מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה בזמן עישון דחוףףףףאלי06/08/2008
לפני כשבוע עישנתי מראחוונה וחוויתי התקף פראנוייאה והרגשות רדיפה ופחד שנמשך עד הבוקר ועבר לי הנקודה שזו לא הפעם הראשונה שאני חוטף התקף כזה עישנתי מזמן וגם חוויתי את זה יש לציין שעברתי טראומה בתור ילד וסבלתי מדכאונות וגם היום אבל הרוב טיפלתי והפנמתי השאלה שלי למה אני חווה התקף רע בזמן שאחרים צוחקים ??? האם אסור לי לעשן כי זה מעורר לי דברים נפייים רעים פנימיים ??? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשר לתשובתך...
אלי06/08/2008לא עזר הלינק לא תוכל לפרט ולתת תשובה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאלי
פרופ` פנחס דנון07/08/2008שלום לך,
תשובה היא כן סמים גורמים למצבי חרדה ולאחר מכן אפילו שאתה מפסיק חרדות לנעלמות
תפנה לטיפול בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל והתמכרות למיןיעקוב06/08/2008
אני בן 47 ומכור למין כבר שנים רבות וסובל מזה אבל לא מספיק כדי להתגבר על מחסום הבושה וללכת לטיפול. לאחרונה ראיתי שאני "משתמש" פחות. האם זה תוצאה של גיל? האם יש גיל שבו זה עובר או האם אני יכול לצפות שזה יגמר מעצמו? האם ידוע על ירידה בשכיוחות בגילאים מבוגרים? תודה על המידע, יעקוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה היא לא
פרופ` פנחס דנון06/08/2008שלום,
התמכרות למין אינה קשורה בגיל כאקט מיני רק חלק מהבעיה
יותר חשוב כמה זמן אתה חושב על זה ואיך מחשבותך משפיעות על יום יום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייעוץ וטיפול
לימור ברן08/08/2008שלום רב,
אולי בכל זאת כדאי לנסות לפנות לייעוץ וטיפול, על מנת להקל על עצמך ולהחזיר לך את השליטה על חייך.
אשמח לקבל ממך מייל מפורט יותר.
להתראות,
לימור ברן
מכון רם - התערבות בתחום המיני-חברתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור לגמילה מקניותטניה31/07/2008
שלום, האם יש תרופה כלשהי שיכולה לעזור לי לשלוט יותר טוב על הכסף שלי ולא לבזבז בלי הכרה? או שרק טיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות לקנינות כפייתית
ד''ר עודד רוזנברג01/08/2008שלום טניה,
אין די במידע שנתת כדי לבצע אבחנה מדויקת אך ניראה כי את סובלת ממה שמכונה קנינות כפיתית (compulsive buying) אשר שכיחותו בין 1 ל6 אחוז מהאוכלוסיה,במיוחד אצל נשים.אכן,ניתן לטפל תרופתית בהפרעה זו על ידי תרופות המשפיעות על רמת הסרוטונין במח (אלו למעשה תרופות נוגדות דיכאון וחרדה בעיקרן).טיפול תרופתי בלבד אינו טיפול מלא או שלם ועליך להיעזר גם בטיפול פסיכולוגי-ישנם מספר סוגים כאלה.בחו'ל ישנן אפילו קבוצות תמיכה,בארץ איני יודע על קבוצות כאלה.
אפשרות נוספת היא שהקנינות שלך נובעת מסוג של הפרעה במצב הרוח (מצב מאני או היפומאני).בכל מקרה רצוי שתיוועצי בפסיכיאטר אם במסגרת מרפאה לבריאות הנפש באזור מגורייך ואם במסגרת קופ'ח או פרטית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK01/08/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=182 id=link]התמכרות, התמכרויות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- H E L Pרם28/07/2008
שלום רב. לצערי אני מכור מספיק זמן לאלכוהול. גופי כבר לא עומד במשקה הדוחה הזה. אני נשוי ואב לילדים די צעיר. אושפזתי מספר פעמים בגלל ניסיונות גמילה עצמיים אך לשווא.השבוע בעצם עברתי ניסיון גמילה נוסף עצמאית בעזרת אשתי. לא פניתי לעולם לשום גורם מוסמך מחשש לחשיפה ולפגיעת מעמדי במקום העבודה. (עבודה ממנה התפטרתי בגלל קשיים אלו...) יש לי משפחה נפלאה. כאמור השבוע חוויתי התקף גמילה נוסף שאילץ אותי להזמין רופא הבייתה באופן פרטי שנתן לי טיפול בכדורים. אני רוצה "להכנס" בזה הפעם בכל הכוח וכפי שאמר לי הרופא הטיפול בכדורים הינו על מנת לעבור את השלב הראשון, לאחר מכן נדרשות שיחות. מעמדי הכלכלי לא מאפשר לי טיפולים כה רבים באופן עצמאי וטיפול ממוסדות ועמותות אינו בא בחשבון בגלל החשיפה. אני מחפש שותף שותפה לשיחות ולעידוד שייהוו תחליף לשיחות בקבוצות תמיכה עד כמה שניתן. כוונותיי תמימות ואני מבקש עזרה. בברכת בריאות שלימה לכולם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוק לעזרה
פרופ` פנחס דנון28/07/2008רם שלום
אנא תפנה לאחד משלוש אפשרויות בהקדם כאתה זקוק לעזרה וטיפול פסיכיאטרי תומך ושומר
1. עמותת אפשר עם טיפול פסיכיאטרי
2. מרפאת בריאות הנפש באיזור מגוריך
3. טיפול פרטי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעלי מהמרesua26/07/2008
שלום רב אני נשואה שנים רבות. בעבר היו לבעלי הרבה קטעים של הימורים כתוצאה מכך איבד את מקום עבודתו ואת כל הפיצויים שילם לבעלי הדוכנים. תקופה ארוכה חייתי באשליה שהנה הקטע הזה נגמר, הילדים גדלו ואנחנו התמקמנו בעבודות חדשות, פורצים דרך חדשה בחיינו. אולם התבדיתי גיליתי שהוא שוב מהמר, נכנס לדוכן שבו ישנה מכונה של לוטו ומהמר. צורבת הייתה הידיעה הקשה שהוא שיקר לי, והעלים ממני את הידיעה של ההימורים. אני לא מסוגלת לסלוח לו אפילו חושבת על גירושים, אני לא מדברת איתו כבר שלושה ימים. האם ישנו מקום שבו אפשר לגמול אותו מההתמכרות הקשה וההרסנית הזאת? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם הוא מוכן להגמל ?
פרופ` פנחס דנון27/07/2008שאלה ראשונה במצבים כאלה אם הוא מוכן להגמל ?
אם כן ישנן שלוש אפשרויות
1. עמותת אפשר טיפול פסיכולוגי ותמיכתי ע"י עובדים סוציאליים
2. מרפאת בריאות הנפש וקופת חולים באיזור מגוריכם
2. פרטי כמו מיינד קליניק
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעלי מכור לפורנופשוט26/07/2008
אנו נשואים שנה. מתחילת היחסים, ראיתי שבעצם ,יש מעט יחסי מין והתפלאתי. הוא אוהב אותי מאוד ואין לי ספק בו.גם לא זעיר. אני שלמה ואוהבת. קראתי המון, על ההתמכרות הזו ,ואני מבינה ממה היא נובעת. אך, כשאנו מדברים על זה, הוא טוען שלא יכול להבטיח לי ,שלא יענג את עצמו לבד. ולי אין תשובות ,שהרי אני יודעת, זה מאוד טיבעי. אבל אני רואה ,שאין יום שאינו בורח, באמצע היום הביתה,ולי זה כ"כ ברור. אין יום ,שבו הוא ילא מצא לבד בבית,שזה לא יקרה.הוא טוען שכן,ולצערי זה פעם הראשונה שהוא משקר לי. אני הרי רואה זאת בעיניו.אבל לא רוצה להוכיח אותו. אני תוהה ,האם לא כל הדרייב המיקצועי שלו, נפגע עקב ההתמכרות הזו? אני תוהה גם בקול רם ,שאני חושבת שהסקס לא מספק, מבחינת כמות . שאני מרגישה לא טוב כשאני עוזבת את הבית והוא נשאר, כי אני יודעת ,מה יתרחש ,בשנייה שאלך . ולמרות שזו אוננות , זו תחושה של נבגדות ועל חשבוני. אימו של בעלי מכורה קשה ,לקניות. ואביו לטלווזיה. האח הצעיר מעשן גראס בכמויות ,ולא אתפלא אם גם לו ,יש התמכרות לפורנו. יש לציין שהוא שוכב איתי ,רק כשהוא מכוון לילדים. כשלכאורה ,זה תאריכי הביוץ.אני לא אתפלא אם מנגנון הנפשי שלי, מסרב להיקלט להריון,כתוצאה מזה. איך אני מסבירה לו שזה לא יכול להימשך ככה? שאני פגועה ושזה הורס לנו את החיים ? וגם סיכוי לילדים ? מבלי לפגוע בביטחון בעצמי שלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוק ליעוץ פסיכולוגי
פרופ` פנחס דנון26/07/2008ענבר שלום,
ישנם מגוון רחב של סיבות להתמכרות לפורנו ובעלך זקוק ליעוץ פסיכולוגי
את יכולה לנסות לשכנע אותו כיעוץ זוגי משפחתי ולא לב דווקא יעוץ לבהתמכרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני כ"כ מבינה אותך..גם אצלי זה ככה
דניאלה24/08/2008אני מעריכה אותך על דרך פעולתך, אני לא הייתי חכמה מספיק וכן הוכחתי והוכחתי אותו..עכשיו אני מנסה להפסיק עם זה ולמצוא את הדרך להסביר לו כמה זה פוגע בי וממרמר אותי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מגיבים להתמכרות לפורנו
דני סטלני29/08/2008סובלת יקרה אני הינו בעלך עבור אשתי, ומאובחן על ידה וגם על ידיי כמכור לסקס עוד מגיל צעיר. אישתי לאחרונה פוצצה את הזוגיות החולנית ביננו, (אחרי 20 שנים משותפות)כל מה שעשתה לא עזר: ניסתה שיחות ניסתה צעקות, זה רק החריף את המצב אפילו ניסתה למנוע ממני קיום יחסים אינטימיים איתה, לא עזר אלא רק החריף את המצב. שלחה אותי לטיפולים פסיכולוגים למינייהם, למפגשי AA - כלום לא עזר מה שלא עשתה ואני מאמין כי אולי היה עוזר זה: טיפול זוגי טוב משותף לנסות לחבור אלי בשיחות חבריות ע"מ להבין מהן הפנטטזיות האירוטיות שלי ולנסות להיות שותפה להן אם את מרגישה כי איינך יכולה להתחבר לעולמו הארוטי/דמיוני של בעלך, אז כל מה שנותר לך לעשות זה לפרוש מהזוגיות, אם את חשה כי את אוהבת אותו, זה סתם סרט שאת מריצה בראש, תבדקי עם עצמך עד כמה את אוהבת אותו באמת, או אולי את בעצם אוהבת תדמית כלשהי הקשורה בו ואם את מוכנה לקבל אותו כמו שהוא, אומרגישה כי רק אם ישנה תוכלי באמת לאהוב אותו. אז חבל על הזמן תכירי בעובדה כע אין בינכם אהבה כרגע, ותפרשי מהזוגיות עוד לפני שתתחילו במילחמות. אני מצטער באם אני מדכא אותך בתשובתי, אך זו המציאות אל תתכחשי לה אחרת רק תגרמי לעצמך סבל נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעלי מהמר כפייתימאיה26/07/2008
בעלי מכור להימורים תקופה ארוכה של מס' שנים ללא ידיעתי, נמצא בטיפול לסירוגין בעמותת אפשר,בכל תקופה בחיים התמכר לצורה שונה של הימורים, תקופה מסויימת היה מכור למכונות מזל, כרגע ההתמכרות היא במשחקי הצ'אנס של מפעל הפיס,הדבר נודע לי לפני חצי שנה לאחר שהמטפלת שלו לחצה עליו שיגלה לי, מאז אני מנסה בכל דרך לעזור לו אך ללא הצלחה, הוא גם מאוד מנסה ומשתדל ורוצה לצאת מזה אך לא כל כך מצליח,מספר שלי שזה משתלט עליו והוא לא עומד בפני הדחף והפיתוי, ניסינו בדרכים שונות שזה כלל טיפולים אלטרנטיבים,שיחות אישיות וקבוצתיות ואפילו קיבל כדורים מדר' דנון בהפניית המטפלת שלו אך ללא הועיל, אנחנו נואשים ...במיוחד בעלי והוא אפילו הציע לאשפז אותו, האם הדבר אפשרי? מה הפתרון...אנחנו מיואשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעלך קבל כדורים ונטל אותם ?
פרופ` פנחס דנון26/07/2008לפי פנייה בעלך (לא ידוע מי הוא) היה כנראה אצלי בהתיעצות וקיבל כדורים.
האם הוא נטל אותם? האם הוא בא לביקורת או פנה רק פעם אחת וזהו ?
בדרך כלל אנני נותן כדורים וזהו מבקש לפחות פעם או פעמיים לבא לביקורת. אנא תבדיקי עם בעלך מה הוא עשה כיכול להיות בכלל לא נטל טיפול או הפסיק על דעת עצמו. . .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכוח הרצון
טל10/08/2008שלום מאיה, שמי טל, ואני הייתי שם במקום שבו נמצא בעלך. 12 שנות הימורים מאחוריי, ועוד מסע ארוך ליציאה ממנו לפניי. לפני 10 חודשים בצעד אחרון לפני ייאוש, פניתי לטיפול במרפאת מיינד קלינק ומאותו רגע, אני נקי מהימורים. כפי שמציין בפורום הזה ד"ר דנון, וכפי שטוענים כל המטפלים בגמילה מהימורים, הדרך הראשונה היא רצון המהמר לצאת מזה. רצונו של בעלך באשפוז כדי להיגמל, בעיני הוא רצון לברוח יותר מאשר לטפל...וזיכרי הייתי שם במקומו! גם אני רציתי להתאשפז ולברוח...אך היום מבין שהדרך להתמודד היא להסתכל על זה בעיניים ולהתמודד עם זה. נכון, שצריך אולי לקחת כדורים כדי לסייע לגמילה, אבל כוח הרצון שלו ושלך הוא מעל הכל. אני הייתי נשוי ובתקופת נישואיי לא יכולתי להיגמל מהימורים, זה גרם להרס המשפחה שלי ולגירושיי. במובן מסויים, לתמיכה של בת הזוג, ישנה חשיבות עליונה בגמילה מהימורים. גרושתי בעצמה לא יכלה לסייע מסיבות אישיות להליך הגמילה שלי והוא נכשל. כמהמר לשעבר לאישה של מהמר, אני יכול להגיד לך שבשלב זה של חייו הוא זקוק לך יותר מכל דבר אחר. את צריכה ללכת איתו לכל מקום כדי לטפל. אין טעם להגיד שהוא מטופל בעמותת אפשר או בכל דרך אחרת, ישנה חובה ממשית ללוות אותו לכל טיפול ולהיות חלק בלתי נפרד מהטיפול. למען הגילוי הנאות, אציין שאני עדיין מטופל אצל ד"ר דנון והגב' אירנה נתנאל במרפאת מיינד קליניק ואני פשוט ממליץ בחום השניים האלה הצילו את חיי בהרבה מובנים, אך אינני מספר לך זאת כדי לעשות להם פרסומת, אלה מתוך נקודת מבט וכאב של אחד שהיה שם ומאוד רוצה לעזור. בהצלחה טל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שני אחים ואני .פשוט23/07/2008
סיפור חיי כל כך ארוך שאיני יודעת כיצד להתחיל . אבל אדלג על הכל ואעבור לפואנטה ... אני הבכורה משני אחיי . בגילאי ה20 כל אחד בתורו יצאו מהבית ( משפחה לא מתפקדת אבל שלמה ) אל העיר הגדולה . קודם יצא האח הסנדוויץ אחר כך הצטרף אליו הצעיר . רק עכשו התחוור לנו לאבי ולי כי לשניהם יש התמכרות לקאנביס . לאח הצעיר הכי הרבה . הוא מעשן כבד דרך בקבוקי הבנאגים והמון פעמים ביום . אין צורך לציין כמה הוא בחור מוכשר חכם ובעל כישרונות נעלים שהלכו לאיבוד עם העישון . ואילו האח הסנדוויץ איכשהו עם העישון הצליח לשקם את חייו . שניהם חולקים אותה חברה , אותה סביבה , וכן אותה צורת חשיבה . אחרי הרבה לילות ללא שינה מדאגה כעס וכאב עצום שלי ושל אבא החלטנו להתעמת ולבקש לעצמנו תשובות . היה ברור שהסנדוויץ גרר את הצעיר לעולמו. אולם הצעיר שקע. ואני שואלת ,עתה שאנו יוצאים לדרך חדשה הכוללת גמילה באישפוזית . איך לנהוג באח הסנדוויץ שחלק עימו את עולם הסמים ? שעכשו כאילו לוקח על עצמו להביא את הצעיר לידי גמילה וסדר ? האם יש סיכוי שאחד יעזור לשני או שהסכנה שאם אחד יפול יפול גם השני ? איך לחשוב על זה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מרצון
פרופ` פנחס דנון24/07/2008שלום לך,
גמילה מרצון הינה דרך יחידה להצליח בגמילה ממשית
ניסיונות אחרים כמו אשפוז לחייב את בן אדם להפסיק וכו' בדרך כלל לא מחזיקים הרבה זמן.
לגבי אח הקטן הוא כנראה מושפע מסביבה יהיה הרבה יותר קל לעבוד איתו ולגבי אח השני רק שיכנוע ולחץ משפחתי יכולים לעבוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדור פסיכיאטרי .
פשוט24/07/2008כתגובה לעובדה שרצינו אבי ואני להכניס את אחי הצעיר לטיפול הוא הולך לטיפול אצל פסיכיאטר . כדור ילמד אותו את ההבדל בין טוב לרע ? בין מותר ואסור ? בין לכבד את החוק שנועד להגן על החיים לבין פריצת החוק ? איך אני מביאה את אבי להבנה שאסור לו לחשוב שאחרי 10 שנות עישון , טיפול פסיכיאטרי לא מספיק ? איך אני מביאה את אבי להבין שזו שוב מניפולציה של המשתמשים להונות אותו ...הנה הלכנו לטפל .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצודקת כדור לא מספיק
פרופ` פנחס דנון24/07/2008נכון כדור לא מספיק טיפול חייב להיות פסיכולוגי מסוג התנהגותי קוגניטיבי כדי ללמד אותו מחדש את הדברים הטובים בשבילו כמובן בנוסף טיפול תמיכתי או קבוצתי לא יזיק. . .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אתה רואה אפשרות
פשוט26/07/2008ששני האחים ביחד , אחרי 10 שנות סוד , אחוות ה"משתמשים" ,יוכלו לטפל אחד בשני ? יש לציין שבעיניי אחד התחזק לאורך השנים והתמקם מבחינה משפחתית וכלכלית והשני התרסק לשפל המדרגה . בעודם חיים כ"כ צמוד . ( שרק העובדה הזו מסמלת משהו מאוד מהותי לתפיסת היחסים ) . האם אתה רואה סיכוי שאחרי 10 שנים ביחד משהו בדפוס היחסים הזה ישתנה ואכן אחד יעזור לשני או שבעצם שוב ה"חזק" יתווה שתי דרכים אחת גלויה של אהבה דאגה ותמיכה ושנייה סמויה של השפלה וריסוק נפשו כהמשך לדפוס החיים כפי שהיה ב10 שנים האחרונות ? איך ובאיזה אופן יוכלו שני אלה עם כאלה דפוסי חיים לעזור אחד לשני ? אתה רואה סיכוי שבאמת משהו ישתנה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלטה לעזוב את הרגלים הישנים
פרופ` פנחס דנון26/07/2008חשוב להחליט!!!
הכול מתחיל בהחלטה אני מבין שאת מאוד רוצה אבל מה איתם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההם
פשוט26/07/2008עושה רושם שהצעיר,קיבל זריקת מרץ לסדר את חיו מה שניראה כמו מניפולציה ורק לא להגיע למצב של טיפול .פתאום הוא מאוד עסוק ויש לו עבודה ואפילו קבע עם פסיכיאטר שאת שמו איני מוצאת באף מקום. ואילו הבוגר יותר ,טוב הוא אומר שהוא מעשן פעם בחודש וחצי אולי, כשאמרתי לצעיר ,הוא כעס על היהירות הבוטה שהוא המסמומם והגדול ,הוא נקי, רק פעם ב... וככה שניהם מורחים את אבי שמשוכנע שהם אומרים את האמת ואני לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמשכו לבדוק אותם
פרופ` פנחס דנון27/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמכרות באישיותמוניקה22/07/2008
שלום רב, רציתי לשאול אותך כמומחה בתחום, האם אנשים שנגמלים מאלכוהול או מסמים אכן מצליחים לא לחזור לכך? האם בכל רגע של מצוקה הם נמצאים בסכנה המקרבת אותם לחזרה לאותה התמכרות? כמו כן האם יש אנשים שבאופיים יש יותר יכולת להתמכר וכאלו שלא? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למוניקה
פרופ` פנחס דנון23/07/2008שאלותיך מאוד כלליות
תשובה לכל אחת מהן כן ולא כעיניין אינדיבדואלי
ישנם אנשים שמצליחים להגמל מאלכוהול וסמים ולא מתקרבים לעולם אפילו במצבי טראומה הכי קשים
ישנם אחרים שכן חוזרים לשימוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמכרותרינה19/07/2008
שלום. אני במשך כמה שנים משתמשת בסמים בדרך כלל בסופי שבוע למרות שהיו גם תקופות שגם באמצע השבוע יצא לי לקחת סמים. בנוסף אני שותה הרבה אלכוהול. אני מבינה שאני כבר מכורה . כשמגיע סופ"ש אני לא מצליחה לעצור את עצמי ותמיד בסוף או שותה או לוקחת סמים. תעזור לי ותגיד לי בבקשה איך אני יכולה לעבוד על עצמי נפשית בשביל להפסיק עם הסמים והשתיה. אני מרגישה כבר שאני מתחילה לצאת מהשליטה אם זה . אנא ממך תעזור לי . תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה מקצועית
פרופ` פנחס דנון20/07/2008רינה שלום,
לפעמים צריך לעזר באיש מקצוע כדי להתגבר על דחף, חרדות, דיכאונות, תופעות גמילה ואי שקט פנימי
אין בטיפול ניקודתי פסיכולוגי-פסיכיאטרי דבר פסול דווקא רק יכול לעזור לך לעבור את התקופה קשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רינה20/07/2008תודה רבה לך על התשובה. אולי אתה יכול להמליץ לי על מישהו באזור אשדוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעמותת אפשר יש סניף באשדוד
פרופ` פנחס דנון21/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך
רינה21/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמכרות לסמיםדנה18/07/2008
שלום... אני לא יודעת אם אתם יכולים לעזור לי אבל בכל זא אנסה. לאחרונה אני ובן זוגי מזה כמעט ארבע שנים נפרדנו, הסיבה העיקרית לפרידה היא הרגלי העישון שלו.מאז ומתמיד הוא עישן חשיש אבל הדבר נעשה רק לעיתים רחוקות מאוד ולא הפריע למהלך חיו או לזוגיות שלנו.לפני כשנה המצב השתנה והוא התחיל לעשן כמויתו גדולות של חשיש ועל בסיס יומיומי.השינוי אירע כתוצאה מזה שהכיר כמה חברים חדשים שכל עולמם הוא הסמים.אני התחלתי ללמוד שנה שעברה ואיני יכולה לבלות את רוב זמני איתו וככה יוצא שהוא מבלה כמעט את כל הימים שלו עם החברים החדשים שלו.הוא לא לומד ובקושי עובד, ואף בשנה האחרונה החליף מספר רב של פעמים מקום עבודה.לפני כמה חודשים הוא נרשם ללימודים והתקבל, הוא היה מאוד להוט להתחיל ללמוד והתרגש מהדבר אך לפני כשבוע הודיע לי שהוא אינו מתכוון ללכת ללמוד ושהוא רוצה לעבור לגור עם החברים האלה.לפני שהוא הכיר אותם הוא היה בעל שמחת חיים ,בעל שאיפות להתקדם ולהצליח, חרוץ והזוגיות שלנו הייתה טובה.עכשיו בימים שבהם הוא לא מעשן המצב רוח שלו ירוד ולאחרונה גם החל להיות תוקפני כלפי כל מי שזה לא החברים האלה.במהלך השנה האחרונה ניסיתי לעזור לו בכל דרך שרק יכולתי אבל הוא אינו מעוניין בעזרה.הסיבה העיקרית לכך שאינו הולך ללמוד היא כי אינו רוצה לוותר על אורח החיים הזה של לבלות כל היום עם חברים ולעשן.עכשיו כשאנחנו פרודים אני יודעת שמצבו רק יילך ויחמיר והמרחק לסמים קשים יותר קצר אך איני יודעת כיצד עוד אני יכולה לעזור לו. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול
פרופ` פנחס דנון18/07/2008דנה,
הוא זקוק לעזרה וטיפול מקצועי
תנסי לשכנע אותו לקבל עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
דנה18/07/2008שלום תודה על התשובה הזריזה אני מאוד רוצה לעזור לו אבל אני כבר לא ממש יודעת מה אני יכולה להגיד לו כדי לשכנע אותו לפנות לעזרה מקצועית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אפשרויות הטיפול לאחר חמש שנות התדני15/07/2008
לדר דנון שלום אבא שלי עבר את גיל 70 והוא מכור להימורים בתחילה להימור באופציות בבורסה ובעיקר לאחר מכן להימורים על צאנס ניסינו איתו טיפולים שונים בשלוש שנים האחרונות הוא הולך לקבוצת תמיכה וניסה מטפלים שונים ועדיין ממשיך להמר הוא קיבל טיפול תרופתי קצר אולי עם זיבן וגם שיחות ולא ניראה שמשנה את דרכיו השאלות 1)האם אתה רואה דרך נוספת לטפל בו 2) במיקרה שלא יצליח האם יש אפשרות לאישפוז 3) האם ניתן למנות לו אפוטרופוס לרכוש שיעצור את מעגל ההפסד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיתוף פעולה
פרופ` פנחס דנון16/07/2008אתם חייבים לשכנע אותו לשתף פעולה עם הטיפול
כאל ניתן לפתור את הבעיה באשפוז או מבחינה משפטית לא ניתן להוציא אפוטרופסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בגוף משתיית אלכוהול מרובהאלכוהליסטית15/07/2008
שלום אני בת 30 ושותה אלכוהול ערב ערב במשך 5 שנים רצופות לאחרונה אני מרגישה כאבים בצד ימין של הבטן באיזור הכבד נילחצתי מהתופעה ואני חוששת מבדיקה האם ניפגעתי מהאלכוהול?? האם אלכוהול גורם לריחות שמופרשים מהגוף בעת צואה שתן וכ'?? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנרא פגיעה מאלכהול צריך לפנות לרופא
פרופ` פנחס דנון15/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות?אמא15/07/2008
האם הערכות לבדיקת סמים של בית המרקחת הן אמינות? כה זמן נשאר הסם בגוף אחרי שמפסיקים? (מדובר באדם שמעשן על בסיס קבוע כל יום במשך שנים) האם בגמילה מחשיש שתייה של בירה אחת ביום עלולה להחליף את ההתמכרות מסמים לאלכוהול? (במידה והמינון של הבירות לא עולה על אחת ליום ועם האוכל). האם בירה אחת ביום לאדם שלא מכור לכלום עלולה ממכר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר שאלות
פרופ` פנחס דנון15/07/2008שלום,
1.לגבי אמינות של בדיקות סמים בשתן לא יודע כתלוי בחברה, אכות וסוג הבדיקה
2. אפשר להתמכר גם לבירה כאלכוהול וגם לחשיש
3. אדם שמתמכר לחומרים ממכרים עלול להחליף התמכרות לחומרים אחרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמכרות לאלכוהול ותפקידי?שיר15/07/2008
שלום רב, חבר שלי בן 28 ללא ספק מכור לאלכוהול. בעיה מוכרת אצלו. הוא לוקח כדורים שאמורים לעזור בגמילה. לאחר כחודש שלא שתה, אתמול התפתה ושתה בסתר והמון. מה אני אמורה לעשות? מה הכיוון הנכון?האם יש לך המלצה על מכון גמילה פרטי שאני יכולה להפנותו אליו. זה מפריע לו אך הוא בטוח שזה בשליטתו ומבטיח ש"זהו זה לא יקרה שוב הטעות הזו לא תקרה בשנית". הוא סובל ומתייסר כי הוא מודע לכך שזוהי בעיה, מה הדרך לשכנע אותו כן ללכת למכון גמילה? האם לשתף את המשפחה שלו? שאלה קצת בורה האם כאשר נגמלים אסור לשתות בכלל? אילו במידה ננמוכה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישנם סוגים שונים של טיפול
פרופ` פנחס דנון15/07/2008כפי שכתבתי בכותרת ישנם סוגים שונים של טיפולים ואפשר לעזור לחבר שלך
אך שאלה חשובה מכולן באמת הוא רוצה להגמל
אם כן הוא יכול לקבל עזרה מקצועית ולהגמל
אם לא אף כדור במקרר לא עוזר וגם טיפול פסיכולוגי כמובן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)