פורום התמכרות, התמכרויות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמא מכורה להימורים
    ענת
    18/10/2008

שלום רב, לפני כ-3 שנים גילינו שאמא שלי מכורה להימורים (חיש גד פיס) והיא שקועה בחובות לבני משפחה, כשגילינו כעסנו והיא הבטיחה שהיא תפסיק, לצערי הגדול לפני כעשרה ימים גילנו שאימי חזרה להמר מזה כשנה, השבר שלנו גדול מאוד תחושה צער עמוקה וחוסר אונים , כיום היא מודה שיש לה מחלה ומודעת לכך שאין בהימורים אלה שום תכלית אבל היא מסרבת לקבל טיפול פסיכולוגי ועזרה. אני חוששת למצבה הנפשי מאחר והיא ואבי הם פנסיונרים כאשר היא זו המטפלת בו (אבי כבד ראייה) אנו כועסים עליה אך מבינים את מצוקתה הנפשית. היא הבטיחה שלא תהמר ואנו מצידנו נפקח על הוצאותיה, הגבלנו את האפשרות שלה למשוך כספים או כרטיסי אשראי וכו' החשש כמובן שהיא תמשיך ללוות מאנשים זרים מה שקרה בפעם השניה וכך התגלה העניין. כולנו חרדים לה מה גם שאני אינו מודע לכל העניין. האם יש אפשרות לפנות אליך באמצעות בית החולים באר יעקב אנו גרים קרוב לביה"ח ? האם אפשר לכפות עליה טיפול? אודה לך מקרב לב באם הדבר יתאפשר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אמא מכורה להימורים

הוספת תגובה

• אמא חייבת טיפול

פרופ` פנחס דנון
    18/10/2008

אבל היא חייבת לשתף פעולה בטיפול

לפנות לעתותת אפשר או מהמרים אנונימייים

או טיפול פסיכולוגי פרטי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול תרופתי

ענת
    19/10/2008

האם ניתן לטפל בבעיית התמכרות להימורים באמצעות תרופות??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישנן אפשרויות תרופתיות

פרופ` פנחס דנון
    20/10/2008

כן,ישנן אפשרויות תרופתיות אך יעוץ מקצועי של פסיכיאטר מומחה מומלץ לפני נטילת טיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרסום ללא אשור ממנהלי פורום

פרופ` פנחס דנון
    22/10/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפש טלפון של דוקטור מרצ'בסקי
    יוסי
    17/10/2008

אני צריך דחוף את הטלפון של דוקטור מרצ'בסקי מחלקה פסיכיאטרית באר יעקב ..תודה

הוספת תגובה

• 08-9258258 באר יעקב מרכזיה

פרופ` פנחס דנון
    17/10/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי שלום לך
    סמדר
    15/10/2008

תראה יש לי בעיה אני אכולת\כוססת ציפורניים ואני לא יכולה להפסיק . ונגיד אחרי שבועים שאני מצליחה להפסיק לכסוסס\לאכול ציפורניים אני חוזרת להתמכרות הזאת שוב שווב וככה הלאה. אחרי שאני מעריכה זה חוזר לי ההתמכרות הזאת. ואני לא יודעת מה לעשות אתה יכול לעזור ליי בבקשה איך לצאת מזה? אשמח לקבל את תשובתך . חג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    היי שלום לך

הוספת תגובה

• כסיסת ציפורניים

פרופ` פנחס דנון
    15/10/2008

תופעה זו מוכרת כתופעה כפייתית-התמכרותית
    ישנם טיפולים אפשריים לתופעה
    ניתן מידע על טיפול באתרים שונים או בחו"ל: לחפש את Prof Donald Black או OCD foundation

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ?

סמדר
    15/10/2008

אבל שאלתי אותך שאלה, מה אפשר לעשות לדעתך ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפנות לטיפול ולקבל עזרה מקצועית

פרופ` פנחס דנון
    15/10/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקתי ויש תגובות
    אורית
    15/10/2008

שלום, הפסקתי לעשן סיגריות ומריחואנה לפני חודש בערך. להפסקת עישון סיגריות עברתי טיפול גמילה במכון אברהמסון ואין לי עכשיו קושי עם סיגריות{כך לפחות נראה לי}. עם המריחואנה פשוט הפסקתי, וזה לאחר 12 שנה של עישון יום יומי, אני עצבנית , בדיכאון, עצובה,מערכת היחסים שלי עם בן זוגי במשבר, אין לי סבלנות לכלום והכול נראה שחור. מה שבעצם אני רוצה לדעת אם יכול להיות שכל אלה הם תופעות של גמילה ממריחואנה? או שאולי זה הסיגריות - למרות שלא נראה לי- כי רק המחשבה על מריחואנה מכניסה אותי ללחץ , סגריות כמעט לא מפריעות לי. ואם אלה תופעות גמילה ממריחואנה , יש משהו טיבעי ולא תרופתי שאוכל להעזר בו? וגם תוך כמה זמן תופעות אלה חולפות? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקתי ויש תגובות

הוספת תגובה

• תופעות של גמילה ממריחואנה

ד''ר עודד רוזנברג
    15/10/2008

אין אבחנה כזו של "תופעות גמילה ממריחואנה" בקלסיפיקציה הפסיכיאטרית האמריקאית DSM.לא נוצרת תלות ביולוגית במריחואנה.מאידך,כן יש תופעות של גמילה מעישון שיכולות לכלול עצבנות ,מצב רוח ירוד וחוסר סבלנות.ניתן להתגבר עליהן באמצעות מסטיק ניקוטין או לחילופין מדבקת ניקוטין באמצעותה הניקוטין ניספג לדם.מה שאת מתארת יכול להיות סוג של מצב דיכאוני בו הכל ניראה "שחור" וישנה עצבנותוחוסר סבלנות ובכך ניתן לטפל באמצעים פסיכולוגיים ותרופתיים.איני מבין בתרופות "טבעיות" ועל כן איני יכול ליעץ בכך.מומלץ שתפני לפסיכיאטר במסגרת קופת חולים,מרפאה לבריאות הנפש ממשלתית או במסגרת פרטית.תרגישי טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עזרה דחוף...
    אחות של
    13/10/2008

שלום לכולם..הסיפור של משפחתי התחיל לפניי שנים אך לא אשב לפרט כאן מהתחלה לכן אספר בקצרה....יש לי אח אשר מעשן חשיש בכמיות אדירות כבר שנים....מצבו של אחי היום ממש נורא!!! הוא נראה זזווועעעעהה!! יש לו זקן ארוך והוא לא יודע מה הוא עושה מסתובב ברחובות בחוסר מעשה כל מי שמנסה לדבר איתו מבניי הבית הוא מקלל קללות עסיסיות במיוחד פשוט לא רוצה שאף אחד יעזור לו להגיע לטיפול שמענו מאנשים שהוא עושה שתן ואחכ מורח את עצמו ...בקיצור הוא ממש לא בסדר פנינו למשרד הבריאות לרווחה לכול מיני מקומות שייתנו לא טיפול מצידנו גם אישפוז בכפיה זה טוב אך הם לא מוכנים!!! מה קורה למדינה הזו??? מחכים שהוא ימות נראה לי והאמת אין לו עוד הרבה לחיות הריי אנשים כאלו מערכת החיסונית שלהם חלשה מאוד....והוא נראה חולה ממש חולה למי אנחנו יוכולים לפנות??? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עזרה דחוף...

הוספת תגובה

• מעשן חשיש ומשוטט ברחוב

ד''ר עודד רוזנברג
    13/10/2008

ניראה שמדובר ביותר מאשר שימוש בחשיש.ההזנחה העצמית,ההתנהגות חסרת השיפוט(מורח על עצמו שתן) מרמזות שיתכן שהוא סובל ממחלת נפש של ממש ועל כן מומלץ להפנותו לחדר מיון פסיכיאטרי לפי אזור המגורים בתעודת הזהות.לא ניתן לאשפז אדם בכפייה,אפילו אם הוא במצב פסיכוטי אלא אם כן ישנה מסוכנות מיידית לו או לסובביו ועל כן ההגנה על זכויות האדם במקרים רבים ,גוברת ,מבחינה חוקית על צורך רפואי אמיתי בטיפול פסיכיאטרי.אני מציע לכם לנסות לשכנע אותו להגיע לבדיקה פסיכיאטרית בחדר מיון .בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדבר איתו??

אחות של
    15/10/2008

זה בילתי אפשרי !!! הוא מקלל מישתולל אי אפשר להגיע אליו אנחנו האחים מתקשרים מידיי פעם מבקשים לבוא לשוחח והוא מתחיל להשתולל שמי שיתקרב הוא יהרוג אותו וקללות שבחיים לא שמעתי אותם...... הוא לא רוצה לדבר אם אף אחד ...אבא שלי שלח לא אנשים שהם היו בעבר חברים טובים שלו וזה לא עזר הוא לא מוכןןןן לשמוע! למה אי אפשר לשלוח לו אמבולנס ולאשפז אותו? הוא לא מזיק לסובבים אותו אבל הוא דועךך כך שהוא מזיק לעצמו אחי נימצא בסוג של גסיסה ממש כך הוא לא יישאר חיי עוד הרבה זמן ..צריך לראות בכדיי להבין על מה אני מדברת הזקן שלו ארוך והוא בקושי סוחב את עצמו לא מתקשר אם העולם החיצון מה עושים? לחכות שימות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להזמין פסיכיאטר לביקור בית ממד"א

פרופ` פנחס דנון
    15/10/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכור
    חייל
    12/10/2008

אני חושב שאני מכור להימורים ואני מפחד טיפה למרות שלפעמים הולך לי אני יודע שזהו הרגל מגונה אבל איני מצליח להפסיק ואני לא מדמיין את עצמי לא משחק הקטע הוא שאני משחק על סכום גבוה של כסף ואני חייל (3000 שקל בשבועיים ) לא הלכתי לבסיס חודשיים בגלל הסיבה הזאת שם חושבים שקיבלתי ימי מחלה חודשיים לא באו לבקר אותי לשאול מה שלומי האם כדאי לי לשתף את המערכת הצבאית בענייני או שעדיף לי לחזור לבסיס ולא להגיד דבר בנוגע למשחקי קלפים ...???

לקביעת תור
    סגירה
    מכור

הוספת תגובה

• חייל ומכור להימורים

ד''ר עודד רוזנברג
    12/10/2008

העובדה שביזבזת על הימורים 3000 שקל בשבועיים וכי מזה חודשיים אתה נעדר מהצבא בגלל ההימורים מצביעה על חומרת התמכרותך.עלייך לפנות בהקדם האפשי לגמילה מהימורים אם במסגרת פרטית או במסגרת מרפאה פסיכיאטרית צבאית.הטיפול כולל טיפול פסיכולוגי ואף במידת הצורך טיפול תרופתי.ככל שתידחה את הטיפול בעצמך בעייתך תחמיר ולא תיפטר מאליה.בעניין הדיווח לצבא איני יכול ליעץ לך היות וזה חורג מתפקידי.תטפל בעצמך ובהקדם ושיהיה בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    קובי
    05/10/2008

שלום רב, אני מעשן חשיש 3 פעמים בשבוע בערב. זה מפריע לי בחיים ואני רוצה להפסיק, אבל אני לא יכול - אני אוהב מאוד את ההרגשה. אפשר בבקשה לקבל טיפ שימושי או שניים כיצד ניתן להפסיק? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• איך מפסיקים לעשן חשיש

ד''ר עודד רוזנברג
    05/10/2008

על מנת להפסיק עליך קודם כל לקבל החלטה נחושה כי אתה רוצה להפסיק וכי לא תחסוך במאמצים על מנת להשיג מטרה זו.אינך יכול להיגמל מתוך החלטה אמביוולנטית.לאחר שתחליט עליך לפנות לפסיכיאטר במסגרת פרטית או במסגרת בריאות הנפש שכן תהליך הגמילה הינו מורכב וכולל בעיקרו טיפולים פסיכולוגיים כמו טיפול קוגניטיבי ו\או טיפול בשיחות(פסיכוטרפיה) ואין די ב"טיפים" על מנת להיגמל.זה היה מאוד לא רציני אילו היית נותן לך "טיפים" מסוג זה.חוץ מזה שזה מפריע לך זה גם גורם נזק של ממש למערכת העצבים היות והינך משתמש כרוני ולא משתמש מזדמן בחשיש.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני דוקא שמעתי שמריחואנה טובה למח

דנה
    17/04/2011

ואפילו החומר היחיד שגורם לתאי המוח להתרבות.
    יש מחקרים התומכים בכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• די עם הספורי "סמים קלים" - תגובה

פרופ` פנחס דנון
    18/04/2011

שמועות לא נכונות
    די עם הספורי "סמים קלים". אין סם שלא חודר למח וגורם לנזק מוקדם או מאוחר
    מריחואנה לא גורמת לשום דבר פיזי חיובי אלה הרגשה של "סטלה" והורגת תאים אפורים בשימוש ממושך. . .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשרויות גמילה ממריחואנה
    מתעניינת
    24/09/2008

שלום הגיע הזמן להודות שאני מעשנת מריחואנה כבר 10 שנים ומתקשה להפסיק (למרות שהיו תקופות של מספר חודשים שלא עישנתי,ואני לא מעשנת סיגריות) . אני מנסה לברר על אופציות ושמעתי על הקבוצה באיכלוב והמחקר שהם עושים - האם מישהו שמע על כך ויכול להמליץ? האם משהוא יכול להסביר לי מה זו התרופה שלוקחים כחלק מהגמילה? (אני ממש לא ששה לקחת תרופות פסיכיאטריות ). בעיה נוספת היא שאני מהתחום ועובדת בבית חולים פסיכיאטרי אחר וחוששת מאוד מחוסר דיסקרטיות , האם משהוא מכיר דרך לא ציבורית לעשות זאת? ( וברצוני לציין שכחלק מההכשרה המקצועית שלי אני גם בטיפול פסיכולוגי וחוששת מפיצול אם זה מצריך טיפול נוסף במסגרת הגמילה). הרבה תודה ושנה טובה

לקביעת תור
    סגירה
    אפשרויות גמילה ממריחואנה

הוספת תגובה

• רוצה להפסיק לעשן חשיש

ד''ר עודד רוזנברג
    24/09/2008

איני יודע דבר על המחקר באיכילוב ואאיזו תרופה נותנים שם.יש אופציה לטיפול פרטי אם את חוששת מחשיפת זהותך,תוכלי לפנות למרפאת היבטים.התמכרות למריחואנה הינה בעיקרה פסיכולוגית ופחות ביולוגית - בניגוד לסמים אחרים כגון הרואין או קוקאין.לכן עיקר הטיפול צריך להתמקד בשוני קוגניטיבי CBT או פסיכותרפיה דינאמית.
    תצליחי!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה
    חסויה
    23/09/2008

אני מעריכה זאת....ועוד שאלה קטנה...האם יש איזשהו טיפול או תרופה שימגר את תופעת ההתמכרות לגמריי?...

לקביעת תור
    סגירה
    תודה

הוספת תגובה

• תרופה לגמילה מסמים

ד''ר עודד רוזנברג
    23/09/2008

יש מספר תרופות שעוזרות בגמילה מסמים אבל אין להן כל ערך אם האדם אינו מעונין להיגמל.בשילוב עם תרופות כדאי להיעזר בטיפול קוגניטיבי התנהגותיאשר מהותו שינוי דרכי החשיבה וזיהוי "מצבי סיכון" בהם הניגמל עשוי ליפול שוב לסמים.
    בתקווה שירצה ויצליח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מאלכוהול
    סיוון
    22/09/2008

שלום מכיוון שזהו סיפור ארוך ומורכב ניסיתי לחפש בפורום ובאינטרנט אבל לא מצאתי. אני צריכה שמות ואתרים(אם יש) של מרכזי גמילה מאלכוהול הכוללים אשפוז ממושך וטיפול פסיכיאטרי. כל מרכז גמילה אם זה בארץ ואם זה בחו"ל שעונה על הקריטריון שלעיל אשמח לקבל שם, אתר טלפון, וחוו"ד קצר. רקע קצר: אישה כבת 47 אלכוהליסטית כבר 20 שנה בנוסף בעלת בעיות פסיכיאטריות המטופלות תרופתית,ניסינו הרבה מרכזי גמילה(ברמת גן, בהודו) ואנו רוצים לנסות שוב.

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מאלכוהול

הוספת תגובה

• Betty ford clinic usa

פרופ` פנחס דנון
    23/09/2008

ניסיתם בר"ג
    המלצה היא בטי פורד באמריקה יקר אבל שווה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה עזרה
    חסויה
    22/09/2008

שלום קוראים לי אודליה אני בת 22 לפני לפני ארבע שנים {בזמן השירות הלאומי} הכרתי את גבר חלומותיי הבן אדם שחלמתי מילדותי להכיר..אוהב מפנק בעל חוש הומור מבין תומך וקשוב...התפתך בנינו קשר מדהים אז הוא היה בן 27 ואני הייתי בת 18 לא היה לי אכפת הפרשמי הגילאים,שאני ממוצא ספרדי והוא בכלל רוסי והמנטליות שלנו שונה לחלטוטין..היו לנו המון חילוקי דעות בנושא של דת..אבל עדיין אהבנו בטירוף...עם התפתחות הקשר יום אחד הוא התוודה בפני שבעברו היה נוהג להשתמש בסמים..כמובן שנלחצי אבל כשהתחלתי להבין את הסיפור בחרתי לא לשפוט אותו על פי העבר שלו {כי הוא נקי כבר שלוש שנים}ופשוט לקוות שזה לא יקרה שוב.. עם הזמן ככל שאהבתנו התעצמה הקשר התחזק והחלטנו לעבור לגור יחד..היה מדהים היינו עושים הכל ביחד..ומבחינתי הוא היה הגבר של חיי... עם הזמן בערב אחד הוא הציע לי נישואין..נורא שמחתי ופחדתי אבל הסכמתי ואמרתי לו שלא עכשיו כי אני רוצה ללמוד וכו' אבל עם הזמן ברור לי שהוא יהיה בעלי... יום אחד פרצה בנינו מריבה כי הוא ממש השתנה ולא היה אותו אדם שהכרתי אז לקחתי את הדברים שלי ועזבתי...לא דיברנו במשך שבוע ואז יום אחד הוא נפגש איתי וסיפר לי שהוא חזר להשתמש... חרב עלי עולמי...לא ידעתי מה לעשות,למי לפנות,למה?איך?..פשוט נכנסתי למשבר וכל הבועה שחייתי בה התפוצצה לי בפרצוף...אני לא רוצה לדבר על התקופה שעברתי כי זה משהו שאני לא רוצה לזכור..בכל מקרה נפרדנו הוא הלך לגמילה אני סיימתי את השרות ועברתי לגור בארה"ב במשך שנה...כשחזרתי לארץ הוא ביקש להיפגש..נפגשנו...הוא סיפר לי שהוא נקי כבר הרבה זמן וכיום הוא עובד באותו מרכז גמילה שבו טופל כמדריך{פעמיים בשבוע}כמו כן הוא עובד ברווחה עם נוער נפגעי סמים..כמובן שזה שינוי משמעותי עבור בן אדם שעד לא מזמן היה בצד השני של הסיפור... בכל מקרה הקשר חודש...והוא שוב מדבר על חתונה..אני מפחדת שנתחתן ואז הוא יפול שוב..אני לא חושבת שאני אוכל להתמודד עם זה שוב...אני פשוט אמות!הפחד מנקר בי מצד שני אני אוהבת אותו בטירוף ולא נראה לי שעוד אפשרי שתיהיה לי אהבה כזאת...אנחנו משלימים אחד את השני...אבל אני מפחדת לטעות... בבקשה תעזרו לי להגיע להחטלה הראש שלי מתפוצץ ממחשבות....אני מרגישה כמו בן אדם שעומד על מקפצה ומתנדנד...לא קופץ למים אבל גם לא חוזר לאחור..זה ממש קשה לחיות ככה...אני לא מרוכזת בחיי ואין לי מנוחה נפשית מה לעשותתת??!!! האם תמיד יש סיכוי שהוא יחזור להשתמש?...האם יש תקווה?..אני רוצה לציין שהיום הוא גם הולך לאנ איי ומודה לכך שהוא מכור וזאת מחלתו...אשמח לעזרה ועצות..

לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה עזרה

הוספת תגובה

• לא נוכל להחליט במקומך

פרופ` פנחס דנון
    23/09/2008

סטטיסטיקה יבשה אומרת שמכורים נקיים עד כחמש שנים סיכויים שלהם להתמכר מחדש דומים לאוכלוסיה רגילה

אבל הכול סטיסטיקה ובן אדם עצמו רלונטי בבעיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנסיון

ליאת
    22/12/2008

שלום לך אני נשואה למכור כבר כ-7 שנים, קצת אחרי החתונה שלי בעלי נפל לסמים. מאז עברתי איתו הרבה גמילות והרבה תקופות של נקיון- הוא מחזיק מעמד כמה חודשים ושוב נופל וכך חוזר חלילה. את צריכה לקחת בחשבון שהנקיון מהתמכרות היא מלחמה יומיומית וכל דבר קטן נמצא סביב המחלה הזאת. המכורים הם טיפוסים רגישים מאוד, ותמיד צריך להיות איתם עם היד על הדופק. את צריכה לחשוב טוב טוב אם את רוצה להכנס לעולם הזה כי ההחלמה שלהם היא במקום הראשון לפנייך- וזה לא דבר קל. קודם כל הקבוצות שלהם , קודם כל הם ורק אחר כך את. אין לזה תעודת ביטוח- את צריכה לקחת את הסיכון שזה יכול לקרות. אם את מוכנה לעבור את זה אז אאחל לך בהצלחה אבל תדעי זה לא קל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לליאת

רונית
    23/12/2008

אני הכרתי בחור שמעשן חשיש, האם את מדברת על גמילה של חשיש שדורשת המון טיפולים וחשש לחזרהשל עישון? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות דם
    יוסי
    20/09/2008

דוקטור שלום אני קצת מתפדח לשאול אבל אני חייב בזמן האחרון אני מתחיל להרגיש כאבים בכל מיני מקומות בגוף ואני רוצה ללכת לעשות בדיקת דם הפחד שלי זה שאני מעשן לפעמים חשיש ואני מפחד שיגלו את זה בבדיקת דם וידווחו למשטרה האם הם מדווחים או שיש סודיות רפואים והאם זה כולל את הצבא גם? דוקטור אין לי אם מי לשאול גם אם לא תענה תודה רבה בכל אופן

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות דם

הוספת תגובה

• חושש מבדיקות דם

ד''ר עודד רוזנברג
    20/09/2008

קודם כל,חשיש בודקים בשתן ולא בדם ואין סיבה שמישהו יעשה לך את הבדיקה הזו סתם כך.חוץ מזה לא מדווחים למשטרה במקרים כאלה אלא במקרים מיוחדים(תוך כדי הליך משפטי או משטרתי).לגבי הצבא איני יודע .אני חושב שהחרדה שיגלו או ידווחו היא מוגזמת.הבעיה האמיתית שלך היא צריכת החשיש עצמה.החשיש עלול לגרום לנזק מוחי בשימוש מצטבר ולהתפרצות של בעיות נפשיות.השאלה החשובה באמת היא מה גורם לך להשתמש בו? דיכאון? ריקנות?- הפתרון לכך הינו באמצעות טיפול פסיכיאטרי או פסיכולוגי.בענין הכאבים בכל מיני מקומות בגוף ישנה סבירות גבוהה שהם נובעים מבעיה נפשית אך את זאת קובעים רק אחרי שנישללה כל אפשרות לקיום בעיה גופנית אמיתית - הכתובת לכך הינה רופא משפחה.
    עצתי לך : א.הירגע ב.פנה לרופא משפחה ג.פנה לפסיכיאטר במסגרת כלשהי ד.הפסק עם החשיש!
    בהצלחה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לכולם
    לילך
    19/09/2008

אני מחפשת פסיכולוג שמתמחה בהתמכרות לאלכוהול מאיזור ראשון לציון. אשמח אם תוכלו לעזור לי.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום לכולם

הוספת תגובה

• ד"ר מרצבסקי באר יעקב

פרופ` פנחס דנון
    23/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רוני
    17/09/2008

שלום רב, אני בן 31 ומכור למשחקי מחשב. המשחקים גורמים לי להגיע הביתה מהעבודה וישר לשבת על המחשב. בגלל זה אני לא יוצא עם נשים ולא חי. אני מרגיש שאני לא יכול להפסיק לשחק כי אני ממש אוהב את זה - זו הבריחה מהמציאות הכי כיפית בעולם. אני בדיכאון בגלל זה ולא יודע מה לעשות. אפשר עזרה? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• התמכרות למשחקי מחשב

ד''ר עודד רוזנברג
    17/09/2008

אכן התמכרות למשחקי מחשב או אינטרנט הינה התמכרות לכל דבר וענין.במקרים רבים התמכרות אכן מוליכה לדיכאון.אני מאמין שאתה כן יכול להפסיק אבל בתנאי שתקבל עזרה.על מנת לקבל עזרה עלייך קודם כל להחליט שאתה רוצה להפסיק .במידה ותחליט ברצינות שאתה רוצה להיגמל מההתמכרות כדאי שתפנה לפסיכיאטר.יש מגוון דרכים לטפל החל משינוי צורת החשיבה,טיפול בפסיכותרפיה ואפילו תרופות שיכולות להפחית את הדחף לשתף פעולה עם ההתמכרות בצורה משמעותית.
    מקווה שתקבל את ההחלטה הנכונה ואם כן אז בהצלחה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולה סכיזופרניה ומכור
    לאה
    14/09/2008

הבן שלי בן 35 חולה סכיזופרניה מזה כ-12 שנה, סובל מתחלואה כפולה מכור לכדורים מכל סוג שהוא וכן לאלכוהול ולאחרונה התחיל עם חגיגת, מזה כשבועיים מטופל במרפאה שיקומית פרטית המתיימרת לטפל בהתמכרויות באמצעים שונים, היום התבשרנו ע"י הפסיכיאטר הנ"ל כי בכוונתו להרדימו ל-4 ימים כדי שיתנקה מהכל, לדבריו. שאלתי האם זה מקובל ? האם אין בזה סכנה כלשהיא. מצבו הנפשי די טוב אבל ההתמכרויות גרמו לסילוקו מהדיור המוגן ומההוסטל ולמעשה הוא הפסיק לעבוד. תודה לאה

לקביעת תור
    סגירה
    חולה סכיזופרניה ומכור

הוספת תגובה

• תחלואה כפולה

ד''ר עודד רוזנברג
    15/09/2008

הפסיכיאטר לא התכוון להרדימו כמו בחדר ניתוח....אך ישנן תרופות לגמילה שעשויות לגרום לטשטוש.תרופות לגמילה אינן מסוכנות יותר מתרופות אחרות.אין ספק ששילוב של סכיזופרניה ושמוש בסמים מחמיר את הפרוגנוזה (תחזית רפואית של המחלה) כנ'ל גבי אלכוהול.אני מציע לך לפנות לפסיכיאטר המטפל בשאלות ששאלת - שהן רלוונטיות.
    אני מקווה שיתנקה מהסמים והאלכוהול,תמיכה משפחתית חשובה מאוד.
    שירגיש טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה