מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חבר שלי אלכוהוליסט ואני אובדת עצותנעמונת30/05/2016
חבר שלי ואני היינו ידידים במשך כמה שנים ומעולם לא שמתי לב לבעיה. להפך-יצאנו,שתינו, מעולם לא ראיתי אותו משתכר או מאבד שליטה. בתור ידידה ידעתי שהוא לא מאושר בחיים ושהוא לא ממצה את עצמו ומוותר לעצמו בהרבה דברים, אבל לא ידעתי לשים את האצבע על הסיבה. כשהתחלנו לצאת ובאופן טבעי לבלולת יותר זמן ביחד שמתי לב שהוא שותה המון. בשבוע האחרון הגעתי אליו ומצאתי אותו שוכב בקיא של עצמו, צועק, מקלל. לא זיהיתי אותו. הזעקתי את אמא שלו והסתבר שהוא מתמודד עם בעיות שתייה כבר עשור, ותמיד סירב ללכת לטיפול כי הוא לא מודה שיש לו בעיה ולא מאמין בטיפול פסיכולוגי או קבוצת תמיכה.
אני מאד חוששת.
כשהוא פיכח הוא הבחור הכי אינטיליגנט ומקסים שיש. מתפקד, עובד, אהוב על כולם. כשהוא משתכר הוא משקר, מסתיר. הוא לא הלך לעבודה כל השבוע מבלי להודיע למרות שאמר לי שהודיע להם מראש - וקיבל מכתב התראה לקראת פיטורים. הזמנתי לו אמבולנס כשלא הפסיק להקיא - והוא תקף את הצוות הרפואי. כשהגענו לבית החולים הוא סולק משם כי הטריד מטופלים אחרים במקום להמתין בסלנות לתורנו. הוא הכה אותי, וכמובן שלאחר מכן לא זכר את כל זה. זה לא קרה אף פעם!!!
לאט לאט התגלו יותר ויותר שקרים שסיפר לי במהלך הכרותינו, והבנתי שכולם נועדו להסתיר את הבעיה. אני מודה שבעברי סבלתי מהפרעות אכילה והתנהגתי בצורה זהה - שיקרתי, הסתרתי, עד שהאמנתי לעצמי. לכן אני לא כועסת עליו אלא מבינה שמדובר במחלה, אבל אני רוצה לעזור לו להחלים.
אני חוששת שהוא ימשיך ויהרוס לעצמו ולא יודעת איך לגרום לו להודות בבעיה ולנסות לטפל בעצמו.
חשוב לי לציין שאנחנו לא חיים בארץ והוא לא ישראלי, אבל אני כן ואני אובדת עצות. אני מתקשה להתמודד עם כל זה לבד ומרגישה שהאהוב שלי הופך לתינוק שצריך לרדוף אחריו, ואני לא יודעת מה לעשות.
אשמח לעצות, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבר שלי אלכוהוליסט ואני אובדת עצות - תגובה
פרופ` פנחס דנון30/05/2016שלום
בכל המדינות מערביות ישנן תכניות טיפול לבעיות אלכוהול. טיפול משולב כולל תרופות לצורך גמילה והחזקה, טיפול פסיכולוגי אישי וחלק מהמקרים טיפול קבוצתי כמו AA.
את חייבת לברר אפשרויות טיפוליות במדינה שאתם גרים ולנסות להגיע לעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאיזה תרופות מדובר?
נעמונת30/05/2016והאם לא קיים חשד התמכרות אליהן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאיזה תרופות מדובר? - תגובה
פרופ` פנחס דנון30/05/2016באופן עקרוני ישנן תרופות (יותר מעשר) לגמילה מאלכוהול ותרופות לגמילה לא ממכרות.
יכול לראות פירוט באתר שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר להיות בטוח שאוקסיקונטין לא מזיק חוץ מההתמכרות?נדב cs23/05/2016
שלום לך פרופסור דנון.
אני כבר למעלה מ6 שנים לוקח בבוקר ובערב 40 מג אוקסי. (80)מג
רציתי כמו כולם להגמל אחרי שקיבלתי קנביס (התרופה הטובה ביותר לכאב. שינה .אוכל. מצב חברתי. ועוד מלא מלא)
הייתי אצל פסיכאטר בשיבא גם קיבלתי סבוטקס ולא התחלתי כי אני קורא פה
מה אנשים אומרים על זה ומיד זה מפחיד אותי .
לצערי אני מתחיל להשלים עם העובדה שמכבי (קופח) לא מתכוונים להשקיע ברצונותיי
להיגמל כמו באישפוז אלא להיות במרכזי גמילה עם אנשים שאני והם לא מאותו רקע כלל .ולי זה מפריע .
השאלה היא האם זה בטוח לחיות עם כדור זה עד סוף ימי אני בן 44
או שתוכל להמליץ או לעזור לי בגמילה? אני יודע שזה יקר ואין באפשרותי לממן לעצמי
אישפוז .
האם יש מקום לתבוע את קופח מכבי ?
תודה ..
מיכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפשר להיות בטוח שאוקסיקונטין לא מזיק חוץ מההתמכרות? - תגובה
פרופ` פנחס דנון23/05/2016שלום,
תרופות מסוג אוקסיקונטין מזיקות לבריאות מעבר להתמכרות.
לכן מומלץ להכנס לתוכנית גמילה ולסיים עם התרופה זו בהקדם.
בגלל רפורמה קופות לא מחויבות לתת שרותי גמילה ע"פ חוק לכן קופות לא משתתפות ולא עוזרות בגמילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה מנוגדת ממה שנאמר לי.
נדב cs24/05/2016שלום לך פרופסור דנון
קראתי את תשובתך ואני מודה לך.
אמרת שהתרופה מזיקה למי שנוטל אותה גם בצורה מושכלת.
אבל לי נאמר מהרופא שלי לכאב שאפשר לחיות עם התרופה וכי הגוף יודע לפרק אותה בצורה טובה כל עוד הכבד והכליות במצב בגדר הנורמה.
מה שאתה אומר בעצם שהרופא שלי הטעה אותי כי אני פה רוצה להתמם ולומר שאם הייתי יודע זאת לא היתי מכניס אותה לפי .
תוכל בבקשה להיות יותר ספציפי בהקשר לנזקים שהתרופה יכולה לגרום חוץ מהתלות..?
מה היית עושה במקומי?
המצב שאני נמצא בו ממש מורכב והאחריות על כתפיי כבדה ואני לא מוצא פתרון.
אני מקווה שתוכל לתת לי עצה ( לא כמו ללכת למרכז גמילה.כו. ) כי לא אעשה זאת
והאנשים שנמצאים שם אני והם ממגדר אחר לגמרי..
תודה לך ..
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה מפרפ' דנון
פרופ` פנחס דנון25/05/2016שלום מיכאל
התמכרות לאוקסיקודון וכל המשפחה בעיה מאוד גדולה. לבעיה זו ישנן השפעות שליליות בכל המערכות בגוף
ולא נכון לטפל בבעיה דרך פורום בהמלצות "יבשות" וכלליות. (מבחינה מעשית מטרה של פורום לתת מידע ולשלוח אנשים לטיפול במקומות הנכונים)
לכן המלצתי עבורך לגשת למרכז גמילה או לרופא מומחה ולעבור גמילה בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית שתיה אצל אישה בת 50 אשמח לעזרהאני16/05/2016
שלום
אמי בת 50, אני בסביבות גיל 30.
לפני מספר שנים (כ-7), התחלתי לחשוד באמי כי היא שותה בסתר, זה קרה לאחר מס' ריבים בין שני ההורים וכתוצאה מכך התחלתי לחקור האם יש בסיס למריבות אלה ואכן מצאתי בקבוק אשר היא היתה מחביאה בבית. היא הבטיחה והתחייבה בפניי שדבר זה לא יחזור אך לאחר כשנתיים מריבות אלה חזרו ביניהם והתחלתי לשים לב שדפוס זה חזר. לפני כשנתיים עברה על משפחתי טראומה קשה כאשר אבי עבר אירוע מוחי, דבר זה פגע במצבה הנפשי כנראה עוד יותר. לאחר אירוע זה היא החלה לקנות לעצמה בקבוקי בירה הביתה זה התחיל עם 4 פחיות בירה בשבוע לפני כשנתיים (5%) ועומד כיום על 8 פחיות בירה בשבוע של (8.6%) שזו הבירה החזקה ביותר הנמכרת. אך לדעתי זו לא הבעיה העיקרית אלא רק מה שגלוי לעין ומאחורי שתיית הבירות היא שותה ומחביאה גם דברים אחרים.
הריבים ביניהם על רקע זה ממשיכים. אני במשך ה-4 השנים האחרונות קיימתי איתה אינספור שיחות וניסיתי להסביר לה כמה היא פוגעת בבריאותה ובי אך ללא הועיל. ניסיתי בכל הדרכים, במריבות ובהקשבה. אך תמיד היא שמה עצמה במשבצת הקורבן בכך שטוענת שכולם מתערבים לה בחיים ונתפלים אליה.
אני רוצה לציין כי בעיית השתיה לא פוגעת לה (בינתיים) בשגרת יומה היא עובדת מתנהלת והמביט מהצד לא ירגיש בבעיה כלשהי. דבר שני מצבה הנפשי לא הכי מאוזן כתוצאה מקשר "לא בריא" עם אבי, והתמודדות עם בעיה כלשהי של אחי הקטן ובעיות יומיומיות נוספות ובנוסף טראומה מהמחלה של אבי.
לאמי אין משפחה, קרובי משפחה ובנוסף אין חברות קרובות. אפשר להגיד שאני החבר הכי טוב שלה ודמות היחידה עליה היא יכולה להישען ולשתף.
אמי לא מוכנה להודות או אפילו לנסות לשאול את עצמה את השאלה האם באמת יש לה בעיה? מה עלי לעשות? כיצד אני יכול לעזור לה? כמפלט אחרון החלטתי להתנתק ממנה לתקופה מסוימת ואולי בכך לזעזע אותה ולגרום להסתכל על הדברים ולשאול שאלות.
אשמח לעזרה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית שתיה אצל אישה בת 50 אשמח לעזרה - תגובה
פרופ` פנחס דנון17/05/2016שלום,
יש טיפול בעית שתייה של אמא שלך
צריך להגיע לרופא מומחה בהתמכרויות לאבחון וקבלת טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבן שלי מכור להימורים בבקשה עזרו לימלי15/04/2016
הבן שלי בן 23 מכור להימורים.איפה ניתן לקבל עזרה ומה אתם מייעצים לי לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבן שלי מכור להימורים בבקשה עזרו לי - תגובה
פרופ` פנחס דנון18/04/2016שלום רב
התמכרות היינה "מחלה של כל המשפחה". כדי להביא את המכור לטיפול קודם משפחה תקבל הדרכה והנהיות. המלצה היינה לקבוע פגישה אצל פסיכולוג או עובד סוציאלי להכנה בשלב הראשוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתני לי לנחש- מדובר בוווינר
פני23/04/2016המחלה של מדינת ישראל.
לצערי הרב, אח שלי גם נפל.
הבן שלך צריך ללכת לטיפול, חפשי לך מטפל מומחה להימורים.
אני מציינת מראש- הטיפול אינו זול כלל.
יש לך ברירה נוספת- יחידה להימורים מסובסדת, אשר נמצאת ברמת גן (במידה ואינך מאזור המרכז, את יכולה לפנות ליחידה הסוציאלית בעיר שלך ולברר אודות מקום קרוב לאזור מגוריכם).
אח שלי לא הסתדר במרכז המסובסד- הוא טען שהוא מרגיש נחות ולא קיבל יחס ראוי (יחס ראוי- לא מהמטפלת שהייתה לו, שאותה מאוד חיבב, אלה מכלל המרכז)
לאחר מכן הוא התחיל טיפול אצל מטפלת פרטית להימורים, אצלה היה בטיפול שנה, טיפול מידי שבוע.
את הטיפול הוא הפסיק לפני כחודשיים בטענה שהוא מחפש דבר מאתגר יותר, כי החשק מתחיל לעלות שוב.
עכשיו הוא עובר טיפול בדימיון מודרך אשר מתרכז בבעיית ההימורים בלבד. הוא מאוד מרוצה.
את צריכה לדעת דבר מה- מהמר, עד כמה שיש כעס כלפיו, הוא אדם מסכן שנפל למקום אסור.
אח שלי נפל לחובות כבדים, למזלו- יש לו משפחה שתומכת בו.
אך לאחר הנפילה השלישית שלו- לא עושים לו כלכלית ונותנים לו להסתדר בכוחות עצמו, שירגיש את הכאב ויבין שלא תמיד יעזרו לו, שהכסף שהוא מרוויח צריך להשמר למחייתו, ואין להשען על אחרים.
בעיית הימורים היא בעיה משפתחתית ובעיה לכל החיים (כמו נרקומן).
לבנתיים אמליץ לך, במידה ולבן שלך יש נכונות להפסיק, לפנות לכל גורם אפשרי, גם למקום מסובסד (יכול להיות שבנך יאהב זאת להבדיל מאח שלי). העיקר להתחיל תהליך מסויים, עד שיגיע למטפל הנכון.
אני מאחלת בהצלחה רבה, לך, למשפחתך, ובעיקר לבנך.
את מוזמנת לפנות אלי בכל זמן שתרצי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמכרות למשחקי מחשב - נוערניצה06/04/2016
שלום רב. בני בן 17 לומד בבית ספר תיכון בכיתה יא (התקבל לחטיבת ביניים לכיתת המחוננים).
נכון להיום הוא כמעט ולא נוכח בבית הספר עקב כאבי ראש, בטן, סחרחורות וכו'.
בדיקות רפאויות מקיפות לא הביאו שום תוצאות.
כנראה, מדובר בבעיה פסיכוסומטית (מסקנות לאחר פגישות עם כמה אנשי מקצוע).
הילד מוכשר מאוד אך עקב התמכרותו למשחקי מחשב כמעט ולא לומד.
פגישות עם פסיכולוג לא יעלות גם כן.
איך ניתן לעזור לילד כדי שיוכל לסיים את בית הספר בהצלחה ולקבל תעודת בגרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמכרות למשחקי מחשב - נוער - תגובה
פרופ` פנחס דנון07/04/2016שלום,
המלצה הינה טיפול פסיכולוגי עבר בנך אצל פסיכולוג מומחה בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לאישתי. הסנפת כדורי שינהאניאני01/04/2016
אני ואישתי (33) חיים יחד כבר שנים, הכרתי אותה כשהיא הייתה מסניפה כל מיני כדורים ולוקחת אוקסיקודון, קוק, סירופים למיניהם, כדוקי הרגעה, אלוכוהול חופשי (למרות המתכרות של שנים לפני) ועוד ועוד
עם הזמן שנכנסנו לקשר רציני בכוון של חתונה היא ירדה מהדברים האלה לאט לאט.
כיום היא מסניפה כדורי שינה, היא טוענת שזה עושה לה טוב. שהיא אוהבת לשכב במיטה, רגועה, מוזיקה טובה, ולשכוח לחצי שעה מהכל.
שאלתי אותה למה היא לא לוקחת את הכדור מהפה, והיא אמרה שמהפה זה לוקח זמן וזה נמשך למשך הרבה זמן אז במקום זה היא מסניפה שיעלה מהר וזה נמשך רק חצי שעה.
אני רוצה לציין- יש לנו ילדה, במהלך ההריון היא לא נגעה בשום דבר, הקפידה לקחת ויטמינים ולאכול נכון, אבל אחרי לידה היא חזרה לכדורי שינה. היא מטפלת יפה מאוד בילדה, מגלה הרבה אחריות, לא חושפת בפני הילדה שום דבר שקשור לכדורים, לא נוהגת אחרי לקיחת כדור וכו' וכו'
אני גם רוצה להגיד שההתנהגות שלה לא משתנה אחרי שהיא לוקחת את הכדור, היא נחה 10 דקות, הולכת לנגן קצת ונראה סך הכל שהיא נהנת מזה.
אבל כבעלה- מה אני אמור לעשות?
אני יודע שבשבילה "כל הזבל" מאחוריה, אבל היא ממשיכה להסניף כדורי שינה.
האם זהו מצב חמור שיש לטפל בו בהקדם? האם אני נלחץ יתר על המידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע לאישתי. הסנפת כדורי שינה - תגובה
פרופ` פנחס דנון03/04/2016שלום,
כדורי שינה דומים בפעולותם במוח לאלכוהול בהרבה מצבים. הסנפה מגבירה את השפעה של הכדורים "סוטול" ...
לכן המלצה היא לשנעה את הבת זוג להגיע לטיפול אצל פסיכיאטר מומחה להתכרויות בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמכרות ללעיסת מסטיקים ללא סוכרשש23/03/2016
שלום,
אני צורכת כמות אדירה של מסטיקים ליום, עשרות רבות מאד.
לועסת כ-10 שעות ביום.
מה לעשות? כיצד אפשר להיגמל?
יש לציין שהלסת כואבת מאד ואיני מצליחה להפסיק.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייבת עזרה דחופה - התמכרות ללעיסת מסטיקים ללא סוכר - תגובה
פרופ` פנחס דנון24/03/2016בוקר טוב
התמכרות ללעיסת מסטיק מוכרת שנים רבות. התמכרות הייתה יותר בולטת בשנות השבעים והשמונים.
המלצה הינה לקבל עזרה מקצועית אצל מומחה להתמכרויות התנהגותיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמכרות לריטלין מבקש עזרה, מידע איך נגמליםרמי16/02/2016
אני משתמש בריטלין קרוב ל3 שנים עם הפסקות, בעיקר מסניף את הרעל
כרגע אני במצב שאני מפחד להפסיק מעידך אני מרגיש פשוט נורא
מרגיש שהמוח נשרף לי, יש לי רגעים וימים שאני רוצה לסיים את הסיוט
ברקע אני סובל שנים מדיכאון בינןני כול חיי,רוב הכדורים החדשים ssir לא ממש עזרו
אנא עזרו לי בעיצה
אין כבר איש מבוגר למי לפנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמכרות לריטלין מבקש עזרה, מידע איך נגמלים - תגובה
פרופ` פנחס דנון19/02/2016שלום
ממליץ לפנות לרופא מומחה בטיפול בהתמכרויות
יכול לעזור ולהקל על גמילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנזודיאזפינים - איך להרגיע את חבר שלי?פני04/02/2016
עד כמה שניתן לקרוא לזה ככה...
שנים שאני מסניפה בנזודיאזפינים, עם הפסקות וניסיונות להפסיק, עכשיו אני מבינה שעלי לעבור גמילה.
עדיין לא התחלתי גמילה אך יש בי כוונות כנות להתחיל פרק חדש בחיים ולצאת מזה אחת ולתמיד.
לבנתיים, חבר שלי סבור שאני יכולה לחיות ללא שום חומר, והמצב מקשה עלי.
אני לא צריכה כל יום וכל היום, אבל יש רגעים שאני מרגישה שאני חייבת, ואין לי יכולת לשתף אותו בזה כי הוא חושב שזה דחף פסיכולוגי, הוא כל הזמן מציין שהוא לא בסדר עם זה (לא שהוא אמור להיות בסדר עם זה), אבל קשה לי להסביר לו שעד שלא אעבור גמילה, עלי להשתמש בחומר כזה או אחר מידי פעם. ואני באמת באמת מנסה לגעת כמה שפחות, באמת.
מה אני צריכה לעשות איתו?
דבר מסוג זה יכול להוביל לריב, ומה שגורם לי "להחביא" ממנו את הצרכים שלי.
האם יש טיפ?
איך להתמודד עד לתחילת הגמילה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנזודיאזפינים - איך להרגיע את חבר שלי? - תגובה
פרופ` פנחס דנון09/02/2016שלום,
גמילה מבנזודיאזפינים קשה ואפילו גמילה עלולה להיות מסוכנת. לכן המלצה הינה לעשות גמילה בהשגחה והדרכה של רופא מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידע לגבי טיפול בהתמכרות למיןרון03/02/2016
שלום
אני מעוניין במידע לגבי טיפול בהתמכרות למין (פורנו, אינטרנט בעיקר) באזור הדרום
קראתי בתגובות שיש פסיכיאטרים מומחים שמטפלים וגם ראיתי כל מני ארגונים פרטיים שמטפלים בהתמכרויות באופן כללי. איך אני יכול להגיע לאנשי המקצוע המתאימים ?
אני לא מבין בנושא התמכרויות וגם לא קיבלתי טיפול פסיכולוגי בעבר לכן קשה לי גם לשאול את השאלות הנכונות בנוסף אני רוצה לבחור אם אפשר את הטיפול המתאים ביותר בשבילי (דיסקרטיות, מחיר, אורך הטיפול)
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מידע לגבי טיפול בהתמכרות למין - תגובה
פרופ` פנחס דנון04/02/2016שלום
באזור דרום אין לי המלצות ספציפיות
לגבי מרכז הארץ מרפאת הבטים, מרפאת מיינד קליניק, או רופאים פסיכיאטרים עצמאיים כמו דר' וולף אביבה או דר' יעל דליהו יכולים לתת מענה עבורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה .
רון04/02/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסיסת ציפורנייםאלי30/01/2016
האם לכסוס ציפורניים הוא ביטוי של OCD? למעשה טקס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כסיסת ציפורניים - תגובה
פרופ` פנחס דנון31/01/2016שלום
כסיסת צפורניים יכולה להיות חלק מ-OCD או חלק מהתמכרות התנהגותית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נייס גיאגידי18/01/2016
יש לי חבר טוב שהיה מעשן נייס גיא והוא אמר שהוא כבר נקי מזה הרבה זמן ובזמן האחרון אני רואה אותו שוב בדאונים כאלה כאילו הוא עישן
יש בדיקה לנייס גיא ואם כן מה הם בודקים בה כי הוא יודע לתרץ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נייס גיא - תגובה
פרופ` פנחס דנון19/01/2016חומר ממכר בנייס גיא אינו אחיד לכן בדיקת סמים בשתן לא תמיד מראה תוצאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמכרות לרולטהרבקה16/12/2015
שלום!!
אז ככה אני בת 29 גרה בחול יש לי שלושה ילדים מקסימים
לאחרונה התחלתי לבקר בקזינו (חודש וחצי) אבל מאז אני כול יום נמצאת שם, מרדימה תילדים ויוצאת לי ככה עד השעה 4 בבוקר, (אני לא יודעת אם אפשר להמכר כ״כ חזק תוך חודש וחצי אבל זה נורא מפריע לי בחיי יומיום)
אני מרגישה את הצורך ללכת לשם זה ממש בוער בי זה עושה לי סוג של רעידות ואפילו חולשה מהתרגשות כשאני נוסעת לשם.. אבל בסופו של יום זה ממש משפיע עליי לרעה, הנידודי שינה חוסר תאבון עצבים דיכאון בחילות. אני כבר לא מרוכזת בכלום... אני חושבת על זה כל הזמן.. עד כדי כך שאפילו מתוך שינה אני מתעוררת לרגע והמחשבה כבר אצלי בראש זה נורא קשה לי כי אני מרגישה שזה לוקח מימני כוח פיזי וגם נפשי אני נורא פוחדת להדרדר לזה יותר, אני מתחילה להזניח את הבית את הארוחות שלי, אני בקושי מבשלת לילדים שלי.. ההפסדים גם משפיעים עליי.. אני הכי פוחדת להיות כמו ״אמא נרקומנית..״ אוףףףף..
לא יודעת מה עליי לעשות תעזרו לי פליזזזז לא יודעת מימי לבקש עזרה בעלי כל היום יורד עלי שאני בלתי החראית אבל חוץ מזה הוא לא עושה כלום למעני אנלא מאמינה שהוא יציל אותי מזה, המשפחה שלי גרים בכלל בארץ.. ואין לי למי לפנות.
אגב את זה אני כותבת לכם אחרי הפסד היום בקזינו.. אני באמת לא רוצה ללכת לשם מחר שוב. וכמה שאני ישבע בבכי שיותר אנלא יחזור לשם זה רק הרגשה של רגע, כי עובדה שאני כל יום שם, גם אחרי הפסדים ובכיות ובעיקר מצפון מבטיחה לעצמי שזה פעם האחרונה שלי.. זה לא פעם ראשונה שלי שאבטחתי לעצמי שאני הולכת לשם רק פעם בשבוע או לוקחת חופש מהקזינו אפילו לארבע ימים אבל זה לא קורה כי הצורך גובר עלי ולכן אני מוצאת תעצמי שם כל יום
בבקשה תעזרו לי תנו לי עצות מה לעשות אני רוצה להיות אמא טובה ללא הסתבכויות נפשיות.. אני מלאת מצפון והרגשת אשם קשה לי...
פליז פליז תעזרו לי אני די לבד
תודה מראש!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמכרות לרולטה - תגובה
דפנה הלמן20/12/2015רבקה שלום,
על פי התאור בדברייך,את מבינה רציונלית שהתמכרת.למרות שמדובר בזמן קצר,הרי העובדה שאת אומרת" זה בוער לי" מדברת בעד עצמה. אני ממליצה לך לפנות בדחיפות מירבית לטיפול פסיכותרפי-פסיכולוגי על מנת למזער לחצים ולמנוע התדרדרות נפשית נוספת.
כל מה שניתן לסכם מבחינתי זה שניתן לסייע לך במידה ואת בעלת מוטיבציה לצאת מדפוס ההתמכרות.
בברכה,
דפנה הלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחברה שלי יש הרגלים מסוכניםפני17/11/2015
היי לרופאים ולאורחי הפורום. אני אשמח לעזרה.
לחברה שלי (מזה חצי שנה) היה הרגל עוד בימים שהיינו ידידים- להסניף קסנאגיס.
כשנכנסנו לקשר רציני היא הפסיקה (הפסיקה בוודאות).
לאחרונה אני מוצא שהיא מסניפה מידי פעם כדור בשם אלפריד (מקוה שאינני טועה בשם).
היא אומרת שהיא לא מסניפה ונוטלת אותם באופן נורמלי, אבל אני לא מאמין לה כי מצאתי נייר מגולגל (כזה שאני יודע שהיא השתמשה בו בעבר לשם הסנפה).
עכשיו- מה אני צריך לעשות? אני יודע שיש לה עבר עם סמים קשים יותר (כגון הסנפת כדורים, קוקאין ואלכוהול), ואני לא יכול ללחוץ עליה כי זה רק יגרום לה לרצות זאת יותר.
אני מתוסכל ולא יודע מה לעשות
עזרה? בבקשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחברה שלי יש הרגלים מסוכנים - תגובה
דפנה הלמן17/11/2015אבי שלום,
הכותרת שלך בפניתך ,מדברת בעד עצמה- הרגלים מסוכנים!
ממליצה לך להתנות את המשך היחסים בפנייה שלה לטיפול בהתמכרות. כלומר המשך השימוש שלה בחומרים אלו,יסכן את יחסיכם.
בברכה,
דפנה הלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה, שאלה נוספת-
פני17/11/2015בימים שעוד לא היינו בקשר, והיא הייתה מתשמשת "חופשי" כמו שאומרים, לא עלה בדעתה לגשת לטיפול.
היא הייתה משתמשת במגוון רחב של כדורים לשם הסנפה, אבל לא הייתה מוכנה ללכת לטיפול.
היא הפסיקה למשך כמעט חצי שנה ולא נגעה בשום כדור. רק לאחרונה זה צץ שוב ואני דיי חושש לדבר איתה על לגשת לטיפול.
אני גם יודע מה תגובתה תהיה- "הפסקתי לבד בעבר ואצליח שוב"
מה אני כבר יכול לעשות? האם איום לסיים את מערכת היחסים בנינו יכולה לעבוד? (אם כי אינני מתכוון לכך)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה, שאלה נוספת- - תגובה
דפנה הלמן17/11/2015שלום רב,
יודע את תגובתה,זה לא העניין.עליך לשוחח איתה ישירות.אם באמת היא חשובה לך,כמו גם הקשר הזוגי.
בברכה,
דפנה הלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמכרות קשה לתחביבענת08/11/2015
בעלי התמכר לדייג...מזה מספר חודשים שהוא הולך לדוג שעות על גבי שעות..בהתחלה זה היה רק בסופי שבוע ואילו עכשיו בכל הזדמנות שיש...כל סופי שבוע הוא הולך לדוג מחמישי עד מוצש חוזר רק להתקלח ולאכול..חוזר מסריח מהים והדגים..הוא קנה מלא פריטים ומתעסק בזה כל היום..זה נמשך כך כבר מספר חודשים..הוא בקושי מתעניין בי ובילדים..כמעט פרקנו את החבילה ואפילו הגעהו לרבנות..הוא היה מוכן להתגרש העיקר להמשיך לדוג הוא טוען שהוא מחפש שקט וחופש...אני מתחילה להבין שאולי מדובר בדכאון וזה מה שמנחם אותו..בעלי אדם סגור ומופנם וחווה לחצים בעבודה ולא משתף אף אחד מה שגורם לי להאמין שהוא בסוג של משבר או דכאון מה גם שההרגשה היא שמדובר באדם אחר כאילו יקריב את כל מה שבנה בחייו העיקר שימשיך לדוג...האם מדובר בהתמכרות..בדכאון שגרם להתמכרות? .ואיך מטפלים אם הוא לא מודע למצבו...עליי לציין שהוא גם חסר רגש ואפאתי כלפינו וכלפי כל המשפחה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמכרות קשה לתחביב - תגובה
דפנה הלמן08/11/2015ענת שלום,
כל עיסוק שהופך להיות טוטאלי,מהווה התנהגות שדורשת התייחסות.סביר להניח שהדייג זו התנהגות סימפטומטית למשבר האישי של בעלך,כפי שאת מתארת כמו גם את המשבר הזוגי ביניכם שמתבטא בהתנהגות ההמנעותית של בעלך.
אני ממליצה לך להציע לו טיפול זוגי על מנת לבחון את עתיד היחסים ביניכם.במידה ומסרב לפנות בעצמך בהקדם לטיפול פרטני,על מנת לעבד בעצמך את הקונפליקט שלך בקשר ביניכם. בברכה,
דפנה הלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)