מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חייבת לרזותלא מגלה14/09/2008
שלום לך, אני 3 חודשים אחרי לידה, 1.67, משקל, 114 כל חיי נאבקתי במשקל, הגעתי למצבים שהייתי בולמית ולמחשבות אובדניות, היום, אחרי ההריון הגעתי לסי במשקל שלי, ופיתחתי חוסר אכפתיןות, כולם מסביבי מתחננים שארד במשקל, אך אני לא מצליחה אפילו לנסות, אני צריכה להוריד 45 קילו, ורק המחשבה על כך גורמת לי להרים ידיים ולהגיד לעצמי שזהו..אני צריכה להשלים עם הגזירה והגזרה המפלצתית הזו שלי... ברצוני לציין שאני מניקה..מה אתה מציע לי? אני יודעת שהבעיה שלי לא עם אוכל אלא בראש אך אין לי כלים להתמודד איתה, אני מתוסכלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנה וחוסר איכפתיות
ד''ר עודד רוזנברג15/09/2008הבעיה שלך מורכבת,אולם מצבים בולימיים,מחשבות אובדניות מרמזים על אפשרות שישנה בעיה פסיכיאטרית הקשורה ישירות או בעקיפין להשמנה שלך ולפגיעה בתדמית הגוף.איני יודע ליעץ לך בעניני הרזיה אולם אני בהחלט מיעץ לך לפנות תחילה לאיבחון ולאחר מכן אולי גם לטיפול פסיכיאטרי שאינו כולל בהכרח מתן תרופות.כמו שאמרת - אין לך את הכלים להתמודד.תדמית הגוף עשויה להיות בעיה פסיכיאטרית אך כרופא אני מחויב לומר לך שהשמנת יתר הינה גורם סיכון משמעותי וחמור למספר מחלות קטלניות ועל כן ולו רק מסיבה בריאותית עלייך לרדת במשקל.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן 15 מכור למשחק מחשבשרה11/09/2008
שלום , בני בן 15 מכור למשחק מלחמה בשם GUNZ. נסיונות למנוע ממנו לשחק, או לנתק אותו מהמחשב, גורמות לו ממש לתגובות של "קריז". בחופש שיחק בערך ארבע שעות ביום, תוך שאנו נלחמים ברצונו לא לזוז מהמסך. אם לא היינו מתעקשים שיתראה עם חבריו, היה יושב כל היום ומשחק. המשחק גרם לירידה משמעותית בציוניו בשנה שעברה (כתה ח') הוא לא רוצה ללכת לשום חוג. ניסיתי לעניין אותו בכדורגל, משחק שהוא אוהב לשחק. הוא לא מעוניין. הוא נמצא בחדר כל הזמן, ואנחנו בסלון- הוא יכול לוותר לגמרי על שיחות איתנו, לשבת ולדבר איתנו, לשתף. מצדו- רק לשבת כל הזמן ולשחק. הוא גם מנסה להפעיל מניפולציות - אם לא ניתן לו לשחק, לא יעשה כך וכך. כמובן שיש כל הזמן מלחמות. יחד עם זה אנחנו שומרים על לא יותר משעתיים גלישה בעת הלימודים. המשחק הכניס רק רע לחיינו. ועכשיו אנחנו לא יודעים איך אפשר להתנתק ממנו. הגענו למצב שאנחנו מנתקים את הכבל של האינטרנט ולוקחים אותו איתנו לעבודה כשאנו לא נמצאים בבית, כדי לשלוט על זמן הגלישה שלו. אנחנו ממש יושבים עליו כדי שיקרא- הוא קורא ספרונים באנגלית שאנו משאילים מהספריה. אבל גם זה- במשורה, ותוך הפעלת לחץ מצידנו. יש לציין שאנו הורים גרושים ומקפידים, כל אחד בביתו (הילד נמצא חצי מהזמן אצל כל אחד מאיתנו- ואנו גרים קרוב מאד אחד לשני) על אותם הכללים. המצב גורם לנו עצב גדול ועוגמת נפש רבה. מחכה לתשובתכם שרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה לטיפול
פרופ` פנחס דנון11/09/2008במכון גרין בתל אביב מטפלים בבני נעור עם התמכרויות וגם בהתמכרות למחשבים
תפנו אליהם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי ההתמכרות הזאת תיגמר?שלום10/09/2008
אחרי 30 שנים של עישון סיגריות ו40 סיגריות ביום . שנה וחצי לא מעשן . עדיין ישנו צורך חזק לעשן ואותה תחושה שחסר משהוא . האם ישנו שלב שהצורך יגמר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלחמה לכל החיים
פרופ` פנחס דנון10/09/2008כל הכבוד תמשיך לא לעשן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה ממריחואנה-מהן ההשפעות ?אנה08/09/2008
הי חבר שלי נגמל מעישון אינטנסיבי של מריחאונה לאחר שנים רבות מהן ההשפעות על הגוף ועל הנפש? האם עייפות/תשישות חוסר חשק ואנרגיה הם חלק מזה? האם ניתן להקל על תהליך ההתנקות וההתאוששות של הגוף בצורה אלטרנטיבית? אשמח לשמוע על התופעות המוכרות שמלוות תהליך זה תודה אנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה ממריחאונה
פרופ` פנחס דנון09/09/2008שלום לך,
גמילה ממריחאונה כוללת תופעות נפשיות ופיזיות כמו עייפות/תשישות חוסר חשק ואנרגיה כחלק מדיכאון-דיכדוך כללי או\ו חרדות כדפיקות לב, קוצר נשימה, סחרחורות וכו'
ניתן להגמל בצורה "יבשה" או בעזרת טיפול פסיכולוגי-פסיכיאטרי
בהצלחה לחבר שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש מרכז
דוד13/03/2009יש מרכז לגמילה בן לאומי na בכול רכבי הארץ אני מכור והנפש שלי מאוד ניפגע מהסם הקל במרחאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נערותע.07/09/2008
אני בן 32 מזה הרבה שנים מכור לביקור אצל נערות ליווי הכל התחיל לפני הרבה שנים כהתנסות ראשונית ומאז אני לא מצליח להפסיק מהביקורים האלה התנהגות זאת נהפכה לדעתי להתמכרות, שכן ניסיתי לא מעט פעמים להפסיק ואני לא מצליח. הנושא גורם לי פגיעה אישית קשה בהרבה תחומים הקשורים לבטחון עצמי נמוך, קשר עם נשים, הרגשות אשמה ותסכול, פגיעה מוסרית קשה ביותר ? מה ניתן לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול פסיכולוגי או-ו פסיכיאטרי
פרופ` פנחס דנון08/09/2008זקוק לטיפול פסיכולוגי או-ו פסיכיאטרי
תפנה ליעוץ כדי לקבוע סוג וטיב הטיפול שלך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירה31/08/2008
שלום רב, אני מעשן חשיש רק בסופי שבוע כבר 10 שנים. הבעיה היא שאני חייב כל סוף שבוע לעשן וכך אני שורף לי את הסופי שבוע וכמעט שאני לא יוצא ומבלה. כל השבוע אני אומר לעצמי שבסוף השבוע אני לא אעשן, אבל כשזה מגיע אני ישר מעשן. מה לעשות? האם אני מכור קשה? איך להפסיק? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחשיש
ד''ר עודד רוזנברג31/08/2008ניראה שאתה מכור פסיכולוגית לחשיש.האם אתה מכור קשה? השאלה איך אתה מגדיר "קשה" אולם הייתי אומר שיש לך בעיה רצינית היות ושימוש בחשיש לטווח ארוך יכול לגרום לפגיעה קוגניטיבית,פגיעה בזיכרון ואפילו לאימפונטציה.לדעתי הכי חשוב שתברר למה אתה מתנהג כפי שאתה מתנהג ואת זה לדעתי הכי טוב לעשות במסגרת של טיפול פסיכותרפי ע'י פסיכולוג\פסיכיאטר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשיר26/08/2008
שלום רב, האם עישון גראס פעם בשבוע זה כל כך נורא? מה הסיכויים שאני אתמכר לדבר הזה מפעם בשבוע? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמכרות לא תמיד קשורה לעשון
פרופ` פנחס דנון26/08/2008התמכרות לגרס לא תמיד קשורה לעשון לפעמים יותר חשוב האם את יכולה להפסיק או כשאת מפסיקה ימים עוברים בסדר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעישון גראס פעם בשבוע
דני סטלני29/08/2008עישון גראס פעם בשבוע ההוא הרגל מועיל לשלוות הנפש ומומלץ ע"י רבים ורמוי לשלבו בפעילות מינית מסעירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא לעדד שימוש בסמים ! ! !
פרופ` פנחס דנון29/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדני סטלני
לילך03/09/2008אם היית חושב ככה באמת - לא היית כנראה גולש פה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדני לך לישון
בולקין06/09/2008מאפוא לך האומץ לתת כאלה המלצות, ומה אם היא תתחיל שמוש יום יום ותדרדר. דבר והדגש לגבי עצמך בלבד, ואולי גם אתה פונה לטיפול. ביי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני חיבת עזרהמורן22/08/2008
בטוח שיש פיתרון לזה באמת שחייב להיות משהו חבר שלי בן 25 והוא שותה שותה המון כל יום 5-6 בירות ועוד משקאות שיש כסף הסביבה שלו לא מודעת להתמכרות ברגע שהוא שותה בירה אחת הוא שותה עוד ופתאום נהיה לו פיצול אישיות לא איכפת לו מכלום הוא הורס הכול מחליף כל שבוע עבודה . יש לו המון בעיות משפחתיות ואבא חולה הכול משפיע עליו מצבו מדרדר כל יום הוא גר לבד החחברים הקרובים שלו לא מודעים למצבו הוא היה אצל משהו מאל סם וטוען שהוא סתם לא מבין אותו הוא זקוק להפגש עם נגמל ,,, אך יש לו אגו גדול מדי והוא לא ילך לפגישה , הוא נכנס לדכאון ואין לי איך לעזור לו מדובר באדם אינטיליגנט חכם יפה ..... שהחים יכולים להאיר לו פנים אני חייבת עזרה ץ המצב שלו ממש לא טוב ....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתן לטפל בבעיה
פרופ` פנחס דנון22/08/2008שלום,
האם הוא מוכן להפסיק ניתן לעזר בטיפול פסיכולוגי-פסיכאטרי ולהצליח אף הוא חייב לשתף פעולה. .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן אבל איך מגיעי לטיפול פסיכיאטרי
מורן04/09/2008נראה כאילו יש כל כך הרבה מודעות אבל מצחיק שאתתה מחפש את העזרה אתה לא מוצא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחברה הדואגת
דינה כהן02/09/2008לא יכולתי שלהתעלם אני חייבת פשוט לומר לך את האמת אני מבינה את הצורך שלך לעזור גם אני באתי מהמקום שלך אבל אני נשואה פלוס ואני יכולה ללמד אותך מנסיוני שלא יעזור לך את לא תוכלי להציל אותו עם כל הרצון הטוב פשוט תביני שאת תסבלי ותבזבזי את חייך בתוך התסכול והסבל שלו ואת תסבלי הרבה יותר ותיפגעי אז תני לו הכוונה לעזרה אבל קחי את עצמך ותצילי את עצמך מהר ומגיע לך משהוא יותר טוב כי זה רק הופך להיות יותר קשה וכך חייך יראו ויהיו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה להיות כל כך שלילית?
לילך03/09/2008ואולי הוא כן יקבל עזרה וייצא מזה? לא כולם נופלים חזק ולא אצל כולם זה הולך ומתדרדר. יש פתרון לכל בעיה ותקווה לכל מצב. חייבים להאמין בזה. ואם את מדברת ממצוקה אישית שלך - אז אני מציעה לך לחפש את העזרה הדרושה לך. יש משפחות של מכורים ואם את צריכה הכוונה - אז אני אתן לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללילך איך תוכלי לעזור לי?
מורן04/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעלי מכור לחשישאנונימית22/08/2008
נפלה עליי ההבנה - אני נשואה לנרקומן, בעלי איש מקסים ממשפחה תומכת ואוהבת ,מכור לחשיש. כשהכרנו גם אני השתמשתי, חגגנו , מבחינתי זו היית משובת נעוריםבחנתי את הגבולות, עשינו הכל יחד- חשיש , מריחואנה, אקסטזי, קוקאין... מבחינתי זה היה תקופה פרועה ונגמר , בעלי המשיך ופתאום הבנתי שזה לא ישתנה. אין מגמת שינוי, נראה לי שאפילו רגרסיה.... עכשיו כשהשתנו היוצרות ויש לנו ילד פתאום הצורך שלי שיקח אחריות ויפסיק עם העישונים הרבה יותר חזק... חשבתי שמעבר לחול ירחיק מעליו את כל ה"חברים" לעישונים ויעזור להסיט אותו למוטטב אבל זה היה פתרון זמני זה לא ממש עזר לאורך זמן, מהר מאוד הוא "הסתדר, גם שם... החביא את השימוש ממני... אני כבר לא יודעת מה לעשות ולאן לפנות, הוא שתה לשוכרה ועשה תאונה (לאחריה שיתף אותי בטרואמה מחרידה שרודפת אותו כבר 7 שנים) שבר חפצים, ללא קשר לערכם הגבוה , ואפילו ניבל כלפיי את הפה בכינויים לא מרנינים... אני במצוקה קשה, מפחדת האפקט על הילד , איך אני עוזרת לו,איפה אני נכנסת בתמונה, הוא האשים אותי ששיתף אותי הטרואמה שעבר ולא עשיתי עם זה מאומה , איך אנחנו נכנסים למסלול של שיקום ואת האמון והאחריות. הוא לא אלים כלפיי אלא רק כלפיי חפצים , לא מסוגל לפגוע בזבוב ומצד שני ההתנהגות שו קיצונית והחרטה והסליחה כל כך עמוקה וכנה .. אבל עכשיו יש ילד בתמונה ואני מפחדת נורא, שיצטרך להתמודד מההשפעה. אני ממש אשמח להפניה, עצה משהו!!!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הוא מוכן להפסיק ?
פרופ` פנחס דנון22/08/2008שלום,
האם הוא מוכן להפסיק ניתן לעזר בטיפול פסיכולוגי-פסיכאטרי ולהצליח אף הוא חייב לשתף פעולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאותו סיפור כמו אצלי
לילך13/10/2008כאילו אני כתבתי את ההודעה.
אשמח אם תצרי קשר [email protected]
עד היום לא מצאתי פתרון לבעיה זו.
בעלי לא מוכן להגמל, הוא טוען שטייק איט או ליב איט.
התפרצויות זעם, הכל אותו דבר!
ולי יש -3 ילדים.
אשמח מאוד לדבר איתך לשם תמיכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמי ואחותי מכורות להימורים
ע' בלי המשך26/03/2009מאז שאני זוכרת את עצמי אמי מהמרת, אני חושבת שזה אפילו מאז שהיא זוכרת את עצמה. אמי היא בת ונכדה למהמרות. בשנים האחרונות אחותי הגדולה (33) החלה גם להמר. שתיהן הימרו בסכומים לא מבוטלים. אמי טוענת שהפסיקה להמר ואני נוטה להאמין לה. שתיהן צברו חובות גדולים. ההורים שלי משכנו את הבית עד הגג. אחותי הגדולה טוענת שהיא גם הפסיקה להמר, אבל אמי ואני חושדות בה שהיא עדיין מהמרת. עקב ההימורים, אמי ואחותי נהגו לקחת הלוואות מהשוק האפור וממשכונאי. מאז שאני התחלתי לעבוד, אני עוזרת בכיסוי החובות וגם אותי משכו לקחת לא פעם הלוואה מאותם מקורות. אמי שלחה את אחותי עם שני צ'קים פתוחים כדי להחליף אותם אצל המשכונאי שממנו היא לקחה הלוואה. כשאחותי חזרה הביתה היא הודיעה שהיא לא הלכה אליו ולא הייתה מוכנה לספר מה היא עשתה עם הצ'קים. כמובן שאנחנו חושדות בה שהיא הימרה עם הצ'קים האלה. מתחננת לעצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עושים ?
פרופ` פנחס דנון27/03/2009כשיש בעיות תמיד אנחנו כבני אדם מחפשים גורמים אחרים כמו משפחה, גנטיקה וסביבה
נכון במשפחות עם התמכרויות יש יותר נטייה להתמכרות אבל בן אדם שסובל מהתמכרות יחליט להגיע לטיפול סיכויו "להבריא" או להגיע לרפוי זהים לחלוטין. לכן החלטה ורצון יכולים לגרום לגמילה מוצלחת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרפת בצער
שקד23/10/2010מצטרפת ללילך בצער. ממש כאילו אני כתבתי. רק שלנו אין עדיין ילדים משותפים
ואני לא יודעת אם להמשיך או לעזוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרפת בצער - תגובה
דפנה הלמן24/10/2010שלום שקד,
מעגל הקסמים שאת מצוייה בו,כמו לילך מתעתע מאוד.
במידה ואת מעוניינת בחיים יציבים,עלייך להבין שלא ניתן להמשיך כך.
כל עוד בן זוגך אינו מעוניין בשינוי,את אינך יכולה לעשות את השינוי עבורו.קרי:גמילה.אלא את יכולה לעשות שינוי עבור עצמך.
אני ממליצה לך להבהיר לבן זוגך את עמדתך.במידה ואת מתקשה מומלצת התערבות מקצועית על מנת לחזק את עמדותייך.
בהצלחה,
דפנה הלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אצלנו אותו הדבר,מה עושים?
חווה27/12/2012הגעתי דרך גוגל כיוון שאני מרגישה שאני נסחפת למעגל קסמים כפי שרשמתן, שאינני יודעת כיצד לצאת ממנו, אנו נשואים עם 3 ילדים הבנתי רק בשנתיים האחרונות שזהו המצב...בעקבות כך מצבנו הכלכלי הולך ומידרדר,הבית מלא "חברים"שדואגים להספקה ואני מנהלת לבד בית וילדים ומנסה להתמדד לפעמים עד כדי כניסה לחרדות ומצב פיזי של עייפות וכאבים.מרגישה לבד לא יודעת מה לשות הוא מבחינתו טוען שזה שטויות,וכולם מעשנים וזה דבר טוב....הוא לא שותף לכלום בבית הוא הולך ומרזה ונראה נורא ישן ביום ער בלילה,וכולי רחמים מלראות אותו מחסל לעצמו את חייו,ולצערי הורס גם את חיינו.אנא מכם תנו לנו כיוון חשיבה מה עושים???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכור לווינרמסובך20/08/2008
שלום רב איך אם בכלל עוזרים למכור לווינר לגשת לטיפול ? מהמר מזה כ10 שנים כשהסכומים עולים בכל שנה כיום עומדים ההימורים על כ 7000 ש"ח בחודש במחזוריות רווחים והפסדים(הצליח בעשר שנים האחרונות לצבור חוב של כ 80 אלף שקל) הוא מודה שהוא נמצא בבעיה בקול רם אך אינני בטוחה כי הוא מודה בפני עצמו וזאת כי הוא מסרב ללכת לטיפול מקצועי מדובר בבן זוגי אנחנו בשנות השלושים לחיינו ביקשתי ממנו בדרכים שונות לגשת לטיפול אך הוא מסרב בתוקף בטוענה כי אין בטיפול הפסיכולוגי משום עזרה לאור מצבי הרוח הקשיים שהוא שרויי בם הכרעתי את הכף והובלתי לפרידה רגע לפני שאפול לתהום יחד איתו. וגם כאן הגיע סירוב לטיפול והעדפה לנתק זוגיות ולהוציא אותי ממעגל חייו אל עף המודעות הגדולה שבי כי אין קשר לאהבה וכי ה"מחלה" עוטפת אותו ללא שליטה קשה לי המחשבה ואומר זאת בפשטות,"בן זוגי מעדיף את ההימור על פני" מצליחה אני לקחת את המציאות למקום הנעלב שבי. איך אם בכלל גורמים לו ללכת לטיפול? והאם העובדה כי אני עוזבת אומרת שנטשתי את הספינה???? תודה על תגובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך גורמים למישהו להפסיק להמר?
ד''ר עודד רוזנברג20/08/2008התנאי הראשון והבסיסי לכך שיפסיק להמר הוא שילך לטיפול.בלי טיפול הסיכוי שיפסיק שואף לאפס.עיצה איך לגרום לו להפסיק להמר חורגת מתפקידי כפסיכיאטר ויהיה זה בלתי ראוי לתת אותה.הפעילי את הדמיון.מצבי רוח קשים מתלווים לעיתים קרובות לבעיית הימורים הם יכולים לנבוע ממנה או להיות קומורבידיים (תחלואה כפולה).אין זה מתפקידי לקבוע האם נטשת את הספינה והאם זה נכון לעשות או לא - זה יהיה לא מקצועי להתייחס לנקודה זו.
אני מאחל לך כל טוב ולבן זוגך שיחליט ללכת לטיפול ואם ילך אז-בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחשבה כסיוע
טל30/08/2008שלום לך, שמי טל ובעברי הלא רחוק הייתי מכור להימורים קשים במשחק הווינר. הסכומים שאת מספרת שבן זוגך מפסיד בחודש, היו הסכומים שהייתי מפסיד ביום. הווינר הוא בעיה. וישנה חובה לעצור את הגלגל במהירות, משום שגם אני הפסדתי בעבר 7000 שקל בחודש...רק שככל שאתה מפסיד יותר אתה משקיע יותר והסכומים ימשיכו ויעלו. כמו-כל העצות שניתנו לך אי אפשר להצליח בלי רצון וסיוע של המטופל. הבעייתיות בהימור הווינר מעבר לכל הימור אחר הוא בעובדה שהוא חוקי, נגיש ומפתה ביותר. הדרך שעצרה אותי מלהמשיך להמר ולהבין את מעשיי, הייתה ירידה תלולה לתהום עמוקה ביותר. רק בנחיתה והרגשת הקרקע של התהום הבנתי כי זו לא הדרך. בפנייך שתי אפשרויות כדי לסייע לבן זוגך. האפשרות הראשונה היא להתנתק לגמרי, להוציא את עצמך ממעגל החובות, ולהותיר אותו עם החובות שיצר. ככל שאיכפת לו ממך ואולי גם אם יש ילדים, הוא אולי יבין ויגזור על עצמו טיפול. האפשרות השנייה היא לא להציע לו טיפול, אלא להציע לו שיחה דווקא עם אחד כמוני. אחד שהיה שם, שראה לאן מובילה הדרך. האמיני לי שאם הוא ייראה ויישמע את מה שאני עברתי, ייתכן והוא יסכים להקשיב לעצות. ישנה חשיבה שאומרת שרק מהמר יכול להבין מהמר. שאלי אותו האם אתה מוכן להיפגש לשעה, עם מישהו שהיה שם. אם כן, אשמח לעזור לך. ניתן ליצור איתי קשר במס' 077-5060182.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם אפשר לשאול - איך אתה יצאת מזה?
לילך03/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך נגמלים מחגיגת???ערן19/08/2008
האם יש מקום או מישהו שמומחה בגמילה מחגיגת?אני משתמש כמעט באופן יומי כמעט שנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחגיגת
ד''ר עודד רוזנברג19/08/2008חגיגת אכן מכיל חומרים ממכרים.כמו בכל סוג של התמכרות הכתובת היא פסיכיאטר במסגרת קופת חולים,מרפאה לבריאות הנפש או במסגרת פרטית.יש פסיכיאטרים המתמקצעים בהתמכרויות.בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך נגמלים מחגיגת
דני סטלני29/08/2008מקבלים ארוע מוחי. אני קיבלתי, לאחר שימוש בלתי נשלט בחגיגת ומאז אני לא נוגע בזבל הזה שרק מחרמן את המוח והורג את היכולת לממש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה מוגדר כהתמכרות ובר טיפול?שמיל18/08/2008
האם טרנסווסטיזם ( cross dressing ) נחשב לסוג של התמכרות גם אם אינו מבוצע באורח תדיר אלא רק מידי פעם? האם יש לזה טיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ל cross dressing
ד'ר רוזנברג18/08/2008transvestic fetishism הינה פאראפיליה,כלומר סוג של סטייה מינית.זו אינה התמכרות.ישנן מספר גישות טיפוליות הכוללות הפחתה של הדחף המיני (גם באמצעות תרופות),טיפול בהפרעות נילוות (למשל דיכאון או חרדה),טיפול קוגניטיבי-התנהגותי ופסיכותרפיה דינמית.ניתן להשיג באמצעים אלה לרוב הקלה זמנית בלבד וברוב המקרים התנהגות מסוג זה אינה נעלמת.כמובן שהשאלה העיקרית היא האם האדם מעונין בטיפול כלומר האם יש מוטיבציה מצידו ,שאם לא כן לא ניתן לטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמה מ-OCDנירית17/08/2008
שלום האם אפשרי להחלים לחלוטין מ-OCD?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה טורדנית כפייתית
פרופ` פנחס דנון17/08/2008נירית שלום,
תשובה היא כן אבל ישנם כמה פרמטרים חשובים
1. מתי הפרעה התחילה
2. מתי טיפול התחיל
3. איזה סוג וטיב של טיפול רק תרופתי או פסיכולוגי משולב ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמכרות לטלויזיהויקי13/08/2008
שלום, בכל תקופה שמצב רוחי לא טוב במיוחד אני נוטה להתמכר לצפיה בטלויזיה ממש מהבוקר עד הערב איני זזה מהמרקע חוץ מלאכול ולשתות שגם זה קורה מול הטלויזיה, העניין הוא שכשאין לי מצב רוח אין לי שלטיה על זה ואני תמיד בורחת לכל מיני סדרות וכו'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמכרות לטלויזיה
ד''ר עודד רוזנברג13/08/2008יותר מדויק לומר שיש לך הביטיואציה או תלות פסיכולוגית בטלויזיה – כלומר כמיהה לצפייה בטלויזיה על מנת להימנע ממצב רוח לא נעים.מי שמכור יבצע או ישתמש במה שלו הוא מכור (אלכוהול,סמים,קניות,אינטרנט וכו') בכל מצב רוח, לאו דווקא ואולי אפילו פחות במצב רוח דיכאוני.השאלה החשובה שעלייך לשאול את עצמך לדעתי, היא מדוע את עושה זאת – האם זה נובע ממצב רוח ירוד,תחושת ריקנות,הימנעות ממצבים לא נעימים וכו'.להערכתי הדרך המתאימה ביותר לטפל במצב זה היא פסיכותרפיה דינמית ובמקרה שמדובר בדיכאון של ממש יש להיעזר אפילו בתרופות ולשם כך עלייך לפנות לפסיכיאטר במסגרת קופת חולים,מרפאה לבריאות הנפש באיזור מגורייך או במסגרת פרטית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכור להימוריםאלינור10/08/2008
החבר שלי מכור להימורים והפסיד המון כספים - הוא הגיע למסקנה שהוא רוצה ללכת לטיפול, השאלה - לאן ניגשים, למי פונים, אנחנו מפגשים הדרכה - איך לעשות את זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מהימור פתולוגי
ד'ר רוזנברג10/08/2008עקרונית ,יש לפנות לפסיכיאטר על מנת להפסיק התמכרות להימורים.שיטות הטיפול כוללות טיפול קבוצתי (מהמרים אנונימיים),פסיכותרפיה (בשלב מתקדם של הטיפול),טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (כולל טכניקות הרפיה ודמיון מודרך) וכן טיפול משפחתי.במקרים קשים יש מקום לטיפול תרופתי. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכור להימורים
טל10/08/2008שלום אלינור, שמי טל ואני מכור להימורים כבר המון שנים. הפסדיי הכספיים היו בלתי נסבלים וגרמו לי ולמשפחתי לסבל רב. במהלך 12 שנות הימור, ניסיתי טיפולים פסיכולוגיים אלו ואחרים על מנת לצאת מבעיית ההימורים ללא הצלחה. לפני 10 חודשים היכרתי את ד"ר דנון והגב' אירנה נתנאל שמהווים חלק ממרפאת מיינד קלינק. בראשית הדרך הוסבר לי מה שאני מבין היום לבד. שלא ניתן בשום מצב לצאת מהתמכרות להימורים ללא רצון של המהמר עצמו. הבעיתיות הראשונה של מהמר היא להכיר בעובדה שהוא מהמר ולהסכים לקבל טיפול. הבעיה השניה של מהמר היא חובותיו הכספיים והפתרונות לכך והבעיה השלישית היא החשיפה. ככל שהחבר שלך מודע לבעיה ומבקש טיפול, הוא מוכרח כדי להציל את עצמו ואת החיים המשותפים שלכם, להיפגש עם ד"ר דנון ועם אירנה נתנאל. היתרון של השניים האלה, הוא בראש ובראשונה בעובדה שהם רוצים בהצלחתך. מעבר לכל נושא כספי זה או אחר שעומד בטיפול, השניים האלה רוצים שתצליח ומספקים לך כל דרך אפשרית להצלחה. הם אינם מוותרים בשום מצב ודרך על שום קושי, אבל עושים זאת בדרכם שלהם, דרך שבעקבותיה אתה מביא את עצמך לרצות להיגמל גם בשבילם!! היום 10 חודשים אחרי שהתחלתי בטיפול, אני מכור להימורים (כי זו מחלה שלא עוברת) אבל אני לא מהמר ואני אשמח לעזור ולסייע בשאלות, ובכל דבר שיש בו כדי להקל עלייך ועל חברך את הדרך, אך שוב אזכיר לך אם החבר שלך כבר יודע שהוא רוצה להיגמל ומוכן לכל הקשיים, אל תרפי ממנו, לכו על זה ובגדול! בהצלחה טל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל טל
רון10/04/2010אהבתי לקרוא מה שרשמת
איך יוצרים איתך קשר
אני חושב שתמיכה ממהמר נקי היא מאד חשובה
ואני זקוק לזה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)