מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה נכונה1813/10/2013
שלום,רציתי לדעת האם אני אוכלת נכון?
משקל בערך 46..גובה בערך 158 גיל 18
בוקר-תה+חטיף אנרגיה
2 לחם קל+גבינה/קוטג/דבש/ריבה
פרי או פריכיות
צהריים-מנה בשרית-פרגית/חזה עןף או שניצל תירס/ממולא צמחוני+מגוון ירקות.
ערב-ברנפלקס עם חלב או 2 לחם קל עם גבינה וקצת ירקות או מעדן דל קלוריות כמו יוגורט ופרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה נכונה - תגובה
שושנה שרשבסקי14/10/2013שלום בת 18,
תראי, אפשר בהחלט לשפר את התזונה שלך.
קודם כל המשקל שלך קצת נמוך, אין שום סיבה לאכל לחם קל או מעדן דל קלוריות....
תוסיפי לתזונה שלך הרבה ירקות, טריים, מוקפצים,
בבוקר על הלחם שימי אבוקדו/חומוס/ טחינה
בצהריים , אפשר לגוון עם מנה צמחונית כגון אורז מלא ועדשים/ קינואה עם ירקות ואגוזים/ ( שניצל תירס זה מזון מעובד לא מומלץ בכלל), או מנת דגים, עם מגוון ירקות כפי שאת ציינת, לא לשכוח את העלים הירוקים , עם שמן זית ולימון...
בערב במקום הברנפלקס (מעובד), עדיף שיבולת שועל (אפשר לקלות אותו בתנור), לאחר מכן להוסיף אגוזים, זרעים (חמניה, דלעת), וקצת פרות יבשים ביחד עם יוגורט טבעי (3%), זה מעולה.
כמובן לאכל פירות .
בתיאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעועית ירוקהרינה12/10/2013
שלום רב,
האם שעועית ירוקה קפואה שקונים בסופר נחשבת לירק או לחלבון?
תודה
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעועית ירוקה - תגובה
שושנה שרשבסקי12/10/2013שעועית ירוקה מבושלת זו פחמימה עשירה (יחסית)בחלבון או ירק עשיר (באופן יחסי)בחלבון.(1.6 גרם ל100 גרם שעועית)
להשוואה: בשעועית לבנה (יבשה מבושלת ) יש 9.7 גרם חלבון ל-100 גרם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונאית טבעית או תזונאית קליניתאנה מירושלים07/10/2013
שלום,אני מאמנת כושר בת 34 מירושלים,שוקלת להתחיל ללמוד תזונה.אני מתלבטת בין ללכת ללמוד במכללת רידמן תזונה טבעית לבין לעשות מאמץ כדי להתקבל לאוניברסיטה עברית ברחובות ולצאת בסוף תזונאית קלינית.מה הבדל בין שני המיקצועות ואפשרויות תעסוקה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונאית טבעית או תזונאית קלינית - תגובה
שושנה שרשבסקי07/10/2013שלום אנא,
יש הבדל גדול בין שתי ההתמחויות, הלימודים ברחובות מקנים תואר בתזונה, ברידמן את מקבלת תעודה , אבל מעבר לכך יש הבדל עצום בתכני הלימודים. ברחובות הלימודים קשורים לרפואה הקונבנציונלית, לומדים יותר רפואה מערבית, כימיה, ביולוגיה, הנדסת מזון וכהנה דברים (אני לא מכירה את התכנית המדויקת), ברידמן לומדים גם כמובן יסודות של הרפואה המערבית אבל הדגש הוא על תזונה טבעית, מבריאה,מניעה של מחלותת וכן צמחי מרפא, תוספי תזונה ועוד.
הראש הוא אחר לגמרי אחר.
אני ממליצה ללכת ישר על נטורופתיה, כי תעודה של תזונה טבעית לא מוכרת, גם נטורופתיה זה לא תואר אבל היום כל קופות החולים ובתי חולים מכירים בנטורופתיה במסגרת הרפואה המשלימה הנכנסת היום בכל מקום.
הנטורופתיה פותחת המון אפשרויות תעסוקה,(לא מוגבל לתזונה בלבד )בגלל הקשת הרחבה של נושאים הנלמדים.
אני כמובן לא אוביקטיבית אבל אני ממליצה מכל הלב על לימודים ברפואה משלימה...
בהצלחה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלפל שחוררינה04/10/2013
שלום
כאשר אני משתמשת בפלפל שחור טחון ,תמיד תמיד אני מתעטשת
האם זה אומר שאני רגישה לפלפל שחור ואולי אסור לי להשתמש בו?
תודה שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלפל שחור - תגובה
לירון אסייג06/10/2013לא בהכרח , למרבית האנשים מגע עם פלפל שחור ברירית האף גורם לעיטוש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצרי חלבויקי03/10/2013
שלום!
התחלתי דיקור סיני והמדקרת ממליצה לא לצרוך מוצרי חלב בכלל, ללא קשר לבעיה ספציפית שלי אלא מפני שברפואה משלימה זה נחשב לרעל.
אני לא צמחונית ולא טבעונית, לא לוקחת שום תוספות תזונה, בת 35. מה לעשות ולמי להאמין??
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצרי חלב - תגובה
שושנה שרשבסקי12/10/2013שלום,
כמובן שחלב אינו רעל! זו מילה גדולה!
יחד עם זאת, אנחנו ממליצים להימנע מחלב ולהימנע ממוצרי חלב (לפחות לצמצם את הצריכה), אפשר יוגורט טבעי.
הסיבה להמלצה היא ההכרה שמוצרי חלב אצל מבוגרים הוא הגורם לתחלואים רבים, מבעיות עיכול עד כאבי ראש וומיחושים שונים ומשונים.
. חלק מאד גדול של האוכלוסייה בישראל אינה מעכלת את חלבון החלב היטב, זה פוגע בריריות של המעי ומכאן בעיות ...בנוסף יש במוצרי חלב תכולת שומן רווי גבוהה
מעבר לכך על פי הנטורופתיה אנשים לא נועדו כלל לצרוך מוצרי חלב מלבד כמובן חלב אם אנושי (חלב פרה זה בשביל העגל...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלה חשובה מאודעלי מרווה03/10/2013
בתשובה לשאלה שנשאלה כאן בפורום קראתי שצריך להוריד את החיטה בתזונה אנטי דלקתית, האם החיטה מעודדת דלקת? אם כך, איזו פחמימה , כוונתי ללחם כלשהו שאינו מעודד דלקת , הרי הגוף זקוק לפחמימות?!
האם לחם כוסמין מלא מעודד דלקת?
מתנצלת על ריבוי השאלות היות שזו בעיה בריאותית שמטרידה אותי.
שוב תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה חשובה מאוד - תגובה
שושנה שרשבסקי12/10/2013שלום,
חיטה או כוסמין אינם גורמי דלקת באופן ישיר, אך לאדם הסובל מדלקות מסוימות, לדוגמה מדלקת פרקים (כמובן כל מקרה לגופו), הוכח במחקרים רבים שיש תועלת רבה לתפריט ללא גלוטן.
החיטה עשירה מאד בגלוטן לכן נמליץ על הורדה של כל המוצרים העשויים מחיטה. אך לא רק בחיטה יש גלוטן, בקמח כוסמין יש גם גלוטן, וכן בקמח שיפון (אם כי פחות מבחיטה).
הגוף בהחלט זקוק לפחמימות והם אינם חסרים: אורז, קינואה, כוסמת, דוחן, אמרנט, כל סוגי הקטניות, הפירות והירקות
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחם ללא גלוטן
מרווה12/10/2013תודה על התשובה. אני אוהבת לאפות לחם בעצמי. על איזה קמח את ממליצה לי כדי שאוכל להמשיך לאפות ובמקביל לא תהיה בעיה של גלוטן? תודה מראש מרווה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחם ללא גלוטן - תגובה
שושנה שרשבסקי13/10/2013בחנויות טבע יש היום הרבה סוגי קמחים ללא גלוטן. שמעתי שכדאי לערבב כמה סוגים על מנת להגיע לתוצאה טובה, (לפני כמה חודשים הכנתי לחם ללא גלוטן עם קמח אחד ללא גלוטן, לא יצא משהו...), צריך להתנסות! ואם תגיעי לתוצאה טובה נשמח לשמוע!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
עלי מרווה13/10/2013השבוע אפיתי לחם עם קמח כוסמין מלא , ללא שמרים וללא אבקת אפיה אלא רק עם סודה לשתייה ויצא לא רע בכלל . יותר מזה, פשוט נחטף ונאכל במהלך השבת.
בברכה
מרווה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - תגובה
שושנה שרשבסקי17/10/2013יופי,
רק לדעת: בקמח כוסמין יש גלוטן! (הכוסמין הוא דגן ,יש בו פחות גלוטן מבחיטה, עשיר יותר בחלבון, פחות אלרגני, אך בהחלט לא מתאים לחולי צליאק)
קמחים ללא גלוטן: קמח אורז, קמח סויה, קמח חומוס, קמח תירס ועוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
עלי מרווה17/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה אנטי דלקתיתעלי מרווה03/10/2013
שאלה ל מומחים:
האם יש תזונה אנטי דלקתית? אשמח לקבל דוגמאות או עקרונות לתזונה ספציפית כזאת. אני שואלת בגלל מחלה אוטואימונית שבה אני לוקה ובנוסף גם אקזמה כרונית בכפות הידיים ולכן מעדיפה להתרחק ממזון המעודד דלקות בגוף.
שאלה נוספת: האם באגוזי מלך יש אומגה 3 , אם כן האם אגוזי מלך מעודדים דלקת בגוף?
תודה מראש על התשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה רבה
עלי מרווה03/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תה ירוקמיקה29/09/2013
שלום רב, מדובר רבות על סגולותיו של התה הירוק האם תה מחליטת צמחים בבית נחשב לתה ירוק ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תה ירוק - תגובה
שושנה שרשבסקי01/10/2013שלום מיקה,
יש צמח שנקרא Camelia Sinensis, צמח שממנו מפיקים סוגי תה, בעיקר תה שחור ותה ירוק.
אפשר לקנות עלי תה ירוק, ולעשות חליטות בבית מעלים אלו, חליטות צמחים מצמחים אחרים כמובן אינן תה ירוקת, כל צמח וצמח עם הסגולות שלה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת לימודיםשלום25/09/2013
שלום
האם יש דרך ללמוד תזונה טבעית שלא
בתוך לימודי נטורופתיה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלת לימודים - תגובה
חנה הרשקוביץ26/09/2013שלום שלום!
אני יודעת על שני מסלולים כאלה.
אחד במכללת אילימה בצפון והשני קורס אצל ענת ארגמן, תלמידתו של יצחק בן אורי.
תכניסי את שתי האפשרויות בגוגל כדי לקרוא עוד פרטים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת לימודים - תגובה - תגובה
לירון אסייג30/09/2013יש גם לימודי תזונה לא במסגרת נטורופתיה במכללת רידמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוטב סויהמיה15/09/2013
שלום
יש לי היסטוריה של סרטן שד במשפחה (2 נשים שחלו אחרי גיל 70).
אני משתדלת להימנע ממוצרי סויה.
האם גם מרוטב סויה אורגני כדאי להימנע? האם הוא מכיל איזופלבונים.
איך אפשר לדעת לאיזה מחקר להאמין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוטב סויה - תגובה
שושנה שרשבסקי15/09/2013שלום מיה,
אכן המחקרים סותרים ועד היום יש ויכוח לגבי הסיכון/ תועלת של מוצרי סויה למניעה של סרטן השד.
רוטב סויה איכותי עשוי מפולי סויה.
מה לעשות?
אני מציעה לא לאכל סויה על בסיס קבוע על אף שהוא חלבון איכותי וטוב בגלל ההסטוריה המשפחתית. אין שום בעיה לאכל אותו באופן מזדמן.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטת לחםמעיין11/09/2013
היי,
ישנם המון דיאטנים מוכרים בארץ שלא אנקוב בשמם, אשר מציעים דיאטת כריכים שכוללת 10 פרוסות לחם קל ביום עם מריחה קלה של משהו דל שומן (גבנהצ 9%, גבינה 5%, טחינה גולמית וכו'..)
האם הדיאטה תקינה? זה לא המון פרוסות לחם ביום, מה שעלול לעכב את הירידה במשקל?
בהנחה שאני אוכלת מספיק חלבון בדיאטה הזו, האם ניתן באמת לרדת איתה במשקל?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטת לחם - תגובה
חנה הרשקוביץ11/09/2013שלום מעיין!
הדיאטה הזאת, גם אם מסייעת לירידה במשקל, אינה תקינה משום שהיא דלה ביותר בפירות וירקות, ומכילה הרבה יותר מידי שומן ומזון מעובד.
כל דיאטה שאינה מבוססת על פירות וירקות, גם אם תגרום לירידה במשקל לטווח כלשהוא, לא תביא איתה בריאות ובסוף גם תגרום לעלייה במשקל.
תזונה מבוססת מזון מלא מהצומח גם מביאה לאיזון משקלי וגם מוסיפה בריאות, יופי וכוח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשושנה וחנה ירק ? בריא תתמידדן09/09/2013
שלום
האם אכילת 35-40 עלי גפן בארוחה בעייתית או להפך?
2)עלי תרד חיים בסלט 6-8 עלים בעייתית או עדיף תרד לבשל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשושנה וחנה ירק ? בריא תתמיד - תגובה
חנה הרשקוביץ10/09/2013שלום דן!
לגבי עלי גפן - אם אתה מרגיש טוב בבטן עם האכילה שלהם - זה בסדר.
לגבי עלי תרד - ככל שהעלים בוגרים יותר הם מכילים יותר חומצה אוקסלית. חומצה אוקסלית מפריעה לספיגת מינרלים ועלולה לגרום לאבנים בכליות.
הפתרון - כשאוכלים חי, לוותר, או לבחור עלים צעירים (יותר רכים וקטנים), או לבשל - הבישול מקטין את כמות החומצה בעלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על פיתות בארוחותהראל02/09/2013
הי, רציתי לדעת אם מתוך 3 הארוחות שאני אוכל ביום- האם זה בסדר שב-2 מהארוחות אוכל פיתה מקמח מלא כמובן, שבפנים אני שם המון סוגי סלטים קצוצים ומוסיף אגוזים וקטניות (כמו חומוס מבושל או עדשים). 2 ארוחות כאלה, והארוחה השלישית מכילה סלט וקטניות אך ללא תוספת פחממות (כלומר, לא אוכל פיתה או אורז, בורגול או כוסמת).
האם זה סביר לאכול פיתות מקמח מלא כתחליף לפחממות אחרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על פיתות בארוחות - תגובה
שושנה שרשבסקי02/09/2013שלום הראל,
זה בסדר גמור!
בתאבון!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת ואי ספיקת כליות - דחוףטלי26/08/2013
שלום
אבי בן 64, והוא חולה סוכרת ובעודף משקל. יש לו התחלה של כשל כלייתי. מה הן ההמלצות התזונתיות לגביו? ומבחינת פעילות גופנית גם, מה הכי מומלץ לעשות?
אשמח לתשובה דחופה, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת ואי ספיקת כליות - דחוף - תגובה
שושנה שרשבסקי26/08/2013שלום טלי,
טיפול בחולה סוכרת עם כשל כלייתי ועודף משקל הוא טיפול מורכב, גם מבחינת התזונה.
יש לגשת לנתורופתית /יועצת לתזונה באופן דחוף. לאחר תשאול מקיף,ובדיקת בדיקות מעבדה, היא תוכל לבנות תפריט מתאים לאבא שלך.
אין אפשרות לתת מענה דרך הפורום.
בברכה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דג סלומוןדניאל25/08/2013
אני מחפש באינטרנט מתכוני בריאות להכנת דג סלומון בתנור, אבל משום מה כל אחד מהם מכיל שמן זית במרכיבים. קצת קשה לי להבין את זה בהתחשב בעובדה שאסור להשתמש בשמן זית באפייה ובבישול. אפשר מתכון באמת טוב בשביל דג סלומון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דג סלומון - תגובה
שושנה שרשבסקי25/08/2013שלום דניאל,
א. אין איסור להשתמש בשמן זית לאפייה ובישול. שמן זית מתחמצן בטמפרטורה גבוהה, מעט שמן זית בטמפרטורה לא גבוהה מדי ,זה בסדר.,
2. בדרך כלל במתכונים ממליצים לאפות את הדג בטמפרטורה גבוהה לזמן קצר, אך למדתי לאחרונה שעל מנת שהשומנים הטובים שבדג לא יתחמצנו, עדיף לאפות בטמפרטורה נמוכה (130 מעלות), לזמן ארוך יותר, ניסיתי, יצא מעולה!
3. אין שום צורך לעשות משכתוב במתכונים, בהחלט אפשר לאפות את הדג ללא תוספת שמן, אפשר לחתוך ירקות ולעטוף את הדג, אפשר למרוח עליו מעט חרדל ולימון ולהוסיף עלי בזיליקום, (אפשר לעטוף אותו בנייר בישול, וכך המיץ נשאר בפנים), מתכונים זה בשביל רעיונות, לא צריך לעשות בדיוק מה שכתוב...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)