מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אמא אלכוהוליסטית - המשפחה מתפרקתפרופ` פנחס דנון12/12/2014
איך אפשר לעזור לאמא אלכוהוליסטית מתפקדת שמודה שיש בעיה אך לא יכולה לשלוט עליה...טוענת שהיא הכי רוצה להפסיק אבל ברגע אחד היא לא רואה כלום ורק מחפשת את הבקבוק.
למחרת היא בוכה ומצטערת ואז יש רגיעה עד ההתפרצות הבאה לפעמים זה נמשך שבוע שאין עם מי לדבר ולפעמים יום אחד והיא לא שותה שבועיים וטוענת שנרפאה והכל בסדר.
הלכה לA.A זה מחזיק בדיוק כמה ימים ואומרת שהם סתם יושבים מדברים אחד עם השני ושזה לא עוזר לה.
מה אפשר לעשות? המשפחה מתפרקת וזה פשוט סיוט...זה נמשך כבר כמה שנים.
מה האופציות? למי פונים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא אלכוהוליסטית - תגובה
פרופ` פנחס דנון21/12/2014שלום,
יש טיפול תרופתי להתמכרות באלכוהול
ממליץ להגיע לרופא מומחה בהתמכרויות כדי לקבל טיפול הקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתדוןאירית05/12/2014
דנה (5.12.2014, 12:45)
שלום ברשותם יש לי שאלה.
האם נתן לקנות מתדון דרך אישור ומרשם מרופא המשפחה?
באיזה דרכים ניתן להשיג מתדון בארץ חוץ מלהירשם למכוני גמילה?
תודה רבה מראש,
בברכה,
אירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתדון - תגובה
פרופ` פנחס דנון08/12/2014במדינת ישראל לא ניתן לקנות מתדון בבית מרקחת
אפשר לקבל בחינם רק במרכזי גמילה ומרפאות גמילה של משרד הבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה
אירית09/12/2014אוקיי תודה רבה,
ברשותך,
מה לגבי סבוטקס?
האם גם אותו לא ניתן להשיג דרך מרשם?
או רק במכוני גמילה?
ושוב תודה רבה
אירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה - תגובה
פרופ` פנחס דנון09/12/2014יש רשימה של רופאים פרטיים שמטפלים בסבוטקס
אפשר לבדוק באינטרנט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אירית09/12/2014פרופ' פנחס דנון,
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מתרופות נרקוטיותיהודית בוגין10/11/2014
אני קיבלתי תרופות ליריקה 150 מג וטרגין 10 מג כתוצאה מכאבי גב ורגלים.
לפני כ 10 ימים עברתי ניתוח בגב והכאבים פחתו.
כיצד עלי לנהוג כדי להגמל מהתרופות הנ״ל מבלי לגרום נזק ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מתרופות נרקוטיות - תגובה
פרופ` פנחס דנון08/12/2014כדי לך לפנות לרופא כאב או לפסיכיאטר ולבנות תוכנית הפסקת תרופות בהדרגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 71 יום נקי - ימים לא קליםקרקע קרח21/10/2014
תקופה ממש לא קלה, אני לא מבין איך אני מצליח להרוס הכול במחשבה ואחר כך במעשה. אני רגיל את להאשים את עצמי, או את הגורל או המזל הרע שלי. ככה זה בדרך כלל. הפורומים הללו, אני מתכוון להשתמש בהם ככלי לניקיון, כלי שיכול לעזור לי לרשם בעילום שם, את העובר עליי לפרוק בתקווה שלא שהפורקן יעזור לי לסיכומו של עניין לא להשתמש. כלי פשוט של שיתוף.
אז כן ימים קשים עוברים עליי, ימים של טלטלות והרבה תובנות עם עצמי פורקן מתחים. משבר אמון עם המטפלת שלי, היום הרגשתי נבגד המכתב שהיא כתבה האופן שהיא בחרה לנסח את הדברים, להציג את הדברים לקבוע עובדות שלא בטוח שהן נכונות, לקבוע אותן באופן שלא משתמע לשני פנים, לרעתי.
יצא לספר את הסיפור של לקבוצה של אנשים מאל סם. לספר, להשתנק ולכאוב, תחושה של פורקן, תחושה כאב וצחוק ביחד עלו לי בסוף היום, זה עשה לי כל כך רע וכל כך טוב. קשה לי לתאר אבל ברור לי ששיתוף הסיפור של מול קבוצה של אנשים שאני לא מכיר, מההיסטוריה שלי עוזר במלא מובנים ומחזק אותי. ממש כמו לכתוב את זה כאן.
ואז סוף היום מגיע תחושת הבגידה משתלטת עליי מחשבות של עזיבה, מחשבות של שימוש עולות בי. אני נזהר, אני נשאר אני משתף מדבר עם ההורים נרגע ובא לחפש נחמה בפורום כמו זה, שמנוהל על ידי דוקטורים כאלה ואחרים. ההודעה נמחקה.... אך אני כל כך כואב שזה כבר לא משפיע עליי. ואסור לי לתת לכל מה שבניתי להיהרס.
71 יום נקי, מסמים קשים ואני לא יודע כואב לי כל כך. כל כך רגיל להיות מאוכזב מהעולם הזה שבחוץ, מה הפלא שהמטפלת שלי בגדה בי? מה הפלא שמחקו את ההודעות שכתבתי שם בפורום ? זה העולם שאני מכיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 71 יום נקי - ימים לא קלים - תגובה
פרופ` פנחס דנון31/10/2014תמשיך לשמור על עצמך ותשאר נקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
קרקע קרח07/11/2014כמו כן, תודה על הפורום הזה שהינו כלי בהחלמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההראיון
רויטל02/11/2014הראיון הוא גם כדי למנוע מאחרים להיכנס להתמכרות, ואני חושבת לפי הכתיבה שלך ומה שעברת מאוד תתאים לי לראיון. נראה שעברת הרבה ואתה נלחם חזק, אשמח לשמוע עוד על הדברים שעברת בעקבות הסמים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלחתי לך הסכמה למייל - תודה.
קרקע קרח07/11/2014הרעיון שזה יכול לעזור לאנשים אחרים מרגש אותי, ואני משוכנע שזה יכול לעזור גם לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נייס גאידן19/10/2014
אין לי התקף חרדה של פעם ביום ל 10-20 דק
זה פשוט דפיקות לב חזקות מאוד גם במנוחה
זה משהו מעבר לחרדה זה פשוט מהבוקר עד הלילה ללא הפסקה
משהו הזוי שלא עוזב אותך כבר חצי שנה
זה כאילו אתה חי על הילוך גבוה ומושך את הגז בלי לעזוב ממתי שאתה קם עד שאתה הולך לישון
(ואולי גם במהלך השינה גם אותה ההרגשה אבל זה כבר אני לא זוכר או חושב על זה )
אבל אני קם גם בלי חיוך החיים השתנו במכה אחת ללא כל עזערה
עשיתי כל בדיקה אפשרית
הלכתי לנאורולוג קרדיולוג דיקור סיני הומאופטיה פרחי באך שיאצו פסיכולוג N L P ...ומה לא.......
בבדיקות הרפואיות הכל תקין ובשאר הטיפולים עברתי את כולם ולא אמור להיות לי חרדות למרות שאני לא בטוח שזה חרדות
כי אני לא פוחד ממשהו או מישהו זה משהו שאוכל אותי מבפנים לאט לאט
זה כמובן עקב עישון סמים
ניסיתי הכל ונישארתי עם החשיש 10 שנים עישנתי אותו על בסיס יומי
עד שלא יכלתי לעשן בגלל תיקים במשטרה ועברתי "לחוקי"...ניייס גאי
כמעט שנה רצוף עישנתי עד שביום בהיר אחד החלטתי במכה אחת להפסיק..כעבור 4 ימים בערך המצב החמיר
וראיתי הזיות ופרנויות שנמשכו כשבוע ומאז ההרגשנ הנ"ל בלב (אולי בנשמה) לא עוזבת אותי כבר מעל לחצי שנה
(מה שבטוח הלב פועם בחוזקה במנוחה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נייס גאי - תגובה
פרופ` פנחס דנון20/10/2014דן שלום,
נייס גיא וכל הקנאבינוידים סינטטיים עלולים לגרום לתופעה שנקראת flashbacks
תופעה זו עלולה להופיע שנים רבות לאחר שימוש
מומלץ לפנות לפסיכיאטר מומחה בתחום כדי לקבל טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלומות מוזרים אחרי מריחואנהעידן15/10/2014
שלום רב
לפני חודשיים עישנתי בפעם הראשונה עם לברים שלי מריחואנה,צרכצי כמות דע גדולה שתי ג'ויינטים לפעם ראשונה והייתי ממש בלחץ ופחד ולא שלטתי בעצמי..ושבוע אחרי זה הייתה לי עייפות עצומה אני מניח שזה היה פסיכולוגי כי הייתי לחוץ מאוד, ואחרי זה כבר הרגשתי רגיל לגמרי ושכחתי מהעניין גם עכשיו אני מרגיש מצוין, פשוט מאז אני חולם כמעט כל לילה חלומות מוזרים..אף פעם לא חלמתי כל כך הרבה, אם הייתי חולם פעם בשבועיים עכשיו זה משהו כמו עשרה פעמים בשבועיים..יש לזה סיבה כלשהי?
תודה רבה וחג שמח :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` פנחס דנון20/10/2014עידן שלום,
קנאביס ברכוזים גבהים עלול לגרום לסיוטים וחלומות
אם לא תמשיך לעשן ברוב הסיכויים בתופעה זו תסתיים מעצמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
עידו21/10/2014אני לא המשכתי לעשן מאז ואני גם לא יעשן ועברו מאז חודשיים ואני מרגיש מצוין חוץ מזה שאני חולם כל לילה..זה יעבור? למה זה קורה? חודשיים זה הרבה זמן..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
פרופ` פנחס דנון31/10/2014זמן הוא תלוי בהרבה גורמים אישיים וסביבתיים. לכן יכול להיות קצר או ארוך מחודשים.
כל הכבוד שאת ממשכה לשמור על עצמך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמכרות לשינה טובה מעישון גראסטל05/10/2014
שלום, אני בן 24 כרגע נמצא בין עבודות ועם הרבה זמן פנוי
אני מוצא את עצמי מעשן כל ערב ולא מצליח להפסיק למרות שאני מחליט; "מחר אני לא אעשן". בעבר הצלחתי להפסיק בלי בעיה אך הפעם אני מרגיש שאני זקוק לזה כדי להירדם. יותר מההנאה של החומר הפעיל אני מרגיש שאני צריך לעשן כדי להירדם ולישון טוב. בקרוב אני מתחיל ללמוד ואני מפחד שיצרתי לעצמי תלות רק כדי להירדם.
האם זה כזה נורא? מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמכרות לשינה טובה מעישון גראס - תגובה
דפנה הלמן05/10/2014שלום טל,
ראשית,אתה צודק התמכרת או פתחת תלות פתולוגית וזאת כי אינך סומך על עצמך שבהעדר חומר כימי לא תתפקד.ממליצה לפנות לטיפול פסיכותרפי על מנת להבין את מניעי התלות הפתולוגית
בברכה,
דפנה הלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יום קשה בהתמכרותקרקע קרח01/10/2014
אני לא ממש זוכר את היום הזה, אני זוכר שהסתובבתי סביב זנב הסמים, עוד עוד עוד לא היה לי הרבה כסף התחלתי למכור דברים. אני לא בטוח אם זה היה יום או יומיים או שלושה מה שבטוח זה שחזרתי מלקוח כי הציוד של העבודה היה ברכב. כהרגלי בסופו של יום מכרתי את הפלאפון אבל זה לא הספיק רציתי עוד, מכרתי את המחשב של העבודה, המחשב הנייד. הדילרית שלי לקחה אותו בהפגנתיות כאילו היא יודעת מה זה הולך לעשות לי ואולי עד עכשיו כל הדיבורים שלה לא הועילו אולי זה יעזור לי. חזרתי בארבע אולי בחמש, הייתי כל הגוף רועד, לא באמת ישנתי. ידעתי מה הולך לקרות, ידעתי שאני צריך את זה. ידעתי שזו תקופה קשה עכשיו, ההורים יכעסו, ובסופו של יום זה יתקדם לעבר העזרה, אחרי מספר ימים של רגשות אשמה וייסורי מצפון הגיעה העזרה בצורת פסיכולוגית שאתה הצלחתי להחזיק את שריר ההתמכרות במשך חצי שנה. כבר בפגישה הראשונה נוצר עמה חיבור, וכבר בפגישה הראשונה היא המליצה שאלך לגמילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך I
קרקע קרח01/10/2014סיכמנו שאם תהיה נפילה אפנה לנתיב זה. מכרתי מחשב של העבודה, אני שמח שזה קרה, כי שום דבר אחר לא שכנע אותי לעשות את הצעד הזה של בקשת עזרה. שום דבר, הסוד הנורא הזה החזקתי אותו מספר שנים, בערך מאז שהתחלתי לעבוד הלכתי להשתמש בסמים קשים. הלכתי להשתמש בסמים קשים, המשפט הזה, זה החיים שלי זה המציאות שיצרתי עקב חוסר יכולת להתמודד עם רגשות כמו שמחה או אולי קנאה או פחד הנה כולם מתחתנים ורק אני נשאר לבד כבר זמן רב. שתיתי קצת אז קדימה יאללה לקפוץ לאש לשחק בחיים שלי עם חומרים אסורים בסביבה מסוכנת. פעם אחת חיפשתי סמים ומישהו אמר לי תבוא לכאן תבוא לשם, עלה לי על הרכב. הוא היה בחור נחמד, בהתחלה, הוא נראה בחור נחמד. עצרנו שמה בפארק הלאומי במגרש חניה בשעות הלילה הוא הוציא מזרק, חיפש וריד. תלחץ הוא אומר לבסוף. מה אתה רוצה ממני. תלחץ אומר בכל תקיף יותר. לוחץ. יותר חזק הוא צועק חזק יותר. אני לוחץ, אני בשוק, איך הגעתי למצב הזה? הוא צועק אני לוחץ הוא מזריק. בהמשך ניסיתי להיפטר ממנו והוא הפך את עורו. איים עליי עם המזרק. תיסע לפה תיסע לשם אני לא יודע מה אני אעשה לך, הוא מנפץ את הזכוכית של השמשה הקדמית, היה בקריז, בעצבים. אני אוצי לך את העין עם המזרק, בכיתי לו שייקח תקוד ותרכב למה הוא צריך להתעסק בזה? בסוף הוא שחרר אותי הלכתי ברחוב ובקשתי עזרה מאנשים. לא הייתי לחוץ הייתי שמח שאני חי שהעין שלי במקום, לא רצתי לא התפרעתי, ואנשים לא נתנו לי להתקשר למשטרה הם פחדו אולי. הגעתי למקום שעבדו בו על הכביש ודיברתי עם העובדים. הגיעה משטרה עברה חצי שעה, עד שלבסוף התיישבתי על המדרכה וסוף סוף מישהו הציע לי כוס מים. יום רע בשימוש ? איזה יום לא היה רע בשימוש? נכון זה היה נחמד בהתחלה. 200-400 שקל בלילה הספיקו אבל מהר מאוד זה נהיה מוגזם 1000-4000 ש"ח ללילה + רגשות אשמה בבוקר שלמחרת + שבועה שבחיים לא אעשה זאת או שייקח זמן עד שאגע בזה שוב. ככה מאבק שנמשך עד השימוש הבא וחוזר חלילה. אני מפחד להשתמש, אני מפחד לחיות ככה, אני לא רוצה להמשיך לחיות ככה. אני רוצה להגיע למקום שאוכל לקרוא לו בית נחלה, שארגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך מסכם
קרקע קרח01/10/2014אני במקום הרבה יותר טוב היום, אני בשלב שאני שם לב שאני מסוגל להתמודד עם מה שצף ועולה לי מבפנים, להתעמת עם התחושות מבלי לבחור לברוח לשימוש בסמים. זו רק ההתחלה, יש מניעים רבים לשימוש. פעם נכנס ג'וק לבית שלי, רצתי להשתמש. איזה יום לא היה רע בשימוש? נכון התחושות בזמן השימוש מביאים אותי לרצף וסף רגשות גבוהה, שמעולם לא חשתי ולעולם לא אחוש בע"ה, אבל הם אשליה האפקט שלהם מתעתע וסגור ומופנם. תמיד הייתי סגור ומופנם, ככזה היה לי קל להישאב לדכדוך ולהביט בבעיות שלי מזווית צרה של המסכן והחלש ושהכול אבוד. טשטוש אחד גדול שקר שנברא על ידי השטן, פתרונות מהירים הם חמורים מאוד. תודה לאל שאני מבין את כל זה היום, מקבל את זה ואני תקווה שיום אחד אוכל לחזור לעבודה בלי הלחץ הרגשי שהייתי מעמיס עליי, בלי הריצוי הקשה החזק הנועל והמקפיא, ומהוריי והסיבוך הרגשי שמתלווה אליי בהרגשתי אליהם, ואוכל למתן את סביבת העבודה שלי לקצב אחר, קצב שנכון קצב שמתאים לי כדי לשמור על עצמי ולא לאבד את עצמי בתוך האחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתיבה על תהליך הניקיון מההתממכרותקרקע קרח24/09/2014
שלום רב,
זה זמן מה שאני מחפש מקום לכתוב על ההתמכרות שלי כחלק מתהליך ההחלמה.
לצערי לא מצאתי אתרים כאלה למעט פורומים כמו זה.
ולכן, החלטתי לשנה החדשה להצטרף לכאן ולכתוב מדי על ההתמכרות, על הקושי לכתוב עליה ועל תהליך ההחלמה שאני עובר.
אתחיל מכך שאני נקי 40 יום, מהנפילה האחרונה היה קשה לי לחזור לחיי. אני נמצא בכפר גמילה שם למדתי על NA על תוכנית 12 צעדים. שני הכלים הללו, שאני מצטער שלא שמעתי עליהם קודם, יעזרו לי מאוד בתהליך ההחלמה שאני עובר. עוד לא ממש התחלתי את 12 צעדים, וכבר בכל פעם שאני כותב על הנושא של ההתמכרות אני מרגיש שמשהו מתעורר בליבי, משהו שהיה קבור זמן רב.
אז זהו, אני מאחל לכולם שנה טובה, ונקייה לכל המכורים שנמצאים שם ופה.
ואני רוצה להודות למשפחה שלי שתומכת ועוזרת ומארחת אותי בחג.
בפרט לחיינים הקטנים והחמודים שלי שנמצאים לידי, שעצם נוכחותם עוזרת לי.
לאחותי שאילולא היא לא הייתי כאן היום אחרי הנפילה האחרונה.
על יום שהתחיל נחמד מאוד, על השיתופים שהיו היום בקבוצה.
ועל שנה חדשה, שתודה לאל יש לי זכות להתחיל אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתיבה על תהליך הניקיון מההתממכרות - תגובה
דפנה הלמן25/09/2014בהצלחה לך,
אשרך שיש לך משפחה שתומכת בך ונותנת לך את הכוח להמשיך...
שנה טובה,
דפנה הלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
קרקע קרח26/09/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איפה יש מטפל בהימורים עם סבסוד?אני03/09/2014
שלום
אני מחפשת מטפל למכורים להימורים
חבר מאוד טוב שלי מכור באופן מאוד קשה וחייב להתחיל טיפול, אני כבר כמה ימים בטלפונים ולא מצאתי שום מטפל שמציע טיפול מסובסד (התקשרתי לכל המטפלים שעובדים עם קופת חולים שנמצאים באיזור המגורים שלו, התקשרתי גם למחלקות חוץ של בתי חולים פסיכיאטרים).
יש הרבה מטפלים פרטיים שנשמעים מבטיחים, אבל לא הגיוני שאדם מהמר, שנמצא בחובות עד מעל לראש יצליח לשלם 350 שקלים לפגישה. זה לא מציאותי.
איפה אני יכולה למצוא מטפל עם סוג מסויים של סבסוד?
דרך עמותת אפשר זה לא רלוונטי, כי החבר כבר הלך לשם לתקופה והוא טוען שאין לו רצון לחזור לשם.
אני מחפשת מכון/ מטפל באזור המרכז
כל סוג של הכוונה מאוד תעזור
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איפה יש מטפל בהימורים עם סבסוד? - תגובה
דפנה הלמן03/09/2014שלום רב,
ראשית החבר שלך צריך לרצות להפסיק להמר ולכן הוא צריך להיות אקטיבי והרצון הטוב שלך יסייע לו אך לא יעשה את ה"עבודה". שנית,עמותת אפשר היא האופציה הסבסודית הרלוונטית.טיפול ע"י מטפלים מומחים אינו מסובסד.
בברכה,
דפנה הלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנסה להפסיק לעשן וחושביוסי02/09/2014
איך יהיה מצב שאני אהיה בלי סיגריה בקפה, אחרי האוכל, ביציאות עם חברים.
זה כאילו מקושר אצלי כבר לכל נושא אפשרי.
יש דרך לעשות את זה? שמעתי שיש טיפולים להפסקת עישון... אבל מה הכי עדיף? והכי אפקטיבי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסה להפסיק לעשן וחושב - תגובה
פרופ` פנחס דנון03/09/2014שלום,
אין טיפול אפקטיבי אחד
אפשר לפנות לקופת חולים להירשם בסדנה ובמקביל לקבל טיפול תרופתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה טיפול תרופתי יש?
יוסי04/09/2014הבנתי עכשיו שיש תוספי תזונה גם שיכולים לסייע לגמילה, שמעתי על אומגה 3.
התכוונת לזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן,זה משהו שמפחית את צריכת הסיגריות
דליה06/09/2014תראה יוסי, הכל עניין של הרגל.
פעם היית שותה קפה עם סיגריה, עכשיו תשתה קפה עם ביסקוויט קטן.
לשאלתך, יש כל מיני טיפולים, אם יש לך אופי ממש חזק תוכל לעשות זאת אפילו לבד
אבל מהיכרות עם מעשנים לפעמים זה לא פשוט והכמיהה לסיגריה מכריעה אותם.
בקשר לאומגה 3, רק בחודש שעבר פורסם מחקר שבו מעשנים שנטלו אומגה 950 של סולגאר הפחיתו את צריכת הסיגריות אפילו בלי שנתבקשו לכך ותשוקתם לניקוטין פחתה באופן דרמטי. בכל מקרה תוכל להיוועץ עם נטורופת או רוקח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן,זה משהו שמפחית את צריכת הסיגריות - תגובה
פרופ` פנחס דנון07/09/2014שלום,
מבחינה מדעית אין מחקר שבדק את היעלות של אומגה 3 בנושא אבל אפשר לנסות לפחות אומגה 3 לא מזיקה לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמכרויות +הפרעת קשבנועה31/08/2014
שלום רב לפרופסור,
אשמח להענותך למס' שאלות חשבות בעניי בנושא, כדי לבחור את הדרך הנכונה היעלה והאפקטיבית.
- מה ההליך לאבחן בתמכרויות והפרעת קשב כלומר האם זה פגישת אבחון.
- האם ניתן לטיפול ביחד, האם מצריך טיפול ממושך ומה אחוז ההצלחה.
- האם הטיפול למסלול דרך קופת החולים יש השלכות שיכולות להוות סיכון לנגמל מהימורים/גרס,לעומת הדרך הפרטית שהיא סודית.
בכבוד רב ותודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמכרויות +הפרעת קשב - תגובה
פרופ` פנחס דנון01/09/2014שלום,
קופות לא נותנות שרות וטיפול בהתמכרויות
ישנן שתי אפשרויות (משרד הבריאות או פרטי
לגבי הפרעת קשב וריכוז ממליץ לעשות מבחנים נוירוקוגניטיביים קודם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בעייתילי16/08/2014
שלום פרופסור.
גיליתי (ללא ידיעתו של בן זוגי) שבמייל של בן זוגי צילומים רבים שצילם מהפלאפון שלו של כפות רגליים של נשים ללא ידיעתן כמובן. יש לו מין פטיש כזה לכפות רגליים, חשבתי שרק לשלי אבל מסתבר שזה משהו שהוא כל הזמן מחפש ומסתכל.
האם זאת עבירה על החוק לצלם באופן הזה?
בכלל לדעתי הוא מכור לסקס או לבגידות. בגד בכל בנות הזוג שהיו לו, באשתן בגד עשרות פעמים, הבטיח לי שבי הוא לא יבגוד כי הוא השתנה ומוכן לעשות הכל כדי שנהיה ביחד.
האם זה אמין? האם אפשר לסמוך על אדם שמכור לבגידות ולסקס?
תודה רבה
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר בעייתי - תגובה
פרופ` פנחס דנון17/08/2014שלום,
פטיש לכפות רגליים תופעה מוכרת
בעיה כנראה הוא מצלם אותן לא בידיעתן ומבחנת התמכרות אחד מהסימנים להסתיר.
לכן המלצתי לבדוק עמו את הנושא ולנסות לשכנע אותו לקבל עזרה מקצועית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמכרות.12/08/2014
שלום,
האם אפשר להתמכר פיזית להרואין כאשר משתמשים אחת לשלושה ימים בכמות לא גדולה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמכרות - תגובה
פרופ` פנחס דנון14/08/2014יש סיכון להתמכר להרואין אפילו אחרי מספר פעמים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לעזור לחברה בקריז?מיכל11/08/2014
בס"ד
חברה שלי מכורה לאלכוהול והיא מדי פעם מנסה להיגמל (או שמכריחים אותה) ואז היא מתקשרת אליי בקריז שאני אביא לה בירה.
אני רוצה להביא אותה למקום שיעזור לה להתנקות, הבעיה היא שע"פ מה שהבנתי ממנה המקומות האלה (כמו למשל מקום בבאר שבע) בתפוסה מלאה.
אז היום היא התקשרה אליי בקריז והתחננתי בפניה שנלך למיון. היא לא הסכימה בטוענה שהם לא יכולים לעשות כלום חוץ מלתת לה וליום.
הבקשה שלי זה לקבל מידע על מה באמת עושים לאנשים כמוה שמגיעים למיון. האם באמת יש להם יכולת לעזור להם? אני יודעת שהם יכולים לעזור לה מבחינה פיזית (למנוע אולי את הרעידות וההזעה) אבל היא צריכה עזרה אמיתית, לטווח ארוך.
אז בפעם הבאה מה אני יכולה להגיד לה שעושים במיון שיכול לעזור לה, כדי שלא תצחק לי בפנים, תגיד שאני לא מבינה שאין להם שום דרך לעזור ותסרב לבוא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך לעזור לחברה בקריז? - תגובה
פרופ` פנחס דנון12/08/2014שלום,
את צריכה לקחת את החברה לרופא מומחה בהתמכרויות או להזמין רופא לבית של חברה בזמן קריז
ככה רופא יכול לראות את המצב ולתת את הטיפול הנכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)