מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינוי מצב רוח לאחר שימוש במסטינוןעמית20/06/2009
האם מישהו ניתקל בתופע של הרגשת "היפר" לאחר נטילת התרופה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעמית
עליסה20/06/2009כשהיינו ילדים הייתה סידרה מצויירת שנקראה " פופאי המלח" , שנוצרה במקור כפרסומת לתרד.
כל פעם שהוא היה צריך להציל את המצב, בניגוד לסופרמן שנכנס לתא טלפון ועוטה על עצמו גלימה, הוא היה בולע קופסה של תרד משומר (דרך אגב זה בכלל לא מומלץ לאכול את זה וודאי לא יגרום לך לשרירים חזקים כמו של פופאי). ואז, היו רואים איך השרירים שלו מתנפחים והוא הופך ממלח רכרוכי שחושש מכולם לסופרמן של ממש.
מסטינון פועל בצורה דומה. זה לא עניין של השפעה על מצב הרוח (התרופה הזאת בכלל לא מגיעה למוח, אלא במצבים מיוחדים), אלא פשוט כתוצאה מזה שמרגישים שיש פתאום כוח לעשות משהו שקודם לא יכולת בכלל לעשות (למשל להרים כוס מהשולחן, או ללכת מחדר לחדר וכד), זה באופן טבעי גורם לך להרגיש פתאום כמו " סופרמן" ביחס למה שהרגשת קודם. זה כמובן שונה מחולה לחולה (יש חולים שהתגובה אצלם פחות דראמטית), וגם אצל אותו חולה בהתאם למצב. (זה אחד הדברים המתסכלים בתרופה הזאת בעיני באופן אישי, כי אם האפקט הזה היה נמשך כל הזמן, אני כבר מזמן הייתי " כובשת" את כל העולם, ובטח אפילו מצליחה לעוף).
מי שלא חווה את זה באופן אישי, פשוט לא יכול להבין במה מדובר.
אני מאוד ממליצה לך על סרט בyoutube, (לצערי אי אפשר להכניס לכאן קישורים), שבו רואים איך אחת החולות הראשונות של מרי ווקר (היא זו שחשבה על הרעיון הגאוני של טיפול בתרופות מסוג זה אצל חולי מיאסטניה), מגיבה לזריקה של נאוסטיגמין.
רואים אותה בהתחלה שוכבת במיטה כמעט משותקת לגמרי, אחרי זמן מסויים היא מתחילה לזוז בחופשיות במיטה, ובשיא ההשפעה של התרופה היא קמה ומתחילה לנקות את החדר עם מגב ומטלית!!! (כמובן, מה כבר אישה יכולה לעשות).
מקווה שעניתי לשאלתך,
עליסה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי מצב רוח לאחר במסטינון
פרופ' מנחם שדה21/06/2009אני מסכים עם עליסה.
המסטינון או פירידוסטיגמין אינו עובר את מחסום הדם-מוח ועל כן אין לו השפעה ישירה על חילוף החומרים המוחי. זאת, בניגוד לחומר אחר שחוסם את האציל כולינאסטראז - פיזוסטגמין שכן חוצה את מחסום הדם מוח ולכן השימוש בו במיאסטניה הופסק לפני שנים רבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נהיגהפרי18/06/2009
שלום פרפסור שדה אני חולת מיאסתניה כבר 4 שנים אני רוצה להוציא רשיון נהיגה אבל קצת פוחדת לסכן את עצמי ואת הנהגים אחרים השאלה שלי היא כזאות העם הרופא שלי יאשר לי להוציא רשיון נהיגה גם כשאני חולת מיאסתניה גרביס ואפלפסיה 2 העם מישרד הרישוי והתחבורה מאשרים לאנשים שהם חולים מיאסתניה להוציא רשיון נהיגה ולא עושים בעיות ועם אין בעיה מה אני צריכה לעשות ולמי לפנות כדי להוציא רשיון נהיגה המון תודה פרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכנה בנהיגה
פרופ' מנחם שדה21/06/2009כפי שכבר עניתי, במיאסטניה לא צפוי אירוע של איבוד שליטה פתאומי ברכב. על כן ככלל אין מניעה מנהיגה לחולי מיאסטניה בהתאם לכוח השרירים שלהם. אצל רוב החולים המטופלים כוח השרירים טוב מספיק בכדי לנהוג ללא קושי. אם החולשה שלך קלה וללא החמרה משמעותית בעת התעייפות, ואת מסוגלת באופן מעשי לנהוג ברכב יאושר לך רישיון נהיגה. עליך לפנות למשרד הרישוי כרגיל, לציין את היותך חולת מיאסטניה ולהביא את האישורים מרופאך. יתכן שיפנו אותך לבדיקה במכון לבטיחות בדרכים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסיכון בנהיגה לחולי מיאסטניה גרביסיעל16/06/2009
שלום פרופ'.
אני מעוניינת לדעת מהם הסיכונים, אם יש כאלה, בנהיגה לחולת מיאסטניה גרביס בוגרת, בת 40+. האם בעיות השרירים עלולות להשפיע על איכות הנהיגה וקבלת ההחלטות, וכן האם משרד התחבורה עושה בעיות במתן רישיון נהיגה לחולים?
תודה על התייחסות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכון בנהיגה
פרופ' מנחם שדה16/06/2009במיאסטניה כמו במחלות שרירים אחרות אין ככלל איבוד שליטה פתאומי. על כן עצם המחלה אינה מונע נהיגה, אלא חומרת חולשת השרירים. מי שהשרירים שלו חזקים מספיק בכדי לשלוט ברכב אין מניעה שינהג. מי שיש לו חולשה משמעותית המקשה על השליטה ברכב עליו לפנות למשרד הרישוי או למכון לבטיחות בדרכים בכדי שיעריכו את יכולת הנהיגה שלו, ובמידת הצורך יתאימו לו אמצעי עזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכנה בנהיגה
עליסה18/06/2009שלום יעל,
את שואלת-האם בעיות השרירים עלולות להשפיע על איכות הנהיגה וקבלת ההחלטות,
אינני יודעת אם את עצמך חולה במיאסטניה או שאת שואלת לגבי מישהו אחר, אך שאלתך מראה שקיים אצלך חשש שהמחלה עלולה להשפיע על איכות הנהיגה ומהירות התגובה הנדרשת. חשש שעשוי בהחלט להיות מוצדק.
אף רופא, ולוא גם המנוסה ביותר לא יוכל לענות לך על השאלה הזו. רק האדם עצמו יכול לדעת, עד כמה השרירים שלו מתעייפים במאמצים חוזרים, ועד כמה הוא יכול לדעת בבוקר כשהוא יוצא לדרך במכונית שלו, אם הוא יצליח לעבור את כל הדרך, ואם הוא יוכל לחזור לאחר מכן בחזרה.
יש חולים שהמחלה שלהם יותר יציבה, והם יכולים לצפות כמעט בודאות מה הם כן או לא יכולים לעשות, ויש כאלה שלא, ומה שהם יכלו לעשות לפני שעה בקלות, הם לא יכולים לעשות אפילו במאמץ ניכר כעת.
אפילו חולה שיש לו רק מיאסטניה אוקולארית, אבל יכול לסבול מהפרעות בראייה וצניחת עפעף בצורה יחסית בלתי צפוייה, מסתכן כאשר הוא נוהג בכביש ראשי, שבו אין יכולת לעצור בבטחה.
אני יכולה להגיד לך מנסיוני האישי, שלמצוא את עצמך בקושי מצליחה להעביר את הרגל מדוושת הגז למעצור, ואת הראייה שלך מתחילה להתערפל, כשהבן שלך נמצא איתך באוטו באמצע כביש ראשי, זאת לא חוויה במיוחד מרנינה.
והעובדה ש" ידעתי" שאני יכולה לעשות הכל, כי הצלחתי לדחוף את ידו של הנוירולוג בבדיקה האחרונה, והוא כתב בצורה ברורה שאין לי שום עדות לחולשה, ושהוא באופן אישי לא ראה חולה עם סימפטומים אוקולאריים יחסית לא אופייניים כמו שלי,לא ממש עזרה כדי לפתור את הבעייה.
עליסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיאסטניה והריוןבנימין14/06/2009
שלום רב.
האם יש חשש שמא יקרה משהו לתינוק בעודו ברחם אצל אישה הריונית חולת מיאסטניה? זאת אומרת שאולי יש קשר בין הבעיות בשרירים ה"רגילים" לשריר הרחם?
ואם כן, מה ניתן לעשות?
תודה על ההתייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב,
פרופ' מנחם שדה15/06/2009אין קשר בין שריר הרחם שהוא שריר חלק ולא רצוני ובין השרירים המשורטטים הרצוניים שנפגעים במיאסטניה גרביס. רוב רובם של ההריונות של אמהות הלוקות במיאסטניה גרביס מסתיימים ללא סיבוכים לעובר. קיימים שני סיבוכים אפשריים: 1. מיאסטניה נאונטלית, כאשר הנוגדנים של האם עוברים את השליה ופוגעים בשרירי העובר. הדבר קורה לרוב כאשר האם לא מטופלת. המיאסטניה הנאונטלית חולפת תוך מספר שבועות לאחר שנוגדני האם נהרסים והיילוד מתחיל ליצר נוגדנים עצמיים. 2. ארתרוגריפוזיס. זהו סיבוך נדיר מאד הגורם לקשיון של הפרקים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי שרירים(לדעתי)חזקים מאד.נגה צימרמן14/06/2009
שלום,אני בת 60 סובלת כבר 4 חודשים מכאבים חזקים מאד(קודם ביד ימין)עכשיו ביד שמאל עם מגבלה קשה מאד בתפעול הזרועות. רק כאבים חזקים גם בזמן מנוחה ומוגבלות גדולה מאד בתנועות. פחדתי מבדיקת EMG ולא עשיתי אותה. כבר הייתי אצל 4 רופאים וכולם לא יודעים להגדיר הבעייה,עושה פיסיותרפיה לצוואר(הוא טוען שזה ניוון קל בחוליות הצוואר)רוצה שאעשה CT לצוואר,מיואשת וכואבת אני פונה אליכם מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב,
פרופ' מנחם שדה15/06/2009שאלתך אינה קשורה למיאסטניה גרביס. כאבים אינם ככלל חלק ממיאסטניה. אכן סביר שמקור הכאב בע"ש צווארי, והבדיקות שמוצעות לך הן הבדיקות הדרושות בכדי להתקדם ולאבחן את מקור הכאב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה?
אהוד18/06/2009אם כואבים לי השרירים ואני מאובחן כחולה מיאסטניה אז אולי אני לא!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי שרירים-
ערן17/06/2009אני חולה מיאסטניה גראביס וכיש חולשה ועייפות קשה של השרירים באופן פיזיולוגי הגוף מפעיל הרבה יותר את הגידים ולכן יש כאבים גם לחולי מיאסטניה גראביס למרות כל הספרות הישנה שנכתבה לשם כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי שרירים.
עליסה18/06/2009שלום ערן,
אתה טועה, דוקא בספרות ה" ישנה" תוארו בהחלט כאבי שרירים אצל חולי מיאסטניה.
החולים של היום, זה משהו אחר.
עליסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת הספרות הישנה לא קוראים
ערן18/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להרמת העפעףרינת22/05/2009
לאיזה רופא צריך לפנות על מנת לבדוק אפשרות הרמת עפעף בניתוח לחולה מיאסטניה בצורה קלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רינת-
ערן22/05/2009לרופא עניים או פלסטיקאי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרמת עפעף
ריחאן25/06/2009שאלתי היא האם אתם מכירים מי שהוא שעבר את הניתןח הזה והאם היה מוצלח ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פלסמהפראזיסמיכל ב19/05/2009
לאחר דיונים הוחלט כרגע לסגת מהרעיון של טיפולי פלסמה (מאחר ולדעת אחד הרופאים אין זה טיפול שניתן לאורך זמן) ולחזור לטיפול בכדורי אימוראן. מאחר והנסיון הקודם לא היה כל כך מוצלח רציתי לדעת האם באמת יש בעיה בטיפולי פלסמה לאורך זמן או שהטיפול ניתן רק כשיש הרעה ?
תוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל
עליסה20/05/2009שלום מיכל,
עד כמה שאני יודעת הדעות בנושא זה חלוקות. כעיקרון, ברוב המקרים טיפולי פלסמהפארזיס ניתנים בעת החמרה או קריסיס, עד להשפעת הטיפול האימונוסופרסיבי שניתן במקביל. אולם יש מקרים בהם הטיפול בפלסמהפארזיס ניתן לאורך זמן, אם בגלל קונטרהאינדיקציה לטיפולים אימונוסוברסיביים או בשל עמידות לטיפולים אלה, או העדפות החולה.
אני חושבת שבמקרה שלך, עם כל הבעיות שהתעוררו עם הטיפולים האימונוסופרסיביים השונים, בהחלט שווה לנסות. יש גם חולים שההשפעה של הפארזיס נמשכת במשך מספר שבועות, וכאשר מתרגלים לאי-נעימות הכרוכה בטיפול, בסך הכל איכות החיים משתפרת בצורה משמעותית.
שוב, אני ממליצה שתדוני על זה עם הרופא שלך.
עליסה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולים לאורך זמן - נסיון אישי
מיסטי21/05/2009שלום מיכל,
אני מטופלת בפלזמפרזיס כבר כמעט 3 שנים, טיפולים שבתקופות מסויימות היו בבחינת קרש הצלה עבורי, ובתקופות אחרות - תחזוקה הכרחית כדי להמשיך במגמת שיפור וכדי לאפשר לי לתפקד באופן נורמלי. במשך שנתיים טופלתי אחת לשבועיים, ובחודשים האחרונים כשהאימורן סוף סוף התחיל להשפיע התחלתי להרחיק את הטיפולים בהדרגה (כרגע - אחת לחודש!!!).
מבחינת הטיפולים עצמם, עלי הם לא מעיקים - התרגלתי שזה חלק משגרת חיי, וכדי להקל ככל האפשר (ביחס לעבודה ומשפחה) אני מבצעת את הטיפול בימי חמישי לאחר יום העבודה (מגיעה בחמש, יוצאת בתשע בערב) , וכך יש לי את יממת ההתאוששות שאני זקוקה לה בסופ"ש.
למזלי יש לי גם ורידים טובים, כך שאין לי כל בעיה בינתיים, גם מהבחינה הזו (אבל גם לזה יש פתרונות). נקודה אחרונה ומשמעותית, שמשפיעה לטובה על הרגשתי הכללית בפרוצדורה, היא הצוות המטפל - אני מטופלת ברמב"ם, ע"י צוות מדהים - רופאות מקצועיות, אכפתיות עם יחס חם ואישי - המלאכיות שלי!
אשמח לענות על עוד שאלות אם יהיו לך,
שיהיה בהצלחה עם כל החלטה שתקבלי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלטות
מיכל ב22/05/2009כרגע ההחלטות ממש לא בידי לבקשת הרופא המטפל נגשתי לחוות דעת נוספת וכרגע "כולנו"מסתמכים על חוות הדעת הזו. האמת אני די נמצאת במקום שלא כל כך נוח לי בו. מכיוון מצד אחד אני מאמינה מאד ברופא שלי וברור לי שהוא יעשה הכל כדי שהדברים יסתדרו ומצד שני מרגע שנשמעה חוות הדעת הנוספת יתר הדברים זזו הצידה. ואנחנו עושים רק לדברי חוות הדעת. יכול להיות שקשה לי עם זה מכיוון שזה אומר לחזור לאימוראן שלא עשה הכי בפעם הקודמת ובעוד שאת הפעולות הטובות שלו הוא מתחיל כעבור מספר חודשים שבחינתי זה אומר להיות עוד מספר חודשים עם כל תופעות הלוואי של הסטרואידים כולל ההרגשה הזיפתית שמשום מה מסרבת לעזוב.
אני יודעת שזו כנראה אשמתי מכיוון שבערב פסח סירבתי להתחיל. וכנראה שעל טעויות צריך לשלם.
האמת נכון לעכשיו נראה לי שאני פשוט צריכה לשתוק ולהשלים(מה שדי קשה לי) כי ממילא שום דבר אחר לא תורם בכלום.
שבת-שלום
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזקת את ידיך
מיסטי31/05/2009הי מיכל,
סליחה על העיכוב בתגובה.
אני שולחת לך את איחולי לסבלנות רבה ושימור האמונה והתקווה כי הטוב יימצא עבורך.
אשמח להמשיך לשוחח עימך ולהתעדכן באתר החדש אליו עברנו.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלסמה פרזיס
ריחאן25/06/2009את צודקת מאה אחוז מיכל בפרזיס ברמבם יש צוות מעולה שאני כבר מכירה שש שנים ועושה קבוע פלסמה אבל בשעות הבקר כשאתם מספרים שיש לכם עבודה ומשפחה אני מאד נהנית מלשמוע כי באמת בה לי להיות עצמאית ולהנוח קצת ולעשות את כל הדברים לבד באמת כל חולה שונה מהאחר כל מה שאתם מקבלים וקבלתם אני קבלתי ומקבלת אבל לא נורא יש תקווה שתמיד המצב ישתפר >>>>>>>>>
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלריחאן
טומטינה25/06/2009גם אני מאזור הצפון הייתי אצל דר בלה גרוס האם את מכירה אותה? אצל מי את מטופלת ברמב"ם?
אשמח אם תצרי איתי קשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלטומטינה - ריחאן
ריחאן25/06/2009קודם כל שתדעי אני בת 20 וחןלת מיסתניה מזה שש שנים וחצי אני מטופלת ברמבם אצל פרופסור דוד ירניצקי מנהל מחלקת נוירולוגיה גם אני אשמח אם נהיה בקשר וחברות גם .
ריחאן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריחאן היקרה
טוטינה26/06/2009האם יש לך מייל או מסנגר שנוכל לדבר שם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלטוטינה
ריחאן26/06/2009תני לי את האיימל שלך ותקבעי באיזה שעה את יכולה לשוחח אותי ואני מוכנה ומברכת ...ריחאן
מיסתניה גרביס ........* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלטוטניה
ריחאן26/06/2009מה הדואר האלקטרוני שלך ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריחאן היקרה
טוטינה26/06/2009המייל שלי הוא: [email protected] אבל אני חושבת שיהיה לנו יותר קל לשוחח במסנגר. יש לך מסנגר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלטוטניה
ריחאן26/06/2009בטח שיש לי לכן אני רוצה להוסיף אותך .... תקבלי אותי :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי ריחאן ושבת שלום
טומטינה27/06/2009שלחי לי למייל את המסנגר שלך ונתחבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלטוטינה
ריחאן27/06/2009שלום רב
אני שהוספתי אותך לאיימל שלי נשאר שאת תאשרי ונוכל לשוחח .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריחאן
סיגל28/06/2009האם את מתכוונת לדואר אלקטרוני, איי סי קיו או מסנגר כי לא קיבסלתי כלום בינתיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסיגל
ריחאן28/06/2009אני התכוונתי למסנגר לשוחח דרך האיימל והוספתי אותך <<<<<<<<<< מחר יש לי טפול פלסמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיכל
ריחאן10/07/2009אני מזה 6 שנים חולה ועוברת טיפול פלסמה פרזיס ממש באופן קבוע, כי אין תחליף אני לא מסתדרת עם מסתינון ואימוראן לבד ,..........
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה -- שלגיה16/05/2009
ביום שלישי ניקבעה לי בדיקה של תפקודי ריאות,
ומחר יש לי טיפול פלסמפרזיס.
אם אני רוצה תשובות ברורות באשר למצבי הרפואי, ואני יכולה להסתדר עוד כמה ימים בלי הפלסמפרזיס, האם כדאי לדחות אותו בשבוע, או לא?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשאלה דחופה-
ערן משה17/05/2009אם הפלזמה פרזיס גורם לחולשה גם יום לאחר מכן אז אולי כדאי לדחות מחד, מאידך באם הוא מצליח להרים אותך ולאושש אותך גם אז התשובות של הבדיקות לא יהיו נכונות לגבי הימים האחרים שאת לא מקבלת את הטיפול, אלא אם תוכלי לקבוע בדיקות נוספות, את אותן בדיקות ליום לפני הפלזמה פרזיס ואז תוכלי להשוות בין התוצאות של יום לפני ויום אחרי- אינדיקציה מצוינת לגבי איכות הטיפול שאני מאמין שעוזר לך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! אני אדחה. :-) -
- שלגיה17/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ההצלחה האמיתית של משהעליסה16/05/2009
ההצלחה האמיתית של אדם נמדדת לפי דעתי באופן שבו הדברים שהקים מתקיימים כאשר הוא לא נוכח.
ההצלחה הגדולה ביותר של רופא היא כאשר החולה שלו אינו זקוק לו יותר, אם משום שהבריא או משום שלמד לחיות עם מחלתו בצורה טובה.
ההצלחה של הורה, היא שכאשר מגיע הרגע והגוזלים שלו עפים מהקן, הם הפנימו את כל החינוך שקיבלו, ולא זקוקים לאינטראקציה יומיומית כדי ליישם.
וההצלחה של משה, זה שקבוצת התמיכה שהוא הקים מתנהלת היטב גם ללא נוכחותו הפיזית. בבחינת-צדיק, מלאכתו נעשית בידי אחרים.
אני חושבת שצריך להבדיל בין העוול שנגרם לו, כאשר הואשם, לבין מה שקרה לקבוצת התמיכה שהקים.
אני חושבת גם שלא צריך לפחד מכך שיהיה רופא שינהל את הפורום הזה.
קודם כל לא כל הרופאים לא מוכנים להקדיש מזמנם לטובת החולים או קידום הטיפול בהם, גם אם אין להם טובת הנאה מיידית מכך.ברור שהם רוצים שיהיה להם סיפוק מזה, אבל מי לא.
שנית, אני חושבת שהחשש שאם יהיה כאן רופא, לא נוכל להמשיך ולדון בינינו הוא לא מוצדק.ו-כי אני לא רואה שום סיבה שיהיו פחות דיונים בינינו בגלל שיהיה פה רופא. למה, רופא זה אלוהים?
יתרה מזאת, רופא שיהיה מוכן לשתלב בדיונים האלה, וללמוד על המחלה מהאנשים שיודעים עליה טוב מכולם-החולים, רק יכול לסייע לנו ולקדם את המטרה שלנו-שהיא טיפול טוב יותר בחולי מיאסטניה בארץ ואולי אפילו בעולם. כפי שאני תמיד אומרת, שכאשר רופאים וחולים משלבים כוחות-1+1 גדול מ-2.
האופי של פורום התמיכה, ייקבע על ידינו החולים, בדיוק כפי שהוא נקבע עד היום.
נוסף לכך, אין סתירה בין המשכת הפעילות כאן, לבין קבוצת תמיכה באי-מייל. אני חושבת שאפשר בהחלט (אם כולם מסכימים), שהאי מיילים יועברו לכל הקבוצה, דרך משה, ואז נוכל להחליט על מה לדבר בנוכחות כולם ועל מה לדבר בפרטיות.
עליסה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מקובל
אהוד16/05/2009לעליסה
לא מקובל עלי שפורום המתנהל (אפילו לדעתך)בצורה תקינה וטובה
יעבור זעזועים כאלה גדולים,
אני יכול לתת לדוגמא את הרופא שלי כאשר הבאתי לו את מה שמשה שלח(אם אתה סובל מהסימפטומים הבאים אתה חולה מיאסטניה)הוא אמר לי שזה לא אני כי אני לא סובל מהתופעות הללו,
כל זאת בלי לברר איתי בלי לשאול אותי כיצד אני מרגיש,
אני החלטתי בעקבות זאת שאני בריא ולא זקוק לעצותיו,
אם יש אדם שמכיר.מקושר ותומך כמו משה.אין שום סיבה למסור למישהו אחר לנהל את הפורום שהינו פורום תמיכה ולא פורום רפואי ולכן אמי לפחות אלך עם משה גם למקום אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצער מאוד...
- בתיה16/05/2009מצער מאוד לראות ולשמוע שלא רוצים שהפורום ימשיך באותה המתכונת זה מה שקורה למחלה שאינה ידועה לציבור הרחב אם זאת היתה מחלה יותר חלילה קשה כאילו שזה לא מספיק מה שאנחנו עוברים והיא היתה יותר "פופולרית" (בלשון המעטה) אז המצב היה שונה .
משה , אני מורידה בפניך את הכובע על התמיכה והידע שלך תמשיך הלאה , תודה לך- אני איתך גם אם נצטרך לעבור למקום חדש בתקווה ששם נהיה יותר רצויים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאהוד
עליסה16/05/2009אהוד,
יש ביננו הסכמה מלאה.
אני חושבת בדיוק כמוך, שרופא צריך קודם כל להקשיב לחולה.
לא פעם ראיתי חולים שאיבדו את האמון ברפואה המודרנית, לא קיבלו טיפול חיוני, או אפילו איבדו את הרצון לחיות בגלל התנהגות חסרת רגישות ובלתי קשובה של רופאים שטיפלו בהם.
אבל, אני חושבת שחולה שעומד לבד מול רופא לא יכול לעשות כלום. לעומת זאת, קבוצה חזקה ומגובשת של חולים-דוקא כן.
אני הייתי בסיטואציות דומות ואפילו קשות מזו שאתה מתאר, ולא פעם נדהמתי מכך שהקולגות שלי, חושבים שהם יכולים לדעת עלי ועל המחלה שלי יותר ממני, מתוך היכרות של חמש דקות.
וגם אני החלטתי לא פעם, ש" לא מדובשם ולא מעוקצם" ואילולא משה ואחרים שהיו איתי לאורך כל הדרך (חלקם רופאים מסוג אחר), ייתכן ולא הייתי כאן היום לדבר על זה.
בזכות משה, הבנתי שאני לא היחידה שזכתה לטיפול כזה, והשתכנעתי להצטרף לפועלו לנסות ולשפר את הטיפול בחולי המיאסטניה, בארץ ואולי אפילו בעולם.
ולפי דעתי, מבלי למצוא דרך להפוך את הרופאים שמטפלים במחלה לשותפים, לא נשיג דבר.
וזאת הייתה כוונת דברי.
ואני מצטערת אם לא הובנו כראוי.
בכל מקרה, אם יוחלט למצוא " משכן" אחר לפורום התמיכה, אני אשמח לבוא לשם, בדיוק כפי ששמחתי לבוא לפה.
עליסה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצלחת החולה
- אורית16/05/2009לעליסה,
אני מוכרחה לחלוק על נקודה אחת -
את צודקת בכך שההצלחה האמיתית של אדם נמדדת באופן שבו הדברים שהקים מתקיימים כאשר הוא לא נוכח.
זה נכון לגבי ילדים שספגו חינוך מהוריהם, זה נכון לגבי מנהל שטס לחו"ל ומשאיר מפעל שלם והעובדים נשארים מסורים...
אך לגבי רופא-חולה - לא מסכימה איתך. לאף רופא לא מגיע קרדיט על כך שהחולה שלו לא מגיע ל'בקר' אותו. הקרדיט מגיע אך ורק לחולה, שהוא מצא דרך להילחם ולשרוד עם המחלה, הוא ורק הוא עם עצמו.
לרופא אין שום קשר ולא חצי קשר לזה שהחולה לומד לחיות עם מחלתו.
צר לי, אך כך אני חיה, מרגישה וחושבת.
ובאשר לפורום, אני גם כן מסכימה עם האחרים ואלך עם משה לכל פורום אחר אשר הוא יהיה שם,
הייתי ואשאר נאמנה לו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאורית
עליסה16/05/2009שלום אורית,
צר לי שהיחסים שהיו לך עם הרופאים שלך גרמו לך להרגיש ככה.
החולים שלי מרגישים אחרת.
הם מרגישים שהיה להם שותף במלחמה שלהם במחלה וגם בדרך ללמוד לחיות איתה.
ברור שהחולה הוא היחיד שיכול וזה שצריך למצוא את הדרך לחיות עם המחלה שלו,
אבל, לפחות בשלבים הראשונים הוא צריך עזרה ותמיכה, כדי להבין את המחלה ולמצוא את הדרך הטובה ביותר בשבילו לחיות איתה, ועם הטיפולים הרפואיים ותופעות הלואי הבלתי נמנעות שמתלוות אליה.
ולעיתים הוא ובני משפחתו זקוקים שוב לתמיכה, כאשר ישנה חזרה של המחלה, סיבוכים של הטיפול או אפילו למרבה הצער, כאשר הטיפול אינו עוזר יותר.
כבר היפוקרטס אמר שיחסי רופא חולה מבוססים על הערכה ואמון הדדי, דיאלוג תמידי ושילוב של כוחות של שני אנשים שנלחמים ביחד במחלות ובמוות.
צר לי שגם רופאים וגם חולים רבים, חדלו להאמין בכך.
עליסה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלכלום
מיכל ב16/05/2009האמת אני מסכימה עם כולם,
1.לדעתי החולה בלבד "זכאי" לקרדיט על האפשרות להתנהל בלי הרופא (כמובן במידה והמצב מאפשר. ואני מאחלת לכולם להגיע למצב הזה.
2.הפורום בשונה לפורומים אחרים בהחלט נתן תמיכה שקשה היום להשיג בשיא האכפתיות ובכל שעה משעות היום, והאמת ע"י כולם.
3.במידה וכולם מסכימים אולי נכון באמת לנדוד למקום אחר וחדש שמשה ימצא ולגמור אם ההסברים.
כי האמת נראה לי שהם במילא נופלים על אוזנים אטומות עובדה אף אחד לא מצא לנכון להגיב לאף אחת ממהודעות שנכתבו .
4.פורום שמנוהל ע"י רופא יכול לדעתי לתת תשובה במידה והחולה חושב שהוא מטופל לא נכון אבל במידה ויש לי שאלות לאנשים שחבו דברים מסוימים אלו תשובות שהיא אפשר לקבל מרופא.
ואני יכולה להגיד מנסיון יש לי רופא שהוא באמת שיא האכפתיתות והאנושיות ובכל זאת אני חושבת שאת הימים הקשים שעוברים בחוסר אפשרות לעשות כולם ורק להרגיש כמו חפץ שעובר ממקום למקום הוא לא מסוגל להבין.
מקווה שאולי עוד יבינו שטעו ואם לא נפגש במקום אחר כי כולנו רוצים בסך הכל אותו דבר.
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעליסה-
ערן משה17/05/2009אני אחד המאמינים בכך ואני חטפתי בשל כך מכל הכיוונים ונזרקתי מצד לצד כמו כדור פינג פונג (הרי את יודעת על כך), מעטים הרופאים כמוך או כמו ד"ר הלמן. שוב אני חוזר ניהול הפורום ע"י רופא טעות מרה, רופא לא יכול לתת לנו החולים את מה שאנו נותנים לעצמינו. צריך לזוז מכאן וזהו.
המוזר הוא שפתאום ד"ר ג'וני הזה נכנס וראו מה קרה, האם זה קשור? האם הוא עוד אחד מאלה שמחפשים קהל לקליניקה הפרטית שלו או בקופה? לא שומעים את תגובתו כלל על ניהול הפורום, מעניין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיכל ערן וכולם
עליסה17/05/2009קודם כל רציתי להגיד לך תודה מיכל, את עזרת לי להבין הרבה דברים שלא הבנתי קודם.
ואת צודקת שגם הרופא הכי אמפתי ואנושי, לא יכול להבין באמת את מה שעובר על החולה שלו. כי הוא גומר את המרפאה והולך הבייתה, ו" משאיר" את כל המחלות בבית החולים, בניגוד לחולה שחי איתם כל יום ושעה שעה.
וערן, אין לי מושג מה הכוונות של גוני, אבל בוא לא נחשוד בינתיים בכשרים.
ולבסוף, תגידו מה שתגידו, אבל אני לפחות לא זוכרת דיונים כל-כך ערים בפורום הזה, על המהות של קבוצת התמיכה, היחסים עם הרופאים, והתרומה המשמעותית של משה.
אז אולי זה לא כל-כך רע לזעזע מדי פעם את המערכת?
עליסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעליסה-
ערן17/05/2009כבדהו וחשדהו, למדתי את זה מזמן.
טוב לזעזע את המערכת אבל לא בלהעיף את האדם שבנה אותה, שומר עליה ומטפח אותה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה דברים -
- שלגיה16/05/2009ראשית - הערכתי הגדולה למשה על היוזמה וניהול הפורום, מציאת המקום בו אנחנו יכולים לדבר.
שנית - אני מסכימה עם עליסה כי לכשעצמו אין דבר רע בהצטרפותו של רופא לפורום, אך מפריע לי שמנהלי האתר חושבים שהדבר סותר את הניהול של משה. יכול פורום כזה שיהיו לו שני מנהלים, האחד חולה והשני מנהל.
שלישית - הרעיון של שיתוף במיילים, שהציעה עליסה, הוא רעיון נכון וטוב בעייני.
רביעית - אני מודה לאתר הזה על שאיפשרו את פתיחת הפורום, אבל האכסניה הזו לא כל כך מדהימה ונפלאה. הפורום איננו נוח, אי אפשר לקרוא את ההודעה לה מגיבים, ההודעות קופצות לחלון נפרד כאשר מספר המגיבים גדול, אי אפשר לצרף קישורים, ולפעמים אני סתם לא מצליחה להגיב, למרות נסיונות רבים.
אני לא חושבת שיהיה נורא כל כך לעבור לאכסניה אחרת, ולכן פניתי אל משה במייל, בהצעה לבדוק אכסניות אחרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצטערתמיכל ב15/05/2009
מצטערת אבל אולי המיאסטניה פגעיה לי גם בראש כי אני עדין לא הבנתי היכן הבעיה?
יצרו בעיה ממקום שאין בכלל בעיה ? אלה אם כן החליט מנהל הפורום שיש איזשהוא רופא שצריך לקדם אותו ואת האינטרסים האישים שלו.
מצטערת שאני חולקת על דעתך בקשר לזמנם של הרופאים.לדעתי כל אחד עם טיפה אכפתיות מסוגל בזמנים מסוימים לענות לשאלות החולים.וכבר ראיתי שרופא פרטי ששלימת לו ממיטב כספך מסוגל לנפנף אותך בחוסר אנושיות שמצד שני רופא של הקופה מסוגל לענות תמיד בשיא האכפתיות והאנשיות ללא שום תמורה.(בלי להכנס לשמות)
אני מסכימה עם עליסה שאין טעם להלחם בטחנות רוח במיוחד שיש הרבה כאלה.רק שלדעתי היה חשוב שכל מחליטי ההחלטות שישמעו מה שיש למשתתפי הפורום להגיד .ואולי להבין שלפעמים גם "אלה שיודעים הכל טועים".
ואין שום עלבון או השפלה בלהודות טעינו אלה ההפך הוא הנכון.
שבת שלום
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבעיה בדיוק בדברייך-
ערן15/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למנהל הפורום "עוזי"מיכל ב15/05/2009
למנכ"ל החדש
כנראה שיש דברים שרואים משם ולא רואים מכאן. כי אני למשל לא הבנתי במה בדיוק דברים אמורים.
חוץ מתמיכה שנותנת המון ברגעים הכי קשים לא הבנתי במה בדיוק "חשוד" משה.כלפי חוץ זה נראה שישבו אנשים וראו שיש אדם שיותר מידי אכפת לו והחליטו לשנות את הענין.
בתור אחת שהסתובבה בין המון רופאים אם המון החלטות שונות ומשונות ובלי שום החלטה סופית עד שבמקרה הגעתי לפורום. מהיום הראשון שהגעתי השתנו פני הדברים ורק לטובה למרות שתמיד ישנם ירדות . רק שבזכות משה הגעתי לרופא "ד"ר הלמן" שסוף סוף הגיע להחלטה והתחיל לטפל.
נכון שבהרבה מקרים רופא יכול לתת תשובה יותר מדויקת למען חולים במחלה כלשהיא רק שבמקרה הזה אין יותר מאדם שחווה ויכול להבין בדיוק מה מרגיש אדם באותה סיטואציה .
אולי כדאי לשקול מחדש את פני הדברים ולהחליט לשנות החלטות שניתנו בחוסר תשומת לב הרי כולנו נמצאים כאן במטרה לעזור אחד לשני ואני בטוחה שגם אתם כאן מאותה סיבה בדיוק.
אני יודעת שמשה אינו רופא והוא היה תמיד הראשון להדגיש את הענין כמעט בכל פעם. בכל זאת אם תיכנסו לעומק הפורם תוכלו לראות שהעצות שניתנו תמיד ניתנו בשיא הזהירות וההדגשה הולך וחוזר שההחלטה הסופית תעשה ע"י החולה והרופא בלבד.
לכן אשמח לקבל אם כל שוכני הפורום תשובה היכן בדיוק הבעיה?
תודה על תשומת הלב ואשמח עם כולם במידה וההחלטה תשתנה ואולי כדאי גם לחשוב שוב אם כולם מבקשים לשנות את ההחלטה אולי יש דברים בגו?
מיכל ב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם אני מצטרפת לדברים -
תהלה15/05/2009למכ"ל שלום!
גם אני מצטרפת לדברים שנאמרו כאן. אני רוצה להדגיש שהדבר המיוחד בפורום של חולי המיאסטניה אינה בעזרה ובייעוץ הרפואי אלא בתמיכה שאנו משתדלים לתת אחד לשני ולשתף בחוויות שעברנו, לפעמים בשביל לשפר את הרגשתנו ולפעמים בשביל לתת עוד כיוון מחשבה לחולים האחרים (ולפעמים שניהם גם יחד).
אני רוצה לשתף אותך בדבר נוסף - בשבועות האחרונים הצטרף לפורום הזה רופא. עליי להדגיש שאין לי שום טענות כלפיו אבל עצם זה שהוא נכנס לפורום בתור רופא כדי לתת עצות רפואיות מאוד הפריעה לי. ב"ה יש לי לא מעט רופאים ואני לא צריכה עוד רופאים!!! עם הרופאים שלי אני מתייעצת והם מאוד חשובים לי ועוזרים לי אבל כמה שהם מנסים להיות גם אנושיים ולהפגין אמפתיה הם לא באמת יכולים להבין מה עובר עליי ולעזור לי להתמודד עם המיאסטניה וכלהשלכותיה בחיי היומיום.
אני מניחה שקצת קראת בפורום ושאתה מבין שהמחלה שלנו מאוד מושפעת ממצבנו הנפשי ומההתמודדות הנפשית עם כל המגבלות ולכן החשיבות של פורום זה הינה כמעט כמו לקחת תרופה.
תודה על הזמן שנתתם לנו את המרחב שלנו וכמו שמשה כתב - אם אתם לא רוצים לעזור לנו אנחנו נמצא מקום אחר שכן יעזור לנו וייתן לנו את המרחב שמתאים לנו ללא תנאים שמגבילים אותנו.
ולכל החברים שקוראים את מה שכתבתי - אל תשכחו שיש לנו את קבוצת התמיכה באינטרנט. אמנם זה לא כמו הפורום אבל בנתיים עד שנמצא מקום אחר שמתאים בשבילנו זה יכול להוות תחליף.
בברכת בריאות לכולם (גם למנכ"ל הפורום),
תהלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבעיה-
ערן15/05/2009היא בדיוק במשה במה שמאמשימים את משה ואסביר- מי שהיה או נמצא במע' הרפואים יודע דמעט מאד רופאים יש להם הזמן לשבת בלילות ולענות לחולים על שאלותיהם בפורום באינטרנט אם זה מעומס עבודה בין בתי החולים למרפאה בקופה או המרפאה הפרטית או כמנתחים בבית החולים או מחוצה לו, זו הפרנסה שלהם והם עובדים קשה מאד בשבילה.
לא אכליל את כולם אבל למדתי על גופי כי מעט מאד הרופאים שישבו בלילות, לאחר יום עבודה עמוס ושוחק במקום לשבת עם משפחתם, וישיבו על שאלות חולים או בני משפחות של חולים, אלא אם יהיה מכך רווח משני שחולים יכירו אותם וכשיצטרכו ידעו את שמם ויגיעו אליהם כחולים, חלק משיטת עבודה וזה לגיטימי, אבל, הפורום הנ"ל עלו אנחנו מנסים להגן או של חולים בלבד המתיעצים בינם לבין עצמם בשאלות של התמודדות עם המחלה המתעתעת הזו ביומיום וכיצד מתמודים עם כל המערכות מסביב, באם אנו צריכים תשובות מרופאים יש פורום של טרשת נפוצה המנוהל ע"י ד"ר קרני שהיה במפגשים שלנו ויכול לענות על השאלות הנשאלות אותו, אנו לא צריכים פורום לשאלו שאלות רפואיות ולקבל עליהם תשובות מרופא מסוים כזה או אחר, אנו צריכים פורום בו נוכל להתיעץ אחד בשני וזו הייתה מטרת הקמת הפורום ע"י משה שהתייעץ לפני הקמתו בכמה מהחברים שהם חברי קבוצת האינטרנט בינהם אני והרעיון נשמע בזמנו מעולה וכך היה, ברגע שתהפכו את הפורום למנוהל ע"י רופא איבדת את כל מטרתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרידה מהפורום -משה פיק13/05/2009
שלום לכולם,
לצערי זו תהיה הכניסה האחרונה שלי לפורום שעד כה קיבלתי רק שבחים על ניהולו.
הנהלת הפורום החליטה היום שזה לא כך וזכותה לקבוע מה שהיא רוצה.
לדעתי הפורום הופך מפורום יחודי לתמיכה בחולי מיאסטניה לעוד פורום כמו רבים ברשת.
אני איני מוצא שום קשר של תמיכה כאשר השאלות יופנו רק למנהל הפורום (שיהיה כפי שאני מבין רופא) והוא זה שישיב לכל בעיותיהם של חולי המיאסטניה.
אני מאחל לכולם הצלחה בקבלת תשובות לעניין.
נפגש בשמחות.
משה פיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבל
עליסה13/05/2009אני לא מתכוונת באופן עקרוני להחרים את הפורום, כי זאת לא דרכי, אבל אין ספק שתרומתו הייחודית של משה פיק לרווחתם של חולי המיאסטניה בארץ ( וגם בעולם, אני הגעתי אליו לראשונה דרך אתר אינטרנט בארצות הברית, שבו המליצו לי לפנות אליו אם אני מישראל) אין לה אח ורע, לא בקרב החולים וגם לא בקרב הרופאים שמטפלים במחלה זו.
במקום שיילך לשבת "תחת גפנו ותאנתו" ולהנות מהרמיסיה שלו, הוא החליט להקדיש את כל זמנו ומרצו, כדי לסייע לאותם שהיו פחות ברי מזל ממנו.
אין הרבה שהיו עושים זאת.
אני עצמי הגעתי לפורום בעקבות בקשתו ומתוך כך שחשב שאוכל לתרום.
למרות שהגישה הראשונית שלי, הייתה " לברוח" מהמחלה הזאת, ואפילו לא לבוא למפגשי תמיכה, הוא " הדביק" אותי בהדרגה ברצון שלו לשפר את הטיפול בחולי המיאסטניה בארץ.
הייתי שמחה לדעת מה היו הסיבות בגללן הוחלט " להעבירו מתפקידו"
בכל מקרה אני תקווה שזה לא ריפה את ידיו, ושהוא ימשיך בפעלו המבורך.
ואולי זה ישכנע אותו שצריך להקים גוף רציני עם אתר משלו, כפי שקיים היום בעמותות רבות.
עליסה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחבל-
ערן משה14/05/2009מסכים עם עליסה, אבל אני חושב שאפשר להקים את אותו םורום באתר אחר, הפסדם של מנהלי הפורום שלא מבינים את משדמעותו לחולים, פורום בו יש רופא שעונה לתשובות הוא לא בהכרח תמיכה ושיתוף עיניינים עם חולים אחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה איתך בכל מה שנאמר בתגובתך
גזית מאירה14/05/2009מסכימה איתך עליסה בכל מילה
גזית מאירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחבל מאוד
מיסטי13/05/2009משה היקר,
צר לי לשמוע שכך הם פני הדברים, שבטוחתני אינם משקפים את שחשים משתתפי הפורום.
אני חושבת שהאפשרות לקבל תמיכה בפורום (לכתוב, להגיב, ואף לקרוא בלבד) הינה משמעותית ביותר - חשוב וטוב להיחשף באופן ישיר למגוון הדעות וההתנסויות של אנשים בעלי רקע שונה וביטויים שונים של המחלה.
אני מוקירה ומודה לך מקרב לבי על כל שעשית עד כה במסגרת הפורום (ולא רק) ומקווה מאוד שתימצא הדרך להמשיך מסגרת זו, אולי במקום אחר.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחבל
מיכל ב14/05/2009למשה,
אני בטוחה שאין צורך להגיד את הברור מעליו,כגון שאני ועוד הרבה מסכימים עם כל משאמרו עליסה ערן ועוד...
מבחינתי אני יכולה רק להגיד שגם כשהייתי במצבים הכי פחות סימפטים עצם היכולת לפנות אליך או לכל אחד אחר דרך הפורום תרמה המון.
תמיד ידעתה להגיד את הדבר הנכון ובזמן הנכון.
וחבל מאד שכל אלה שמחליטים בשם כולם לא רואים את התמונה הנכונה והמלאה.
בהצלחה בהכל ומקווה בשם כולם שתחזור (בדרך אחרת)
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה חבל עם יש כבר משהו טוב !! גזית
גזית מאירה14/05/2009משה
תודה לך על כל התמיכה והעזרה
כמה חבל באם יש כבר משהו טוב ואדם שמוכן לתרום מזמנו ולעזור מכל הלב ללא תמורה
גם זה סוגרים ......
נישאר בקשר
גזית מאירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחראי הפורום
הילה מור15/05/2009אצל כל חולה המחלה דומה או שונה ממה שכל הנוירולוגים בארץ ובעולם יודעים מהספרות הרפואית.
כאן נכתב "ספר המיאסטניה".כאן זעקנו בנינו מיחס מזלזל ואף משפיל כשלא התאמנו למה שהרופאים למדו עם כל הכבוד.
משה פיק אמנם לא רופא אך הוא בקשב מתמיד עם כל החולים (לי הוא עוזר ומקשיב 6 שנים או יותר..)משה עזר לי לא רק להתמודד עם המחלה אלא גם בלם את התדרדרותה במשך כל השנים !עד לכדי מצב שרופאיי החלו להתייעץ איתו לגביי!
אם יש רופאים שיכולים לעזור אלו רק רופאים שיודעים שאין "שחור או לבן"במחלה הזו והם עוזרים לנו יחד עם משה שמקבל ממנו את האינפורמציה לא רק בפורום אלא גם אליו הביתה,בכל שעות היממה והכי חשוב בשעת מצוקה!
כל מה שכתבנו בפורום הוא ה"ספר" שלנו!ואין אדם שיודע להקשיב ולעזור לנו יותר ממשה.
אני מקווה שתתן לנו את הבמה בפורום הזה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחראי הפורום-
ערן משה15/05/2009משה פיק הוא אחד האנשים הבודדים בארצינו הקטנטונת שעדיין עושה דברים בשביל אחרים ונמצא שם בשביל אחרים ולמען אחרים, ךךא כך בקשת תמורה וללא טובות הנאה, אין לו ולא הייתה לו שום סיבה לעשוץ זאת ע"מ למשוך אליו חולים, אם היית עוכב אחר דבריו בפורום היית מגלה שגם אם דיברנו סרה באחד בהוירולוגים המטפלים, משה היה הראשון להרגיע ולעצור זאת, אדם אשר מארגן קב' תמיכה בביתו ללא כל תשלום אלא למען מטרה טהורה אחת לעזור לחולים החולים באותה מחלה בה הוא חולה!!!
אני חוזר ואומר אין אנשים כאלה יותר, לאור מה שקורה היום במדינתינו לא כ"כ ברור לי, אבל מובן מדוע החשדות בטובות הנאה וכ'ו, אבל זה לא האדם ולא המקום, פורום זה הוא לתועלת החולים בלבד ולתמיכתם, כמו שנאמר כאן אנו מוצאים הרבה פעמים תשובות שאף רופא מהמוממחים בארץ לא יכולים לתת לנו, פשוןט כי ניסיונם אל מול ניסיון החולים הוא מועט וזו מחלה די נדירה ומאד מאד מתעתעת.
פרו' אברמסקי, מי שטוען כי הוא אבי המיאסטניה- לפי מחקריו נמצא בקשר ישיר עם משה פיק ועונה כלכ שאלותיו, שהן שאלותינו ברצון ובשמחה, ד"ר הלמן שמדובר כאן רבות עליו שוחח והתייעץ עם משה פיק ועליסה על כל נושא חולי המיאסטניה.
צריך להבין אדם כזה צריך לכבד ולהוקיר ולא לגנות אתו ולומר שהאינטרסים האישיים שלו פוגעים במהות הפורום שהוא עזרה ותמיכה כי זה האינטרס היחיד שלו תמיכה ועזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשה להלחם בטחנות רוח כל כך רבות
עליסה15/05/2009אני מתנצלת בפניך משה, שאין לי כוח להלחם בעוד טחנת רוח אחת.
כפי שאתה יודעת אני עסוקה כרגע במלחמה אחרת, שהסיכויים שלה כנראה די דומים.
ואי אפשר להלחם בכל החזיתות.
עליסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחבל חבל חבל
אהוד15/05/2009למנהל הפורום!
לא ידועה לי הסיבה להחלטתך.אבל היא נראית לי שגויה לחלוטין,
גדולתו של אדם נמדדת בכך שיש לו היכולת להודות כי טעה,
גדולתו של אדם נמדדת בכך שהוא משליך את האגו לפינה ובודק לגופו של ענין,
חבל לנסות לכופף ידים ללא צורך וחבל לקלקל לכל כך הרבה אנשים שזקוקים
לנסיונו ולידע של משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשה, האם ראית את המייל?
- שלגיה16/05/2009בענין הקומונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה -מיכל ב11/05/2009
רציתי לדעת האם לציקלוספורין אמורות להיות אותם השלכות על בדיקות הדם כמו לאימוראן?
כי למשל שבוע שעבר בבדיקות הדם היו הלימפוציטים 5.5 שזה מעל המקסימום והיום הם היו 0.89 שזה מתחת לממוצע .
תודה מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל -
ערן11/05/2009כל תרופות הציטוטוקסיקה אמורות להוריד את רמת הלימפוציטים כך רואים כי התרופה אכן עושה פעולתה על מח העצם שהכוונה היא לדכא את מח העצם ובכך לקוות להוריד את רמת הנוגדנים מה שיביא להטבה בסימפטומים.
אימוראן משפיע יותר על תפקודי כבד וציקלוספורין על תפקודי כליות.
0.89 כנראה שהתרופה מתחילה לעבוד, לפחות לפי בדיקות הדם מה שלצערי לא תמיד מקביל לסימפטומים או למצב המחלה עצמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלערן -
מיכל ב12/05/2009לפי מה שהבנתי בכך שרמת הלימפוציטים ירדו אמורה להתחיל הטבה מה שלצערי רחוק מלהיות אמיתי. ואם ההטבה אמורה להיות בכך שרמת הנוגדנים יורדת מה אמור להיות אצל אלה שאין להם נוגדנים?
לילה טוב
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה"רמת הנוגדנים" -
משה פיק12/05/2009שלום מיכל,
אני קורא מה שאת כותבת ושאלותייך מאוד הגיוניות, אולם . . . במיאסטניה גרביס לא תמיד ההגיון הוא זה שמספק תשובות והמציאות היא שונה לחלוטין.
בודאי שמעת כבר את המשפט שאני מדגיש אותו מדי פעם והוא אומר כך:
" אין קשר בין רמת הנוגדנים וחומרת המחלה בזמן נתון"
נכון שזה לא נראה הגיוני, היות והמחלה נגרמת ע"י הנוגדנים והטיפולים שאנו מקבלים מטרתם להחליש את המערכת החיסונית שהיא מייצרת את הנוגדנים ואז מצב הסימפטומים מוטב, . . . אולם מצד שני אם משווים שני חולים ניתן לראות חולה אחד עם רמת נוגדנים נמוכה והוא במצב "קשה" ולאומתו, חולה עם רמת נוגדנים גבוהה בהרבה ומצבו "קל".
אני מגדיר את עצמי כאדם הגיוני שפועל בשיקול דעת ומסיק מסקנות שבאות מהראש יותר מאשר מהלב וכאשר שמעתי את המשפט הנ"ל . . . . זה פשוט לא נראה לי הגיוני.
בדקתי זאת על עצמי לפני שנים ונוכחתי שכאשר אנו מדברים על מיאסטניה. הדבר נכון !!!
אני אובחנתי בשמת 1998 בעזרת בדיקת דם לנוגדנים והתוצאה שהתקבלה הייתה X .
בשנת 2000 כאשר הפסקתי את הטיפול האחרון היות ומצאתי את עצמי ללא סימפטומים, גיליתי שאני נמצא במצב של הפוגה (Remission).
תוך כדי ההפוגה, בשנת 2002 בכדי לבדוק את הנושא ביצעתי בדיקת דם נוספת לגילוי נוגדנים והתוצאה שהתקבלה הייתה זהה לזו של שנת 1998 - X.
מיכל, מה שאני רוצה להדגיש בסיפור הוא: אל תחפשי תשובות במקום שלאף נוירולוג או חוקר מיאסטניה בעולם אין תשובה.
"רמת הנוגדנים" היא אינה תשובה לכלום מבחינת חומרת המחלה,
תשובה לשאלה אם לחולה יש נוגדנים או לא, מיועדת אך ורק לקביעת "אבחנה למיאסטניה" ויש לבצע אותה פעם אחת בלבד.
ישנם רופאים שמבצעים לחולים שבטיפולם בדיקות חוזרות ל"רמת הנוגדנים" (רק לאותם שהם Sero-Pos ) וזאת במטרה לראות אם הטיפול שהם מבצעים "עושה את העבודה".
כמובן שחולה שמבצע פלסמהפרזיס ובודק את רמת הנוגדנים לפני הטיפול , ושוב לאחר הטיפול, רמת הנוגדנים תרד...... הרי זרקנו לפח כמות נוגדנים שהוצאנו מהפלסמה. אולם, האם זה ברור שהחולה ירגיש מעכשיו שיפור בסימפטומים ?. . . . . זה לא חייב להיות, ישנם חולים שלמרות שרמת הנוגדנים פחתה, חומרת המחלה לא השתנתה. . . . . . . . וזו המציאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמשה -
מיכל ב12/05/2009תודה על התשובה.
באמת שאין לי שום כוונות "לחפש" משהו שהנוירולוגים או החוקרים טרם מצאו, הבעיה היחידה שלי היא שאני מחפשת פתרון על מנת להרגיש במצב שפוי אפילו אין לי דרישות ליותר מידי רק להצליח להעביר את היום יום בצורה נורמאלית בלי חוסר יכולת לעשות דבר או עם מיליון תופעות לוואי כתוצאה מתרופות. וכולי תקווה שהיום הזה יגיע ומהר כי האמת התחלתי להתייאש.
לילה טוב
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמשה
ריחאן16/05/2009אני אתך מאה אחוז כי מאז שחליתי תדמיין כמה שנים ואני עושה פלסמה פרזיס קבוע ללא הפסקה למרות זאת אני ולפי ההיסטוריה הרפואית שלי ולפי מה שאתם מספרים על עצמכם המיסתניה שלי מאד מאד קשה וזה לא היתה דעה של רופא אלא של רופאים בכירים אבל סך הכל יש רצון ולפעמים נהנית ממצבים שהולכת קצת עם תמיכה ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיכל -
ערן משה12/05/2009נכון שאלת וזו שאלה שאני שואל כל יום,
לדעתי ייתכן שלחולי סרו נגאטיב מחלה מסוג אחר או שהנוגדנים שיש להם הם אחרים או שעם אפיניות נמוכה, קליטה נמוכה לקולטנים שלהם ולכן גם ייתכן שהתרופות משפיעות עלינו פחות, לא יודע למי הפתרונים אבל הם עדיין לא נמצאו, עזבי את הנוגדנים.
ברגע שרמת הלימפוציטים יורדת זאת אומרת שהתרופה מדכאת את מח העצם - מה שצריך להביא לירידה בפעילות של מע' החיסון וכך להטבה בסימפטומים כי החיילים שנאבקים בגוף מספרם יורד, לצערי עדיין לא חוויתי את ההקשר המדעי הזה, רמות הלימפוציטים אצלי ירדו והסימפטומים נשארו כשקיבלתי אימוראן ולכן לדעתי המחלה אצלינו מתנהגת שונה מאשר אצל חולים עם נוגדנים והטיפול בה לצערי קשה יותר, היי סבלנית אם יהיה שיפור ואני מקווה מאד שיהיה אצלך, הוא יגיע לאיטו זה לא הולך בהתאמה ישירה,
הגוף צריך להתאושש מהמלחמה בה הוא נמצא ואז להתחיל להתחזק, תני לו את הזמן שלו, אני יודע שסבלנותך קצרה בגלל כל התופעות מסביב אבל ייתכן ועלית על דרך המלך, הישארי עליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות נשימה- שלגיה11/05/2009
אילו בדיקות עלי לעבור כדי להעריך את המצב הנשימתי?
האם יש צורך בהפנייה למומחה כלשהו?
בינתיים ביקשתי וקיבלתי הפנייה למעבדת שינה, אבל אני מניחה שזה לא הכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות נשימה -
ערן11/05/2009מעבדת שינה היא התחלה טובה כי כשאת ישנה טונוס השרירים יורד ואצל אנשים ששרירהם גם כך חלשים נחנקים בשינה או נוחרים בעוצמה גבוהה, כמו כן ניתן לראות בשל ירידה בטונוס השרירם באם הינך צוברת דו תחמוצת הפחמן בגלל שאינך מוציאה את האוויר היטב החוצה.
כמו כן יש לגשת לפולמונולוג טוב, עדיפות למבינים במחלות שריר, המלצתי בעבר ואני ממליץ לך על ד"ר גובר מבית החולים מאיר.
אצל פולמונולוג צריך לבצע מס' בדיקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבית חולים מאיר יהיה לי קשה להגיע
- שלגיה11/05/2009אנסה לחפש מישהו מקביל בירושלים, בקופת חולים (כללית) או בהדסה (או בשערי צדק).
אשמח לקבל המלצות, וללכת דרך הקופה או באופן פרטי.
ערן, תודה על התשובה,
האם תוכל לספר לי לאילו בדיקות עשוי הרופא לשלוח אותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות נשימה -
ערן11/05/2009בעיקרון בודקים ע"י נשיפה ושאיפה לתוך מכשיר את נפח הריאות ויכולת הריקון שלהן, כמו כן ניתן לבדוק את כח השרירים בבדיקה הנקראת MVV בה נושפים מס' רב של פעמים לתוך מכשיר ואז המחשב רואה באם יש ירידה בכח שרירי הנשימה, שוב יהיו כאלה והיו כאלה שיגידו שהמטופל יכול ל"רמות" את המכשיר ולא להתאמץ כנדרש וכו' אבל אני לא מכיר חולים שסובלים ממח' נשימה שתהיה להם סיבה לעשות זאת, למעט חיילים שרוצים גימלים וכאלה הרוצים אחוזי נכות וכמה הם? אחוז מינימאלי כך שאישית אני לא מקבל שאת, חוץ מזה אם מטופל מתלונן מה הסיבה שלו לרמות את המכשיר? לכן אני אומר כי צריך להגיע למומחי ריאות המבינים במחלות שריר.
הבדיקות עצמן אינן כואבות, הבעיה היחידה שיכולה להיגרם היא סחרחורת. הייתי ממליץ לך לעשות קודם את מעבדת השינה ולאחר מכן את בדיקת הנשימה אצל הפולמונולוג, פשוט תהיה לו נק' ראייה רחבה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עשן מדורות (הילה) -משה פיק11/05/2009
משה שלום,
האם שמעת מחולים בעיות בנשימה בזמן חשיפה לעשן "על האש" ומדורות?
ולאחר זמן חשיפה ממושך השרירים רועדים מהמאמץ לנשום?
והאם מסיכה יכולה לעזור ?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל"ג בעומר (חג לסובלים מנשימה) -
משה פיק11/05/2009שלום הילה,
אני עצמי לא חוויתי בעיות נשימה, אולם אני משוכנע שהעשן מפריע בדומה לחולים באסטמה ויש לעשות כל מה שניתן לא לשאוף את האוויר המזוהם.
אם מסיכה מבצעת את המשימה, למה לא ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשן מדורות -
ערן משה11/05/2009המסיכה הנמצאת בשוק אינה עוזרת כי החורים בה גדולים מידי ולכן העשן יחדור דרכה כאילו לא הייתה, המסיכה היחידה היא להתרחק כמה שיותר, נכון שעשן של "על האש" מחמיר מאד את קושי הנשימה ובטוח שעשן המדורה גם,
עדיף להישאר בבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)