה שלצערי לא קרה. לכן ניגשתי אתמול לרופא משפחה והוא הפנה אותי למוקד לעשות בדיקות ולשמוע את חוות דעתם,כל הבדיקות ששיכות לתרופה כגון תפקודי כליות וכו.. יצאו תקינות מה שלא אלה דווקא הכדוריות הדם הלבנות שיצאו 20130 והלימוציטים 5.4 ועוד מה שהבנתי שמראה על זיהום כל שהוא הוא משימוש בפרניזון.
    מאחר שהרופאה שם לא כל כך ידעה להחליט הופנתי לחדר מיון. לאחר המון התלבטיות והאמת בלחצו של ד"ר הלמן פניתי אתמול בבוקר לחדר מיון,רק שגם שם הגיעו לאותם מסקנות. מצד אחד שמחתי שאפשר להמשיך ואני יעשה כך לפי בקשת ד"ר הלמן רק שמצד שני נשארתי בהרגשה זיפתית ששום דבר לא עוזר לי לצאת ממנה.
    האמת שכבר חשבתי שההיתי במקומות הכי נמוכים ותמיד אני מגלה שאפשר יותר, הירידה או העליה במדרגות הפכו ממש סיוט והיום הגעתי למצב שאני יחשוב פעמים אם לצאת או לא, כל היום אני תחת השפעת כדורי מסטינון (ממש כל שעתיים שלוש) הוא כל כדור הרגעה אחר פשוט כדאי שתהיה היכולת לעשות את המינימיום. והאמת אם היו אומרים לי היום תשמעי יכול להיות שאת מדמינת יכול להיות שהייתי מאמינה .
    כבר לא נעים לי להגיד שאני לא מסוגלת לכלום אחרי שבדקו ולכאורה הכל צריך להיות בסדר. אז למה שום דבר לא מסתדר? ואם אלו לא תופעות לוואי של הכדור למה ההרגשה הנוראית הזו הגיעה 4 ימים אחרי ומסרבת להעלם? וכמה זמן נכון לחכות שתופעות לוואי של כדור יעלמו אם בכלל?
    אני רק מקווה שלא טעיתי בכך שהתעקשתי על הכדור הזה במקום טיפולים אחרים. כולי תקווה שאם לא יהיה שיפור לפחות לחזור למצב הקודם.
    לילה טוב מיכל
    נ.ב אני יודעת שצריך סבלנות והרבה רק שלפעמים יש לי הרגשה שהכל הולך אחורה במקום קדימה והאמת יש לי מזל (כמו שכתב משה) שמצאתי את הרופא שמוכן לתת הכל על מנת שהדברים יראו קצת אחרת ואני בהחלט לא מזלזלת בכך ברור לי שללא זה המצב היה גרוע הרבה יותר .

לקביעת תור
    סגירה
    ציקלוספורין -

הוספת תגובה

• למיכל -

ערן משה
    05/05/2009

מבין לליבך ומכיר את הרגשתך מקרוב מאד,
    אני התחלתי סלספט וגם התחילו כאבים הרבה יותר חזקים מאלו שהיו כולל כאבי ראש, הפרעות שינה וחולשה קשה יותר מהקיימת, החלטתי על דעת עצמי להוריד את מינון הסלספט למס' ימים ואז הגיע ל"שמחתי" כאבים עזים במותן ואושפזתי בגלל אבן בכליות, גם אז היו סימני זיהום כמו אצלך, לאחר יומיים מהשחרור מביה"ח החל שיעול טורדני ובשל ניסיון עבר מייד התחלתי אנטיביוטיקה, נכון שהשיעול פחת, אך בבדיקות הדם יש סימני זיהום קלים (הם יכולים להיות גם בגלל סטרואידים שאני נוטל), הלילה עם כל האנטיביוטיקה מתוך שינה עשיתי אספירציה (הקדמת הקנה לוושט) ואשתי הייתה צריכה לעמול קשה כדי להוציא אותי מזה, למרות מכשיר ההנשמה שלי, בקיצור חצי לילה השתעלתי לא סוף בגלל זה ולא יכולתי לעצום עין.
    אבל צרת רבים היא לא חצי נחמה ואפילו לא נחמה פורטא, ייתכן באמת שיש לך שפעת כלשהי ולכן לדעתי צריך אנטיביוטיקה לכיסוי מניעתי להתפתחות זיהום חיידקי, ופשוט בגלל קבלת ציטוטוקסיקה וסטרואידים גם יחד השפעתה חזקה בהרבה מאצל אדם בריא ובנוסף משך זמן המחלה ארוך יותר, בכל מקרה לא לוותר לעצמך ולעשות מה שאת יכולה ולא לשכב במיטה, לצערי אני עדיין לא נתקלתי בחלקים נחמדים במחלה ה**** הזו, אולי את תתקלי בהמשך, אישית היתי ממשיך עוד קצת עם הטיפול או מתייעץ עם ד"ר הלמן אולי להוריד מעט מינון ולעלות חזרה כשתתחזקי
    חזקי ואמצי, להישבר זה הכי קל, אני יודע שקל לדבר וקשה לעשות אבל אני אחד שמרגיש את מה שאת מרגישה תאמיני לי לא קל לעשות ולי גם לא כ"כ להגיד לאחרים, אבל חייבים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיהום? -

עליסה
    05/05/2009

שלום מיכל,

למרות היותי רופאה, אני בדרך כלל נמנעת מלתת עצות רפואיות, כי קשה מאוד לדעת מה באמת המצב מדיווח קצר בפורום, כשאי אפשר לשאול שאלות מכוונות, לבדוק את החולה וכד

אבל, הפעם, אני מרגישה שאני חייבת להתערב.

את מתארת מצב שבו את מרגישה מאוד חולה, עם חום, חולשה קשה, כאבי שרירים ואולי עוד דברים (למשל, לא ציינת אם יש לך פריחה עורית), בדיקות הדם שאת מתארת מעידות על תגובה דלקתית קשה. ספירת דם כזאת, אם היא לא טעות מעבדה, היא סימן מדאיג, במיוחד אצל חולה שמקבל טיפול אימונוסופרסיבי.

עם ההיסטוריה שאת מתארת יש שני דברים שיכולים לבוא בחשבון-האחד, באמת זיהום קשה, ואם אכן זה המצב, זה מצריך בעיני טיפול אנטיביוטי באשפוז.
    האפשרות השנייה, היא שמדובר בתגובה אלרגית קשה לאחת התרופות שאת מקבלת. וגם זה דורש טיפול בהתאם.
    את לא ציינת את הספירה המבדלת, פרט ללימוציטים, חשוב לדעת האם יש רמה גבוהה של אאוזינופילים, מונוציטים, תאים אחרים.

יכול להיות שאני טועה לחלוטין, או שלא קראתי נכון את המספרים שכתבת (אולי נוסף 0 בטעות), אבל פשוט הרגשתי שאני לא יכולה להתעלם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה אלרגית קשה לציקלוספורין? -

עליסה
    05/05/2009

מיכל,

קראתי שוב בעיון רב יותר את מה שכתבת. וראיתי שאכן ציינת פריחה עורית.

כל התופעות שאת מתארת, ביחד עם קשר הזמן להתחלת הטיפול בציקלוספורין, מעלות בעיני חשד גבוה ביותר שמדובר בתגובה אלרגית קשה לתרופה.

זה אמנם נדיר, אבל קיים, ואם אכן בכך מדובר, זה דורש הפסקה מיידית של התרופה והשגחה, רצוי באישפוז.

שוב, אני אומרת את הכל בזהירות, משום שאני מודעת לבעייתיות של מתן עצות רפואיות באופן כזה, אבל כפי שאמרתי קשה לי להתעלם.

אנא עדכני אותי במה שקורה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלטות חולה -

משה פיק
    05/05/2009

שלום למיכל ב. ולכל המשתתפים בדיון,
    מיכל, אני בטוח שלא אתן לך עצה רפואית, זה לא בסמכותי וודאי שאין לקבל כל עצה רפואית דרך הפורום . . . . . אולם, אני אספר לך מנסיוני האישי על מקרה . . . . אולי דומה לשלך שיכול לתת לך "משהו למחשבה".

לפני שנים כאשר הייתי "בתוך המחלה" קיבלתי הצעה להתחיל אימורן. התחלתי עם מינון נמוך בליווי בדיקות רעילות לכבד וספירת דם והתכנית הייתה לעלות מינון כל שבועיים (אם כל תוצאות הבדיקות יתקבלו סבירות).

לאחר שבועיים העלתי מינון (עדיין נמוך) ואז התחילו תופעות של שפעת, כאבים ברגליים כולל "סימני שטפי דם", חם גבוה כאבי ראש עזים . . . ועוד "זבלים שונים".

פניתי מיד לנוירולוג בשאלה אם זה עלול להיות עקב שימוש בתרופה חדשה עבורי ותשובתו הייתה שלילית מוחלטת. ערכתי בדיקות דם שונות והכל היה בגדר הסביר, פניתי ביוזמתי לחדר מיון. בקשתי שיגיע גם נוירולוג וכלום השיבו לי שאין קשר לאימורן שאני מנסה לקחת למיאסטניה.

התופעות המשיכו להחריף. . . פניתי לרופא נוסף שאמר שאין קשר לאימורן וכנראה יש לי בעיה של "רעילות אקמול" שאני לוקח עבור כאבי הראש החזקים שקיבלתי ושלח אותי לרופא עור בנוגע לשטפי הדם ברגליים. רופא העור "לא ראה מימייו תופעה כזו". . . . . . . בקיצור, . . . לאחר כשבוע נוסף הגעתי להחלטה למרות כל מה שהרופאים אמרו "לקחת את העינינים לידיים" והפסקתי את השימוש באימורן.

תוך שבועיים, כל התופעות נעלמו. לא שפעת, לא רעילות, לא בעיות עור . . . . כלום !

כחודש לאחר המקרה, רופא המשפחה אמר לי בשיחה :
    "איני יודע איפה הייתה היום אם לא היית מפסיק את השימוש באימורן" .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימוראן, יש לי שאלה -
    ריחאן
    04/05/2009

שלום רב לכולם,
    פשוט רציתי לשאול ולברר על איזה תוצאות הרופא מחליט שהמינון של האימוראן מספיק ??
    האם זה על תאי דם לבנים ?? wbc

לקביעת תור
    סגירה
    אימוראן, יש לי שאלה -

הוספת תגובה

• אימוראן -

ערן
    04/05/2009

לא לימפוציטים,
    הם אומנם חלק מ WBC אבל בבדיקות דם מצויין בנפרד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיאסטניה, שאלות -
    עדי
    03/05/2009

הי משה,
    האם מחלה זו הינה מדבקת או תורשתית?

לקביעת תור
    סגירה
    מיאסטניה, שאלות -

הוספת תגובה

• מיאסטניה -

משה פיק
    03/05/2009

שלום עדי,
    מיאסטניה גרביס היא קובץ של מחלות (סינדרום) שחלק מאוד קטן הוא תורשתי ובחלקו הגדול הוא
    מחלה אוטואימונית (שנגרמת ממערכת חיסונית "דפוקה") ואינה מדבקת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון גבוה, אימנוגלובולינים -
    גל
    02/05/2009

שלום לכולם,
    רציתי לשתף אתכם בעניין מתן ה-ivig הארוך שבני קיבל באשפוז (פעם ראשונה במינון גבוהה), הטיפול עבר בסדר גמור, עבדנו בקצב מאוד איטי,
    שאלתי היא מה "נהוג" מבחינת תדירות הטיפול במינונים אלו? אשמח לשמוע מכם המנוסים כבר.
    ומה נחשב להצלחה? האם תופעות שנעלמו לו אחרי הטיפול כמו קושי בלעיסה ובבליעה זה אינדקטור מספק?
    שוב תודה ושבוע טוב.

הוספת תגובה

• מינון והצלחה בטיפול IVIG -

משה פיק
    03/05/2009

שלום גל,
    את שואלת מספר שאלות בנשימה אחת ואני הענה לך, אחד אחד.

"מינון גבוה" - אין מושג כזה ב IVIG . המינון הנכון נקבע לפי משקל הגוף של המקבל. 0.4Gr לקילו משקל גוף. אם לדוגמא חולה שוקל 50Kg הוא מקבל בטיפול 20gr של אימונוגלובולינים.

"תדירות הטיפול" - הטפול הראשון מתחיל בזה שמקבלים 5 טיפולים רצופים עם הפסקות של יום בין טיפול לטיפול. אם הטיפול הוכיח את עצמו ומעוניינים בטיפולים נוספים ("טיפולי תחזוקה") המרווח בין הטיפולים הבודדים הוא מספר שבועות, שונה מחולה לחולה (כל חולה שונה מרעהו).

"מה נחשב להצלחה" - כל שינוי לטובה (החלשה בסימפטומים) נחשב להצלחה. אם סימפטומים כגון קושי בבליעה ובלעיסה נעלמו, זו הצלחה ללא צל של ספק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימונוגלובולינים -

ערן משה
    03/05/2009

גל שלום,
    ראשית שמח מאד שיש שיפור אצל בנך, לדעתי כל שפור ולו רק קושי בבליעה הוא שיפור ובמידה ומתמשך אז הטיפול בדרך הנכונה, אם יש שיפור בדברים נוספים רק מחזק את המחשבה, מקוה שהשיפורים יימשכו ובנך ירגיש הרבה יותר טוב.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגל -

ל'
    05/05/2009

קודם כל, אני שמחה שהטיפול עבר בשלום.
    אני מקבלת טיפול פעם בחודש, אבל אני מניחה שזה תלוי חולה ורופא. אצלי התופעות נעלמו, כבר מההתחלה, כולל הפרעות בדיבור ובלעיסה ואיני לוקחת שום כדורים ו/או טיפול אחר למחלה, ומבחינה זו, הIVIG משחרר מהתלות הזו בכדורים וחזיר איכות לחיים.
    אם אתם יכולים להמשיך בטיפול, והוא עובד - שווה להמשיך. אין כמעט תופעות לוואי, ולמרות שאני מקטרת על הביקור החודשי בבית החולים, אין להשוות את זה לכדורים.
    אמרו לי לפני שהתחלתי את הטיפולים, שזה כמו טיפול "10,000" לגוף - וזה נכון. לא לוותר ולא להתייאש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה? -
    מיכל ב
    01/05/2009

האם הגיוני שלאחר שימוש קצר בכדורי ציקולוספרין (במשך שבוע) + פרנידניזון (במשך 6+חודשים) תופיע פתאם חולשה ברגלים ובידים?
    אבל ממש לא כפי שהיה עד היום. הידים והרגלים נהיו כבדים והרבה פעמים הדבר מלווה גם בכאב. והכל נהיה הרבה יותר קשה כמו ההליכה והירידה והעליה במדרגות.
    שבת - שלום
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה? -

הוספת תגובה

• מיכל -

ערן משה
    01/05/2009

כמו כל ציטוטוקסיקה, ציקלוספורין יכול לגרום לחולשה כללית כולל כאבי שרירים ופרקים, האלה האם זה בר חלוף ולכך יש להמתין עד שהגוף מתרגל לטיפול החדש, סטרואידים גם יכולים לגרום לחולשת שרירים כפי שכבר צוין כאן בפורום, אך לדעתי נטילה ממושכת כמו שלך, לא תניב לפתע מיופאטיה בגלל סטרואידים.
    שוב סבלנות, אין ברירה אם החולשה הקיצונית נמשכת לדעתי את צריכה להתייעץ עם ד"ר הלמן לכשיגיע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיאסטניה ועקמת -
    משה פיק
    01/05/2009

שלום לכולם,
    ראשית, תודה לכל החברים שהשיבו לפניה של הנערה החולה על כאבים בחזה (והפסקת המחזור).
    אני רוצה להתנצל שבפנייתי אליכם לא ציינתי שהנערה לא עברה ניתוח טמקטומי היות ובלוטת התימוס הייתה במצב תקין, כך שהכאבים אינם כתוצאה מהניתוח. כמו כן, לנערה לא היו בעיות נשימה באשר הופיעו הכאבים.

לידיעתכם:
    תשובת הרופא שאליו פנתה החולה כדי לדעת אם הכאבים מקורם במיאסטניה הייתה:
    הכאבים בחזה, מקורם ב- "עקמת" שפיתחה החולה משכיבה ממושכת במיטה (עקב המיאסטניה).

היות שזה אינו המקרה הראשון שאני שומע שלחולה מיאסטניה קיימת "עקמת בעמוד השדרה" אני שואל: האם מישהו מהחברים סובל מעקמת, והאם קיים קשר בין המיאסטניה והעקמת ?

לקביעת תור
    סגירה
    מיאסטניה ועקמת -

הוספת תגובה

• תגובה (מ.) -

משה פיק
    01/05/2009

היתה לי עקמת
    אבל זה בטוח לא שייך.

תמיד הרופא אמר לי בילדות שיש ליעקמת לא ממש התיחסתי.
    עקמת לא מרפים נדמה לי ששמים מכשיר אבל לא שמתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה (יהודה) -

משה פיק
    01/05/2009

גם לי יש קצת עקמת, בעמוד השדרה - אבל זה מרוב שנותי, לא נראה לי שזה מן המיאסטניה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקמת (ערן) -

משה פיק
    01/05/2009

משה שלום
    כפי שעליסה ציינה בפורום בנוגע לחוליות הצואר במיאסטניה על פי אוסרמן כך גם בחוליות הגביות- את עמוד השדרה מחזיקים שרירים ,ברגע שאלו חלשים, מנוונים, לא מתופעלים כהלכה נוצרות דפורמציות וכל מיני שינויים ניווניים אחרים, לכן כאשר חולה עם חולשת שרירים ישכב במיטה זמן רב כל השרירים שלו כולל שרירי הגב יאבדו מכוחם, כמותם ואז תפקודם לא יתבצע כראוי (חולים ששוכבים ממושכות בטיפול נמרץ תמיד מופעלים פאסיבית ע"י פיזיוטרפיסטים לניסיון מניעת ירידת כח וגודל השרירים כאשר אם והחולה יוכל ללכת שוב על רגליו או להשתמש בידיו לא יהיו מחד עם עיוותים- קונטרקורות ומאידך שיוכלו לתפקד) ותיתכן עקמת בגב כמו דפורמציות אחרות, במידה ויש עקמת בגב ייתכנו הן כאבי גב בגובה החזה והן כאבים בחזה אבל בטוח שיש בעיות בנשימה ללא קשר למיאסטניה, לאנשים עם גיבנת או עקמת אחרת יש בעיות נשימה כי בית החזה מעוות ואז לריאות אין את מקומן הטבעי, כך שלתת תשובה פשוטה כמו עקמת, אישית לא הייתי מסתפק ומבקש תפקודי ריאה אצל פולמולונוג _אל תשכח כי לרוב הנוירולוגים יש בעיה עם אבחון בעיות הנשימה ובד"כ זה מגיע מאוחר, יש להקדים תרופה למכה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה (ד"ר פנדי) -

משה פיק
    03/05/2009

לשאלתך ,אני גם סובל מעקמת אבל אינני יכול להגיד שישנו קשר כלשהו עם המיסטיניה
    אשמח מאד לכל שיתוף פעולה ולכל עזרה שאדרש.
    עזאם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשמור על הקיים. -

עליסה
    03/05/2009

אחת ה"משימות" הקשות העומדות בפני חולי מיאסטניה, וחולים בכלל, היא לשמור על בריאותם הפיזית והנפשית פרט לכך.
    הרבה פעמים אנשים חולים, וגם הרופאים שלהם נוטים להזניח את בריאותם, משום שהם כבר ממילא חולים. אז מה זה משנה.

כאשר ההיפך הוא הנכון.
    כל מחלה מלווה בנזקים פוטנציאלים משנים, כתוצאה מהמחלה באופן ישיר, כתוצאה מתופעות לואי בלתי נמנעות של הטיפול התרופתי וכד.
    נזקים אלה הופכים להיות הרבה יותר חמורים אצל אדם פחות בריא פרט לכך.

זה לא קל, זה דורש עבודה קשה, שלפעמים נראית חסרת משמעות.
    אתה אומר לעצמך אם אני יכול ללכת בסך הכל 10 צעדים ואחר כך אני קורס, אז מה זה כבר משנה אם אני לא אלך בכלל. למה להתאמץ?
    ברגע, שויתרת לעצמך בצורה כזאת, הפסדת במערכה.

10 צעדים הם אולי מעט, ואפילו כלום לעומת ההמלצות לפעילות גופנית למניעת מחלות לב וכו. אבל, הם המון, כי ההבדל בין לא ללכת בכלל ללכת 10 צעדים, במיוחד אם אתה מקפיד להשתמש בגוף שלך נכון, אפילו אם זה רק לזמן קצר, הוא כבר לא הבדל כמותי, אלא הבדל איכותי.

מי שהלך 10 צעדים כשזה כל מה שהוא היה יכול, יילך 20 כשמצבו ישתפר ואפילו 50 אחר כך. גם אם יהיו נפילות והוא שוב יוכל ללכת רק 10 ואולי רק 5 צעדים, יש סיכוי טוב יותר שמצבו ישתפר בכל זאת, מאשר אם הוא פשוט הפסיק לגמרי ללכת.

מי שהולך 10 צעדים, לומד להכיר מה באמת הגוף שלו יכול לעשות ומה לא.
    מי לא עושה את זה, לא יוכל באמת לדעת.

אני לא יודעת אם עקמת באופן ספציפי יוכל להגרם מחולשת שרירים ושכיבה ממושכת במיטה, למרות שזה נראה לי סביר שזה יכול להיות, אבל אין ספק שיש הרבה מאוד נזקים שכן.

גם ברגעים הכי קשים, אני תמיד אמרתי לעצמי שאם פתאום יגלו תרופה חדשה ויעילה למחלה שלי, אז אני צריכה להיות במצב שיהיה במי לטפל.
    הקפדתי על פעילות גופנית, בהתאם ליכולת שלי, תזונה מאוזנת ( לא תוספי מזון אלא תזונה),
    העסקתי את המוח שלי, גם כאשר הגוף היה פחות אפקטיבי, כדי שלא לאבד עניין בחיים וקשר עם הדברים שתמיד עניינו אותי.
    לא הצלחתי למנוע לגמרי את הנזקים שנגרמו לי מהמחלה והטיפול, אבל אני מקווה שהצלחתי למזער אותם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצלחת, זו עובדה -

ערן
    03/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה (איריס) -

משה פיק
    04/05/2009

משה שלום,
    אמנם לא אובחנתי אצל רופא לגבי עקמת, אך מהסתכלות על עצמי במראה, נראה לי שיש לי איזשהי עקמת קלה.
    יתכן מאוד שזה בגלל המיאסטניה, כי ההגיון שלי אומר שהחולשה בשרירים לא מאפשרת להם "להחזיק" את השלד ישר והוא מתעקם.
    אבל, אני חייבת להזכיר שאני מבלה שעות ארוכות מול המחשב ויתכן שגם זה "תרם" את חלקו לעניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולי מיאסטניה משוחררים משרות בצה"ל-
    משה פיק
    30/04/2009

אני נכנסת לפורום מידי פעם שיש לי זמן... כי אני חוזרת מהצבא רק בסופי שבוע (התגייסתי לפני חצי שנה בתור מתנדבת.. כי חולי מיאסטניה מקבלים פטור מצה"ל).

המשך שבוע טוב,

נטע

הוספת תגובה

• למה? -

עליסה
    30/04/2009

לא מובן לי למה לחולים עם מחלה כל-כך קלה, שרוב החולים בה מנהלים אורח חיים תקין לגמרי, ובכלל כמעט כולם בימינו מבריאים ממנה, יש פטור משירות צבאי.

מישהו יכול להסביר לי את זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי פשוט כי זה לא כלכלי לצבא

- שלגיה
    30/04/2009

להסתכן במתן ביטוח רפואי על חשבונו.
    במקרה של החמרה במיאסטניה, הצבא מסתכן בחשבונות רפואיים גדולים.

צבא העם?
    כן, עד גבול מסויים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרקזם מבורך -

ערן
    30/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חליתי במיאסטניה בזמן השירות הצבאי -

שירלי
    05/05/2009

התגייסתי עם פרופיל 97. לאחר כשנה בצבא, החלו להופיע סימפטומי המיאסטניה, עד שכמעט הגעתי להתמוטטות ואובחנתי. תגובת הצבא היתה ישר - לסלק אותי! פרופיל 21 והביתה. מכיוון שהייתי פטריוטית והוריי עודדו אותי לכך, גם כדי שלא ארגיש "מנודה", התנדבתי להמשך שירות צבאי.
    לאחר השיחרור תבעתי את צה"ל לקבלת נכות, ולאחר מאבק של שנים, הכירו בי כנכת צה"ל שהמחלה "הוחמרה" בו ולא "נגרמה" בו (כמובן פחות אחוזי נכות!). בסופו של דבר ויתרתי גם על זה, כי מקבלים יותר כסף ביטוח לאומי. כל זאת קרה, אגב, לפני למעלה מ- 20 שנה, אך נראה לי שדבר לא השתנה לגבי זה...
    בסופו של דבר, הצבא אינו מעוניין בכאב - ראש ובמימון תרופות וטיפולים.
    למרות זאת אני עדיין חושבת כי חשוב לשרת בצה"ל ולהרגיש שייכות ושאנו תורמים לחברה.
    שירלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולים בצה"ל -

משה פיק
    06/05/2009

שלום שירלי,
    את לא היחידה שהמחלה פרצה אצלם תוך כדי השרות הצבאי.
    ישנה תיאוריה שאצל חלק (לא קטן) מהחולים פרצה המחלה שהם היו בלחץ נפשי. אני מתאר לעצמי שהשרות בצבא לא בדיוק עוזר להיות רגוע.
    אני מכיר גם חולה שממשיך לשרת בצבא הקבע לאחר שחלה והוא לא בדיוק פקיד במשרד.
    לצבא פיתרונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבע זה משהו אחר לגמרי

- שלגיה
    06/05/2009

מהשירות הסדיר הצבא ממהר לשחרר חיילים עם בעיות רפואיות גדולות, בעוד שלגבי צבא הקבע ההתייחסות עניינית הרבה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטור מצה"ל -

נטע
    08/05/2009

צה"ל פוטר כל מועמד לשירות ביטחון שיש לו מיאסטניה, בלי קשר למצבו הרפואי, לתפקיד בו הוא רוצה לשרת ולתנאי קבע.
    לדעתי זה מוצדק מכיוון שהטירונות וגם תפקידים מסויימים הם מאוד פיזיים ויכולים להיות קשים לחולה. בתור מתנדב יותר מתחשבים במגבלות שלך, ברצונות שלך לגבי התפקיד שאליו אתה רוצה להגיע (שממש לא חייב להיות פקידותי), וגם אתה מטופל דרך קופת חולים אזרחית בניגוד לחיילים רגילים. בד"כ לא לוקחים מתנדבים לתפקידים שדורשים חתימת קבע מראש.
    בנוסף יש לבנים אפשרות לשרת שנתיים במקום שלוש (בנות משרתות גם שנתיים - שירות חובה מלא).
    צה"ל פוטר מועמדים גם ממחלות שאינן פיזיות למשל צליאק, קרוהן, סכרת וכו'. הוא לא רוצה לקחת אחריות במידה וחלה החמרה במצבו של המתנדב במהלך השירות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי (ציקלוספורין) -
    מיכל ב
    30/04/2009

לאחר שקיבלתי אישור ממכבי התחלתי מיום ראשון לקחת ציקלוספרין פעמים ביום סה"כ 200 מ"ג ביום.רק שמיום ג' בערב התחילו כל מיני סימנים מוזרים פתאום התחילו כאבים בידים וברגלים ע כדי כך שממש לא זזתי מהמיטה. החלטתי לתת לדברים לעבור ואולי זו סתם שפעת רק שבבוקר נוסף על הכל גם חום לא גבוהה במיוחד 38 ובכל זאת לקחתי כדורים להורדה רק שזה עוזר לשעתיים שלוש ושוב חוזר.מכיוון שד"ר הלמן לא נמצא כרגע פניתי לרופא המשפחה כדי לדעת אם נכון להפסיק או שאלו תופעות נרמאליות רק שלא היה לי את מי לשאול וקיבלתי תשובות מטופשות . אני עדין מנסה להמשיך בתקווה שאלו באמת סתם תופעות חולפות. כי היה לי המון תקוות בכדור ומקווה שהם לא יעלמו לי כל כך מהר.
    לילה טוב
    מיכל

הוספת תגובה

• ציקלוספורין (STAR) -

משה פיק
    30/04/2009

משה,
    ראיתי ששאלת לפני זמן קצר לגבי כדורי ציקלוספורין אבל לא עניתי כי אני עדיין לא יודעת אם הכדורים האלה עוזרים לי בכלל כי אני חזרתי קצת לדבר אבל עדיין הגוף חלש מכל תזוזה והתפקוד קלוש .
    והתופעות לוואי נוראיות בגלל זה לא עניתי לך על השאלה שלך לגבי הכדורים האלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציקלוספורין -

ערן משה
    30/04/2009

מיכל,
    תופעות אלו דומות אומנם לשפעת זמן הופעתן מייד לאחר התחלת נטילת ציקלוספורין קרוב מידי לפתח תופעות לוואי כאלו, שייתכנו בקבלת ציטוטוקסיקה, א ב ל, שוב כל חולה ותגובתו לתרופות כל חולה עולם ומלואו, אישית הייתי מחכה עןד 5 ימים לערך (באם זו שפעת זה אמור לחלוף, אישית כשלי מתחילים סימנים כאלו אני מתחיל אנטיביוטיקה שנמצאת אצלי תמיד במצב כוננות, ללא כל התיעצות (חוויתי כבר הסתבכות קלה עם שפעת שריתקה אותי שבוע למיטה צמוד למכשיר הנשמה) אם אחרי 5 ימים הסימנים נשארים בכל זאת להתייעץ עם מישהו שמכיר את התרופה, קרי, נוירולוג, ראומטולוג או לקרוא חומר באינטרנט כמה שאפשר.
    אני מקווה שזאת רק שפעת ושהטיפול יעזור לך וכמה שפחות תופעות לוואי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה